PDA

Επιστροφή στο Forum : Android Auto - Συζήτηση, απορίες, προβλήματα

Σελίδες : 1 2 3 [4] 5 6 7 8

chat1978
08-01-24, 14:30
Μόλις το συνδέω με το καλώδιο αρχίζει η φόρτιση, δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου επιλογή να συνδέεται με το Android Auto αλλά να μη φορτίζει :p

Α δεν έχεις wireless auto. Τσκ τσκ χεχε
Εντάξει τότε δεν μπορείς να δώσεις αντίστοιχη πληροφορία γιατί το καλώδιο υπερκαλύπτει την κατανάλωση του κινητού.
Ευχαριστώ όμως για την προσπάθεια.

BlueChris
08-01-24, 14:37
Μόλις το συνδέω με το καλώδιο αρχίζει η φόρτιση, δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου επιλογή να συνδέεται με το Android Auto αλλά να μη φορτίζει :p

αααα root λέμεεεεεε :)

euri
08-01-24, 14:45
Α δεν έχεις wireless auto. Τσκ τσκ χεχε
Εντάξει τότε δεν μπορείς να δώσεις αντίστοιχη πληροφορία γιατί το καλώδιο υπερκαλύπτει την κατανάλωση του κινητού.
Ευχαριστώ όμως για την προσπάθεια.

Μα, το έγραψα :p

Με ενσύρματη σύνδεση και παραπλήσια χρήση (Waze μόνιμα ανοιχτό, χωρίς ενεργή πλοήγηση συνήθως, και Deezer για streaming μουσικής) το κινητό φορτίζει. Δεν έχω μετρήσει το ρυθμό, αλλά είναι πάντα θετικός, για αυτό και στο σπίτι δεν φορτίζω τη συσκευή (μόνο Σαββατοκύριακο που οδηγώ λιγότερο).

OnePlus 10 Pro, Android 13.

όχι, δεν έχω καθόλου υποδομή για wireless Android Auto. Σκέφτηκα να πάρω έναν αντάπτορα, αλλά τελικά απέρριψα την ιδέα, επειδή θέλω να φορτίζω ούτως ή άλλως, δεν έχω ασύρματο φορτιστή στην κονσόλα, οπότε πάλι θα έβαζα το καλώδιο. Οπότε γιατί να μπω στη διαδικασία;

====

αααα root λέμεεεεεε :)

Λέτε, λέτε. Τελείωσαν αυτά για μένα :twisted:

chat1978
08-01-24, 15:54
Μα, το έγραψα :p

Διάβασα ασύρματη. Συγνώμη.

- - - Updated - - -

όχι, δεν έχω καθόλου υποδομή για wireless Android Auto. Σκέφτηκα να πάρω έναν αντάπτορα, αλλά τελικά απέρριψα την ιδέα, επειδή θέλω να φορτίζω ούτως ή άλλως, δεν έχω ασύρματο φορτιστή στην κονσόλα, οπότε πάλι θα έβαζα το καλώδιο. Οπότε γιατί να μπω στη διαδικασία;

Να σου πω την γνώμη μου για αυτό. Εγώ θα προτιμούσα να έχω μια εύκολη ενσύρματη εκδοχή. Το δοκίμασα και μάλλον εκεί τα καταλήξω.

Ο λόγος είναι ο εξής. Λόγω της καταναλωσης της μπαταρίας γενικά δεν το θέλω γιατί εγώ φορτιζω το βράδυ. μια χαρά είναι το Bluetooth μπαινοβγαίνοντας με τα ακουστικά (από και προς μεταξύ των δύο συσκευών). Πχ η μετάβαση από τα ακουστικά στο αυτοκίνητο είναι χωρίς pause για όλες τις εφαρμογές, ενώ όταν βγω αλλά πατάω play στα ακουστικά και συνεχίζει. Εύκολα πράγματα.

Επίσης, πολλές εφαρμογές δεν υπάρχουν στο Android auto, όπως πχ new pipe και ο music folder που χρησιμοποιώ. Επίσης στο αυτοκίνητο μου γενικά η οθόνη δεν είναι responsive και δεν βολεύει τόσο, σε βαθμό που την θεωρώ πιο επικίνδυνη στην χρήση από το κινητό. Αλλά μας έχουν ζαλίσει τον έρωτα στο Βέλγιο και άστο. Σε αυτό φταίει πολύ η vw.

