Επιστροφή στο Forum : Windows 11 Αναβάθμιση: Συζήτηση, προβλήματα, και λύσεις
Στη τελική σας το έχουν σαν option να μπορείς να το βάλεις μόνος σου.
Τι εννοεις?
Ευτυχως που τα windows update παθανε κοκομπλοκο με τον i5 που σου λεει δεν υποστηριζεται και σταματησαν . Αλλιως ο γερος θα ανοιγε το pc και δε θα καταλαβενε χριστο με τα διαβολεμενα :p
Μόλις πήρε τα 11 ένα laptop μου, Inspiron με i7.
Παρατηρώ μεγάλη βελτίωση στην ταχύτητα rendering των παραθύρων και το άνοιγμα του Ps.
Μπορεί να είναι νεότερος οδηγός γραφικών για τα παράθυρα ή κάτι άλλο;
Το έχει δει κανείς άλλος;
Μόλις πήρε τα 11 ένα laptop μου, Inspiron με i7.
Παρατηρώ μεγάλη βελτίωση στην ταχύτητα rendering των παραθύρων και το άνοιγμα του Ps.
Μπορεί να είναι νεότερος οδηγός γραφικών για τα παράθυρα ή κάτι άλλο;
Το έχει δει κανείς άλλος;
Ναι το είδα και εγώ και το είπα την περασμένη εβδομάδα που τα πέρασα στο λαπτοπ που έχω στη δουλειά hp probook με i5.
stefan_city
01-11-21, 22:15
Έχετε βρει κάπου επιλογή για τον τρόπο ψύξης της cpu (ενεργή/παθητική), όπως υπήρχε στις ρυθμίσεις παροχής ενέργειας για προχωρημένους (Win10);
Μου ήρθε ειδοποίηση για windows 11 upgrade μέσω windows update. Το βράδυ backup τα πάντα, και αύριο πρωί πρωί εγκατάσταση. Αν δε με δείτε για μέρες, ξέρετε τι έγινε :p
Μου ήρθε ειδοποίηση για windows 11 upgrade μέσω windows update. Το βράδυ backup τα πάντα, και αύριο πρωί πρωί εγκατάσταση. Αν δε με δείτε για μέρες, ξέρετε τι έγινε :p
Θα ζούμε να σε θυμόμαστε μη στεναχωριέσαι :)
Windows 11 has a weird problem with empty folders (https://betanews.com/2021/11/02/windows-11-has-a-weird-problem-with-empty-folders/)
Όλα καλά με την αναβάθμιση. Μου αρέσουν πολύ τα animations των παραθύρων και του start menu, καθώς και οι στρογγυλεμένες γωνίες των παραθύρων. Επίσης νομίζω ότι είναι πιο γρήγορα, όπως ανέφεραν και άλλοι. Το πρώτο που έκανα ήταν να βάλω το start στα αριστερά. Γιατί είχα την εντύπωση ότι δεν γινόταν; Θυμάμαι κάτι γκρίνιες για αυτό, τελικά η Microsoft το επέτρεψε, ή απλά ήταν πάντα εκεί η επιλογή και ο κόσμος δεν την είχε βρει; Τέλος, αλλάξαν και τις γραμματοσειρές; Μου φαίνονται όλα πολύ πιο όμορφα.
Όλα καλά με την αναβάθμιση. Μου αρέσουν πολύ τα animations των παραθύρων και του start menu, καθώς και οι στρογγυλεμένες γωνίες των παραθύρων. Επίσης νομίζω ότι είναι πιο γρήγορα, όπως ανέφεραν και άλλοι. Το πρώτο που έκανα ήταν να βάλω το start στα αριστερά. Γιατί είχα την εντύπωση ότι δεν γινόταν; Θυμάμαι κάτι γκρίνιες για αυτό, τελικά η Microsoft το επέτρεψε, ή απλά ήταν πάντα εκεί η επιλογή και ο κόσμος δεν την είχε βρει; Τέλος, αλλάξαν και τις γραμματοσειρές; Μου φαίνονται όλα πολύ πιο όμορφα.
και γω να πω την αμαρτια μου τ αγαπησα :) τωρα τεχνικες ατελειες μπορει να παρουσιασουν αλλα προς το παρον ειμαι ευχαριστημενος !!
Σε συμβατό ή ασύμβατο hw;
Του ήρθε ειδοποίηση για 11 upgrade, άρα συμβατό.
