PDA

Επιστροφή στο Forum : Υποστηριξη Ελληνικων.....Ετοιμος να φουνταρω τον υπολιγιστη.



TheCondor
04-01-05, 05:28
Καλησπερα, καλημερα, ο,τι τραβαει η καρδια σας..... Καλη μια φορα δεν ειναι τουλαχιστον για μενα..

Θα μπω στο ψητο με τη μια χωρις να κουρασω και να κουραστω ( ειναι ηδη αργα )

Ειχα καποια προβληματα ( λογω δικης μου βλακειας το παραδεχομαι ) και χρειαστηκα να κανω εγκατασταση το Mandrake 10.1 ξανα. Υστερα απο κατι σπαστικα κολληματα στο login screen αμεσως μετα την εγκατασταση χωρις να μου δινεται η ευκαιρια με τιποτα να το φτιαξω, τελικα δουλευει κανονικα(?) και παραμενει ενα μονο προβλημα ακομα το οποιο δεν αντιμετωπισα ποτε αλλοτε μεχρι τωρα. Και αυτο ειναι η υποστηριξη των ελληνικων χαρακτηρων, για να γινω πιο σαφης, τωρα μπορει να μπορω να γραφω και να βλεπω κανονικοτατα, αλλα αν παω να ονομασω εναν φακελο στα ελληνικα, δεν φαινεται τιποτα αλλο παρα ερωτηματικα αντι για τους ελληνικους χαρακτηρες.

Την τυπικι διαδικασια που εκανα παντα για να τα ενεργοποιησω πληρως την ακολουθησα και τωρα χωρις επιτυχια βεβαια, γιαυτο αλλωστε κανω και post. ( απο το configure your desktop, accessibility etc etc για οσους χρησιμοποιουν mandrake ). Το προβλημα ειναι οτι το locale ενω ειναι σεταρισμενο για ελλαδα, οταν παω να προσθεσω μια γλωσσα δεν παιρνω καμια αλλη επιλογη εκτος των αγγλικω των Η.Π.Α. και τν αγγλικων της μεγαλης βρεττανιας..... Εχω φτασει σε σημειο απογνωσης ειλικρινα, πανω που ειχα ηρεμησει απο τα πολλα προβληματα και τωρα πεταγεται αυτο.... :cry: Δεν εχω τις απαραιτητες γνωσεις για περαιτερω ρυθμισεις ετσι ωστε να ξεπεραστει το προβλημα, ελπιζω καποιος απο δω να εχει.....

Ευχαριστω προκαταβολικα οποιον/οποια διαβασε το ποστ, και συγγνωμη αν εγινα κουραστικος αλλα δεν μπορω αλλο εχω σκασει. :evil: :evil: :evil:

profitis
04-01-05, 19:13
Έκανα μία απόπειρα επέρυσι να μάθω linux και έβαλα Mandrake 9.2
ΣΚΕΤΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.Eγκαθιστούσα διάφορα προγράμματα και το KDE αποδεκατιζόταν και δεν έπαιζε απολύτως τίποτα.Καλύτερα βάλε καποια άλλη έκδοση καθως οπως βλέπεις δεν είσαι ο μόνος με προβλήματα στην συγκεκριμένη διανομή.

Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια.

WAntilles
05-01-05, 03:32
http://www.gentoo.org/

Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις. :wink:

TheCondor
05-01-05, 03:54
Βασικα μεχρι τωρα με εχει βολεψει παρα πολυ το Mandrake, μονο αυτο το τελευταιο να μη μου εκανε και θα ηταν τζαμι.

Profitis αυτο επαθα και εγω με καποια προγραμματα συγκεκριμενα πηγα να τρεξω το εμυλε μεσω του γουαιν ( βαριεμαι να αλλαζω γλωσσες ) και ολα χαθηκαν. Μουσπασαν τα νευρα.

