Επιστροφή στο Forum : Απογραφή 2021
Σελίδες :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
Οι ηλιθιοτητες συνεχιζονται. Για αρχη
Τέλος, ενημερώνουμε ότι η νέα καταληκτική ημερομηνία απογραφής είναι η 25η Ιανουαρίου.
και
Η εργασία των απογραφέων τελειώνει όταν έχουν επεξεργαστεί όλους τους κωδικούς στη λίστα της Ο3 του τμήματος/ων τους και πατήσουν ολοκλήρωση απογραφής
Αν το συστημα με αφηνε να πατησω το κ@λοκουμπι, που δεν με αφηνει!
Και αλλαγες χωρις λογο, τοσο για τα ακατοικητα
Για τις κενές κατοικίες, τα δελτία των οποίων συμπληρώθηκαν κατ’ εκτίμηση από τον απογραφέα, στην ενημέρωση της Ο3, στις παρατηρήσεις θα πρέπει να επιλεγεί «πληροφορίες από τρίτους».
οσο και για τους αρνητες
Για τις περιπτώσεις των κενών κατοικιών λόγω «άρνησης απογραφής», προκειμένου να προσεγγιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο το πραγματικό νούμερο πληθυσμού, δόθηκε η δυνατότητα να προστίθενται άτομα σε αυτές τις κατοικίες με την παρακάτω διαδικασία.
Μαθανε τωρα την "πληροφορια απο τριτους" λογω των αρνητων και την εχουν κανει καραμελα τα βοδια!
Και επειδη το πρωτο για μενα ειναι επιπλεον δουλεια σε κατι που τελειωσα πριν 2+ βδομαδες, για την οποια δεν θα παρω το εξωφρενικο ποσο των 2,3ε για το καθενα (ειναι 25-30 συνολικα), ειναι πλεον σιγουρο οτι θα τους μπινελικωσω ασχημα και για ολα οσα κανανε οταν επιστρεψω τα χαρτια μου.
"Πληροφορίες από τον σπιούνο της γειτονιάς" ή την κουτσομπόλα γειτόνισσα!
Φαινόταν ότι θα πάει "καλά" το πράγμα από τις πρώτες μέρες...
Και επειδη το πρωτο για μενα ειναι επιπλεον δουλεια σε κατι που τελειωσα πριν 2+ βδομαδες, για την οποια δεν θα παρω το εξωφρενικο ποσο των 2,3ε για το καθενα (ειναι 25-30 συνολικα)
Με αφορμη αυτο^, σημερα θα πεσει εκτακτως ενα μικρο σετ μπινελικια. Εχω ενα ΜΗΝΑ που εχω τελειωσει και περασει ΟΛΑ τα στοιχεια στο συστημα και εχει περασει μια βδομαδα αφοτου εκανα οτι λεω στο quote. Πολυ χοντρικα, οτι δεν λεει αυτοαπογραφη θα πρεπει να λεει κανονικη απογραφη. Και οτι λεει κανονικη απογραφη θα πρεπει διπλα να λεει ειτε "πληροφοριες απο τριτους" για τα ακατοικητα (οπως οριζει η προσφατη ιδεαρα που ειχανε), ειτε "απογραφη δια ζωσης".
ΟΛΑ μου τα entries της κανονικης απογραφης εχουν ειτε το ενα, ειτε το αλλο, αλλα παρολα αυτα το συστημα δεν το δεχεται για υποβολη, οποτε βγαινει πως δεν εχω κανει κατι σωστα ή καθολου, χωρις να επισημαινει που εινια το λαθος. Εκανα ενα τσεκαρισμα για να ειμαι σιγουρος πως ειναι ολα ειτε στη μια ειτε στην αλλη επιλογη και ειμια ετοιμος να τους τα χωσω.
Ναι και θα ιδρώσει το αυτί τους. :p
Ακουστε να μου πειτε αν μονο σε μενα φαινεται τερμα ηλιθιο αυτο που ζητανε...
Για τα ακατοικητα θελουν εκτος απο το "πληροφοριες απο τριτους" να βαλουμε και ΠΩΣ πηραμε αυτες τις πληροφοριες, πχ... "απογραφη δια ζωσης", οπως δηλαδη ειναι και για αυτα που κατοικουνται κανονικα. Γιατι? Επειδη, λογικα, απο καποιον αλλο εμαθα πως ειναι ακατοικητο το ταδε, οποτε αυτο τον αλλο πως τον βρηκα!
