PDA

Επιστροφή στο Forum : Λήψη κωδικών τηλεφωνίας (Voip)

Σελίδες : 1 [2] 3

netblues
13-10-23, 13:17
κοστος μηδεν
εμενα δεν δουλεψε η μεθοδος
αναλογα ποσο πολυ θελεις τους κωδικους Εγω θα φυγω απ τη Νοβα να ησυχάσω οποτε θα μου τους δωσουν εκει που θα παω
Δεν χανεις κατι να δοκιμασεις,,,

Ειμαστε στο thread της vodafone.

Dim80
13-10-23, 13:34
Ειμαστε στο thread της vodafone.

ναι αλλα για να ρωταει αν αξιζει να δοκιμσσει προφανος δεν εχει vodafone ο ανθρωπος αλλιως δεν χρειαζεται να δοκιμασει απλος τους ζηταει

αν εννοεις οτι και οι 2 ειμαστε off τοτε εχεις δικιο αλλα απαντησες μονο σε εμενα

netblues
13-10-23, 13:44
O ανθρωπος ρωτησε αν εχει κοστος ο router που χρειαζεται για να βλεπει το vlan της τηλεφωνιας.

Απο κει και περα οι αναφορες στη nova τι προσφερουν?

antonis_
13-10-23, 13:57
ναι αλλα για να ρωταει αν αξιζει να δοκιμσσει προφανος δεν εχει vodafone ο ανθρωπος αλλιως δεν χρειαζεται να δοκιμασει απλος τους ζηταει

αν εννοεις οτι και οι 2 ειμαστε off τοτε εχεις δικιο αλλα απαντησες μονο σε εμενα
Ο ερωτών έχει Vodafone.

billtheo

Τύπος VDSL2
Ταχύτητα 102400/10240
ISP Vodafone

Εγγραφή 06-12-2007
Ηλικία 48
Μηνύματα 8
Downloads 0
Uploads 0

Dim80
13-10-23, 14:08
O ανθρωπος ρωτησε αν εχει κοστος ο router που χρειαζεται για να βλεπει το vlan της τηλεφωνιας.

Απο κει και περα οι αναφορες στη nova τι προσφερουν?

δεν προσφερουν
νομιζα οτι για να ρωταει εχει αλλο παροχο και θελει κωδικους

billtheo
13-10-23, 14:42
Χρειάζεται κάποιο ειδικό router για 837 VLAN;
Αν θελήσω μετέπειτα να βάλω voip τηλεφωνικό κέντρο, πάλι θα χρειαστεί να έχω αλλάξει το router;
Όποιος μπορεί να δώσει λίγο λεπτομερείς οδηγίες θα του ήμουν υπόχρεος.

NexTiN
13-10-23, 15:01
Θες ενα ξεκλειδωτο CPE το οποιο να ειναι VDSL και να εχει δυνατοτητες VLAN, Bridge, κτλ. Αφου θες να σηκωσεις την τηλεφωνια σε συσκευη VoIP, δεν νομιζω πως ειναι απαραιτητο το CPE να εχει και δυνατοτητες VoIP / θυρες FXS…

billtheo
13-10-23, 15:43
Θες ενα ξεκλειδωτο CPE το οποιο να ειναι VDSL και να εχει δυνατοτητες VLAN, Bridge, κτλ. Αφου θες να σηκωσεις την τηλεφωνια σε συσκευη VoIP, δεν νομιζω πως ειναι απαραιτητο το CPE να εχει και δυνατοτητες VoIP / θυρες FXS…

Προτείνεις κάποιο συγκεκριμένο;

netblues
13-10-23, 23:52
Draytek vigor 167 σε bridge mode, και μετα ενα mikrotik router να κανει το σχετικο nat και να φερει τη συνδεση στο voip pbx.
Για πρακτικους λογους θες μεσα στο δικτυο σου να ειναι το pbx και τα υπολοιπα στο ιδιο δικτυο

Υπαρχει καπου εδω μεσα αναλυτικο how to, αλλα αυτα τα πραγματα δεν ειναι ακριβως plug and play

finos
14-10-23, 00:06
Draytek vigor 167 σε bridge mode, και μετα ενα mikrotik router να κανει το σχετικο nat και να φερει τη συνδεση στο voip pbx.
Για πρακτικους λογους θες μεσα στο δικτυο σου να ειναι το pbx και τα υπολοιπα στο ιδιο δικτυο

