Επιστροφή στο Forum : Mundial 2022
Βρε παιδιά σόρι, αλλά το γκολ της Ιαπωνίας δεν ήταν άουτ ???????
https://www.youtube.com/watch?v=0MF45i7KzEI
Χάρηκα για τους Γερμανούς :twisted:
Βρε παιδιά σόρι, αλλά το γκολ της Ιαπωνίας δεν ήταν άουτ ???????
Έτσι φαίνεται, αλλά σύμφωνα με το chip της μπάλας, δεν είχε βγει 100% έξω η μπάλα, οπότε και 1% της μπάλας να είναι στη γραμμή, θεωρείται εντός η μπάλα.
Έτσι φαίνεται, αλλά σύμφωνα με το chip της μπάλας, δεν είχε βγει 100% έξω η μπάλα, οπότε και 1% της μπάλας να είναι στη γραμμή, θεωρείται εντός η μπάλα.
Γιαπωνεζικη παραγκα.:lol:
Καταντήσαμε το ποδόσφαιρο τένις που με το Hawkeye κρίνονται πόντοι στην ψ@λ@τριχα. Τραγικό.
Καταντήσαμε το ποδόσφαιρο τένις που με το Hawkeye κρίνονται πόντοι στην ψ@λ@τριχα. Τραγικό.
Συμφωνώ. Απ'την άλλη βέβαια, αν λόγω αυτών των συστημάτων τα πράγματα είναι όσο γίνεται πιο δίκαια, δεν είναι καλύτερα;
Βέβαια, όσο θα κυριαρχεί το betting, όσα συστήματα και να βάλεις, τις μπινιές δεν τις γλιτώνεις...
επρεπε να αλλάξουν οι κανονισμοι για το τι ειναι out απο τη στιγμή που μπηκε ο VAR
Συμφωνώ. Απ'την άλλη βέβαια, αν λόγω αυτών των συστημάτων τα πράγματα είναι όσο γίνεται πιο δίκαια, δεν είναι καλύτερα;
Δεν ξέρω, πραγματικά. Μπαίνει γκολ σήμερα και αύριο μαθαίνουμε πως ακυρώθηκε. Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε.
Δεν ξέρω, πραγματικά. Μπαίνει γκολ σήμερα και αύριο μαθαίνουμε πως ακυρώθηκε. Δεν είναι αυτό το ποδόσφαιρο που αγαπήσαμε.
Ισχύει. Το var κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είναι πιο χαλαρό και να μη χρησιμοποιείται κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά στις πραγματικά αμφισβητούμενες φάσεις.
Δηλαδή καλά καλά δεν μπορούν να πανηγυρίσουν οι παίκτες ένα γκολ.
Επίσης, εξίσου εκνευριστικό, το offside να ορίζεται σε χιλιοστά ποδιού και ώμου που ξεφεύγουν, λες και στην πράξη αυτά καθορίζουν το πλεονέκτημα του επιτηθέμενου.
Βέβαια, τόσα χρόνια που βλέπαμε λάθος σφυρίγματα και εξόφθαλμες αδικίες, παρακαλούσαμε για τέτοιες τεχνολογίες. Οπότε τα βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας. :p
Βέβαια, τόσα χρόνια που βλέπαμε λάθος σφυρίγματα και εξόφθαλμες αδικίες, παρακαλούσαμε για τέτοιες τεχνολογίες. Οπότε τα βγάλαμε μόνοι μας τα μάτια μας.
τρου ντατ. Θα μπορούσαν βέβαια να βάλουν και 2ο ενεργό διαιτητή.
τρου ντατ. Θα μπορούσαν βέβαια να βάλουν και 2ο ενεργό διαιτητή.
