Επιστροφή στο Forum : Λήψη κωδικών τηλεφωνίας (Voip)
Εφτασε και για την Vodafone η ώρα να δώσει τους κωδικούς Voip.
Enjoy :oneup:
"
Πως συνδέω εξοπλισμό (router) που δεν έχω προμηθευτεί από την Vodafone;
Για την σύνδεση του εξοπλισμού μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες που ακολουθούν παρακάτω:
Βασικές Ρυθμίσεις Εξοπλισμού
Βασικά Χαρακτηριστικά Εξοπλισμού
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για τη σύνδεση εξοπλισμού που δεν έχεις προμηθευτεί από την Vodafone, είναι απαραίτητη η λήψη κωδικών τηλεφωνίας. Για την καταχώριση του αιτήματος λήψης των κωδικών καθώς και για περισσότερες πληροφορίες κάλεσε στο 13830. Η ολοκλήρωση του αιτήματος μπορεί να διαρκέσει έως και 5 εργάσιμες ημέρες.
Για την καταχώρηση του αιτήματος λήψης κωδικών τηλεφωνίας θα πρέπει να καλέσεις από το σταθερό σου και να έχεις στη διάθεσή σου:
Το κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας που έχεις δηλώσει,
Το Α.Φ.Μ & Α.Δ.Τ ή τον αριθμό διαβατηρίου σου"
https://www.vodafone.gr/ypostirixi/faqs/router/pos-syndeo-eksoplismo-router-poy-den-exo-promitheytei-apo-tin-vodafone
Ζούμε ιστορικές στιγμές :p
Βασικές ρυθμίσεις WAN/NTP/VoIP (https://assets.ctfassets.net/b79acpktwvj7/6TagyAA4h803w6pWHH2oQK/095e1ba4c86e5a8a804ef8c46ab89cfb/vasikes-rithmiseis-eksoplismou.pdf)
Ζούμε ιστορικές στιγμές :p
Βασικές ρυθμίσεις WAN/NTP/VoIP (https://assets.ctfassets.net/b79acpktwvj7/6TagyAA4h803w6pWHH2oQK/095e1ba4c86e5a8a804ef8c46ab89cfb/vasikes-rithmiseis-eksoplismou.pdf)
Αν και σκέφτομαι σοβαρά να φύγω από την Vodafone σε 5 μήνες περίπου που λήγει το συμβόλαιο, παρόλα αυτά πολύ χρήσιμο αρχειάκι για όσους έχουν Vodafone.
Βασικά Χαρακτηριστικά Εξοπλισμού
https://assets.ctfassets.net/b79acpktwvj7/2cBWcme1z8k9tTBPeWfOIA/54179126b4a21b583fb8e015129b91f5/vasika-charaktiristika-eksoplismou.pdf
Και υπ'όψιν
στις Βασικές Ρυθμίσεις Εξοπλισμού
https://assets.ctfassets.net/b79acpktwvj7/6TagyAA4h803w6pWHH2oQK/095e1ba4c86e5a8a804ef8c46ab89cfb/vasikes-rithmiseis-eksoplismou.pdf
εκεί που λέει
Υποχρεωτικό
Digit Map
1xxxxx|[26789]xxxxxxxxx|50xxxxxxxx|00xxxxxxxxxxx.T|807xxxx|100|166|199|112|*xx*.T|*xx*x.#|*#xx#|#xx#|#xx*x.#|*xx*x.*x.#|*xx*x.T|*xx#|* *xx
μπορείτε να το τροποποιήσετε όπως θέλετε, αν δε θέλετε τις ανάλογες εξερχόμενες κλήσεις
λχ αν δε θέλετε να γίνονται εξερχόμενες κλήσεις σε αριθμούς υψηλής χρέωσης που αρχίζουν από 9
αντικαθιστάτε το «[26789]xxxxxxxxx» με «[2678]xxxxxxxxx»
ή αν δε θέλετε να γίνονται εξερχόμενες κλήσεις προς το εξωτερικό
σβήνετε τελείως το «00xxxxxxxxxxx.T»
ή αν δε θέλετε να γίνονται εξερχόμενες κλήσεις 5ψήφια-6ψήφια που αρχίζουν από 1
σβήνετε τελείως το «1xxxxx».
Ξεμπερδέψαμε και με αυτό! :oneup:
Εδώ κι μια Εβδομάδα εχω ζητησει απο τη cosmote με mail (ταυτόχρονο cc προς ts@ote.gr support@otebusiness.gr ) να κοινοποιήσει τις ιδιες πληροφορίες , μαζι με λεπτομερείς οσο αναφορα τον
τροπο απόκτησης & διάρκειας ισχύος ενός SIP token , ποτε ακυρώνονται , αν εχω στειλει τη αιτηση υπογεγραμμένη μια φορα , αν θα υπαρχει ποιο ανεμακτος τροπος να ξανα παρω τα credentials για μια γραμμη ή θα πρεπει να στελνω χαρτια & να τρωω τα delays με το downtime στο τηλεφωνο κι αλλες
σιγη ασυρματου εδω κι πλεον 8 μερες .
