PDA

Επιστροφή στο Forum : Πόλεμος αγωγών Vodafone-Ericsson



nm96027
06-08-07, 14:19
Δικαστικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της Vodafone και της Εricsson για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών


21325Όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα, η Vodafone αλλά και προσωπικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Κορωνιάς έχουν ανοιχτούς δικαστικούς λογαριασμούς με την Εricsson, την οποία καλούν με αγωγή τους να παρέμβει υπέρ της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εις βάρος της οποίας έχουν στραφεί- όπως είναι γνωστό- «θύματα» των τηλεφωνικών υποκλοπών διεκδικώντας αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η δικαστική διαμάχη Vodafone- Εricsson άρχισε μετά την κατάθεση της πρώτης αγωγής των ιδρυτικών μελών του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού οργανισμού «Μεσογειακή Συνεργασία» (http://www.infomedacoop.gr/symboulio.asp) Β. Κατσικέα και Νικολίτσας Πανατζοπούλου, τα τηλέφωνα των οποίων περιλαμβάνονταν στη λίστα των παρακολουθούμενων και με την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας συνολική αποζημίωση 4.000.000 ευρώ. Η αντίδραση των στελεχών της Vodafone ήταν άμεση. Με τη σειρά τους προσέφυγαν στα δικαστήρια και στράφηκαν κατά της Εricsson, καλώντας τη να παρέμβει κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρώτης αγωγής για τις υποκλοπές, που έχει προσδιοριστεί να γίνει 15 Νοεμβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Η κατασκευή, λειτουργία και εγκατάσταση του “παρείσακτου” λογισμικού που είναι τεχνολογικά εξαιρετικά προηγμένο και “ευφυές”, απαιτεί εξειδικευμένη τεχνογνωσία και γνώση εμπορικών- βιομηχανικών απορρήτων, ιδιαίτερα μεγάλης εμπορικής αξίας, όπως πηγαίων κωδικών και άλλων παραμέτρων λογισμικών, που μόνο η Εricsson διαθέτει και δεν παραδίδει σε κανένα και που βέβαια δεν μπορεί να διαθέτει η εταιρεία μας. Η Εricsson έχει ευρύτατη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυό μας, ώστε το “παρείσακτο” λογισμικό να μπορούσε να εισαχθεί εκ του μακρόθεν από τις εγκαταστάσεις ακόμη και της μητρικής εταιρείας, στη Σουηδία», υποστηρίζει στην αγωγή της η Vodafone αποποιούμενη οποιαδήποτε ευθύνη για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
21323
«Η εταιρεία μας δεν γνώριζε την εγκατάσταση του “RΕS” (λογισμικό νόμιμης συνακρόασης) και η Εricsson ουδέποτε μέχρι την ανακάλυψη του “παρείσακτου” λογισμικού μας είχε πληροφορήσει για την εγκατάσταση του “RΕS” στο δίκτυό μας, ούτε το είχε περιγράψει, ούτε επιστήσει την προσοχή μας για την ύπαρξή του. Η εταιρεία μας ουδέποτε το είχε παραγγείλει, αγοράσει ή αποδεχθεί ή πληρώσει. Μετά την ανακάλυψη του “παρείσακτου” λογισμικού η Εricsson μας δήλωσε για πρώτη φορά ότι το “RΕS” ήταν εγκατεστημένο, αλλά ανενεργό» προσθέτουν οι υπεύθυνοι της Vodafone.

Για τον λόγο αυτό μάλιστα ζητεί από την «αντίδικη» εταιρεία, την Εricsson, να «πληρώσει ό,τι τυχόν υποχρεωθούμε δικαστικώς να καταβάλουμε στους ενάγοντες, εφόσον γίνει δεκτή εν μέρει ή συνολικά η αγωγή των δύο εναγόντων με την οποία διεκδικούν ο καθένας αποζημίωση από δύο εκατομμύρια ευρώ».