Γενικά για μένα η μόνη χρησιμότητα του είναι το navigation και οι κάμερες αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων απλά ξέρω που πάω και άρα τι να το κάνω; Οι εφαρμογές για τα ev charging stations είναι τουλάχιστον για κλάματα, μια εκ των οποίων ζητάει να ανοίξεις την εφαρμογή στο κινητό, η άλλη δεν κάνει update τον χάρτη και η άλλη είναι απλά απίστευτα αργή. Και οι δύο από τις 3 δεν δείχνουν την διαθεσιμότητα. Οι εφαρμογές αυτές είναι οι καλύτερες για το Βέλγιο όσον αφορά την ακρίβεια τους. Έτσι αναγκαστικά θες το κινητό για να δεις τι θα κάνεις.

Γι'αυτό λοιπόν προτιμώ την επιλεκτική σύνδεση. Το ίδιο το android auto έχει κάποιες επιλογές που δεν μου αρέσουν για αυτό. Πάντα, αν ήταν συνδεδεμένο την προηγούμενη φορά και αν θα πρέπει το κινητό να είναι ξεκλειδωτο. Πολύ κόπος για μένα για την σποραδική χρήση που κάνω ενώ σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα καίω τσάμπα μπαταρία γιατί το ux είναι για τα μπάζα. Και ανοίγει πάντα την τελευταία εφαρμογή navigation και player. Δεν θέλω ρε φίλε. Θέλω αυτό που έπαιζα.

Επίσης, παρόλο που δεν έχει συνδεθεί, φαίνεται το audio περνάει από το auto. Δηλαδή, παρόλο που δεν ξεκλείδωσε το κινητό, συνδέεται απλα δεν δείχνει το navigation.

Γνώμη μου το UI του αυτοκινήτου είναι καλύτερο για τις κλίσεις. Δεν έχω bmw, αλλά και εκεί είναι πολύ καλύτερο από το δικό μου άρα θα είναι έτη φωτός μπροστά.

Το καλώδιο για μένα θα ήταν η επιλεκτική σύνδεση, κάτι σαν hard switch. Επίσης ξέρω ότι θα μου φορτίζει το κινητό και στο τέλος του ταξιδιού θα είμαι κομπλέ.

Το καλύτερο για μένα θα ήταν ένα screen duplicate. Το αυτοκίνητο με καλώδιο βγάζει μια επιλογή για MirrorLink αλλά καμία από τις 4 εφαρμογές δεν δούλεψε.

euri
08-01-24, 16:26
Εγώ έχω πιο ομαλή εμπειρία με το Android Auto στο Audi.

Waze και Deezer ανοίγουν μόνα τους, η μουσική συνεχίζει να παίζει από κει που σταμάτησε (οπουδήποτε έπαιζε την τελευταία φορά, έχω ενεργοποιήσει το sync across devices στο Deezer). Ενίοτε το Deezer δεν ανοίγει σωστά, αλλά φταίει το ίδιο από ό,τι κατάλαβα και διάβασα.

Κλήσεις και messaging παίζουν μια χαρά, είτε με τα πλήκτρα στο τιμόνι (κλήσεις), είτε με Google Assistant (για τα μηνύματα).

Το κινητό το έχω ρυθμίσει μέσω Smart Lock και Trusted Devices να είναι ξεκλείδωτο όταν είναι συνδεμένο στο bluetooth του αυτοκινήτου.

Γενικά πολύ λίγο ασχολούμαι με την οθόνη του αυτοκινήτου, και καθόλου με την οθόνη του κινητού.

chat1978
08-01-24, 16:39
Η εμπειρία είναι υποκειμενική και ναι καταλαβαίνω. Όμως όλα αυτά δεν είναι πρόβλημα γιατί όλα αυτά γίνονται όταν το συνδέσεις που είναι θα σαν hard switch για το auto. Υπάρχει πάντως επιλογή να συνδέεται και χωρίς να είναι ξεκλειδωτο. Στην περίπτωση σου λόγω της σύνδεσης με καλώδιο, ίσως να είναι και η πιο χρήσιμη επιλογή. Ένας λόγος που έγραψα την εμπειρία μου είναι για να σε βοηθήσω νά σκεφτείς πιθανά θέματα με το ασύρματο που σκεφτεσαι. Αν αυτό που λέει ο bluechris για το case είναι αλήθεια, ποιος βγάζει το case κάθε φορά;

euri, τί δουλειά κάνεις και είσαι τόση ώρα στο αυτοκίνητο; περιπλανώμενος admin? Χεχε

euri
08-01-24, 16:45
Την ασύρματη σύνδεση την έχω απορρίψει, οπότε δεν το εξετάζω πια.

