PDA

Επιστροφή στο Forum : Μέσω του mobilefees.gov.gr οι αιτήσεις για την απαλλαγή των νέων, ηλικίας 15-29 ετών, από τα τέλη κινητής/καρτοκινητής

nnn
10-01-22, 17:17
Απαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να έχουν από σήμερα οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών, καθώς τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών έθεσαν σε παραγωγική λειτουργία το mobilefees.gov.gr. Την πλατφόρμα υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Μέσω αυτής, οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών μπορούν να δηλώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και Καρτοκινητής Τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε.), ώστε να απαλλάσσονται από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής.

Η εγγραφή στο Μητρώο είναι ιδιαίτερα απλή και ολοκληρώνεται με τη δήλωση του ΑΜΚΑ (ή ΠΑΑΥΠΑ), του αριθμού κινητού του δικαιούχου και του παρόχου στον οποίο λειτουργεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου προς απαλλαγή τελών.

Η είσοδος στο mobilefees.gov.gr γίνεται μέσω κωδικών Taxisnet:

είτε του δικαιούχου, αν αυτός είναι ενήλικας (18-29 ετών),
είτε εκείνου που έχει την επιμέλεια του δικαιούχου, αν αυτός είναι ανήλικος (15-17). Η σχέση επιμέλειας ελέγχεται αυτόματα, κατόπιν διασταύρωσης με το Μητρώο Πολιτών ή εναλλακτικά με το έντυπο Ε1 της πιο πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης στο Μητρώο, ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ενημερώνεται αυτόματα για την εφαρμογή της απαλλαγής κατά την έκδοση λογαριασμού ή την ανανέωση χρόνου ομιλίας, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς του δικαιούχου. Σε περίπτωση μεταφοράς του αριθμού σε άλλη εταιρεία (φορητότητα), ο νέος πάροχος ενημερώνεται αυτόματα μέσω του Μητρώου ότι ο συγκεκριμένος αριθμός δικαιούται απαλλαγής. Τέλος, αυτόματα θα γίνεται και η διακοπή της απαλλαγής για δικαιούχους που συμπληρώνουν το 29ο έτος.

Σημειώνεται ότι κάθε δικαιούχος μπορεί να καταχωρήσει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου για να αιτηθεί απαλλαγή. Ανά πάσα στιγμή, ο δικαιούχος μπορεί να διαγράψει την αίτηση απαλλαγής σε έναν αριθμό και να την ενεργοποιήσει σε άλλον που έχει στην κατοχή του, εφόσον το επιθυμεί. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν περισσότερες από μία αιτήσεις σε περίπτωση που έχουν περισσότερους από έναν δικαιούχους υπό την επιμέλειά τους.

Η δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο θα δίνεται σταδιακά, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, με βάση το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ του αιτούντος, ως εξής:

10 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 0
11 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 1
12 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 2
13 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 3
14 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 4
15 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 5
16 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 6
17 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 7
18 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 8
19 Ιανουαρίου 2022: ενεργοποίηση ΑΦΜ με καταληκτικό ψηφίο 9.

Οι δικαιούχοι που δεν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet ή οι πολίτες που υποβάλλουν αίτηση για ανήλικο δικαιούχο και η σχέση επιμέλειας δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με ηλεκτρονική διασταύρωση, μπορούν να απευθυνθούν στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών για να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στο Μητρώο. Η υποβολή των αιτήσεων στα ΚΕΠ θα είναι διαθέσιμη από την 20η Ιανουαρίου 2022.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έρχεται να συμπληρώσει το νέο, ενιαίο και σταθερό τέλος κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας ύψους 10%, που ισχύει για όλους από την 1η Ιανουαρίου 2022. Υλοποιείται, έτσι, πλήρως η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση της φορολογίας στις τηλεπικοινωνίες, όπως την εξήγγειλε στην ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο του 2021. Το μέτρο συμβάλλει στην ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τα φορολογικά βάρη, με στόχο την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος και τη βελτίωση των προοπτικών όλων των πολιτών, και ιδίως των νέων.

x_undefined
10-01-22, 17:28
«Τεχνικό πρόβλημα κατά τη δημιουργία κωδικού μιας χρήσης. Δοκιμάστε αργότερα.»

