PDA

Επιστροφή στο Forum : Οπτικές ίνες από ΔΕΗ

Σελίδες : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

ChriZ
13-04-21, 10:40
Διάβασα χτες αυτό: Πρώτο βήμα εισόδου της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες (https://www.kathimerini.gr/economy/561326803/proto-vima-eisodoy-tis-dei-stis-tilepikoinonies/)
Δεν ξέρω αν κάποιος admin θέλει να το μεταφέρει στις ειδήσεις (επίτηδες δεν το έκανα εγώ).
Νομίζω αξίζει συζήτηση το θέμα...
Είχε αναφερθεί και στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι τώρα πήρε την ευλογία η επένδυση

Iris07
22-12-21, 14:36
ΔΕΗ: Είσοδος στα telecoms με πιλοτικό σχέδιο στο Περιστέρι αρχές του 2022

Πώς ο ενεργειακός γίγαντας θα χτίσει το δεύτερο ισχυρότερο δίκτυο πρόσβασης στην Ελλάδα μετά τον ΟΤΕ
- «Πράσινο» από το ΔΣ και τους όρους της συμφωνίας με τις τράπεζες

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/epixeiriseis/dei-isodos-sta-telecoms-me-pilotiko-schedio-sto-peristeri-arches-tou-2022/

Προβλέπω να μαλώνει με Wind-Nova για το ποιος είναι 2ος μετά τον OTE! :p :lol:

- - - Updated - - -

ChriZ μου είπαν οι διαχειριστές, πρέπει να έχουμε επίσημο δελτίο για να το βάλουμε στις ειδήσεις.. :cool:
Αναμένουμε..

nnn
22-12-21, 14:41
Η επένδυση -αν και όταν γίνει τελικά, γιατί απλά εγκρίθηκε η αναζήτηση δανείου για αυτήν- δεν θα αφορά κανέναν μας. Απλά θα "πετάξει" dark fiber στο δίκτυο της και θα τις νοικιάζει σε πάροχους για τα υπόλοιπα.

Αυτό που μπορεί να προσφέρει είναι μια ταχύτερη ανάπτυξη FTTH μιας και θα "πατάει" στο υπάρχον δίκτυο και δεν θα χρειάζονται νέα σκαψίματα κλπ.

Iris07
22-12-21, 15:00
Και κάτι διάβασα ότι θέλει να συνεργαστεί και η HCN για την επέκταση του δικτύου της στην Ελλάδα..
https://www.adslgr.com/forum/threads/1217332-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A0%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-CEO-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9F%CE%BC%CE%AF%CE%BB%CE%BF%CF%85-Deutsche-Telekom-Tim-H%C3%B6ttges?p=7173174#post7173174

Στην περιοχή μου πάντως δεν θα γίνει τίποτα γιατί όλο το δίκτυο της ΔΕΗ είναι υπόγειο! :cool:
Η Inalan αποδείχτηκε ότι δεν ήταν πανάκεια, το δίκτυο της εμφανίζεται κορεσμένο σε κάποια σημεία,
και υπάρχει δυσκολία νέων έργων..

Ευτυχώς προχωράει δυναμικά η Wind και με νέες προσθήκες από τις ετήσιες αναθέσεις της EETT!

nnn
22-12-21, 15:15
Στην περιοχή μου πάντως δεν θα γίνει τίποτα γιατί όλο το δίκτυο της ΔΕΗ είναι υπόγειο!

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν χώρο οι σωλήνες για να φυσήξουν μέσα ίνες.

Kostinos
22-12-21, 18:18
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν χώρο οι σωλήνες για να φυσήξουν μέσα ίνες.
Ενιαίο καλώδιο είναι απλά αλλάζεις τα παλιά....

