Επιστροφή στο Forum : Απογραφή 2021
Σελίδες :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
Έχει δοκιμάσει κανείς να απογραφεί μέσω του gov.gr ?
Πήρα σήμερα τον κωδικό μου αλλά όταν δοκιμάζω το link στο gov.gr λαμβάνω ότι το web site δεν είναι διαθέσιμο.
Ξεκινά η Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2021 – Τι πρέπει να γνωρίζουμε
https://ecozen.gr/2021/11/xekina-i-apografi-plithysmou-katoikion-2021-ti-prepei-na-gnorizoume/
dimitris.taxideytis
09-11-21, 01:00
Σημερα πηγαν το εντυπο στο σπιτι.
Κατι ειπε για μετα τις 13 Νοεμβρη οτι θα ανοιξει το συστημα.
Οχι πως αγχωνομαι,καποια στιγμη θα το κανω,εχουμε μεχρι τις 26.
Άνοιξε
232195
Ευχαριστώ !
Άνοιξε και σ' εμένα, αλλά δεν με αφήνει να ολοκληρώσω την απογραφή.
Βγάζει ότι τα προσωπικά μου στοιχεία είναι λάθος, ενώ τα έχω όλα σωστά.
Είναι κανείς άλλος που κατάφερε να ολοκληρώσει την απογραφή του;
Όλα καλά, κανένα πρόβλημα.
Ok, και σε μένα..
Ρωτάνε για φως και νερό,
και δεν ρωτάνε τι είδους σύνδεση έχουμε με το Internet..
Έχουμε μείνει στον 19o αιώνα.. :cool:
και δεν ρωτάνε τι είδους σύνδεση έχουμε με το Internet..
Το καταγράφει αυτόματα το Steam στα surveys που κάνει :p
Σήμερα ολοκλήρωσα κι εγώ την απογραφή μου, χωρίς ν' αλλάξω τίποτα από τα προσωπικά μου στοιχεία.
Όλα καλά.
Nα κάνεις έλεγχο στα στοιχεία που έχεις στο Taxis..
E1 αλλά και στο μητρώο του Taxis ξεχωριστά,
αλλά και στο Ε9..
manoulamou
14-11-21, 12:46
Στην δικη μας μονοκατοικια ΔΕΝ εχει παραδοθει ακομη καποιος φακελος.
ΧΑΖΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ
(1)Οι - εστω και προσωρινοι - κατοικοι εξωτερικου πώς θα απογραφουν?
(2)Αναφερονται σε κατοικιες, στις πολυκατοικιες ιδιως τις νεωτερες του 2011, ποσοι κωδικοι δινονται; Να υποθεσω καπου καπως τα βρισκουν απο τα Ε9;
(3)Η κορη μου μενει (σε τριπλο-κατοικια :p ) στα Μεγαρα, ειχε κανει αποδοχη μισθωτηριου στο taxis πλην ομως στα στοιχεια Μητρωου αναφερεται η προηγουμενηδιευθυνση στο Μαρουσι και φυσικα η τοπικη ως αρμοδια ΔΟΥ...
:whistle:
ΥΓ
εαν καποιος τελικα δεν καταφερει να απογραφει, τι επιπτωσεις θα εχει αραγε...
Ήρθαμε στο Ηράκλειο για δύο χρόνια διότι η σύζυγος μου διορίστηκε εκπαιδευτικός και πρέπει να παραμείνει δύο χρόνια .
Τώρα θα δηλώσουμε κάτοικοι Ηρακλείου ;;;
ΥΓ
εαν καποιος τελικα δεν καταφερει να απογραφει, τι επιπτωσεις θα εχει αραγε...
Πάντως θα περάσει να σου χτυπήσει στο σπίτι ο απογραφέας εφόσων σε έχει στην λίστα του..
ή και μπορεί να σε πάρει τηλ για να κλείσετε ραντεβού ή θα αφήσει χαρτί με το τηλ. του.
Δεν βρήκα να λένε κάπου για επιπτώσεις, πάντως,
αν και σαφώς λένε ότι είναι υποχρεωτική η απογραφή.
Να βάλω αυτό εδώ...
https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/theloun-na-mas-valoun-ki-allous-sta-spitia-mas-tora-echoume-kai-arnites-apografis/
Αν και θα έπρεπε να μπει στο άλλο νήμα με την απώλεια της ελπίδας!
Να βάλω αυτό εδώ...
https://mikropragmata.lifo.gr/zoi/theloun-na-mas-valoun-ki-allous-sta-spitia-mas-tora-echoume-kai-arnites-apografis/
εχουν προλαβει αλλοι (https://www.adslgr.com/forum/threads/720367-%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%87%CF%89-%CF%87%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1?p=7155460#post7155460):) :rolleyes:
εχουν προλαβει αλλοι
Να πω τη μαύρη μου αλήθεια ούτε εγώ τους έχω εμπιστοσύνη, αν ήταν άλλες εποχές ναι τώρα πλέον όχι.