Wantilles δεν μπορω να διαθεσω τοσο χρονο για το gentoo λογω compile κτλ επειδη αρχιζω σχολη σε λιγο και δεν θελω να ασχολουμαι τοσο πολυ με τον υπολογιστη, καταλαβαινεις ελπιζω. Εχω συνηθισει το Mandrake και μου αρεσει αρκετα απλα καμια φορα απογοητευομαι αφανταστα με κατι τετοια προβληματα.
Επειδη ειμαι σχετικα καινουριος στο λινουξ και ( εξ απ'αναεκαθεν :mrgreen: :mrgreen: ) ηθελα ο υπολογιστης να κανει αυτα που θελω χωρις πολλα πολλα ( μονιμο κατεβασμα, τραγουδια και multimedia ειναι τα βασικα που θελω ) δεν εχω προβλημα να δοκιμασω κατι καινουριο οπως ας πουμε το φεντορα 3 ( εχω ακουσει οτι ειναι αρκετα καλο ), απλα με το mandrake ψιλοβρηκα την υγιεια μου λογω του out of the box mp3 support και αλλες ευκολιες που μπορει να ακουγονται χαζες αλλα τους δινω προτεταιοτητα. Θα κοιταξω να διαβασω μερικα πραματα σχετικα με gentoo, fedora να δω λιγο παραπερα τι γινεται. Γαμωτο ξενερωνω, διακοπες και εγω λιωνω στον υπολογιστη για να το φτιαχνω ατελειωτα το ρημαδι :evil: :evil: :evil:

viper2004
05-01-05, 10:34
τα knoppix εχουν default multimedia support
αληθεια πως αλλαζω σε ελλινικη γραφη στα suse.....?

profitis
07-01-05, 22:17
Ποστάρω απο linux...Τα Ελληνικά απο ότι φαίνεται παίζουνε άψογα χωρις μεγάλη δυσκολία και σιγά σιγά διαπιστώνω πολλά πραγματα.Το mandrake πλεον το αποφεύγω οπως ο διάολος το λιβάνι.Τράβηξα τα κέρατα μου πέρυσι με παιδικα bugs και στο τέλος το πέταξα έξω.

TheCondor
08-01-05, 17:19
Καλησπερα και παλι, και εγω θα μεινω μακρια απο to Mandrake αν και μου ειχε αφησει πολυ καλες εντυπωσεις, εβαλα το suse 9.1personal και αυτο χρησιμοποιω απο εδω και στο εξης, κλασης ανωτερο απο το mandrake, εχει φαει τρελη χρηση απο οταν το εγκατεστησα λογω 120γβ backup, format, και ξανα πισω τα αρχεια στο δισκο, 500 προγραμματα να τρεχουν και ολα χωρις προβληματα ( σε αντιθεση με to mandrake που κρεμαγε τερμα ) Σκεφτομαι μαλιστα να αγορασω και το 9.2 προφεσσιοναλ, αλλα βλεπω οτι εχω βρει πανω κατω ο,τι χρειαζομαι οποτε δεν ξερω αν θαταν σωστο να το αγορασω.

Τελος παντων, θα δουμε. later

shadowmoon
08-01-05, 17:26
Χρησιμοποιω το Suse 9.2 Pro , εδω και κανα μηνα.
Δεν εχει καμμια σχεση με Mandrake η ακομα με προηγουμενες εκδοσεις του Suse.
Ειναι ενα ετοιμο λειτουργικο προς χρηση , το οποιο καλυπτει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τις αναγκες ενος χρηστη , αρχαριου η προχωρημενου.

sdikr
08-01-05, 17:28
Χρησιμοποιω το Suse 9.2 Pro , εδω και κανα μηνα.
Δεν εχει καμμια σχεση με Mandrake η ακομα με προηγουμενες εκδοσεις του Suse.
Ειναι ενα ετοιμο λειτουργικο προς χρηση , το οποιο καλυπτει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τις αναγκες ενος χρηστη , αρχαριου η προχωρημενου.


