PDA

Επιστροφή στο Forum : Η πρωτοφανής διακοπή λειτουργίας του Skype

aria
21-08-07, 00:40
Η Skype διόρθωσε ένα bug στο λογισμικό της που προκάλεσε τη δυσλειτουργία της υπηρεσίας διαδικτυακής τηλεφωνίας για δύο μέρες την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η Skype (http://heartbeat.skype.com/2007/08/what_happened_on_august_16.html) τη Δευτέρα, η διακοπή λειτουργίας - που επηρέασε έναν σημαντικό αριθμό χρηστών - συνέβη την περασμένη Πέμπτη με "μία μαζική επανεκκίνηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών των χρηστών παγκοσμίως εντός σύντομου χρονικού διαστήματος".

Η επανεκκίνηση προήλθε από ένα update ρουτίνας των Windows. "Αυτό προκάλεσε πληθώρα ταυτόχρονων log-in requests που, σε συνδυασμό με την έλλειψη δικτυακών πόρων peer-to-peer, ξεκίνησε μια αλυσιδωτή αντίδραση που είχε κρίσιμο αντίκτυπο", ανέφερε η δήλωση της Skype.

Η εταιρία VoIP (Voice over Internet Protocol) που ανήκει στην eBay (http://news.com.com/Skype+to+connect+buyers+with+sellers/2100-1033_3-6167548.html), παραδέχθηκε ότι η πλειοψηφία των χρηστών της δεν είχε πρόσβαση στην υπηρεσία μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου.

Εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε στο ZDNet UK το πρωί της Δευτέρας ότι έχει γίνει η διόρθωση του bug στον αλγόριθμο καταμερισμού πόρων του δικτύου του Skype. Το bug που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη, είχε σταματήσει την ομαλή λειτουργία της ενσωματωμένης δυνατότητας αυτο-ίασης του Skype, προκαλώντας τη μεγαλύτερη διακοπή λειτουργίας στην ιστορία του δημοφιλούς VoIP client.

Η Skype ανέφερε ότι η διακοπή δεν ήταν δουλειά hackers ή άλλης κακόβουλης ενέργειας, και ισχυρίστηκε πως η ασφάλεια των χρηστων της "σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο".

ΠΗΓΗ και ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: CNET NEWS (http://news.com.com/Skypes+unprecedented+outage/2100-7352_3-6203453.html?part=rss&tag=2547-1_3-0-20&subj=news)

TheThing
21-08-07, 01:07
Το νιώσαμε το νιώσαμε. Πολύ περίεργο πάντως καθώς το skype δεν μας έιχε συνηθίσει σε τόσο μεγάλες χρονικά διακοπές. Και κάτι κακόβουλο ή κάτι που να απειλησε στιγμιαία την ασφάλεια να είχε συμβεί λέτε να μας το ανακοίνωναν; :hmm:

JoeBar
21-08-07, 01:11
Μπόρα ήταν και πέρασε. Ή όχι...? :whistle:

Gordito
21-08-07, 01:20
A ρε ολο ο νους σας στο πονηρο......
Οι ανθρωποι εξηγησαν χαρτι και καλαμαρι τι εγινε αλλα και παλι τα "δαιμονια" μυαλα θα ψαχνουν να βρουν το πραγματικο εγκλημα που συνεβη....

Loumpinas
21-08-07, 01:43
Ε 2 μέρες διακοπές χρειαζόταν και το Skype. Να ξεμπουκώσει λίγο και αυτό από πόρους.

Furious_Angel
21-08-07, 01:51
A ρε ολο ο νους σας στο πονηρο......
Οι ανθρωποι εξηγησαν χαρτι και καλαμαρι τι εγινε αλλα και παλι τα "δαιμονια" μυαλα θα ψαχνουν να βρουν το πραγματικο εγκλημα που συνεβη....
Κατσε ρε φίλε, δηλαδή όσοι ήταν στο skype εκείνη την ώρα κάναν ΄ολοι μαζί reboot και ξαναμπήκαν το ίδιο ακριβώς δευτερόλεπτο? Και εκτός απο αυτό ΟΛΟΙ είχαν το update να τρέχει και να κάνει και reboot αυτόματα?
Και τέλος γιατι τους πήρε 3 μέρες να το φτιάξουν. Άντε καμμια χακια έπεσε και πάνε να το κρύψουν.