και καθως we give credit where credit is due για πρωτη φορα μπραβο στη vodafone Που εκανε το σωστο , Δεν επέλεξαν τον τεμπελικο τροπο , ( με τις ευλογιες της νομοθεσίας) ,
ενω θα μπορουσαν να πουν " credentials μόνο απο το tr069 κι κοψε τον λαιμο σου"
καναν αυτο που ζητούσε ο κόσμος , αυτο που επρεπε δημοσιεύσαν τις προδιάγραφες .
Πλέον μπορούμε να βάλουμε άνετα και Fritz στην Vodafone!
Ποτέ δεν υπήρχε πρόβλημα για το ίντερνετ τουλάχιστον .
Και από καιρού HOL, έδινε η ίδια η εταιρεία Fritz.
Ας πούμε ότι τα τότε firmware παραμένουν και σήμερα ακόμη «διαθέσιμα» για κατέβασμα.
Και πιο πρόσφατα έχει γραφτεί υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις που δόθηκαν (ιταλικά; ) Fritz από την ελληνική Vodafone.
Για αυτό και δεν είναι παράξενο που στα προφίλ των Fritz υπήρχε έτοιμη επιλογή για Vodafone
και αν χρειαζόταν έπαιρναν αυτόματα κωδικούς VoIP πχ με τη συμπλήρωση του πεδίου server.
Εν ολίγοις, η εταιρεία πάντα ήταν τηρουμένων των αναλογιών «Fritz friendly» .
Αμα ειχες παρει τον κωδικο πλαγιως, επισης επαιζαν ολα. Οχι μονο fritz, αλλα και οτιδηποτε αλλο sip, οπως freepbx.
Για τη nova να δω που εχει κανει ομορφιες για να μην γινεται, να δω τι θα κανει.
Ακριβώς.
Αντιθέτως η Nova ήθελε να κλειδώνει ακόμα και το σειριακό του ρούτερ.
Μια χαρά, επιτέλους έγινε το αυτονόητο. Άραγε η δυνατότητα ξεκλειδώματος των δικών τους εξοπλισμών που αναφέρουν στους νέους όρους, σε περίπτωση που ο πελάτης φύγει και θέλει να τον κρατήσει, πως θα γίνεται?? Νέο ξεκλείδωτο Firmware ή κωδικοί πλήρους διαχείρισης??
Μια χαρά, επιτέλους έγινε το αυτονόητο. Άραγε η δυνατότητα ξεκλειδώματος των δικών τους εξοπλισμών που αναφέρουν στους νέους όρους, σε περίπτωση που ο πελάτης φύγει και θέλει να τον κρατήσει, πως θα γίνεται?? Νέο ξεκλείδωτο Firmware ή κωδικοί πλήρους διαχείρισης??
Πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση που ενδιαφέρει και εμένα.
Να προσθέσω επίσης το ερώτημα αν αυτή η δυνατότητα θα δοθεί κι από τους άλλους παρόχους
για τους δικούς τους εξοπλισμούς,
διότι έχω την εντύπωση πως η ΕΕΤΤ δεν έχει γνωμοδοτήσει σχετικά
και αυτό που έκανε η Vodafone ήταν προαίρεση της Vodafone χωρίς να είναι υποχρεωμένη.
(Μπορεί να κάνω και λάθος, δεν το λέω με σιγουριά.)
Για την ιστορία πάντως της αρχικής ερώτησης,
εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να φορτωθεί το firmware.
Πχ.
Μπορεί να σου δώσει ένα αρχείο firmware ξεκλείδωτο να το περάσεις μόνος σου
Όμως η επιλογή να φορτώσεις firmware συνήθως είναι κλειδωμένη από το απλό account,
αν είναι να μπεις από το γραφικό περιβάλλον του ρούτερ.
Οπότε μπορεί να σου δώσει μαζί με το ξεκλείδωτο fw και από ένα οδηγό να το φορτώσεις στην εκκίνηση,
χωρίς να μπαίνεις στο κανονικό περιβάλλον εργασίας του ρούτερ.
Βέβαια προϋπόθεση είναι να έχει το ρούτερ ανοιχτή την επιλογή να φορτώσει fw στην εκκίνηση.
Συνήθως όμως κι αυτές οι επιλογές είναι κλειδωμένες σε ρούτερ Vodafone (που έχω δει τουλάχιστον).
Εναλλακτικά μπορεί να σου δίνει ένα πλήρες account (user&password),
που κι αυτό όμως δε θα μπορεί να είναι το ίδιο superuser/admin που χρησιμοποιεί η Vodafone.
Το πρόβλημα αν αρχίσει να μοιράζει τα κανονικά account creedential και τα κανονικά fw των ρούτερ της,
είναι πως κανείς δε μπορεί να αποκλείσει ότι αυτά δε θα χρησιμοποιηθούν και από τους ενεργούς συνδρομητές της VF,
και αυτό πιστεύω ότι θα ήθελε να το αποφύγει η εταιρεία για ενεργές συνδρομές.
