PDA

Επιστροφή στο Forum : Αρχίζει η διάθεση IPTV της Deutsche Telekom μέσω ADSL

rho
08-08-07, 10:11
Η Deutsche Telekom προσφέρει την υπηρεσία IPTV όχι μόνο μέσω του δικτύου VDSL οπτικών ινών αλλά και μέσω των συμβατικών γραμμών ADSL.

Η πρωτοβουλία, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάρτιο σημαίνει ότι έως το τέλος της χρονιάς 17 εκατομμύρια νοικοκυριά σε 75ο πόλεις της Γερμανίας θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν την υπηρεσία IPTV.

Η ADSL TV της DT προσφέρει το ίδιο περιεχόμενο με αυτό της VDSL εξαιρουμένης των προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας (HD).
H Deutsche Telekom ελπίζει σε μεγάλη αύξηση των πελατών της καθώς υπάρχουν πολλές περιοχές στη χώρα που δεν καλύπτονται από το δίκτυο VDSL. Η εταιρία σκοπεύει έως το τέλος του 2010 να έχει κερδίσει περίπου 1,ισι εκατομμύριο πελάτες για την υπηρεσία IPTV για την λειτουργία της οποίας απαιτείται σύνδεση ADSL2+ στα 16 Mbit/s.

Τρία είναι τα διαθέσιμα πακέτα.

Το Entertain Basic με μηνιαία συνδρομή 49.95 Ευρώ το μήνα που προσφέρει στον χρήστη την δυνατότητα να παρακολουθήσει μια εκπομπή που έχασε χωρίς επιπλέον χρέωση, αλλά και να ζητήσει να δει μια ταινία από την ταινιοθήκη (video on demand) με χρέωση από 0.99 έως 3.99 Ευρώ. Στο ίδιο πακέτο προσφέρεται σταθερή χρέωση για κλήσεις προς σταθερά τηλέφωνα της DT, και σύνδεση στα 16 Mbit/s. Οι προσφερόμενες εκπομπές στο συγκεκριμένο πακέτο προέρχονται από τα μεγάλα εμπορικά, δημόσια και θεματικά τηλεοπτικά δίκτυα της Γερμανίας.

Οι χρήστες που θέλουν να παρακολουθήσουν τηλεοπτικά προγράμματα σε πραγματικό χρόνο μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα δύο premium «μπουκέτα».

Το Entertain Comfort κοστίζει 59.95 Ευρώ το μήνα και προσφέρει – εκτός των ανωτέρω δυνατοτήτων - περισσότερα από 70 κανάλια, λειτουργίες εγγραφής (PVR) και ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG).

To Entertain Comfort Plus στα 74.95 το μήνα προσφέρει 100 κανάλια, δύο αγώνες από το Γερμανικό Πρωτάθλημα κάθε εβδομάδα, συνδρομή στο online περιοδικό “TV Digital”, υπηρεσίες ασφαλείας στο διαδίκτυο. Σταθερή χρέωση για σύνδεση στα hotspots και μειωμένες χρεώσεις για κλήσεις προς κινητά τηλέφωνα.

Τα δύο premium πακέτα προσφέρουν εκτός των Γερμανικών καναλιών επίσης τα Γερμανική ή διεθνή συνδρομητικά κανάλια.

Οι τιμές των τριών πακέτων επιβαρύνονται με 4 Ευρώ στην περίπτωση που οι συνδέσεις ADSL είναι Over Isdn. Ο συνδρομητής για την εγγραφή σε κάποιο από τα τρία πακέτα πληρώνει εφ’ άπαξ 99.99 Ευρώ για την προμήθεια του router Speedport W 700V του splitter και του δέκτη IPTV τύπου T-Home X 300T, ο οποίος συνδέει την γραμμή ADSL με την τηλεόραση.

Το ελάχιστο χρονικό περιθώριο συμβολαίου είναι 24 μήνες.

Πηγή : Rapid TV News (http://www.rapidtvnews.com/default.asp?sourceid=&smenu=1&twindow=Default&mad=No&sdetail=1639&wpage=&skeyword=&sidate=&ccat=&ccatm=&restate=&restatus=&reoption=&retype=&repmin=&repmax=&rebed=&rebath=&subname=&pform=&sc=1966&hn=rapidtvnews&he=.com)