Από την πλευρά τους πάντως, τα δύο ιδρυτικά μέλη της «Μεσογειακής Συνεργασίας» έχουν δραστηριοποιηθεί όχι μόνο σε αστικό αλλά και σε ποινικό επίπεδο. Μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Αντ. Βγόντζα, που είχε δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητούν τώρα να λάβουν γνώση της «μυστικής» δικογραφίας που σχηματίστηκε έπειτα από πολύμηνη ανάκριση για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ήδη η αίτησή τους έχει γίνει δεκτή, αλλά τον φάκελο με τα στοιχεία θα τον παραλάβουν μετά την επιστροφή από τις θερινές διακοπές του εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος μελετά την ογκωδέστατη δικογραφία προκειμένου να αποφανθεί αν θα τεθεί οριστικά στο αρχείο ή αν χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις για την αποκάλυψη των δραστών των υποκλοπών.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ (http://digital.tanea.gr/Subscribers/Page.aspx?&pn=1)

anthoula
06-08-07, 14:30
«Η κατασκευή, λειτουργία και εγκατάσταση του “παρείσακτου” λογισμικού που είναι τεχνολογικά εξαιρετικά προηγμένο και “ευφυές”
Τι λέτε βρε παιδιά... σιγά μην είχε και A.I.:rofl: :lol:

Jazzer
06-08-07, 14:35
Αναμενόμενο να συγκρουστούν μεταξύ τους Vodafone και Ericson, αφού εγείρονται αποζημειώσεις σε βάρος της πρώτης, η κατάσταση πήρε τη μορφή κρίσης.
Η συνέχεια θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, μένει να δούμε ποια στρατιά δικηγόρων και με ποιά επιχειρήματα θα επικρατήσει στα δικαστήρια.:hmm:

No-Name
06-08-07, 14:37
Η κ.Vodafone ακόμα να αλλάξει logo στο μέγαρο της?

lamesaint
06-08-07, 14:38
Αναμενόμενο να συγκρουστούν μεταξύ τους Vodafone και Ericson, αφού εγείρονται αποζημειώσεις σε βάρος της πρώτης, η κατάσταση πήρε τη μορφή κρίσης.
Η συνέχεια θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, μένει να δούμε ποια στρατιά δικηγόρων και με ποιά επιχειρήματα θα επικρατήσει στα δικαστήρια.:hmm:

ε ρε διάβασμα που έχουν να ρίξουν οι δικηγόροι για τηλεπικοινωνίες και πληροφορική :rofl: θα καταριώνται την ώρα και την στιγμή που πήγαν 3η δέσμη για να γλιτώσουν μαθηματικά και φυσικά και συναφή :rofl:

anthoula
06-08-07, 15:22
ε ρε διάβασμα που έχουν να ρίξουν οι δικηγόροι για τηλεπικοινωνίες και πληροφορική :rofl: θα καταριώνται την ώρα και την στιγμή που πήγαν 3η δέσμη για να γλιτώσουν μαθηματικά και φυσικά και συναφή :rofl:
Δεν τους χάλασε..!! :twisted: :clap: :rtfm: :lol:

A_gamer
06-08-07, 15:25
ε ρε διάβασμα που έχουν να ρίξουν οι δικηγόροι για τηλεπικοινωνίες και πληροφορική :rofl: θα καταριώνται την ώρα και την στιγμή που πήγαν 3η δέσμη για να γλιτώσουν μαθηματικά και φυσικά και συναφή :rofl:

Δε νομίζω οι δικηγόροι δύο πανίσχυρων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών να μην ξέρουν απ' αυτά.

Ούτε βέβαια θα είναι από αυτούς που έγιναν δικηγόροι για να γλιτώσουν κάτι, αλλά από αυτούς που έριξαν πολύ διάβασμα (γενικώς) για να επιτύχουν.

lariser
06-08-07, 15:48
Το ζήτημα είναι ότι αν οι ενάγοντες δικαιωθούν στα δικαστήρια τότε θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και οι αγωγές θα πέσουν χιονοστοιβάδα. Και πλέον τα ποσά που θα δωθούν θα έιναι μερικές δεκάδες εκατομμύρια. Όσα χρειάζονται να στήσεις δίκτυο από την αρχή. :twisted:

Οπότε, θα πέσουν κορμιά μέχρι να ξεκαθαρίστει ποιος φταίει και ποιος πληρώνει...

wireless_surfer
06-08-07, 15:54
Υπάρχουν courses για Internet Law and Regulation, Cybercrime, Information Law, Telecomunication and Policy κλπ εδω και μία δεκαετία (oops λιγο ειπα, 15ετία ήταν η αρχή)