Καλά αρχίσαμε.

Hetfield
10-01-22, 17:43
Θα ηταν πιο ευκολο, απλα να καταργηθει ο φορος αυτος οριζοντια.

MitsosDaBest13
10-01-22, 17:52
Στην αδερφή μου που λήγει σε 0 το ΑΦΜ της, το έκανα σε λίγα λεπτά, χωρίς πρόβλημα.

jkoukos
10-01-22, 17:54
Να καταργηθεί χλωμό. Να μειωθεί στο 3-7% που ισχύει γενικά στην ΕΕ, ίσως. Αλλά ονειρεύομαι.
Όλες οι χώρες βρίσκουν τρόπους να αρμέξουν το πόπολο. Απλά εμείς το έχουμε φθάσει σε άλλο επίπεδο.

NikitasKOn
10-01-22, 17:57
Καλά όχι ότι το δικαιούμαι αλλά από περιέργεια, πόσο βγαίνουν τα τέλη;

Kostinos
10-01-22, 18:00
Πολύ εύκολη η διαδικασία...
Σε 30 δεύτερα έτοιμο:oneup::oneup:

x_undefined
10-01-22, 18:02
Καλά όχι ότι το δικαιούμαι αλλά από περιέργεια, πόσο βγαίνουν τα τέλη;

Στην ηλιακή ομάδα 15-29 ετών είναι 0%. Στους υπόλοιπους θα είναι στο 10% πλέον (από 12% που ήταν).

fearhome21
10-01-22, 18:02
Ολοκλήρωσα την αίτηση σε 2 λεπτά. Σταθερή πλατφόρμα χωρίς κολλήματα (σίγουρα παίζει ρόλο το ότι την λανσάρουν σταδιακά με βάση το τελευταίο ψηφίο στο ΑΦΜ).

jkoukos
10-01-22, 18:42
Αν έμπαιναν όλοι ελεύθερα τις δύο πρώτες μέρες, θα κολλούσε η πλατφόρμα με τις εκατοντάδες χιλιάδες δηλώσεις που θα έτρεχαν όλοι μαζί.

panagism
10-01-22, 21:45
Παιδιά ερώτηση ; Η κοπέλα μου έχει φοιτητικο πακέτο αλλά έχει τελειώσει την σχολή της περισυ . Θα υπάρξει θέμα διασταυρώσεων αν δηλώσω τον αριθμό της;

sdikr
10-01-22, 22:44
Στην αδερφή μου που λήγει σε 0 το ΑΦΜ της, το έκανα σε λίγα λεπτά, χωρίς πρόβλημα.

Ποιος είσαι και τι έκανες στον Mitso! :p

aiolos.01
11-01-22, 00:54
Θα ηταν πιο ευκολο, απλα να καταργηθει ο φορος αυτος οριζοντια.

Ευκολο ναι, αλλά και ακριβότερο για το κράτος. ;)

pankostas
11-01-22, 02:24
Παιδιά ερώτηση ; Η κοπέλα μου έχει φοιτητικο πακέτο αλλά έχει τελειώσει την σχολή της περισυ . Θα υπάρξει θέμα διασταυρώσεων αν δηλώσω τον αριθμό της;

Το δηλώνεις και μας λες αν το δέχθηκαν τελικά για να ξέρουμε.

netblues
11-01-22, 10:12
Ευκολο ναι, αλλά και ακριβότερο για το κράτος. ;)

Δεν του φτανει δλδ το 24% φπα? Θελει και αλλο 10% πανω σε αυτο?
Και μας το πουλαει και ως θετικη εξελιξη. Τη στιγμη που στο κινητο στηριζεται ολη η εξέλιξη to ελλαδα 2.
Και μετα βγαινουν διαφοροι και λενε οτι δεν παιζει καλα το κινητο 6τιας. Σωπα
Για να παιζει πρεπει να ειναι φρεσκο. Και πως θα γινει αυτο αν γενικοτερα η τεχνολογια δεν γινει φτηνοτερη..

