PDA

Επιστροφή στο Forum : Mundial 2022

Σελίδες : 1 2 3 4 [5]

tsigarid
18-12-22, 23:31
Εντάξει μακράν ο πιο συναρπαστικός τελικός που έχω δει.

Από το 70 και μετά, συμφωνώ απόλυτα. Καταπληκτικό παιχνίδι. Δυστυχώς έχασα την απονομή, με το που τελείωσαν τα πέναλτι έφυγα τρέχοντας για το αεροδρόμιο, με μισή ώρα καθυστέρηση! ΟΚ, πρόλαβα :p

vagdsl
19-12-22, 00:29
Ιστορικό ματς το αποψινό, θα μιλάνε γι αυτό οι επόμενες γενεές.

Υποστήριζα Γαλλία, πανηγύρισα στο 2ο γκολ του Εμπαπέ αλλά θα ήταν μεγάλο κρίμα και άδικο αν το έχανε ο Μέσι.

Και ο λαός της Αργεντινής το χρειαζόταν, έχει πλέον έναν ήρωα που του αξίζει.

tsigarid
19-12-22, 00:38
Το φοβερό με το ματς δεν είναι μόνο το θέαμα και η διακύμανση του σκορ, αλλά ακόμα και το πως άλλαζε χέρια η χρυσή μπάλα όσο μπαίναν τα γκολ. Πραγματικά αξέχαστο.

PopManiac
19-12-22, 00:48
Σε αυτή τη ζωή/τους καιρούς δε μου κάνει τίποτα πια εντύπωση. Όλα για το μαρούλι γίνονται άλλωστε. Πάντα όλα γι' αυτό γινόντουσαν.

Δλδ, στήθηκε το παιχνίδι έτσι ώστε να δωθεί πέναλτι στους Αργεντίνους, κατόπιν να σκοράρει ο Ντι Μαρία, ύστερα να δωθεί πέναλτι στους Γάλλους, μετά να σκοράρει ο Εμπαπέ, κατόπιν να πάμε σε παράταση, ύστερα να σκοράρει ο Μέσσι, και τελικά κυριολεκτικά μερικά λεπτά πριν λήξει η παράταση, δίνεται πέναλτι στους Γάλλους για να πάμε στα.... πέναλτι όπου μάλλον ήταν δεδομένο ότι θα το κέρδιζαν οι Αργεντίνοι και το είχαν στήσει οι Γάλλοι.

Give me a break φίλος, είπαμε :facepalm:

megahead13
19-12-22, 01:23
Δλδ, στήθηκε το παιχνίδι έτσι ώστε να δωθεί πέναλτι στους Αργεντίνους, κατόπιν να σκοράρει ο Ντι Μαρία, ύστερα να δωθεί πέναλτι στους Γάλλους, μετά να σκοράρει ο Εμπαπέ, κατόπιν να πάμε σε παράταση, ύστερα να σκοράρει ο Μέσσι, και τελικά κυριολεκτικά μερικά λεπτά πριν λήξει η παράταση, δίνεται πέναλτι στους Γάλλους για να πάμε στα.... πέναλτι όπου μάλλον ήταν δεδομένο ότι θα το κέρδιζαν οι Αργεντίνοι και το είχαν στήσει οι Γάλλοι.

Όχι ρε φίλος δε σου δίνω κανένα break, ΟΚ;;; Συνωμοσιολόγος δεν είμαι, αλλά ούτε ζω και σε συννεφάκια. Απλώς είπα την άποψή μου με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ΚΑΙ ΜΟΝΟ (σαφέστατα είδαμε άλλον αγώνα αργότερα). Take it or leave it, στα @@ μου. Άιντε γιατί πολύ το ζαλίσαμε.

Gentoo
19-12-22, 01:36
Όχι ρε φίλος δε σου δίνω κανένα break, ΟΚ;;; Συνωμοσιολόγος δεν είμαι. Απλώς είπα την άποψή μου με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ΚΑΙ ΜΟΝΟ (σαφέστατα είδαμε άλλο αγώνα αργότερα). Take it or leave it, στα @@ μου. Άιντε γιατί πολύ το ζαλίσαμε.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αυτοί που σε αμφισβητούν, είναι το εξής.

