PDA

Επιστροφή στο Forum : Eurobasket 2022, δεκατρία χρόνια απουσίας είναι πολλά.

Σελίδες : 1 2 [3] 4

megahead13
12-09-22, 17:18
Καλά, μην το πολυφωνάζουμε αυτό...ας μην ήταν το τέρας και θα έβλεπες τί θα σφύριζαν σε άλλον παίκτη (δεν μπαίνω στην κουβέντα αν είναι γενικά σωστό ή λάθος, αλλά τα 2πλά μέτρα και σταθμά είναι δεδομένα...κάποιες φορές ωφελούμαστε, κάποιες κράζουμε). Ίδιες φάσεις δίπλα-δίπλα, εντελώς ανάποδα σφυρίγματα.
Καμία σχέση δεν έχει το τέρας. Ακόμα και λόγω του ονόματός του πόσα σφυρίγματα να πήρε;; Από μόνο του το όνομά του δε δικαιολογεί το γεγονός ότι είχαμε πολύ παραπάνω βολές από τους Τσέχους. Ξαναλέω είναι απλό: Παίξανε σκληρότερα στην άμυνα, λογικό είναι να μας κάνουν πολλά φάουλ και στο τέλος να φθαρούν. Εμείς αντίθετα παίξαμε σοβαρή άμυνα μόνο στα τελευταία 10-12' λεπτά. Μέχρι τότε η άμυνα ήταν με τα μάτια συν το γεγονός ότι oi Τσέχοι έβαζαν τα μακρινά (και όχι μόνο) σουτ, άρα δεν είχαν πολλές βολές.

Δικό μας πρόβλημα, με τα γκιοζιλίκια μας. Άμα σοβαρευτούμε ποτέ, θα πάμε και παραπάνω. Το ζήτημα είναι τί θα καταφέρνουμε όταν βρίσκουμε σοβαρούς+ικανούς απέναντί μας.
Η λέξη ΥΠΟΜΟΝΗ είναι τελικά άγνωστη :( Μια ΟΜΑΔΑ δε χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη ακόμα και 10 Αντετοκούμπο να έχεις (είδαμε και τι πάθανε οι Σέρβοι, ένας Γιόκιτς δεν φέρνει την άνοιξη, ακόμα δεν έχουν σιγουρέψει ότι θα προκριθούν στο Παγκόσμιο του χρόνου, ενώ οι Ισπανοί με τους αποχωρήσαντες και τις ελλείψεις λόγω τραυματισμών όντας μπαρουτοκαπνισμένοι από το παρελθόν προχωράνε). Κανένας δε θα σου στρώσει κόκκινο χαλί επειδή έχεις Γιάννη στην ομάδα σου. Για να φτάσει το Ελληνικό μπάσκετ εκεί που έφτασε ήταν μια διαδικασία κυριολεκτικά δεκαετιών. Ακόμα και με Γκάλη, Γιαννάκη πέρασαν χρόνια για να φτάσουμε στο χρυσό του '87 (και το ασημένιο του '89, όπου είχε ήδη προηγηθεί η φαπα του προ-ολυμπιακού για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ το '88). Και αυτό ισχύει σε όλα τα ομαδικά αθλήματα (πχ, βλέπε τις εθνικές του πόλο, αντρών και γυναικών, και πόσες σφαλιάρες έχουν φάει για να φτάνουν να διεκδικούν μετάλλια σε κάθε διοργάνωση την τελευταία και βάλε δεκαετία). Εδώ δουλειά αλλάζεις και μέχρι να προσαρμοστείς στο νέο περιβάλλον και να ενσωματωθείς στο σύνολο περνάνε μήνες όσο και παλαίουρας να είσαι.

Όπως έγραψε και το τέρας μετά των αγώνα με την Ουκρανία "The game is played. Not Talked." Έτσι πάει. Μέσα από τις δυσκολίες, μέσα από τις φάπες, χτίζονται τα σύνολα και έρχονται οι επιτυχίες. Και αυτά τα λέω γιατί και τη φανέλα του μπάσκετ την έχω ιδρώσει, αλλά και επειδή ευκαιριακός οπαδός της εθνικής (και του μπάσκετ γενικότερα) δεν είμαι. Ξαφνικά λόγω Γιάννη έρχονται πολλοί και κάνουν αφ' υψηλού κριτική νομίζωντας ότι ξέρουν μπάσκετ. Συγνώμη αν ότι γράφω διαβάζεται κάπως, αλλά πραγματικά δε μπορώ να βλέπω/ακούω πράγματα από ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε το χρώμα της σπυριάρας μπάλας (και αυτό δεν πάει προσωπικά σε 'σένα γιατρέ).

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε στην τετράδα. Όπως έχω ξαναγράψει, εδώ θα είμαστε να τα πούμε όποιο και να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Προσωπικά όμως μου αρέσει αυτό που βλέπω. Και αυτό που βλέπω είναι πως αυτή η εθνική βγάζει μια υγεία που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε. Είναι μεγάλη ευκαιρία να χτίσουμε για τα επόμενα χρόνια, ακόμα και μέσα από μια αποτυχία. Είναι μια καλή φουρνιά παικτών και με οδηγό το Γιάννη, μπορούν να έρθουν και πάλι πιτσιρίκια στο μπάσκετ και να μεγαλώσουμε και πάλι το άθλημα στη χώρα μας (και να κάνουμε επιτυχίες για πολλά χρόνια όπως οι Ισπανοί). Όπως έγινε και το '87! Ας βλέπουμε πιο μακροπρόθεσμα και όχι μόνο κοντόφθαλμα ένα μεμονωμένο τουρνουά :)

PetrosK
12-09-22, 19:24
Καμία σχέση δεν έχει το τέρας. Ακόμα και λόγω του ονόματός του πόσα σφυρίγματα να πήρε;; Από μόνο του το όνομά του δε δικαιολογεί το γεγονός ότι είχαμε πολύ παραπάνω βολές από τους Τσέχους. Ξαναλέω είναι απλό: Παίξανε σκληρότερα στην άμυνα, λογικό είναι να μας κάνουν πολλά φάουλ και στο τέλος να φθαρούν. Εμείς αντίθετα παίξαμε σοβαρή άμυνα μόνο στα τελευταία 10-12' λεπτά. Μέχρι τότε η άμυνα ήταν με τα μάτια συν το γεγονός ότι oi Τσέχοι έβαζαν τα μακρινά (και όχι μόνο) σουτ, άρα δεν είχαν πολλές βολές.

Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις έδωσαν αμυντικό σε καθαρό (για εμένα) επιθετικό του. Στημένος+ακίνητος αντίπαλος, κατάστηθα. Αυτό μόνο (να κάνω λάθος όπως το είδα? εννοείται μπορεί), έφτανε να αλλάξει το παιγνίδι.
Προφανώς με την άμυνα που παίζανε θα τα μάζευαν γρήγορα, δεν γίνονται όλα ιδανικά.

- - - Updated - - -

Η λέξη ΥΠΟΜΟΝΗ είναι τελικά άγνωστη Μια ΟΜΑΔΑ δε χτίζεται από τη μια μέρα στην άλλη ακόμα και 10 Αντετοκούμπο να έχεις (είδαμε και τι πάθανε οι Σέρβοι, ένας Γιόκιτς δεν φέρνει την άνοιξη, ακόμα δεν έχουν σιγουρέψει ότι θα προκριθούν στο Παγκόσμιο του χρόνου, ενώ οι Ισπανοί με τους αποχωρήσαντες και τις ελλείψεις λόγω τραυματισμών όντας μπαρουτοκαπνισμένοι από το παρελθόν προχωράνε). Κανένας δε θα σου στρώσει κόκκινο χαλί επειδή έχεις Γιάννη στην ομάδα σου. Για να φτάσει το Ελληνικό μπάσκετ εκεί που έφτασε ήταν μια διαδικασία κυριολεκτικά δεκαετιών. Ακόμα και με Γκάλη, Γιαννάκη πέρασαν χρόνια για να φτάσουμε στο χρυσό του '87 (και το ασημένιο του '89, όπου είχε ήδη προηγηθεί η φαπα του προ-ολυμπιακού για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ το '88). Και αυτό ισχύει σε όλα τα ομαδικά αθλήματα (πχ, βλέπε τις εθνικές του πόλο, αντρών και γυναικών, και πόσες σφαλιάρες έχουν φάει για να φτάνουν να διεκδικούν μετάλλια σε κάθε διοργάνωση την τελευταία και βάλε δεκαετία). Εδώ δουλειά αλλάζεις και μέχρι να προσαρμοστείς στο νέο περιβάλλον και να ενσωματωθείς στο σύνολο περνάνε μήνες όσο και παλαίουρας να είσαι.