Οπως λεει και ο λαος, αν η μαλακια ηταν εργοχειρο... Ελπιζω μονο μεχρι το βραδυ να μην μου το αλλαξουν.
Σε επόμενη φάση θα ζητήσουν και τα στοιχεία του τρίτου! Αμ, πως! :twisted:
Καλά, το μαρτύριο του απογραφέα μόνο καφκικό μπορεί να χαρακτηριστεί. Αλλάζουν τις απαιτήσεις συνέχεια για να μη μπορέσουν οι απογραφείς να πληρωθούν. Τι θα πει από τρίτους; Να ζητήσει η υπηρεσία αρμοδίως από υποθηκοφυλακεία, κτηματολόγια, δήμους, ΔΕΚΟ, πολεοδομίες στοιχεία και αν πρέπει να τα δώσουν (εφόσον δεν υπάρχει θέμα με προσωπικά δεδομένα) να τα χρησιμοποιήσει. Αλλιώς να τα μην τα υπολογίσει. Δεν γίνεται να πετάνε το μπαλάκι στον απογραφέα που δεν έχει ούτε τους πόρους ούτε την αρμοδιότητα να αντλήσει στοιχεία πέραν των δηλώσεων. Δηλαδή έστω πως βρίσκεται ένας καλοθελητής (nosy στην αγγλική) γείτονας και δίνει στοιχεία, πώς θα ελεγχθεί αν λέει αλήθεια ή αν αυτό που έχει ακούσει αυτός ισχύει πραγματικά;
Πολυ καλο αυτο με τις υπηρεσιες! Θα το χρησιμοποιησω για προλογο στα μπινελικια που θα ριξω απο κοντα!
manoulamou
17-01-22, 20:49
Δεν ξερω εαν το ανεφερα αλλά στην ευρυτερη περιοχη των Μεγαρων
όπου νοικιαζει σπιτι η κορη μου, κανεις δεν πηρε φακελο - κανεις απογραφεας δεν εμφανιστηκε...
Η δε ιδιοκτητρια (προκειται για διπλοκατοικια) ουτε μπηκε καν στον κοπο να ψαξει το γιατι και το πώς!
:rofl:
Εντωμεταξύ, να θέλεις να απογραφείς... και να μην μπορείς!
https://thepressproject.gr/arnitis-apografis-me-to-zori-prospathei-epi-2-mines-na-apografei-kai-tis-lene-pos-to-spiti-tis-den-yparchei/
- - - Updated - - -
όπου νοικιαζει σπιτι η κορη μου, κανεις δεν πηρε φακελο - κανεις απογραφεας δεν εμφανιστηκε...
Η δε ιδιοκτητρια (προκειται για διπλοκατοικια) ουτε μπηκε καν στον κοπο να ψαξει το γιατι και το πώς!
Είναι σίγουρο ότι αυτή η απογραφή με τον τρόπο που σχεδιάστηκε και έγινε τελικά, θα βγάλει πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα... :lol: :rolleyes:
Να φύγει η υποχρέωση ξέρω γω, να τελειώνουμε. Καλά έκανα που έριξα τζόκερ σε κάτι σαχλαμάρες που ρωτούσε.
Με αφορμη την πληρωμη μας, για την οποια απαιτουνται αλλα χαρτια, μας εστειλαν πριν λιγες μερες τη λιστα, aka "αποφαση ορισμου απογραφεων", με τους "επιτυχοντες" που μεχρι τωρα ηταν απορρητη λογικα. Το λογο θα τον αναφερω πιο κατω.
Ειναι ενα εγγραφο 360+ σελλιδων που αναφερει και τους 32942 απογραφεις που επιλεχθηκαν. Και στις ειδησεις ειπανε για 60000 ατομα (μονο απογραφεις, ΧΩΡΙΣ τους τομεαρχες και τους εποπτες)...
Το προηγουμενο εγγραφο, που ανεφερε ολα τα ατομα που κανανε αιτηση, ειχε 740 σελιδες και πολυ μεγαλυτερο αριθμο ατομων.
