PDA

Επιστροφή στο Forum : Γιατί τέτοια υστερία με το ADSL τελευταία;

Σελίδες : [1] 2

ikonsgr
30-12-04, 23:55
Καταρχάς, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους και ελπίζω με λιγότερους σεισμούς,τσουνάμια και λοιπές καταστροφές :roll:
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά έχω την εντύπωση ότι τώρα τελευταία ο ΟΤΕ έχει επιδωθεί σε μία "πλύση εγκεφάλου" περί του ADSL.Και σαν να μην έφτανε αυτό βγαίνει και το RAM δεκεμβρίου(που πουλάει 100δες χιλιάδες αντίτυπα κάθε μήνα) με ένα τεράστιο εξώφυλλο:" ADSL ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΒΑΛΑΤΕ?".
Έχωντας 1 χρόνο adsl και παρακουλουθώντας τα τεκετενόμενα απο πέρσυ το καλοκαίρι,που ακόμα η υπόθεση adsl ήταν σε εμβρυακή κατάσταση,γνωρίζω ότι ο ΟΤΕ σύρθηκε με το ζόρι για να εγκαταστήσει ευρηζωνικές υποδομές για Internet και έκανε ότι μπορούσε για να καθυστερεί την εξέλιξη του adsl εν Ελλάδι.
Όταν αυτή τη στιγμή οι υποδομές που έχει δεν επαρκούν ουτε για τις λίγες 10δες χιλιάδες συνδρομητών adsl που ήδη υπάρχουν (π.χ. είναι γνωστό οτι ο ΟΤΕ "κόβει" bandwidth από το adsl αρκετες ώρες της ημέρας για να εξυπηρετήσει μισθωμένες γραμμές που έχουν εγγυήση ταχύτητας με αποτέλεσμα η μέση ταχύτητα που έχουμε οι περισσότεροι να είναι στο 50% της μέγιστης θεωριτικής)
Όταν ο μέσος χρόνος αναμονής για εγκατάσταση adsl είναι περίπου 2 μήνες και με αυξητικές τάσεις.
Όταν υπάρχει μεγάλη καθηστέρηση στην αγορά και εγκατάσταση νέων κυκλωμάτων,
Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή αλλά και για πολλούς μήνες ακόμα, ο ΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ 100ΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρήστες adsl?
Αν όμως έχουν έτσι τα πράγματα, τότε για ποιο λόγο ο ΟΤΕ (και κάτι μαλ#$% όπως του RAM) ξεσηκώνουν τον πολύ κόσμο να βάλει adsl?
Τελικά ξέρετε τι φοβάμαι ότι θα γίνει?
Ακόμα και αν ο ΟΤΕ μπορέσει να καλύψει με επιπλέον πόρτες την ζήτηση,δεν θα υπάρξει ουτε στο εσωτερικό δίκτυο ουτε και στις εξόδους από την Ελλάδα, ανάλογη ανάπτυξη της υποδομής η οποία να μπορέσει να "σηκώσει" το τεράστιο κύμα ευρηζωνικών συνδέσεων, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό να πληρώνουμε όλοι adsl και να πέρνουμε στην πράξη τα #$%@ μας!!
Λέτε όλη αυτή η ιστορία να είναι κανένα ύπουλο σχέδιο του "καλού μας" ΟΤΕ, ώστε αφού μεταφέρει 100δες χιλιάδες κόσμο στο adsl να παραλύσει το δίκτυο με αποτέλεσμα, πολλοί να αγανακτούν και να ξαναγυρνάνε στο παλιό καλό "άρμεγμα" του dialup!!(αφού βέβαια θα έχουν πληρώσε πολλαπλά τέλη ενεργοποιησης,εγκατάστασης, πάγια και δε συμαζευεται...)
Έχει κανείς σας κάποια θεωρία για το τι μπορεί τελικά να παίζεται πίσω από αυτή την ξαφνική adsl-υστερία?

princess
31-12-04, 00:04
Λογικα τον ΟΤΕ τον συμφερει να εχουμε ολοι dial up γιατι οποιον Isp και να εχεις τις μοναδουλες στον ΟΤΕ θα τις πληρωσεις -νομιζω τουλαχιστον. Αυτο που εγω βλεπω τωρα ειναι μια τρελλη χαρα να πουλησει isdn συνδεσεις -διοτι τι θα τις κανει οταν αυτοι που του τα ακουμπουσαν για dialup εχουν παει σε dsl;- για οικιακη χρηση εκτος ιντερνετ. Απο την αλλη παλι ως χωρα ειμαστε υποχρεωμενοι νομιζω να αναπτυξουμε το δικτυο των συνδεσεων και να παμε και περα απο το dsl.... Ισως προσπαθει να χρηματοδοτησει την υποδομη με τις συνδρομες για να μη την παθει οπως με το Isdn -που πληρωσε την υποδομη και τωρα δεν ξερει πως να πουλησει τις συνδεσεις....

ikonsgr
31-12-04, 00:14
Δηλαδή princess, εσύ δεν παρατηρείς εδώ και 1-2 μήνες μία τρομακτική αύξηση της διαφήμισης του adsl (conn-x κτλ) σε τηλεοράσεις,εφημεριδες όπως και από περιοδικά του χώρου που φωνάζουν:"πέστε όλοι με τα μούτρα στο ADSL"? Λες να είναι η ιδέα μου? 8)

sdikr
31-12-04, 00:16
εγώ θα έλεγα αναγκαστικα βγηκαν οι διαφημίσεις λόγο των κονδυλίων απο την ΕΕ

morfeas-dsl-
31-12-04, 00:19
Καιεμενα οταν ειχα παει να βαλω adsl μου το προτειναν. Βεβαια προτειναν πακετο με ογκοχρεωση. Αφου εχουν την υποδομη λογικο ειναι να θελουν να την αξιοποιησουν. Το θεμα ειναι να παμε σε dsl2+ οσο πιο γρηγορα γινεται.

princess
31-12-04, 00:27
Αν υποθεσουμε οτι οι παροχεις φτιαχνουν καποια στιγμη δικα τους δικτυα (οπως ξεκινησε να κανει η vivo) τοτε συμφερει τον ΟΤΕ να βαλει ολος ο κοσμος dsl τωρα, που κατα 90% θα ειναι σε δικες του γραμμες....

pelasgian
31-12-04, 00:31
Το θέμα είναι να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι, ώστε να μοιραστούν τα έξοδα και να αναπτυχτεί γρήγορα. Καλά κάνει το RAM και το διαφημίζει. Άλλωστε, το adsl είναι το μόνο που μπορεί να σώσει τον κατά τα άλλα άχρηστο ΟΤΕ. Το ίδιο έγινε και με τη Deutsche Telekomm, δώσανε adsl και τα κονομίσαν και δεν πήγαν για φούντο. Ταυτοχρόνως είναι μία εξαιρετική ευκαιρία για τους άλλους παροχείς να πάρουν ένα κομμάτι της πίτας, να προσφέρουν δικά τους κυκλώματα και να αναβαθμίσουν τα υπάρχοντα.