Καλύτερα, μη γεμίζουν άδικα οι βάσεις δεδομένων. Η επόμενη απογραφή θα είναι πιο καθαρή.
Να πω τη μαύρη μου αλήθεια ούτε εγώ τους έχω εμπιστοσύνη, αν ήταν άλλες εποχές ναι τώρα πλέον όχι.
μεχρι τωρα (2 φορες ) , πολυ φιλικα εχει γινει η διαθεση μου για μη απογραφη απο τα παιδια που την κανουνε .
εχω τις σκεψεις μου για τους σκοπους και τον ρολο της οπως και την ωριμοτητα που γινονται καποια πραγματα υπο καποιες αλλες συνθηκες , οπως ας πουμε την περιπτωση που ζουμε τωρα με κορονοιο και οτι εχει εξαγκελθει ως μετρο και ως προληψη που ερχεται σε πληρη αντιθεση με την πραξη της απογραφης .
μεχρι να καταληξω καπου προτιμω να μην παιρνω μερος .
Καλύτερα, μη γεμίζουν άδικα οι βάσεις δεδομένων. Η επόμενη απογραφή θα είναι πιο καθαρή.
τι εννοείς καθαρή ; :what:
- - - Updated - - -
Ξέρουμε τι ερωτήσεις κάνουν;
Δαρβινοκάθαρη.
Δαρβινοκάθαρη.
Και πάλι δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι δαρβίνοι εμείς είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. :what:
Rebel Scum
15-11-21, 00:24
Εγώ στους αρνητικούς θα τους απαντούσα δεν πειράζει μην νευριάζετε, σας έχει απογράψει ήδη το Facebook θα τα πάρουμε από εκεί :p
Και πάλι δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι δαρβίνοι εμείς είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. :what:
Μάλλον απάντησες ο ίδιος στον εαυτό σου για τους άλλους :p
manoulamou
15-11-21, 13:06
Καπου εδω ταιριαζει το...
ΑΡΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ χωρις εμενα!
:twisted:
αυτον τον κωδικο που ζηταει, θα μας τον στειλουν αυτοι? διοτι μεχρι στιγμης δεν ειδα κατι στο γραμματοκιβωτιο :rolleyes:
Κανονικά πρέπει να σου ρίξουν χαρτί με τον μοναδικό κωδικό..
Κανονικά πρέπει να σου ρίξουν χαρτί με τον μοναδικό κωδικό..
α, οκ! thanks!
αυτον τον κωδικο που ζηταει, θα μας τον στειλουν αυτοι? διοτι μεχρι στιγμης δεν ειδα κατι στο γραμματοκιβωτιο :rolleyes:
Στη πολυκατοικία μας ήρθαν σήμερα και κτύπαγαν τα κουδούνια ανα διαμέρισμα για να παραδώσουν τον φάκελο με τον κωδικό. Μάλιστα η κοπέλα που τα παρέδιδε είχε και ονομαστικό κατάλογο ανα χείρας στον οποίο κατέγραφε αν παραδόθηκε ή όχι ο αντίστοιχος φάκελος.
Εμάς το αφήσανε όταν λείπαμε από το σπίτι στο κουτί..
απορίες για την απογραφή κοιτάξτε εδώ (https://www.statistics.gr/el/2021-census-pop-hous-faq);)
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
16-11-21, 08:09
Να βάλω αυτό εδώ...
Αναζητώ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την απογραφή, κατι σαν το 'μπολι' για το εμβόλιο.
manoulamou
16-11-21, 12:28
ΑΡΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟ ΝΑΟΥΜ Και ετσι ξαφνικα γεμισαμε... επαναστατες του γλυκου νερου... αρνητες ΙΟΥ, εμβολιου και απογραφης... λογω φοβου, ημιμαθειας, μιμητισμου ή απλως "εξυπναδας"! :twisted:
«Όχι, δε μπορώ να συμβιβαστώ!… Δεν μπορώ να εξακολουθώ να είμαι μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο σα να μην έχει συμβεί τίποτα, σα να μη συμβαίνει τίποτα!». (Αντώνης Σαμαράκης, από το διήγημα ΑΡΝΟΥΜΑΙ , 1961)
Όταν κάποιος φωνάζει «ζήτω η ελευθερία», έχει στο νου του, προφανώς, τη δική του. (Georges Bernanos, 1888-1948, Γάλλος συγγραφέας)
αυτό είναι το ερωτηματολόγιο πολύ προσωπικές ερωτήσεις (https://www.statistics.gr/documents/20181/17658222/delt_atom.pdf/b3d4a5e5-df7d-3698-cfe6-fef6bdbda6c0) στο τέλος θα μας ρωτάνε πόσες φορές το κάνουμε τον μήνα με τη σύντροφο μας :rofl:
manoulamou
16-11-21, 12:41
Δεν απογραφομαστε, δεν απανταμε, γραφουμε ο,τι γουσταρουμε.