Ο διαιτητής, θα πάει το ματς εκεί που είναι να το πάει και αυτό φάνηκε με το ό,τι να 'ναι πέναλτι που έδωσε.

Από κει και πέρα, ναι, προφανώς και θα μπουν γκολ, γκολάρες, αναπάντεχα και σε ανύποπτη στιγμή.

Αν τα γκολ που θα μπουν βολεύουν την κατάσταση, καλώς.

Αν δεν βολεύουν, θα βρει να δώσει κανά μουσαντένιο πέναλτι ξανά ή φάουλ έξω απ'την περιοχή σε καλό σημείο και τα σχετικά.

Υπάρχουν τρόποι να φέρεις το αποτέλεσμα στη μεριά που θέλεις. Δεν είναι δύσκολο, ειδικά όταν οι 2 ομάδες είναι ισοδύναμες και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και στο ένα έξτρα σφύριγμα που θα κάνει το κοράκι.

Και προφανώς αυτά είναι εικασίες γιατί δεν μπορούμε να αποδείξουμε, αλλά όταν το χρήμα ρέει πάνω και κάτω απ'το τραπέζι, απ'τον πιο υψηλά ιστάμενο (πρόεδρο FIFA, UEFA, κλπ) μέχρι την τελευταία τρύπα του ζουρνά (Καϊλή), γιατί να μας κάνει εντύπωση;

Προσωπικά, έπαψα να χαλιέμαι για τη μπάλα και για όλα τα παραπάνω.
Θεωρώ τη φάση ένα προϊόν, το οποίο ανήκει σε κάποιον και αυτός περιμένει κέρδη και έσοδα απ'αυτό το προϊόν και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να το πουλήσει σωστά.

Θα χαλαστώ που η Ρεάλ έχει πάρει τα μισά champion's league με σπρώξιμο; Όχι.
Θα χαλαστώ που ο γαύρος έχει ένα σκασμό αγορασμένα πρωταθλήματα; Όχι.
Αυτά είναι για τα πιτσιρίκια που μαλώνουν στο sport24 και στο κάθε sport24 για το πόσα έχει η Ρεάλ/γαύρος και πόσα ο 2ος, 3ος, κλπ.

Την καλύτερη δουλειά την κάνουν οι Άγγλοι.
Έχουν φτιάξει ένα πρωτάθλημα που είναι πραγματικά ανταγωνιστικό, χωρίς διαφαινόμενο πρωταθλητή εξαρχής, με κυνήγητο μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Αντί να σπρώχνουν ομάδες, πουλάνε θέαμα και τα παίρνουν με διαφορετικό τρόπο τα φράγκα.
Και είναι το μόνο πρωτάθλημα που μπορώ να παρακολουθήσω με όρεξη πλέον. ;)

Mosfet
19-12-22, 01:58

Ολόκληρο σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Και προφανώς είναι παντελώς ασόβαρη, ιδιαίτερα έτσι όπως κύλησε το παιχνίδι, η άποψη ότι τάχα ήταν στημένο, για να το πάρει η Αργεντινή.

megahead13
19-12-22, 02:27
Αυτό που δεν καταλαβαίνουν αυτοί που σε αμφισβητούν, είναι το εξής.

Ο διαιτητής, θα πάει το ματς εκεί που είναι να το πάει και αυτό φάνηκε με το ό,τι να 'ναι πέναλτι που έδωσε.

Από κει και πέρα, ναι, προφανώς και θα μπουν γκολ, γκολάρες, αναπάντεχα και σε ανύποπτη στιγμή.

Αν τα γκολ που θα μπουν βολεύουν την κατάσταση, καλώς.

Αν δεν βολεύουν, θα βρει να δώσει κανά μουσαντένιο πέναλτι ξανά ή φάουλ έξω απ'την περιοχή σε καλό σημείο και τα σχετικά.

Υπάρχουν τρόποι να φέρεις το αποτέλεσμα στη μεριά που θέλεις. Δεν είναι δύσκολο, ειδικά όταν οι 2 ομάδες είναι ισοδύναμες και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες και στο ένα έξτρα σφύριγμα που θα κάνει το κοράκι.