Προσωρινά βέβαια αναμένω ότι θα γίνει τη πόρνης με τους υπάρχοντες, αφού οι καινούργιοι θα μπούνε ως overbooked και θα κλέψουν από το δικό μας bandwidth. Εγώ λέω να τη κάνω με ελαφρυά πηδηματάκια σε 256, αφού 384 μόνο τα πληρώνω και πάνω από 270 δεν βλέπω με καμιά Παναγία.

ikonsgr
31-12-04, 00:51
pelasgian, να μπουν, αλλά όχι όπως μπαίναν οι Αλβανοί επι μία δεκαετία στην Ελλάδα! :lol: Ασύδωτα,ανεξέλγκτα και σε τεράστιους αριθμούς! Διότι τότε φοβάμαι οτι σε λίγους μήνες όχι 270kbit ούτε 2.70kbit δεν θα βλέπεις και τότε σε βλέπω να πηδάς μεχρι το ταβάνι, όπως και ολοι μας άλωστε!! 8)
Ειλικρινά πάντως αν είναι για να "μοιρασοτύν τα έξοδα και να ανπτυχθεί γρήγορα" οπως λες το adsl να φάω στη μάπα για δε ξέρω πόσα χρόνια adsl των 10 και 20kbit προτιμώ να μεινουμε οπως είμαστε, λιγοι και καλοί! :wink: 8)

ikonsgr
31-12-04, 00:55
Και δηλαδή ρε παιδιά γιατί στην Ελλάδα ΜΙΑ ΖΩΗ πρέπει να γίνονται ανάποδα τα πράγματα? Γιατί μόλις ρίξουμε τα μπετά αρχίζουμε και φωνάζουμε ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ? Γιατί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΥΠΡΑΞΕΙ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝΕ ΤΕΛΑΛΗ?

princess
31-12-04, 00:59
η λογικη του εργολαβου λεει οτι εχω πεντε φραγκα και ριχνω τα μπετα, και μετα πουλαω τα διαμερισματα και τελειωνω την πολυκατοικια!

stknightmare
31-12-04, 01:02
Μια γνωστη παροιμια λεει "Aν δεν μπορεις να αποφυγεις κατι κατσε και απολαυσε το"

Υγ:Καποιο παλικαρι ειπε κατι σωστο,ο οτε κανει τωρα τις διαφημισεις για να χει τα ατομα σε δικες του γραμμες και οχι αλλων εταιρειων,επισης πεζει να ειδε πωλησεις φορθνετ και να μυριστηκε χρημα.... :D :D :D

Υγ 2:Δυστυχως για το αν θα κλαταρει το δικτυο δεν ξερω θα το δουμε στην πορεια,παντως πως οι συνδεσεις αυξανονται συνεχεια ειναι το μονο σιγουρο.Παντως δεν νοεειται να μην μπορουμε να χουμε ιντερνετ 24/7 ωρες το 24ωρο αμα δεν εχουμε και αυτο θα πα να μεινω στα πουκι να σερφαρω παρεα με τα τσουναμις... :D :D :D

Skotostrious
31-12-04, 01:03
Λίγοι και καλοί ?? Και οι πολλοί και κακοί (προφανώς) να συνεχίσουν να έχουν συνεταίρο τον ΟΤΕ με τις ISDN και PSTN στο βγαλμένο με κόπο και ιδρώτα μηνιάτικο.
Α ρε Ελληνάρα....εσύ να κερδίζεις και όλοι οι άλλοι να πα να.....
Και μετά αναρωτιώμαστε γιατί δεν πάει μπρος αυτή η χώρα...
ΝΤΡΟΠΗ

ikonsgr
31-12-04, 01:04
Ναι μόνο που στην περίπτωση του adsl είναι σα να είσαι υποχρεωμένος να ΜΕΙΝΕΙΣ στην μισοτελειωμένη πολυκατοικία αμέσως μόλις πληρώσεις! 8)

princess
31-12-04, 01:10
Ναι μόνο που στην περίπτωση του adsl είναι σα να είσαι υποχρεωμένος να ΜΕΙΝΕΙΣ στην μισοτελειωμένη πολυκατοικία αμέσως μόλις πληρώσεις! 8)

λεπτομερειες.. η λογικη του εργολαβου ειναι ιδια ασχετα σε πιο τομεα δραστηριοποιειται!!! :wink:

ikonsgr
31-12-04, 01:11
Skotostrious,
Οι "πολλοί και κακοί" που αναφέρεις θα συνεχίσουν να έχουν συνέταιρο στην συντριπτική τους πλειοψηφία τον ΟΤΕ ακόμα και με adsl.
Είμαι Ελληνάρας επειδή θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την πολιτική που ασκεί ένας φορέας υπηρεσιών όπως ο ΟΤΕ όπου ξεφωνίζει για υπηρεσίες τις οποίες ΔΕΝ ΕΧΕI ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ?
Ειμαι "Ελληνάρας" επειδή διαμαρτύρομαι για το ότι αν οι "πολλοί και κακοι" πάρουν adsl ΧΩΡΙΣ την δεδομένη αναγκαία υποδομή θα πάρουμε ΟΛΟΙ τα @@@ μας!?

stknightmare
31-12-04, 01:30
Με συγχωρειτε αλλα δεν φταιμε εμεις για τα χαλια του οτε.Η μακια της Ελλαδας ειναι οτι μας εφαγαν τα μονοπωλια ας υπηρχε μια εταιρεια σαν τον οτε ας πουμε πως λεγοτανε Ποτε αν και παλι στην τελικη θα κανονιζανε τις τιμες μεταξυ τους και θα την πληρωναμε παλι εμεις.Οταν ειχα παει ιταλια υπηρχανε 5-6 εταιρειες για σταθερο τηλεφωνο,αντε φορθνετ παρτο αποφαση πετα καλωδια για σταθερο δικτυο και θα ρθω πρωτος για πελατης...