Iris07
22-01-22, 13:18
MoU ΔΕΗ με Alpha Bank και Πειραιώς για τις οπτικές ίνες

Η συμφωνία περιλαμβάνει την έκδοση μακροπρόθεσμου ομολογιακού δανείου ποσού έως €530 εκατ.,
με τη μορφή project finance από την 100% θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού, που θα ιδρύσει η ΔΕΗ.

https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2115976/mou-deh-me-alpha-bank-kai-peiraios-gia-tis-optikes.html

griniaris
13-04-22, 18:02
Αρκετες μερες ειναι που θελω να το γραψω αλλα σημερα αξιοθηκα να βγαλω και φωτο .

Εχει μερικους μηνες που αντικατεστησαν τα καλωδια ρευματος στις κολωνες .
απο τα κλασσικα 4+1 γυμνα , εχουν βαλει αρμαθια με μονωμενα καλωδια στις κολωνες .
και αρκετες μερες τωρα πανε και ριχνουν καλωδια οπτικων ινων .

236945
236946
236947
236948
236949

Ειδα το γερανακι που φαινεται στις φωτο σημερα και το θυμηθηκα να τραβηξω φωτο. :p

Ειναι στην Αγιας Μαρινας στο περιστερι.

πχ Στην διασταυρωση με Αγρινιου ηταν ετσι .

236951

Λογικα ειναι οπτικες που αντεχουν στο "τεντωμα" ?
Γιατι απο οτι βλεπω ειναι σκετες . ουτε πανω σε συρματοσχοινο ουτε τιποτα.

Για να δουμε το αποτελεσμα ...

edit ... θα δουμε καμπινα οπτικων ινων κρεμασμενη πανω στον στυλο ??? :rofl:

Iris07
13-04-22, 18:11
https://thumbs4.imagebam.com/86/de/a9/ME9B51S_t.jpg (https://www.imagebam.com/view/ME9B51S)

Ή θα γίνει κάτι τέτοιο.. :p

Kostinos
13-04-22, 19:36
Αρκετες μερες ειναι που θελω να το γραψω αλλα σημερα αξιοθηκα να βγαλω και φωτο .

απο τα κλασσικα 4+1 γυμνα , εχουν βαλει αρμαθια με μονωμενα καλωδια στις κολωνες .

236945
236946
236947
236948
236949

Ειδα το γερανακι που φαινεται στις φωτο σημερα και το θυμηθηκα να τραβηξω φωτο. :p

Ειναι στην Αγιας Μαρινας στο περιστερι.

πχ Στην διασταυρωση με Αγρινιου ηταν ετσι .

236951

Λογικα ειναι οπτικες που αντεχουν στο "τεντωμα" ?
Γιατι απο οτι βλεπω ειναι σκετες . ουτε πανω σε συρματοσχοινο ουτε τιποτα.

Για να δουμε το αποτελεσμα ...

Έχουν αλουμίνιο κι σύρμα για να αντέχουν όπως κι τα καλώδια ρεύματος...

- - - Updated - - -

Συρματόσχοινο βάζουν άν υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ δύο κολόνων...

- - - Updated - - -

https://thumbs4.imagebam.com/86/de/a9/ME9B51S_t.jpg (https://www.imagebam.com/view/ME9B51S)

Ή θα γίνει κάτι τέτοιο.. :p

Αυτό που δείχνεις έχει γυμνά καλώδια πλέον τα έχει καταργήσει ο :pΔΕΔΔΗΕ...

netblues
14-04-22, 07:01

H αντικατασταση των γυμνων καλωδιων με μονωμενα γινεται για λόγους ασφαλειας και τρεχει αρκετά χρονια.
(ακομα κλαινε κλιματιστικα, τηλεορασεις σε ολη τη γειτονια κλπ οταν τα αλλαξαν και ξεχασαν τον ουδετερο..)
Ειναι οντως ινα αυτο που ειδες?