Σαν το μπάσκετ ένα πράγμα. Αυτό θα ήταν καλή φάση. Και πιο δύσκολο (αλλά όχι ακατόρθωτο προφανώς!) να λαδώσεις 2 κοράκια αντί για 1 :p
Σαν το μπάσκετ ένα πράγμα. Αυτό θα ήταν καλή φάση. Και πιο δύσκολο (αλλά όχι ακατόρθωτο προφανώς!) να λαδώσεις 2 κοράκια αντί για 1
δλδ κατηγορείς την FIFA εεεεεεεε ? :tooth
[/B]
δλδ κατηγορείς την FIFA εεεεεεεε ? :tooth
Όχι καλέ, πού ακούστηκε κάτι τέτοιο; Οι άνθρωποι είναι αδέκαστοι!
Εξάλλου, απ'την καλή τους την καρδιά έδωσαν τη διοργάνωση στο Κατάρ, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα σχετικά :p
Εξάλλου, απ'την καλή τους την καρδιά έδωσαν τη διοργάνωση στο Κατάρ, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα σχετικά
Κα Καιλή εσείς ? :p:p
Κα Καιλή εσείς ? :p:p
:lol: :lol: :lol:
To VAR ήρθε για να μείνει. Αν ο τρόπος να αποφύγουμε τα ανθρώπινα λάθη είναι η τεχνολογία, τότε ορίζουμε τους κανόνες, το οποίο σημαίνει ότι είτε για μία τρίχα ή 10 μέτρα είσαι offside, πρέπει να σφυριχτεί. Εγώ το θεωρώ δίκαιο, ξέρουμε τους κανόνες και ότι γίνει.
if (ώμος-πόδι>0) then offside()
Έτσι απλά.
Το ποδόσφαιρο ειναι αγαπημένο σπορ όλων γιατί ουσιαστικά ο παράγοντας τύχη έχει την δυνατότητα να επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα. Ένα ακυρο, άδικο, τυχερό, αναπάντεχο γκολ έχει 100% συμμετοχή σε ένα αποτέλεσμα 1-0 κτλ. Ειναι το σπόρ που ο κακομοίρης μπορεί να τύχει να κερδίσει την καλύτερη ομάδα. Σε άλλα αθλήματα αυτά δεν γινονται και ειναι πιο αποστηρωμένα. Απλά ο κόσμος δεν θέλει να πει ότι δεν θέλω ψηφιακούς ελέγχους γιατί αφαιρούν από την χαρά και λύπη όλων όσως πηγάζουν από αυτό το "τυχαίο" παράγοντα. Πως αλλιώς θα γίνει κουβέντα οπαδών; Κακά τα ψέματα, το τυχαίο και ο τζόγος ειναι αλατοπίπερο για τις μάζες.
Επίσης λέγεται ότι ειναι το σπόρ που συνδυάζει περισσότερο από όλα τα χαρακτηριστικά του κυνηγού cavemen. Ίσως γιαυτό έχει και τα υψηλότερα επίπεδα αμορφωσιάς στους παίχτες του.
Προχθες για παράδειγμα, βλέπεις τον διαιτητή να έχει στήσει τα πάντα για το πέναλτι υπερ της Κροατίας και ξαφνικά πάει, βλέπει λίγο υλικό και τα ακυρώνει όλα. Κουταμάρες χοντρές για μένα γιατί έχει τεράστιο lag και ο οποιος ενθουσιασμός και αγανάκτηση έγιναν για το τίποτα. Σε λίγο θα ειναι όλοι σε σε διαδικασία εκρηξης, αλλά με επίφυλαξη. Κάτι σαν τα tentive meetings. Ή στο καπάκι έλεγχος ή τίποτα.
Γενικά η FIFA θέλει σημαντικές αλλαγές γιατί μαζί με το ΚΑΤΑΡ τα έχουν κάνει σκατεί.
Διαφωνώ πλήρως. Ένα άκυρο γκολ δεν πρέπει να μετράει ότι και να γίνει. Ο τυχαίος παράγοντας υπάρχει σε πολλά έγκυρα γκολ. Από την άλλη θεωρώ το ότι ένα τυχερό γκολ μπορεί να κρίνει την αναμέτρηση είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου.