Σε δημοκρατικη χωρα ζουμε, εχουμε συνταγμα, ελευθεριες, δικαιωματα, μπλα μπλα μπλα...
:blabla:
αν και την έκανα με ευκολία....μπορώ να πω οτι οι ερωτησεις ειναι ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ! ναι το λιγοτερο που μπορώ να πω για στατιστική υπηρεσία....
μόνο τι χρώμα βρακί φοράω και αν κάνω μπουρμπουλήθρες στον φραπέ που δεν βάλανε....:mad:
(και μάλιστα με την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να απαντηθούνε ΟΛΕΣ!! ) ούτε μια να μην προσπεράσουμε...ωραία πράγματα...
πχ...η ερώτηση πόσες θέσεις στάθμευσης έχει το νοικοκυριό......οτι ναναι δηλαδή.
αυτό είναι το ερωτηματολόγιο πολύ προσωπικές ερωτήσεις (https://www.statistics.gr/documents/20181/17658222/delt_atom.pdf/b3d4a5e5-df7d-3698-cfe6-fef6bdbda6c0) στο τέλος θα μας ρωτάνε πόσες φορές το κάνουμε τον μήνα με τη σύντροφο μας :rofl:
Επειδή και απογράφηκα, και με ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα ασχολούμαι λόγω επαγγέλματος , θες να μου πεις τι εννοείς με τον όρο Προσωπικές ερωτησεις;
Δεν αντιλαμβάνομαι το πρόβλημα κάποιου (για παράδειγμα) να απαντήσει σε ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ επιχείρηση απασχολείται (πχ ασχολούμαι σε επιχείρηση fintec) , ή για παράδειγμα το να απαντήσεις το ότι εισαι μισθωτός , κάτι που απαντάς και στη φορολογική σου δήλωση.
αν και την έκανα με ευκολία....μπορώ να πω οτι οι ερωτησεις ειναι ΓΙΑ ΤΟ ****! ναι το λιγοτερο που μπορώ να πω για στατιστική υπηρεσία....
ΠΙΠΕΡΙ !!!
Σε αυτό συμφωνώ. Πχ δεν αντιλαμβάνομαι το στατιστικό ενδιαφέρον του αν το σπίτι έχει υδραυλική εγκατάσταση , και αν ναι , εσωτερική ή εξωτερική.
Μόνη περίπτωση να βγάλω άκρη είναι αν το βάλω στο concept πχ ότι απογράφεται όλη η ελλάδα, άρα σε κάποιο χωριό κοντά πχ στα αλβανικά σύνορα , ίσως (??) να έχει νόημα.
Δε ξέρω...
Δεν βλέπω να είναι και πολύ διαφορετικές από προηγούμενες απογραφές...
Μια ερώτηση έχω μόνο ...γενική προς αυτον που έφτιαξε το ερωτηματολόγιο για την απογραφή....
η ερώτηση είναι: ''Τι ρόλο παίζει σε μια απογραφή πληθυσμού αν στο σπίτι μου έχω καζανάκι....ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...?''
Τόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχει στην απογραφή αν έχουμε καζανάκι...λεκάνη...μπανέρια....τζακούζι....πισίνα ή πάω στον γείτονα για να κάνω μπάνιο?
Μια ερώτηση έχω μόνο ...γενική προς αυτον που έφτιαξε το ερωτηματολόγιο για την απογραφή....
η ερώτηση είναι: ''Τι ρόλο παίζει σε μια απογραφή πληθυσμού αν στο σπίτι μου έχω καζανάκι....ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο...?''
Τόσο μεγάλο ενδιαφέρον έχει στην απογραφή αν έχουμε καζανάκι...λεκάνη...μπανέρια....τζακούζι....πισίνα ή πάω στον γείτονα για να κάνω μπάνιο?
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι αν κάνει Relate (lol) με quality of life ????? αν το μετρήσουν κάνοντας κάποιο Segmentation (παρένθεση τα γράφω και γελάω έτσι ; )
Τι να πω ...