JERY
06-08-07, 17:07
Πρωτα φταιει η κυβερνιση που πριν τους Ολημπιακους αγωνες, μετα απο πιεσεις που δεχτηκε(απο εξω) και χωρις να υπαρχει νομικο πλαιδιο στη χωρα μας, ανοιξε τις τρυπες σε ΟΛΕΣ τις εταιρειες για να μπορουν να παρακαλοθουν οι ξενες μυστικες υπιρεσιες τα τηλ κατα τη διαρκεια των Ολημπιακων αγωνων.Φενεται οτι οι τρυπες ξεχαστηκαν ανοιχτες για λιγο παραπανω.Αν ομως υπηρχε το νομικο πλαισιο πριν γινουν αυτα και οι παρακολουθισεις γινοντουσαν στο φως του ηλιου δεν ειχαν γινει ολα αυτα, αφου εταιρειες θα επερναν την ευθυνη λογο νομιμοτητας.

yianniscan
06-08-07, 20:12
Δεν ξεχάστηκαν, αλλά ενισχύθηκαν κιόλας μετά το τέλος των ΟΑ. Άλλωστε, αυτό ήταν ένα από τ' ανταλλάγματα που έπρεπε να δώσει η κυβέρνηση, ώστε να επιτραπεί να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί στην Ελλάδα.

Μην βαυκαλιζόμαστε με αυταπάτες. Οι κάμερες στους δρόμους και τ' άλλα καλούδια, δεν μπήκαν για την ρύθμιση της κυκλοφορίας, κατά την διάρκεια των ΟΑ. Ο νοών νοείτω...

lariser
06-08-07, 20:19
Ας μην έχουμε την αφέλεια να νομίζουμε ότι οι υποκλοπές έγιναν από τη Vodafone για κάποιο διεστραμμένο λόγο ή για κέρδος. Άλλωστε, η εξέλιξη των γεγονότων δείχνει ότι το κόστος για την εταιρία είναι σημαντικό τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αξιοπιστίας στην συνδρομητική της βάση.

Η Vodafone φέρει βέβαια μεγάλη ευθύνη, αντίστοιχη με αυτή αυτών που διέπραξαν το έγκλημα, γιατί άφησε το δίκτυο της να γίνει το μέσο για τέτοιες δόλιες πράξεις. Μεγάλη ευθύνη φέρει και η Ericsson γιατί συμμετείχε στο "ξεκλείδωμα" του lawful interception, χωρίς να πάρει εγγυήσεις για τη νομιμότητα των ενεργειών των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας και ΗΠΑ. Τώρα, έχει και εκείνη τη φωλιά της χεσμένη και δεν μπορεί να πάρει τις αποστάσεις που θα ήθελε.

Το ζουμί είναι βέβαια, ότι για ακόμα μια φορά ΕΥΠ και ελληνικές κυβερνήσεις δώσανε "γη και ύδωρ" στις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες και ζήτησαν να ανοίξουν οι λειτουργίες συνακρόασης από Vodafone και Ericsson. Αποδεικνύεται ότι κανείς από τους τρεις φορείς (ΕΥΠ, Vodafone και Ericsson) δεν είχε το συντονισμό και τον αυστηρό έλεγχο της διαδικασίας και άφησαν με δουλικό τρόπο όλο το χειρισμό στους Αμερικάνους.

Αίσχος! "Σκύψανε" και οι τρεις και αφού έγινε, ό,τι έγινε στρουθοκαμηλήσανε και αλληλοκατηγορούνται μέχρι σήμερα. Βέβαια, για το τί ακριβώς έγινε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων κανείς δεν αναφέρθηκε. Και πώς αλλιώς να γινόταν; Αφού οι ίδιοι απογύμνωσαν τη χώρα από κάθε απόρρητο ή εθνικό μυστικό.

Αλλά και όταν τελείωσαν οι Αγώνες, συνέχισαν να αφήνουν τα πράγματα εκτός ελέγχου. Τουλάχιστον η Vodafone θα έπρεπε να φροντίσει να κάνει έναν εκτενή έλεγχο ασφάλειας και να θωρακίσει το δίκτυο της.

Ό,τι δυσμενής εξέλιξη και να προκύψει τους αξίζει. Φτου! και στους άλλους δύο.

kostast1
06-08-07, 23:00
Ειναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτα παιδια...........

yianniscan
06-08-07, 23:33
Ελπίζω βέβαια να μην έχει κανείς αμφιβολία, ότι υπήρχε το lawful interception και στα υπόλοιπα 5 ελληνικά δίκτυα (Cote, TIM, Q, Tetra, OTE σταθερά) κατά την διάρκεια των Ο.Α.

