Επιστροφή στο Forum : Μαρκα=>Ευρω
Εχω 100 γερμανικα μαρκα και θελω να τα κανω ευρω.Η τραπεζα ελλαδος λεει οτι μονο η deutche bank μπορει.Με αλλα λογια να παω στην Γερμανια.Καποιος αλλος τροπος υπαρχει?
nickolas2005
27-08-07, 13:01
Αξίζει τον κοπο να ασχοληθεις? Ποσα ειναι 100 μαρκα?
Απο οσο ξερω, η deutche bank εχει καποιο παραρτημα στην Αθηνα αλλα δεν ξερω αμα κανει ανταλλαγες. Μπορεις να βρεις τηλεφωνα εδω http://tools.deutsche-bank.de/cc/locationsfinder/en/welcome2.do#
Μπορεις ομως να βρεις καποιον/καποια απο γερμανια που κανει τουρισμο εδω και να σου κανει την ανταλλαγη :lol:
alexandrozz
27-08-07, 14:02
Ε ναι, άργησες κι εσύ λίγο
manoulamou
27-08-07, 14:18
Ισως υπαρχει ελπιδα, για δειτε κι αυτο.
Ανταλλαγή εθνικών νομισμάτων, απο την Ευρωπαικη Κεντρικη Τραπεζα:
http://www.ecb.int/bc/exchange/html/index.el.html
Στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν μπορεις να τα αλλάξεις? Εκει σου αλλάζουν τα πάντα στα Exchange offices
Κράτα το γιά ενθύμιο .Δεν αξίζει να ασχολειθέις μπορεί το τρέξιμο (Βενζίνα , ταξί κλπ) να στοιχίσει περισσότερα ...
Στο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν μπορεις να τα αλλάξεις? Εκει σου αλλάζουν τα πάντα στα Exchange offices
εξαργυρουν... μονο νομισματα που ειναι σε ισχυει! τα μαρκα εχουν αποσυρθει μαζι με τις δραχμουλες...;)
manoulamou
27-08-07, 14:32
Εαν γινεται εντος Ελλαδος ή εχεις γνωστο εξω μια χαρα ειναι...
Ακομη και προσφατα εβγαλαν οι Γερμανοι εκτακτη παραταση για τα κερματα;)...
ΛΟΛ για 2 πραγματα.
1)Γιατι στο ξενοδοχειο μου οταν ρωτησα τον πατερα τι να τα κανω τα μαρκα που βρηκα στην γιαγια μου ,μου ειπε πως εαν του τα εδινα 1-2 μερες ειχε κατι φιλους Γερμανους για να τα δωσει...
2)Αυριο το πρωι ερχομαι στο Βενιζελος απο Ροδο και θα παω να ρωτησω αν και.....
alwaysalone
27-08-07, 18:08
Μπορείς σε 20 χρονια να τα βάλεις σε δημοπρασία.. 'Η να τα δωσεις στα εγγόνια σου να τα πουλήσουν σε κανα πορωμένο συλλέκτη... :p Εδω το κανει ο....Αντ1, γιατι οχι και συ :cool: ;
panajotisp
27-08-07, 19:43
Θα πας στο κεντρικό της τράπεζας Ελλάδος (Πανεπιστημίου) απέναντι απο τον σταθμό του μετρό και θα πας στα ταμεία και θα τα ανταλλάξεις εαν είναι σε καλή κατάσταση και όχι πολύ παλιές σειρές (π.χ πριν απο το 1990)
Η deutsche bank είναι εμπορική τράπεζα και όχι η κεντρική τράπεζα της γερμανίας (αυτή είναι η bundesbank), και στην ελλάδα δεν έχει κατάστημα αλλά μόνο γραφείο αντιπροσωπίας.
Αυτά τα λίγα, πάντως εαν σου κάνουν θέμα στην ελλάδος, πήγαινε σε έναν κεντρικό ταμεία και πες το οτι μέχρι το 2012 είναι υποχρεωμένος να παραλάβει χαρτονομίσματα.
Προσοχή όμως, χαρτονομίσματα και όχι κέρματα ο.κ.?
Υ.Γ. 1. Εμπορικές τράπεζες και ανταλλακτήρια, ανταλλάσουν μόνο νομίσματα σε κυκλοφορία και όχι αυτά που έχουν αποσυρθεί.
Υ.Γ. 2. 100 μάρκα είναι 51,12918811962185 ευρώ μείον κάποια έξοδα της τράπεζας ελλάδος.
Υ.Γ. 2. 100 μάρκα είναι 51,12918811962185 ευρώ μείον κάποια έξοδα της τράπεζας ελλάδος.
Δηλαδή για να πάρεις αυτό που δικαιούσαι χωρίς να σε γελάσουνε, πρέπει να έχεις 10000000000000000 μάρκα (μείον τα έξοδα) :lol::lol:
manoulamou
28-08-07, 10:51
Ηθελα να ξερα το link της ΕΚΤ (http://www.ecb.int/bc/exchange/html/index.el.html) χρησιμευσε καθολου
ή μηπως ηταν στα ... γερμανικα:rolleyes:
Ξερω κατι τι γερμανικα αλλα δεν πολυκαταλαβα(αν και τους εστειλα ενα εμαιλ).