Υγ:Παντως ειναι η νοοτροπια του Ελληνα ας ειμαι εγω καλα και οι αλλοι να πα να γα.........

chatasos
31-12-04, 01:41
Αν υποθεσουμε οτι οι παροχεις φτιαχνουν καποια στιγμη δικα τους δικτυα (οπως ξεκινησε να κανει η vivo) τοτε συμφερει τον ΟΤΕ να βαλει ολος ο κοσμος dsl τωρα, που κατα 90% θα ειναι σε δικες του γραμμες....
:wink: :wink: :wink:

xakasou
31-12-04, 02:03
Καταρχάς, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους και ελπίζω με λιγότερους σεισμούς,τσουνάμια και λοιπές καταστροφές :roll:
Δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου, αλλά έχω την εντύπωση ότι τώρα τελευταία ο ΟΤΕ έχει επιδωθεί σε μία "πλύση εγκεφάλου" περί του ADSL.Και σαν να μην έφτανε αυτό βγαίνει και το RAM δεκεμβρίου(που πουλάει 100δες χιλιάδες αντίτυπα κάθε μήνα) με ένα τεράστιο εξώφυλλο:" ADSL ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΒΑΛΑΤΕ?".
Έχωντας 1 χρόνο adsl και παρακουλουθώντας τα τεκετενόμενα απο πέρσυ το καλοκαίρι,που ακόμα η υπόθεση adsl ήταν σε εμβρυακή κατάσταση,γνωρίζω ότι ο ΟΤΕ σύρθηκε με το ζόρι για να εγκαταστήσει ευρηζωνικές υποδομές για Internet και έκανε ότι μπορούσε για να καθυστερεί την εξέλιξη του adsl εν Ελλάδι.
Όταν αυτή τη στιγμή οι υποδομές που έχει δεν επαρκούν ουτε για τις λίγες 10δες χιλιάδες συνδρομητών adsl που ήδη υπάρχουν (π.χ. είναι γνωστό οτι ο ΟΤΕ "κόβει" bandwidth από το adsl αρκετες ώρες της ημέρας για να εξυπηρετήσει μισθωμένες γραμμές που έχουν εγγυήση ταχύτητας με αποτέλεσμα η μέση ταχύτητα που έχουμε οι περισσότεροι να είναι στο 50% της μέγιστης θεωριτικής)
Όταν ο μέσος χρόνος αναμονής για εγκατάσταση adsl είναι περίπου 2 μήνες και με αυξητικές τάσεις.
Όταν υπάρχει μεγάλη καθηστέρηση στην αγορά και εγκατάσταση νέων κυκλωμάτων,
Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι αυτή τη στιγμή αλλά και για πολλούς μήνες ακόμα, ο ΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ 100ΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρήστες adsl?
Αν όμως έχουν έτσι τα πράγματα, τότε για ποιο λόγο ο ΟΤΕ (και κάτι μαλ#$% όπως του RAM) ξεσηκώνουν τον πολύ κόσμο να βάλει adsl?
Τελικά ξέρετε τι φοβάμαι ότι θα γίνει?
Ακόμα και αν ο ΟΤΕ μπορέσει να καλύψει με επιπλέον πόρτες την ζήτηση,δεν θα υπάρξει ουτε στο εσωτερικό δίκτυο ουτε και στις εξόδους από την Ελλάδα, ανάλογη ανάπτυξη της υποδομής η οποία να μπορέσει να "σηκώσει" το τεράστιο κύμα ευρηζωνικών συνδέσεων, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό να πληρώνουμε όλοι adsl και να πέρνουμε στην πράξη τα #$%@ μας!!
Λέτε όλη αυτή η ιστορία να είναι κανένα ύπουλο σχέδιο του "καλού μας" ΟΤΕ, ώστε αφού μεταφέρει 100δες χιλιάδες κόσμο στο adsl να παραλύσει το δίκτυο με αποτέλεσμα, πολλοί να αγανακτούν και να ξαναγυρνάνε στο παλιό καλό "άρμεγμα" του dialup!!(αφού βέβαια θα έχουν πληρώσε πολλαπλά τέλη ενεργοποιησης,εγκατάστασης, πάγια και δε συμαζευεται...)
Έχει κανείς σας κάποια θεωρία για το τι μπορεί τελικά να παίζεται πίσω από αυτή την ξαφνική adsl-υστερία?

Δε νομίζω οτι υπάρχει υστερία ούτε χρειάζονται περίπλοκες θεωρίες για να εξηγήσεις τη διαφημιστική έξαρση. Απλά η αγορά του ADSL εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς (λογικό αφού είναι ακόμα στα σπάργανα) και σπεύδουν όλοι να πάρουν μερίδια αγοράς. Το 2003 που ξεκίνησε μπήκαν 5.000 γραμμές. Τώρα κλείνει η χρονιά με 50.000 περίπου. Στο τέλος του 2005 θα είναι 250.000 και πάει λέγοντας. Εγώ δε βλέπω κάτι περίεργο!
ΥΓ.Τα σενάρια περί επιστροφής στο dial-up και το άλλο το κουφό "είναι γνωστό οτι ο ΟΤΕ κόβει bandwidth από το adsl αρκετες ώρες της ημέρας για να εξυπηρετήσει μισθωμένες γραμμές" επέτρεψε μου να σου πώ οτι ειναι επιστημονική φαντασια.

Draken
31-12-04, 03:19
.............αμα δεν εχουμε και αυτο θα πα να μεινω στα πουκι να σερφαρω παρεα με τα τσουναμις... :D :D :D

Στο Πουκε εχουν τουλαχιστον DSL και μαλιστα οχι πιταρισμενο (ειδικα τωρα) και σιγουρα με χαμηλοτερη χρεωση :lol:

ΥΓ: Μαλιστα τωρα που το καλοσκεφτομαι, τσουναμι δεν προβλεπεται για τα επομενα χρονια, ηλιο εχουν συνεχεια, DSL εχουν, οι τιμες σπιτιων εχουν πεσει...δεν οργανωνουμε κανενα μαζικο κυμα μεταναστευσης προς εκεινα τα μερη;;; :) (θα το ονομασουμε και κινημα προς αναζητηση ποιοτικης DSL)

και στο κατω κατω τι ειναι το Πουκε;;;
4 φορες το Κηφησια-Ομονοια σε ωρα αιχμης :wink:

georgeadams
31-12-04, 10:23
ikonsgr, μήπως να κόψουμε κι εμείς το ADSL μας για να κατεβάζεις εσύ καλύτερα? :roll:

pts
31-12-04, 11:33
Εγώ πάντως δεν ανησυχώ γιατί τους διαφεύγει για μια ακόμη φορά ένα σημαντικό δεδομένο. Η έρευνα αγοράς σχετικά με το πόσοι είναι διαθετιμένοι στην Ελλάδα να βάλουν ADSL σε συνάρτηση με την σχέση κόστους/ωφέλειας που τους αποδίδει η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν κάνει σωστή έρευνα αγοράς και για αυτό θα φάνε τα μούτρα τους σε σχέση με την διακύμανση της ζήτησης σε σχέση με αυτήν την υπηρεσία.

Έτσι έφαγαν τα μούτρα τους και αυτοί που έκαναν portal πριν από 3-4 χρόνια νομίζοντας ότι όλη η Ελλάδα θα ασχολείται με το portal τους.