οκ.....
den ειναι απαραιτητο και στου αδελφου μου το λαπτοπ ηρθε αλλα μετα οταν πηγα να κανω το updaste εβγαλε μηνυμα ....."προς το παρον η συσκευη σας δεν πληρει τις προυποθεσεις" ειναι 8 ετιας το λαπτοπ
Ακριβώς. DELL Latitude 7490.
sweet dreams
02-11-21, 23:11
den ειναι απαραιτητο και στου αδελφου μου το λαπτοπ ηρθε αλλα μετα οταν πηγα να κανω το updaste εβγαλε μηνυμα ....."προς το παρον η συσκευη σας δεν πληρει τις προυποθεσεις" ειναι 8 ετιας το λαπτοπ
Πως ήρθε?? αφού σε όσους δεν πληρούν προϋποθέσεις βγαίνει κατευθείαν το παρακάτω
232028
τωρα ηρθε το update αλλα δεν εγκατασταθηκε τι να κανουμε?
Δοκίμασε να κάνεις drop αρχείο τώρα π.χ. στον Chrome όπως όταν θες να στείλεις συνημμένο :p
τωρα ηρθε το update αλλα δεν εγκατασταθηκε τι να κανουμε?
Σου έβγαλε σφάλμα;
Σου έβγαλε σφάλμα;
ειδα το to update ετοιμο στο πινακα και οταν το κλικαρα μετα απο λιγο εβγαλε μηνυμα ....."προς το παρον η συσκευη σας δεν πληρει τις προυποθεσεις"
δεν το εψαξα περισσοτερο γιατι τον αδελφο μου δεν τον νοιαζει εγω εχω τα 11 σε δυο υπολογιστες που δεν υποστηριζονται και μεχρι στιγμης πανε καλα ,αλλα νομιζω στην πορεια θα φανει η δυσαρμονια
ειδα το to update ετοιμο στο πινακα και οταν το κλικαρα μετα απο λιγο εβγαλε μηνυμα ....."προς το παρον η συσκευη σας δεν πληρει τις προυποθεσεις"
δεν το εψαξα περισσοτερο γιατι τον αδελφο μου δεν τον νοιαζει εγω εχω τα 11 σε δυο υπολογιστες που δεν υποστηριζονται και μεχρι στιγμης πανε καλα ,αλλα νομιζω στην πορεια θα φανει η δυσαρμονια
Κάτι τέτοιο είχε ακουστεί.
Ότι δηλαδή θα εμφανίζεται μήνυμα upd αλλά δεν θα μπορεί να προχωρήσει στην εγκατάστασή του.
Με manual install μπορεί να περαστεί;
Αν και πιστεύω ότι αν ένα upd έχει σχέση με πχ το ΤΡΜ και δεν το υποστηρίζει η συσκευή,
τότε δεν θα έχει νόημα η οποιαδήποτε εγκατάσταση.
Επίσης αν για κάποιο λόγο σχεδιάσουν πχ το notepad να χρησιμοποιεί λειτουργίες του ι7 -9ης,
και εσύ με οποιοδήποτε τρόπο καταφέρεις να περάσεις το upd,
τότε μάλλον θα έχεις θέματα με την λειτουργία της εφαρμογής.
Με τα έως τώρα δεδομένα,
δεν θεωρώ σωστή κίνηση την εγκατάσταση των 11 σε μη υποστηριζόμενα συστήματα.
Είναι πολύ ασαφή ακόμα τα πράγματα.
ναι εχεις δικιο σε οσα αναφερεις και ενας φιλος μου προγραματιστης μου ειπε οτι στην πορεια οσο θα εξελισεται το 11 θα παρουσιασουν αδυναμιες αρκετες εφαρμογες σε συστηματα ασυμβατα
Δοκίμασε να κάνεις drop αρχείο τώρα π.χ. στον Chrome όπως όταν θες να στείλεις συνημμένο :p
Δεν έχω chrome :p
sweet dreams
03-11-21, 18:36
Ότι δηλαδή θα εμφανίζεται μήνυμα upd αλλά δεν θα μπορεί να προχωρήσει στην εγκατάστασή του.
Σε όλους τους υπολογιστές που έχω δει και δεν πληρούν τις προυποθέσεις εμφανίζεται αυτό που έχω πιο πάνω.
Αν σε κάποιον συμφορουμίτη εμφανιστεί το update σε PC που δεν πληροί τις προυποθέσεις ας ανεβάσει ένα ss να το έχουμε για αρχείο.
Σε όλους τους υπολογιστές που έχω δει και δεν πληρούν τις προυποθέσεις εμφανίζεται αυτό που έχω πιο πάνω.
Αν σε κάποιον συμφορουμίτη εμφανιστεί το update σε PC που δεν πληροί τις προυποθέσεις ας ανεβάσει ένα ss να το έχουμε για αρχείο.
Εμένα σε 2 λαπτοπ και 9 υπολογιστές στη δουλειά, έκανα update με το iso γιατί όλοι ήταν λάθος από tpm και cpu και δεν εμφάνιζε τίποτα για 11 στο WU.
