PDA

Επιστροφή στο Forum : Ok gia speed now



tgrendo
12-07-03, 22:02
Katafera me ta polla na paro IP kai na kratiso to stathero to modem.Ekana RFC 1483 Bridged sindesi gia na apofigo to NAT kai leitourgo etsi edo kai 3 meres.Kathe fora kano dial to eikonidio sindesis,neo IP kai ola kala.

Kapoies erotiseis tora.Mi viasteite na peite den epsaksa to forum giati to ekana.Alla i den katalavaino akrivos ti lete(ashetos ligo apo DSL) i den vrika afto pou thelo.Opote paratheto orismena erotimata kai elpizo se voitheia.Episis tha ithela na parakaleso tis tixon apantiseis sas na tis dosete san na eksigeite se 5 eton paidi.Euxaristo prokatavolika kai ksekiname.

1)Exo 512 Forthnet sindedemenos me JetSpeed 500i kai opos eipa me ethernet kai RFC 1483 bridged.Me ti taxitita prepei na katevazo?Paratirisa oti stin kaliteri periptosi katevazo me 45Kb kai tis perisoteres fores giro sta 41kb/s
2)An telika den eho sosti taxitita ti prepei na kano akrivos gia na to ftiakso.Ennoo ti rithmiseis prepei na kano sto modem i opou allou na pao sta epipeda pou prepei?Episis kapoia links tha voithousan.(gia test speed kai solutions)
3)Episis paratirisa oti afou evala bridged eho megalitera pings se servers.Epireazei afto i kati allo ftaiei?Kai an nai pos mporo na veltioso to ping mou kai allo?

Na po oti i grammi mou einai arketa kali.Na fantasteite me to 56k sindedeomouna sta 52.000 panta kai me tin ISDN statheros sta 7,6Kb/s me to Netmod.
Episis vriskomai Ano Ilisia.

Tha mporouse afto to post na ginei kati san odigos gia olous tous neous(asxetous) xristes sto pos na feroun sosta to modem kai na ekmetalevontai sto epakro tin agorastiki taxitita tous.

To Admins.
An einai na dieukolithoun oloi peite mou na ta grapso me ellinikous xaraktires.Apla xrisimopoihsa greeklish gia taxitita sto grapsimo.

Sas efharisto olous :P

Andy1972
12-07-03, 22:14
Λοιπον εγω δεν ειμαι γνωστης του adsl τοσο οσο μερικα ατομα απο εδω μεσα αλα θα σου πω το εξης σιγουρα εχεις λαθος κατι εκει περα γιατι εγω με 384 ΟΤΕΝΕΤ κατεβαζω ανω απο 45+ τωρα στη δικια μου περιπτωση εγω δεν πειραξα τιποτα ητανε ολα οκ απο αρχη εχω το μοντεμ siemens NT.Τωρα κατι που ειχα δει και εγω απο ενα αλο παλικαρι εδω μεσα ειναι αυτο το site
http://www.dslreports.com/ Κανε ενα τεστακι εκει περα και θα σου πει τι values να αλαξεις.

buffos
12-07-03, 22:33
Με συγχωρείς αλλα σταθερα πανω απο 45 ειναι λιγάκι χλώμο.....
384/8=48Κ/sec
Εχουμε ομως απόδοση το πολύ 85%-90% πάμε 41-43Κ/sec...
Στην καλυτερη περίπτωση... Κάτι άλλο συμβαίνει.....
(Ελπιζω να μην δήλωσες κατα λάθος 512Κ και οταν σου ερθει η λύπητερη σαλτάρεις......)


(ADSL link up speed. IP telecommunications is conducted over a virtual ATM path, and the actual useable speed will be limited to 90% of the maximum theoretical speed achievable due to the overhead created by the ATM method of telecommunications.)

Andy1972
13-07-03, 00:04
Και ομως φιλε.http://users.otenet.gr/~andyxx1/1.jpg
http://users.otenet.gr/~andyxx1/2.jpg
α και οπως ειπες στην καλυτερη περιπτωση συμβαινει κατι αλλο απλα δεν συμβαινει τιποτα αλλο οποιο τεστ και να κανω μου βγαζει οτι η συνδεση δουλευει 380 α ξεχασα να σου πω οτι το dslam ειναι 12 μετρα απο το σπιτη μου και προσωπικα εγω αλλαξα απο μονος μου ολα τα καλωδια απο το dslam προς στο σπιτη μου.

tgrendo
13-07-03, 01:29
Xmm kanenas pio sxetikos paidia?

tgrendo
13-07-03, 02:47
Ekana kapoia test kai akoute apotelesmata.
389/76 ANTI gia 512/128.

