PDA

Επιστροφή στο Forum : πως να χρησιμοποιήσω το fritz μαζι με ασυρματο dsl-router για τηλεφωνο



teof95
11-08-07, 17:07
ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (ΚΑΙ ΜΗ)

ΕΧΩ ΤΟ FRITZ!BOX FON. ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΗΚ ΚΥΡΙΑ HOL! ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ DSL ROUTER ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΔΕΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ INTERNET KAI ΕΓΩ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΩ INTERNET.TΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ROUTER ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΜΟΥ. ΤΟ FRITZ TO ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟ ΜΕ LAN ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ FRITZ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ VOIP ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ INTERNET ΑΠΟ ΤΟ FRITZ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ROUTER ΑΛΛΑ ΣΑΝ VOIP ADAPTER. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

:nono::worthy::worthy::worthy::worthy::worthy::worthy::worthy:

aris60
11-08-07, 20:46
ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (ΚΑΙ ΜΗ)

ΕΧΩ ΤΟ FRITZ!BOX FON. ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΗΚ ΚΥΡΙΑ HOL! ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ DSL ROUTER ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΔΕΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΣΤΟ INTERNET KAI ΕΓΩ ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΟΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΩ INTERNET.TΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ROUTER ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΜΟΥ. ΤΟ FRITZ TO ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΣΥΝΔΕΜΕΝΟ ΜΕ LAN ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΩ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟ FRITZ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΩ VOIP ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ INTERNET ΑΠΟ ΤΟ FRITZ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ROUTER ΑΛΛΑ ΣΑΝ VOIP ADAPTER. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

:nono::worthy::worthy::worthy::worthy::worthy::worthy::worthy:

Kαλησπερα δεν εχει πορτα για τηλεφωνο? :hmm:Πιο fritz εχεις?

sivadws2
11-08-07, 21:58
Να τι λέει η AVM..... (μερικά κομμάτια από οδηγίες τους)


The FRITZ!Box can use an already existing Internet connection in your LAN.
In this case, connect the DSL router to the first LAN port of the FRITZ!Box
and connect your PC to another LAN or USB port. In this case, verify that
the expert mode is enabled: System > Expert Mode > check "Show expert
settings" > "Apply".

Next, go to Internet > Account Information > select option "Internet
connection via LAN, LAN 1, LAN A)".

Now, you must configure the FRITZ!Box individually, depending on the router
and network settings. Generally, select option "Share existing Internet
connection in the network (IP Client)" > check "Obtain the IP address
automatically (DHCP)" if your router has a DHCP server or uncheck "Obtain
the IP address automatically (DHCP)" and enter a fixed IP address. Please
note that after applying these settings the FRITZ!Box will only be
accessible by this configured IP address.
------------------------------------------
Changing MAC Address
The MAC address of the FRITZ!Box can only be changed when the FRITZ!Box is
using an existing "Internet connection via LAN 1". When this option is set,
you will find the appropriate fields at the bottom of the "Internet >
Account Information" page.
------------------------------------------

already existing Internet connection (IP Client)
The FRITZ!Box can use an already existing Internet connection in your LAN
and be operated as an IP client. In this case, verify the expert mode is
enabled: System > Expert Mode > check "Show expert settings" > "Apply".
Go to Internet > Account Information > select "Internet connection via LAN"
select "Share existing Internet connection in the network (IP Client)".
Now, you must configure the FRITZ!Box individually, depending on whether
the IP address is obtained automatically or fixed > check option "Obtain
the IP address automatically (DHCP)", accordingly. Save settings with
"Apply".

aris60
11-08-07, 22:01
Να τι λέει η AVM..... (μερικά κομμάτια από οδηγίες τους)

Ριξε μια ματια και δες πιο ειναι http://www.avm.de/de/Produkte/FRITZBox/index.html Εχει και εικονα θα σε βοηθησει

A_gamer
11-08-07, 22:05
Ριξε μια ματια και δες πιο ειναι http://www.avm.de/de/Produkte/FRITZBox/index.html Εχει και εικονα θα σε βοηθησει

Η HOL δίνει (έδινε) αυτό (http://www.avm.de/de/Produkte/FRITZBox/FRITZ_Box_Fon/index.html).

teof95
12-08-07, 20:37
ειναι το fritz!box fon
με voip δηλαδη! δεν ειναι το θεμα αν δινει πορτα για τηλεφωνο! πορτα δινει αλλα πως θα το χρησιμοποιησω αφου δεν παιρνει internet απο router που εχει ενσωματωμενο αλλα θελω να παιρνει μεσω του υπολογιστη μου με γεφυρωση του llan με το wlan

aris60
12-08-07, 20:42
ειναι το fritz!box fon
με voip δηλαδη! δεν ειναι το θεμα αν δινει πορτα για τηλεφωνο! πορτα δινει αλλα πως θα το χρησιμοποιησω αφου δεν παιρνει internet απο router που εχει ενσωματωμενο αλλα θελω να παιρνει μεσω του υπολογιστη μου με γεφυρωση του llan με το wlan

Tι συνδεση εχεις για να καταλαβω μηπως και μπορω να βοηθησω? :hmm:

A_gamer
12-08-07, 21:34
ειναι το fritz!box fon
με voip δηλαδη! δεν ειναι το θεμα αν δινει πορτα για τηλεφωνο! πορτα δινει αλλα πως θα το χρησιμοποιησω αφου δεν παιρνει internet απο router που εχει ενσωματωμενο αλλα θελω να παιρνει μεσω του υπολογιστη μου με γεφυρωση του llan με το wlan

Ποιο ασύρματο router έχεις; Και κυρίως: έχει 2 ή περισσότερες θύρες Ethernet; Αν ναι, σύνδεσε στη μία θύρα τον υπολογιστή και στην άλλη το Fritz.