Τα χαρτια που κατεθεσα πριν 3 μηνες που επιλεχθηκα ηταν
- βεβαιωση ανεργιας
- εκκαθαριστικο
- βεβαιωση iban απο την τραπεζα
- φωτοτυπια ταυτοτητας
- φωτοτυπια πτυχιου
Τα χαρτια που ζητανε τωρα και θα πρεπει να κατατεθουν στον εφκα (εντυπα και μετα απο ραντεβου κλπ) εινια
- εκκαθαριστικο
- φωτοτυπια ταυτοτητας
- δελτιο ορισμου απογραφεα με τη φωτογραφια
- αντιγραφο της παραπανω αποφασης ορισμου, μαζι με τη σελιδα που αναφερεται το ονομα του απογραφεα
Για συγκριση, αυτα ειναι τα χαρτια που ζητουνται απο καποιον που ειναι τομεαρχης, για την πληρωμη του
- φωτοτυπια δελτιου ταυτοτητας ΜΟΝΟ!
Και λεω με το μικρο μου μυαλο. Αν και η ελστατ εχει ολα τα παραπανω ηδη, αυτα τα 2 τελευταια τοσο δυσκολο εινια να σταλουν υπηρεσιακα απο τα βοδια της?
Είναι στο πλαίσιο του "πολέμου" κατά της γραφειοκρατίας όλο αυτό! Να σκεφτείς τώρα, ότι 20 χρόνια πριν, που δεν υπήρχε καμία χρήση υπολογιστή και διαδικτύου για τη διαδικασία, δεν θυμάμαι να είχαν χρειαστεί όλα αυτά τα χαρτιά. Η πληρωμή άργησε λίγο, αλλά τότε αν και μου είχε ζητηθεί τραπεζικός λογαριασμός, αν θυμάμαι καλά η πληρωμή έγινε cash από τον τοπικό υπεύθυνο.
Με αφορμη την πληρωμη μας, για την οποια απαιτουνται αλλα χαρτια, μας εστειλαν πριν λιγες μερες τη λιστα, aka "αποφαση ορισμου απογραφεων", με τους "επιτυχοντες" που μεχρι τωρα ηταν απορρητη λογικα. Το λογο θα τον αναφερω πιο κατω.
Ειναι ενα εγγραφο 360+ σελλιδων που αναφερει και τους 32942 απογραφεις που επιλεχθηκαν. Και στις ειδησεις ειπανε για 60000 ατομα (μονο απογραφεις, ΧΩΡΙΣ τους τομεαρχες και τους εποπτες)...
Το προηγουμενο εγγραφο, που ανεφερε ολα τα ατομα που κανανε αιτηση, ειχε 740 σελιδες και πολυ μεγαλυτερο αριθμο ατομων.
Τα χαρτια που κατεθεσα πριν 3 μηνες που επιλεχθηκα ηταν
- βεβαιωση ανεργιας
- εκκαθαριστικο
- βεβαιωση iban απο την τραπεζα
- φωτοτυπια ταυτοτητας
- φωτοτυπια πτυχιου
Τα χαρτια που ζητανε τωρα και θα πρεπει να κατατεθουν στον εφκα (εντυπα και μετα απο ραντεβου κλπ) εινια
- εκκαθαριστικο
- φωτοτυπια ταυτοτητας
- δελτιο ορισμου απογραφεα με τη φωτογραφια
- αντιγραφο της παραπανω αποφασης ορισμου, μαζι με τη σελιδα που αναφερεται το ονομα του απογραφεα
Για συγκριση, αυτα ειναι τα χαρτια που ζητουνται απο καποιον που ειναι τομεαρχης, για την πληρωμη του
- φωτοτυπια δελτιου ταυτοτητας ΜΟΝΟ!
Και λεω με το μικρο μου μυαλο. Αν και η ελστατ εχει ολα τα παραπανω ηδη, αυτα τα 2 τελευταια τοσο δυσκολο εινια να σταλουν υπηρεσιακα απο τα βοδια της?
δεν καταλαβαινεις οτι η δουλεια θα γινει απο αυτους που τρεχουν ;
και οχι μονο αυτο , και μεσα απο την λαβυρινθοδρομια ολο και καποιοι θα τα παρατησουν ή θα αποτυχουν σε καποιο σταδιο , και θα μεινει ο μισθος τους ορφανος για να τον βαλουν σε κανα φιλοπτωχο λογαριασμο τους .