Διότι υπήρχε, και συνεχίζει να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης, μέσω των MSC και των υπολοίπων Class-5 switches ή soft-switches ακόμα και σήμερα. Δεν υπάρχει voice switching equipment, που να χρησιμοποιείται σε ευρωπαϊκή χώρα σήμερα, χωρίς την δυνατότητα lawful interception (CALEA).

Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει η δυνατότητα, αλλά ποιος κρατά τα κλειδιά και τι χρήση κάνει, και βέβαια το γεγονός ότι οι παραπάνω εταιρίες ποιούν τη νήσσαν για το θέμα και γενικότερα για την ασφάλεια των δικτύων τους.

Αλλά τα έχουμε γράψει κι αλλού, Ελλάδα είναι μόνο μία...

kostast1
06-08-07, 23:41
Ελπίζω βέβαια να μην έχει κανείς αμφιβολία, ότι υπήρχε το lawful interception και στα υπόλοιπα 5 ελληνικά δίκτυα (Cote, TIM, Q, Tetra, OTE σταθερά) κατά την διάρκεια των Ο.Α.

Διότι υπήρχε, και συνεχίζει να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης, μέσω των MSC και των υπολοίπων Class-5 switches ή soft-switches ακόμα και σήμερα. Δεν υπάρχει voice switching equipment, που να χρησιμοποιείται σε ευρωπαϊκή χώρα σήμερα, χωρίς την δυνατότητα lawful interception (CALEA).

Το θέμα δεν είναι αν υπάρχει η δυνατότητα, αλλά ποιος κρατά τα κλειδιά και τι χρήση κάνει, και βέβαια το γεγονός ότι οι παραπάνω εταιρίες ποιούν τη νήσσαν για το θέμα και γενικότερα για την ασφάλεια των δικτύων τους.

Αλλά τα έχουμε γράψει κι αλλού, Ελλάδα είναι μόνο μία...
+1
Σωστος.

kennyyy
07-08-07, 09:08
Απλά από περιέργεια..Το σενάριο τι λέει για το ότι παρακολουθούνταν και τα τηλέφωνα του Πρωθυπουργού και των μισών υπουργών (λέω μισών γιατί δεν θυμάμαι, μάλλον όλων ήτανε..). Έδωσε και εκεί εντολή η ΕΥΠ να γίνει αυτό; Και αφότου αποκαλύφθηκε κανείς στην κυβέρνηση δεν είχε πρόβλημα;...Και τους χτυπήσανε φιλικά στην πλάτη και είπανε "δεν πειράζει παιδιά, την επόμενη φορά να μας το πείτε όμως":)
Στην είδηση, δεν είναι περίεργο..Το περίεργο μου φάνηκε ποιοι ήτανε αυτοί που κάνανε τη μύνηση και γιατί τους παρακολουθούσαν! Ούτε καν τους είχα ακούσει!!!:oops:

alala321
07-08-07, 09:11
"Η εταιρεία μας δεν γνώριζε την εγκατάσταση του “RΕS” (λογισμικό νόμιμης συνακρόασης) και η Εricsson ουδέποτε μέχρι την ανακάλυψη του “παρείσακτου” λογισμικού μας είχε πληροφορήσει για την εγκατάσταση του “RΕS” στο δίκτυό μας, ούτε το είχε περιγράψει, ούτε επιστήσει την προσοχή μας για την ύπαρξή του. Η εταιρεία μας ουδέποτε το είχε παραγγείλει, αγοράσει ή αποδεχθεί ή πληρώσει. Μετά την ανακάλυψη του “παρείσακτου” λογισμικού η Εricsson μας δήλωσε για πρώτη φορά ότι το “RΕS” ήταν εγκατεστημένο, αλλά ανενεργό» προσθέτουν οι υπεύθυνοι της Vodafone. "
Το lawful interception περιγραφεται (τουλαχιστον σαν οντοτητα) εδώ και πολλά χρόνια στις προδιαγραφές των δικτύων GSM/GPRS (ETSI,3GPP κλπ)... Συνεπως το επιχείρημα "δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν παρέλαβα κλπ" δεν παίζει...

lamesaint
07-08-07, 09:19
Το lawful interception περιγραφεται (τουλαχιστον σαν οντοτητα) εδώ και πολλά χρόνια στις προδιαγραφές των δικτύων GSM/GPRS (ETSI,3GPP κλπ)... Συνεπως το επιχείρημα "δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν παρέλαβα κλπ" δεν παίζει...