Το λεω γιατι σε τετοια μεγάλα project οταν ειναι σε φαση "να παρουμε 500 μυρια δανειο) δεν βλεπεις και συνεργεια στο δρομο.
Θα μπορουσε να ειναι πιλοτικό, αλλά δεν θα ειχαν πει κάτι?
Τι νοημα εχει να τραβηξεις 5 καλωδια και να τα αφησεις να κρεμονται? Τι το πιλοτικο εχει αν δεν συνδεσεις συνδρομητη και να περασεις καποια data. Προφανως και γινεται, και προφανως το εχουν δοκιμασει εργαστηριακα.
Στο δρομο το κανεις για να δεις τι πρεπει να κανεις με τις οδηγιες στους εργολαβους, κλπ.

Απλα μου φαινεται προωρο να έχει γίνει οτιδήποτε στο δρόμο.

paris2018
14-04-22, 23:17
Καλησπέρα, σορι που παρεμβαίνω αλλά έχω διαβάσει καιρο ότι η ΔΕΗ ξεκίνησε πιλοτικά το πρόγραμμα στο Περιστέρι.Δυστυχως οι πληροφορίες βγαίνουν με το σταγονόμετρο.Θα περάσουν αραγε συνδέσεις και σε υπόγειες γραμμές;Θα πάνε σε περιοχές που δεν υπάρχει καθόλου υποδομή από τους άλλους η θα πάνε στα ίδια μέρη;

griniaris
15-04-22, 11:22
υπογεια οχι. απο οτι διαβασα οταν βγηκε η ανακοινωση , θα κινηθουν μονο εναερια.

Δεν θα εμπλακει με σκαψιματα . στις κολωνες μονο.

Δεν εχω γυρισει το περιστερι να δω για αλλα σημεια , αλλα αν κρινω απο τις εργασιες στην αγ μαρινας ,ειναι περιοχη χωρις μεγαλες ταχυτητες .

Ισως βεβαια να ειναι και τυχαιο και απλα να συνδιασανε την αλλαγη των καλωδιων ρευματος με το περασμα των οπτικων ινων .

Το μονο σιγουρο ειναι οτι καθημερινα βλεπω συνεργειο στον ιδιο δρομο . Οχι κανενα μεγαλο συνεργειο . Ενα φορτηγακι και ενα γερανακι με καλαθι .

paris2018
15-04-22, 15:20
υπογεια οχι. απο οτι διαβασα οταν βγηκε η ανακοινωση , θα κινηθουν μονο εναερια.

Δεν θα εμπλακει με σκαψιματα . στις κολωνες μονο.

Δεν εχω γυρισει το περιστερι να δω για αλλα σημεια , αλλα αν κρινω απο τις εργασιες στην αγ μαρινας ,ειναι περιοχη χωρις μεγαλες ταχυτητες .

Ισως βεβαια να ειναι και τυχαιο και απλα να συνδιασανε την αλλαγη των καλωδιων ρευματος με το περασμα των οπτικων ινων .

Το μονο σιγουρο ειναι οτι καθημερινα βλεπω συνεργειο στον ιδιο δρομο . Οχι κανενα μεγαλο συνεργειο . Ενα φορτηγακι και ενα γερανακι με καλαθι .. ☹️

griniaris
04-05-22, 19:25
Απο χθες τα ειδα , αλλα σημερα θυμηθηκα να βγαλω φωτο .

Μετρησα 4 κολωνες ετοιμες και δουλευανε αλλη μια .

237610

Η "κουλουρα" ειναι για να το κατεβαζουν κατω και να κανουν εργασιες .

Σημερα ειχαν τραπεζακι μικρο και το ειχαν ανοιχτο το κουτι επανω του για την εγχειρηση .