Υπαρχει καπου εδω μεσα αναλυτικο how to, αλλα αυτα τα πραγματα δεν ειναι ακριβως plug and play

https://www.adslgr.com/forum/threads/1222273-Guide-Vodafone-Home-SIP-trunk-Mikrotik-RasPBX(FreePBX)

εδω το κανει κι με το "stock" h267a . αλλα το Draytek ειναι ποιο καθαρη λυση

mondeo
14-10-23, 14:26
Λοιπόν η πιο απλή και οικονομική λύση είναι η εξής:
Αγοράζεις ένα Fritzbox 7530 και έχοντας τους κωδικούς της voip τηλεφωνίας από Voda σετάρεις την τηλεφωνία να κάνει register (οδηγίες υπάρχουν στο φόρουμ)
Δημιουργείς ένα Telephony Device στο Fritzbox με username - password και το βάζεις να "ακούει" στον voip αριθμό σου.
Σετάρεις το IP Phone σου ή τον Asterisk server να κάνει register στο Fritzbox ως sip server με το username - password που έδωσες και είσαι έτοιμος.
Μπορείς να βρεις φθηνά 7530 στο Ebay.

netblues
14-10-23, 14:30
Και αυτο παιζει, δοκιμασμενο. Εξαρταται ποσο "pure" λυσεις θες :cool:

mondeo
14-10-23, 14:40
Η λύση του Fritz είναι πιο απλή και πιο οικονομική.
Η λύση Vigor- Mikrotik είναι πιο ακριβή και για πιο εξειδικευμένους.

billtheo
16-10-23, 10:42
Λοιπόν η πιο απλή και οικονομική λύση είναι η εξής:
Αγοράζεις ένα Fritzbox 7530 και έχοντας τους κωδικούς της voip τηλεφωνίας από Voda σετάρεις την τηλεφωνία να κάνει register (οδηγίες υπάρχουν στο φόρουμ)
Δημιουργείς ένα Telephony Device στο Fritzbox με username - password και το βάζεις να "ακούει" στον voip αριθμό σου.
Σετάρεις το IP Phone σου ή τον Asterisk server να κάνει register στο Fritzbox ως sip server με το username - password που έδωσες και είσαι έτοιμος.
Μπορείς να βρεις φθηνά 7530 στο Ebay.

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου. Σαφώς η πρώτη λύση του vigor + mikrotik είναι σίγουρα πολύ πιο δαπανηρή και πιο advanced και μάλλον δεν θα την παλέψω.

Αν έχεις πρόχειρο το σύνδεσμο με τις οδηγίες για το fritz θα ήμουν υπόχρεος.
Επίσης, να ρωτήσω κάτι αν δεν γίνομαι κουραστικός. Ένα παλιό fritz 7390 που έχω στην άκρη θα έκανε για τη δουλειά;

konenas
17-10-23, 09:47
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν με το θέμα μου. Σαφώς η πρώτη λύση του vigor + mikrotik είναι σίγουρα πολύ πιο δαπανηρή και πιο advanced και μάλλον δεν θα την παλέψω.

Αν έχεις πρόχειρο το σύνδεσμο με τις οδηγίες για το fritz θα ήμουν υπόχρεος.
Επίσης, να ρωτήσω κάτι αν δεν γίνομαι κουραστικός. Ένα παλιό fritz 7390 που έχω στην άκρη θα έκανε για τη δουλειά;

Σε ένα "οποιοδήποτε" router με OpenWRT συνδέοντας ένα asterisk μπορείς να έχεις άνετα τηλεφωνία σε VoIP ή να συνδέσεις τηλέφωνο VoIP σε μια θύρα με το κατάλληλο vlan

DiM
27-10-23, 18:23
Εντέλει το Fritzbox 7530 και 7530 AX παίρνει αυτόματα το προφίλ τηλεφωνίας από voda η όχι?

Και εάν όχι πλέον έχει κανεις δοκιμάσει εάν η voda με τις αλλαγες πλεον δίνει σίγουρα τους κωδικούς voip για να δουλέψει το τιμημένο?

Iris07
27-10-23, 19:49
Έχουν αναφέρει κάμποσοι στην περιοχή με τα Fritz ότι το ρούτερ τους πήρε μόνο του τους κωδικούς με την κατάλληλη ρύθμιση.