Το κινητό το βάζω να είναι ξεκλείδωτο για να είναι εύκολα προσβάσιμο (είτε από μένα είτε από το συνοδηγό) αν χρειαστεί. Μια-δυο φορές θέλησα να ανοίξω το deezer από κει, επειδή δεν άνοιγε σωστά στην οθόνη του αυτοκινήτου, οπότε είναι απείρως ευκολότερο όταν το κινητό δεν είναι κλειδωμένο.

Για τη θήκη, ναι, δεν είναι και ό,τι πιο βολικό να τη βγάζεις/βάζει συνέχεια. Ίσως κάποια διαφορετική;

BlueChris
08-01-24, 16:47
Ναι αυτό εννοώ μήπως είναι χοντρή. Βασικά οι σωστές θήκες γράφουν wireless compatible.

chat1978
08-01-24, 16:57
Ναι αυτό εννοώ μήπως είναι χοντρή. Βασικά οι σωστές θήκες γράφουν wireless compatible.

Δεν το είχα προσέξει ποτέ. Γενικά δεν μου αρέσει να ειναι παχύ το tpu αλλά δεν βρίσκεις και ευκολα κάτι καλό. Θα το δοκιμάσω όμως πρώτα.

zeronero
08-01-24, 17:09

Σωστά. Αυτό κάνει πχ. η spigen. Αναφέρει ρητώς ποια θήκη είναι συμβατή με ασύρματη φόρτιση και ποια όχι.

manassis
24-01-24, 16:04
αρχισα προσφατα να χρησιμοποιω το android auto στο OPEL CORSA .Υπαρχει Ελληνικος κολοσουρτης για την ρυθμιση του?ποια apps πρεπει να περιεχει ,απ οτι ειδα το DEEZER θελει χρηματα,πως θα ενεργοποιησω στους google maps android auto ωστε να μου δειχνει στην διαδρομη μου,να μου δειχνει τιμες βεντζιναδικων?αυτα για αρχη ευχαριστω

RASTAVIPER
24-01-24, 19:16
αρχισα προσφατα να χρησιμοποιω το android auto στο OPEL CORSA .Υπαρχει Ελληνικος κολοσουρτης για την ρυθμιση του?ποια apps πρεπει να περιεχει ,απ οτι ειδα το DEEZER θελει χρηματα,πως θα ενεργοποιησω στους google maps android auto ωστε να μου δειχνει στην διαδρομη μου,να μου δειχνει τιμες βεντζιναδικων?αυτα για αρχη ευχαριστω

Δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση.
Πώς το έχεις δηλαδή;
Πρόσθεσες κάποια έξτρα οθόνη στο αμάξι, όπως ανέφερα εγώ;
Βασικά όποιες εφαρμογές υποστηρίζονται από το κινητό σου, θα σκάνε και στην οθόνη που έχεις πάρει.
Πχ ξεκινάς την πλόηγηση είτε από το κινητό, είτε από την έξτρα οθόνη του Αndroid Auto και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

manassis
28-01-24, 20:19
ο χαρτης που υπαρχει στο android auto ειναι google maps και οπως φυσικα θα ξερεις οι χαρτες δειχνουν τα βεντζιναδικα στην διαδρομη σου με την ποιο καλη τιμη,αυτο πως το κανω και στο android auto? και δευτερον πως θα μου δειχνει τις καμερες ταχυτητας?

chat1978
28-01-24, 21:49
Καταρχήν ο χάρτης μπορεί να είναι οποία εφαρμογή θες εσύ. Εγώ πχ έχω gmaps, Waze, amigo με waze το χειρότερο.

BlueChris
28-01-24, 21:50
Καταρχήν ο χάρτης μπορεί να είναι οποία εφαρμογή θες εσύ. Εγώ πχ έχω gmaps, Waze, amigo με waze το χειρότερο.

To Amigo μου αρέσει εμένα για κάμερες πάντως.. πολύ τίμιο, στην Ελλάδα τουλάχιστον.

chat1978
28-01-24, 22:08
Μετά από εβδομάδες έκανα το τεστ ασύρματης φόρτισης με και χωρίς θήκη.

Με ανοιχτή οθόνη για να βλέπω το accubatery πήγαινε από 200-400 άντε 500 χωρίς θήκη ενώ περίπου 200mah λιγότερο με την θήκη. Γενικά, λίγο να το κουνήσω σταματούσε και δεν ξανάρχιζε πάντα. Φαντάζομαι όταν οδηγάω αυτό θα συμβαίνει πιο συχνά. Γενικά δεν έχω βάση στη σπίτι και δεν έχω εμπορία για να συγκρίνω πόσο ευαισθητο είναι.
Αυτό γενικά εξηγεί γιατί το κινητό θα φορτίσει αλλά όχι αρκετά όταν χρειάζεται. Η βάση του αυτοκινήτου φαίνεται μπύρα.