Απογραφη τελος, επιτελους!
Με πηρανε σημερα να μου πουνε να παω τα χαρτια απο τις κατ' οικον απογραφες και ολο το υλικο που περισσεψε. Και ζητησανε πισω ακομα και τη υφασματινη ΜΑΣΚΑ που μας δωσανε και λεει πανω ελστατ!
Εκτος απο αυτο, θυμηθηκανε 1+ μηνα μετα να ρωτησουν αν τα ακατοικητα ηταν οντως τοσα πολλα! Τα δικα μου ηταν ~30. Μαλλον μετανιωσαν που μας ειπανε να τα καταγραψουμε κανονικα, γιατι ειχανε πει πως θα πληρωθουμε και για αυτα.
Απίθανοι... :lol:
Πάλι καλά πάντως, δεν έπιασε... Φεβρουάριος! Να δούμε τώρα πότε θα πληρωθείτε κιόλας, γιατί κάτι μου λέει ότι θα αργήσει...
Ναι αστα. Σημερα κατι πηρε το αυτι μου πως ουτε Μαρτιο θα πληρωθουμε οπως μας λεγανε αλλα προς το καλοκαιρι.
διαβαζω οτι πλησιαζει ο παγκοσμιος πληθυσμος τα 8 δισεκατομμυρια . μαλλον φετος . ειχα μια εντυπωση απο παλιοτερες προβλεψεις οτι θα ερχοταν αργοτερα .
θυμαμαι την πρωτη φορα που ηρθα σε επαφη με αυτην την εκτιμιση , στο σχολικο βιβλιο "εμεις και ο κοσμος" , νομιζω πεμπτη δημοτικου ηταν . τοτε ηταν ή 5 ή 5.5 δισεκτατομμυρια (απο οτι βλεπω , το '87 που πηγαινα πεμπτη δημοτικου ηταν 5 δις )
νομιζω ειναι απο τους βασικοτερους δεικτες για το τι μελλει γενεσθαι
Και εμείς σε προάστιο του Ασπρόπυργου δεν απογραφήκαμε. Δεν πέρασε κανείς, δεν ήρθε ποτέ τίποτα. Νομίζω όλη η περιοχή δεν απογράφηκε.
Σε αντίθεση με τις 2 προηγούμενες απογραφές (που θυμάμαι) που μας είχαν απογράψει κανονικά. Είμαι περίεργος πόσους θα μας βγάλουν φέτος (γιατί σωστή απογραφή μάλλον δεν έγινε).
Και εμείς σε προάστιο του Ασπρόπυργου δεν απογραφήκαμε. Δεν πέρασε κανείς, δεν ήρθε ποτέ τίποτα. Νομίζω όλη η περιοχή δεν απογράφηκε.
Σε αντίθεση με τις 2 προηγούμενες απογραφές (που θυμάμαι) που μας είχαν απογράψει κανονικά. Είμαι περίεργος πόσους θα μας βγάλουν φέτος (γιατί σωστή απογραφή μάλλον δεν έγινε).
Καλά, παίζει και να σας πέρασαν και να μην σας το είπαν. :p
Το παρακατω ειναι απο rant μιας φιλης μου που ηταν τομεαρχης. Η δουλεια τους ητανε να καταμετρησουνε ολα τα σπιτια απο τα οποια μετα περασαν οι απογραφεις.
Για αυτο το σκοπο, τους δωθηκε ταμπλετ απο την στατιστικη, με εφαρμογη που τραβαει τις συντεταγμενες απο το location. Βεβαια, παρολο που το ταμπλετ υποστηριζει sim, δεν τους δωσανε καποια και τους ζητησανε να το βαζουν online κανοντας tethering απο το κινητο τους, ωστε τα δεδομενα να ερχονται αμεσα στην υπηρεσια. Τα δεδομενα που ξοδευαν ειναι δικα τους εξοδα αποκλειστικα, οπως και τα τηλεφωνα που καναμε εμεις σαν απογραφεις.