Και προφανώς αυτά είναι εικασίες γιατί δεν μπορούμε να αποδείξουμε, αλλά όταν το χρήμα ρέει πάνω και κάτω απ'το τραπέζι, απ'τον πιο υψηλά ιστάμενο (πρόεδρο FIFA, UEFA, κλπ) μέχρι την τελευταία τρύπα του ζουρνά (Καϊλή), γιατί να μας κάνει εντύπωση;

Προσωπικά, έπαψα να χαλιέμαι για τη μπάλα και για όλα τα παραπάνω.
Θεωρώ τη φάση ένα προϊόν, το οποίο ανήκει σε κάποιον και αυτός περιμένει κέρδη και έσοδα απ'αυτό το προϊόν και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό να το πουλήσει σωστά.

Θα χαλαστώ που η Ρεάλ έχει πάρει τα μισά champion's league με σπρώξιμο; Όχι.
Θα χαλαστώ που ο γαύρος έχει ένα σκασμό αγορασμένα πρωταθλήματα; Όχι.
Αυτά είναι για τα πιτσιρίκια που μαλώνουν στο sport24 και στο κάθε sport24 για το πόσα έχει η Ρεάλ/γαύρος και πόσα ο 2ος, 3ος, κλπ.

Την καλύτερη δουλειά την κάνουν οι Άγγλοι.
Έχουν φτιάξει ένα πρωτάθλημα που είναι πραγματικά ανταγωνιστικό, χωρίς διαφαινόμενο πρωταθλητή εξαρχής, με κυνήγητο μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
Αντί να σπρώχνουν ομάδες, πουλάνε θέαμα και τα παίρνουν με διαφορετικό τρόπο τα φράγκα.
Και είναι το μόνο πρωτάθλημα που μπορώ να παρακολουθήσω με όρεξη πλέον. ;)
Επιτέλους δηλαδή! Σ' ευχαριστώ :worthy:

aroutis
19-12-22, 03:01
Όχι ρε φίλος δε σου δίνω κανένα break, ΟΚ;;; Συνωμοσιολόγος δεν είμαι, αλλά ούτε ζω και σε συννεφάκια. Απλώς είπα την άποψή μου με βάση την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ΚΑΙ ΜΟΝΟ (σαφέστατα είδαμε άλλον αγώνα αργότερα). Take it or leave it, στα @@ μου. Άιντε γιατί πολύ το ζαλίσαμε.

https://youtu.be/ZvNy5hxs19E

Να θυμίσω ότι τους Γάλλους τους είχε χτυπήσει ίωση.
Είπαμε ότι το έχουμς με τις συνωμωσιες αλλά καμία φορά το occams razor είναι καλύτερο.

BlueChris
19-12-22, 10:40
Αγνό άθλημα το ποδόσφαιρο :)

πώς μοιράζονται τα πριμ της FIFA:

-Από 8.700.000: Εκουαδόρ, Κατάρ, Ιράν, Ουαλία, Μεξικό, Σαουδική Αραβία, Τυνησία, Δανία, Γερμανία, Κόστα Ρίκα, Βέλγιο, Καναδάς, Καμερούν, Σερβία, Ουρουγουάη, Γκάνα

-Από 12.600.000: ΗΠΑ, Αυστραλία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Σενεγάλη, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία

-Από 16.400.000: Ολλανδία, Βραζιλία, Αγγλία, Πορτογαλία

-24.200.000 το Μαρόκο

-26.100.000 η Κροατία

-29.000.000 η Γαλλία

-40.600.000 η Αργεντινή

Μου εξηγεί κάποιος γιατί εθνικές ομάδες παίρνουν λεφτά?

tsigarid
19-12-22, 10:47

Όλοι αυτοί που ασχολούνται με τις εθνικές εθελοντικά δουλεύουν;

netlag
19-12-22, 10:48

Γιατί πρέπει να καλύψουν τα τεράστια έξοδα που έκαναν όλη τη περίοδο από τα προκριματικά του μουντιάλ μέχρι τη τελική φάση, να πάρουν ενίσχυση για να βελτιωθεί το εγχώριο ποδόσφαιρο αλλα κυρίως ώστε οι διοικήσεις τους να κάνουν (ακόμα πιο) χλιδάτη ζωή.

chat1978
19-12-22, 10:54
Υποτίθεται ότι οι εθνικές ομάδες χρηματοδοτούνται από την ίδια την χώρα. Νομίζω στη Ελλάδα ανήκουν στο υπουργείο πολιτισμού.