Μάλλον το έγραψα περίεργα και παρεξηγήθηκε. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε υπομονή (αυτοί που θα έπρεπε πριν από όλους) και κάνουμε τη μία μλκία μετά την άλλη σε οργανωτικό επίπεδο (δες το χάλι στις μικρές κατηγορίες, στις υποδομές, σε όλο το μηχανισμό), με ανησυχεί το τί θα γίνει μετά την αποτυχία (θα έρθει, είτε έτσι είτε αλλιώς). Θα πρυτανεύσει η λογική όσων λες και θα πάμε μεσομακροπρόθεσμα ή ως συνήθως θα τα κλωτσήσουμε όλα και θα πάμε για νέο "σωτήριο" σχέδιο και φτου κι απ' την αρχή.

- - - Updated - - -

Όπως έγραψε και το τέρας μετά των αγώνα με την Ουκρανία "The game is played. Not Talked." Έτσι πάει. Μέσα από τις δυσκολίες, μέσα από τις φάπες, χτίζονται τα σύνολα και έρχονται οι επιτυχίες. Και αυτά τα λέω γιατί και τη φανέλα του μπάσκετ την έχω ιδρώσει, αλλά και επειδή ευκαιριακός οπαδός της εθνικής (και του μπάσκετ γενικότερα) δεν είμαι. Ξαφνικά λόγω Γιάννη έρχονται πολλοί και κάνουν αφ' υψηλού κριτική νομίζωντας ότι ξέρουν μπάσκετ. Συγνώμη αν ότι γράφω διαβάζεται κάπως, αλλά πραγματικά δε μπορώ να βλέπω/ακούω πράγματα από ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε το χρώμα της σπυριάρας μπάλας (και αυτό δεν πάει προσωπικά σε 'σένα γιατρέ).

Μπα, το ανάποδο ισχύει. Ακριβώς επειδή ήρθε ο Γιάννης, "όλοι" το είχαν/έχουν δεδομένο ότι θα "τους γμσει όλους μόνος του-δεν τον σταματάει κανένας-θα βάλει και τα...μέσα". Οι περισσότεροι με τους οποίους μιλάω είναι σε φάση "Μα, καλά, πότε βάζαμε 90 πόντους σε κάθε αγώνα?" Ποτέ ρε, αυτό είναι το θέμα. Στηριζόμαστε στην ευστοχία στα μακρινά και στην ικανότητα του Γιάννη να τους πάρει όλους φαλάγγι και παραβλέπουμε όλα τα υπόλοιπα (για τα οποία ξεκίνησα τη γκρίνια πριν μια βδομάδα), αλλά κυρίως αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι μπορεί να μας το κάνει άλλος εμάς αυτό (όπως χτες, ουσιαστικά).

Δε λέω, έχει πλάκα το "Ας φάμε 89 αρκεί να βάλουμε 90", βγάζει φάσεις, βγάζει εντυπωσιακά νούμερα και γρήγορα παιγνίδια, αλλά με στοιχειωδώς σοβαρούς αντιπάλους όντως τρώμε 89 (άντε 85) και στηριζόμαστε μόνο στο ότι βάζουμε 90.

- - - Updated - - -

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε να φτάσουμε στην τετράδα. Όπως έχω ξαναγράψει, εδώ θα είμαστε να τα πούμε όποιο και να είναι το τελικό αποτέλεσμα. Προσωπικά όμως μου αρέσει αυτό που βλέπω. Και αυτό που βλέπω είναι πως αυτή η εθνική βγάζει μια υγεία που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε. Είναι μεγάλη ευκαιρία να χτίσουμε για τα επόμενα χρόνια, ακόμα και μέσα από μια αποτυχία. Είναι μια καλή φουρνιά παικτών και με οδηγό το Γιάννη, μπορούν να έρθουν και πάλι πιτσιρίκια στο μπάσκετ και να μεγαλώσουμε και πάλι το άθλημα στη χώρα μας (και να κάνουμε επιτυχίες για πολλά χρόνια όπως οι Ισπανοί). Όπως έγινε και το '87! Ας βλέπουμε πιο μακροπρόθεσμα και όχι μόνο κοντόφθαλμα ένα μεμονωμένο τουρνουά

Δεν είμαι από αυτούς που κρίνουν από το αποτέλεσμα και μόνο, κοιτάζω και το πώς φτάσαμε σε αυτό.

Ειλικρινά ελπίζω να ισχύσει ότι γράφεις για το μέλλον, γιατί έχουμε καταστρέψει τα πάντα στις δύο βασικές μπάλες.

stefkon
12-09-22, 19:34
Εκτός από υπομονή ΔΕΝ ξέρουμε και το άθλημα (όποιο και αν είναι αυτό).
Σωστά είπε ο PetrosK ότι ο Γιάννης κάνει επιθετικά φάουλ τα οποία ΔΕΝ σφυρίζουν (όπως και άλλα).
Με Γιάννη μόνο δεν πας πουθενά. :cool:
Αν δεν βγάλουμε παίχτες ...

megahead13
13-09-22, 00:11
Σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις έδωσαν αμυντικό σε καθαρό (για εμένα) επιθετικό του. Στημένος+ακίνητος αντίπαλος, κατάστηθα. Αυτό μόνο (να κάνω λάθος όπως το είδα? εννοείται μπορεί), έφτανε να αλλάξει το παιγνίδι.
Προφανώς με την άμυνα που παίζανε θα τα μάζευαν γρήγορα, δεν γίνονται όλα ιδανικά.
Τουλάχιστον το ένα από τα δύο ήταν αμυντικό. Ο αμυνόμενος οριακά δεν στήθηκε τη στιγμή που έπρεπε για να πάρει το επιθετικό. Όπως και να έχει αυτές είναι δύσκολες φάσεις (πάντα ήταν). Ανάποδα σφυρίγματα πήραν όμως και οι Τσέχοι σε 1-2 περιπτώσεις. Αυτά συμβαίνουν ιδιαίτερα όταν οι ρυθμοί στο σύγχρονο μπάσκετ είναι απίστευτα γρήγοροι.

Να πω όμως κάτι άλλο: Αφού όπως λέτε ο Γιάννης πάιρνει σφυρίγματα υπερ του, γιατί οι διαιτητές άφηναν τους Ουκρανούς να τον παίζουν συνεχώς κυριολεκτικά ξύλο μη δίνοντας αντιαθλητικά;;; Έπρεπε η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο για να δεήσουν να δώσουν αντιαθλητικό! Και μάλιστα τα αντιαθλητικά φάουλ των Ουκρανών ήταν αντισυναδελφικά και επικίνδυνα για τραυματισμό τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις :down: Αν είναι να τα λέμε όλα, όχι μισά ;)

Και γενικά το έχουμε πει από την αρχή του τουρνουά πως οι διαιτησίες είναι μέτριες και πως σφαλτσοσφυρίγματα έχουν δοθεί εκατέρωθεν στα περισσότερα παιχνίδια. Ήταν κάτι που οι γνώστες το περίμεναν και το έλεγαν πριν την έναρξη του τουρνουά (αποτέλεσμα της ηλιθιότητας της FIBA :down:)

Μάλλον το έγραψα περίεργα και παρεξηγήθηκε. Ακριβώς επειδή δεν έχουμε υπομονή (αυτοί που θα έπρεπε πριν από όλους) και κάνουμε τη μία μλκία μετά την άλλη σε οργανωτικό επίπεδο (δες το χάλι στις μικρές κατηγορίες, στις υποδομές, σε όλο το μηχανισμό), με ανησυχεί το τί θα γίνει μετά την αποτυχία (θα έρθει, είτε έτσι είτε αλλιώς). Θα πρυτανεύσει η λογική όσων λες και θα πάμε μεσομακροπρόθεσμα ή ως συνήθως θα τα κλωτσήσουμε όλα και θα πάμε για νέο "σωτήριο" σχέδιο και φτου κι απ' την αρχή.
Αυτό εναπόκειται στη σοβαρότητα της νέας διοικησης της ΕΟΚ.

Μπα, το ανάποδο ισχύει. Ακριβώς επειδή ήρθε ο Γιάννης, "όλοι" το είχαν/έχουν δεδομένο ότι θα "τους γμσει όλους μόνος του-δεν τον σταματάει κανένας-θα βάλει και τα...μέσα". Οι περισσότεροι με τους οποίους μιλάω είναι σε φάση "Μα, καλά, πότε βάζαμε 90 πόντους σε κάθε αγώνα?" Ποτέ ρε, αυτό είναι το θέμα. Στηριζόμαστε στην ευστοχία στα μακρινά και στην ικανότητα του Γιάννη να τους πάρει όλους φαλάγγι και παραβλέπουμε όλα τα υπόλοιπα (για τα οποία ξεκίνησα τη γκρίνια πριν μια βδομάδα), αλλά κυρίως αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι μπορεί να μας το κάνει άλλος εμάς αυτό (όπως χτες, ουσιαστικά).

