PDA

Επιστροφή στο Forum : NTLDR is missing

Kapnos
09-08-07, 14:43
Και ξυπνάω σήμερα και στα καλά καθούμενα NTLDR is missing. Έκανα και fixboot και fixmbr αλλά τίποτα... Έχω έναν δίσκο με ubuntu+xp dualboot. Ο grub φορτώνει κανονικά και μπαίνει linux. Όταν επιλέγω όμως wins τότε πετάει το μήνυμα. Καμιά ιδέα;

YiannisM
09-08-07, 14:49
Έλεγξε την πιθανότητα του να ΜΗΝ είναι missing, και απλά να σου έχει αλλάξει η σειρά των partitions ή των δίσκων (οπότε δεν τον βρίσκει εκεί που τον περιμένει να είναι).

AddictedToChaos
09-08-07, 14:50
Το boot.ini σου πρέπει να ελέγξεις.

Δες αν τα νούμερα που γράφει για το δίσκο και το partition είναι τα σωστά.

dimitris_thass
09-08-07, 14:50
Είχα και εγώ αυτό πρόβλημα και το έλυσα εδώ http://support.microsoft.com/kb/318728 από τη έγινε όμως δεν κατάλαβα.

hemlock
09-08-07, 14:52
Απλα πραματακια...
Στη γραμμη εντολων πληκτρολογεις τα ακολουθα:
D:/i386 (το drive σου)
copy ntldr c:
ή
fixboot στο recovery console

giwrgosth
09-08-07, 15:03
Απλα πραματακια...
Στη γραμμη εντολων πληκτρολογεις τα ακολουθα:
D:/i386 (το drive σου)
copy ntldr c:
ή
fixboot στο recovery console
Είχα το ίδιο πρόβλημα πριν καιρό και δεν έπαιξε ούτε έτσι, αλλά δε θυμάμαι τι έκανα μετά, ίσως να ξαναπέρασα ΧΡ.

hemlock
09-08-07, 15:05
Είχα το ίδιο πρόβλημα πριν καιρό και δεν έπαιξε ούτε έτσι, αλλά δε θυμάμαι τι έκανα μετά, ίσως να ξαναπέρασα ΧΡ.
Δεν σου εφτιαξε με fixboot/fixmbr?
Nα σου χαλασε το linux ναι ,αλλα τα wins?
Οριστε και ενα Link για το ubuntu (https://help.ubuntu.com/community/RecoveringUbuntuAfterInstallingWindows)...

giwrgosth
09-08-07, 15:15
Δεν σου εφτιαξε με fixboot/fixmbr?
Nα σου χαλασε το linux ναι ,αλλα τα wins?
Οριστε και ενα Link για το ubuntu (https://help.ubuntu.com/community/RecoveringUbuntuAfterInstallingWindows)...
Συγνώμη που δεν το διευκρίνησα, είχα μόνο ΧΡ και δεν έπαιξε με τον τρόπο που περιγράφεις. Ίσως να μην έχασε απλά το NTLDR, αλλά να είχε κάποιο άλλο πρόβλημα.

yiannismark
09-08-07, 16:11
Όταν το έψαχνα εγώ, είχα βρει αυτό (http://tinyempire.com/notes/ntldrismissing.htm), ακολούθησα τις οδηγίες του και σώθηκα.

Kapnos
09-08-07, 18:38
Όπως είπα fixmbr και fixboot δε έκανε τίποτα, μια από τα ίδια. Έχω έναν δίσκο με το 1ο partition active που είναι τα XP, το δεύτερο είναι το linux, τρίτο το swap του linux[σε logical-extended partition] και το τέταρτο το partition με τα αρχεία μου. Ο grub είναι στο mbr. To boot.ini μου είναι το εξής:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

hemlock
09-08-07, 18:43
Όπως είπα fixmbr και fixboot δε έκανε τίποτα, μια από τα ίδια. Έχω έναν δίσκο με το 1ο partition active που είναι τα XP, το δεύτερο είναι το linux, τρίτο το swap του linux[σε logical-extended partition] και το τέταρτο το partition με τα αρχεία μου. Ο grub είναι στο mbr. To boot.ini μου είναι το εξής:

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect /usepmtimer

Εγω σου εδωσα και τριτη επιλογη...
Περα τουτου, μηπως εβαλες τιποτα σαβουρο software και πειραχτηκε και η registry?
Αν συνεβει κατι τετοιο μαλλον πας για format.;)

Kapnos
09-08-07, 18:54
Όχι τίποτα, δεν ξέρω πώς στράβωσε έτσι άσχημα το μηχάνημα.

Kapnos
09-08-07, 19:19
Καλά, διαβάζεις Iannis τι γράφω ή απλά postάρεις για να ανέβει το post count; 2 φορές είπα ότι οι εντολές αυτές δεν βοήθησαν

Edit: Το πρόβλημα λύθηκε αντιγράφοντας από το cd των XP το ntldr. Τώρα πώς σβήστηκε στα καλά καθούμενα ένας θεός ξέρει. Τέσπα, lock it please :closed::lock:

Iannis
09-08-07, 19:43
Καλά, διαβάζεις Iannis τι γράφω ή απλά postάρεις για να ανέβει το post count; 2 φορές είπα ότι οι εντολές αυτές δεν βοήθησαν

Σωστα λες Δεν διαβασα
Δεν καταλαβα όμως τι θα κερδισω αν παει το πως το ειπες count 10.000?

δινουν βραβεία??

sdikr
09-08-07, 19:48
Oτάν μπαίνεις σε recovery console έχει και ακόμα μια επιλόγη που φιάχνει το boot.ini, ακόμα υπάρχει η πιθανότητα να έχει πρόβλημα ο grub,
Κανονικά μέσω του fixmbr Θα έπρεπε να τον βγάζει, μήπως έχεις και άλλο δίσκο στο μηχάνημα;

Το αρχείο το αντέγραψες απο κάποιο ίδιο μηχάνημα που να έχει την ίδια εκδόση/γλώσσα windows σαν την δικιά σου; (μαζί με αυτό πρέπει να έχει και κάποια άλλα αρχεία, όπως ntdetect κλπ, αντέγραψε όλα τα αρχεία που έχει το άλλο στο root)

hemlock
09-08-07, 19:53

Edit: Το πρόβλημα λύθηκε αντιγράφοντας από το cd των XP το ntldr. Τώρα πώς σβήστηκε στα καλά καθούμενα ένας θεός ξέρει. Τέσπα, lock it please :closed::lock:
Α ρε kapne εσυ μαλλον δε διαβαζεις...;):rofl:

sdikr
10-08-07, 03:18

Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς :closed:

@ ADSLgr.com All rights reserved.