Άντε και τα πηραν τα λεφτά. Η μαγεία θα ήταν να πήγαιναν τα λεφτά αυτά στην εσωτερική ανάπτυξη του αθλήματος.

BlueChris
19-12-22, 11:05
Υποτίθεται ότι οι εθνικές ομάδες χρηματοδοτούνται από την ίδια την χώρα. Νομίζω στη Ελλάδα ανήκουν στο υπουργείο πολιτισμού.

Άντε και τα πηραν τα λεφτά. Η μαγεία θα ήταν να πήγαιναν τα λεφτά αυτά στην εσωτερική ανάπτυξη του αθλήματος.

Αυτό... αν όντως τα λεφτά πάνε στις ομοσπονδίες και κάνουν έργα γήπεδα κλπ τότε πάω πάσο αλλά από την άλλη πως αναπτύσσετε το άθλημα όταν τα περισσότερα φράγκα τα παίρνει ο 1ος? ο 1ος για να είναι πρώτος δεν είναι τυχαία, σημαίνει στο φτωχό μου το μυαλό πως έχει λόγο λαού και χώρας, βάσεις για να βγάζει παίχτες πχ Βραζιλία-Αργεντινή που είναι γεμάτες γήπεδα. Καλό θα ήταν να βοηθούνταν οι ποιο μικρές "Ποδοσφαιρικά" χώρες από τόσο χρήμα για να αναπτυχθεί εκεί καλύτερα...

Αλλά τι λέω ε? έχω στιγμές ξανθιάς :)

chat1978
19-12-22, 12:26
Αυτό... αν όντως τα λεφτά πάνε στις ομοσπονδίες και κάνουν έργα γήπεδα κλπ τότε πάω πάσο αλλά από την άλλη πως αναπτύσσετε το άθλημα όταν τα περισσότερα φράγκα τα παίρνει ο 1ος? ο 1ος για να είναι πρώτος δεν είναι τυχαία, σημαίνει στο φτωχό μου το μυαλό πως έχει λόγο λαού και χώρας, βάσεις για να βγάζει παίχτες πχ Βραζιλία-Αργεντινή που είναι γεμάτες γήπεδα. Καλό θα ήταν να βοηθούνταν οι ποιο μικρές "Ποδοσφαιρικά" χώρες από τόσο χρήμα για να αναπτυχθεί εκεί καλύτερα...

Αλλά τι λέω ε? έχω στιγμές ξανθιάς :)

Εντάξει το παραπάνω είναι σύνδρομο της ανθρωπότητας. Χωρίς να έχεις τυπικά άδικο, θεωρώ λάθος την χρήση του ως επιχείρημα γιατί υπάρχουν αλλά πιο σοβαρα προβλήματα σε αυτή την κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ιδιωτικός διαγωνισμός και σε όλα τα ιδιωτικά πρωταθλήματα ο νικητής αμοίβεται το περισσότερο που εν δυνάμει δημιουργεί φαύλο κύκλο. Γι'αυτό θεωρώ ότι δεν κολλάει το επιχείρημα εδώ. Πάντως τα λεφτά δεν κάνουν την διαφορά. Δεν νομίζω ότι οι χώρες, ειδικά οι μεγάλες, έχουν ανάγκη 40εκ κάθε τέσσερα χρόνια.

Αν θες την γνώμη μου, ούτε τι κάνει το κάθε κράτος με τα λεφτά δεν μας αφορα. Γιατί ουσιαστικά παρεμβαίνεις στα εσωτερικά ενός κράτους. Μπορείς μόνο να αποκλείσεις συμμετέχοντες.