Δε λέω, έχει πλάκα το "Ας φάμε 89 αρκεί να βάλουμε 90", βγάζει φάσεις, βγάζει εντυπωσιακά νούμερα και γρήγορα παιγνίδια, αλλά με στοιχειωδώς σοβαρούς αντιπάλους όντως τρώμε 89 (άντε 85) και στηριζόμαστε μόνο στο ότι βάζουμε 90.
Επιμένεις για τα μακρινά σουτ. Πάλι να εξηγώ τα του σύγχρονου μπάσκετ που χρειάζεται να έχεις καλούς σουτέρ και πως ακόμα και οι ψηλοί πρέπει να μπορούν να σουτάρουν από μέσες και μακρινές αποστάσεις (βλέπε Αγραβάνης, βλέπε Κόμπρας :p που θα μπει θα σου παίξει αμυνάρα και θα σου μπουμπουνίσει και δύο τρίποντα);; Και στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Μια και αναφέρθηκα στη γενιά του '87: Γιαννάκης ΤΡΟΜΕΡΟΣ σουτέρ, Φάνης το ίδιο, αργότερα Γαλακτερός, Αλβέρτης, κτλ. Δες κι αυτό το άρθρο:

https://www.contra.gr/stiles/giati-to-elliniko-mpasket-den-vgazei-soyter.7443640.html

Το βλέπουμε πως όλες οι ομάδες σουτάρουν ΠΟΛΛΑ τρίποντα. Οι Λιθουανοί πχ που έσπαγαν τα στεφάνια έξω από τη γραμμή των 6,75μ πήγαν για ακόμα μια φορά άκλαυτοι.

Επίσης βλέπουμε σε αυτό το Ευρωμπάσκετ όλα τα παιχνίδια να πηγαίνουν σε μεγάλα σκορ και με μικρές διαφορές. Οπότε ναι μετράει η νίκη, έστω με τον ένα πόντο. Τί να κάνουμε; Αυτό είναι το παιχνίδι. Αν κάποιος περίμενε να κερδίζουμε με 20άρες και 30αρες κάθε φορά, ε λάθος περίμενε. Δεν παίζεις εναντίον του ΑΟ Κάτω Τραχανοπλαγιάς. Παίζεις εναντίον της Κροατίας, της Ιταλίας, της Σλοβενίας, της Γαλλίας, κοκ

Σωστά είπε ο PetrosK ότι ο Γιάννης κάνει επιθετικά φάουλ τα οποία ΔΕΝ σφυρίζουν (όπως και άλλα).
Καλά άστο αδερφέ. Εσύ είδες φως (Γιάννης Α.) και μπήκες.

mzaf
13-09-22, 09:16

Πόσο δίκιο έχεις...δεν έχεις ιδέα από το άθλημα.

Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
13-09-22, 09:48
Επιμένεις για τα μακρινά σουτ. Πάλι να εξηγώ τα του σύγχρονου μπάσκετ που χρειάζεται να έχεις καλούς σουτέρ και πως ακόμα και οι ψηλοί πρέπει να μπορούν να σουτάρουν από μέσες και μακρινές αποστάσεις (βλέπε Αγραβάνης, βλέπε Κόμπρας :p που θα μπει θα σου παίξει αμυνάρα και θα σου μπουμπουνίσει και δύο τρίποντα);; Και στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Μια και αναφέρθηκα στη γενιά του '87: Γιαννάκης ΤΡΟΜΕΡΟΣ σουτέρ, Φάνης το ίδιο, αργότερα Γαλακτερός, Αλβέρτης, κτλ. Δες κι αυτό το άρθρο:

https://www.contra.gr/stiles/giati-to-elliniko-mpasket-den-vgazei-soyter.7443640.html

Αυτό που λέει ο Λημνιάτης είναι πολύ σωστό (βασικά όλα όσα λένε είναι σωστά αλλά αυτό με βρίσκει ακόμα πιο σύμφωνο.

Ίσως επειδή, ακόμη και στις κατηγορίες, όπου δεν έχει σημασία τόσο η νίκη μας, οι προπονητές υποχρεώνονται να κυνηγάνε το αποτέλεσμα, οπότε αντί να μάθουν τα παιδιά να σουτάρουν, προτιμούν ... τα λέι-απ, που είναι και ο πιο σίγουρος τρόπος για να πετύχουν καλάθι.

Η εκμάθηση του μπάσκετ έχει ένα στρεβλό τρόπο, όταν μπαίνει η επιτακτική ανάγκη της νίκης. Μου έχει τύχει και μένα, όταν έρχονταν οι γονείς και ρωτούσαν, γιατί δεν νικήσαμε. Κάποιες νίκες, άλλωστε, είναι πολύ σημαντικές, δίνουν μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις, εξασφαλίζουν κατά κάποιον τρόπο το μέλλον”.
Δεν νικήσαμε γιατί είστε βόδια, γι'αυτό δεν νικήσαμε.

Πάντως δεν θα έλεγα πως είμαστε κακοί στο σουτ, κάθε άλλο. Είδαμε τι μπορεί να κάνει ο Ντόρσι, ξέρουμε πως το ίδιο μπορεί να κάνει και ο Σλούκας, ενώ και οι υπόλοιποι στις θέσεις 1-3 μπορούν να σουτάρουν άνετα με 35%-40%.
Ο Καλάθης από την άλλη είναι πολύ διστακτικός στο σουτ, αφήνει τουλάχιστον 3-4 αμαρκάριστα σε κάθε ματς με αποτέλεσμα να χάνει και την ευκαιρία να σκάσει μια προσποίηση και να κάνει drive αφού κανείς δεν τρέχει να τον μαρκάρει :rofl: Μπορεί να είναι και εντολή Ιτούδη, δεν ξέρω.

Στο δια ταύτα, αν σου δίνει ο αντίπαλος ελεύθερα τρίποντα, θα τα κάνεις. Δεν έχει νόημα να πας σε διείσδυση μέσα στη ζώνη. Αν κάναμε βεβιασμένα τρίποντα με τον αντίπαλο κρεμασμένο πάνω, τότε θα είχαμε πρόβλημα.

PetrosK
13-09-22, 10:46
Τουλάχιστον το ένα από τα δύο ήταν αμυντικό. Ο αμυνόμενος οριακά δεν στήθηκε τη στιγμή που έπρεπε για να πάρει το επιθετικό. Όπως και να έχει αυτές είναι δύσκολες φάσεις (πάντα ήταν). Ανάποδα σφυρίγματα πήραν όμως και οι Τσέχοι σε 1-2 περιπτώσεις. Αυτά συμβαίνουν ιδιαίτερα όταν οι ρυθμοί στο σύγχρονο μπάσκετ είναι απίστευτα γρήγοροι.

Να πω όμως κάτι άλλο: Αφού όπως λέτε ο Γιάννης πάιρνει σφυρίγματα υπερ του, γιατί οι διαιτητές άφηναν τους Ουκρανούς να τον παίζουν συνεχώς κυριολεκτικά ξύλο μη δίνοντας αντιαθλητικά;;; Έπρεπε η κατάσταση να φτάσει στο απροχώρητο για να δεήσουν να δώσουν αντιαθλητικό! Και μάλιστα τα αντιαθλητικά φάουλ των Ουκρανών ήταν αντισυναδελφικά και επικίνδυνα για τραυματισμό τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις Αν είναι να τα λέμε όλα, όχι μισά

Το έγραψα ήδη ότι δεν είμαι απόλυτος ως προς το ότι ήταν, χαίρομαι που δεν χρειάζεται καν να εξηγήσω σε ποια αναφέρομαι...όλοι "προβληματιστήκαμε". Ξεκάθαρα είναι δύσκολες φάσεις, ξεκάθαρα και απόλυτα δεν έχουν δώσει άλλα φάουλ υπέρ του όπως θα έπρεπε (ναι, και αντιαθλητικά). Το Point μου δεν ήταν στο αν πήρε το σφύριγμα ή όχι...είναι στο τί γίνεται αν φορτωθεί με 2-3 στο ημίχρονο ο Γιάννης, επειδή ο απέναντι είναι λίγο πιο τυχερός/γρήγορος (στο να στηθεί) κι αν θες ο ανεπαρκής κόραξ δεν "θαμπώνεται" από το όνομα. Ο εκάστοτε αντίπαλος έχει 3 και 4 παίκτες να φορτώσει με φάουλ για να τον εξουδετερώσει...ο Γιάννης πόσα μπορεί να φορτωθεί πριν βγει ουσιαστικά εκτός μάχης?