Spanos
27-12-23, 22:30
Σήμερα πήρα τυπικά τους κωδικούς VoIP και λέω τυπικά γιατί τους είχα ήδη, απλά ήθελα να γνωρίζουν και αυτοί οτι χρησιμοποιώ δικό μου εξοπλισμό.

Η διαδικασία ήταν αρκετά απλή, απο το chat της Vodafone μίλησα με έναν υπάλληλο, έδωσα κάποια στοιχεία και μετά απο 3 εργάσιμες ήρθε το email με κωδικούς VoIP.

Θα ήθελα μέσα στο email, να περιέχονται και οι ρυθμίσεις που είναι στην αρχή του νήματος, γι'αυτούς που δεν τις ξέρουν.

Πάντως με κάποιες ρυθμίσεις έπαιζε ούτως ή άλλως, για παράδειγμα το ρούτερ είχε RTP Start Port 40000 και η Vodafone ζητάει 10000, παίζει και με Outbound Proxy το οποίο δεν το αναφέρουν στις ρυθμίσεις τους, παίζει και με διαφορετικές ρυθμίσεις MinSE κλπ τις οποίες είχα "κλέψει" απο ZTE268Q. Γενικά λοιπόν έπαιζε με "κλεμμένες" ρυθμίσεις απο ZTE268Q αλλα απο τότε που βγήκε το αρχείο ρυθμίσεων το ρύθμισα όπως θέλουν.

finos
27-12-23, 22:44
Σήμερα πήρα τυπικά τους κωδικούς VoIP και λέω τυπικά γιατί τους είχα ήδη, απλά ήθελα να γνωρίζουν και αυτοί οτι χρησιμοποιώ δικό μου εξοπλισμό.

Η διαδικασία ήταν αρκετά απλή, απο το chat της Vodafone μίλησα με έναν υπάλληλο, έδωσα κάποια στοιχεία και μετά απο 3 εργάσιμες ήρθε το email με κωδικούς VoIP.

Θα ήθελα μέσα στο email, να περιέχονται και οι ρυθμίσεις που είναι στην αρχή του νήματος, γι'αυτούς που δεν τις ξέρουν.

Πάντως με κάποιες ρυθμίσεις έπαιζε ούτως ή άλλως, για παράδειγμα το ρούτερ είχε RTP Start Port 40000 και η Vodafone ζητάει 10000, παίζει και με Outbound Proxy το οποίο δεν το αναφέρουν στις ρυθμίσεις τους, παίζει και με διαφορετικές ρυθμίσεις MinSE κλπ τις οποίες είχα "κλέψει" απο ZTE268Q. Γενικά λοιπόν έπαιζε με "κλεμμένες" ρυθμίσεις απο ZTE268Q αλλα απο τότε που βγήκε το αρχείο ρυθμίσεων το ρύθμισα όπως θέλουν.

απο περιεργεια θα ηθελα να μαθω 2 πραματα .

α) Οι κωδικοι αλλαξαν; ΔΗλ αυτος που ειχες ηδη (πχ απο backup ) και αυτος που σου στειλαν ειναι ιδιοι;
β) Σε τι μορφη τους στελνουν; Διαβασα εδω στο forum (μπορει και σε αυτο το thread δεν ειμαι σιγουρος) πως τους στελνουν καπως κρυπτογραφημένα , οταν ρωτησα εδω πως ειναι κρυπτογραφημένα και ποιο ειναι το κλειδι δεν πηρα απαντηση αλλα η απορια εμεινε

Spanos
28-12-23, 03:10
απο περιεργεια θα ηθελα να μαθω 2 πραματα .

α) Οι κωδικοι αλλαξαν; ΔΗλ αυτος που ειχες ηδη (πχ απο backup ) και αυτος που σου στειλαν ειναι ιδιοι;
β) Σε τι μορφη τους στελνουν; Διαβασα εδω στο forum (μπορει και σε αυτο το thread δεν ειμαι σιγουρος) πως τους στελνουν καπως κρυπτογραφημένα , οταν ρωτησα εδω πως ειναι κρυπτογραφημένα και ποιο ειναι το κλειδι δεν πηρα απαντηση αλλα η απορια εμεινε

α) Ίδιοι
β) Σε μορφή συνημμένου υπάρχει ένα αρχείο 7z που για να το αποσυμπιέσεις και να διαβάσεις το pdf με τους κωδικούς χρησιμοποιείς κωδικό που σου έρχεται με SMS.

netblues
28-12-23, 06:49
απλά ήθελα να γνωρίζουν και αυτοί οτι χρησιμοποιώ δικό μου εξοπλισμό.