Gordito
21-08-07, 01:56
Κατσε ρε φίλε, δηλαδή όσοι ήταν στο skype εκείνη την ώρα κάναν ΄ολοι μαζί reboot και ξαναμπήκαν το ίδιο ακριβώς δευτερόλεπτο? Και εκτός απο αυτό ΟΛΟΙ είχαν το update να τρέχει και να κάνει και reboot αυτόματα?
Και τέλος γιατι τους πήρε 3 μέρες να το φτιάξουν. Άντε καμμια χακια έπεσε και πάνε να το κρύψουν.

Μου θυμιζετε τον πατερα μου που βλεπει για ληστειες στην τηλεοραση και λεει:
"Ελα μωρε στημενες απο μεσα ειναι"

Wireless Detective δηλαδη σαν και εσας.:p

Δεν μπορω να ξερω τι εγινε αλλα δε φοβαμαι και τον ισκιο μου και δεν "κατηγορω" με το παραμικρο τον αλλον.....

nrg_polini
21-08-07, 03:31
Και κανα χρονο να κλεισει δε θα με πειραξει καθολου, οτι πιο noob κυκλοφορει.

sphlanx
21-08-07, 04:10
Δεν μπορω να ξερω τι εγινε αλλα δε φοβαμαι και τον ισκιο μου και δεν "κατηγορω" με το παραμικρο τον αλλον.....

Πολύ σωστός φίλε μου. Μερικοι νομίζουν οτι αν δεχτούνε την official εκδοχή των πραγμάτων θα τους θεωρήσει ο κόσμος βλάκες.

Αν είχαν βγει οι υπευθυνοι του skype και είχαν πεί "μας χακέψανε" θα βγαίναν κάποιοι και θα λεγαν "καλα αυτα είναι μλκιες, crasharan τα pc τους και για να δικαιολογήσουν την ανικανότητα τους τα ρίξανε στους hackers"

Δεμ λέω οτι όλοι μας λένε την αλήθεια προς θεου. Αλλα προτιμώ κριτική σκέψη παρά καχυποψία στα πάντα.

Gordito
21-08-07, 04:14
Πολύ σωστός φίλε μου. Μερικοι νομίζουν οτι αν δεχτούνε την official εκδοχή των πραγμάτων θα τους θεωρήσει ο κόσμος βλάκες.

Αν είχαν βγει οι υπευθυνοι του skype και είχαν πεί "μας χακέψανε" θα βγαίναν κάποιοι και θα λεγαν "καλα αυτα είναι μλκιες, crasharan τα pc τους και για να δικαιολογήσουν την ανικανότητα τους τα ρίξανε στους hackers"

Δεμ λέω οτι όλοι μας λένε την αλήθεια προς θεου. Αλλα προτιμώ κριτική σκέψη παρά καχυποψία στα πάντα.

:rofl::rofl:
Ωραιο παραδειγμα.

Σοβαρα τωρα δεν καταλαβαινω γιατι ο Ελληνας πρεπει οπωσδηποτε να βγαλει λαγο απο το καπελο. Ποτε μα ποτε δεν δεχονται μερικα πραγματα και παντα θα υπαρχει καχυποπτεια σε μερικα πραγματα.

Αυτο το βλεπεις σε καθημερινους τομεις, σε γεγονοτα της τηλεορασης, στην πολιτικη αλλα και σε συζητησεις φιλων, εχετε ακουσε κοπελες μετα να αναλυουν κουβεντες γκομενων?:rofl::rofl::rofl:

Πολυ το τραβηξα ομως και εχω να ετοιμαστω για το νησι,
θα σας δω σε μια βδομαδα, φευγω λεμεεεεεεε :up::yahoo::yahoo::yahoo:

ela002
21-08-07, 04:26
Έχει σημασία τι έγινε? Το θέμα είναι οτι γίνανε ρόμπα και αντε να μιλήσουν για αξιόπιστη υπηρεσία ξανά!

Hetfield
21-08-07, 05:30
Ακομα και τετοιες διακοπες, αν γινονται μια φορα στις τοσες, δεν νομιζω πως μπορουν να θιξουν την αδιαμφισβητητη αξιοπιστια του skype! ;)

kennyyy
21-08-07, 06:03
Η Skype ανέφερε ότι η διακοπή δεν ήταν δουλειά hackers ή άλλης κακόβουλης ενέργειας, και ισχυρίστηκε πως η ασφάλεια των χρηστων της "σε καμία περίπτωση δεν τέθηκε σε κίνδυνο".