Ξεφτιλα.

zarzonis
11-01-22, 11:01
Καλημέρα σας. Έχω την εξής ερώτηση. Ο αριθμός που χρησιμοποιώ και είναι με σύνδεση είναι στο όνομα του πατέρα μου. Ξέρει κάποιος αν θα μπορέσω να δηλώσω αυτόν τον αριθμό ή επειδή φαίνεται στο όνομα του πατέρα μου δε γίνεται;

jap
11-01-22, 11:26
Αν έχω καταλάβει καλά δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Κι εμένα ο ενήλικος γιος μου θα κάνει τη διαδικασία όταν έρθει η σειρά του, σε περίπτωση που έχει πρόβλημα του κάνω τη μεταβίβαση, κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει έτσι κι αλλιώς.

konenas
11-01-22, 15:07
Οι εκλογές έρχονται σύντομα.

meletis
11-01-22, 16:20
Υπάρχει πιθανότητα , πάντως μετα απο ενα 6 μηνο από οταν λήγει το πάσο σε εμένα το εκοψαν το φοιτητικό . Και στις διαπραγματεύσεις με τα ίδια χρήματα μου έδωσαν ίδιο πακέτο με καρτοπρόγραμμα .

MitsosDaBest13
11-01-22, 16:24
Υπάρχει πιθανότητα , πάντως μετα απο ενα 6 μηνο από οταν λήγει το πάσο σε εμένα το εκοψαν το φοιτητικό . Και στις διαπραγματεύσεις με τα ίδια χρήματα μου έδωσαν ίδιο πακέτο με καρτοπρόγραμμα .

Σε Cosmote; Η Vodafone το κόβει μετά από 6 χρόνια, εκτός κι αν έχεις κάποιο νέο δικαιολογητικο (από μεταπτυχιακό πχ).

xristostsilis
11-01-22, 18:21
Αν κάποιος έχει δηλαδή 2 νούμερα. Ένα στην κοσμοτε και ένα στην βοντα θα πάρει απαλλαγή μόνο για το 1 από τα δυο;

panoc
11-01-22, 18:28
Αν κάποιος έχει δηλαδή 2 νούμερα. Ένα στην κοσμοτε και ένα στην βοντα θα πάρει απαλλαγή μόνο για το 1 από τα δυο;

Ναι, μονο ενα νουμερο.

Verde
12-01-22, 20:40
Έχει φτάσει το ρεύμα 200++ ευρώ το μήνα
Έχει πάει το πετρέλαιο 1,15 στην Αθήνα

Έχουν πάρει τα πάντα +10% και +20%

Αλλααααα...... :drums:
Κόψαμε 1-2 ευρώ από την cosmokarta των πιτσιρικάδων!
:clap::clap:
:lol: :lol:

MitsosDaBest13
12-01-22, 21:09

Οι 40+ θα τους ξαναψηφίσουν όπως και να 'χει. Στους νέους είναι χαμηλά τα ποσοστά και με το 1€ κέρδος σε κάθε κάρτα, νομίζουν ότι θα πάρουν ψήφο από εμάς. :p

Boomshaq
12-01-22, 21:44
Κάπου διάβασα ότι η βοντα θα δώσει δώρο λίγα GB σε οποιους κάνουν τη δήλωση.

Zus
13-01-22, 14:02

Και ο μισθός εκεί, κολλημένος σε γελοία επίπεδα. ;)

jap
13-01-22, 15:18
Σας παρακαλώ, οι τωρινοί πιτσιρικάδες είναι οι ευνοημένοι της πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος. Οι δικοί μου γεννήθηκαν επί πρωθυπουργίας Κωστάκη, που εξίσωσε τους τρίτεκνους με πολύτεκνους και γενικά άνοιξε τις κάνουλες για θέματα που αφορούν τα παιδιά, από τότε πέφτει συνεχώς ζεστό χρήμα (όσοι είναι τρίτεκνοι θα καταλάβουν σίγουρα ότι αστειεύομαι, η εξίσωση αυτή ήταν από τις μεγαλύτερες απάτες/κοροϊδίες, όπως θέλετε πείτε το). Στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν κιόλας, εκεί θα δούμε τι αντίκρυσμα έχουν τα συγκεκριμένα αντίδωρα.

jim_p
13-01-22, 19:37
Ρωταω για μια φιλη μου.
Ξερει κανεις τι ημερομηνιες θα πρεπει να βαλει εδω?

panoc
13-01-22, 19:38
Ρωταω για μια φιλη μου.