Διαφωνώ πλήρως. Ένα άκυρο γκολ δεν πρέπει να μετράει ότι και να γίνει. Ο τυχαίος παράγοντας υπάρχει σε πολλά έγκυρα γκολ. Από την άλλη θεωρώ το ότι ένα τυχερό γκολ μπορεί να κρίνει την αναμέτρηση είναι η μαγεία του ποδοσφαίρου.
Ελπίζω να έβαλα το τυχαίο σε εισαγωγικά. Αναφέρομαι γενικά σε ένα παράγοντα που δεν έχει να κάνει με το ταλέντο και την κλάση μιας ομάδας, και το ποδόσφαιρο έχει πολύ από αυτό.
To VAR ήρθε για να μείνει. Αν ο τρόπος να αποφύγουμε τα ανθρώπινα λάθη είναι η τεχνολογία, τότε ορίζουμε τους κανόνες, το οποίο σημαίνει ότι είτε για μία τρίχα ή 10 μέτρα είσαι offside, πρέπει να σφυριχτεί. Εγώ το θεωρώ δίκαιο, ξέρουμε τους κανόνες και ότι γίνει.
if (ώμος-πόδι>0) then offside()
Έτσι απλά.
Αν δεν υπήρχε παράγκα (παγκόσμια), ίσως να συμφωνούσα. Αλλά επειδή εξακολουθούν να επηρεάζουν τα αποτελέσματα κατά το δοκούν, προτιμώ να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο σφάλματος υπέρ οποιαδήποτε ομάδας, παρα αυτό το αποστειρωμενο αποτέλεσμα εις βάρος των αυθόρμητων συναισθημάτων οπαδών και παικτών.
Αν δεν υπήρχε παράγκα (παγκόσμια), ίσως να συμφωνούσα. Αλλά επειδή εξακολουθούν να επηρεάζουν τα αποτελέσματα κατά το δοκούν, προτιμώ να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο σφάλματος υπέρ οποιαδήποτε ομάδας, παρα αυτό το αποστειρωμενο αποτέλεσμα εις βάρος των αυθόρμητων συναισθημάτων οπαδών και παικτών.
Δεν σε καταλαβαίνω... Το VAR δεν εμποδίζει την παράγκα από το να υπάρχει; Αυτό δεν είναι καλό; (Επίσης το ότι ξέρουμε τα λεπτά των καθυστερήσεων).
Εγώ πάντως στηρίζω Κροατία
:mrgreen:
https://www.in.gr/2022/12/02/itrash/mountial-2022-pio-seksi-opados-ksanaxtypise-prokalei-egkefalika-sto-katar/
:oops:
Δεν σε καταλαβαίνω... Το VAR δεν εμποδίζει την παράγκα από το να υπάρχει; Αυτό δεν είναι καλό; (Επίσης το ότι ξέρουμε τα λεπτά των καθυστερήσεων).
Δυστυχώς δεν την εμποδίζει/αποτρέπει, γιατί το VAR αν θέλει το συμβουλεύεται ο διαιτητής (αν δεν κάνω λάθος).
Οπότε πάλι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μαγειρευτεί η έκβαση του αγώνα.
Anyway, εγώ είμαι υπέρ αυτών των συστημάτων, απλώς ο τρόπος που εφαρμόζονται δεν μου αρέσει και φαντάζομαι αυτό θίγει και ο nnn.
Πχ πλέον σκέφτονται να κάνουν πιο παχιά τη γραμμή του offside, άρα αυτό κάτι σημαίνει. Σημαίνει πως η φάση χρήζει βελτίωσης και θέλω να πιστεύω θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο μέλλον.
Αν μη τι άλλο, η μπάλα είναι πλέον προϊόν και όταν οι πωλήσεις δεν πάνε καλά, θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις προς πάσα κατεύθυνση.
Από όσο ξέρω, το VAR είναι συμβουλευτικό και την τελική ευθύνη την έχει ο διαιτητής. Μπορεί να το αγνοήσει ή να αλλάξει γνώμη.
Δυστυχώς δεν την εμποδίζει/αποτρέπει, γιατί το VAR αν θέλει το συμβουλεύεται ο διαιτητής (αν δεν κάνω λάθος).