Eισαι σιγουρος οτι μεχρι το 2012 δεχονται τα μαρκα?Μου ειπαν μονο στην Γερμανια οτι μπορω.
Το λεω αυτο γιατι πηγα στην τραπεζα Ελλαδος στη Ροδο και αυτο μου ειπαν.
panajotisp
28-08-07, 18:43
Ξερω κατι τι γερμανικα αλλα δεν πολυκαταλαβα(αν και τους εστειλα ενα εμαιλ).
Eισαι σιγουρος οτι μεχρι το 2012 δεχονται τα μαρκα?Μου ειπαν μονο στην Γερμανια οτι μπορω.
Το λεω αυτο γιατι πηγα στην τραπεζα Ελλαδος στη Ροδο και αυτο μου ειπαν.
Πήγαινε στο κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα, στη Ρόδο θα βαριούνται που ζουν και δεν θα θέλουν να μπλέξουν.
Κοίτα και το λινκ της ΕΚΤ απο τη manoulamou.... μέχρι το 2012 πρέπει να στα πάρουν.
Κοίτα και στο λινκ ότι έχεις τα τραπεζογραμμάτια που μπορούν να ανταλλαχθούν και όχι παλαιότερα, γιατί τότε..... τα κρατάς για ενθύμιο...
update.... θα προσπαθήσω αύριο απο το γραφείο να μιλήσω με την Τ.τ.Ε. και θα επανέλθω με πληροφορίες...
alexandrozz
28-08-07, 21:06
Πάντως νομίζω ότι και δραχμές αλλάζουν μόνο στο κατάστημα της Εθνικής στην Αθήνα. Ας με διορθώσει κάποιος αν κάνω λάθος.
άλλο Εθνική Τράπεζα κ άλλο Τράπεζα τ Ελλάδος όπου και είναι υποχρεωμένοι να σου αλλάξουν τραπεζογραμμάτια ;)
panajotisp
29-08-07, 17:18
Λοιπόν η Τράπεζα της Ελλάδος τα παραλαμβάνει τα χαρτονομίσματα αλλά τα στέλνει στη Γερμανία για να γίνου ν ευρώ και κρατάει μια προμήθεια. Άραγε για 100 μάρκα δεν σε συμφέρει, κράτα τα για ενθύμιο.
Η οδηγεία της ΕΚΤ είναι μόνο για τα τοπικά εθνικά νομίσματα, δηλαδή για την Ελλάδα μόνο για τις δραχμές μπορούμε μέχρι το 2012 να τις ανταλλάσουμε στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα μάρκα στη Γερμανία κ.ο.κ.
Οπότε, κράτα τα μάρκα.
ότι άλλο θες, π.μ.
Λοιπον τα ανταλλαξα σε ευρω αλλα οχι στην τραπεζα ελλαδος.Μου ειπαν πως μπορω μονο σε ανταλλακτηριο και μου ειπαν να παω στην ομονεια στην Αγ.Κωνσταντινου 6 και θα μου τα αλλαξουν.Βεβαια χωρις καν πραξεις και αποδειξη μου ειπε 100 μαρκα=40 ευρω.Τα πηρα αν και λιγακι κλεφτες........
δεν μας είπες οτι ήθελες να τα σκοτώσεις;)!
panajotisp
29-08-07, 23:38
χμμμμ....παράνομο, αλλά γιατί τα σκότωσες έτσι ρε παιδί μου.....
Καταρχην να μην ξεχναμε πως εκει με εστειλε η τραπεζα της Ελλαδος.
2ον απο να τα κρατησω ενθυμιο.........καλη και η Παναγιωτενα(οπως ελεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι)
manoulamou
31-08-07, 09:41
Καταρχην να μην ξεχναμε πως εκει με εστειλε η τραπεζα της Ελλαδος.
2ον απο να τα κρατησω ενθυμιο.........καλη και η Παναγιωτενα(οπως ελεγαν οι αρχαιοι ημων προγονοι)
Το ανταλλακτηριο ηταν επισημο καποιου πιστωτικου ιδρυματος-τραπεζας
ή απ αυτα τυπου παγκου, ενεχυρο-δανειων κι ετσι;
Απ την Τραπεζα Ελλαδος το υπεδειξαν φιλικα για εξυπηρετηση προσωπικη
ή ειναι η τυπικη διαδικασια, γιατι εγω άλλα ακουω;)!
Παντως ο,τι εγινε εγινε, τελος....
