Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα CLIP μετά από αλλαγή ENTRY2i σε SPEEDPORT PLUS 2 (ISDN)
homunculus
22-02-23, 12:27
Πρόβλημα CLIP μετά από αλλαγή ENTRY2i σε SPEEDPORT PLUS 2 (ISDN)
Καλησπέρα,
σε γραμμή ISDN (χωρίς εξοπλισμό ΝΤ) μετά την αντικατάσταση modem Entry 2i σε νέο SPEEDPORT PLUS 2 (sercomm) η αναγνώριση κλήσης
σταμάτησε να λειτουργεί σε αναλ. τηλεφωνικό κέντρο PHILIPS SOPHO IPC 100. Σε απλή τηλεφωνική συσκευή πάνω στο phone1 η αναγνώριση λειτουργεί.
Από την υποστήριξη του ΟΤΕ δε μπορούν να με βοηθήσουν.
246087246088246089
Οι μόνες παραμέτροι που μπορώ να αλλάξω είναι αυτές στα συνημμένα. Έχω ήδη δοκιμάσει να αλλάξω το Caller ID Displaying Format καθώς και να προσθέσω προθέματα
και area codes. Καμιά ιδέα; Ευχαριστώ.
Απο αυτές τις ρυθμίσεις θα δοκίμαζα να αλλάξω το πόσο θα περιμένει 20-19-02
Συνήθως κάτι τέτοιο έχει να κάνει και με το τι πρωτόκολλο στέλνει στην αναγνώριση, συνήθως οι απλές συσκευές υποστήριζαν πάνω απο ένα, ενώ τα κέντρα είναι λίγο πιο παράξενα.
Δεν το έχω το συγκεκριμένο Modem/router για να ξέρω αν έχει τέτοια επιλογή, ίσως ακόμα να μην είναι διαθέσιμη στον απλό χρήστη και να πρέπει να πάρεις τον OTE για να σου αλλάξει το protocol αν έχει τέτοια δυνατότητα (DTMF/fsl) https://www.philips.sa/en/c-f/XC000007241/what-is-fskdtmf-and-why-do-i-need-it
Απο όσο είδα υπάρχουν και μετατροπείς https://www.crucible-technologies.co.uk/product-page/caller-id-convertor-dtmf-fsk
homunculus
23-02-23, 17:00
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, ήταν πολύ χρήσιμες για να ξεκινήσω από κάπου. Θα ενημερώσω αν το λύσω. Μέχρι τώρα 5-6 αλλαγές σε παραμέτρους και δεν εχει γινει τίποτα.
- - - Updated - - -
Υπάρχει η επιλογή Caller-ID Type for Analogue Trunk
0 : FSK
1 : DTMF
αλλά ακόμα και αυτό δεν έκανε κάτι, ούτε η ρύθμιση του χρόνου.
Υπάρχει Fax/T.38 επιλογή στο CPE?? Είχα συναντήσει παλαιότερα αναλογικό κέντρο με Cyta εξοπλισμό που έπαιξε η αναγνώριση μόνο με αυτή την επιλογή ενεργοποιημένη. Κουφό μιας και δεν έχει κανονικά σχέση αλλά δούλεψε...
homunculus
28-02-23, 12:25
Από την πλευρά του speeport plus 2 δεν εχει τίποτα πλέον, όλα κλειδωμένα, από την πλευρά του κέντρου, ναι, τα έχω δοκιμάσει όλα, δεν έχει αλλάξει κάτι. Αν καταφέρω και βρω κάποιον που κατανοεί το πρόβλημα στο support και μπορει να αλλάξει κάτι στο modem...
homunculus
01-03-23, 15:41
Από την πλευρά του speeport plus 2 δεν εχει τίποτα πλέον, όλα κλειδωμένα, από την πλευρά του κέντρου, ναι, τα έχω δοκιμάσει όλα, δεν έχει αλλάξει κάτι. Αν καταφέρω και βρω κάποιον που κατανοεί το πρόβλημα στο support και μπορει να αλλάξει κάτι στο modem...
Θα στείλουν ZTE modem, δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο με το Sercomm και το Caller-ID.
homunculus
11-03-23, 13:49
Στάλθηκε ZTE H1600, η αναγνώριση κλήσης περνά και διαβάζεται από το τηλεφωνικό κέντρο, αλλά κάποιες φορές δεν εμφανίζεται live (γράφει RINGING) ενώ μένει στη λίστα αναπάντητων κλήσεων. Δεν έχει να κάνει με FSK/DTMF, θα δω τι μπορεί να το προκαλεί.
Στάλθηκε ZTE H1600, η αναγνώριση κλήσης περνά και διαβάζεται από το τηλεφωνικό κέντρο, αλλά κάποιες φορές δεν εμφανίζεται live (γράφει RINGING) ενώ μένει στη λίστα αναπάντητων κλήσεων. Δεν έχει να κάνει με FSK/DTMF, θα δω τι μπορεί να το προκαλεί.
Δες αν έχει κάπου επιλογή για το πόσα χτυπήματα θα περιμένει για να διαβάσει την πληροφορία
@ ADSLgr.com All rights reserved.