- - - Updated - - -

Αυτό εναπόκειται στη σοβαρότητα της νέας διοικησης της ΕΟΚ.

Συμφωνούμε, εκεί και μόνο εκεί πήγε το "εδάφιο".

- - - Updated - - -

Επιμένεις για τα μακρινά σουτ. Πάλι να εξηγώ τα του σύγχρονου μπάσκετ που χρειάζεται να έχεις καλούς σουτέρ και πως ακόμα και οι ψηλοί πρέπει να μπορούν να σουτάρουν από μέσες και μακρινές αποστάσεις (βλέπε Αγραβάνης, βλέπε Κόμπρας που θα μπει θα σου παίξει αμυνάρα και θα σου μπουμπουνίσει και δύο τρίποντα);; Και στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο. Μια και αναφέρθηκα στη γενιά του '87: Γιαννάκης ΤΡΟΜΕΡΟΣ σουτέρ, Φάνης το ίδιο, αργότερα Γαλακτερός, Αλβέρτης, κτλ.

Βρε δεν με πειράζουν τα σουτ (αυτό έλειπε κιόλας), ούτε καν τα "βάλτο αγόρι μου"...με πειράζει το να στηριζόμαστε (εγώ, αυστηρά εγώ, έτσι το βλέπω) σε αυτά. Προχτές δεν μπήκαν, μας έφυγε η μαγκιά και ξέρουμε πώς/γιατί κερδίσαμε. Δεν είναι "σύστημα" αυτό για μεγάλα πράγματα...θέλεις μόνιμα τον "Θεό της Ελλάδας 2004" από πάνω σου.

- - - Updated - - -

Το βλέπουμε πως όλες οι ομάδες σουτάρουν ΠΟΛΛΑ τρίποντα. Οι Λιθουανοί πχ που έσπαγαν τα στεφάνια έξω από τη γραμμή των 6,75μ πήγαν για ακόμα μια φορά άκλαυτοι.

Οπότε, με επιβεβαιώνεις?

megahead13
13-09-22, 12:55
Οπότε, με επιβεβαιώνεις?
Ξεκάθαρα ΟΧΙ!! Εσύ λες ότι δεν υπάρχει σύστημα και ότι στηριζομαστε μόνο στο Γιάννη και στο να μπουν τα μακρινά σουτ. Εγώ σου λέω πως και σύστημα υπάρχει και πως τα μακρινά σουτ εινσι μέρος του παιχνιδιού.

Για πες μου πως σπας την αμυνα ζώνης (οι Τσεχοι κάποια στιγμή το εκαναν); Πως ανοίγεις μια άμυνα που ολοι κλείνουν τη ρακέτα ή πέφτουν 3 κ 4 στο τερας;

- - - Updated - - -

θέλεις μόνιμα τον "Θεό της Ελλάδας 2004" από πάνω σου.
Αυτό είναι που δεν εννοείς να καταλάβεις: Το θέμα (μακρινό) σουτ, δεν είναι θέμα τύχης. Είναι καθαρά θέμα προετοιμασίας, εξάσκησης, προπόνησης. Δες για παράδειγμα τις βολές που παραδοσιακά οι εθνικές μας δεν ήταν καλές (και το φώναζα και στους αγώνες προετοιμασίας). Σε αυτό το τουρνουά και ιδιαίτερα στους τελευταίους αγώνες έχουμε βελτιωθεί δραματικά! Όπως και στα αμυντικά ριμπάουντ. Ε, πως έγινε αυτό;; Από τύχη;; Δε νομίζω. Αν δεν το έχεις δει, δες σε παρακαλώ το άρθρο από το contra που έβαλα πριν. Αν το είδες, ξαναδές το ;)

PetrosK
13-09-22, 13:47
Ξεκάθαρα ΟΧΙ!! Εσύ λες ότι δεν υπάρχει σύστημα και ότι στηριζομαστε μόνο στο Γιάννη και στο να μπουν τα μακρινά σουτ. Εγώ σου λέω πως και σύστημα υπάρχει και πως τα μακρινά σουτ εινσι μέρος του παιχνιδιού.

Για πες μου πως σπας την αμυνα ζώνης (οι Τσεχοι κάποια στιγμή το εκαναν); Πως ανοίγεις μια άμυνα που ολοι κλείνουν τη ρακέτα ή πέφτουν 3 κ 4 στο τερας;

Απαντάς σε κάτι άλλο, όχι σε αυτό που γράφω. Εγώ από την αρχή ρωτάω "τί κάνουμε αν/όταν δεν πιάσουν αυτά τα σουτ" (όπως και έγινε με την Τσεχία)? Θα μπορέσουμε να βγάλουμε άλλο σχήμα/σύστημα/λαγό ή θα την πατήσουμε όπως οι Λιθουανοί που αναφέρεις? Προχτές, ίσα που τα καταφέραμε.

Προφανώς με μεγάλα σουτ σπας τη ζώνη, σπας την άμυνα...μόνο που πάνω στο Γιάννη, τουλάχιστον, ζώνη δεν υφίσταται.

- - - Updated - - -

Αυτό είναι που δεν εννοείς να καταλάβεις: Το θέμα (μακρινό) σουτ, δεν είναι θέμα τύχης. Είναι καθαρά θέμα προετοιμασίας, εξάσκησης, προπόνησης. Δες για παράδειγμα τις βολές που παραδοσιακά οι εθνικές μας δεν ήταν καλές (και το φώναζα και στους αγώνες προετοιμασίας). Σε αυτό το τουρνουά και ιδιαίτερα στους τελευταίους αγώνες έχουμε βελτιωθεί δραματικά! Όπως και στα αμυντικά ριμπάουντ. Ε, πως έγινε αυτό;; Από τύχη;; Δε νομίζω. Αν δεν το έχεις δει, δες σε παρακαλώ το άρθρο από το contra που έβαλα πριν. Αν το είδες, ξαναδές το

Η εξάσκηση και η προπόνηση θα σε φτάσουν μέχρι κάποιο σημείο (στα μακρινά, για τις βολές είμαι κάθετος ότι όποιος είναι κάτω από 8/10 δεν λογίζεται για επαγγελματίας και δεν έχει θέση σε ομάδα), ειδικά όταν παίζεις με κάποιον μπροστά στα μούτρα σου.

Όπως και στο ριμπάουντ, χρειάζεται να δουλέψει όλη η ομάδα για να βγει το σουτ με τις καλύτερες συνθήκες (πέρα προφανώς από την ατομική ικανότητα). Για πολλοστή φορά, λέω πως αυτό δεν βλέπω. Είναι δική μου εκτίμηση με βάση το πως παίζουμε. Σαφώς μπορεί να κάνω λάθος (ελπίζω να κάνω, βασικά).

megahead13
13-09-22, 15:40
Γιατρέ μου φαίνεται απαντάς για να απαντάς. Πιστεύω πως ήμουν σαφής.

Για να προχωρήσουμε την κουβέντα, το σημερινό είναι πολύ δύσκολο. Όσο την έχω δει η Γερμανία είναι μια ομαδα που της αρέσει ο γρήγορος ρυθμός και το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, όπως και σε μας, και ιδιαίτερα διεισδυτική με τους Σρεντερ κσι Λο που ειναι εξαιρετικοί χειριστές της μπάλας και βγάζουν πολλούς πόντους με ασσιστ και περιφερειακά σουτ. Νομίζω Παπανικολάου και Λαρεντζακης θα είναι σε ειδική αποστολή για να τους σταματήσουν τοσο στο κομματι της δημιουργίας, οσο και σε αυτό του σκοραρισματος. Ο επίσης επικίνδυνος Βάγκνερ διαβαζω πως έχει κάποιο πρόβλημα.

stefkon
13-09-22, 16:38
...

Καλά άστο αδερφέ. Εσύ είδες φως (Γιάννης Α.) και μπήκες.

Υπάρχει και Γιάννης Λ. :p
Πέρα από την πλάκα τι δεν κατάλαβες ;
Το νήμα είναι της Εθνικής (όχι του Γιάννη) και για αυτό μπήκα.
Όσο για το φως που είδα, άστο καλύτερα.
Την τελευταία φορά που είδα φως ήταν με Καζλάουσκας (όσο τον άφησαν δηλαδή οι γνωστοί) και φυσικά πιο πριν (Γιαννάκης).
Είχαμε και παικταράδες τότε.
Αν εσύ βλέπεις φως τώρα ... πάσο

Πόσο δίκιο έχεις...δεν έχεις ιδέα από το άθλημα.
Εννοείς τον εαυτό σου.
Ναι δεν έχεις ιδέα από το άθλημα.