Θεος... :) Ειμαι της αντιθετης αποψης, οσο λιγοτερα ξερει ο παροχος, τοσο το καλυτερο.

- - - Updated - - -

α) Ίδιοι
β) Σε μορφή συνημμένου υπάρχει ένα αρχείο 7z που για να το αποσυμπιέσεις και να διαβάσεις το pdf με τους κωδικούς χρησιμοποιείς κωδικό που σου έρχεται με SMS.

Ασφαλεια πανω απο ολα. Αλλα αμα θελουν 3 μερες για ενα mail, κατι δεν παει και πολυ καλα. Βεβαια οι cosmotεδες αν στραβωσουν κανουν μηνες, οποτε παλι καλα.

Btw, οριο στις εξερχομενες εβαλαν η μπα?

Dim80
28-12-23, 13:42
Αλλα αμα θελουν 3 μερες για ενα mail, κατι δεν παει και πολυ καλα. Βεβαια οι cosmotεδες αν στραβωσουν κανουν μηνες, οποτε παλι καλα.

η Νοβα τι να πουν που δε δινει καθολου δλδ ?

mitsos4all
30-12-23, 01:21
οι κωδικοί voip απο vodafone, τι χρειάζεται για να δουλέψουν σε εφαρμογή android σε κινητό?

netblues
30-12-23, 01:25
Mikrotik/ pfsense για το σχετικο natting, modem με bridge mode & ορεξη για να το στησεις

Spanos
30-12-23, 18:49
οι κωδικοί voip απο vodafone, τι χρειάζεται για να δουλέψουν σε εφαρμογή android σε κινητό?

Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να έχεις δεδομένα στο κινητό συνέχεια ανοιχτά, οπότε θα έχεις πάρει κάποιο πακέτο με δεδομένα και χρόνο ομιλίας και sms, οπότε πιο το νόημα να μπείς σε όλη αυτή τη διαδικάσία, για να σου έρχονται οι κλήσεις του σταθερού και στο κινητό;

mitsos4all
02-01-24, 20:29
Συμφωνώ για ότι έγραψες, μα η επιδίωξη μου είναι το wifi calling που είχε η cyta, και μόλις την πήρε η vodafone το κατήργησε αμέσως, αφού οι μίζεροι marketάδες της, είμαι σίγουρος ότι πρότειναν:
wifi calling? τι λέτε ρε? και πως θα χρυσοπουλάμε στους εξαρτημένους/εθισμένους στο κινητό νεολαίους δεδομένα, για να τα κονομάμε?
νομίζω μόνο η νόβα έχει για σταθερό, απεριόριστα προς εθνικά κινητά, άρα αν είμαι σε μέρος με wifi γιατί να μην το χρησιμοποιώ?
ακόμη και με συμβόλαιο τα 60sec ομιλίας στην κινητή είναι πολύ αλμυρά, για χώρα με μικρούς μισθούς

finos
02-01-24, 20:43
Συμφωνώ για ότι έγραψες, μα η επιδίωξη μου είναι το wifi calling που είχε η cyta, και μόλις την πήρε η vodafone το κατήργησε αμέσως, αφού οι μίζεροι marketάδες της, είμαι σίγουρος ότι πρότειναν:
wifi calling? τι λέτε ρε? και πως θα χρυσοπουλάμε στους εξαρτημένους/εθισμένους στο κινητό νεολαίους δεδομένα, για να τα κονομάμε?
νομίζω μόνο η νόβα έχει για σταθερό, απεριόριστα προς εθνικά κινητά, άρα αν είμαι σε μέρος με wifi γιατί να μην το χρησιμοποιώ?
ακόμη και με συμβόλαιο τα 60sec ομιλίας στην κινητή είναι πολύ αλμυρά, για χώρα με μικρούς μισθούς

WU . απεριοριστα προς ολους 12,90€ για 30 ημερες + 2.5GB με rollover (εχω μαζεψει πανω απο 50-60 γιγα με οσα χρονια βαζω το πακετο αυτο )