Οπότε πάλι ελλοχεύει ο κίνδυνος να μαγειρευτεί η έκβαση του αγώνα.
Anyway, εγώ είμαι υπέρ αυτών των συστημάτων, απλώς ο τρόπος που εφαρμόζονται δεν μου αρέσει και φαντάζομαι αυτό θίγει και ο nnn.
Πχ πλέον σκέφτονται να κάνουν πιο παχιά τη γραμμή του offside, άρα αυτό κάτι σημαίνει. Σημαίνει πως η φάση χρήζει βελτίωσης και θέλω να πιστεύω θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο μέλλον.
Αν μη τι άλλο, η μπάλα είναι πλέον προϊόν και όταν οι πωλήσεις δεν πάνε καλά, θα γίνουν βελτιωτικές κινήσεις προς πάσα κατεύθυνση.
Πλησιάζουν τις θεωρίες συνωμοσίας αυτά που λες. Αν η τεχνολογία κάνει το μαγείρεμα πιο δύσκολο, τότε είναι ευπρόσδεκτη για μένα. Προφανώς σε κάποιες οριακές περιπτώσεις (πχ αν κάτι είναι πέναλτι ή όχι) η κρίση του διαιτητή είναι υποκειμενική, αλλά τα πολλαπλά (και δημόσια) replay, που τα κρίνουν πολλά άτομα, δυσκολεύει την παράγκα. Στο offside, άσχετα με το πόσο "παχιά" θα κάνουν τη γραμμή, η τεχνολογία είναι αμείλικτη. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκεί.
Πλησιάζουν τις θεωρίες συνωμοσίας αυτά που λες. Αν η τεχνολογία κάνει το μαγείρεμα πιο δύσκολο, τότε είναι ευπρόσδεκτη για μένα. Προφανώς σε κάποιες οριακές περιπτώσεις (πχ αν κάτι είναι πέναλτι ή όχι) η κρίση του διαιτητή είναι υποκειμενική, αλλά τα πολλαπλά (και δημόσια) replay, που τα κρίνουν πολλά άτομα, δυσκολεύει την παράγκα. Στο offside, άσχετα με το πόσο "παχιά" θα κάνουν τη γραμμή, η τεχνολογία είναι αμείλικτη. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα εκεί.
Ποιες θεωρίες συνωμοσίας; Θες να μου πεις ότι δεν γίνονται παρεμβάσεις κατά το δοκούν σε πολλά ματς;
Αν είσαι ρομαντικός, δεν θέλεις να το πιστέψεις, αλλά όταν μπαίνουν στη μέση οι στοιχηματικές, δυστυχώς δεν μπορείς να το αποκλείσεις.
Η τεχνολογία είναι αμείλικτη, αλλά όπως είπε και ο nnn, έχει (προς το παρόν) συμβουλευτικό χαρακτήρα, οπότε όλα είναι ρευστά.
Το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Και το προϊον, οι κάτοχοί του το προστατεύουν. Όλα τα υπόλοιπα, είναι για να 'χουμε να συζητάμε. Γνώμη μου.
Ποιες θεωρίες συνωμοσίας; Θες να μου πεις ότι δεν γίνονται παρεμβάσεις κατά το δοκούν σε πολλά ματς;
Αν είσαι ρομαντικός, δεν θέλεις να το πιστέψεις, αλλά όταν μπαίνουν στη μέση οι στοιχηματικές, δυστυχώς δεν μπορείς να το αποκλείσεις.
Η τεχνολογία είναι αμείλικτη, αλλά όπως είπε και ο nnn, έχει (προς το παρόν) συμβουλευτικό χαρακτήρα, οπότε όλα είναι ρευστά.
Το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Και το προϊον, οι κάτοχοί του το προστατεύουν. Όλα τα υπόλοιπα, είναι για να 'χουμε να συζητάμε. Γνώμη μου.