Καταλήγω ότι αν όντως η VF ενδιαφέρονταν να αποφύγει τη διαρροή και χρήση των crdential των ρούτερ της από ενεργούς συνδρομητές,
θα πρέπει για τους συνδρομητές που θα διακόψουν:
είτε να αρχίσει να φορτώνει απομακρυσμένα η να διαθέτει για κατέβασμα τα ξεκλείδωτα fw (που θα είναι διαφορετικά από τα κανονικά fw)
και ενδιαμέσως μάλλον να χρειαστεί και κάποιο μερικό ξεκλείδωμα των ρούτερ (πχ στις επιλογές εκκίνησης)
είτε να διαθέσει μόνο τα router account credential (με αυξημένα δικαιώματα και ξεκλείδωτες ρυθμίσεις)
- τα οποία μπορεί να είναι ίδια με τα σημερινά superuser/admin
ή και τελείως διαφορετικά -
και ενδιαμέσως προκειμένου να γίνει το παραπάνω
θα μπορούσε να χρειαστεί να περαστούν τροποποιημένα fw (που μπορεί να αρχίσει να τα στέλνει για όλους το προσεχές διάστημα ή απλώς να τα διαθέσει όταν κανείς θα διακόπτει και θα ζητά το ξεκλείδωμα του εξοπλισμού).
Πολλές οι εναλλακτικές . Θα δείξει.
Εδώ κι μια Εβδομάδα εχω ζητησει απο τη cosmote με mail (ταυτόχρονο cc προς ts@ote.gr support@otebusiness.gr ) να κοινοποιήσει τις ιδιες πληροφορίες , μαζι με λεπτομερείς οσο αναφορα τον
τροπο απόκτησης & διάρκειας ισχύος ενός SIP token , ποτε ακυρώνονται , αν εχω στειλει τη αιτηση υπογεγραμμένη μια φορα , αν θα υπαρχει ποιο ανεμακτος τροπος να ξανα παρω τα credentials για μια γραμμη ή θα πρεπει να στελνω χαρτια & να τρωω τα delays με το downtime στο τηλεφωνο κι αλλες
σιγη ασυρματου εδω κι πλεον 8 μερες .
και καθως we give credit where credit is due για πρωτη φορα μπραβο στη vodafone Που εκανε το σωστο , Δεν επέλεξαν τον τεμπελικο τροπο , ( με τις ευλογιες της νομοθεσίας) ,
ενω θα μπορουσαν να πουν " credentials μόνο απο το tr069 κι κοψε τον λαιμο σου"
καναν αυτο που ζητούσε ο κόσμος , αυτο που επρεπε δημοσιεύσαν τις προδιάγραφες .
Η λύση στο πρόβλημά σου λέγεται RouterHAK και δεν περιμένεις τίποτα από Cosmote.
Η λύση στο πρόβλημά σου λέγεται RouterHAK και δεν περιμένεις τίποτα από Cosmote.
Για διαφορους λογους αποφευγω τη χρηση του εργαλειου αυτου ..
1) κανει χρήση για provisioning ενα παλιο , εκτος κυκλοφοράς CPE , που παρόλα που μπορει να δουλεύει κι να επιστρέφει τα tokens ειναι κατι που σε συνδυασμό που δεν ολοκληρώνει το cwmp inform αλλα περνει μονο τα voip & paswords κι σταματάει μπορει να εντοπιστεί πολύ ευκολα απο τα συστήματα του ΟΤΕ κι μπορει ανα πασα στιγμη να το θεσουν εκτος λειτουργειας οποτε το εργαλειο να σταματησει να λειτουργει (κατι που το καθιστά ενα εργαλείο που δε μπορω να βασιστώ πανω του)
2) αφου υπάρχει τυπικη διαδικασία θα προτιμήσω να ακολουθήσω αυτη
3) πρόκειται ενα εκτελέσιμο με το που το κατεβαζεις χτυπαει warnings σε ολα τα antivirus , ενα εκτελέσιμο οπως εχουν παραδεχτεί οι ιδιοι κρυπτογραφημένο χωρις να εχουν δωσει σε κανεναν τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής πως ξερω οτι δε αφήνει καποιο backdoor στο σύστημα μου ή πως το voip token αυτο ή καποια αλλη πληροφορια (αρ. τηλεφωνου κτλ) δε βρίσκει τον δρομο προς καποιον server τους ; τα δεδομένα (το τηλ βασικα) ειναι ακριβά:whistle: there is no honor among thieves
Ίσως γινομαι υπερβολικά καχύποπτος αλλα δεν εχουν δει και λιγα τα ματια μου με αντίστοιχα crack tools , να πας να κατεβάσεις/τρεξεις τη xyz εφαρμογή κι το πρωτο πραμα να καλει σπιτι της μεταφέροντας το
AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Login Data
- - - Updated - - -
Για διαφορους λογους αποφευγω τη χρηση του εργαλειου αυτου ..