ΠΗΓΗ και ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: CNET NEWS (http://news.com.com/Skypes+unprecedented+outage/2100-7352_3-6203453.html?part=rss&tag=2547-1_3-0-20&subj=news)
Αφού γράφεις αυτό το κομμάτι δεν σου κίνησε την περιέργεια γιατί το ανέφερε αυτό το skype?
Κάτι Ρώσσοι ισχυρίζονται ότι αυτοί ρίξανε το skype. Η είδηση, (http://frostfirebuzz.com/skype-crash-caused-by-russian-hackers) o κώδικας (http://www.xakep.ru/post/39746/default.asp) και ο αντίλογος (http://www.ush.it/2007/08/18/why-the-skype-0day-exploit-is-a-fake/)
Το καλύτερο φυσικά το έγραψαν στο slashdot:
igftsa: It's the other way around. xCCCC is not a valid number in perl, so the loop will never exit.
svallarian: It's obviously a typo. Since it was Russian code, it was supposed to be xCCCP
:whistle::rofl::rofl:

IMHO δεν με πείθει ο αντίλογος αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Typos μπορούν να υπάρχουν είτε ηθελημένα, είτε εσκεμμένα.

DiMeRR
21-08-07, 08:38
Κι εγω ψαχνομουνα γιατι δεν μπορουσα να κανω login:p

nnn
21-08-07, 09:07
Σε διάφορα sites γράφηκε πως ταυτόχρονα έγινε και DOS attack στους servers τους. :hmm:

aris60
21-08-07, 09:39
Ακομα και τετοιες διακοπες, αν γινονται μια φορα στις τοσες, δεν νομιζω πως μπορουν να θιξουν την αδιαμφισβητητη αξιοπιστια του skype! ;)

Kαλημερα συμφωνω απολυτα με την γνωμη σου,εχει εδω και πολλα χρονια πολυ καλα αποτελεσματα και δεν ειναι τυχαιο να εχει αυτη την στιγμη 6,5 εκ. συνδεδεμενους και εχει φτασει μεχρι τα 9.

yiapap
21-08-07, 09:41
Σε διάφορα sites γράφηκε πως ταυτόχρονα έγινε και DOS attack στους servers τους. :hmm:Γιατί τι νομίζεις ότι είναι κάτι εκατομμύρια υπολογιστές να προσπαθούν να κάνουν Login :lol:

btw... Κι εμένα δε με πείθει 3 μέρες outage λόγω υπερφόρτωσης από windows update. Αν ήταν έτσι σε κάθε update θα πέφτανε κορμιά. Άσε πια τη δήλωση περί "αλυσιδωτής αντίδρασης". Τι είστε ρε παιδιά; Το Κοζλοντούι;

manicx
21-08-07, 10:25
Ευτυχώς δεν είμασταν εδώ λόγω διακοπών. Θα είχα φρικάρει εντελώς... Ελπίζω να μην ξανακάνει τιποτε γιατί προβλέπω φρίκη...

nnn
21-08-07, 12:19
Γιατί τι νομίζεις ότι είναι κάτι εκατομμύρια υπολογιστές να προσπαθούν να κάνουν Login
υπόσχεται πως δεν θα ξανακάνει login :rofl:

TheThing
21-08-07, 12:47
Γιατί τι νομίζεις ότι είναι κάτι εκατομμύρια υπολογιστές να προσπαθούν να κάνουν Login :lol:

btw... Κι εμένα δε με πείθει 3 μέρες outage λόγω υπερφόρτωσης από windows update. Αν ήταν έτσι σε κάθε update θα πέφτανε κορμιά. Άσε πια τη δήλωση περί "αλυσιδωτής αντίδρασης". Τι είστε ρε παιδιά; Το Κοζλοντούι;

:rofl::rofl::rofl::worthy::worthy::rofl::rofl:

flamelab
21-08-07, 14:12
Όσοι είδατε τον κώδικα που λέγεται ότι δημιούργησε bugs στους servers τους θα προσέξετε ότι είναι μια απλή εντολή Unix . Όσοι είναι experts στο Λινουξάκι , πείτε μου αν το --> ! / usr / bin / perl # Simle Code by Maranax Porex; D # Skaypeg Ya! ! <-- που είναι γραμμένο στην ιστοσελίδα ανήκει σε υποφάκελο από σύστημα unix και αν οποιοσδήποτε τελικά μπορεί να κάνει χακεριά σε προστατευμένους servers .