Αν δηλαδή μπει γκολ και το VAR το δείξει offside, πιστεύεις ότι ο διαιτητής θα δείξει το ανάποδο; Και ναι, θεωρητικά γίνεται γιατί είναι "ο άρχοντας του αγώνα" και επίσης θεωρητικά μπορεί να δώσει ότι θέλει, αλλά θα ξανασφυρίξει αυτός ο διαιτητής;
Αν δηλαδή μπει γκολ και το VAR το δείξει offside, πιστεύεις ότι ο διαιτητής θα δείξει το ανάποδο; Και ναι, θεωρητικά γίνεται γιατί είναι "ο άρχοντας του αγώνα" και επίσης θεωρητικά μπορεί να δώσει ότι θέλει, αλλά θα ξανασφυρίξει αυτός ο διαιτητής;
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως δεν εννοώ ότι αλλοίωση συμβαίνει στο 90% των αγώνων. Αλλά σε συγκεκριμένα, κομβικά ματς.
Έχει διαιτητές αναλώσιμους. Αν πάρουν ένα καλό πακέτο, δεν χρειάζεται καν να ξανασφυρίξουν :p
Το offside νομίζω είναι πιο αυτοματοποιημένο πλέον. Πιο πολύ σε περιπτώσεις penalty πέφτει αλλοίωση. Που κρίνει ένα ματς πιο εύκολα.
Το τέλειο έγκλημα (https://www.karpetshow.gr/blog/to-teleio-egklima)
Ο Κάρπετ λέει αυτά που λέω κι εγώ για την Ισπανία.
Επίσης μία αναφορά στο Παγκόσμιο του 1982, στο γνωστό "μπισκότο".
Για να θυμούναι οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι:
Η ειρωνεία του πράγματος είναι ότι η FIFA αποφάσισε όλα τα ματς της τρίτης αγωνιστικής να γίνονται την ίδια ώρα μετά το αξέχαστο εκείνο «μπισκότο» που έφτιαξαν το 1982 οι Δυτικογερμανοί με τους Αυστριακούς για να αποκλείσουν την Αλγερία – τα συνεταιράκια εκείνης της βραδιάς σταμάτησαν να παίζουν μετά το 1-0 του Χρούμπες, το μόνο αποτέλεσμα που γνώριζαν πως έδινε πρόκριση και στους δυο. Σαράντα χρόνια μετά οι Γερμανοί κατάλαβαν την πίκρα ενός τέτοιου αποκλεισμού – θα γίνουν πιο συμπαθητικοί μετά από αυτό γιατί αν μη τι άλλο αυτοί έδειξαν ήθος: δεν κάθισαν να χάσουν από τους Κοσταρικανούς για να πετάξουν έξω τους Ισπανούς πληρώνοντας τους με το ίδιο νόμισμα.
Οι Γερμανοί, τότε, εκτός από το "μπισκότο", έγιναν αντιπαθείς κυρίως για τη φάση αυτή (https://www.youtube.com/watch?v=tGq7VcaHoqo) που ο διαιτητής την είδε σαν κανονική.
η βραζιλια αυτή για ποιο λογο ειναι φαβορί για κατάκτηση;
btw ο προπονητής της ειναι φτυστός ο Ζαφείρης Μελάς
Δεν είδα τον αγώνα σήμερα, αλλά ξέρω ότι παίζαν με 9 αλλαγές για να ξεκουράσουν βασικούς. Ότι έκανε και η Γαλλία δηλαδή. Και οι δύο έχασαν. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από ομάδες που έχουν ήδη προκριθεί, ένας αγώνας κάθε 4 μέρες είναι πολύ.
τα δευτερα της βραζιλιας ηταν
στο ρελαντι στην κυριολεξια η βραζιλια και εχει ηδη βαλει 4...
στο ρελαντι στην κυριολεξια η βραζιλια και εχει ηδη βαλει 4...
καταπληκτική είναι σήμερα
Αργεντινή Αγγλία ως πρόβλεψη για ζευγάρι τελικού.
Θα έλεγα και Αργεντινή-Γαλλία αλλά μάλλον ήρθε η ώρα και των Άγγλων να δουν τελικό.