Μετά άνοιξα και το auto και με ανοιχτό το navigation αλλά στάσιμο το αυτοκίνητο και έβαλα ένα audio player να παίζει. Παρατήρησα ότι όταν ξεκινούν οι εφαρμογές η φόρτιση γινόταν κατανάλωση κοντά στα 500mah, και μετά έπαιζε στα -100 με 100. Όλα αυτά όμως με ανοιχτή οθόνη. Με κλειστή θα έπρεπε να είναι θετική και δεν εξηγεί γιατί αποφορτίζει τόσο πολύ σε πραγματική χρήση με κλειστή οθόνη έστω και αν δεν έχει ενεργοποιηθεί η φόρτιση. Βέβαια ίσως σε πραγματική χρήση να θέλει περισσότερο juice γιατί το αυτοκίνητο κουνιέται αλλά αυτό δεν μπορώ να το ελέγξω για λόγους ασφαλείας. Επίσης συχνά οδηγώ με AmiGo αλλά την τελευταία φορά που είχα σχολιάσει ήμουν με maps.

BlueChris
28-01-24, 22:20
Μετά από εβδομάδες έκανα το τεστ ασύρματης φόρτισης με και χωρίς θήκη.

Με ανοιχτή οθόνη για να βλέπω το accubatery πήγαινε από 200-400 άντε 500 χωρίς θήκη ενώ περίπου 200mah λιγότερο με την θήκη. Γενικά, λίγο να το κουνήσω σταματούσε και δεν ξανάρχιζε πάντα. Φαντάζομαι όταν οδηγάω αυτό θα συμβαίνει πιο συχνά. Γενικά δεν έχω βάση στη σπίτι και δεν έχω εμπορία για να συγκρίνω πόσο ευαισθητο είναι.
Αυτό γενικά εξηγεί γιατί το κινητό θα φορτίσει αλλά όχι αρκετά όταν χρειάζεται. Η βάση του αυτοκινήτου φαίνεται μπύρα.

Μετά άνοιξα και το auto και με ανοιχτό το navigation αλλά στάσιμο το αυτοκίνητο και έβαλα ένα audio player να παίζει. Παρατήρησα ότι όταν ξεκινούν οι εφαρμογές η φόρτιση γινόταν κατανάλωση κοντά στα 500mah, και μετά έπαιζε στα -100 με 100. Όλα αυτά όμως με ανοιχτή οθόνη. Με κλειστή θα έπρεπε να είναι θετική και δεν εξηγεί γιατί αποφορτίζει τόσο πολύ σε πραγματική χρήση με κλειστή οθόνη έστω και αν δεν έχει ενεργοποιηθεί η φόρτιση. Βέβαια ίσως σε πραγματική χρήση να θέλει περισσότερο juice γιατί το αυτοκίνητο κουνιέται αλλά αυτό δεν μπορώ να το ελέγξω για λόγους ασφαλείας. Επίσης συχνά οδηγώ με AmiGo αλλά την τελευταία φορά που είχα σχολιάσει ήμουν με maps.

Είναι υπερβολικά λίγο το 500... ούτε στο Note3 μου δεν είχα 500 μόνο...

manassis
28-01-24, 22:32
το Amigo ενημερωνετε συχνα?αξιζει να το βαλω?

- - - Updated - - -

TOM TOM AmiGO GPS navigation αυτο ειναι?

chat1978
28-01-24, 22:32
Είναι υπερβολικά λίγο το 500... ούτε στο Note3 μου δεν είχα 500 μόνο...

Δεν εξαρτάται από την βάση; μια φορά νομίζω το είχα βάλει σε μια και ήταν χαμηλό πολύ. Πάντως η μπαταρία ήταν στο 60%

BlueChris
28-01-24, 22:37
Δεν εξαρτάται από την βάση; μια φορά νομίζω το είχα βάλει σε μια και ήταν χαμηλό πολύ. Πάντως η μπαταρία ήταν στο 60%

Ναι από τη βάση.. οι παλιές δεν δίνουν πάνω από 650 ... οι νέες βαράνε 1-1.5A

chat1978
28-01-24, 22:43
Ναι από τη βάση.. οι παλιές δεν δίνουν πάνω από 650 ... οι νέες βαράνε 1-1.5A

Κάπου εδώ είναι που έχω διαφωνίες με τα αυτοκίνητα και την έλλειψη τεχνολογικής ευελιξίας. 5 ψηφία πόσο και μένεις με ότι βλακεία έχουν βάλει.