Paides thelo help.Kai eimai asxetos plz peite mou ti na kano i esto an iparhei kapoio programma na kanei aftomata tis rithmiseis...

Andy1972
13-07-03, 04:15
2003-07-12 22:13:48 EST: 381 / 110
Your download speed : 381256 bps, or 381 kbps.
Your upload speed : 110588 bps, or 110 kbps.
Εκει που εκανες το τεστακι κανε και το tweak test να σου πει τι πρεπει να αλλαξης.

tgrendo
13-07-03, 10:29
Ekana alla i den tis ekana sosta(tis allages) i den ksero ti gtaiei giati pali shedo ta idia pira os apotelesma.

Link gia kanena allo programma?

Kai epireazei to eidos sindesis pou ekana(RFC 1483 Bridged) tin taxitita?

chatasos
13-07-03, 13:10
Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο (ή να στείλεις mail) στον ISP σου?

ΥΓ1: Την ταχύτητα την ελέγχουμε κατεβάζοντας από κάποιον http/ftp server του ISP μας.
ΥΓ2: Δεν κάνουμε και upload την ίδια στιγμή.
ΥΓ3: Δεν ξεχνάμε ότι το ADSL δεν έχει εγγυημένο bandwidth.

tgrendo
13-07-03, 13:59
To kana kai mou eipan oti kanoun dokimes akoma gia na doun pos tha paei me apotelesma na min dinoun to apaitoumeno bandwith.Kai rotao.
AFOU EINAI ETSI GIATI DEN TO LENE SE MAS NORITERA OSTE NA KANONISOUME TIN POREIA MAS.
Sorry gia ta caps alla den einai dinaton na plirono gia 512 kai na eho tin taxitita pou tha eprepe na xo me 384.Exoun dianoithei oti den eimaste oloi plousioi se aftoi ti xora kai ta 70 Epipleon evro to mina tha protimousa na ta doso allou.I an einai na ta doso se aftous toulaxiston na paro afto pou plirono.


1) apo tucows tis forthenet katevazo apo 46 os 50 POTE parapano.
2)Fisika den kano tipota allo otan katevazo gia test.Oute kan surfing.
3)Safos afto to katalavaino alla exo 2 enstaseis.
a)An den exei eggiimeno toulaxiston na exoume taxitita konta se afto pou agorazoume.
b)An den eho tora tin apaitoumeni taxitita, mes to kalokairi, savvato ksimeromata-kiriaki proi me 40 dsl xristes online(pira til kai mou pan),TI THA GINEI se kana 6amino otan oi xristes tha nai pollaplaisoi kai fisika to bw den mporei na to pollaplasiasei........


Afta oson afora tin Forthnet.....tha to giriso se otenet apo Oktovri gia na do kai ekei ti ginetai.

Pantos an exete kamia lisi gia rithmiseis pou isos exo lathos kaloudexoumenes.

akias
13-07-03, 14:28
Δεν εισαι ο μονος με αυτο το προβλημα ...
Υπαρχει κοσμος που κατεβαζει με 46 τερμα και αλλοι με 41 (παντα σε 384kbit συνδεση) ....
Αντιστοιχα υπαρχουν αυτοι που κατεβαζουν με 62 και αυτοι που κατεβαζουν με 57 σε 512 kbit συνδεση

Δεν ειναι θεμα ISP ... εχω δει και σε forthnet και σε OTENET να συμβαινει αυτο.
Εχω επικοινωνησει με support της OTENET και FORTHNET και μου ειπαν πως η ταχυτητα ειναι το πολυ 89-90% της ονομαστικης.... υπαρχουν overheads .
Exω ολα τα emails που ανταλλαξαμε . Αν ενδιαφερεσται μπορω να τα κανω paste.
Οι ταχυτητες που "κλειδωνουν" τα modem στα DSLAM ρυθμιζονται απο τον ΟΤΕ ...και φυσικα οι ταχυτητες ειναι 384 , 512 , 1024 ακριβως. Ουτε 1 kbit παραπανω.