Προφανως οταν τελειωνουν , το κρεμανε και κανουν την κουλουριτσα .

jap
04-05-22, 22:15
Κι όταν κάνουν υπογειοποίηση των καλωδίων του ρεύματος, θα αφήσουν τις κολώνες για τις ίνες; :hmm:

ThReSh
04-05-22, 23:06
Κι όταν κάνουν υπογειοποίηση των καλωδίων του ρεύματος, θα αφήσουν τις κολώνες για τις ίνες; :hmm:

Αυτό έχω ρωτήσει κι εγώ σε άλλο topic. :p

Πχ ο δήμος Πεντέλης ανακοίνωσε αυτό https://penteli.gov.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4/

jap
05-05-22, 07:23
Σίγουρα σε κάθε περιοχή είναι διαφορετικά τα πλάνα. Σε μας άλλαξαν πρόσφατα κολώνες, έκαναν και συστροφή, έχουμε χρόνια πολλά μπροστά μας για υπογειοποίηση. Αλλά και οι οπτικές είναι για να μείνουν. Εκτός και υπογειοποιηθει το ρεύμα και οι ίνες μείνουν εναέριες, Αφου κολώνες πάντα θα υπάρχουν για φωτισμό. Εν τω μεταξύ έχει γίνει διαχωρισμός χρόνια τώρα, οι κολώνες δεν ανήκουν στη ΔΕΗ να κάνει ότι θέλει.

koukaki
05-05-22, 09:25
Καλα μη παρακαλατε για την υπογειοποιηση των καλωδιων.
Σε περιπτωση βλαβης μενεις χωρις ρευμα 3-4 μερες μεχρι να βρουν που εγινε και να σκαψουν...
Οπως ειχε γραψει και καποιος εδω "ανοιγουν τα καπακια και της ΕΥΔΑΠ και μυριζουν για να βρουν το βραχυκλωμα" :)

jap
05-05-22, 10:15
Έτσι γίνεται παγκοσμίως πλέον, δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Το μόνο κακό που βλέπω εγώ με τα εναέρια της ΔΕΗ (του ΔΕΔΔΗΕ δηλαδή πλέον) είναι που συχνάζουν τα περιστέρια και σε πολλούς δρόμους καθιστούν προβληματικές τις μισές θέσεις πάρκιν, σε περιοχές με προβληματικό πάρκιν ειδικά είναι δράμα. Αλλά είναι κι άλλα θέματα, ευκολίας στη συντήρηση, αντοχής στο χρόνο, κόστους κ.λπ. Τα τηλεφωνικά πάντως μια χαρά τα διαχειρίζονται θαμμένα, σε κάτι Ασίες και Νότιες Αμερικές που είναι εναέρια έχουμε δει τι μπέρδεμα είναι.

koukaki
05-05-22, 11:08
Έτσι γίνεται παγκοσμίως πλέον, δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Το μόνο κακό που βλέπω εγώ με τα εναέρια της ΔΕΗ (του ΔΕΔΔΗΕ δηλαδή πλέον) είναι που συχνάζουν τα περιστέρια και σε πολλούς δρόμους καθιστούν προβληματικές τις μισές θέσεις πάρκιν, σε περιοχές με προβληματικό πάρκιν ειδικά είναι δράμα. Αλλά είναι κι άλλα θέματα, ευκολίας στη συντήρηση, αντοχής στο χρόνο, κόστους κ.λπ. Τα τηλεφωνικά πάντως μια χαρά τα διαχειρίζονται θαμμένα, σε κάτι Ασίες και Νότιες Αμερικές που είναι εναέρια έχουμε δει τι μπέρδεμα είναι.

Καλα τα περιστερια καθονται και στα καλωδια φωτισμου ....
Παντως στο Κουκακι που μενω τα καλωδια ρευματος ειναι υπογεια αλλα εχουμε στο αερα ,δημοσιου φωτισμου,τηλεφωνου και στους 2 κεντρικους γραμμες τρολεϊ

ThReSh
05-05-22, 11:33
Καλά στο κέντρο ούτε τόσο θέμα έχετε με χιόνια ούτε κινδύνους πυρκαγιάς όπως εδώ Πεντέλη. :p

jap
05-05-22, 11:34
@koukaki: Ε, ρε, χαρά τα περιστέρια :p Είναι η πατέντα με τα κρεμαστά φώτα κι έτσι έχει καλώδια όπου κι αν σταθείς. Για τα τηλεφωνικά νομίζω κάνεις λάθος, σε τόσο κεντρικό σημείο πυκνοχτισμένο είναι απίθανο.

koukaki
05-05-22, 12:10
@koukaki: Ε, ρε, χαρά τα περιστέρια :p Είναι η πατέντα με τα κρεμαστά φώτα κι έτσι έχει καλώδια όπου κι αν σταθείς. Για τα τηλεφωνικά νομίζω κάνεις λάθος, σε τόσο κεντρικό σημείο πυκνοχτισμένο είναι απίθανο.