Αν θέλετε να τα βάλετε, δεν καταλαβαίνω γιατί ταλαιπωριέστε με το windows update ειλικρινά.
sweet dreams
03-11-21, 21:01
Εμένα σε 2 λαπτοπ και 9 υπολογιστές στη δουλειά, έκανα update με το iso γιατί όλοι ήταν λάθος από tpm και cpu και δεν εμφάνιζε τίποτα για 11 στο WU.
Αν θέλετε να τα βάλετε, δεν καταλαβαίνω γιατί ταλαιπωριέστε με το windows update ειλικρινά.
Προσωπικά, καμία ταλαιπωρία
Τα έχω βάλει με το ISO στον παλιό υπολογιστή που έχω για δοκιμές και ανέβασα και την διαδικασία
https://www.adslgr.com/forum/threads/1201545-Windows-11-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82?p=7135588#post7135588
Απλά μου κάνει εντύπωση αυτό που έχει αναφέρει συμφορουμίτης πιο πάνω ότι πάει το Update σε υπολογιστές που δεν πληρούν τις προυποθέσεις.
fuorigioco1981
03-11-21, 21:41
παιδιά σε ένα windows tablet CHUWI 6/128 μου και ότι μπορώ να εγκαταστήσω τα win11! να το κάνω; τα σηκώνει; η να περιμένω; η να μην το κάνω καθόλου επειδή είναι ένα απλό ταμπλετ?
sweet dreams
03-11-21, 21:50
Γιατί να μην τα σηκώνει??? αφού δουλεύει τα 10.
Το αν θα περιμένεις είναι άλλο θέμα που εξαρτάται αποκλειστικά από σένα.
Announcing Windows 11 Insider Preview Build 22494
https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/11/03/announcing-windows-11-insider-preview-build-22494/
fuorigioco1981
03-11-21, 22:09
Γιατί να μην τα σηκώνει??? αφού δουλεύει τα 10.
Το αν θα περιμένεις είναι άλλο θέμα που εξαρτάται αποκλειστικά από σένα.οκ σε ευχαριστώ
Ίσα ίσα, για να μην ταλαιπωρούμαστε περιμένουμε το WU. 2 κλικ, τέλος. Ούτε να κατεβάζεις iso ούτε τίποτα. Μόνο αν βιάζεσαι για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείς να περιμένεις.
Με τους drivers των συσκευών σας τί κάνετε παίδες;; Λειτουργούν κανονικά; Εκτυπωτές, web cameras, gamepads, κάρτες ήχου κλπ
Εγώ κοιτάζω κάθε μέρα στα sites των εταιρειών των συσκευών που έχω αλλά δεν έχουν βγάλει drivers ακόμη και γι' αυτό δεν αναβαθμίζω. Μόνο του εκτυπωτή μου έχουν βγει (Hp).
Δεν έκανα τίποτα και όλα λειτουργούν κανονικά.
Δεν έκανα τίποτα και όλα λειτουργούν κανονικά.
Μια από τα ίδια πλυν σε ένα αρχείο αρχαιο τερματικό με αναλογικη κατά ήχου που δεν έχει driver για τον ήχο αλλά ούτε στα 10 έχει.
giorgosthess
04-11-21, 08:45
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατάργησαν το drag and drop μέσω taskbar. Κανεις πάλι δουλειά αλλά για να μεταφέρεις αρχείο με drag and drop πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Alt+Tab.
Μπηκαν τα 11 κανονικα με update σε Dell G3
Ολα καλα αλλα το snipping tool δεν δουλευει με τιποτα.
Το εκανα reset, update, unistall-install τιποτα
Απο τις λυσεις που διαβασα στο ιντερνετ καμία δεν δουλεψε
Καμία ιδεα
fuorigioco1981
04-11-21, 12:14
Καμία ιδεα
snip and sketch λεγεται πλεον!
Καμία ιδεα
εχει καταργηθει για αυτο δεν δουλευει στα win 11 και εχει αντικατασταθεί απο το snip and sketch (https://www.microsoft.com/en-us/p/snip-sketch/9mz95kl8mr0l#activetab=pivot:overviewtab) Απλα κατέβασέ το
Αν κανεις update τα Win το κραταει γιατι εχεις πει να κρατησει τα προγράμματα Σε καθαρή εγκατάσταση βαζει το νεο αυτόματα
εμένα πάντως στο Pc στην δουλειά παρόλο που ειναι i7 και έχει και 24 μνήμη και σκληροί κλπ κλπ μου το βγάζει οτι δεν είναι συμβατή η cpu με τα 11 αφήνω το tpm έξω γιατι αυτο το παρακάμπτεις με το rufus και το iso αλλά αυτό με την cpu με προβληματίζει κάποια αποψη να του κάνω αναβάθμιση με το iso και το rufus η όχι ?