Απο διαφορα forum του εξωτερικου βρηκα οτι υπαρχει ενδεχομενο τα ethernet modems να "κλεβουν" ταχυτητα ... ωστοσο δεν μπορω να το εξακριβωσω αυτο .

tgrendo
13-07-03, 17:25
Nai klevoun ligo alla elaxista.Kai apo 57-62 pou les eos ta 45 pou katevazo ego me 512 einai terastia i diafora nomizo.

Stelios
13-07-03, 17:59
Ψαξε ενα post με τιτλο "512 and running" ... νομιζω απο ΟΤΕΝΕΤ ηταν.
Εκει αναφερω ενα παρομοιο προβλημα ...

Παντως , αν ακομη και με flashget/DAP δεν μπορεις να τερματισεις τη γραμμη (Παντα απο γρηγορο server) ... τοτε υπαρχει προβλημα.

...Αν παλι με το flashget/DAP η γραμμη τερματιζει αλλα με τον explorer δεν τερματιζει , τοτε πολυ πιθανο να χρειαζεσαι λιγο tweaking .... πειραματισου με το rwin . ;)

Crosstalk
13-07-03, 18:04
Παρακαλω Delete .

Re Stellara, pali mperdeftikame!
Exw xanapei, otan kanete dipla posts na min ta allazete!Ta tsimpaw kai ta svinw!
Twra paixtike malakia, egw esvisa to ena kai esi allaxes to allo! :?

Stelios
13-07-03, 19:50
Παρακαλω Delete .

Re Stellara, pali mperdeftikame!
Exw xanapei, otan kanete dipla posts na min ta allazete!Ta tsimpaw kai ta svinw!
Twra paixtike malakia, egw esvisa to ena kai esi allaxes to allo! :?


SORRY !!!
Δεν ειχα διαβασει πουθενα αυτο το θεμα για τα διπλα posts.

Stelios
15-07-03, 08:11
Tελικα σαν να διαπιστωνω πως ολοι οι providers ΕΚΤΩΣ της ΟΤΕΝΕΤ δινουν στις 384 μεγιστη ταχυτητα 41-42 ... η ΟΤΕΝΕΤ δινει 46.

Μπορουμε να το επιβεβαιωσουμε ??? ...

TriaBita
15-07-03, 10:35
...oson afora tis metriseis taxititas frontiste na tis kanete apo ta performance ergalia twn windows kai oxi apo to anajiopisto 'transfer rate' tou download apo web/ftp...

auto boreite na to kanete (se w2k, XP) apo
control panel--> Administrative Tools --> Performance

Apo ekei afereste oti uparxei idi me to eikonidio 'X' pou uparxei, kai patiste to eikonidio '+' gia na pros0esete...
"performance object" dialegete to "Network Interface" kai pros0etete ta counters: "Bytes sent/sec" kai "Bytes recieved/sec"

Gia instance dialejte to interface tis dsl (kai oxi ths ethernet ean exete!)

Telos kalitero View einai an kanete click sto eikonidio pou onomazete "view report" (Ctrl+R).

Me auton ton tropo 0a gnwrizete akrivos ti simvenei apo 0ema taxutitas sto pc sas...


Epipleon paratirise kanis oti otan ginete upload (full sta 128k) peftei kai to download speed sta 128kbps? To eida na ginete se ena filo mou kai prepei na pw oti 0atan tragiko na simvenei to idio genika dedomenou oti o OTE poula AsynchronousDSL to opoio ejorismou simenei oti de mirazete h taxutita metaji upstream kai downstream... well??

_____________
TriaBita

chatasos
15-07-03, 12:29
Epipleon paratirise kanis oti otan ginete upload (full sta 128k) peftei kai to download speed sta 128kbps? To eida na ginete se ena filo mou kai prepei na pw oti 0atan tragiko na simvenei to idio genika dedomenou oti o OTE poula AsynchronousDSL to opoio ejorismou simenei oti de mirazete h taxutita metaji upstream kai downstream... well??