και οτε 100αρα απεριοριστα σταθερα 420 προς κινητα ενω πανω στη ανανεωση οταν δε διναν καλητερη τιμη και πηγα για υπαναχώρηση μου κουμπωσαν και ενα πακετο για απεριορστα κιν οποτε τα εχω ολα με 28€

για αυτο που θες να κανεις χρειαζεσαι ενα τηλεφωνικο κεντρο στον χωρο της γραμμης οπου θα κανει register Με τον παροχο . ενα vpn απο τις φορητες συσκευες σου προς το σπιτι σου και ενα softphone οπου θα κανει register Μεσω του vpn στο κεντρακι σου

λιγα ringGrups , inbount outbound rutes αργοτερα και εισαι ετοιμος

Dim80
02-01-24, 22:43

Η Vodafone ειχε wifi calling ηταν μεχρι 27 Μαΐου 2023 (https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/digital-press-office/anakoinoseis/20230425-katargisi-efarmogis-vodafone-wifi-calling/) . Τοτε πηρε την Cyta?
Μπορεις να αλλαξεις και παροχο Δεν ξερω αν εχει η Νοβα που ειναι στα ιδια λεφτα αλλα εκει δεν εχει κωδικους voip

x_undefined
02-01-24, 22:46
Η Vodafone ειχε wifi calling ηταν μεχρι 27 Μαΐου 2023 . Τοτε πηρε την Cyta?
Μπορεις να αλλαξεις και παροχο Δεν ξερω αν εχει η Νοβα που ειναι στα ιδια λεφτα

Η ξεχωριστή εφαρμογή καταργήθηκε τότε για συσκευές χωρίς κανονική υποστήριξη. Η native υποστήριξη WiFi Calling δεν νομίζω ότι έχει σταματήσει μέχρι και σήμερα.

mondeo
03-01-24, 00:02
To WiFi Calling της Vodafone δουλεύει κανονικότατα.
Η Windo - Nova είναι η μοναδική που δεν το υποστηρίζει.

NexTiN
03-01-24, 00:08
Αλλο το WiFi Calling της Voda (κινητη) και αλλο αυτο που ειχε η Cyta (το σταθερο σου παντου)...

Dim80
03-01-24, 09:30
To WiFi Calling της Vodafone δουλεύει κανονικότατα.
Η Windo - Nova είναι η μοναδική που δεν το υποστηρίζει.

λαθος κανεις Το ελεγξα σημερα και δουλευει κανονικα στη Νοβα

απο οτι καταλαβα δουλευει σε ολες της εταιριες (οχι με ολες της συσκευες)
η Voda ειχε app που καταργηθηκε (το aop)

mondeo
03-01-24, 23:33
Μακάρι να το έβαλαν οι Νοβαίοι.
Το app της Voda όντως καταργήθηκε και παίζει με native υποστήριξη από το Android.
Όσο για το σταθερό σου παντού το έχω μέσω Fritz router, VPN και FritzFon app στο κινητό της συζύγου.

mitsos4all
08-01-24, 22:03
με αυτά που είδα στην vodafone έχοντας τους κωδικούς τηλεφωνίας, δεν μπορείς να τους αξιοποιήσεις αν δεν βάλεις το χέρι στην τσέπη.
ισχύει το ίδιο και για τον κόσμο που είναι στον οτέ? δηλαδή οι κωδικοί voip ¨παίζουν¨ σε εφαρμογή android χωρίς να πληρώσεις μία?

θυμίζω στην εποχή της cyta, σε εφαρμογή android έβαζες user/password/sip IP, δεν πείραζες τίποτε στο ρουτερ(εννοώ να κάνεις disconnect το Voip-a), και σε όποιο wifi cyta "τρύπωνες¨ είχες το σταθερό μαζί σου.
αυτό κάνω τώρα αφού έδωσα 130 ευρώ (για rpi 3B+/sdcard/HT813).

finos
08-01-24, 22:09
με αυτά που είδα στην vodafone έχοντας τους κωδικούς τηλεφωνίας, δεν μπορείς να τους αξιοποιήσεις αν δεν βάλεις το χέρι στην τσέπη.
ισχύει το ίδιο και για τον κόσμο που είναι στον οτέ? δηλαδή οι κωδικοί voip ¨παίζουν¨ σε εφαρμογή android χωρίς να πληρώσεις μία?

