PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβληματική σύνδεση μετά από έργα(;)

Fomin
04-01-23, 23:54
Γεια σας,

Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα και θα ήθελα τη γνώμη πιο έμπειρων στο θέμα. Εδώ και κάποιο καιρό (περίπου ένα μήνα ίσως και περισσότερο) αντιμετωπίζω πρόβλημα στη σύνδεση μου (περιοχή Ίλιον, Αττικής). Το κύριο χαρακτηριστικό είναι οι χαμηλές ταχύτητες κυρίως στο upload. Η παρακάτω είναι μία ενδεικτική εικόνα της κατάστασης:

244545

Ζήτησα έλεγχο από Cosmote. Αυτοί δεν διαπίστωσαν ιδιαίτερο πρόβλημα και με ρώτησαν αν θέλω να επισκεφθεί τεχνικός το σπίτι. Επειδή δεν μπορούσα να βρίσκομαι στο σπίτι εκείνη την περίοδο και επειδή η κατάσταση ήταν σχετικά ανεκτή εκείνη τη στιγμή τους είπα ότι δεν χρειάζεται προς το παρόν, αν και πιστεύω ότι το πρόβλημα βρίσκεται κάπου αλλού και όχι σε εμένα μιας και δεν έχει γίνει απολύτως καμία αλλαγή που να δικαιολογεί αυτή την απότομη αλλαγή. Θεωρείτε ότι υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να οφείλεται σε πρόβλημα στο modem (speedport entry 2i); Το έχω χρόνια και δεν είχε πρόβλημα ως τώρα. Πάντα έπιανα μεγάλες ταχύτητες σε download και upload. Μπορώ να κάνω εγώ κάποιο έλεγχο ή να δοκιμάσω κάτι εγώ πριν ξαναμιλήσω στην Cosmote; Οι τιμές σε attenuation και noise margin μου φαίνονται κακές. Υπάρχει περίπτωση να οφείλεται σε εσωτερική καλωδίωση;

geoavlonitis
05-01-23, 00:04
Σίγουρα είναι καλωδιακό το θέμα. Πάντα υπάρχει η περίπτωση η βλάβη να βρίσκεται στην εσωτερική καλωδίωση (εννοώντας και τα καλώδια μέσα στους τοίχους). Δε νομίζω ότι φταίει το router. Να ζητήσεις έλεγχο από την Cosmote γιατί η γραμμή είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Ευτυχώς που έχεις σύνδεση δηλαδή!

BillyVan
05-01-23, 00:05
Ειναι οντως κακες.

Θεωρητικα εχεις VDSL 2

Τι ταχυτητα ειχες ομως πριν ολα αυτα και τι πακετο πληρωνεις?

Δεν εχεις ουτε 10 mbps/1

Και μεγαλη εξασθενιση

sweet dreams
05-01-23, 00:05
Ένα προηγούμενο ss από τα χαρακτηριστικά θα βοηθούσε ώστε να κάνουμε σύγκριση.

Μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο στον κατανεμητή του κτιρίου με κάποιο άλλο δοκιμασμένο router.

Fomin
05-01-23, 00:13
Ένα προηγούμενο ss από τα χαρακτηριστικά θα βοηθούσε ώστε να κάνουμε σύγκριση.

Μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο στον κατανεμητή του κτιρίου με κάποιο άλλο δοκιμασμένο router.

Δεν υπάρχει άλλη σύνδεση. Ουσιαστικά είναι ένα ισόγειο με μία σύνδεση. Άλλο router δεν μπορώ να βρω.

- - - Updated - - -

Ειναι οντως κακες.

Θεωρητικα εχεις VDSL 2

Τι ταχυτητα ειχες ομως πριν ολα αυτα και τι πακετο πληρωνεις?

Δεν εχεις ουτε 10 mbps/1

Και μεγαλη εξασθενιση

Το πακέτο μου είναι το COSMOTE Double Play 50 M.

Πριν από αυτά είχα πολύ καλές ταχύτητες. Το κτίριο της Cosmote είναι πολύ κοντά μου. Το καφάο είναι κυριολεκτικά δίπλα στο σπίτι μου. Πριν λίγο καιρό έκαναν έργα (για οπτικές ίνες;) και έβαλαν ένα νέο καφάο κολλητά ακριβώς στο σπίτι μου (το οποίο όμως δεν νομίζω ότι έχουν συνδέσει ακόμα).

sweet dreams
05-01-23, 00:14
Η σύνδεση με το καλώδιο του ΟΤΕ που γίνεται?? θα πρέπει να υπάρχει κάποιο κουτί διακλάδωσης.