BlueChris
28-01-24, 22:54
Κάπου εδώ είναι που έχω διαφωνίες με τα αυτοκίνητα και την έλλειψη τεχνολογικής ευελιξίας. 5 ψηφία πόσο και μένεις με ότι βλακεία έχουν βάλει.

Εννοείται πως θα είχα κάνει τη βάση ζάρι και θα είχα αντικαταστήσει το μαμά wireless charging με κάτι σοβαρότερο... :)

chat1978
29-01-24, 00:52
Εννοείται πως θα είχα κάνει τη βάση ζάρι και θα είχα αντικαταστήσει το μαμά wireless charging με κάτι σοβαρότερο... :)

Είναι εταιρικό. Άστο.

Εντάξει μην είμαι και αχάριστος. "Τσάμπα"είναι

RASTAVIPER
21-04-24, 15:56
Σε κλήση στο Android Auto που είναι συνδεμένο με το κινητό μου στο αμάξι δεν ακούγεται η φωνή του καλουντος.
Παίζει καμία ρύθμιση; Πού να κοιτάξω;

chat1978
21-04-24, 16:40
Σε κλήση στο Android Auto που είναι συνδεμένο με το κινητό μου στο αμάξι δεν ακούγεται η φωνή του καλουντος.
Παίζει καμία ρύθμιση; Πού να κοιτάξω;

Τώρα ξαφνικά; Δεν σου δούλευε καιρό τώρα καλά; Να υποθέσω ότι έχει δει το volume στο αυτοκίνητο. Ανάλογα την πηγή, το volume up down ελέγχει διαφορετικά πράγματα και ίσως κατά λάθος έκανες mute τις κλίσεις

RASTAVIPER
21-04-24, 16:43
Τώρα ξαφνικά; Δεν σου δούλευε καιρό τώρα καλά; Να υποθέσω ότι έχει δει το volume στο αυτοκίνητο. Ανάλογα την πηγή, το volume up down ελέγχει διαφορετικά πράγματα και ίσως κατά λάθος έκανες mute τις κλίσεις

Βασικά γενικά δεν παίρνω κλήσεις στο αμάξι. Όμως είπα πρόσφατα να απαντήσω σε κάποια και δεν άκουγα τίποτα. Θέμα volume πώς να είναι όταν πριν απαντήσω άκουγα τέρμα μουσική.. Για αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάτι ειδικά για κλήσεις.

chat1978
21-04-24, 18:29
Βασικά γενικά δεν παίρνω κλήσεις στο αμάξι. Όμως είπα πρόσφατα να απαντήσω σε κάποια και δεν άκουγα τίποτα. Θέμα volume πώς να είναι όταν πριν απαντήσω άκουγα τέρμα μουσική.. Για αυτό ρωτάω αν υπάρχει κάτι ειδικά για κλήσεις.

Γιατί τά volume levels διαφέρουν ανά εφαρμογή/source. Έτσι είναι σε όλα τα αυτοκίνητα που είχα τα τελευταία δέκα χρόνια. Βάλε κάποιον να σε πάρει τηλέφωνο και κάνε volume up/down από την συσκευή όμως που περνάει το auto. Long shot αλλά αντί να ψάχνεσαι με το κινητό μπορεί να είναι το πιο απλό και εύκολο.

Savvas147
31-08-24, 01:02
Καλησπέρα στην παρέα,

Κάτοχος nissan quasqhai 2019(j11b) δεν μπορώ να συνδέσω το κινητό τηλέφωνο μου με το android auto με το αυτοκίνητο..είτε με καλώδιο είτε ασύρματα ..το κινητό δουλεύει σε ότι άλλο αυτοκίνητο έχω δοκιμάσει όπως επίσης και το αυτοκίνητο με ότι άλλο κινητό έχω δοκιμάσει.

Τώρα εγώ έχω κάνει ήδη καθαρισμό cache και όλως των δεδομένων του android auto από κινητό όπως επίσης και διαγραφή όλων των ενημερώσεων τις εφαρμογής για να τα ξανακατεβασει από αρχή, κλείσιμο κινητού διαγραφή κινητού από αυτοκίνητο για να γίνει η διαδικασία από αρχή αλλά και πάλι τίποτε,

Το κινητό μεσω Bluetooth μόνο μια χαρά δουλεύει για τηλέφωνο μόνο δηλαδή στο android auto έχει το θέμα που ενώ γίνεται η αρχή και συνδέονται η οθόνη μετά του αυτοκινήτου κολλάει και δεν αναγνωρίζει τίποτα, γνωρίζει κάποιος κάτι για να βοηθήσει?