Mercyful_Fate_666
08-08-07, 10:20
Αν και το άρθρο δεν δίνει πολλές λεπτομέριες σχετικά με το περιεχόμενο των πακέτων, μου φαίνονται λιγάκι ακριβές οι τιμές.
Θέλω να πω πως πρέπει να φτάσεις στο πακέτο των 100 ευρώ/μήνα, προκειμένου να έχεις πρόσβαση σε αθλητικά γεγονότα, τη στιγμή που με κόστος μικρότερο των 50 ευρώ/μήνα εξασφαλίζεις δορυφορικά πακέτα αντίστοιχα του ελληνικού Nova (ίσως και με αρκετά λιγότερα από τα 50 ευρώ).
Επιπλέον, τηλεφωνία με δωρεάν κλήσεις προς σταθερά έχουμε ακόμα και στην Ελλάδα, οπότε η σταθερή χρέωση της DT δεν φαντάζει ως ιδιαίτερο πλεονέκτημα.
Οπότε αυτό που σου μένει είναι τα 16Mbps internet, τα οποία, ΑΝ αποτελούν πραγματική και όχι απλώς ονομαστική ταχύτητα, είναι απλώς πολύ καλά, αλλά σε καμιά περίπτωση εξωπραγματικά.

Για να μην αναφέρω τη δέσμευση των 2 χρόνων!!!

lewton
08-08-07, 10:35
Αν και το άρθρο δεν δίνει πολλές λεπτομέριες σχετικά με το περιεχόμενο των πακέτων, μου φαίνονται λιγάκι ακριβές οι τιμές.
Θέλω να πω πως πρέπει να φτάσεις στο πακέτο των 100 ευρώ/μήνα, προκειμένου να έχεις πρόσβαση σε αθλητικά γεγονότα, τη στιγμή που με κόστος μικρότερο των 50 ευρώ/μήνα εξασφαλίζεις δορυφορικά πακέτα αντίστοιχα του ελληνικού Nova (ίσως και με αρκετά λιγότερα από τα 50 ευρώ).
Επιπλέον, τηλεφωνία με δωρεάν κλήσεις προς σταθερά έχουμε ακόμα και στην Ελλάδα, οπότε η σταθερή χρέωση της DT δεν φαντάζει ως ιδιαίτερο πλεονέκτημα.
Οπότε αυτό που σου μένει είναι τα 16Mbps internet, τα οποία, ΑΝ αποτελούν πραγματική και όχι απλώς ονομαστική ταχύτητα, είναι απλώς πολύ καλά, αλλά σε καμιά περίπτωση εξωπραγματικά.

Για να μην αναφέρω τη δέσμευση των 2 χρόνων!!!
Είναι Detsche Telekom όμως, εξού και οι τιμές. :p
Μέχρι να πάρει χαμπάρι ότι δεν παίζει μόνη της θα έχει χάσει πάρα πολλούς πελάτες και θα είναι αργά.
Σήμερα ανακοινώνει αποτελέσματα, να δούμε πόσους θα έχει χάσει πάλι.

Jazzer
08-08-07, 10:41
Καλή κίνηση από την Deutsche Telekom, είναι όντως ακριβή για τα ελληνικά δεδομένα, μην ξεχνάμε όμως ότι οι Γερμανοί έχουν και μεγαλύτερες αποδοχές.;)
Επίσης, το ελάχιστο χρονικό περιθώριο συμβολαίου δεν είναι και ότι καλύτερο (24 μήνες).

lariser
08-08-07, 11:07
Τελικά είμαστε μπροστά. Ας είναι καλά οι εγχώριοι virtual operators Vivodi και OnTelecoms. :rolleyes:

Και καλύτερες υπηρεσίες triple play προσφέρουν και πιο φθηνές είναι. Γκουχ! Γκούχ! (κάποιος είπε κακή κουβέντα για μένα) :whistle:

A_gamer
08-08-07, 12:11
Τελικά είμαστε μπροστά. Ας είναι καλά οι εγχώριοι virtual operators Vivodi και OnTelecoms. :rolleyes:

Και καλύτερες υπηρεσίες triple play προσφέρουν και πιο φθηνές είναι. Γκουχ! Γκούχ! (κάποιος είπε κακή κουβέντα για μένα) :whistle:

Εγώ ήμουν, εγώ! :rolleyes:

rho
08-08-07, 12:43

1. Να λειτουργούσαν και με αξιοπιστία καλά θα ήταν.