και εγώ, κάνω χρήση των windows xp pro ετοιμο λειτουργικό για όλους!!

ΥΓ, ναι δουλέυω και Linux, απο slackware 96 μέχρι gentoo

TheCondor
08-01-05, 17:34
Αυτο που ηθελα να ρωτησω ηταν αν αγορασω το suse 9.2 pro θα μπορω να κανω αναβαθμιση του 9.1 η θα πρεπει να το εγκαταστησω απο την αρχη ολα? Αν παιρνει αναβαθμιση πηγα και το πηρα την δευτερα με τη μια

sdikr
08-01-05, 17:36
Αυτο που ηθελα να ρωτησω ηταν αν αγορασω το suse 9.2 pro θα μπορω να κανω αναβαθμιση του 9.1 η θα πρεπει να το εγκαταστησω απο την αρχη ολα? Αν παιρνει αναβαθμιση πηγα και το πηρα την δευτερα με τη μια

ναι μπορείς

υπάρχει η επιλογή στο yast

TheCondor
08-01-05, 17:42
Καλη φαση λοιπον, προς το παρων ξεχναω τα ηχεια για το αμαξι παω για suse!! Ευχαριστω πολυ ΣΝΤΙΚΡ :P

shadowmoon
08-01-05, 17:55
Καλη φαση λοιπον, προς το παρων ξεχναω τα ηχεια για το αμαξι παω για suse!! Ευχαριστω πολυ ΣΝΤΙΚΡ :P

Πληροφοριακα και μονο να ξερεις πως η αναβαθμιση απο 9.1 σε 9.2 δεν ειναι ιδιαιτερα απλη διαδικασια και υπαρχει η πιθανοτητα να μην πετυχει.
Γι'αυτο καλου κακου κρατα ενα αντιγραφο σε οτι δεν θελεις να χαθει.

profitis
08-01-05, 18:24
Θα σου πρότεινα να μην πας και αγοράσεις το Suse 9.2 pro.Δεν είναι και λίγα τα 92€ τη στιγμή που μπορείς να το βρείς χωρίς κανένα πρόβλημα απο "έξω"(internet,κάποιον φίλο σου,απο κάποιο περιοδικό κτλ...).

Ξέρω βέβαια και άτομα που θα δίνανε άνετα τα 92€ για το Suse 9.2 pro τη στιγμή που δεν θα δίνανε δεκάρα για αυθεντικά windows.

(Παρεπιμτόντως είναι το πρώτο μου msg απο original windows... :mrgreen: )

giorgosc61
19-01-05, 16:25
Εγώ απλώς θέλω να πω μια γνώμη για το Ubuntu που χρησιμοποιώ πλέον. Από αυτά που δοκίμασα gentoo,fedora core 3,knoppel,mepis) βρήκα ότι το Ubuntu είναι το μόνο που υποστηρίζει out of the box ελληνικά παντού (βάζοντας βέβαια utf8 στο fstab για τα filenames). Όλα τα άλλα κάπου θα μου έβγαζαν αντί για ελληνικά παπάκια...υποθέτω πρόβλημα fonts. Βάζοντας και τα truetype αν εγκαταστήσεις το office έχεις ακόμα καλύτερα fonts για ελληνικά.

Mazinga_GR
19-01-05, 17:06
Παιδια θα συφωνησω με τον Γιωργο, η υποστηριξη των ελληνικων στο Ubuntu ειναι εκπληκτικη (τωρα ποσταρω απο λινουξ) εκτος απο το utf8 στο /etc/fstab που ειναι 10 δευτερολεπτα δουλεια. Ζητω το Ubuntu!

Wantilles, εχω προσεξει οτι προσπαθεις συστηματικα να μετατρεψεις ολους τους χρηστες αυτου του forum σε gentoo users! :p Δεν θα νικησει τοσο ευκολα η σκοτεινη πλευρα...! :twisted:

@ ADSLgr.com All rights reserved.