258187

Βγάζει αυτό οθόνη αυτοκινήτου και δεν μπορώ να πατήσω τίποτα.. ,λες και κολλάει για κάποιο λόγο,258188
Αλλά μερικές φορές με πετάει στο maps και μένει σκαλωμενο εκει ακόμα και η ώρα από οθόνη σχέση με πραγματική ώρα, κολλάει η οθόνη ενώ ο ήχος δουλεύει κανονικά.

Όποιος γνωρίζει τίποτα επί του θέματος θα το εκτιμούσα

deniSun
31-08-24, 10:00
Με άλλο κινητό δοκίμασες;

Έχω πάρει πρόσφατο μια συσκευή android
αυτές που αντικαθιστάς το παλιό ηχοσύστημα του αυτοκινήτου.
Αυτό που βλέπω είναι ότι έχουν πολύ περιορισμένο hw που δημιουργεί πολλά προβλήματα.
πχ σε εμένα παίζει το maps αλλά με όχι το here.
Στο maps η ομιλία για καθοδήγηση άλλες φορές ακούγεται και άλλες όχι και άλλα πολλά.

Το δικό σου φαίνεται μαμίσιο οπότε θα σου έλεγα να απευθυνθείς στην αντιπροσωπία για καμιά ενημέρωση.

paradox21
31-08-24, 12:15
Καλησπέρα στην παρέα,

Κάτοχος nissan quasqhai 2019(j11b) δεν μπορώ να συνδέσω το κινητό τηλέφωνο μου με το android auto με το αυτοκίνητο..είτε με καλώδιο είτε ασύρματα ..το κινητό δουλεύει σε ότι άλλο αυτοκίνητο έχω δοκιμάσει όπως επίσης και το αυτοκίνητο με ότι άλλο κινητό έχω δοκιμάσει.

Τώρα εγώ έχω κάνει ήδη καθαρισμό cache και όλως των δεδομένων του android auto από κινητό όπως επίσης και διαγραφή όλων των ενημερώσεων τις εφαρμογής για να τα ξανακατεβασει από αρχή, κλείσιμο κινητού διαγραφή κινητού από αυτοκίνητο για να γίνει η διαδικασία από αρχή αλλά και πάλι τίποτε,

Το κινητό μεσω Bluetooth μόνο μια χαρά δουλεύει για τηλέφωνο μόνο δηλαδή στο android auto έχει το θέμα που ενώ γίνεται η αρχή και συνδέονται η οθόνη μετά του αυτοκινήτου κολλάει και δεν αναγνωρίζει τίποτα, γνωρίζει κάποιος κάτι για να βοηθήσει?

258187

Βγάζει αυτό οθόνη αυτοκινήτου και δεν μπορώ να πατήσω τίποτα.. ,λες και κολλάει για κάποιο λόγο,258188
Αλλά μερικές φορές με πετάει στο maps και μένει σκαλωμενο εκει ακόμα και η ώρα από οθόνη σχέση με πραγματική ώρα, κολλάει η οθόνη ενώ ο ήχος δουλεύει κανονικά.

Όποιος γνωρίζει τίποτα επί του θέματος θα το εκτιμούσα

Ψάξε για ενημέρωση της οθόνης του αυτοκινήτου.

Τι κινητό έχεις?

RASTAVIPER
31-08-24, 14:33
Με άλλο κινητό δοκίμασες;

Έχω πάρει πρόσφατο μια συσκευή android
αυτές που αντικαθιστάς το παλιό ηχοσύστημα του αυτοκινήτου.
Αυτό που βλέπω είναι ότι έχουν πολύ περιορισμένο hw που δημιουργεί πολλά προβλήματα.
πχ σε εμένα παίζει το maps αλλά με όχι το here.
Στο maps η ομιλία για καθοδήγηση άλλες φορές ακούγεται και άλλες όχι και άλλα πολλά.

Το δικό σου φαίνεται μαμίσιο οπότε θα σου έλεγα να απευθυνθείς στην αντιπροσωπία για καμιά ενημέρωση.

Σε αυτά που λες φταίει το hardware της συσκευής Android auto που πήρες, όχι το κινητό.

Στην παραπάνω περίπτωση φαίνεται ότι μάλλον φταίει το κινητό. Οπότε καλά ρωτάς για χρήση διαφορετικού κινητού.