Tι συνδεση εχεις για να καταλαβω μηπως και μπορω να βοηθησω? :hmm:

Τι σημασία έχει;

sdikr
12-08-07, 21:37
ειναι το fritz!box fon
με voip δηλαδη! δεν ειναι το θεμα αν δινει πορτα για τηλεφωνο! πορτα δινει αλλα πως θα το χρησιμοποιησω αφου δεν παιρνει internet απο router που εχει ενσωματωμενο αλλα θελω να παιρνει μεσω του υπολογιστη μου με γεφυρωση του llan με το wlan

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το δουλέψεις με το internet connection sharing
Δηλάδη Στον υπολογιστή θα ορίσεις την σύνδεση του Internet (wifi card) σε shared, και στο fritz θα το όρισεις να πέρνει internet απο άλλο modem (υπάρχει η επιλογή στο μενου για το Internet εφόσον ενεργοποιήσεις τα expert settings)

Τώρα κατά ποσο θα σου δουλέψει ή θα είναι σταθερό δεν ξέρω να σου πω, και θα πρέπει να έχεις πάντα ανοιχτό τον υπολογιστή για να δουλέυει το τηλ

A_gamer
12-08-07, 21:47
θα πρέπει να έχεις πάντα ανοιχτό τον υπολογιστή για να δουλέυει το τηλ

Γιατί; :hmm:

EDIT: Α ναι, το θέλει ασύρματα.

sdikr
12-08-07, 21:50
Γιατί; :hmm:

EDIT: Α ναι, το θέλει ασύρματα.

Γιατί ο υπολογιστής θα έχει τον ρόλο του ρούτερ

aris60
12-08-07, 21:51
Ποιο ασύρματο router έχεις; Και κυρίως: έχει 2 ή περισσότερες θύρες Ethernet; Αν ναι, σύνδεσε στη μία θύρα τον υπολογιστή και στην άλλη το Fritz.



Τι σημασία έχει;

Mηπως εχει και για τηλεφωνα 2 play cabletv klp:hmm:

nassospr
12-08-07, 22:16
Πρόσφατα θέλοντας να βοηθήσω μια συγγενή μου που ήθελε να συνδέσει το fritzbox fon σε ένα wireless router, της έφτιαξα το εξής σύστημα:
Χρησιμοποίησα ένα d-link 2100ap το οποίο είχα, (το οποίο είναι access point αλλά ρυθμίζεται και σε λειτουργία client δηλαδή συνδέεται σε access point) και το σύνδεσα μέσω LAN στο fritz με λειτουργία ATA.
Έτσι το fritz παρέχει voip αλλά και internet από την θύρα usb που έχει.
Δηλαδή θα χρειαστείς κατά την γνώμη μου μια συσκευή AP client για να συνδέσεις το fritz χωρίς υπολογιστή.
( Αν δεν θέλεις internet από την usb μπορείς να παρεμβάλεις ένα Ethernet switch)

teof95
13-08-07, 14:49
ωραια νεο προβλημα!!!! εκανα ενεργοποιηση τα extra settings enable και παειιιιιι! με πεταξε εξω και εκανε restart και απο εκεινη την στιγμη ειτε το συνδεω το fritz με usb ειτε με lan βγαζει συνεχεια περιορισμενη συνδεση. μαλλον εχει διενεξη ip και λεει "με περιορισμενη η χωρις αξιοπιστια":worthy::worthy::worthy:

sdikr
13-08-07, 14:53
ωραια νεο προβλημα!!!! εκανα ενεργοποιηση τα extra settings enable και παειιιιιι! με πεταξε εξω και εκανε restart και απο εκεινη την στιγμη ειτε το συνδεω το fritz με usb ειτε με lan βγαζει συνεχεια περιορισμενη συνδεση. μαλλον εχει διενεξη ip και λεει "με περιορισμενη η χωρις αξιοπιστια":worthy::worthy::worthy:

Θα πρέπει να βάλεις με το χέρι Ip (νομίζω 192.168.178.2 και το ρουτερ είναι στο 192.168.178.1)

teof95
13-08-07, 16:32
Θα πρέπει να βάλεις με το χέρι Ip (νομίζω 192.168.178.2 και το ρουτερ είναι στο 192.168.178.1)

το έκανα αλλά τζιφος! δεν ξερω γιατι αλλα για να μπω στις ρυθμίσεις του fritz με http//fritz.box
δεν μπαινει! εχω απελπιστει! ασε που στην hol δαν απανταει κανεις για να ρωτήσω!

ενταξει! ευτυχως βρήκα εναν κωδικό που πληκτρολογεις από απλή ψηφιακή συσκευή συνδεμενη στο fritz και κανει hard0 reset! συγκεκριμένα είναι ο #991*15901590*

τώρα όμως υπάρχει άλλο πρόβλημα που θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε ελπίζω για τελευταία φορα!
οταν κάνω γεφύρωση το lan με το wlan δεν μπορώ να συνδεθω σε ολο το lan μου. Αν κάνω διαγραφή της γεφύρωσης χρησιμοποιώ το lan αλλά όχι το wlan!!! ΤΡΕΛΟ!!!!

teof95
25-08-07, 19:47
ΜΠΑΑΑΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ..... ΤΖΙΦΟΣ ΤΕΛΙΚΑ.... ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΡΕ ΠΑΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΩΣΗ.....

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.