Αυτοί παίρνουν τα στατιστικά διακύμανσης της ζήτησης σε Αμερική και Ευρώπη με τα εκατομύρια του πληθυσμού και τις διαφορετικές ανάγκες και νομίζουν ότι τα ίδια θα συμβούν και στην Ελλάδα.

Με άλλα λογια λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο...

csav79
31-12-04, 12:31
Χρονια πολλα και να μας βρει ο νεος Χρονος ποιο αγαπημενους με περισσοτερο μυαλο και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ. :-)
1ον: Σημερα οι συνδεσεις ειναι 50,000 κι οταν του χρονου γινει 250,000 θα ειμαστε ενα βημα κοντα στις προσφορες και στις μειωσεις παγιων.
2ον: Ολα τα αλλα ειναι λογια της στιγμης και μεγαλες @#%##% που λετε.
(Συγνωμη για την λεξη την ασχημη αλλα κι εσεις πετατε κατι τσουναμια τρελα απο το στομα σας)
3ον: Το αν εχει DSL το Πουκετ (κι οχι Πουκε) ειναι ματαιο. Διοτι δεν νομιζω αν δεν υπηρχαν καποιοι πλουσιοι να εχουν σταμπαρει αυτο το μερος και να εισρεουν εκκατομυρια ανθρωποι καθε χρονο να ριχνουν τα κολλαριστα ευρω τους και να ζουν καλα μερικοι 10ες ανθρωποι και το υπολοιπο 7-8εκατομυρια, ποσοι ειναι δεν ξερω, να ζουν παμφτωνοι, τι να πω?! Μενω αφωνος με τις γνωσεις σας.

4ον: Το DSL συμφερει περισσοτερο τον οτε (κι οχι Ποτε οπως πολλοι εδω μεσα για ευνοητους λογους, θα το αναλυσω του χρονου) διοτι περνει 20 ευρω μαζεμενα ΚΑΘΕ μηνα κι οχι καθε διμηνο (στο περιπου)
5ον: Το DSL συμφερει και τον καταναλωτη, διοτι εκει που κατεβαζε ενα απλο αρχειο τους 1 μβ σε 6-10 λεπτα (στην καλυτερη περιπτωση) τωρα το κατεβαζει σε δευτερολεπτα.

Τωρα θα μου πειτε ρε φιλε εγω ειμαι ικανοποιημενος με την dialup.
Και θα απαντησω: Εγω 9 χρονια ειχα dialup και πηρα ADSL. Τωρα ΟΠΟΤΕ γουσταρω συνδεομαι, κατεβαζω ο,τι θελω, ανεβαζω ο,τι θελω, κάνω ο,τι θελω την ωρα και την στιγμη που το θελω και ΔΕΝ κραταω ανοιχτη την γραμμη χωρις να μπορεσουμε να δεχτουμε να παρουμε καποιο τηλεφωνο αμα θελουμε.
6ον: Τα λεμε του χρονου για αυτο σας ευχομαι να υποδεχτειτε το νεο χρονο με πολυ χαρα, υγεια, ειρηνη και αν παιξετε 21 με πολλα λεφτα.
ΓΕΙΑΑΑΑ ΣΑΣ

Dr Death
31-12-04, 12:51
Εγώ δεν νομίζω ότι η τεχνολογία του ISDN έβγαλε τα λεφτά της στην Ελλάδα ακόμα. Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερεί η διάδοση του DSL. Το ξέρετε ότι ο ΟΤΕ (με τα αν μη τι άλλο ύποπτα συμβόλαια με την Intracom) έχει στο υπόγειο του μεγάρου του στην Κηφισίας μερικές εκατοντάδες χιλιάδες Netmod που περιμένουν να πουληθούν; Τι θα τα κάνει αυτά ο Οτε, τώρα που τα έχει ήδη αγοράσει και έχει συμβόλαια για επιπλέον ακόμα;
Πιστεύω ότι τον Οτε δεν τον συμφέρει ακόμα η μετάβαση στο DSL, δεν θέλει όμως και να χάσει και την νέα αγορά (τώρα που βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο) από εταιρείες όπως η Forthnet και η Vivodi που έχουν ήδη άδειες και άρχισαν να περνάνε δικά τους δίκτυα...
Καλή χρονιά σε όλους!!!!
:D :D :D

csav79
31-12-04, 14:09
Dr.Death, εσυ σιγουρα μου εισαι αντιπαθεις με την υπογραφή σου. :lol:

Tsunami
31-12-04, 14:18
Εγά το βλέπω ότι θέλησαν να προλάβουν τις γιορτές και την αγοραστική περίοδο. Κλασικά πράγματα. Τα τμήματα πωλήσεων ενδιαφέρονται μόνο να πουλάνε. Ας ασχοληθεί το τμήμα καταναλωτών με τα παράπονα και το τεχνικό με την έλλειψη συνδέσεων...

John_Nastos
31-12-04, 23:20
Skotostrious,
Οι "πολλοί και κακοί" που αναφέρεις θα συνεχίσουν να έχουν συνέταιρο στην συντριπτική τους πλειοψηφία τον ΟΤΕ ακόμα και με adsl.
Είμαι Ελληνάρας επειδή θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ την πολιτική που ασκεί ένας φορέας υπηρεσιών όπως ο ΟΤΕ όπου ξεφωνίζει για υπηρεσίες τις οποίες ΔΕΝ ΕΧΕI ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΜΗ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ?
Ειμαι "Ελληνάρας" επειδή διαμαρτύρομαι για το ότι αν οι "πολλοί και κακοι" πάρουν adsl ΧΩΡΙΣ την δεδομένη αναγκαία υποδομή θα πάρουμε ΟΛΟΙ τα @@@ μας!?

Τότε γιατί πληρώνεις για μια υπηρεσία όταν δεν είσαι ικανοποιημένος από τις υπάρχουσες υποδομές και νομίζεις ότι με την πρώτη μαζική εισχώρηση νέων συνδρομητών σε αυτήν την υπηρεσία το σύστημα θα κλατάρει; :?:

Όταν προχώρησες στην νέα τεχνολογία δεν υπήρχε αυτή η κατάσταση;

Αντί λοιπόν να ζήτάς να μην διαφημίζεται το dsl προκειμένου να μην τραβήξει και νέους συνδρομητές ίσως είναι καλύτερα να ζητήσεις από τον ΟΤΕ να βελτιώσει την υποδομή του ώστε να είσαι εξασφαλισμένος σε κάθε περίπτωση και αν δεν σε ακούει κανείς χρησιμοποίησε την αγοραστική σου δύναμη, τη δύναμη της επιλογής και πάψε να τους σκας τα πάγια και τις συνδρομές κάθε μήνα. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις ένα άλφα ποσό για κάτι που νοιώθεις ότι θα έπρεπε να κοστίζει άλφα/2.