Savvas147
01-09-24, 08:05
Xiaomi 13t pro και έχω δοκιμάσει στο αυτοκίνητο αλλά 4 Xiaomi παλαιότερα μοντέλα και όλα δουλεύουν άψογα....όπως έχω δοκιμάσει το κινητό μου σε άλλο αμάξι και άλλη μάρκα και εκεί όλα άψογα...το πήγα και αντιπροσωπεία nissan και δεν έβγαλαν άκρη γι'αυτό ρωτάω εδώ μήπως κάποιος αντιμετώπισε κάτι παρόμοιο

deniSun
01-09-24, 08:11
Xiaomi 13t pro και έχω δοκιμάσει στο αυτοκίνητο αλλά 4 Xiaomi παλαιότερα μοντέλα και όλα δουλεύουν άψογα....όπως έχω δοκιμάσει το κινητό μου σε άλλο αμάξι και άλλη μάρκα και εκεί όλα άψογα...το πήγα και αντιπροσωπεία nissan και δεν έβγαλαν άκρη γι'αυτό ρωτάω εδώ μήπως κάποιος αντιμετώπισε κάτι παρόμοιο

Υπάρχει δυνατότητα για factory reset στην συσκευή του αυτοκινήτου;

Savvas147
01-09-24, 08:36
Έχει γίνει ήδη factory reset στο αυτοκίνητο αλλά δεν άλλαξε κάτι ...το ίδιο πράγμα και είναι μόνο με το συγκεκριμένο κινητό ενώ τα άλλα δουλεύουν κανονικοτατα,

Τώρα σφάλμα software κινητού με αυτοκινήτου? Πάντως όσα πράγματα δοκίμασα δεν έβγαλα άκρη

deniSun
01-09-24, 08:48
Έχει γίνει ήδη factory reset στο αυτοκίνητο αλλά δεν άλλαξε κάτι ...το ίδιο πράγμα και είναι μόνο με το συγκεκριμένο κινητό ενώ τα άλλα δουλεύουν κανονικοτατα,

Τώρα σφάλμα software κινητού με αυτοκινήτου? Πάντως όσα πράγματα δοκίμασα δεν έβγαλα άκρη

Η άλλη περίπτωση είναι να κάνεις factory reset όλο το κινητό αλλά είναι επίπονο.
Δοκίμασε να κάνεις reset network settings στο κινητό.
Θα πρέπει να βάλεις ξανά μετά τους κωδικούς για τα ασύρματα δίκτυά σου στο κινητό.

Savvas147
01-09-24, 09:02
Δοκίμασα και αυτό μόλις τώρα αλλά τίποτα, ίσως να φταίει ο επεξεργαστής κινητού τελικά? Το μόνο πιθανό είναι να μην συνοδεύεται με μερικές μάρκες αυτοκινήτων σε android quto mediatek επεξεργαστή έχουν αυτά και όχι Snapdragon σαν τα άλλα που έχω δοκιμάσει.

Συμβατότητα δηλαδή nissan γενικά με συγκεκριμένα chipsets? Ή δεν παίζει κάτι τετοιο

deniSun
01-09-24, 09:17
Δοκίμασα και αυτό μόλις τώρα αλλά τίποτα, ίσως να φταίει ο επεξεργαστής κινητού τελικά? Το μόνο πιθανό είναι να μην συνοδεύεται με μερικές μάρκες αυτοκινήτων σε android quto mediatek επεξεργαστή έχουν αυτά και όχι Snapdragon σαν τα άλλα που έχω δοκιμάσει.

Συμβατότητα δηλαδή nissan γενικά με συγκεκριμένα chipsets? Ή δεν παίζει κάτι τετοιο

Τι έκδοση bt διαθέτει το σύστημα στο αυτοκίνητο και τι το κινητό;

Savvas147
01-09-24, 09:37
Για αυτοκίνητο δεν γνωρίζω αλλά για κινητό πριν 3 μέρες πήρα την τελευταία,

Το συνδέω και μέσω usb και έχει το ίδιο θέμα οπότε δεν είναι από Bluetooth σύνδεση το θέμα.

Ή με συμβατότητα ή με κάποιο άδεια παραπάνω που θέλει για αυτήν την μάρκα αυτοκινήτου από ρυθμίσεις κινητου?

RASTAVIPER
10-09-24, 12:44
Ποιες Youtube εφαρμογες χωρίς διαφημίσεις παίζουν σε Android Auto;
Αν δεν υπάρχουν, πώς το κάνω με youtube; Ξεκινάω την εφαρμογή στο κινητό και την κάνω cast στην Auto οθονη;

chat1978
10-09-24, 14:32
Ποιες Youtube εφαρμογες χωρίς διαφημίσεις παίζουν σε Android Auto;
Αν δεν υπάρχουν, πώς το κάνω με youtube; Ξεκινάω την εφαρμογή στο κινητό και την κάνω cast στην Auto οθονη;

Εννοείς κάποια σαν το newpipe; Δυστυχώς εγώ δεν έχω βρει κάτι. Γενικά δεν έχει πολλά για auto και υπάρχουν ελλείψεις από γνωστές εφαρμογές που απλά don't make sense.