Tοιχο τοιχο πανε
237629
βλεπεις και που και που στο αερα απο το ενα τετραγωνο στο αλλο
237628

- - - Updated - - -

Καλά στο κέντρο ούτε τόσο θέμα έχετε με χιόνια ούτε κινδύνους πυρκαγιάς όπως εδώ Πεντέλη. :p

Η πλακα ειναι οτι εναερια καλωδια ρευματος εχουμε κοντα στου λοφο Φιλοπαππου. Το μονο σημειο που κινδυνευει απο φωτια...

jap
05-05-22, 12:22
Από το ένα οικ. τετράγωνο στο άλλο όμως πάνε υπογείως, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Κι εδώ έχουμε τέτοια και μολυβένια κουτιά και εναέριες συνδέσεις κι από όλα, ακόμα και μέσα από τους παλιούς σωλήνες ύδρευσης περνάνε κάποια καλώδια. Όπως και σε οποιαδήποτε περιοχή υπάρχουν ακόμα μονοκατοικίες.

Εναέρια υπάρχουν ακόμα σε απομακρυσμένες περιοχές και κυρίως χωριά, ξύλινες κολώνες είναι το χαρακτηριστικό τους.

- - - Updated - - -

Η δεύτερη φωτό πρέπει να είναι κενό στο ίδιο τετράγωνο, δες και τα φωτάκια από πίσω. Δεν ξέρω μήπως είναι και ρεύμα.

koukaki
05-05-22, 12:28
Από το ένα οικ. τετράγωνο στο άλλο όμως πάνε υπογείως, τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις. Κι εδώ έχουμε τέτοια και μολυβένια κουτιά και εναέριες συνδέσεις κι από όλα, ακόμα και μέσα από τους παλιούς σωλήνες ύδρευσης περνάνε κάποια καλώδια. Όπως και σε οποιαδήποτε περιοχή υπάρχουν ακόμα μονοκατοικίες.

Εναέρια υπάρχουν ακόμα σε απομακρυσμένες περιοχές και κυρίως χωριά, ξύλινες κολώνες είναι το χαρακτηριστικό τους.

- - - Updated - - -

Η δεύτερη φωτό πρέπει να είναι κενό στο ίδιο τετράγωνο, δες και τα φωτάκια από πίσω. Δεν ξέρω μήπως είναι και ρεύμα.

Και κολωνες του οτε εχουμε και απ'ολα

https://www.google.gr/maps/@37.966733,23.7238701,3a,42.1y,221.37h,108.11t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAUvkFzC4um9_65CCJf3bmQ!2e0!7i16384!8i8192
https://www.google.gr/maps/@37.9650891,23.7229965,3a,75y,178.57h,112.4t/data=!3m6!1e1!3m4!1stuI1jLA4K1DAC3i2mIiAng!2e0!7i16384!8i8192

jap
05-05-22, 12:37
Νομίζω η συγκεκριμένη είναι ρεύματος. Δεν κόβω το λαιμό μου, ας πει κάποιος που ξέρει τι βλέπει.

koukaki
05-05-22, 12:49
Δεν θα κατσω να ψαξω τωρα ολα τα καλωδια τις περιοχης.
Παντως πριν 3 χρονια σε μετακομιση τεντωσανε καλωδια για να ανεβει αναβατοριο και εκοψαν τηλεφωνα...