εμένα πάντως στο Pc στην δουλειά παρόλο που ειναι i7 και έχει και 24 μνήμη και σκληροί κλπ κλπ μου το βγάζει οτι δεν είναι συμβατή η cpu με τα 11 αφήνω το tpm έξω γιατι αυτο το παρακάμπτεις με το rufus και το iso αλλά αυτό με την cpu με προβληματίζει κάποια αποψη να του κάνω αναβάθμιση με το iso και το rufus η όχι ?
Εγώ έκανα από εδώ το Νο2 και εγκαταστάθηκε κανονικά.
https://www.theverge.com/22715331/how-to-install-windows-11-unsupported-cpu-intel-amd-registry-regedit
Παρόλα αυτά έχω κάνει προηγούμενο ποστ στο νήμα με script από github που τα κάνει όλα μόνο του.
- - - Updated - - -
Αυτό (https://www.adslgr.com/forum/threads/1201545-Windows-11-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82?p=7145234#post7145234) εννοώ
snip and sketch λεγεται πλεον!
Ναι αυτό
Εκανα unistall τπ παλαιό και το ξανακατεβασα απο το store το snip and sketch
Τζιφος
- - - Updated - - -
Ανοιγει στη οθονη το προγραμμα αλλα μολις παταω το + βγαζει αυτό
Καταραμένο Aroxole :)
232057
Μου ήθρε ειδοποίηση στο PC πως μπορώ να αναβαθμίσω. Ryzen 5 κλπ, περιμένων για την ώρα.
Και σε ένα Dell Vostro 3410 εδώ και 2 εβδομάδες έχει έρθει ενημέρωση μέσω του win update ότι θα πάρει την αναβάθμιση σε 11. Εν αναμονή.
Δεν παίζει ρόλο ότι είναι i7, αλλά ποιος i7.
Δεν θεωρούνται συμβατοί 7ης γενιάς και παλαιότεροι, παρότι δεν αναμένεται να συναντήσεις πρόβλημα λόγω του επεξεργαστή καθεαυτού.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατάργησαν το drag and drop μέσω taskbar. Κανεις πάλι δουλειά αλλά για να μεταφέρεις αρχείο με drag and drop πρέπει να χρησιμοποιήσεις το Alt+Tab.
Μπορείς έτσι να κάνεις drop στην taskbar; Το δοκίμασα αλλά δεν δουλεύει.
Περίμενε μεχρι το 2025 που τελειώνει το support των 10 :p
Εγω που τα εβαλα δεν ειδα διαφορές ουσιαστικές
Περίμενε μεχρι το 2025 που τελειώνει το support των 10 :p
Εγω που τα εβαλα δεν ειδα διαφορές ουσιαστικές
Εγώ πάντως είδα ουσιαστικές μ@λ@κίες. Ειδικά αυτό με το drag & drop, είναι απ' τις χειρότερες :angryr:
Θα το επαναφερουν το drag n drop στην taskbar, κανε υπομονη. Νομιζω το εχουνε περασει ηδη στην insider.
Εγώ πάντως είδα ουσιαστικές μ@λ@κίες. Ειδικά αυτό με το drag & drop, είναι απ' τις χειρότερες :angryr:
How to Enable Drag & Drop to the Taskbar in Windows 11
https://itstechbased.com/how-to-enable-drag-drop-to-the-taskbar-in-windows-11/
https://www.youtube.com/watch?v=nLfO-DqyAr0
Θα το επαναφερουν το drag n drop στην taskbar, κανε υπομονη. Νομιζω το εχουνε περασει ηδη στην insider.
Σίγουρα θα κάνω υπομονή, αλλά θεωρώ τεράστια ηλιθιότητα την κατάργηση αυτής της λειτουργίας. Η μπάρα είναι το Α και το Ω σε καθημερινή βάση. Δλδ έλεος, τόσο μακάκες είναι εκεί μέσα στην μικρομαλακή;
Μακάρι να επαναφέρουν και την άλλη λειτουργία των 10 (combine taskbar buttons, αν δεν κάνω λάθος) που κάθε παράθυρο εμφανίζεται χωριστά στην μπάρα. Άλλη π@π@ριά κι αυτή :mad:
Πάντως στο blog της MS για το 22494 build (αν εννοείς αυτό), δεν βλέπω κάτι. Δυστηχώς.
How to Enable Drag & Drop to the Taskbar in Windows 11
https://itstechbased.com/how-to-enable-drag-drop-to-the-taskbar-in-windows-11/
https://www.youtube.com/watch?v=nLfO-DqyAr0
Ευχαριστώ μεν, αλλά το θέμα είναι να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούμε διάφορα τρικ κάθε φορά, για λειτουργίες που θα 'πρεπε να θεωρούνται «αυτονόητες» δε.
@ ADSLgr.com All rights reserved.