Το ταμπλετ ειναι αυτο, στο σκρουτζ πωλειται ~100ε και, οπως φαινεται απο την φωτο, η rom του ειναι επικη προχειροδουλεια.
https://www.conceptum.gr/eksoplismos/tablets/conceptum-tablet-g301.html
Σημερα λοιπον της ηρθε mail πως αν θελει μπορει να κρατησει το ταμπλετ, δινοντας στη στατιστικη 40ε! Να πως θα βρεθουνε τα λεφτα για να πληρωθουμε ολοι οσοι καναμε το λαθος να συμμετασχουμε σε αυτη την παρωδια!
Ας τα επιστρέψουν, θα τα δώσουν στους επόμενους το 2031 :p
famous-walker
09-02-22, 17:01
Επιχειρηματικό δαιμόνιο η κυβέρνηση. Όχι μόνο δώσανε ψίχουλα, αλλά βάλανε και απο την τσέπη τους οι απογραφείς.
Ξεχασα τη φωτο παραπανω, την ποσταρω τωρα. Θελω και εγω ταμπλετ που να εχει ΚΡΙΑΡΙ 2gb!
Περα απο την πλακα, θεωρειτε οτι αξιζει για 40ε?
megahead13
09-02-22, 18:45
Κριάρι 2GB!!!!
:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
famous-walker
09-02-22, 18:50
Καλά το κριάρι εντάξει, μνήμη δεν λέει πόση έχει;
Το παρακατω ειναι απο γνωστο μου που ηταν απογραφεας.
Τους ειχανε ζητησει να καταγραψουν τις αρνησεις σαν κενες κατοικιες. Πριν μια βδομαδα του ειπανε οτι εχει πολλες κενες κατοικιες, αν και η διαφορα ηταν μικρη πχ 5-7 σπιτια, και ειπε και αυτος οτι σε αυτες εβαλε και τους αρνητες, οπως ζητησανε. Και του ειπανε οτι τις αρνησεις επρεπε να τις καταγραψει σαν κανονικες κατοικιες, παιρνοντας πληροφοριες απο τους γειτονες!
"Δεν μπορούσα να πάρω πληροφορίες, πέθαναν όλοι οι γείτονες" :twisted::lol:
Φαντασου αξιοπιστια εκει μεσα. Δεν ειναι να μπαινεις για το παραμικρο, ποιος ξερει τι randomιες κανουν.
Νομιζω πως ειχα ξανααναφερει για την "πολιτικη" τους σχετικα με τους αρνητες, που ζητησαν να παρουμε πληροφοριες απο τους γειτονες. Εμενα με τρελανε το "δηλωστε τους αρνητες σαν κενες κατοικιες" και η γαργαρα που κανανε μετα.
famous-walker
10-02-22, 21:09
Νομιζω πως ειχα ξανααναφερει για την "πολιτικη" τους σχετικα με τους αρνητες, που ζητησαν να παρουμε πληροφοριες απο τους γειτονες. Εμενα με τρελανε το "δηλωστε τους αρνητες σαν κενες κατοικιες" και η γαργαρα που κανανε μετα.
Ναι το θυμάμαι. Αυτό να υποθέσω δεν σας το είπαν γραπτά αλλά στο μιλητό, έτσι;
Δεν νομίζω οι εγκέφαλοι που δημιούργησαν αυτό το τουρλουμπούκι να είναι και ικανοί να γράψουν 2 αράδες.
αν δεν πληρώσουν κρίμα γιατί συμμετείχαν και γνωστά μου άτομα τα οποία έκαναν δουλειά όπως και άλλοι...
αν κρίνω από αυτά
https://www.conceptum.gr/eksoplismos/tablets/conceptum-tablet-g301.html
Android 11.0 Go
SC9863 Processor, Octa core, 1.6ghz max frequency
RAM DDR3 2GB/ROM:32GB
Dual camera ,Front 2.0MP and Rear 5.0 MP Camera
4G , BlueTooth, GPS
IPS 10.1 inch capacitive screen ,Resolution:1280x800
6000mAH Battery
WIFI: Built in 802.11b/g WIFI
GMS
Περιλαμβάνει Θήκη μεταφοράς.