1) κανει χρήση για provisioning ενα παλιο , εκτος κυκλοφοράς CPE , που παρόλα που μπορει να δουλεύει κι να επιστρέφει τα tokens ειναι κατι που σε συνδυασμό που δεν ολοκληρώνει το cwmp inform αλλα περνει μονο τα voip & paswords κι σταματάει μπορει να εντοπιστεί πολύ ευκολα απο τα συστήματα του ΟΤΕ κι μπορει ανα πασα στιγμη να το θεσουν εκτος λειτουργειας οποτε το εργαλειο να σταματησει να λειτουργει (κατι που το καθιστά ενα εργαλείο που δε μπορω να βασιστώ πανω του)
2) αφου υπάρχει τυπικη διαδικασία θα προτιμήσω να ακολουθήσω αυτη
3) πρόκειται ενα εκτελέσιμο με το που το κατεβαζεις χτυπαει warnings σε ολα τα antivirus , ενα εκτελέσιμο οπως εχουν παραδεχτεί οι ιδιοι κρυπτογραφημένο χωρις να εχουν δωσει σε κανεναν τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής πως ξερω οτι δε αφήνει καποιο backdoor στο σύστημα μου ή πως το voip token αυτο ή καποια αλλη πληροφορια (αρ. τηλεφωνου κτλ) δε βρίσκει τον δρομο προς καποιον server τους ; τα δεδομένα (το τηλ βασικα) ειναι ακριβά:whistle: there is no honor among thieves
Ίσως γινομαι υπερβολικά καχύποπτος αλλα δεν εχουν δει και λιγα τα ματια μου με αντίστοιχα crack tools , να πας να κατεβάσεις/τρεξεις τη xyz εφαρμογή κι το πρωτο πραμα να καλει σπιτι της μεταφέροντας το
AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Login Data
α. Αυτα τα τρεχεις σε sandbox. Nothing to hack.
β. to voip token δεν δουλευει σε αλλη γραμμη, οποτε δεν ειναι ιδιαιτερα χρησιμο
γ. Ενα τηλεφωνικο νουμερο χωρις αλλη πληροφορια δεν ειναι ιδιαιτερα χρησιμο. Στη τελικη το βρισκεις και με cold calling
δ. Μπορει να μην το δινουν, αλλα σιγουρα καπου λειτουργει. Αν το αφαιρεσουν απο τη database, θα "φυγουν" ολα οσα υπαρχουν ακομα
ε. Η τυπικη διαδικασια sucks, βρωμαει και ζεχνει.. Θελει ωρες/μερες και απιστευτη βαβουρα.
στ. Αν ΔΕΝ ηταν encrypted, θα το αντεγραφαν διαφοροι, κανοντας το πιο επικινδυνο.
and last but not least who is the thief?
α. Αυτα τα τρεχεις σε sandbox. Nothing to hack.
β. to voip token δεν δουλευει σε αλλη γραμμη, οποτε δεν ειναι ιδιαιτερα χρησιμο
γ. Ενα τηλεφωνικο νουμερο χωρις αλλη πληροφορια δεν ειναι ιδιαιτερα χρησιμο. Στη τελικη το βρισκεις και με cold calling
δ. Μπορει να μην το δινουν, αλλα σιγουρα καπου λειτουργει. Αν το αφαιρεσουν απο τη database, θα "φυγουν" ολα οσα υπαρχουν ακομα
ε. Η τυπικη διαδικασια sucks, βρωμαει και ζεχνει.. Θελει ωρες/μερες και απιστευτη βαβουρα.
στ. Αν ΔΕΝ ηταν encrypted, θα το αντεγραφαν διαφοροι, κανοντας το πιο επικινδυνο.
and last but not least who is the thief?
α) ναι .προφανώς . ΕΣΥ κι ΕΓΩ που ξερουμε θα το τρεξουμε σε καινούριο καθαρο VM που θα ειναι μονο του . αν ομως ενας αρχαριος το δοκιμασει κι εχει οντως κατι malicious απο πισω ;
β)Σιγουρα; Γιατι για τα token Έλεγαν στα forums πως ληγαν στα 10 λεπτά απο τη αποστολή , αν ησουν Unregistered για μισή ωρα και λοιπα και τη πρωτη φορα που σεταρα αστερισκο μου πηρε 2 ωρες να κανω το 1ο registration κι το εχω αφησει μηνες ολοκλήρους unregistered χωρις να ακυρωθεί το token Που μου στειλαν...
γ)(χωρις να θελω να φανω το ψεκι της υποθεσης) αλλα απο το ppp username μπορουσες να βρεις ονομα επιθετο (στη μια απο τις γραμμες μου ειναι στο στυλ επιθετο.ΑΒ κι στη 2η ΑΒεπιθετο , οπου ΑΒ αρχικα ονοματος)
τον τελευταίο βλέπω πως το γυρησαν σε random generated .