- - - Updated - - -

.....

Αυτό είναι που δεν εννοείς να καταλάβεις: Το θέμα (μακρινό) σουτ, δεν είναι θέμα τύχης. Είναι καθαρά θέμα προετοιμασίας, εξάσκησης, προπόνησης. Δες για παράδειγμα τις βολές που παραδοσιακά οι εθνικές μας δεν ήταν καλές (και το φώναζα και στους αγώνες προετοιμασίας). Σε αυτό το τουρνουά και ιδιαίτερα στους τελευταίους αγώνες έχουμε βελτιωθεί δραματικά! Όπως και στα αμυντικά ριμπάουντ. Ε, πως έγινε αυτό;; Από τύχη;; Δε νομίζω. Αν δεν το έχεις δει, δες σε παρακαλώ το άρθρο από το contra που έβαλα πριν. Αν το είδες, ξαναδές το ;)

Συγκρίσεις ανόμοια πράγματα.
Στις βολές όντως είναι αυτό που λες θέμα εξάσκησης, προπόνησης.
Στο μακρινό σουτ πρέπει και να το έχεις (ταλέντο), καλή "μηχανική" και τα υπόλοιπα που αναφέρεις.
Φυσικά χρειάζεται και η τύχη (στα σουτ υπό πίεση).

- - - Updated - - -

Για να προχωρήσουμε την κουβέντα, το σημερινό είναι πολύ δύσκολο. Όσο την έχω δει η Γερμανία είναι μια ομαδα που της αρέσει ο γρήγορος ρυθμός και το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, όπως και σε μας, και ιδιαίτερα διεισδυτική με τους Σρεντερ κσι Λο που ειναι εξαιρετικοί χειριστές της μπάλας και βγάζουν πολλούς πόντους με ασσιστ και περιφερειακά σουτ. Νομίζω Παπανικολάου και Λαρεντζακης θα είναι σε ειδική αποστολή για να τους σταματήσουν τοσο στο κομματι της δημιουργίας, οσο και σε αυτό του σκοραρισματος. Ο επίσης επικίνδυνος Βάγκνερ διαβαζω πως έχει κάποιο πρόβλημα.

Ναι φυσικά και είναι.
Τώρα όλα τα παιχνίδια είναι τελικοί.
Εκτός από αυτά που αναφέρεις είναι και διοργανώτρια.
Θα πάρει (λογικά) και τα σπόρια.

mzaf
13-09-22, 18:05
Εννοείς τον εαυτό σου.
Ναι δεν έχεις ιδέα από το άθλημα.

:rofl::rofl::rofl:
Φίλε μου, ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ (Νηαρ Ηστ) την εποχή που μεσουρανούσαν Κόντος, Γιατζόγλου, Καστρινάκης, Κοκκολάκης, Διάκουλας, Ντέηβιντ Νέλσον ("Στεργάκος") για να θυμηθώ μερικούς....έχεις ιδέα ποιοί ήταν αυτοί;

- - - Updated - - -

Χαρά στο κουράγιο σου.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως το κοινό-στην συντριπτική του πλειοψηφία-είναι ποδοσφαιρικό.
Πικραμένοι "γκολάκηδες" που, μιας και το αγαπημένο τους σπορ είναι σε επίπεδο καφενείου, το έριξαν στο μπάσκετάκι...

Έτσι διαβάζουμε (και ακούμε) απίθανα πράγματα, για την ομάδα που "δεν έχει παίκτες", για τον Γιάννη που "είναι μόνο κορμί...ο Ντόνσιτς είναι δύο κλάσεις επάνω",
για τον "υπερτιμημένο Καλάθη", τον "λίγο" Σλούκα (που δεν είναι ηγέτης) και λοιπές ομορφιές.
Είναι το ίδιο κοινό που φωνάζει..."Γκοοοολ" όταν μπαίνει τρίποντο, που δεν έχει ιδέα για το πως και πότε έχουμε αμυντικό ή επιθετικό φάουλ κλπ.
Τι να κάνουμε; Το thread είναι ελεύθερο κι ο καθένας μπορεί να γράφει ότι του κατέβει ή ότι καταλαβαίνει τέλοσπάντων.

stefkon
13-09-22, 20:23
[QUOTE=mzaf;7316139]:rofl::rofl::rofl:
Φίλε μου, ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ (Νηαρ Ηστ) την εποχή που μεσουρανούσαν Κόντος, Γιατζόγλου, Καστρινάκης, Κοκκολάκης, Διάκουλας, Ντέηβιντ Νέλσον ("Στεργάκος") για να θυμηθώ μερικούς....έχεις ιδέα ποιοί ήταν αυτοί;

Φυσικά, παρακολουθούσα και εγώ (όπως και έπαιξα μπάσκετ αργότερα σε ομάδα). ;)
Είμαι πιο μικρός από εσένα αν είναι σωστή η ηλικία που αναφέρεις.

- - - Updated - - -

Ισπανία η πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης (και ας είναι "γερασμένη" ομάδα).
Καλή επιτυχία στην Εθνική μας με τους "οικοδεσπότες".

konig
13-09-22, 21:41
αι καλα

PopManiac
13-09-22, 21:43
Αν δεν παίξουμε άμυνα κάπου εδώ το λήγουμε

Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
13-09-22, 21:49
Και μόνο που μείναμε μαζί στο σκορ μετά απο τέτοιο ξεκίνημα, σημαίνει πως τους έχουμε.

nnn
13-09-22, 21:52
31 πόντοι στο 10λεπτο, tragic.

konig
13-09-22, 21:59
τι αμυνα ρε οτι βαρανε μπαινει ελεος

PopManiac
13-09-22, 21:59
Και μόνο που μείναμε μαζί στο σκορ μετά απο τέτοιο ξεκίνημα, σημαίνει πως τους έχουμε.

Δεν αντιλέγω αλλά και πάλι αν δεν παίξουμε άμυνα, απόψε επιστροφή ;)

Τους έχουμε και τους έχουμε καλά πάντως!

nnn
13-09-22, 22:13
Κλασικός Ντόρσει για 2ο παιχνίδι σερί. Τα ίδια με τον Ολυμπιακό φέτος που ήταν ανύπαρκτος σε ορισμένα κρίσιμα παιχνίδια.

- - - Updated - - -

Λαρετζάκης τα δίνει όλα.

- - - Updated - - -

Θέλει να μας τα πρήζει και με Γερμανική προφορά ο στόκος :rolleyes:

Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
13-09-22, 22:24
Μάθανε όλοι την γκρίνια τώρα, παλιοψευταραδες.
ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΡΙΤΣ

nnn
13-09-22, 22:25
ΠΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ τι 3ποντάρα στο 0.

konig
13-09-22, 22:25
τι διαολο γινεται ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

PopManiac
13-09-22, 22:26
Ένας Σούμποντιτς πέρασε από Βερολίνο :respekt:

Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
13-09-22, 22:27
Μα να μην περιγράφει ο Ιωάννου..; :lol:

nnn
13-09-22, 22:54
Και του χρόνου :(

PopManiac
13-09-22, 23:03
Και του χρόνου :(

Ναι, νομίζω ότι πλέον βρήκαμε αδιέξοδο, μάλλον και λόγω κούρασης αλλά δύσκολα τα πράγματα

- - - Updated - - -

Καληνύχτα μας, κρίμα επειδή σίγουρα το έχουμε αλλά φευ...

konig
13-09-22, 23:05
κουραση ειναι που εχουν 3 ψηλους και εμεις δυο? βαλε τον θαναση μεσα και τελος

PopManiac
13-09-22, 23:07
κουραση ειναι που εχουν 3 ψηλους και εμεις δυο? βαλε τον θαναση μεσα και τελος

Δεν νομίζω ότι εκεί είναι το θέμα. Απλά δεν έχουμε άμυνα και δεν βγαίνει

- - - Updated - - -

Και βέβαια οι Γερμανοί, να το λέμε, παίζουν απίστευτα. Απλά είναι καλύτεροι απόψε, πολύ καλύτεροι, έτσι όπως παίξαμε

Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
13-09-22, 23:14
Τρίτη περίοδο δεν μας μπήκαν τα σουτ, χάθηκε η μπάλα στην άμυνα.
Έχουν καλύτερες μονάδες από εμάς.

megahead13
13-09-22, 23:19
Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει, αλλά πραγματικά πολλα συγχαρητήρια στους Γερμανούς. Η πιο ολοκληρωμένη ομάδα του τουρνουά. Για μένα πρέπει να πάρουν το χρυσό.