Υ.Γ. Έχω το Red Hat σε ένα παλιό λαπτοπ . Μπορώ να δω τα Windows Vienna στα κομπιούτερ της Microsoft?

kennyyy
21-08-07, 16:15
*Αν* υπάρχει το *κατάλληλο* BO(buffer overflow) ναι, ο κώδικας που έχει εκεί (+- κάποια όπως το typo που έγραψε σωστά κάποιος..) είναι sufficient για το ΒΟ. Αν μιλούσαμε για shell access, δεν φτάνει γιατί θα ήθελε και code εκεί που θα πάει μετά το ΒΟ (στην return address δλδ).
Αν ψάξεις σε papers σε computer security, έχουν γίνει BO's με *τόσο* naive κώδικα...:)
p.s. ναι, και σε μένα η perl στο /usr/bin είναι :D:D!
p.s.2 εμένα μου κάνει τρελλή εντύπωση αυτή η "επίθεση" γιατί ο κώδικας του skype είναι τρελλά obfuscated και ψάχνουν χρόνια να βρουν πως ακριβώς δουλεύει το πρωτόκολλο..Και οι Ρώσοι φτάσαν στο σημείο να βρούνε BO? Δεν ξέρω, αν το κάναν απλά :respekt:

speterson
21-08-07, 17:19
Σε διάφορα sites γράφηκε πως ταυτόχρονα έγινε και DOS attack στους servers τους

Και σε ένα άλλο site αναφέρθηκε οτι και ο Elvis Prisley προσπάθησε να κάνει login εκείνη την ώρα.

Furious_Angel
21-08-07, 18:58
Καλά άμα είναι να λέμε ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του...

Το ζήτημα είναι οτι η δικαιολογία περί mass update των windows ήταν πολύ σάπια για να την φάμε αμάσητη.
Για περι χακίας που έγραψα ήταν το πιο λογικό για να το κρύψουν, γιατι αμέσως όλοι θα άρχιζαν να λένε πάνε τα προσωπικά μας δεδομένα ,πιστωτικές paypal τηλέφωνα κτλπ.

Όσο για το DDoS, για όσους γνωρίζουν υπάρχει "εύκολος" τρόπος να σταματήσει. Απλά βγάζεις το server εκτός δικτύου και περιμένεις να τελειώσει. Και σε καμμία περίπτωση το skype δν μπορεί να ισχυριστεί οτι δν αντέξει τα 8 εκατ χρήστες που θεωρητικά προσπαθούσαν να κάνουν Login ταυτοχρονα....γιατι απλά τόσοι είναι συνήθως μέσα.

Τέσπα δε θα μάθουμε ποτέ τι έγινε ακριβώς.

aris60
21-08-07, 19:06
Καλά άμα είναι να λέμε ο καθένας το κοντό του και το μακρύ του...

Το ζήτημα είναι οτι η δικαιολογία περί mass update των windows ήταν πολύ σάπια για να την φάμε αμάσητη.
Για περι χακίας που έγραψα ήταν το πιο λογικό για να το κρύψουν, γιατι αμέσως όλοι θα άρχιζαν να λένε πάνε τα προσωπικά μας δεδομένα ,πιστωτικές paypal τηλέφωνα κτλπ.

Όσο για το DDoS, για όσους γνωρίζουν υπάρχει "εύκολος" τρόπος να σταματήσει. Απλά βγάζεις το server εκτός δικτύου και περιμένεις να τελειώσει. Και σε καμμία περίπτωση το skype δν μπορεί να ισχυριστεί οτι δν αντέξει τα 8 εκατ χρήστες που θεωρητικά προσπαθούσαν να κάνουν Login ταυτοχρονα....γιατι απλά τόσοι είναι συνήθως μέσα.

Τέσπα δε θα μάθουμε ποτέ τι έγινε ακριβώς.

Tωρα σε λιγο καιρο θα τριβουν τα ματια τους οι αντιρρησιες,θα ανεβασει νεο προγραμμα,μιλησα με τον υπευθηνο για την Ελλαδα χτες.Και πιο οικονομικο, μιλαω μαζι τους για συνεργασια.Εαν εχεις επεισκεφτει το skypecasts, ειμαι ο athens greece aris στο skypecast και ειμαι απο εκει που εισαι 90 χιλ. πιο πανω αλλα μενω Αθηνα ειμαι μεγαλος σε ηλικια.

nnn
21-08-07, 22:15
Και σε ένα άλλο site αναφέρθηκε οτι και ο Elvis Prisley προσπάθησε να κάνει login εκείνη την ώρα.
Δεν διαβάζουμε τα ίδια φαίνεται.

kennyyy
22-08-07, 10:04
Όσο για το DDoS, για όσους γνωρίζουν υπάρχει "εύκολος" τρόπος να σταματήσει. Απλά βγάζεις το server εκτός δικτύου και περιμένεις να τελειώσει.
Που είσουνα εσύ το 2001 να το πεις στην amazon,yahoo,ebay να μην ταλαιπωρούνται με το ανεπανάληπτο DDOS που φάγανε; "Απλά" έπρεπε να ρίξουν *όλους* τους servers τους...:rofl::rofl:
Οικονομική απώλεια, Failback αυτά είναι για τους τουρίστες!!:rofl::rofl::p