δ) Δεν υπηρχε αμφιβολια πως αυτο λειτουργουσε εως σημερα για λογους συμβατότητας ,αλλα Σε αυτο εντομεταξυ , που εαν θυμαμαι σωστα ειναι sercom γιατι παιζει αν βαλεις κι SN απο ZTE απο arcadyan απο απο , δεν τον ενδιαφερει τον axyro (ή τι τρεχει η cosmote) τι vendor εχει κατω;
ε ) δεν ξερω εαν εχω τυχει εγω μονο σε εύκολους στο τηλεφωνικο κεντρο , αλλα απαξ κι εστειλα τη 1η εγγραφη αιτηση , που οντως εκανε 24 ωρες να ερθει ο κωδικος, οταν ξανα χρειάστηκα να ξανα εκδώσουν το token το καναν 2/2 φορες με ενα τηλεφώνημα το αφμ κι καποιες τυχαίες ερωτησεις (ποτε πληρωσα τον τελευταίο λογαριασμό κι απο που τη μια φορα και τη 2η δε θυμαμαι)
Το ποιο ωραιο βεβαια θα ηταν να μπορουσαμε να τους παρουμε απο το my cosmote οπως εχει κανει η DT αλλα οπως ειπε κι ενας φιλος ΙΤης ..
. Σε μισό αιώνα ίσως φτάσουμε εκεί που ήταν οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί πάροχοι πριν 10 χρόνια
Κανονικα επρεπε να το παιρνουμε απο το app. Αλλα Δεν.
Αμα θες να χεις trojans δεν φτιαχνεις dedicated σελιδα. Εξαλλου βαρανε τα heuristics. Το file acess σε ασχετα αρχεια reportarεται χωριστα.
Αν δε τους αρεσει, αν ειναι εταιρικο, αν, αν. σπασιμο.
random generated, οπως τοπες.
Τιποτε δεν ληγει. Ζητας creds, παιρνεις creds, μεχρι να ξαναζητησεις. Δεν εχω βρει χρονικο οριο.
Και την επομενη μερα δουλευουν για πρωτη φορα.
Ποιο serial?
Δεν υπαρχει κανενα serial lookup.
Απλα αναγνωριζει το provisioning οτι το request ερχεται απο valid cpe, προφανως με καποιο certificate/preshared key, τσιμπαει και το preauth απο τη γραμμη και κανει generate new pass.
Οτι router και να βαλω, αλλου συνδρομητη , στη δικια μκυ γραμμη, θα παρει τα σωστα.
GregoirX23
01-10-23, 02:26
Μια ερώτηση για το τελευταίο...
Αν ας πούμε πάρω το ρούτερ γείτονα με περασμένες τις ρυθμίσεις κανονικά και έστω ότι έχουμε τον ίδιο πάροχο, η τηλεφωνία του θα παίξει στη δική μου γραμμή; Οι κωδικοί για το ίντερνετ οι δικοί του, θα μου δώσουν ip με το όνομα του; Η και το ανάποδο αν πάρει αυτός το δικό μου ρούτερ στο σπίτι του...
Αυτό, σε ότι αφορά αποκλειστικά το ρούτερ.....
Γιατί υποθέτω ότι αν κάνει ρεσετ το ρούτερ του και πάει, ας πούμε ότι βρίσκει το ζεύγος μου στο κατανεμητή και το καρφώσει θα έχει πρόσβαση σε τηλεφωνία μου και ίντερνετ άνετα, σωστά;
Μονο αν αλλαχθει το ζευγος.
Αλλιως θα αλλαξουν οι ρυθμισεις η δεν θα παιζει.
Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει το RouterHAK πολλές φορές χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Σχετικά με το ξεκλείδωμα του εξοπλισμού,
υπόψιν στη Γερμανία η εκεί Vodafone δίνει ελεύθερα για download
ακόμα και το firmware πχ για το EasyBox 805
https://www.vodafone.de/media/downloads/files/SER805_SERCOMM_DE_4100_05_all.zip
για να δούμε εδώ τί θα κάνουν...
Για κάποιο φεγγάρι με 50/5 μετά το "γνωστό" sercom h300s που μας άφησε χρόνους, είχα λάβει για αντικατάσταση ένα tp-link 100v για αντικατάσταση. Μέσα απο το GUI του έβγαζε όλες τις ρυθμίσεις τηλεφωνίας χωρίς να χρειάζεται κάποιος να κάνει κάτι άλλο για να μάθει τι χρειάζεται απο πλευράς ρυθμίσεων. Το πέρασμα σε fritzbox 7530 (όπου το internet έπαιξε απευθείας όπως αναμενόταν, με την τηλεφωνία όμως χρειάζονταν ρυθμίσεις account/password etc) έγινε πολύ εύκολα.
Εδώ κ ένα χρόνο ήμουν με το H268Q σε FTTH 100 Vodafone.Τριτη πρωί ανοίγω συνομιλία στον TOBI ζητώντας να μου σταλούν οι κωδικοί VoIP. Σήμερα το πρωί έρχεται email με κρυπτογραφημένο αρχείο των κωδικών, βγήκε από το ντουλάπι το fritzbox κ μέσα σε 15 λεπτά είχαν σεταριστει τα πάντα..ένα credit στην Vodafone από μένα που εφάρμοσε τον νόμο από την πρώτη στιγμή
τα διαβαζω και βριζω απο μεσα μου .... καλα να παθω με την Νοβα που εμπλεξα ....