αν έγινε με προτροπή υπαλλήλου επί προσωπικού, τότε μιλάμε για παρανομία [ποιος μου λέει οτι δεν έχει σχέση ο εν λόγω υπάλληλος με το ανταλλακτήριο;]
το θέμα δεν είναι για σένα [που και καλά έκανες αφού δεν ήθελες να μείνεις με ένα άκυρο τραπεζογραμμάτιο στο ΄χέρι] αλλά ενδεικτικό της σαπίλας που υπάρχει στην χώρα, σε ποιά άλλη χώρα κάποιος θα δεχότανε έτσι αδιαμαρτύρητα νταβατζιλική τα χαμένα 10 € ;;;
Η υπαλληλος οταν την ρωτησα που μπορω περαν απο την Γερμανια για να τα αλλαξω μου ειπε να παω στην Ομονεια(Αγ.Κωνσταντινου 6) και θα τα αλλαξω εκει.Το ανταλλακτηριο ηταν απο τα κλασσικα(σαν μινι τραπεζα με ενα ταμειο).Να προσθεσω οτι οταν πηγα εκει και ρωτησα για να τα αλλαξω μου ειπε η κοπελα να παω στο διπλα γιατι εκει αλλαζουν.Το λεω αυτο γιατι ετσι ηξερε το 1 μαγαζι οτι το αλλο μπορουσε να αλλαξει τα μαρκα.Αυτα.Τελος καλο ολα καλα
μάλιστα, ευχαριστούμε για την ενημέρωση :oneup:
panajotisp
01-09-07, 21:33
Λοιπόν αυτό που έκανε τα ανταλλακτήριο είναι παράνομο και γι αυτό δεν σου έδωσε και παραστατικό ανταλλαγής.
Τα ανταλλακτήρια δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν....
Α! και η υπάλληλος της Τ.τ.Ε. έκανε κάτι παράνομο και άσε να μην πώ και κάτι πιο βαρύ.
Υ.Γ. Είναι γνωστό (σε εμάς τους τραπεζικούς) τι πράγματα κάνουν σε αυτά τα ανταλλακτήρια που πολύ αμφιβάλλω εαν έχουν και άδεια απο την Τράπεζα της Ελλάδος να λειτουργούν!
Εαν ομως δεν γινοταν η παρανομια ακομα ενθυμιο θα το ειχα.Φαντασου να μου ελεγε 30 ευρω αντι για 40?
πάντως αν βρεθείς με κανα 100 και βαριέσαι να το έχεις στην τσέπη γιατι δεν στο χαλάνε στο αλλάζω με ένα 50αρικο , εικοσάρικο, δεκάρικο και 5έυρω!
όσο νόμιμο είναι το παραπάνω παράδειγμα τόσο είναι και αυτό που έγινε, το οτι σε βόλεψε δεν σημαίνει οτι είναι πάντα το καλύτερο δυνατό να γίνει!
panajotisp
02-09-07, 04:20
Εαν ομως δεν γινοταν η παρανομια ακομα ενθυμιο θα το ειχα.Φαντασου να μου ελεγε 30 ευρω αντι για 40?
Καλά και 45 να σου έλεγε και 35 ποιά η διαφορά;
Δηλαδή τι θα έλεγες εαν σου έδινε 30?
Ωραία............ αφού σου έκλεψε μόνο 10 ευρώ λες και ευχαριστώ!
Oι τράπεζες με την πολιτική των ελάχιστων χρεώσεων, λιγότερο θα κλέβανε; Δοκίμασε να αλλάξεις πχ 60 δολάρια, να δεις πόσο θα πάρεις.
manoulamou
03-09-07, 08:47
Αλλο τι μας βολευει, αλλο τι ειναι νομιμο και εντελως διαφορετικο το ο,τι στην ελλαδα
εχουμε μπερδεψει την ελευθερια της αγορας με την πληρη αναρχια και ασυδοσια!
Οι νομοι ειναι για να τηρουνται δεν ειναι λαστιχο αναλογα σε ποιον αναφερονται
και εαν καποιες τραπεζες βγαζουν απ τη μυγα ξυγκι με την προφαση του κοστους εξυπηρετησης
απλα εαν θεωρουμε υπερβολικη μια προμηθεια (μπορουμε παντα να διαλεξουμε τραπεζα)
υπαρχουν καποιες υπηρεσεις προστασιας καταναλωτη για καταγγελια!
Παλια μεγαλοι πελατες πηγαιναν μεν στην Εθνικη (και αλλες κρατικες) τη σαβουρα τους λογω μικρων προμηθειων της
αλλά για τις λαμογιες τους διαλεγαν μικρες "ευελικτες" τραπεζες που προκειμενου να τους κρατησουν
εκαναν τα παντα παραβιαζοντας κανονες και περιορισμους της Τραπεζης της Ελλαδος...
Στο ζητημα των παλιων προ ευρω νομισματων υπηρξαν απολυτα σαφη χρονικα ορια
και οσοι δεν τα τηρησαν, δεν μπορουν να διαμαρτυρονται εκ των υστερων, αφου ηταν πασιγνωστα!
@ ADSLgr.com All rights reserved.