θυμίζω στην εποχή της cyta, σε εφαρμογή android έβαζες user/password/sip IP, δεν πείραζες τίποτε στο ρουτερ(εννοώ να κάνεις disconnect το Voip-a), και σε όποιο wifi cyta "τρύπωνες¨ είχες το σταθερό μαζί σου.
αυτό κάνω τώρα αφού έδωσα 130 ευρώ (για rpi 3B+/sdcard/HT813).

Οχι . Πρεπει να εισαι στον χωρο της συνδεσης σου . (τυπικα) δε θα συνδεθουν στον ims απο διαφορετικη γραμμη ή cellular . Λεω τυπικα καθως εχω δει αναφορες πως καποια στιγμη δουλεψε αλλα οχι σταθερα ...

Dim80
08-01-24, 22:16
μαλλον λεει αυτο που γινοταν με το voiper (δε ξερω αν υπαρχει ακομα)
Zoiper

mondeo
08-01-24, 23:06
μαλλον λεει αυτο που γινοταν με το voiper (δε ξερω αν υπαρχει ακομα)

Μάλλον το Zoiper εννοείς, ναι υπάρχει.

Dim80
08-01-24, 23:22
Μάλλον το Zoiper εννοείς, ναι υπάρχει.

ναι σωστα
το εγραψα λαθος

finos
08-01-24, 23:31
zoiper , linphone Και αλλα softphones που μπορουν να κανουν τη δουλεια αυτη.

αλλα και παλι τι να το κανεις αν δουλευει στον χωρο της γραμμης;

Στησε εναν * σε ενα pi , μαζι με ενα wireguard και εχεις τηλεφωνο παντου ενω με λιγο κοπο κρατας και το σταθερο

faniskorg
11-01-24, 21:07
Εχω βαλει στο ματι το TP-LINK Archer VR1210v θα δουλεψει και σαν voip, η θα δωσω τζαπα λεφτα?

mondeo
11-01-24, 22:37
Απ' όσο θυμάμαι κάποιος εδώ μέσα το έχει κάνει να δουλέψει.

ATHMICH
19-01-24, 21:00
Ας γράψω και δω ότι χωρίς να έχω τους κωδικούς και μόλις έβαλα ένα fritz 7530, έτρεξα τον Wizard και αφού συμπλήρωσα τα ngn.hol.net στη καρτέλα edit telephone number (στο υποπεδίο registrar και proxy server), χωρίς κάτι άλλο έπαιξε και η τηλεφωνία κανονικά.

Dim80
19-01-24, 21:15
Ας γράψω και δω ότι χωρίς να έχω τους κωδικούς και μόλις έβαλα ένα fritz 7530, έτρεξα τον Wizard και αφού συμπλήρωσα τα ngn.hol.net στη καρτέλα edit telephone number (στο υποπεδίο registrar και proxy server), χωρίς κάτι άλλο έπαιξε και η τηλεφωνία κανονικά.

δλδ αν το εβαζες στη δικη μου γραμμη θα ειχες κανονικα προσβαση αρα ειναι απροστατευτες η γραμμες στη Νοβα ?
στους αλλους παροχους υπαρχει ο κωδικος και τον στελνουν καιΙ κρυπτογραφημενο για προστασια

goku
19-01-24, 21:26
δλδ αν το εβαζες στη δικη μου γραμμη θα ειχες κανονικα προσβαση αρα ειναι απροστατευτες η γραμμες στη Νοβα ?
στους αλλους παροχους υπαρχει ο κωδικος και τον στελνουν καιΙ κρυπτογραφημενο για προστασια

Χωρίς να είμαι σίγουρος έχω την εντύπωση ότι τα credentials είναι κλειδωμένα στην γραμμή, δηλαδή αν αφήσεις το ρούτερ να κατεβάσει ρυθμίσεις από την δικιά σου γραμμή και μετά το μεταφέρεις ας πούμε σε κάποιο άλλο σπίτι που θα έχει άλλη γραμμή, τα credentials τα δικά σου δεν θα δουλεύουν στην άλλη γραμμή.