Με άμυνα με τα μάτια δεν πας πουθενά. Πολλά μπράβο στο Λαρι. Ο μόνος που το πίστεψε (μαζί με το τερας ίσως).

Πάμε για το επόμενο τώρα.

Skipper241
13-09-22, 23:24
Περαστικά και ζωή σε λόγου μας!!!

PopManiac
13-09-22, 23:28
Παίξαμε το χειρότερο παιχνίδι τη χειρότερη στιγμή

- - - Updated - - -

To "ευχάριστο" είναι πως δεν χρειάζεται να αλλάξω τα πλάνα για Παρασκευή βράδυ :p :p

mzaf
13-09-22, 23:28
Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει, αλλά πραγματικά πολλα συγχαρητήρια στους Γερμανούς. Η πιο ολοκληρωμένη ομάδα του τουρνουά. Για μένα πρέπει να πάρουν το χρυσό.

Με άμυνα με τα μάτια δεν πας πουθενά. Πολλά μπράβο στο Λαρι. Ο μόνος που το πίστεψε (μαζί με το τερας ίσως).

Πάμε για το επόμενο τώρα.

Βότσαλα στη θάλασσα έριχναν οι Γερμανοί σήμερα. Αντίθετα εμείς σπάσαμε τα καλάθια...δες στατιστικά.
Αν συνεχίσουν έτσι, τότε μαγκιά τους να το σηκώσουν. Μην υποτιμάς όμως τους παγκόσμιους πρωταθλητές (τους απογόνους τους, έστω).
Πολύ στενάχωρη βραδιά.

megahead13
13-09-22, 23:30
Σρεντερ αντε και γαμησου τσογλάνι! :mad: Και δεν το λέω επειδή τον ήπιαμε. Από την αρχή γου αγώνα με ειρωνικά γελάκια, όπως και σε όλη το τουρνουά :down:

PopManiac
13-09-22, 23:32
Πάντως εγώ το λέω - αν και προφανώς μη ειδικός - ότι αποδίδω την αφλογιστία σε μια κούραση όλων πλην Γιάννη και Γιαννούλη ίσως...

megahead13
13-09-22, 23:45
Βότσαλα στη θάλασσα έριχναν οι Γερμανοί σήμερα. Αντίθετα εμείς σπάσαμε τα καλάθια...δες στατιστικά.
Αν συνεχίσουν έτσι, τότε μαγκιά τους να το σηκώσουν. Μην υποτιμάς όμως τους παγκόσμιους πρωταθλητές (τους απογόνους τους, έστω).
Πολύ στενάχωρη βραδιά.
Καλά αυτό στα 32 χρόνια που παρακολουθώ μπάσκετ δεν έχει ξαναγίνει! Ανεξάρτητα από αυτά δεν αλλάζει το γεγονός ότι κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι που μπορώ να θυμηθώ αμυντικα :( Δε μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο χάλια στην άμυνα σήμερα :what:

Προσωπικά το πιστεψα ότι τους έχουμε ρε γμτ όταν το γυρίσαμε στο ημίχρονο, ειδικά με το buzzer beater του Σλούκα. Περίμενα ότι θα μπαίναμε δυνατά και πιο πεισμωμενα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά τελικά ήμασταν εντελώς ανευροι σε αντίθεση με ότι ειχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα στο τουρνουά. Ξαναλέω, αυτό δε μπορώ να το καταλάβω/εξηγήσω.

Το σημαντικό για μένα είναι να μη χαλάσει αυτή η ομάδα. Είπαμε μεσα από τις σφαλιάρες έρχονται οι επιτυχίες.

ΥΓ Εννοείται πως τους Ισπανούς δεν τους έχω ξεγράψει

pan.nl
13-09-22, 23:54
Μέχρι εδώ ήταν αντικειμενικά η ομάδα. Ωραίο θέαμα, όμως δε γίνεται να τα κάνει όλα ο Αντετοκούμπο και 1-2 ακόμα σε κάθε αγώνα και οι υπόλοιποι να είναι σε μέτρια επίπεδα. Οι πραγματικοί πρωταθλητές έχουν διάρκεια στην απόδοση.

Οι Γερμανοί είναι αρκετά καλοί, όμως δε μου φάνηκαν και τόσο τρομερή ομάδα ως σύνολο. Τέτοιο ποσοστό στα τρίποντα απλώς δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Ήταν όμως σε καλή βραδιά και αυτό μετράει. Φοβάμαι πως τα έδωσαν όλα σήμερα και θα χάσουν από την αντιπαθέστατη Ισπανία.

Θα συμφωνήσω και για τον Schröder. Η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη και απορώ πως δεν αποβλήθηκε νωρίτερα.

stefkon
14-09-22, 00:36
Με τους ... Golden State Warriors έπαιξε η Εθνική, αναμενόμενο το αποτέλεσμα.
Με άμυνα με τα μάτια δεν πας πουθενά.
Ο Χέρμπερτ πήρε την ταυτότητα, το πορτοφόλι και τα κλειδιά του (κατά τα άλλα συμπαθή) Ιτούδη.
Πέρασαν οι καλύτεροι.
Έμειναν Σλοβενία και Γαλλία (ή Ιταλία αν γίνει η έκπληξη).
Οι Γερμανοί θα παίξουν με τους Ισπανούς.
Θα δούμε μεγάλα παιχνίδια (αν δεν τα τινάξουν στον αέρα οι διαιτητές).

megahead13
14-09-22, 00:50
Πάντως εγώ το λέω - αν και προφανώς μη ειδικός - ότι αποδίδω την αφλογιστία σε μια κούραση όλων πλην Γιάννη και Γιαννούλη ίσως...

Μέχρι εδώ ήταν αντικειμενικά η ομάδα. Ωραίο θέαμα, όμως δε γίνεται να τα κάνει όλα ο Αντετοκούμπο και 1-2 ακόμα σε κάθε αγώνα και οι υπόλοιποι να είναι σε μέτρια επίπεδα. Οι πραγματικοί πρωταθλητές έχουν διάρκεια στην απόδοση.

Οι Γερμανοί είναι αρκετά καλοί, όμως δε μου φάνηκαν και τόσο τρομερή ομάδα ως σύνολο. Τέτοιο ποσοστό στα τρίποντα απλώς δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Ήταν όμως σε καλή βραδιά και αυτό μετράει. Φοβάμαι πως τα έδωσαν όλα σήμερα και θα χάσουν από την αντιπαθέστατη Ισπανία.

Θα συμφωνήσω και για τον Schröder. Η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη και απορώ πως δεν αποβλήθηκε νωρίτερα.
Διαφωνώ. Δεν πιστεύω ότι ήταν θέμα κούρασης, ούτε ότι αυτή η ομάδα είναι μόνο ο Γιάννης Α. και 1-2 κάθε φορά. Ίσα, ίσα ότι σε κάθε παιχνίδι έρχονταν παίκτες από τον πάγκο και έδιναν λύσεις, αυτό δείχνει το βάθος πάγκου που έχουμε σε σχέση με άλλες ομάδες. Και αυτό το λέω έχοντας παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια του τουρνουά (είμαι ακόμα σε άδεια). Είδαμε τους Σέρβους, που έκαναν περίπατο σε έναν πραγματικά εύκολο γι' αυτούς όμιλο, πως τα θαλάσσωσαν στη φάση των 16 (είπαμε ένας Γιόκιτς από μόνος του δε φέρνει την άνοιξη). Οι Σλοβένοι επίσης εκτός από Ντόνσιτς και Ντράγκιτς δε θεωρώ ότι έχουν τόσο ολοκληρωμένη ομάδα (προσωπικά δε με έχουν πείσει φέτος, ακόμα κι αν φτάσουν στην τετράδα, που θεωρώ ότι θα φτάσουν. οι Πολωνοί, που είναι οι αντίπαλοί τους για την πρόκριση στους 4, και που μπήκαν στην οκτάδα πολύ είναι). Αντίθετα οι λαβωμένοι (λόγω αποχωρήσεως των παλαιότερων και πολλών τραυματισμών) Ισπανοί θεωρώ πως είναι πιο ολοκληρωμένη ομάδα (και φυσικά έχουν ακόμα το πνευμα/ψυχολογία του πρωταθλητή λόγω των επιτυχιών της τελευταίας δεκαετίας).