Dslmaniac
31-12-04, 23:52
Καλά κάνουν και το διαφημίζουν το adsl, τόσο καιρό παραπονιόμαστε γιατί δεν το διαφήμιζαν. Περισσότεροι χρήστες = πίεση για καλύτερες υπηρεσίες.

Egklwvismenos_Stin_Ellada
01-01-05, 03:27
Γεια και καλή χρονιά σε όλους.
Είμαι νέος χρήστης της τοποθεσίας αυτής και αποφάσισα να εγγραφώ για να εκθέσω την αποψή μου ως προς τον χρήστη που έθεσε αυτό το τόπικ.
Αγαπητέ φίλε αναρωτήθηκες ποτέ σου σε αυτή τη χώρσ τελικά πόσο πίσω είμαστε;Προφανως δεν το αναρωτήθηκες ποτέ σου.Άλλωστε γιατί να το αναρωτηθείς όταν το μοναδικό σου επιχείρημα είναι να μείνετε λίγοι και καλοί ώστε να έχεις εσύ καλύτερες ταχύτητες.
Πρ'ωτον λοιπόν φίλε ποιος είσαι εσύ που θα πεις ή μάλλον που θα κρίνεις έστω και για πλάκα ποιος είναι καλός και ποιος του πεταμού;
Δεύτερον όπως σου είπε πολύ σωστά κάποιος άλλος χρήστης θα έπρεπε να κάνεις κριτική στο καρκίνωμα που λέγεται ΟΤΕ που τόσα χρόνια πίνει με το μπουρί τησ σόμπας τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού με συνεχείς αυξομειώσεις και αλχημείες σε τιμές που τα βλέπουν οι Ευρωπαίοι και γελάνε.
Τρίτον στό υποτυπώδες αυτό κράτος στο οποίο έχουμε την ατυχία ή μάλλον είχαμε την ατυχία να γεννηθούμε δεν υπάρχουνε μόνο οικιακοί χρήστες τους οποίους θα βόλευε αφάνταστα μαι μείωση τησ τιμής της dsl αλλά και επιχειρήσεις οι οποίες αυτήτη στιγμή λειτουργούνε με isdn συνδέσεις και που παρακαλάνε τον Θεό να ρίξουν οι ανευθυνουπεύθυνοι τισ τιμές μπας και μπορε΄σουνε να βάλουνε dsl.Ξέρεις οι εταιρείες έχουνε πολύ πιο ανάγκη την dsl από εμάς.Όταν λοι΄πόν μιλάμε για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας δεν μπορούμε να έχουμε εγκλωβισμένη την τεχνολογία μια ζωή για να τα κονομάνε κάποιοι %#%#$^^ και εμείς να την πληρώνουμε.
Αντιπαρερχόμαστε όλα αυτά να μιλήσω για μένα.Έχω dial-up σύνδεση 4 χρόνια και επειδή θέλει να μπαίνει και ο αδερφός μου net αναγκάζομαι να μπαίνω το πολυ΄2 ώρεσ την ημέρα.Σε 2 ώρες τι να πρωτοκάνω;Να κατεβάσω mp3 να διαβάσω mail, να δω τα site που γουστάρω, να κάνω chat;Δυστυχώς όμως δεν δουλεύω όπως πολλά παιδιά στην ηλικία μου διότι είμαι στα τελειώματα των σπουδών μου και έτσι δεν μπορώ να επιβαρύνω τους γονείς μου με την πληρωμή 110 ευρώ το δίμηνο τη στιγμή που το dial-up μου έρχεται 45 ευρώ το δίμηνο.Διότι μην μου πει κανείς ότι το dsl δεν είναι ακόμα πολύ ακριβό.Είναι πανάκριβο σε σχε΄ση με τις άλλες χώρες της πραγματικής λέξεως Ευρώπη και όχι της υποτυπώδους.
Θυμάμαι όταν πρωτοέμπαινα στο napster το 2000.Συναντου΄σα Γερμανούς οι οποίοι είχανε το λιγότερο τότε isdn 128.Βέβαια στη Γερμανία h επιτροπή ανταγωνισμού είναι πανίσχυρη ενώ εδώ "ο Κώστας είναι φιλαράκι μωρέ εγώ τον βοήθησα να μπει οπότε αν μπορεί ας μου την πει εμένα που είμαι του ΟΤΕ της HOL κτλ κτλ που έτσι επειδή γουστάρω έχω τις τιμές 50-60 ευρώ το μήνα ".
Μέχρι και οι Βούλγαροι που τους κοροιδεύουμε μέχρι και οι Πολωνοί 2 χώρες οι οποίες μείνανε κάποια χρόνια πίσω λόγω της πτώσεως των καθεστώτων τουσ και δεν είναι μέλη της Ε.Ε φρόντισαν αν αναπτύξουν την cable με ταχύτητες εφάμιλλες μιας 256 με τιμές ίδιες π'ανω κάτω με τις δικές μας.Οι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι για να ξαναφτιαχτούν πρεπeι να ξεκινήσουνε να αναπτύσοουνε πράγματα που εμείς εδώ στην Ελλάδα τα θεωρούμε δευτερεόντα ή πράγματα του Σατανά.Δεν είναι τυχαίο ότι όταν αυτοί είχανε πυρηνικά εργοστάσια και κάνανε πρωταθλητισμό σε όλα τα σπορ εμείσ κοιμόμασταν με τα τσαρούχια.
Επίσης ε΄χετε ποτέ σκεφτεί ότι στην καθυστέρηση της dsl και στην ανάπτυξη ακόμα του isdn που παέι ο ΟΤΕ να μας πλασάρει σαν νέο προιόν μπορεί να εμπλέκονται και ελληνικές εταιρείες παραγωγής δίσκων;Το θεωρέιτε απίθανο;Για σκεφτέιτε το λίγο να δείτε.Εδώ όπως λέτε καμιά 50000 έχουνε dsl και από πειρατικά cd και αντεγραμμένα γίνεται χαμός γιατί ο κόσμος δεν είναι τόσο ηλίθιος να πετάει 18 ευρώ να πάρει το cd του τάδε ψώνιου ή της τάδε άμουσης.Ήδη εταιρείες εδώ στην Ελλάδα έιτε κλείνουνε είτε συγχωνεύονται για να μην καταστραφούνε εντελώς.Να μην μιλήσω για τον rock/metal ήχο που και εκεί μεγάλα καταστήματα βάζουνε τα cd 6 euro.Βέβαια το μόνο που έχω να πω σε αυτούς είναι ας πρόσεχαν γιατί μια ζωή τα cd τα πουλούσανε σε διπλάσιες τιμές από το κανονικό.Όλα εδώ πληρώνονται.
3 ερωτήσεις λοιπόν για κλείσιμο και σόρι αν κούρασα:
Tελικά πόσα χρόνια πίσω είμαστε;
Θα φτάσουμε ποτέ τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες έστω σε νοοτροπία;
Πότε επιτέλους θα καταλάβουνε κάποιοι ότι το internet είναι είδος πρώτης ανάγκης πλέον και πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στην εξάπλωση του και όχι στην παρεμπόδιση του αpλά για να τα κονομήσουμε από αυτούς που θα βάλουνε dsl τα 2 πρώτα χρόνια που θα είναι ακριβή;
Tα όσα έγραψα ισχύουν και για τη σημερινή κυβέρνηση που 10 μήνες μετά είναι ακόμα στον κόσμο της και νομίζει ότι είμαστε ακόμα στο 1959 και όσα νομοσχέδια έχει προωθήσει έχουνε βγει άκυρα! αλλά και στην αντιπολίτευση που τόσα χρόνια έκανε μηδαμινά πράγματα στην ανάπτυξη του net στην Ελλάδα.Διότι αν είναι να ευχαριστούμε τον οποιοδήποτε που από τις 420 δρχ το 1997 φτάσαμε στις 60 το 2000 για σύνδεςη dial-up η λέξη κατάντια είναι η μόνη που μας ταιριάζει.
Κάποτε οι Έλληνες μετανάστευαν για να βρουν νέες πηγές πλούτου.Πλέον θα μεταναστεύυμε για αν συναντήσουμε μια λέξη που δεν μπορούμε να αποφύγουμε:Τεχνολογία.Είναι τυχαίο που Έλληνες πάνε φοιτητές έξω και δεν θέλουνε να γυρίσουνε πίσω στο σκοτάδι;
Pίχτε τις τιμές επιτέλους!!!!!!