:oneup::oneup:

telumentil
07-08-07, 10:02
Σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν μετράει ποιος έχει δικιο και ποιος άδικο αλλά ποια εταιρία έχει το καλύτερο νομικό τμήμα.
Αν είναι να πάρουμε κανένα φράγκο πως μπορεί να καταχωρηθεί και το δικό μου τηλέφωνο στις λίστες με τα παρακολουθησθέντα;

lariser
07-08-07, 15:21
Η Vodafone δεν είπε ότι δεν γνώριζε το lawful interception. Ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε το status λειτουργίας του, αφού τους κωδικούς για το άνοιγμα/κλείσιμο του υπεύθυνη είναι η Ericsson. Επίσης, παραδέχτηκε ότι η Ericsson είχε εύκολα πρόσβαση στο configuration των κέντρων της (MSCs) και επομένως θα μπορούσαν υπάλληλοι της δεύτερης να εγκαταστήσουν το παράνομο λογισμικό. Τέλος, αρνήθηκε ότι οι τεχνικοί της είχαν την τεχνογνωσία να επέμβουν στο software που είναι εγκατεστημένο στα κέντρα της και να το τροποποιήσουν ή να το ενεργοποιήσουν.

Αυτά που έγιναν έμμεσα παραδεκτά ήταν ότι η Vodafone με τη συνεργασία της Ericsson παραχώρησαν πρόσβαση και "ευκολίες" παρακολούθησης σε ελληνικές και ξένες υπηρεσίες, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μετά τους Αγώνες η Vodafone δεν γνώριζε το status των λειτουργιών παρακολούθησης στα κέντρα της και επομένως δεν φρόντισε να τα επαναφέρει στην προ Αγώνων κατάσταση ή να κάνει σοβαρό έλεγχο ασφαλείας. Εκτός, κι αν ήξερε ότι οι παρακολουθήσεις συνεχίζονταν και δεν επενέβαινε για άλλους λόγους.

Ουδέποτε μαθεύτηκε (και είναι αμφίβολο αν θα γίνει σύντομα) τί ακριβώς ζήτησαν οι μυστικές υπηρεσίες από τη Vodafone και τους άλλους παρόχους και για ποιο χρονικό διάστημα. Πώς κατοχυρώθηκαν νομικά οι Vodafone και Ericsson για την επέμβαση στο δίκτυο της πρώτης; Τί ενέργειες έγιναν κατόπιν από τη Vodafone για να θωρακιστεί από τέτοιες ενέργειες;

Το ζήτημα, εν κατακλείδι, δεν είναι πλέον τί και πώς έγινε, ό,τι έγινε. Αλλά, το γιατί δεν εγιναν σωστοί χειρισμοί για να διαλευκανθεί η υπόθεση, η οποία πλέον λιμνάζει και αμφίβολο είναι αν ξεκαθαρίσει. Την απάντηση όμως τη υποψιαζόμαστε όλοι.

21century
08-08-07, 10:19
Μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας. Γνωριζουν ολοι και περισσοτεροι οι ειδκοοι και μη για το γεγονος οτι το λογισμικο το παρειχε ελληνικη γνωστη εταιρεια στην Ερικσον. Αρα γνωριζαν τα παντα και οι υποκλοπες εγιναν σκοπιμα. Ειχα αναφερει οτι ο Τσαλικιδης- οι συγγενεις του οποιου διεξαγαουν ηδη διακστικη αγωγη κατα παντος υπευθυνου- ειχε φιλοτιμο και δυστυχως εφυγε. Οι υπολοιποι τι εχουν αραγε?

lariser
08-08-07, 11:14
Χμμ, Ιντρα... χμ, ιντρακ... χμ. Την έχω ακούσει, αλλά δε θυμάμαι ακριβώς το όνομα της... :oops:

A_gamer
08-08-07, 14:56
Χμμ, Ιντρα... χμ, ιντρακ... χμ. Την έχω ακούσει, αλλά δε θυμάμαι ακριβώς το όνομα της... :oops:

Intraconnect! :p

Ε... όχι, τι λέω, λάθος thread... και ημερομηνία.:rolleyes:

lamesaint
08-08-07, 17:38
Μην κρυβομαστε πισω απο το δακτυλο μας. Γνωριζουν ολοι και περισσοτεροι οι ειδκοοι και μη για το γεγονος οτι το λογισμικο το παρειχε ελληνικη γνωστη εταιρεια στην Ερικσον. Αρα γνωριζαν τα παντα και οι υποκλοπες εγιναν σκοπιμα. Ειχα αναφερει οτι ο Τσαλικιδης- οι συγγενεις του οποιου διεξαγαουν ηδη διακστικη αγωγη κατα παντος υπευθυνου- ειχε φιλοτιμο και δυστυχως εφυγε. Οι υπολοιποι τι εχουν αραγε?