Σήμερα χάσαμε ξεκάθαρα λόγω άμυνας, όχι λόγω αστοχίας στα μακρινά σουτ (φυσικά έπαιξε κι αυτό το ρόλο του) και αντίστοιχα απίστευτης ευστοχίας των Γερμανών (το είπα πριν από τον αγώνα ότι έχουν πολλή δυνατή περιφέρεια). Αποτύχαμε να τους κλείσουμε τα περιφερειακά σουτ με την άνευρη/απαράδεκτη άμυνα. Στον επιθετικό τομέα σε όλο το τουρνουά φάνηκε η έλλειψη συμπαραστάτη του Γιάννη Α. κοντά στο καλάθι. Κάναμε έξι νίκες με αλχημείες στον τομέα αυτό (και το έχω ξαναγράψει το συγκεκριμένο). Ο προερχόμενος από τραυματισμό Παπαγιάννης μπόρεσε να προσφέρει ουσιαστικά μόνο σε ένα παιχνίδι (αυτό με τους Ουκρανούς). Ο μικρός Αντετοκούμπο (ο Κώστας) τραυματίστηκε στα προκριματικά για το Παγκόσμιο, ενώ φαινόταν ότι μπορεί να δώσει πολλά μέσα στη ρακέτα και κάτω από το καλάθι (αυτό το παιδί αν συνεχίσει να δουλεύει πιστεύω ότι μπορεί να πάει σε πολύ υψηλό επίπεδο). Ο Σλούκας τραυματίας πριν την προετοιμασία, τραυματίας πάλι στο παιχνίδι με τους Σέρβους για τα προκριματικά του Παγκοσμίου (και πάλι καλά ότι έδωσε). Και εδώ φαίνεται η μαλακία της FIBA (που επίσης έχω αναφέρει σε προηγούμενο μήνυμα): Πού ακούστηκε να υπάρχουν επίσημοι αγώνες πριν από μεγάλο τουρνουά;;; :facepalm: Και δεν το λέω εξ' αιτίας του αποκλεισμού μας από την τετράδα. Αρκετές ομάδες λαβώθηκαν στα προκριματικά του Παγκοσμίου. Επίσης ο Παπαπέτρου προήρθε από τραυματισμό και είναι περισσότερο τριάρι παρά τεσσάρι (έδωσε ότι μπόρεσε κι αυτός, ειδικά με τους Τσέχους).

Τεσπά, ότι έγινε, έγινε. Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτή την (καινούργια) Εθνική ομάδα. Επιτέλους ένα σωστό προπονητικό τιμ με προεξέχοντα ίσως τον καλύτερο coach της Ευρώπης. Επιτέλους υγεία στην ομάδα και όχι γκρίνια. Μακάρι να μην τα θαλασσώσουμε (και) έξω από το παρκέ και να συνεχίσουμε με ότι αλλαγές/προσθήκες χρειάζονται και με υγεία σε όλους τους παίκτες για το Παγκόσμιο (εφ' όσον φτάσουμε εκεί. θέλω να πιστεύω ότι δε θα λείπουμε). ΠΑΜΕ ΜΩΡΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ!!! :D

konig
14-09-22, 08:04
σημερα χασαμε κυριολεκτικα λογο ψυχολογιας...9 τριποντα σε 6 λεπτα δεν το λες και λιγο περα απο τον γιαννη και τον Λ οι αλλοι απλα δεν μπηκαν στο γηπεδο μετα το πρωτο

apok
14-09-22, 09:58
Δεν ξέρω τι ήταν χειρότερο χθες.
Οι άμυνες των Καλάθη-Σλουκα-Ντόρσει ή το σπικάζ ( και με Γερμανική προφορά ) του χατζητέτοιου ;

Για το παιχνίδι δεν εχω σχόλια. Όχι ακομα. Δεν το εχω χωνέψει ούτε μου έχουν περάσει τα νεύρα

PetrosK
14-09-22, 10:49
Αφήνω στην άκρη ότι έγραψα σε προηγούμενα μηνύματα, και απλά προσπαθώ να καταλάβω πώς έχεις γυρίσει μετά το εφιαλτικό πρώτο 5λεπτο, πώς το παλεύεις στα ίσα στη συνέχεια παρά τη διαολεμένη ευστοχία του αντιπάλου, πώς κάνεις την απόλυτη ανατροπή στο τέλος του ημιχρόνου και τραβάς και ένα σκαμπίλι στα νεύρα του (μαζί και μια κ.υλα για εσένα) και δεν ξαναβγαίνεις στο γήπεδο.

Έκανε τα τυπικά (του) ο Γιάννης, έκανε την υπέρβαση ο Λαρεντζάκης και τέλος. Τίποτα απολύτως από οποιονδήποτε άλλο, σε οποιοδήποτε επίπεδο (για κάτι ουσιαστικό λέω, όχι για μια φωτοβολίδα).

Μη γράψουμε για ψυχολογίες και λοιπά επικολυρικά, μην πέσουμε τόσο χαμηλά. Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχω για την ομάδα, οι "βασικοί" της είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στο υψηλότερο επίπεδο χρόνια τώρα, δεν νοείται να "πέφτουν" επειδή κάτι δεν βγήκε.

konig
14-09-22, 10:56
Αφήνω στην άκρη ότι έγραψα σε προηγούμενα μηνύματα, και απλά προσπαθώ να καταλάβω πώς έχεις γυρίσει μετά το εφιαλτικό πρώτο 5λεπτο, πώς το παλεύεις στα ίσα στη συνέχεια παρά τη διαολεμένη ευστοχία του αντιπάλου, πώς κάνεις την απόλυτη ανατροπή στο τέλος του ημιχρόνου και τραβάς και ένα σκαμπίλι στα νεύρα του (μαζί και μια κ.υλα για εσένα) και δεν ξαναβγαίνεις στο γήπεδο.

Έκανε τα τυπικά (του) ο Γιάννης, έκανε την υπέρβαση ο Λαρεντζάκης και τέλος. Τίποτα απολύτως από οποιονδήποτε άλλο, σε οποιοδήποτε επίπεδο (για κάτι ουσιαστικό λέω, όχι για μια φωτοβολίδα).

Μη γράψουμε για ψυχολογίες και λοιπά επικολυρικά, μην πέσουμε τόσο χαμηλά. Ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχω για την ομάδα, οι "βασικοί" της είναι μπαρουτοκαπνισμένοι στο υψηλότερο επίπεδο χρόνια τώρα, δεν νοείται να "πέφτουν" επειδή κάτι δεν βγήκε.
εκει ειναι η διαφορα μεταξυ του γιαννη και του καθε γιαννη με τον οποιονδηποτε μπαρουτοκαπνισμενο
το παιδι γεννηθηκε με στοφα πρωταθλητη πηρε οσο μπορουσε την εθνικη επανω του κρατησε το σκορ σε λογικα επιπεδα αλλα τι αλλο να κανει? κλαταρε μονος του μαζι με τον Λ Οι αλλοι απλα δεν μπηκαν ποτε στο γηπεδο

mzaf
14-09-22, 12:03
Μήπως ξέρει κανείς να μου πει κάποιο παράδειγμα ομάδας που βάζει δεκαεφτά τρίποντα και χάνει τον αγώνα;
Δυστυχώς έτσι είναι το μπάσκετ, ειδικά σε νοκ-αουτ παιγνίδια: Μια κακή βραδιά δικιά σου (για χίλιουςδυό λόγους) μια εξαιρετική του αντίπαλου-που όπως και να πετάξει την μπάλα αυτή πάει μέσα-και τέλος.

PetrosK
14-09-22, 12:11
Μήπως ξέρει κανείς να μου πει κάποιο παράδειγμα ομάδας που βάζει δεκαεφτά τρίποντα και χάνει τον αγώνα;
Δυστυχώς έτσι είναι το μπάσκετ, ειδικά σε νοκ-αουτ παιγνίδια: Μια κακή βραδιά δικιά σου (για χίλιουςδυό λόγους) μια εξαιρετική του αντίπαλου-που όπως και να πετάξει την μπάλα αυτή πάει μέσα-και τέλος.

Από τα 17, τα 11 ήταν στο 1ο ημίχρονο, αυτό που βγάλαμε εμείς μπροστά τελικά.

Μάλλον δεν φταίνε τα τρίποντα, όχι τα του αντιπάλου τουλάχιστον.

Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
14-09-22, 12:18
Θα μπορούσες τουλάχιστον να διεκδικήσεις το παιχνίδι μέχρι τέλους, αντί να αντέξεις 33'. Είχαμε 61% στα δίποντα κι εμείς, θα μπορούσαμε να κρατηθούμε στο σκορ αλλά οι Γερμανοί σκόραραν πολύ και με τους ψηλούς τους.

apok
14-09-22, 12:28

Στον αντίποδα καμιά ομάδα που θέλει να κερδίσει δεν τρώει 17 τρίποντα ( τα περισσότερα αφύλακτα ).