l3ft3r1s
01-01-05, 03:46
:wink: :wink: :wink:

?
Γτ αν θες σου απαγορεύουν να κόψεις το DSL και να πας σε άλλη εταιρία?

pelasgian
01-01-05, 04:01
pelasgian, να μπουν, αλλά όχι όπως μπαίναν οι Αλβανοί επι μία δεκαετία στην Ελλάδα! :lol: Ασύδωτα,ανεξέλγκτα και σε τεράστιους αριθμούς! Διότι τότε φοβάμαι οτι σε λίγους μήνες όχι 270kbit ούτε 2.70kbit δεν θα βλέπεις και τότε σε βλέπω να πηδάς μεχρι το ταβάνι, όπως και ολοι μας άλωστε!! 8)

Οι Αλβανοί που μπήκαν όπως μπήκαν και οι Έλληνες που κάναν αίτηση να πάρουν ADSL και πληρώνουν για αυτό, δεν έχουν τη ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ. Η μαζική διάθεση κάποιου προϊόντος ρίχνει τις τιμές, διότι μειώνει τα κατακεφαλή έξοδα και αυξάνει τον ανταγωνισμό.

Αν οι άλλοι παροχοί δεν προσφέρουν δικά τους κυκλώματα, και εναλλακτική τηλεφωνία ΤΩΡΑ, είναι άξιοι της τύχης τους. Δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία μέχρι που να βγει (την άλλη δεκαετία) κάτι τραγικά μεγαλύτερο. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι οι χρήστες θα πάνε σε ασύρματα με ιδιωτικές επενδύσεις όπως του athens wireless metropolitan network, τότε το χάσαν το παιχνίδι.

(Στο μέλλον που προβλέπω, μικροί οργανισμοί θα αγοράζουν το δικό τους δορυφόρο και θα συνδέουν στο internet του χρήστες, όπως οι δεκάδες τηλεοπτικοί σταθμοί συνδέουν τις τηλεοράσεις μας. Επειδή η μετάδοση της πληροφορίας θα είναι αυτό που θα προσφέρει το κέρδος, η συνδέσεις θα γίνουν δωρεάν κάποια στιγμή).

Ειλικρινά πάντως αν είναι για να "μοιρασοτύν τα έξοδα και να ανπτυχθεί γρήγορα" οπως λες το adsl να φάω στη μάπα για δε ξέρω πόσα χρόνια adsl των 10 και 20kbit προτιμώ να μεινουμε οπως είμαστε, λιγοι και καλοί! :wink: 8)

Πιστεύω ότι η εισροή νέων χρηστών θα δώσει δυνατότητα επένδυσης και ότι στο τέλος θα υπάρχει φτηνή και αξιόπιστη σύνδεση για όλους. Το πάγιο πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα πέσει στα επίπεδα του τηλεφωνικού παγίου, με τη προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ανταγωνισμός και αγορά.

Το συνολικό καλό είναι πάντοτε το ιδιωτικό καλό. Όσοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν το δικό τους προσωπικό όφελος, χωρίς να ενδιαφέρονται για τους άλλους, είναι πάντοτε αυτοί που χάνουν είτε από διαφυγόντα κέρδη είτε από μονοπωλιακή εκμετάλευση.

blizard
01-01-05, 07:16
Τα πράγματα είναι πολύ απλά... όσο πιο πολλοί τόσο πιο φτηνά για όλους.
Αυτό ισχύει παντού, αλλά στο dsl περισσότερο .

Γιατί το κόστος του Dsl δεν μειώνετε μόνο με τους κλασικούς τρόπους της μαζικότητας- ανταγωνιστικότητα κλπ, αλλά και επειδή μπαίνουν μέσα low users, με λιγότερες απαιτήσεις download και άρα μικρότερο κόστος για τις εταιρίες.

Όσο πιο γρήγορα λοιπόν μπει πολύς κόσμος, τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα, και παρά τις πρόσκαιρες δυσκολίες τόσο πιο καλό θα είναι το μέλλον.

ΥΓ
Μπράβο τους για τις διαφημίσεις... μακάρι να μην είναι τίποτα που απλά τους έβαλε η EE να κάνουν, και να έχουν την διαθεσιμότητα και τον σχεδιασμό να καλύψουν αρκετά καλά την ζήτηση.

spyrosn
01-01-05, 14:44
μακάρι να μην είναι τίποτα που απλά τους έβαλε η EE να κάνουν, και να έχουν την διαθεσιμότητα και τον σχεδιασμό να καλύψουν αρκετά καλά την ζήτηση.

Επίσης, μακάρι να εξαφανιστεί η φτώχεια και η πείνα από τον πλανήτη, να κλείσει η τρύπα του όζοντος, να..., να........