jap
05-05-22, 12:58
Δεν σε αμφισβητώ, ούτε λέω πως δεν υπάρχουν εναέρια τηλεφωνικά καλώδια. Στη δική μας γειτονιά ό,τι καλώδια υπάρχουν φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι από κολώνες του ΔΕΔΔΗΕ. Αλλού που έχει ανηφόρες-κατηφόρες είναι πιο εύκολο να υψώσουν μια κολώνα και να πάνε το καλώδιο εναέρια παρά να σκάψουν π.χ. 10 μέτρα. Εσείς έχετε ανηφοριές μεν αλλά είναι πυκνοκατοικημένη περιοχή χρόνια τώρα. Απλά έτσι το σκέφτομαι, κουβέντα κάνουμε :)

koukaki
05-05-22, 13:30
Οι πιο πολλες πολυκατοικιες ειναι χτισμενες στις αρχες 70.
Τοτε τηλεφωνο ειχε 1 στους 15.
Μεχρι το 1990 ειχε πολλες κολωνες ΟΤΕ που τις ξηλωσε ο Δημος επι Εβερτ.

griniaris
06-05-22, 17:52
Σημερα ηταν 4 συνεργεια .

3 εφτιαχναν τα BOX σε τραπεζακι
και ενα συνεργειο με φορτηγακι με καλαθι κατι εφτιαχνε πιο ψηλα . Δεν προλαβα να δω την επωνυμια του συνεργειου .

kostasbmw
14-05-22, 08:31
Aυστραλια ετσι εχουν τραβηξει καλωδια ...στις υπαρχουσες κολωνες και εχουν ακριβως το ιδιο μαυρο κουτι.....βεβαια ειχαν πολλα προβληματα γιατι επρεπε να σκαψουν σε καποια σημεια και εγινε τουρλουμπουκι αλλα μπορω να πω οτι μετα απο 2 χρονια τελειωνουν αν και δουλευουν ακομα σε αρκετα σημεια στη περιφερεια...κοστος 60 δολλ (40 ευρω) το μηνα περιπου για απεριοριστο στα 50mbps

netblues
14-05-22, 09:03
50? Μηπως 500?

dslsub
14-05-22, 09:22
(40 ευρω) το μηνα περιπου για απεριοριστο στα 50mbps

Για Ελλάδα πολύ ακριβή τιμή.

koukaki
14-05-22, 14:57
Διαβασα οτι η ΔΕΗ θα δινει μονο χονδρικη τις γραμμες και δεν θα μπει στο παιχνιδι της λιανικης.
Μαλιστα εγραφε οτι εχει κλεισει συμφωνια με UG (Nova-Wind) για το Περιστερι.

jkoukos
14-05-22, 15:03
Είναι γνωστό από πέρυσι και το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές. Το νέο είναι ποιοι πάροχοι θα προχωρήσουν στη χρήση αυτού του δικτύου.

koukaki
14-05-22, 15:22
Σε πρωτη φαση η UG και παρακολουθει στενα η VODAFONE.

jkoukos
14-05-22, 17:56
Λογικά οι άλλοι 2 θα το χρησιμοποιήσουν όπου δεν έχουν δικό τους αντίστοιχο δίκτυο. Το ερώτημα έχει να κάνει με Cosmote, ειδικά σε περιοχές που έχει δικό της FTTC δίκτυο, όπως καλή ώρα στο Περιστέρι που ξεκινά η ΔΕΗ.
Πιστεύω ότι η τιμή χοντρικής της ΔΕΗ θα είναι αρκετά μικρότερη από του ΟΤΕ (και των άλλων 2), καθώς η εγκατάσταση που γίνεται έχει σαφώς μικρότερο κόστος και παράλληλα δεν χρειάζεται τις άδειες και τις χρονοβόρες διαδικασίες που αναγκαστικά ακολουθείται στους άλλους.