Dim80
19-01-24, 21:31
Χωρίς να είμαι σίγουρος έχω την εντύπωση ότι τα credentials είναι κλειδωμένα στην γραμμή, δηλαδή αν αφήσεις το ρούτερ να κατεβάσει ρυθμίσεις από την δικιά σου γραμμή και μετά το μεταφέρεις ας πούμε σε κάποιο άλλο σπίτι που θα έχει άλλη γραμμή, τα credentials τα δικά σου δεν θα δουλεύουν στην άλλη γραμμή.

λογικο ειναι αυτο που λες
αλλα ο φιλος λεει εβαλε ενα ρουτερ σε μια γραμμη και δουλευει χωρις κωδικους κατι που δεν ειναι λογικο
δλδ αν κανει ρεσετ το ρουτερ (θα χασε τα credential) και το βαλει στη δικη μου γραμμη θα παρει τα δικα μου αρα ξεκλειδωτα ολα χωρις ασγαλεια οπως οι αλλοι παροχοι
εκτος αν το Fritz του εχει δηλωθει στη Νοβα και διαβαζει την mac του αλλα και παλι ειναι περιεργο χωρις κωδικους η voip .....

ATHMICH
19-01-24, 21:48

Κατεβάζει κανονικά κάποιες ρυθμίσεις, αφού αναγνωρίζεται ο τηλεφωνικός αριθμός του χρήστη (εδώ βλέπε συνδρομητή Vodafone που έχει περασμένο τον provider) άλλα για να κάνει register θέλει να συμπληρώσεις τα πεδία που λέω... εάν πήγαινα τη συσκευή σε άλλον συνδρομητή Vodafone θα έτρεχα εκ νέου τον Wizard ώστε να τραβήξει όσα στοιχεία για τον δικό του τηλεφωνικό αριθμό και πάλι θα συμπληρωνα τα πεδία που είπα για να κάνει register στη δική του γραμμή...στην Νόβα απλά δεν θα δουλέψει γιατί λείπει ο provider από το μενού του fritz

finos
19-01-24, 22:12

DSLAM PreAuthentication : Am I a joke to you ?

Dim80
19-01-24, 22:17
εκανα λαθος και δε προσεξα οτι ειναι για vodafone νημα
περιεργο παντως να μπαινει χωρις κωδικο voip νομιζα δεν γινεται για λογους ασφαλειας κ ιδιωτικοτητας
(βασικα το βρισκω απαραδεκτο να μπορει να ενεργοποιεί τη γραμμη μου ο οποισδηποτε.... για αυτο υπαρχουν οι κωδικοι...)
ισως κατι δε ξερω ....

minas
20-01-24, 15:57
εκανα λαθος και δε προσεξα οτι ειναι για vodafone νημα
περιεργο παντως να μπαινει χωρις κωδικο voip νομιζα δεν γινεται για λογους ασφαλειας κ ιδιωτικοτητας
(βασικα το βρισκω απαραδεκτο να μπορει να ενεργοποιεί τη γραμμη μου ο οποισδηποτε.... για αυτο υπαρχουν οι κωδικοι...)
ισως κατι δε ξερω ....

Οποιοσδήποτε ειναι σπίτι σου είχε πρόσβαση στην τηλεφωνική σου γραμμή και με PSTN ;)

Dim80
20-01-24, 16:01
Οποιοσδήποτε ειναι σπίτι σου είχε πρόσβαση στην τηλεφωνική σου γραμμή και με PSTN ;)

λαθος κανεις
μονο το δικο μου ρουτερ εχει προσβαση σε voip γιατι ειναι ειναι δεμενη η mac συσκευης με την τηλεφωνια Αν βαλεις αλλος ρουτερ θα χεις μονο ιντερνετ οχι voip Ακομα και εγω αν βαλω αλλο ρουτερ δε θα παιξει Πρεπει να παρω τηλ τον παροχο να δηλωσει τη mac του Εχω αλλαξεθ 2 φορες ρουτερ και δεν ειχα τηλ μεχρι να το δηλωσουν (οπως εγραψα και πριν απο κεκτιμενη ταχυτητα εγραψα εδω αλλα δεν προσεξα οτι ειναι για Vodafone ενω εγω μιλαω για Νοβα Δεν ξερω αν η βοδα τα εχει ολα χυμα χωρις προστασία για το τηλεφωνο Δεν μιλαω για ιντερνετ οπου τραβαει ρυθμιση απ το καφαο)
;)

@ ADSLgr.com All rights reserved.