Χμμ, Ιντρα... χμ, ιντρακ... χμ. Την έχω ακούσει, αλλά δε θυμάμαι ακριβώς το όνομα της... :oops:


Intraconnect! :p

Ε... όχι, τι λέω, λάθος thread... και ημερομηνία.:rolleyes:

http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1311264&postcount=32

yianniscan
09-08-07, 02:48
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού το ένα MSC βρισκόταν μέσα στο προαύλιο της Intraconnect! αλλά τα access logs σε αυτό καταστράφηκαν!

A_gamer
09-08-07, 13:26
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού το ένα MSC βρισκόταν μέσα στο προαύλιο της Intraconnect! αλλά τα access logs σε αυτό καταστράφηκαν!

Τι σχέση έχει αυτή; Νόμιζα πως μιλούσαμε για την κοκκαλοεταιρεία, για πλάκα είπα για την Intraconnect.

yianniscan
09-08-07, 18:37
Κι εγώ γι' αυτήν μιλάω (συνεχίζοντας την πλάκα), αλλά πρέπει να την λέμε και με τ' όνομά της; :whistle:

bored01
09-08-07, 20:39
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, αφού το ένα MSC βρισκόταν μέσα στο προαύλιο της Intraconnect! αλλά τα access logs σε αυτό καταστράφηκαν!

Kαι τα δύο άλλα MSCs? Ο ρόλος της Ericsson? Δεν νομίζω πως όποτε θέλει μπαίνει η Intracom στις εγκαταστάσεις της Vodafone, απλώς επειδή είναι στο ίδιο οικόπεδο...

yianniscan
09-08-07, 21:02
Το γεγονός ότι η Intracom έχει γράψει ένα μεγάλο κομμάτι του κώδικα που τρέχουν τα MSC της Ericsson, σου λέει κάτι; Δεν είναι μόνο η φυσική πρόσβαση στο εν λόγω MSC αλλά και η τεχνογνωσία ατόμων μέσα στην Intracom, που κάνει το γεγονός άξιο προσοχής.

bored01
09-08-07, 21:12
Το γεγονός ότι η Intracom έχει γράψει ένα μεγάλο κομμάτι του κώδικα που τρέχουν τα MSC της Ericsson, σου λέει κάτι; Δεν είναι μόνο η φυσική πρόσβαση στο εν λόγω MSC αλλά και η τεχνογνωσία ατόμων μέσα στην Intracom, που κάνει το γεγονός άξιο προσοχής.

Mα δεν αμφιβάλλω. Αλλά το επιχείρημα ότι το ένα από τα 4 MSCs βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα με τις εγκαταστάσεις της Intracom δεν μου λέει κάτι. Και θεωρώ πιο άξιο προσοχής τις διευρυμένες δυνατότητες πρόσβασης εξ'αποστάσεως της Ericsson, η οποία παλαιότερα έχει κατηγορηθεί και στο εξωτερικό για παρόμοια περιστατικά τα οποία όμως δεν πήραν τις διαστάσεις του ελληνικού σκανδάλου, και δεν βρίσκω καθόλου τυχαίο που ξαφνικά η διοίκηση της Vodafone, η οποία μέχρι πρότινος απέφευγε να κατηγορήσει ανοικτά τη σουηδική εταιρεία μιας και είναι από τους πιο στενούς συνεργάτες του group και οι περισσότερες θυγατρικές δουλεύουν με δικά της δίκτυα, αλλάζει πολιτική και επιτίθεται φανερά στην Εricsson (και δεν νομίζω ότι φταίνε τα 4 εκ. ευρώ που και για τις δύο είναι ψίχουλα...).

yianniscan
09-08-07, 22:15
Το κακό σ' αυτήν την υπόθεση (όπως και σ' άλλες υποθέσεις) είναι πως δεν θα μάθουμε ποτέ ολόκληρη την αλήθεια, ή πόσο κοντά έφθασε η φαντασία μας στην αλήθεια.

@ ADSLgr.com All rights reserved.