Kostinos
14-05-22, 23:32
Απλά θα συνεχίσει να πουλά μέχρι να πει η ΕΕΤΤ τέλος χαλκός...

netblues
15-05-22, 10:13
Δεν συμφερει το fttc. Καιει ρευμα, ταλαιπωρειται απο τη ζεστη και εχει συχνοτατα θεματα στο απερχομενο τα οποια δεν λυνονται.
Σε πυκνοκατοικημενες περιοχες οπως το περιστερι θα ριξει (αν δεν εχει ριξει ηδη) ftth και θα το γυρισει εκει.
Το vdsl θα παραμεινει για περιπτωσεις που το ftth δεν βγαινει οικονομικα και μεχρι να απαξιωθει ο εξοπλισμος.
Με τις θερμοκρασιες που ανεβαζουν οι καμπινες το καλοκαιρι οταν τις χτυπαει ο ηλιος η γηρανση εξαρτηματων ειναι δεδομενη.
Ηδη στις πρωτες περιοχες που μπηκε vdsl με καμπινες εχουν κλεισει δεκαετια. Περνας απεξω και βογκανε οι ανεμιστηρες με τα χαλασμενα ρουλεμαν.

Εκτιμω οτι η εεττ δεν θα πει ποτέ τελος, όπως δεν είπε τελος το pstn. Πρακτικα ομως ειναι στα τελευταια του.

jap
15-05-22, 11:08
Ναι, ΟΚ, αυτά γίνονται όταν αργούμε τόσο πολύ να υιοθετήσουμε τεχνολογίες και το κάνουμε με τόσο αργούς ρυθμούς. Βλέπε ISDN.

dslsub
15-05-22, 11:47
Καιει ρευμα, ταλαιπωρειται απο τη ζεστη

Η καμπίνα στην οποία είμαι συνδεδεμένος πρέπει να έχει πολύ πυκνότητα συνδέσεων. Κάθε φορά που περνάω από δίπλα της μου παίρνει τα αυτιά ο εξαερισμός της.
Αυτός που μένει στο διπλανό ισόγειο λογικά το καλοκαίρι θα κρατάει κλειστό το παράθυρό του για να αποφεύγει το θόρυβο και θα την βγάζει με κλιματιστικό.

netblues
15-05-22, 11:54
Ολες ετσι κανουν, αμα τις βαρεσει ο ηλιος. Οι καρτες ευκολα φτανουν ετσι τους 60+ βαθμους. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν μπήκαν ποτέ μπαταριες στα dslam, και ουτε πρόκειται να μπούν.
Αυτα στις βορεια και κεντρικη ευρωπη γινονται. Εδω αμα τις βαλεις, σε δυο χρονια θα ειναι αχρηστες

TearDrop
15-05-22, 12:33
Απλά θα συνεχίσει να πουλά μέχρι να πει η ΕΕΤΤ τέλος χαλκός...

Δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό, τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια.

ds12
17-05-22, 20:38
Διαβάζω σε κάποια άρθρα που γράφουν ότι εντός του Ιουνίου θα συνδεθούν τα πρώτα κτίρια στο δίκτυο οπτικών ινών της ΔΕΗ. Εκτός από την χονδρική θα παρέχει και στα σπίτια το δίκτυο της ή θα αφορά μόνο την χονδρική; Επίσης είπαν ότι η τιμή χονδρικής που θα δώσει η νέα τηλεπικοινωνιακή εταιρεία προβλέπεται να είναι χαμηλότερη από την ισχύουσα, παρασύροντας λογικά και τις τιμές λιανικής. Άρα να φανταστώ ότι θα πέσουν και οι τιμές των παρόχων Cosmote, Vodafone, Nova;

netblues
17-05-22, 23:41
Σε 2-3 χρονια που μπορει να εχει μια εγκατεστημενη βαση, μπορει. Μεχρι τοτε ειναι απλά ένα πειραμα.
Οσοι θυμουνται την τελας, ξερουν πόσο καλα πηγε και αυτό.
Δεν λεω οτι δεν γινεται. Λεω οτι η δεινοσαυρικη ΔΕΗ δεν μπορει να κανει τετοια πραγματα.

jap
18-05-22, 09:34
Σωστά, μόνο αν και όταν αποκτήσει ο όποιος ανταγωνιστής κρίσιμη μάζα. Άσε την Evergy/Tellas, εδώ έχουμε το 'καλό' παράδειγμα της Inalan που περπατά με ρυθμούς σαλιγκαριού.