+1 και απο μενα στην Vodafone από μένα που εφάρμοσε τον νόμο από την πρώτη στιγμή οπως και στο Cosmote
andresalonika
04-10-23, 16:15
Στα Fritz συγκεκριμένα δεν χρειάζεσαι καν τον κωδικό της τηλεφωνίας ;)
κρυπτογραφημένο αρχείο των κωδικών
κρυπτογραφημένο με τι;
ενδιαφερον πανως
Αντε με το καλο κι reminder απο καποιο web portal σα το my cosmote που μπορεις να παρεις PPP κωδικους
Αντε με το καλο κι reminder απο καποιο web portal σα το my cosmote που μπορεις να παρεις PPP κωδικους
παντου μπορεις να παρεις κωδικους εκτος απ την Νοβα
παντου μπορεις να παρεις κωδικους εκτος απ την Νοβα
ναι το ξερω , απλα προτεινω μια αναίμακτη διαδικασία , να πατας ενα κουμπι κι να εχεις τις πληροφοριες που χρειαζεσαι , οπως εχουν στο εξωτερικο .
Εδώ κ ένα χρόνο ήμουν με το H268Q σε FTTH 100 Vodafone.Τριτη πρωί ανοίγω συνομιλία στον TOBI ζητώντας να μου σταλούν οι κωδικοί VoIP. Σήμερα το πρωί έρχεται email με κρυπτογραφημένο αρχείο των κωδικών, βγήκε από το ντουλάπι το fritzbox κ μέσα σε 15 λεπτά είχαν σεταριστει τα πάντα..ένα credit στην Vodafone από μένα που εφάρμοσε τον νόμο από την πρώτη στιγμή
Ωραίος! ;)
Είμαι σε δίλημμα, για την 2η γραμμή μας στην Vodafone.
Περιμένω FTTH από δίκτυο Nova πιθανόν το 2024, και σκεφτόμουν να πάω Nova για καμιά φτηνή 1 Gbps..
Αλλά να δούμε τώρα πως θα πάει το πράγμα.. :hmm:
Θέλω να βάλω και εκεί Fritz.
ναι το ξερω , απλα προτεινω μια αναίμακτη διαδικασία , να πατας ενα κουμπι κι να εχεις τις πληροφοριες που χρειαζεσαι , οπως εχουν στο εξωτερικο .
α σορρυ δεν το γνωριζω καθολου αυτο
Εγώ νομίζω ότι στο κομμάτι αναίμακτα,
η Vodafone είναι πιο άμεση κι από την Cosmote που θέλει αίτηση κλπ κλπ.
Μη σου πω ότι εγώ βρίσκω έως και επιπόλαια άμεση τη διάθεση κωδικών όπως την κάνει η VF..
Κατά τα λοιπά σου δίνει τα πάντα σε ένα pdf
https://assets.ctfassets.net/b79acpktwvj7/6TagyAA4h803w6pWHH2oQK/095e1ba4c86e5a8a804ef8c46ab89cfb/vasikes-rithmiseis-eksoplismou.pdf
και σου λείπουν μόνο οι κωδικοί VoIP που στους στέλνει στο mail.
ο cosmote ομως το θεωρουσε υποχρεωση να στα δινει χωρις να τον υποχρεωνει ο νομος Τα εδινε αμεσως και πριν
ο cosmote ομως το θεωρουσε υποχρεωση να στα δινει χωρις να τον υποχρεωνει ο νομος Τα εδινε αμεσως και πριν
Και δε σου έδινε ποτέ επιδότηση στο ρούτερ, μόνο χρησιδάνειο κι ας ήταν κι ακριβότερη.
Σίγουρα το πιστώνεται ότι έδωσε ελευθερία (ή το έκανε για άλλους λόγους,όπως το βλέπει κανείς),
αλλά είχε (και θα συνεχίσει να έχει ακόμα) ανταλλαγματα που δεν τα δίνεις αλλού.
Τώρα ο μαθητής (VF) ξεπέρασε το δάσκαλο στην αμεσότητα διάθεσης των κωδικών
αν και προηγουμένως δηλαδή που έπαιρνες πλαγίως τους κωδικούς,
πάλι ανεπίσημα κούμπωνες όποιο ρούτερ ήθελες.
Κανονικότατα είχες VoIP αν ήξερες τους κωδικούς,
για το δε ίντερνετ ποτέ δεν χρειαζόσουν κάτι ιδιαίτερο για να παίξει.
Που λέει ο λόγος κι ο ομιλών μπορεί να έχει κωδικούς και να μην τους έχει κάνει χρήση,λέμε τώρα...
Θέλω να καταλήξω
ποτέ δεν ήταν τόσο κλειδωμένες οι ρυθμίσεις του εξοπλισμου στη VF, τώρα και επίσημα.