Και σημερα, ετσι στο ακυρο, ξεκινησε η ΤΡΙΤΗ φαση της απογραφης! Ωραιο βιντεακι btw :P
https://www.iefimerida.gr/ellada/apografi-2021-triti-fasi-elstat-odigies-binteo
Ψύχραιμο σε βλέπω. Αν ήταν τίποτα άλλο θα είχες ήδη βρίσει και μπει στα GitHub issues :p
Την εποχή του Ηρώδη είναι σίγουρο ότι η απογραφή έγινε πιο γρήγορα... Φαντάσου τώρα για να προχωρήσουν σε τρίτη φάση, πόσοι "λείπουν" :rolleyes:
Ψύχραιμο σε βλέπω. Αν ήταν τίποτα άλλο θα είχες ήδη βρίσει και μπει στα GitHub issues :p
Ψυχραιμος ειμαι επειδη εχω τελειωσει εντελως εδω και 2 μηνες πλεον και εχω καταθεσει και το κ@λοχαρτο που ζητησανε για την πληρωμη, παρολο που δεν μας εχουν πληρωσει ακομα. Ο γνωστος μου που λεω παραπανω ειχε βγαλει το ιδιο χαρτι και δεν ηξερε οτι πρεπει να το καταθεσει στη στατιστικη, γιατι κανεις δεν τους το ειπε.
Επισης, εχω σβησει την σαπια τους εφαρμογη απο το κινητο, οποτε δεν γινετια να με βρουν πλεον τηλεφωνικα και εχω σβησει τα 2 bookmarks της σελιδας της απογραφης απο τον browser μου. Εχω κρατησει μονο το excel με τα σπιτια για να δω ποσα θα παρω στο τελος.
Basilhs23_
15-02-22, 22:06
Έχω κολλητό μου που ακόμα απογράφει, άλλοι λένε ακόμα δεν τελείωσε η διαδικασία. Γενικά εντελώς χάλι μαύρο η διαδικασία της απογραφής. Πέφτει πολύ κλάψα και γκρίνια, ξεκίνησαν μια διαδικασία για συγκεκριμένο χρόνο και αμοιβή και τώρα με τις παρατάσεις εκτιμάται πως θα διαρκέσει παραπάνω, μέχρι Μάρτη σίγουρα.
Σε εμάς στο μεταξύ επειδή δεν περνούσε ο απογραφέας και είχαμε θέματα, τους πήρα τηλέφωνο την ημέρα της δήθεν καταληκτικής προθεσμίας και μου έστειλαν έναν ηλεκτρονικό κωδικό πληρωμής και μπήκα στο σύστημα για την αυτοαπογραφή, παλαιότερα ενώ τους τηλεφωνούσα και έδινα τηλέφωνο για να επικοινωνήσει μαζί μου ο απογραφέας τελικά δεν επικοινώνησε ποτέ.
Περι τηλεφωνων.
Εμενα με πηρανε 1-2 φορες απο σπιτια που δεν ηταν στην δικαιοδοσια μου να ρωτησουν ποτε θα ξαναπερασω γιατι δεν πηρανε χαρτακι. Επισης, σε μια γνωστη μου ο απογραφεας αφησε χαρτακι με το λαθος νουμερο. Πηρε πολλες φορες στο νουμερο για το support, αφησε μηνυματα, αλλα ο απογραφεας δεν ξαναηρθε. Μετα πηρε στην ελστατ, τους εκραξε, μιας και οντως δεν ξερουν αν ο απογραφεας ακουει τα μηνυματα που αφηνει ο κοσμος, και μετα απο <30 λεπτα περασε ο απογραφεας και αφησε καινουριο χαρτακι.
Οπως ειπε και μια γιαγια, επρεπε να το ορισουν για μονο 2-3 συγκεκριμενες μερες, να ειναι ολοι στα σπιτια τους και να περναει ο απογραφεας απο σπιτι σε σπιτι οπως παλια, παρα αυτο το χαλι.
megahead13
16-02-22, 16:15
Περι τηλεφωνων.
Εμενα με πηρανε 1-2 φορες απο σπιτια που δεν ηταν στην δικαιοδοσια μου να ρωτησουν ποτε θα ξαναπερασω γιατι δεν πηρανε χαρτακι. Επισης, σε μια γνωστη μου ο απογραφεας αφησε χαρτακι με το λαθος νουμερο. Πηρε πολλες φορες στο νουμερο για το support, αφησε μηνυματα, αλλα ο απογραφεας δεν ξαναηρθε. Μετα πηρε στην ελστατ, τους εκραξε, μιας και οντως δεν ξερουν αν ο απογραφεας ακουει τα μηνυματα που αφηνει ο κοσμος, και μετα απο <30 λεπτα περασε ο απογραφεας και αφησε καινουριο χαρτακι.