Από την άλλη, ποτέ μη λέμε ποτέ, εδώ έγινε υπολογίσιμος πάροχος η Nova επειδή βρέθηκε τρελός επενδυτής να ρίξει χρήμα.

ChriZ
18-05-22, 09:41
Σωστά, μόνο αν και όταν αποκτήσει ο όποιος ανταγωνιστής κρίσιμη μάζα. Άσε την Evergy/Tellas, εδώ έχουμε το 'καλό' παράδειγμα της Inalan που περπατά με ρυθμούς σαλιγκαριού.

Από την άλλη, ποτέ μη λέμε ποτέ, εδώ έγινε υπολογίσιμος πάροχος η Nova επειδή βρέθηκε τρελός επενδυτής να ρίξει χρήμα.

Τρελοί δε νομίζω να είναι... Κανένας από αυτούς τους μεγάλους δεν κάνει χαζές κινήσεις, αλλιώς δεν θα ήταν πλέον μεγάλοι ...:lol:
Πήραν τη Νόβα που είχε κάμποσους συνδρομητές και δυνατό της χαρτί την TV και είμαι σίγουρος ότι είχαν στα σχέδιά τους και τη Wind πολυ πριν γίνει η οποιαδήποτε κίνηση προς τα κει, ώστε να έχουν πλέον και υποδομές σταθερού (που υστερούσε η Νόβα) συν κινητή (που δεν είχε καθόλου)

jap
18-05-22, 11:11
Κάπως έτσι... Για μένα μεγάλο ρίσκο να επενδύσουν στο πλήρως απαξιωμένο όνομα της forthnet, η μοναδική που δεν συμμετείχε καν στη διαδικασία για τα δίκτυα νέας γενιάς, θα είχε κατεβάσει ρολά χρόνια τώρα αν δεν είχε καταφέρει με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα αθλητικά δικαιώματα της nova. (Αλήθεια, θυμάται κανείς τη δορυφορική τηλεόραση του Alpha; ) Όπως είπα, μετά από χρόνια ουραγός κατάφερε να γίνει υπολογίσιμη δύναμη και να που θα εξαφανιστεί και το brand της Wind οσονούπω.

2048dsl
21-05-22, 09:01
Η κατασκευή του νέου δικτύου που έχει ξεκινήσει στο Περιστέρι είναι με υλικά υποδομής της αμερικάνικης Adtran. Ο προϋπολογισμός είναι περιπου στα 6.5 εκατ. ευρώ και θα καλυφθούν 15 χιλ. σπίτια – επιχειρήσεις στο περιστέρι για να δοκιμαστεί η υπηρεσία μέχρι τελος του καλοκαιριού, ώστε η εμπορική λειτουργία του τηλεπικοινωνιακού δικτύου της ΔΕΗ να ξεκινήσει προς τα τέλη του 2022 με αρχές 2023 ταυτόχρονα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η τιμή χονδρικής που θα δώσει η νέα τηλεπικοινωνιακή εταιρεία θα είναι χαμηλότερη από την ισχύουσα, παρασύροντας λογικά και τις τιμές λιανικής. Η Νοva-Wind τρέχει το πιλοτικό και αναμένεται και οι Vodafone κατά 99% για συνεργασια. Η ΔΕΗ ακολουθεί τη λογική της ιταλικής Open Fiber (https://openfiber.it/en/). Στο σχεδιασμό της ΔΕΗ περιλαμβάνεται επίσης και η διάθεση και άλλων υπηρεσιών όπως π.χ. των αναγκαίων συνδέσεων του 5G με οπτικές ίνες.
Εκτός του Δήμου περιστερίου το πιλοτικό έχει ξεκινήσει σε ακόμη 5 δήμους της Αθήνας τους οποίους για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να γράψω.

@ ADSLgr.com All rights reserved.