Λογικα το εως ειναι η ημερομηνια που γινεται 29+1 ημερας ?

jim_p
13-01-22, 19:43
Και θα πρεπει μετα να το κανει καθε μηνα? Ας απαντησει καποιος που το εκανε ηδη.

---edit
Τωρα το επιασα! Οταν αυτη θα γινει 29 χρονων και μια μερα?

panoc
13-01-22, 19:46
Τωρα το επιασα! Οταν αυτη θα γινει 29 χρονων και μια μερα?

Φανταζομαι, δε ξερω στα σιγουρα, δεν εχει χρειαστει να το κανω. Περιμενε να απαντησει και καποιος αλλος στα σιγουρα.

Κοζανίτης
13-01-22, 19:48
Καλησπέρα, με το που κάνουμε την αίτηση, αν πχ βάλουμε κάρτα, δε θα μας αφαιρέσει το φόρο, ή περιμένουμε επιβεβαίωση;

- - - Updated - - -

Ρωταω για μια φιλη μου.

Σίγουρα μπήκε μέσω του mobilefres.gov.gr?
Δεν είχε ημερομηνίες σε εμένα..

panoc
13-01-22, 19:51
Σίγουρα μπήκε μέσω του mobilefres.gov.gr?
Δεν είχε ημερομηνίες σε εμένα..

Mηπως αφορα προστατευομενο μελος ?
Και παλι δεν εχω ιδεα καθως δε χρειαζεται (δυστυχως) να το χρησιμοποιησω.

x_undefined
13-01-22, 19:51
Μου φαίνεται ότι είναι για κάτι άλλο εκεί που το κάνει και όχι για απαλλαγή φόρων κινητής τηλεφωνίας. Πρέπει να μπει στο mobilefees.gov.gr

jim_p
13-01-22, 20:54
Το ξανακανε απο την αρχη και της εβγαλε αυτο στην εικονα οταν τελειωσε. Ειναι σωστο? Πρεπει να κανει και κατι ακομα?

Κοζανίτης
13-01-22, 21:01
Και εμένα αυτό έβγαλε

pankostas
14-01-22, 01:57
Όχι δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο. Πριν έμπαινε σε λάθος link το οποίο δεν αφορά τους δικαιούχους.

meletis
17-01-22, 20:33
Σε Cosmote; Η Vodafone το κόβει μετά από 6 χρόνια, εκτός κι αν έχεις κάποιο νέο δικαιολογητικο (από μεταπτυχιακό πχ).

Σε Vodafone εμένα , και καθυστερούσα να πάω και στη τράπεζα για επιβεβαίωση στοιχείων για αυτό το λόγο γιατί ήθελαν βεβαίωση παρόχου.

- - - Updated - - -

Το ξανακανε απο την αρχη και της εβγαλε αυτο στην εικονα οταν τελειωσε. Ειναι σωστο? Πρεπει να κανει και κατι ακομα?

Δέ χρειάζεται κάτι επιπλέον όπως αναφέρθηκε , θα λάβει και sms οτι ο πάροχος έχει λάβει το αίτημα .

ds12
19-01-22, 11:45
Όσοι έκαναν αίτηση για απαλλαγή από τα τέλη κινητής δεν μπορώ να μεταφέρουν ποσό από το υπόλοιπο τους σε άλλους που δεν είναι δικαιούχοι του μηδενικού τέλους κινητής.