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι αν κάνει Relate (lol) με quality of life ????? αν το μετρήσουν κάνοντας κάποιο Segmentation (παρένθεση τα γράφω και γελάω έτσι ; )
Τι να πω ... και εγώ γι αυτό ρωτάω, για να γελάσω μπας και δεν γνώση του τι πρέπει να απογραφεί εν ετει 2021...:p
Ααααα και κάτι ακόμα...εφόσον συνδέεσαι με κωδικούς taxis net!!! Και δίνεις εξουσιοδότηση.....για να προχωρήσεις...
σου ζητάει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ... καθώς και τα τετραγωνικά της κατοικίας.....δήλαδή αντι να μπούνε αυτόματα μέσω Ε9 ας πούμε....
πρέπει να ψάξεις για όοοοοοοοοολα τα μέλη της οικογένειας....άλλο ωραίο ''Φρούτο...'' :mad:
Ααααα και κάτι ακόμα...εφόσον συνδέεσαι με κωδικούς taxis net!!! Και δίνεις εξουσιοδότηση.....για να προχωρήσεις...
σου ζητάει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ... καθώς και τα τετραγωνικά της κατοικίας.....δήλαδή αντι να μπούνε αυτόματα μέσω Ε9 ας πούμε....
πρέπει να ψάξεις για όοοοοοοοοολα τα μέλη της οικογένειας....άλλο ωραίο ''Φρούτο...'' :mad:
Συμφωνώ. Αρκετά από αυτά που ζητάν μπορούσαν να έρθουν προσυμπληρωμένα. Διασύνδεση συστημάτων λέγεται.
Εκτός από απογραφή προσώπων, είναι και απογραφή κτιρίων. Οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των κατοικιών δημιουργούν τα αντίστοιχα στατιστικά δεδομένα.
Όχι, αλλά πριν 10 χρόνια δεν είχαμε τόσο ανεπτυγμένο σύστημα "ευαισθησίας" (δηλαδή ένα τσούρμο ζώα να ξεσηκώνουν με τις παπαριές τους τα άλλα παρόμοια δίποδα).
Επειδή και απογράφηκα, και με ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα ασχολούμαι λόγω επαγγέλματος , θες να μου πεις τι εννοείς με τον όρο Προσωπικές ερωτησεις;
Για το επάγγελμα και που δουλέψαμε τι τους νοιάζει ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά για μας;:hmm:
Τέλος πάντων.
Για το επάγγελμα και που δουλέψαμε τι τους νοιάζει ενδιαφέρθηκαν ξαφνικά για μας;:hmm:
Τέλος πάντων.
Δε σε ρώτα ΠΟΥ αλλά το αντικείμενο της εταιρίας.
Επίσης το επάγγελμα το απαντάς και στη φορολογική δήλωση
"Πιανίστας σε φουρνέλο" vs "Πιανίστας στο φουρνέλο της κυρίας Ευανθίας".
Όχι, αλλά πριν 10 χρόνια δεν είχαμε τόσο ανεπτυγμένο σύστημα "ευαισθησίας" (δηλαδή ένα τσούρμο ζώα να ξεσηκώνουν με τις παπαριές τους τα άλλα παρόμοια δίποδα).
Συμφωνώ απόλυτα.
Ρε συ μας ρωτάει τι φύλο είμαστε, είναι πράγματα αυτά τώρα; :p
Πέρασε σήμερα, άφησε χαρτάκι, 5 λεπτά υπόθεση, το μόνο που με δυσκόλεψε ήταν να βρω το που πήγε ο τόπος γέννησης μου τώρα με τον καλλικράτη
- - - Updated - - -
και εγώ γι αυτό ρωτάω, για να γελάσω μπας και δεν γνώση του τι πρέπει να απογραφεί εν ετει 2021...:p
Σωστά το είπες, μπαίνεις με δικούς σου κωδικούς, όποτε όχι δεν μπορεί να ψάξει τα στοιχεία των άλλων, σε ενημερώνει μάλιστα το taxis τι στοιχεία θα τους δώσει.
Που ρωτάς πιο πίσω για τα υδραυλικά, ναι υπάρχουν ακόμα και σήμερα τουαλέτες που είναι έξω απο το σπίτι και υδραυλικά που έχουν περαστεί από έξω, δεν θα τα δεις σε κάποια πόλη, αλλά υπάρχουν.
famous-walker
16-11-21, 21:11
Ούτε καν εισόδημα δεν ρωτάει. Πραγματικά έλεος με μερικούς.
Όσον αφορά τις ερωτήσεις για καζανάκια κλπ, όλα αυτά έχουν σχέση με διάφορους δείκτες ανάπτυξης.
Κάπως έτσι γίνονται και συγκρίσεις σαν τις παρακάτω.
https://www.who.int/news/item/18-06-2019-1-in-3-people-globally-do-not-have-access-to-safe-drinking-water-unicef-who
@ ADSLgr.com All rights reserved.