Chris1
14-09-22, 18:54
Μαλλον εννοείς τον Σρρουυύτερ που έλεγε και ο δημόσιος υπάλληλος χθες βράδυ....χαχα...

megahead13
14-09-22, 19:13

Μα τελικά αυτό φαίνεται/φάνηκε να φταίει. Για το χ,ψ λόγω πνευματικά η ομάδα δεν ήταν έτοιμη. Θες ότι ακόμα και με χειρότερες ομάδες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε προηγούμενα τουρνουά περνούσαμε τους ομίλους και φτάναμε στους 8 και τελικά ερχόταν η αποτυχία κι αυτό ήταν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους; Θες ότι ήταν το άγχος του φαβορί;; Θες ότι το ήθελαν τόσο πολύ και λύγισαν ψυχολογικά βάζοντας οι ίδιοι τον πήχη ψηλά;; Πάντως οι λυγμοί στο τέλος του αγώνα από κάποιους παίκτες αυτό μου δείχνει.

Στον αντίποδα καμιά ομάδα που θέλει να κερδίσει δεν τρώει 17 τρίποντα ( τα περισσότερα αφύλακτα ).
Από τη στιγμή που άρχισαν να βάζουν, είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους (γιατί το σουτ είναι και ψυχολογία) και έβαζαν και τα μαρκαρισμένα. Βρε εδώ με τον κώλο και με κλειστά μάτια να σούταραν από την άλλη μεριά του γηπέδου και με κρεμασμένη όλη την αντίπαλη πεντάδα πάνω τους, πάλι θα τα έβαζαν. Σε γενικές γραμμές στο καθαρά τεχνικό κομμάτι συμφωνώ με τα παρακάτω σχόλια αναγνωστών που διάβασα στις αθλητικές ιστοσελίδες:

Όπως ακριβώς είχα προειδοποιήσει, μας σμπαράλιασε η γερμανική περιφέρεια (απίστευτος Σρέντερ, εξαιρετικοί Λο και Ομπστ) αλλά και η κίνηση των ψηλών στην ρακέτα. Αν και κατά τα άλλα οι ψηλοί τους ήταν λίγοι επιθετικά σε iso, στις αλλαγές και λόγω της εξαιρετικής κίνησης και κοψιμάτων μονίμως ένας ήταν αφύλακτος. Καλάθης, Σλούκας και Ντόρσεϋ πολύ λίγοι και στην επίθεση, ιδίως οι δύο πρώτοι ήσαν αργοί και ταλαιπώρησαν την μπάλα. Αλλά χωρίς κίνηση των δικών μας ψηλών (Παπανικολάου, Παπαγιάννης στατικοί) δεν μπορούσαν να βρουν ανοίγματα. Ο Γιάννης πάλεψε μόνος, αλλά χωρίς διαδρόμους (και λόγω αστοχίας της περιφέρειας στο 2ο ημίχρονο ιδίως) έπεφτε σε ντουμπλ και τριπλ τημ. Στην άμυνα, ωστόσο, μέτριος κι αυτός, έχανε τις αλλαγές και βρισκόταν να μαρ
κάρει περιφέρεια (ιδίως στο small ball του Ιτούδη στο 2ο ημίχρονο). Συναντήσαμε μια στρωμένη ομάδα με πολύ καλή περιφέρεια, συγκέντρωση και ενθουσιασμό, και εξέθεσαν τα φτιασίδια μας. Δικαίως χάσαμε και δεν είναι ντροπή, έστω κι αν είναι απογοητευτικό. Πρέπει να μείνει ο προπονητής και η ομάδα να αποκτήσει ομοιογένεια. Βέβαια ο Καλάθης είναι 34 και χωρίς σουτ, οπότε επείγει να βρεθεί ο point guard της επόμενης 5ετίας. Ψηλά το κεφάλι, οι ήττες συμβαίνουν και μας δίνουν μαθήματα. Κι ευχαριστούμε την εθνική για τις χαρές μέχρι τώρα.

Δυστυχώς αποτυχαμε γιατι:

1.Ο αντίπαλος ειχε εξαιρετικα ποσοστά ακόμη και σε μαρκαρισμένα τριποντα
2.Πηγες να το σταματήσεις αυτο με αμυνα με αλλαγες και ο αντίπαλος διαβασε ολα τα μις ματς ψηλου κοντου στα πόδια κοντου ψηλου στη ρακέτα.
3.Ο εξαιρετικός γενικα αμυντικός Καλαθης εχει πλεον αργα πόδια και ειχε απεναντι του 2 πυραυλοκινητους ασσους. Για συτο και οταν μπηκε ο Λαρεντζακης στη 2η περίοδο το μαζεψαμε
4.Ειχαμε πολυ κακη ψυχολογία με αποτέλεσμα να χάσουμε παρα πολλα ελευθερα σουτ ακόμη και απο καλούς σουτερ
5.Πολυ κακο κοουτσαρισμα και απορω τι έπαθε ο Ιτουδης, πχ ας έβαζε Θανάση να μαρκαρει τον ασσο τους
6.Λογω των αλλαγών στα σκριν χάναμε και ολα τα ριμπαουντ, αφού ο Παπαγιαννης ή ο Γιάννης οταν επαιζε στο 5, μάρκαρε τον ασσο στο τριποντο.

Εγω θα πω οτι οι ομάδες θέλουν χρόνο, ηταν μια καλη προσπάθεια, αλλα αν θέλουμε να μιλαμε σοβαρα για διακρίσεις πρεπει αυτοι οι παικτες με τον προπονητή να ξαναπαιξουν μαζι. Και πάνω από όλα χωρίς τραυματισμους, που μας στοίχισαν απίστευτα.

Βλέποντας την επομενη γενιά δυστυχώς αυτο που εχω να πω είναι ότι αν όχι του χρονου, τοτε μαλλον μετα απο τουλαχιστον 10 χρονια θα ξαναέχουμε καποια διακριση.
Τα μαρκαρισμένο τα σχετικά με τις επιλογές παικτών που στελεχώνουν την Εθνική είναι το πιο σημαντικό κι ένα θέμα που πάσχουμε εδώ και χρόνια (μεταξύ άλλων ας είναι καλά και η ΕΟΚ του βαμπίρ γι' αυτό το αίσχος). Στα σέντερ οι επιλογές είναι ελάχιστες, στον άσσο Σλούκας και Καλάθης λογικά παίζουν τα τελευταία τους τουρνουά. Πρέπει επειγόντως να γίνει κάτι με την ανάπτυξη του αθλήματος στις μικρές ηλικίες. Πρέπει να βγουν κι άλλοι Έλληνες NBAers και αυτό να μην είναι από τύχη (βλέπε Γιάννης Α. και πως τον ανακάλυψαν οι Bucks).

Κατά τ' άλλα οι κλασσικοί ελληναράδες μετά χριστόν προφήτες μπάσχετοι άρχισαν την καταστροφολογία και το γνωστό τροπάρι του εγώ τα ξέρω όλα :

«Σιγά μην ξανάρθει ο Γιάννης» (Κάθε φορά η γνωστή κασσέτα)
«Γιατί ο Ιτούδης δεν συνέχισε με το Λαρεντζάκη;» (Γιατί ο Λάρι είχε 3 φάουλ ήδη από το 2ο δεκάλεπτο)
«Ιτουδης: εζυγίσθη εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής» (Ε, να ξαναφέρουμε το συμπαθή κατά τ' άλλα Σκουρτόπουλο)
«Ναι, καλά και στην ομάδα των στρατιωτικών ξόδεψε πόσα μέχρι να πάρει Ευρωλίγκα» (Ναι, γιατί σ' αυτό το επίπεδο πάνε όλοι με το σταυρό στο χέρι και με προϋπολογισμούς της πλάκας)
«Μόνο ο Γιαννάκης τελικά είναι σοβαρός προπονητής για την Εθνική» (Α, μπα;; Για πόσα χρόνια κι ο Γιαννάκης άκουγε τα εξ αμάξης από τους μπάσχετους. Τώρα είναι καλός;; )
«Γιατί δεν παίξαμε άμυνα ζώνης στο κάτω της γραφής;;;» (Αντί σχολίου: :rofl: :rofl: :rofl:)
«Γιατί δεν έβαζε μέσα Παπαγιάννη, μικρό Αντετοκούμπο;» (Ήταν ανέτοιμοι γι' αυτό το επίπεδο όντας προερχόμενοι από τραυματισμούς)

κτλ, κτλ, κτλ

@ ADSLgr.com All rights reserved.