Fomin
05-01-23, 00:17
Σίγουρα είναι καλωδιακό το θέμα. Πάντα υπάρχει η περίπτωση η βλάβη να βρίσκεται στην εσωτερική καλωδίωση (εννοώντας και τα καλώδια μέσα στους τοίχους). Δε νομίζω ότι φταίει το router. Να ζητήσεις έλεγχο από την Cosmote γιατί η γραμμή είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Ευτυχώς που έχεις σύνδεση δηλαδή!

Μπορώ να κάνω κάτι άραγε ώστε να ελέγξω την καλωδίωση μέσα στο σπίτι; Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή πάντως.

- - - Updated - - -

Η σύνδεση με το καλώδιο του ΟΤΕ που γίνεται?? θα πρέπει να υπάρχει κάποιο κουτί διακλάδωσης.

Νομίζω γίνεται σε έναν εξωτερικό τοίχο στο σπίτι. Το κουτί καλωδίωσης είναι το σημείο στο οποίο η γραμμή του ΟΤΕ ενώνεται με την καλωδίωση του σπιτιού; Πως μοιάζει συνήθως αυτό;

sweet dreams
05-01-23, 00:23
Αν είναι παλιό θα είναι σαν αυτό, 244547

Fomin
06-01-23, 16:32
Γεια σας,

Για λόγους πληρότητας και μήπως ωφεληθεί κάποιος στο μέλλον, να πω ότι εντόπισα το πρόβλημα και το έλυσα (σχετικά). Έλεγξα τις εσωτερικές καλωδιώσεις. Σε μία πρίζα είχαν σκουριάσει οι επαφές (λόγω υγρασίας λογικά). Τις καθάρισα και λύθηκε κάπως το θέμα. Παραθέτω να νέα στατιστικά από το μόντεμ:
244589

geoavlonitis
06-01-23, 19:13
Σίγουρα θέλει και άλλη παρακολούθηση και έλεγχο της καλωδίωσης από κάποιον που να γνωρίζει. Είναι ανεκτή η κατάσταση αλλά όχι καλή ακόμη.

BillyVan
06-01-23, 20:37
Βρες τον κατανεμητη της οικοδομης και απο εκει βρες το καλωδιο που παει σπιτι σου.

Συνδεσε εκει το μοντεμ κατω στην εισοδο της οικοδομης.

Με λιγο καθαρισμα ειχες 100% αυξηση ταχυτητας και σαφως καλυτερα στατιστικα.

Στη θεση σου θα αλλαζα ολο το καλωδιο απο τον κατανεμητη προς το διαμερισμα.

Πληρωνεις 50 και ειχες 9 και τωρα 17.

Παρτους κι ενα τηλεφωνο και ρωτησε μηπως σε εχουν βαλει σε κανενα προφιλ αλλο.

Θελω να ειναι ελευθερο πες γιατι αλλαξα καλωδιωση.

Fomin
07-01-23, 13:09
Βρες τον κατανεμητη της οικοδομης και απο εκει βρες το καλωδιο που παει σπιτι σου.

Συνδεσε εκει το μοντεμ κατω στην εισοδο της οικοδομης.

Με λιγο καθαρισμα ειχες 100% αυξηση ταχυτητας και σαφως καλυτερα στατιστικα.

Στη θεση σου θα αλλαζα ολο το καλωδιο απο τον κατανεμητη προς το διαμερισμα.

Πληρωνεις 50 και ειχες 9 και τωρα 17.

Παρτους κι ενα τηλεφωνο και ρωτησε μηπως σε εχουν βαλει σε κανενα προφιλ αλλο.

Θελω να ειναι ελευθερο πες γιατι αλλαξα καλωδιωση.

Να αλλάξω εντελώς καλώδια σε όλο το σπίτι είναι αδύνατο σχεδόν αυτή τη στιγμή (το σπίτι είναι πολύ παλιό). Θα δοκιμάσω αυτό με τον κατανεμητή. Αυτό με το προφίλ τι είναι ακριβώς;

BillyVan
07-01-23, 13:12
Να αλλάξω εντελώς καλώδια σε όλο το σπίτι είναι αδύνατο σχεδόν αυτή τη στιγμή (το σπίτι είναι πολύ παλιό). Θα δοκιμάσω αυτό με τον κατανεμητή. Αυτό με το προφίλ τι είναι ακριβώς;

Οταν βλεπουν οτι η συνδεση ειναι χαλια σε βαζουν σε αλλο προφιλ με χαμηλοτερο συγχρονισμο ωστε

να να παιζει το ιντερνετ και το τηλεφωνο.

sweet dreams
07-01-23, 15:18
Αφού ο συγχρονισμός άλλαξε μετά από αυτό που έκανες δεν είσαι σε κλειδωμένο προφίλ, μην τους μπερδεύεις στο τηλεφωνικό κέντρο με τέτοια γιατί δεν ξέρουν και μπορεί να αιτηθούν στο τεχνικό τμήμα διάφορα κουφά.

@ ADSLgr.com All rights reserved.