Μπήκα να γράψω για το φανταστικό τρίτο γκολ της Βραζιλίας, και εκείνη τη στιγμή έβαλε τον πύραυλο η Ν. Κορέα, τι γκολάρα ήταν αυτή!
Βλέπω τελικό Βραζιλία - Γαλλία με τελικό νικητή τη Βραζιλία (αν και υποστηρίζω Γαλλία).
Εκτός και αν έχουμε κάποια άσχημη εξέλιξη με τον Πελέ και τους πιάσουν τα ψυχοσωματικά τους.
Η Αργεντινή έχει τόσο άγχος που, αν και ανώτερη, δύσκολα βλέπω να περνάει την Ολλανδία.
Άγγλους και Ισπανούς πιστεύω θα τους καθαρίσει ο Mbappe.
Rebel Scum
06-12-22, 01:23
Από όσα έχω δει μέχρι τώρα (μετά από 15 έτη αποχής από στρογγυλή) Γαλλία και Βραζιλία φαίνονται οι καλύτερες. Καλά πράγματα έχω δει και από Αγγλία, Ισπανία.
Προσωπικά θα ήθελα να το σηκώσει η Αργεντινή απλά για να μπει και το τελευταίο τρόπαιο στη συλλογή του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών :p
Είναι η ιδέα μου ή δεν παίζουν το ποδόσφαιρο που έπαιζαν παλιά οι σημερινοί παίχτες :whistle:
Pele αν και δεν τον πρόλαβα και πολύ ο τύπος είναι ένας ζωντανός θρύλος :worthy: :respekt:
https://www.youtube.com/watch?v=k85liXbZiao
Πως λέμε Michael Jordan των Chicago Bulls έ κάτι παραπλήσιο (Αυτόν τον πρόλαβα)
Τότε παίζανε πρωτίστως γιατί το αγαπούσαν σαν άθλημα και όχι για τα φράγκα ;)
ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧ
δεν φτανει που επαιξαν χαλια
δεν φτανει που δεν εβαλαν ενα πεναλτυ
εφυγαν και με κλασσατο πανενκα
Κηδεία οι Ισπανοί :twisted:
αν και ηθελα Ισπανία Πορτογαλία στους 8, μια χαρα ειναι να περνάει ενα outsider.
Τους καταράστηκε ο Θεός του ποδοσφαίρου να μην ξαναβάλουν γκολ σ'αυτό το μουντιάλ
(μετά το στήσιμο που έκαναν στον ματς με τους Ιάπωνες).
Θέλω κηδεία και Πορτογαλίας :twisted:
ΝΑΙ ΜΩΡΗ Π%$^%$^$% ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΝΕΥΜΑΡ ΝΑΙΙΙ
Σιγά χαλάρωσε :p :p
Οι βραζιλιάνοι πρέπει να αποκλειστούν μαζί με τους αργεντινούς. Αν στραβώσει ο Δίας και πάρει κάποια το ΠΚ, θα μας πρήζουν για άλλα 60 χρόνια :twisted:
- - - Updated - - -
Έτσιιιιι χαχαχαχα
- - - Updated - - -
:biggrin:
243887
επρεπε να το ανοιξεις ε :evil:
κριμα για τη γκολαρα του νευμαρ. Η Κροατία δεν βλεποταν σε ολο το ματς... Και πολυ φοβαμαι οτι θα ξαναπαει τελικο...
Το ίδιο ματς βλέπαμε; Μια χαρά ήταν η Κροατία, πολύ σκληρός αντίπαλος. Η Βραζιλία νόμιζε ότι θα κερδίσει με τη φανέλα, και το πλήρωσε.
Το ίδιο ματς βλέπαμε; Μια χαρά ήταν η Κροατία, πολύ σκληρός αντίπαλος. Η Βραζιλία νόμιζε ότι θα κερδίσει με τη φανέλα, και το πλήρωσε.
park the bus ηταν η κατασταση
δεν ειδα πρωτο ημίχρονο επομενως μπορει για εκει να κανω λαθος. Αλλα μετα το 45 ειχε εντελως παθητικό ρολο
@ ADSLgr.com All rights reserved.