RASTAVIPER
11-09-24, 15:51
Κανείς που ξέρει πώς γίνεται με YouTube μέσω κινητού;
Παίζει με casting ;

chat1978
11-09-24, 21:11
Κανείς που ξέρει πώς γίνεται με YouTube μέσω κινητού;
Παίζει με casting ;

Εγώ δεν είχα μπορέσει, γιατί μόνο εφαρμογές με το κατάλληλο manifest βγαίνουν. Εναλλακτικά όταν το συνδέω με καλώδιο, βγάζει μια επιλογή για mirrorlink αλλά δεν δουλεύει.

sadako
12-09-24, 13:08
Μήπως έχει πάρει κανείς κανένα μηχανάκι από αυτά που τα συνδέεις με την USB θύρα και μετά μπορείς να συνδέσεις μέσω αυτού το κινητό σου με το Android ασύρματα; Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι όταν είναι συνδεδεμένο με καλώδιο ταυτόχρονα φορτίζει κιόλας, οπότε σε μακρινά ταξίδια βγαίνεις πάντα από το αμάξι με 100% μπαταρία...

8anos
12-09-24, 13:18
Μήπως έχει πάρει κανείς κανένα μηχανάκι από αυτά που τα συνδέεις με την USB θύρα και μετά μπορείς να συνδέσεις μέσω αυτού το κινητό σου με το Android ασύρματα; Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι όταν είναι συνδεδεμένο με καλώδιο ταυτόχρονα φορτίζει κιόλας, οπότε σε μακρινά ταξίδια βγαίνεις πάντα από το αμάξι με 100% μπαταρία...

Ναι, είχα αγοράσει ένα από το AliExpress στα 25 δολάρια.
Ως τώρα δουλεύει κανονικά.

sadako
12-09-24, 13:23
Μπορείς να παραθέσεις μοντέλο/link;

Σχετικοάσχετο, από AliExpress έχω να παραγγείλω πάρα πολύ καιρό, συνεχίζουν τα θέματα με τελωνείο;

8anos
12-09-24, 13:40
Μπορείς να παραθέσεις μοντέλο/link;

Σχετικοάσχετο, από AliExpress έχω να παραγγείλω πάρα πολύ καιρό, συνεχίζουν τα θέματα με τελωνείο;

Είχα πάρει αυτό
Στα 23 δολάρια το βλέπω

https://a.aliexpress.com/_EHP6snj
Κανένα πρόβλημα με το τελωνείο

sadako
12-09-24, 14:29
Εμένα πάλι γιατί μου το βγάζει 12,52€; Είναι σίγουρα το ίδιο;

258469

BlueChris
12-09-24, 14:48
Εμένα πάλι γιατί μου το βγάζει 12,52€; Είναι σίγουρα το ίδιο;

258469

και εμένα τόσο το βγάζει.

8anos
12-09-24, 15:02
Για κάποιο λόγο εάν το λινκ ανοιχτεί από την εφαρμογή ή από τον browser δίνει άλλη τιμή.

deniSun
12-09-24, 23:17
Έχω κάποιες ερωτήσεις για το android auto:

1. Μπορείς να το έχεις συνδεδεμένο με usb και όχι με bt
και ταυτόχρονα να παίρνει τα data αλλά και να φορτίζει;
Έχει δύο usb καλώδια το σύστημα στο αμάξι.
Το ένα με 4pin και το άλλο με 6.
Να φανταστώ ότι αυτό με το 6 είναι και για φόρτιση;

2. Λογικά θα πρέπει να υπάρχουν ενεργοποιημένα στο κινητό gps/data ή/και bt
Το wifi γιατί το ανοίγει;

3. Το android auto που το βρίσκουμε στο κινητό για τις ρυθμίσεις του;
Τώρα πηγαίνω στο play, κάνω search γι αυτό και μου το εμφανίζει για ρυθμίσεις.

4. Την οθόνη την χωρίζει σε δύο μέρη.
Το ένα δείχνει το maps και στο άλλο μουσική κλπ.
Μπορεί η πλοήγηση να καταλαμβάνει και το δεξί μέρος (όλο το πλάτος της οθόνης).

5. Κατά την κλήση ο ήχος θα ακούγεται από τα ηχεία του αμαξιού.
Για μικρόφωνο θα πάρει τον ήχο από το εξωτερικό μικρόφωνο (αυτό της συσκευής του αυτοκινήτου) ή από το τηλέφωνο;

@ ADSLgr.com All rights reserved.