Και δε σου έδινε ποτέ επιδότηση στο ρούτερ, μόνο χρησιδάνειο κι ας ήταν κι ακριβότερη.
Σίγουρα το πιστώνεται ότι έδωσε ελευθερία (ή το έκανε για άλλους λόγους,όπως το βλέπει κανείς),
αλλά είχε (και θα συνεχίσει να έχει ακόμα) ανταλλαγματα που δεν τα δίνεις αλλού.
Τώρα ο μαθητής (VF) ξεπέρασε το δάσκαλο στην αμεσότητα διάθεσης των κωδικών
αν και προηγουμένως δηλαδή που έπαιρνες πλαγίως τους κωδικούς,
πάλι ανεπίσημα κούμπωνες όποιο ρούτερ ήθελες.
Που λέει ο λόγος κι ο ομιλών μπορεί να έχει κωδικούς και να μην τους έχει κάνει χρήση,λέμε τώρα...
Θέλω να καταλήξω
ποτέ δεν ήταν τόσο κλειδωμένες οι ρυθμίσεις του εξοπλισμου στη VF, τώρα και επίσημα.
δεν ειπα ποτε τιποτα για τιμη Μιλησα για αντιμετωπιση πελατη
ο cosmote to εκανε γιατι ηθελε
η vodafone γιατι της επιβληθηκε απ το νομο
το θεμα τιμων ειναι αλλο θεμα Ο cosmote ειναι πανακριβος χωρις λογο πχ 150€ + συμβολαιο
η Vodafone ειναι η φθηνοτερη γιατι δεν εχει το επιπεδο cosnote ουτε στην κινητη ουτε σε τηλεοραση οποτε χτυπαει στη τιμη
αυτα ομως ειναι για αλλο τοπικ
σε καθε περιπτωση κα οι 2 ειναι ενταξει στης νομιμες υποχρεωσεις του
η Νοβα κανει οτι θελει δεν την ελεγχει κανεις Νομοι Λιθουανιας
δεν ειπα ποτε τιποτα για τιμη Μιλησα για αντιμετωπιση πελατη
ο cosmote to εκανε γιατι ηθελε
η vodafone γιατι της επιβληθηκε απ το νομο
Κι η VF δηλαδή να το πάμε έτσι σου ξεκλειδώνει και τον εξοπλισμό που σου μένει καβάτζα
και δεν την υποχρέωσε κανείς.
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι μονοδιάστατα τα πράγματα
και κανείς δε θα έλεγα ότι το κάνει από φιλοτιμία.
Σίγουρα κι εγώ είμαι υπέρ της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας επιλογών.
Απλά αυτό που εσύ ερμηνεύεις ως αντιμετώπιση πελάτη και το σκεπτικό της κάθε εταιρείας,
εγώ το ερμηνεύω διαφορετικά.
Οι εταιρείες έχουν έξοδα, προμόσιον, εμπορικές πολιτικές κλπ
δεν είναι μόνο καλή θέληση.
Και παρομοίως οι πελάτες έχουν τα θέλω και έχουν τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.
Το ρούτερ έχω ξαναπεί που στο διαθέτει μια εταιρεία είναι και προϊόν και υπηρεσία
και αν σου μένει καβάτζα και σου βγαίνει και φτηνά,
είναι κομμάτι της αντιμετώπισης που έχεις λαμβάνειν.
Προσωπικά κιόλας και στο κομμάτι της εξυπηρέτησης, δε βλέπω κάτι αρνητικό στη VF,
μόνο οι αυξήσεις που κάνει με ενοχλούν\
Οι εταιρείες έχουν έξοδα, προμόσιον, εμπορικές πολιτικές κλπ
δεν είναι μόνο καλή θέληση.
Και παρομοίως οι πελάτες έχουν τα θέλω και έχουν τις υπηρεσίες που λαμβάνουν.
Το ρούτερ έχω ξαναπεί που στο διαθέτει μια εταιρεία είναι και προϊόν και υπηρεσία
και αν σου μένει καβάτζα και σου βγαίνει και φτηνά,
είναι κομμάτι της αντιμετώπισης που έχεις λαμβάνειν.
\
δε διαφωνω σε αυτα
δεν υποστηριζω καμια εταιρια
δεν δουλευω σε καμια απο αυτες
δεν κανω πωλησεις
δε με νοιαζει και κλεισει καποια που ειναι παρανομη η αν την εξοντωσουν στα προστιμα
οποιος θελει παει σε οποιονν θελει
ειναι δικη του η γραμμη
ειναι δκα του τα λεφτα
δε διαφωνω σε αυτα
δεν υποστηριζω καμια εταιρια
δεν δουλευω σε καμια απο αυτες
δεν κανω πωλησεις
δε με νοιαζει και κλεισει καποια που ειναι παρανομη η αν την εξοντωσουν στα προστιμα
οποιος θελει παει σε οποιονν θελει
ειναι δικη του η γραμμη
ειναι δκα του τα λεφτα
δεν λέω κάτι για σένα ή για οποιονδήποτε
και δεν έχω συγκεκριμένα κατά νου για να λέω κάτι
(αν και είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν υπάλληλοι των εταιρειών, payroll, δωράκια κλπ)
εμένα όπου με συμφέρει πάω,
κλείνω τα αυτιά μου στα παραμύθια των φόρουμ
κάνω σούμα και αν με συμφέρει, πάω και στο φτηνότερο
συνυπολογίζω πάντα και ένα σκεπτικό
λχ αν θέλω να τιμωρήσω τη VF για τις αυξήσεις,
και αύριο μπορεί να είμαι και στη Nova ή την Cosmote
από τη VF σε επίπεδο εξυπηρέτησης δε διαπίστωσα να μην είναι άψογη,
οπότε εξετάζω μόνο τις τιμές που μου προσφέρει
Σύντροφοι πελάγωσα :( ....δεν είμαι και σχετικός με το άθλημα.