Οπως ειπε και μια γιαγια, επρεπε να το ορισουν για μονο 2-3 συγκεκριμενες μερες, να ειναι ολοι στα σπιτια τους και να περναει ο απογραφεας απο σπιτι σε σπιτι οπως παλια, παρα αυτο το χαλι.
Έτσι ακριβώς είχε γίνει όταν συμμετείχα στην απογραφή του 2001 ως απογραφέας. Επειδή ήμουν στην απογραφή του 2011 στο ΗΒ η διαδικασία γινόταν ή ηλεκτρονικά ή χεράτα με αποστολή φόρμας που συμπλήρωνε η κάθε οικογένεια και την έστελνε πίσω μέσω ταχυδρομείου. Αν η στατιστική υπηρεσία δε λάμβανε τίποτα από τα δύο, τότε περνούσε απογραφέας (το γνωρίζω γιατί είχα καθυστερήσει να απογραφώ). Βασικά ότι πήγαν να κάνουν και σε εμάς, αλλά προφανώς τα σκάτωσαν.
manoulamou
17-02-22, 20:21
... 17/02/2022, 11:50
Μέχρι τη Δευτέρα η απογραφή- Δώστε δύναμη στην Πάτρα
Ο Δήμος Πατρέων καλεί τους κατοίκους που δεν έχουν ακόμη απογραφεί να προσέλθουν στα Δημοτικά Διαμερίσματα ή να απογραφούν τηλεφωνικώς.. (https://www.thebest.gr/article/654562-mechri-ti-deutera-i-apografi-doste-dunami-stin-patra).
:whistle:
Εχουν περασει 2+ μηνες απο την ληξη της απογραφης και απο τοτε που εγω κατεθεσα ακομα και το τελευταιο χαρτι για να πληρωθω. Η πληρωμη θα γινοταν τον Ιανουαριο και μετα μας ειπανε για Μαρτιο μαλλον. Εχουμε Απριλιο πλεον και δεν εχει μπει δραχμη!
Και χτες ηρθε ακυρο mail, που ειχε απλα το screenshot μιας φορμας με ΟΛΑ τα στοιχεια (αμκα, τηλεφωνο, αριθμος ταυτοτητας, iban, α.μ.α. κλπ) για να επιβεβαιαωσουμε πως οντως ισχυουν! Αυτη η φορμα νομιζω πως ειχε ζητηθει να την συμπληρωσουμε οταν καναμε την αιτηση για συμμετοχη στην απογραφη, ~6 μηνες πριν δηλαδη, αρα συμπληρωθηκε απο τον απογραφεα. Επισης, ΟΛΑ τα στοιχεια που περιεχει ειναι στα χαρτια που ζητηθηκαν πριν και μετα την απογραφη, οποτε γιατι μας σπαμμαρουν ετσι?
Εύχομαι κάποτε να πληρωθείτε
προεκλογικα ειπαμε οι πληρωμες.
Τελικά πόσοι είμαστε, ξέρει κανείς πότε θα βγουν τα αποτελέσματα; :twisted:
Έτσι όπως έγινε η απογραφή και αποτελέσματα να βγούνε ότι να ναι θα δείξουν.
Έτσι όπως έγινε η απογραφή και αποτελέσματα να βγούνε ότι να ναι θα δείξουν.
Εδω δειχνουν οτι να ναι σε πραγματα που ειναι verifiably διαφορετικα απ'αυτα που ισχυριζονται, οπως η ανεργια.
https://www.naftemporiki.gr/finance/story/1851467/oaed-ekkatharisi-mitroou-anergon-poioi-apokleiontai
Επισημαίνεται ότι, με βάση τα τελευταία συγκρίσιμα στοιχεία του φετινού Ιανουαρίου, η διαφορά ανάμεσα στους ανέργους της ΕΛΣΤΑΤ (587.152 άτομα) και στους εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ (1.112.551 άτομα) είναι 525.399 άτομα.