(πιστεύω το έπιασες το νόημα) :wink: :wink:

Egklwvismenos_Stin_Ellada
01-01-05, 23:39
Μια ζωή ο Έλληνας θέλει ματσούκι και μπαμπούλες(ΕΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ) για να καταλάβει ότι΄είναι προς όφελος του ορισμένα πράματα και ότι οι οι άλλες χώρες δεν είναι χαζές που αναπτύσσουν την τεχνολογία.Σε 10 χρόνια που οι άλλοι θα βγάλουν κάτι ανώτερο και θα πιάνουν κανα 1000 κb ταχύτητα τότε θα αποφασίσουν τα δικά μας τα γερασμένα και σκουριασμένα μυαλά της εύκολης κονόμας να ξεμπλοκάρουν το dsl από τους λίγους.

nikgr
02-01-05, 00:33
Εγω δε νομίζω ότι θα χάσει ο ΟΤΕ αν οδηγήσει σε adsl όλους όσους θέλουν internet. Μέχρι τώρα σαφώς έβαζαν IDSN ή adsl όσοι ήθελαν να κατεβάζουν με μεγάλες ταχύτητες και έμπαιναν πολλές ώρες οπότε δε τους σύμφερε το dialup.

Ωστόσο αν πεισθούν να βάλουν dsl και όσοι πλήρωναν μέχρι τώρα για dialup πχ 10euro το μήνα για ΕΠΑΚ, τώρα θα πληρώνουν 25euro standard είτε μπουν 1 ώρα είτε μπουν παραπάνω.

Επίσης σκεφτήκατε το ενδεχόμενο όταν αυξήσουν σημαντικά την πελατειακή τους βάση πχ στις 300.000 συνδέσεις dsl να ρίξουν και μια καλή αυξησούλα στα πάγια dsl? Ποιός θα γύριζε πίσω στις dialup αφού γλυκαθεί με το dsl?

Υπενθύμιση: απ' αυτό το μήνα αυξήθηκαν τα πάγια τηλεφώνου. Είδατε εσείς καμία αντίδραση? :mrgreen:

John_Nastos
02-01-05, 01:32
Υπενθύμιση: απ' αυτό το μήνα αυξήθηκαν τα πάγια τηλεφώνου. Είδατε εσείς καμία αντίδραση? :mrgreen:

Μα τί είδους αντίδραση να υπάρξει όταν ουσιαστικά δεν υπάρχει δυνατότητα έπιλογής; Αν ο καταναλωτής δεν έχει στα χέρια του το κυριότερο όπλο, τη δύναμη της επιλογής του οικονομικότερου αγαθού, τότε πώς να αντιδράσει; Αν θέλει να έχει τηλεφωνική γραμμή πρέπει να πληρώνει πάγιο στον ΟΤΕ, πάει και τελείωσε. Τώρα όποιος νομίζει ότι είναι ακριβό, κόβει το τηλέφωνο και τελειώνει. Άλλη επιλογή δυστυχώς δεν υπάρχει.

Crosstalk
02-01-05, 01:38
Τώρα όποιος νομίζει ότι είναι ακριβό, κόβει το τηλέφωνο και τελειώνει. Άλλη επιλογή δυστυχώς δεν υπάρχει.

Θα γυρισουμε στον καπνο και στα περιστερια :!: :lol:

princess
02-01-05, 04:44
καπου διαβαζα σημερα οτι οι συνδεσεις σταθερων τηλεφωνων στην ευρωπη μειωνονται και οτι πλεον ολο και περισσοτεροι χρησιμοποιουν το κινητο για να καλυψουν τις αναγκες τους σε επιπεδο τηλεφωνιας... Απο την αλλη ειμαστε λεει απο τους πρωτους στον αριθμο κινητων τηλεφωνων ανα οικογενεια, και οι τελευταιοι στον αριθμο υπολογιστων ανα οικογενεια, και δει με συνδεση το νετ! Για να κανουμε ενα αστειο να κοψουμε και μεις τα σταθερα και να δεις μουτρα που θα κανει ο ΟΤΕ!

tvelocity
02-01-05, 04:50
Για να κανουμε ενα αστειο να κοψουμε και μεις τα σταθερα και να δεις μουτρα που θα κανει ο ΟΤΕ!

Αν μπορούσαμε :evil: δυστυχώς, net σ'αυτή τη χώρα χωρίς τηλέφωνο δε γίνεται να έχεις :x Πληρώνω πάνω απο 10€ το μήνα για να έχω το τηλέφωνο και να το... κοιτάω... (άσε που κάπου τα ίδια πληρώνω για το κινητό! τσκ τσκ!).

whiteman7
02-01-05, 08:11
Είναι απλό.Ο οτε έριξε διαφημίσεις για Adsl διότι όλοι οι πάροχοι επί μήνες είχαν τρελαθεί στη διαφήμιση στην τηλεόραση.
Λίγο αργά αλλά το marketing τους είδε και αποείδε ότι έχει χάσει πολλούς πελάτες τους τελευταίους μήνες.
Δεν μπορεί μία εταιρία να μείνει πίσω από τις εξελίξεις διότι δεν θα είναι εταιρία αλλά καφενείο.
Ας αφήσουμε τις χιλιοειπωμένες ιστορίες περί υπανάπτυκτης Ελλάδας και σχετικών συγκρίσεων με άλλους.Ξέρουμε όλοι τι γίνεται ας μη τα επαναλαμβάνουμε.
Εγω επειδή το "τρυπάκι" που λέγεται adsl το παρακολουθούσα χρόνια είτε σε περιοδικά είτε στο δίκτυο με το που εμφανίστηκε στη χώρα μας έβαλα αμέσως.Δεν το μετάνιωσα ποτέ παρά το σχετικά υψηλό του κόστος.Είμαι σίγουρος ότι οι εξελίξεις έτσι όπως δρομολογούνται (διότι κανείς δεν μπορεί να το σταματήσει αυτο) θα μας βγάλουν επωφελημένους.

ikonsgr
02-01-05, 15:49
Επειδή είδα ότι κάποιοι πήραν "στραβά" και "τοις μετρητοίς" την έκφρασή μου "αν είναι για να "μοιρασοτύν τα έξοδα και να ανπτυχθεί γρήγορα" οπως λες το adsl να φάω στη μάπα για δε ξέρω πόσα χρόνια adsl των 10 και 20kbit προτιμώ να μεινουμε οπως είμαστε, λιγοι και καλοί!" θα κάνω μία επισήμανση.
georgeadams, John_Nastos, Egklwvismenos_Stin_Ellada, ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΕΛΑΛΗ!!! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ της έκφρασης που αστειευόμενος είπα,όλα τα άλλα ήταν δικές σας παρερμηνίες και τίποτ'άλλο.

csav79
02-01-05, 16:12
:D :D :D
Αστειευοτανε
χαχαχαχαχαχα
:)

spiros19
02-01-05, 17:22
ποσο αυξηθηκανε τα παγια???? :x :x :x :x

Crosstalk
02-01-05, 17:27
ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΕΛΑΛΗ!!!