BlueChris
19-12-22, 12:54
Εντάξει το παραπάνω είναι σύνδρομο της ανθρωπότητας. Χωρίς να έχεις τυπικά άδικο, θεωρώ λάθος την χρήση του ως επιχείρημα γιατί υπάρχουν αλλά πιο σοβαρα προβλήματα σε αυτή την κατηγορία. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ιδιωτικός διαγωνισμός και σε όλα τα ιδιωτικά πρωταθλήματα ο νικητής αμοίβεται το περισσότερο που εν δυνάμει δημιουργεί φαύλο κύκλο. Γι'αυτό θεωρώ ότι δεν κολλάει το επιχείρημα εδώ. Πάντως τα λεφτά δεν κάνουν την διαφορά. Δεν νομίζω ότι οι χώρες, ειδικά οι μεγάλες, έχουν ανάγκη 40εκ κάθε τέσσερα χρόνια.

Αν θες την γνώμη μου, ούτε τι κάνει το κάθε κράτος με τα λεφτά δεν μας αφορα. Γιατί ουσιαστικά παρεμβαίνεις στα εσωτερικά ενός κράτους. Μπορείς μόνο να αποκλείσεις συμμετέχοντες.

Ναι δίκιο έχεις... είπα είχα τη ξανθιά στιγμή μου συνολικά... :)

MNP-10
19-12-22, 13:58

Το μουντιαλ απ'τη φυση του θα παραξει πολυ χρημα απο τηλεοπτικα, εισιτηρια, σπονσορες, εμπορικα δικαιωματα, κτλ.

Απ'τη στιγμη που θα παραξει χρημα υπαρχουν 3 επιλογες (ή μιγμα μεταξυ αυτων) για το που θα καταληξουν τα λεφτα.

1) Στο διοργανωτη
2) Στη FIFA
3) Στις ιδιες τις ομαδες

Αν αφηνες εκτος το (3) θα ηταν τελειως αδικο για τις ομαδες που παιζουν. Δλδ και να παραγουν το θεαμα και να μη παιρνουν φραγκο ωστε να τα κονομανε οι (1) και (2) στη πλατη τους.

Γι'αυτο παιρνουν λεφτα. Πιθανοτατα με βαση το τζιρο δισεκατομμυριων που γινεται παιζει να παιρνουν και πολυ λιγα.

nnn
19-12-22, 13:58
Στο 3ο γκολ της Αργεντινής :whistle:

244113

megahead13
19-12-22, 16:01
Το μουντιαλ απ'τη φυση του θα παραξει πολυ χρημα απο τηλεοπτικα, εισιτηρια, σπονσορες, εμπορικα δικαιωματα, κτλ.

Απ'τη στιγμη που θα παραξει χρημα υπαρχουν 3 επιλογες (ή μιγμα μεταξυ αυτων) για το που θα καταληξουν τα λεφτα.

1) Στο διοργανωτη
2) Στη FIFA
3) Στις ιδιες τις ομαδες

Αν αφηνες εκτος το (3) θα ηταν τελειως αδικο για τις ομαδες που παιζουν. Δλδ και να παραγουν το θεαμα και να μη παιρνουν φραγκο ωστε να τα κονομανε οι (1) και (2) στη πλατη τους.

Γι'αυτο παιρνουν λεφτα. Πιθανοτατα με βαση το τζιρο δισεκατομμυριων που γινεται παιζει να παιρνουν και πολυ λιγα.
Τις στοιχηματικές ξέχασες :twisted: Ναι, είμαι (ποδοσφαιρικός/αθλητικός) flat earther* :rolleyes: :whistle:

* Tο διαβάσαμε κι αυτό εδώ μέσα :lol:

xaris2335
20-12-22, 11:40
Δεν φαντάζεστε πόσο το ευχαριστήθηκα που έχασαν τα Γαλλάκια :rofl:

https://www.youtube.com/watch?v=I2NceK5uVXY

konig
21-12-22, 17:58
https://www.youtube.com/watch?v=SJoqxSofzs8

@ ADSLgr.com All rights reserved.