Furious_Angel
22-08-07, 13:35
To 2001 δεν ήξερα :p

Πέρα της πλάκας , το site μου έχει δεχτεί αρκετές φορές DDoS και για αυτό το λέω. Τώρα προφανώς και το ebay δεν μπορεί να κλείσει αλλά για αυτό και αυτοί πληρώνουν αρκετά σε τεχνικό προσωπικό για να βρίσκουν λύσεις

sdn
22-08-07, 13:38

Wireless Detective δηλαδη σαν και εσας.:p

Να τον ακούς τον πατέρα σου :)

introstory
22-08-07, 13:42
δοκιμάστε το voipbuster. Υποστηρίζει και επαφές του skype και είναι λίγο πιο φθηνό νομίζω.

aris60
22-08-07, 14:12
To 2001 δεν ήξερα :p

Πέρα της πλάκας , το site μου έχει δεχτεί αρκετές φορές DDoS και για αυτό το λέω. Τώρα προφανώς και το ebay δεν μπορεί να κλείσει αλλά για αυτό και αυτοί πληρώνουν αρκετά σε τεχνικό προσωπικό για να βρίσκουν λύσεις

To ebay προσφατα το εχει στην ιδιοκτησια του,εχει ομως κανει ανοιγματα με στοχους οικονομικους, πραμα που δεν ειχε γινει παλαιοτερα.

δοκιμάστε το voipbuster. Υποστηρίζει και επαφές του skype και είναι λίγο πιο φθηνό νομίζω.

Το voipbuster και τα αλλα της ιδιας εταιριας, ειναι αποκλειστικα και μονο, σε μεγαλο ποσοστο μαλλον, μονον για τηλεφωνια.

marioscs
22-08-07, 14:34
Το voipbuster και τα αλλα της ιδιας εταιιας, ειναι αποκλειστικα και μονο, σε μεγαλο ποσοστο μαλλον, μονον για τηλεφωνια.

το voipDiscount που χρησιμοποιώ, είναι και για chatting, όπως και τα υπόλοιπα - έχω την εντύπωση...

aris60
22-08-07, 14:38
το voipDiscount που χρησιμοποιώ, είναι και για chatting, όπως και τα υπόλοιπα - έχω την εντύπωση...

Ειναι και για αυτο, αλλα λιγοι ασχολουντε με αυτο.Οι περισσοτεροι για αυτο που γραφεις ειναι σε αλλα που εχουν περισσοτερες ευκολιες.

Desosav
22-08-07, 16:34
Fortunately, Skype has identified the cause. As Villu Arak notes, "a previously unseen software bug within the network resource allocation algorithm" was the cause, and they have corrected it.

xerd
23-08-07, 19:47
Παράθεση: Αρχικό μήνυμα από nikchris Εμφάνιση μηνυμάτων

Wireless Detective δηλαδη σαν και εσας.

Να τον ακούς τον πατέρα σου

Nαι και γω πιστεύω πως όλα μαζί τα σκοτεινά κέντρα εξουσίας συνωμότισαν για να πέσει το skype..

anthoula
24-08-07, 04:58
Και κανα χρονο να κλεισει δε θα με πειραξει καθολου, οτι πιο noob κυκλοφορει.
Να θυμίσουμε το BIOS phone-home DRM ή θα χαλάσουμε τον ύπνο ορισμένων; :whistle:

Skaf
24-08-07, 06:16
Να θυμίσουμε το BIOS phone-home DRM ή θα χαλάσουμε τον ύπνο ορισμένων; :whistle:

Πιο συγκεκριμένα;

aris60
24-08-07, 09:21
Καλημερα εχει διακοπη το skype παλι, καμια καλη εφεδρια ξερει καποιος να μας πει? :hmm:

kennyyy
24-08-07, 09:40
Καλημέρα:)
To ξύπνημα της Ρώσικης Αρκούδας είναι πιστεύω:p:rofl::rofl:
Σοβαρά πάντως, εγώ μπαίνω κανονικά...Τσέκαρε ρυθμίσεις ή κάτι άλλο μήπως φταίει:)

anthoula
24-08-07, 14:51
Πιο συγκεκριμένα;
http://www.google.gr/search?q=skype+bios+phone-home+drm&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t

@ ADSLgr.com All rights reserved.