Mακαρι να το ειχαν καταλαβει αυτο οι παροχεις και ολα θα ηταν καλυτερα!

Το Α&Ω στην παροχη τετοιων υπηρεσιων ειναι η υποδομη καθως η ποιοτητα υπηρεσιων καθοριζεται σε μεγαλο βαθμο απο αυτην!

Οταν ομως δεν υπαρχει σωστα μελετημενο επιχειρηματικο πλανο και πανε για την γρηγορα κονομα και αποσβεση δεν μπορεις να περιμενεις πολλα πραγματα!

csav79
02-01-05, 17:33
pstn 11,40
isdn 13,49

John_Nastos
02-01-05, 18:30
Επειδή είδα ότι κάποιοι πήραν "στραβά" και "τοις μετρητοίς" την έκφρασή μου "αν είναι για να "μοιρασοτύν τα έξοδα και να ανπτυχθεί γρήγορα" οπως λες το adsl να φάω στη μάπα για δε ξέρω πόσα χρόνια adsl των 10 και 20kbit προτιμώ να μεινουμε οπως είμαστε, λιγοι και καλοί!" θα κάνω μία επισήμανση.
georgeadams, John_Nastos, Egklwvismenos_Stin_Ellada, ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΕΛΑΛΗ!!! ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΝΟΗΜΑ της έκφρασης που αστειευόμενος είπα,όλα τα άλλα ήταν δικές σας παρερμηνίες και τίποτ'άλλο.

Μα φίλε, μια εαιρεία μπορεί να εφαρμόσει όποια πολιτική θέλει. Εγώ ή εσύ δεν έχουμε άμμεσα λόγο στο τι θα κάνει και πώς θα κινηθεί στην αγορά.

Αν ένας παροχέας θέλει να έχει bandwidth 1Mbit και 100.000 χρήστες ADSL είναι δικαίωμά του. Ο μοναδικός τρόπος να τους "αναγκάσεις" να αυξήσουν αυτό το 1 Mbit είναι να σταματήσεις να τους τα σκας κάθε μήνα. Μόνο αυτό τους πονάει.

Αυτοί από τη μεριά τους θα συνεχίσουν να διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους και θα καθυστερούν τις αναβαθμίσεις του δικτύου τους όσο τους παίρνει. Κανείς δεν θέλει να μην αυξάνονται τα έσοδά του (π.χ. μέσω διαφήμισης) ή να μην μειώνονται τα έξοδά του (π.χ. μέσω επενδύσεων σε υποδομές). Όμως ο μοναδικός τρόπος να αλλάξουν πολιτική είναι να τους τιμωρήσουν οι καταναλωτές.

Αν αισθάνεσαι ότι ένας ISP έχει πολύ μεγάλη βάση πελατών και οι υποδομές του πλέον δεν σε καλύπτουν τότε ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΤΟΝ. Πήγαινε σε άλλο μαγαζί. Είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις νομίζω. Τώρα για την περίπτωση που μια εταιρεία έχει το μονοπώλειο σε μια αγορά, αυτά τα έχουμε πει εκατό χιλιάδες φορές. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά να κόψεις το τηλέφωνο, να απαιτήσεις από την πολιτεία ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της αγοράς, και όπως είπε ένα άλλος φίλος να επικοινωνείς με σήματα καπνού και περιστέρια. Μόνο που δεν γνωρίζω με περιστέρια πόσα Kbit το δευερόλεπτο θα έχεις και πόσο θα είναι το Lag...

nikgr
02-01-05, 18:30
Λάθος csav79 !!
http://www.ote-shop.gr/deltiotypou_timologia2005.htm
"Όσον αφορά στο μηνιαίο πάγιο αναπροσαρμόζεται ως εξής:
για τις PSTN συνδέσεις σε 11,40 € το μήνα από 10,49 € που ισχύει σήμερα και
για τις ISDN BRA συνδέσεις σε 14,90 € το μήνα από 13,99 € που ισχύει σήμερα."

Σας άρεσε το γαλλικό του ΟΤΕ? "ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ" :mrgreen:
Δε λένε "αυξάνεται" οι καραγκιόζηδες! :evil:
Μήπως είναι καιρός να ξηλώσουν τις ISDN όλοι όσοι έχουν adsl? Me 7euro διαφορά σε κάθε διμηνιαίο λογαριασμό σε σχέση με απλή PSTN είναι ποσό πιστεύω!! :roll:

sdikr
02-01-05, 18:34
Μήπως είναι καιρός να ξηλώσουν τις ISDN όλοι όσοι έχουν adsl? Me 7euro διαφορά σε κάθε διμηνιαίο λογαριασμό σε σχέση με απλή PSTN είναι ποσό πιστεύω!!

με το κόστος της μετατροπής, με τον φόβο ότι δεν θα υπάρχει πόρτα, και με πέταμα τα isdn modem/isdn τηλ κεντρα!

Crosstalk
02-01-05, 18:38
Σας άρεσε το γαλλικό του ΟΤΕ? "ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ" :mrgreen:
Δε λένε "αυξάνεται" οι καραγκιόζηδες! :evil:

Ειναι ευελικτος ο ΟΤΕ!
Προς οφελος παντα των καταναλωτων.......ΒΡΕ ΟΥΡΤ!

nikgr
02-01-05, 18:39
Καλά δεν είπα να αλλάξει σε PSTN και κάποια επιχείρηση που έχει τηλεφωνικό κέντρο!
Πάντως πόρτες υπάρχουν πλέον KAI για PSTN όπου υπάρχουν για ISDN. Όσο για το modem το πουλάς αν θες.
7euro X6 =42 euro το χρόνο Σε έναν χρόνο έχεις κάνει σχεδόν απόσβεση του ISDN modem ακόμα κι αν το πετάξεις.

Όπως και να χει πιστεύω ότι αν κάποιος έχει ISDN και σκοπεύει να βάλει adsl καλύτερα να κάνει PSTN τη γραμμή του πρώτα.

sdikr
02-01-05, 18:45
Όπως και να χει πιστεύω ότι αν κάποιος έχει ISDN και σκοπεύει να βάλει adsl καλύτερα να κάνει PSTN τη γραμμή του πρώτα.

στην δικια μου περίπτωση είναι λίγο δύσκολο, βλέπεις μέσω του isdn έχω δυο γραμμές και δύο νούμερα (+ την αναγνώριση) εμενά με βολέυει
για 42 ευρώ τον χρόνο!! (και μην ξεχνας οτι η αναγνώριση κοστίζει στην pstn)

@ ADSLgr.com All rights reserved.