2. Να πρόσφεραν και τόσο πολλά κανάλια όσα η DT καλύτερα θα ήταν.

manicx
08-08-07, 12:51

Ναι είμαστε πολύ μπροστά σε σχέση με την Ουγκάντα. Με τους υπόλοιπους είμαστε πολύ πίσω

Mercyful_Fate_666
08-08-07, 12:53
Νομίζω ειρωνικά το είπε. :rolleyes:

HIK248
08-08-07, 12:55
Τι εγινε,χασανε την αισθηση της ειρωνιας και του σαρκασμου τα μελη του φορουμ:hmm:.Να κατι που δεν περιμενα να γινει ποτε:p

lariser
08-08-07, 13:57
Είμαι χωρατατζής ο μπαγάσας...

pk33
08-08-07, 14:31
Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε την κουλτούρα το υΔεν πληρώνω για την τηλεόραση.
Τα 50 ευρώ το μήνα δεν μου φαίνονται πολλά για 3play, τη στιγμή που στην Ελλάδα τα προγράμματα 2play κάνουν 40 και 46 ευρώ και πάνε παρα πολύ καλα.
Το μπουκέτο φυσικά εξαρτάται από τις συνηθειες των Γερμανών, ας μην σταθούμε σε αυτό.

Αν θέλουμε ποιοτική τηλεόραση και ποιοτική IPTV πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι θα πρέπει να πληρώσουμε κάτι. Εξάλου δεν νομίζω ότι πληρώνουμε λίγα για την ΕΡΤ. αν κάνουμε την πρόσθεση 2play + ΕΡΤ(από το λογαριασμό της ΔΕΗ) τότε τα 50 ευρώ δεν είναι πολυ ακριβό πακέτο....

anon
08-08-07, 15:01
Την ΕΡΤ ούτως ή άλλως θα συνεχίσεις να την πληρώνεις. Ερχεται με την ΔΕΗ. Εκτός και εαν παράγεις μόνος σου ρεύμα :lol:

lariser
08-08-07, 17:54
Για τον έλληνα καταναλωτή τα 50+ ευρώ για τις μηνιαίες τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του (- κινητού) είναι οριακά. Δεν ξέρω βέβαια, τί περιθώρια κέρδους έχουν οι πάροχοι ή τί οικονομίες κλίμακας θα προκύψουν αν πιάσουμε το ποσοστό διείσδυσης της ευρυζωνικότητας που έχουν τα ανεπτυγμένα κράτη της ΕΕ. Αυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι η αγορά στην Ελλάδα δεν χωλένει στην ποσότητα (χαμηλές τιμές) αυτή τη στιγμή, αλλά στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Θεωρω ότι, ακόμα κι αν φέτος προσφέρουν όλοι οι μεγάλοι πάροχοι IPTV, το περιεχόμενο θα έιναι φτωχό και τα bottlenecks στις ταχύτητες πρόσβασης θα δημιουργήσουν εκνευρισμό. Κι όπως όλοι πλέον αντιλαμβάνεστε, κάθε καινούργια υπηρεσία που θα προστίθεται (και ειδικά αυτές που απαιτούν σταθερό ρυθμό μετάδοσης και καταλαμβάνουν μεγάλο εύρος) θα κολλάει στον παράγοντα χαλκός (τοπικός βρόχος) ή στο κακοστημένο δίκτυο.

pk33
09-08-07, 11:20
Την ΕΡΤ ούτως ή άλλως θα συνεχίσεις να την πληρώνεις. Ερχεται με την ΔΕΗ. Εκτός και εαν παράγεις μόνος σου ρεύμα :lol:

Αυτό ακριβώς είπα, ότι εδώ στην Ελλάδα ήδη πληρώνουμε 50 περίπου ευρώ το μήνα για 2 play +ΕΡΤ. Οπότε τα 50 ευρώ το μήνα στη Γερμανία για 3play δεν είναι καθόλου ακριβά.

Jazzer
09-08-07, 11:55
Αυτό ακριβώς είπα, ότι εδώ στην Ελλάδα ήδη πληρώνουμε 50 περίπου ευρώ το μήνα για 2 play +ΕΡΤ. Οπότε τα 50 ευρώ το μήνα στη Γερμανία για 3play δεν είναι καθόλου ακριβά.
Πόσο μάλλον αν σκεφτεί κάποιος ότι ο μέσος μισθός στη Γερμανία είναι κατά πολύ μεγαλύτερος απ ότι στη χώρα μας.;)
Προσωπικά δεν μου ακούγονται καθόλου ακριβά τα προσφερόμενα πακέτα της Deutsche Telekom, για τα δεδομένα των Γερμανών βέβαια.

anthoula
24-08-07, 04:23
θα κολλάει στον παράγοντα χαλκός (τοπικός βρόχος)
Κοίτα να δεις που αυτός ο έρμος ο χαλκός σε άλλες χώρες δίνει 100 Mbps συμμετρικά... :hmm:

A_gamer
24-08-07, 10:57
Κοίτα να δεις που αυτός ο έρμος ο χαλκός σε άλλες χώρες δίνει 100 Mbps συμμετρικά... :hmm:

Παρεμπιπτόντως, το θέμα που είχες ανοίξει το θυμάσαι;
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=112089

@ ADSLgr.com All rights reserved.