panoc
19-01-22, 12:57
Όσοι έκαναν αίτηση για απαλλαγή από τα τέλη κινητής δεν μπορώ να μεταφέρουν ποσό από το υπόλοιπο τους σε άλλους που δεν είναι δικαιούχοι του μηδενικού τέλους κινητής. Αυτό γιατί το έκαναν;
Λογικο ειναι.
Γιατι ετσι και οσοι δεν ειναι δικαιουχοι θα βαζουν καρτα με απαλλαγη απο τα τελη.

savvas3
19-01-22, 14:20
Όσοι έκαναν αίτηση για απαλλαγή από τα τέλη κινητής δεν μπορώ να μεταφέρουν ποσό από το υπόλοιπο τους σε άλλους που δεν είναι δικαιούχοι του μηδενικού τέλους κινητής.

Αυτό που το λέει?

george123
21-01-22, 12:53
Έρχεται σχετικό μήνυμα όταν προσπαθήσεις να το κάνεις.

jim_p
22-01-22, 13:52
Επειδη δεν βρισκω το μηνυμα που ελεγε για την μειωση του παγιου, ρωταω εδω.
Μου ηρθε νωριτερα ο πρωτος λογαριασμος του 2022, αλλα το παγιο του ειναι ιδιο ακριβως με αυτο του Δεκεμβριου. Δεν επρεπε να ειναι πχ 1ε λιγοτερο?

pankostas
22-01-22, 15:40
Επειδη δεν βρισκω το μηνυμα που ελεγε για την μειωση του παγιου, ρωταω εδω.
Μου ηρθε νωριτερα ο πρωτος λογαριασμος του 2022, αλλα το παγιο του ειναι ιδιο ακριβως με αυτο του Δεκεμβριου. Δεν επρεπε να ειναι πχ 1ε λιγοτερο?

Αν είσαι 15-29 δεν πρέπει να έχεις καθόλου τέλη κινητής. Πρεπει να έχεις κάνει την αίτηση όμως. Αν είσαι μεγαλύτερος, τα τέλος κινητής ειναι 10% χωρίς κάποια αίτηση. Έχεις πολύ μικρό κέρδος.

jim_p
22-01-22, 18:09
Δεν ειμια δυστυχως, ειμια 40. Και το ηξερα οτι δεν χρειαζεται καποια αιτηση. Το ποβλημα εινια πως ο λογαριασμος αυτου του μηνα δεν ειναι ουτε ενα ΛΕΠΤΟ φτηνοτερος απο τον προηγουμενο.
Και για μενα ειναι ενας λογος παραπανω να το κανω καρτοκινητο τον αλλο μηνα που ληγει η δεσμευση.

pankostas
22-01-22, 21:21
Δεν ειμια δυστυχως, ειμια 40. Και το ηξερα οτι δεν χρειαζεται καποια αιτηση. Το ποβλημα εινια πως ο λογαριασμος αυτου του μηνα δεν ειναι ουτε ενα ΛΕΠΤΟ φτηνοτερος απο τον προηγουμενο.
Και για μενα ειναι ενας λογος παραπανω να το κανω καρτοκινητο τον αλλο μηνα που ληγει η δεσμευση.

Απ' ότι κατάλαβα έχεις συμβόλαιο, οπότε στον λογαριασμό λογικά προπληρώνεις τον επόμενο μήνα, άρα έπρεπε να υπάρχει η έκπτωση. Επικοινώνησε με τον παροχο για να βγάλουν πιστωτικό τον επόμενο μήνα.

ds12
25-02-22, 10:44
Σε όλες τις χώρες ο φόρος είναι 10%;

jkoukos
25-02-22, 13:55
Όχι, κάθε μία στην ΕΕ έχει ορίσει τον δικό της (όπως π.χ. και στον ΦΠΑ). Γενικά παίζει σε 3-7%.

Black3539
16-07-22, 14:54
Μιας και πλέον έχω dualsim Voda-Cote φοιτητικά και θα βάζω κάρτα και στα δύο περίπου ανά εξάμηνο, μπορώ να κάνω αίτηση ανα εξάμηνο για τον κάθε αριθμό και μετά να τον αφαιρώ ή έχει κάποιο time-limit;

@ ADSLgr.com All rights reserved.