236794
Του ΟΑΕΔ τα στοιχεια ειναι up to date μεχρι αηδιας (ανανεωση απ'τον ανεργο 4 φορες το χρονο). Και ομως η κυβερνηση με τα Greek statistics θεωρει οτι τα 1.11εκ του ΟΑΕΔ δεν ισχυουν αλλα ειναι καπου ...οι μισοι. Εντωμεταξυ επρεπε να συμβαινει το αναποδο, δλδ η ΕΛΣΤΑΤ να σηκωσει το τηλεφωνο, να ρωτησει τον ΟΑΕΔ ποσοι ειναι οι επισημοι ανεργοι και στη συνεχεια να προσθεσει επανω τους και ενα 10-20-30% επιπροσθετο ποσοστο που ειναι ανεργοι αλλα δεν πανε στον ΟΑΕΔ (σαν αυτους που τους κλεβουν και δε πανε στην αστυνομια γιατι ...δεν εχει νοημα) και εμφανιζονται ως αεργοι.
Και ομως η ΕΛΣΤΑΤ καταφερε να μειωσει στο μισο ακομα και τα επισημα του ΟΑΕΔ. Περιμενει μετα κανεις σοβαρα και αξιοπιστα στοιχεια για συσταση πληθυσμου, οικονομετρια (πληθωρισμος, λεει, μονο 7.2% :lol:) μεχρι και ...excess mortality οταν κανουν τετοιες καφριλες με verifiably wrong data?
Του ΟΑΕΔ τα στοιχεια ειναι up to date μεχρι αηδιας (ανανεωση απ'τον ανεργο 4 φορες το χρονο). Και ομως η κυβερνηση με τα Greek statistics θεωρει οτι τα 1.11εκ του ΟΑΕΔ δεν ισχυουν αλλα ειναι καπου ...οι μισοι. Εντωμεταξυ επρεπε να συμβαινει το αναποδο, δλδ η ΕΛΣΤΑΤ να σηκωσει το τηλεφωνο, να ρωτησει τον ΟΑΕΔ ποσοι ειναι οι επισημοι ανεργοι και στη συνεχεια να προσθεσει επανω τους και ενα 10-20-30% επιπροσθετο ποσοστο που ειναι ανεργοι αλλα δεν πανε στον ΟΑΕΔ (σαν αυτους που τους κλεβουν και δε πανε στην αστυνομια γιατι ...δεν εχει νοημα) και εμφανιζονται ως αεργοι.
Έχουν phd στην εξαπάτηση εγώ αυτό κατάλαβα εδώ και πάρα πολύ καιρό, για αυτό και τους σιχάθηκα όλους σχεδόν.
Statistics : The Art of Deception (https://medium.com/swlh/statistics-the-art-of-deception-f48a86d57df1)
manoulamou
16-04-22, 21:21
:hmm:
Μετά τις απανωτές παρατάσεις της απογραφής, χωρίς ενημέρωση, οι απογραφείς παραμένουν απλήρωτοι χωρίς να γνωρίζουν με ποια ακριβώς ποσά θα πληρωθούν και πότε.
Οι καταγγελίες τους, τα παράπονά τους και οι επιστολές διαμαρτυρίας φτάνουν συνεχώς στην «Εφ.Συν.»...
ΕΛ.ΣΤΑΤ: στόχος μας είναι οι πληρωμές των Απογραφέων να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα (https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/340090_aplirotoi-apografeis-se-apognosi)...
:twisted:
:hmm:
Μετά τις απανωτές παρατάσεις της απογραφής, χωρίς ενημέρωση, οι απογραφείς παραμένουν απλήρωτοι χωρίς να γνωρίζουν με ποια ακριβώς ποσά θα πληρωθούν και πότε.
Οι καταγγελίες τους, τα παράπονά τους και οι επιστολές διαμαρτυρίας φτάνουν συνεχώς στην «Εφ.Συν.»...
ΕΛ.ΣΤΑΤ: στόχος μας είναι οι πληρωμές των Απογραφέων να ξεκινήσουν μετά το Πάσχα (https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/340090_aplirotoi-apografeis-se-apognosi)...
:twisted:
όταν είναι να πάρει λεφτά το κράτος τα παίρνει αμέσως, αλλά όταν είναι να δώσει στα δίνει μετά απο κάποιους μήνες, αιώνιο Ελλαδιστάν. ;)
@ ADSLgr.com All rights reserved.