Πήρα αμέσως του κωδικούς τηλεφωνίας από voda και θέλω να δοκιμάσω με το ρούτερ της nova (Huawei DG8245V) γιατί δούλευε πάντα σταθερά.
Με το Vodafone-H-300s-v1.2.02.03 πάντα είχα "παγωμάρες" και ήθελε restart.
Το ερώτημα είναι φυσικά τι πρέπει να πειράξω για να δουλέψει η τηλεφωνία.
στη καρτελα voip βαζεις τους κωδικους
το ρουτερ που λες εχει firmware Nova αρα ολες οι ρυθμισεις ειναι για Νοβα
για να αλλαξεις στοιχεια θες προσβαση με admin user pass Απ οσο ξερω δεν υπαρχουν admin user pass με αυτο το firmware Nova δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι θα πρεπει να δοκιμασεις αν δουλεουν τα admin user pass
Να αναφέρω ότι όταν το κούμπωσα το ίντερνετ δούλεψε. Μόνο η τηλεφωνία ήταν off.
Πως ανακαλύπτουμε τα admin user pass ?
Να αναφέρω ότι όταν το κούμπωσα το ίντερνετ δούλεψε. Μόνο η τηλεφωνία ήταν off.
Πως ανακαλύπτουμε τα admin user pass ?
αν δεν κανει καποιο απο αυτα ΕΔΩ (https://github.com/k-marios/Gr_ISP_Router_Firmware/blob/main/ROOT_PASSWORDS.md) τοτε δεν υπαρχουν
αν δεν κανει καποιο απο αυτα ΕΔΩ (https://github.com/k-marios/Gr_ISP_Router_Firmware/blob/main/ROOT_PASSWORDS.md) τοτε δεν υπαρχουν
ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ......Θα δοκιμάσω !:)
Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα παρέλαβα τους κωδικούς voip από τη vf και προσπαθώ να τους περάσω σε ένα voip τηλέφωνο που έχω αλλά δεν κάνει register.
Το τηλέφωνο που έχω είναι το Gigaset S850A Go και στη συνημμένη φωτο φαίνονται οι ρυθμίσεις που βάζω.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
251381
στη καρτελα voip βαζεις τους κωδικους
το ρουτερ που λες εχει firmware Nova αρα ολες οι ρυθμισεις ειναι για Νοβα
για να αλλαξεις στοιχεια θες προσβαση με admin user pass Απ οσο ξερω δεν υπαρχουν admin user pass με αυτο το firmware Nova δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι θα πρεπει να δοκιμασεις αν δουλεουν τα admin user pass
Δυστυχώς δε δουλεύουν τα admin user pass
x_undefined
12-10-23, 15:16
Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα παρέλαβα τους κωδικούς voip από τη vf και προσπαθώ να τους περάσω σε ένα voip τηλέφωνο που έχω αλλά δεν κάνει register.
Το τηλέφωνο που έχω είναι το Gigaset S850A Go και στη συνημμένη φωτο φαίνονται οι ρυθμίσεις που βάζω.
Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Πού το έχεις συνδέσει αυτό το τηλέφωνο; Αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να «βγαίνει» μέσω του 837 VLAN, και όχι απλώς στο «συμβατικό Internet».
Πού το έχεις συνδέσει αυτό το τηλέφωνο; Αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να «βγαίνει» μέσω του 837 VLAN, και όχι απλώς στο «συμβατικό Internet».
Έτσι ακριβώς είναι.
Δηλαδή; τι είναι το 837 VLAN;
Το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο με ethernet μέσω hub στο router (Vodafone Power Station Wi-Fi 6)
Αλλο δυκτιο, ειδικα για τηλεφωνια
Με αυτο το router απλα δεν γινεται
Δώστε τα φώτα σας και αν αξίζει να ασχοληθώ (κόστος, χρόνος κλπ)
κοστος μηδεν
εμενα δεν δουλεψε η μεθοδος
αναλογα ποσο πολυ θελεις τους κωδικους Εγω θα φυγω απ τη Νοβα να ησυχάσω οποτε θα μου τους δωσουν εκει που θα παω
Δεν χανεις κατι να δοκιμασεις,,,
@ ADSLgr.com All rights reserved.