Τώρα αν σου πω ότι είναι "bug" του TCP για τις ασύχρονες συνδέσεις, θα το πιστέψεις?

TriaBita
15-07-03, 12:42
Τώρα αν σου πω ότι είναι "bug" του TCP για τις ασύχρονες συνδέσεις, θα το πιστέψεις?

oxi


pou todes auto? references?



_______________
TriaBita

chatasos
15-07-03, 13:39
Τώρα αν σου πω ότι είναι "bug" του TCP για τις ασύχρονες συνδέσεις, θα το πιστέψεις?

oxi


pou todes auto? references?


RFC3449 :wink: :wink: :wink:

ΥΓ: Μα γιατί δεν με πιστεύετε ? :( :( :(

Stelios
15-07-03, 17:17
Στο post με θεμα 512 up and running υπαρχει αυτο :

Stelios wrote:


Kανε μου μια χαρη ακομη και ρωτησε τους πια ειναι η ΑΚΡΙΒΗΣ ταχυτητα συνδεσης σου ... πρεπει να εισαι κατι παραπανω απο τα 512kbps...γυρω στα 576 .

runnerma wrote:

Molis eida tyxaia enan apo toys texnikoys poy moy ekanan tin Egatastasi.
Moy eipe pws h taxytita moy einai sta 580 kbps, gia na min exoyn parapwna apo toys pelates.
Ayto eksigei giati pianw tetoia Dl's. Twra den kserw an ayto tha einai monimo i an to katebasoyn argotera sta 512 (Elpizw oxi) . :S




Oποτε ???? ... τι γινεται ???? ... ... γιατι δεν συμβαινει το ιδιο σε ολους τους χρηστες ???

...Ο runnerma εχει 512 απο ΟΤΕΝΕΤ.

Μηπως για αλλη μια φορα ΟΤΕ και ΟΤΕΝΕΤ συνεργαζονται καλυτερα ???
Τα εχω παρει ασχημα !! ... δεν ειναι δικαιο ! :evil:

tgrendo
15-07-03, 19:49
Katholou dikaio tha elega :evil:

personal
16-07-03, 10:09
Τώρα αν σου πω ότι είναι "bug" του TCP για τις ασύχρονες συνδέσεις, θα το πιστέψεις?

χμμμ την κάτσαμε την βάρκα με το tcp
να ελπίσω ότι το udp δεν έχει το ίδιο πρόβλημα;
(τώρα διαβάζω το RFC3449) αλλά γιατί να χαλάω τα φαιά κύτταρα μου; (όσα μου απέμειναν)

ΥΓ triabita αναρωτιέμαι που μπορεί να το είδες αυτό το "bug" 8O

chatasos
16-07-03, 18:40
Δεν εισαι ο μονος με αυτο το προβλημα ...
Υπαρχει κοσμος που κατεβαζει με 46 τερμα και αλλοι με 41 (παντα σε 384kbit συνδεση) ....
Αντιστοιχα υπαρχουν αυτοι που κατεβαζουν με 62 και αυτοι που κατεβαζουν με 57 σε 512 kbit συνδεση

Δεν ειναι θεμα ISP ... εχω δει και σε forthnet και σε OTENET να συμβαινει αυτο.
Εχω επικοινωνησει με support της OTENET και FORTHNET και μου ειπαν πως η ταχυτητα ειναι το πολυ 89-90% της ονομαστικης.... υπαρχουν overheads .
Exω ολα τα emails που ανταλλαξαμε . Αν ενδιαφερεσται μπορω να τα κανω paste.
Οι ταχυτητες που "κλειδωνουν" τα modem στα DSLAM ρυθμιζονται απο τον ΟΤΕ ...και φυσικα οι ταχυτητες ειναι 384 , 512 , 1024 ακριβως. Ουτε 1 kbit παραπανω.


Αποκάλυψη τώρα....

512 kbps σύνδεση από τον ΟΤΕ, παίζει στα 448 kbps (ή μήπως έχει σεταριστεί στα 448 kbps ? :o ) για άγνωστο λόγο :evil: :evil: :evil:

Βγάλτε το 15% για το ATM overhead και έχουμε 380 kbps καθαρά για TCP/IP κίνηση....

ΥΓ: Ας είναι καλά το CLI του Alcatel που μας άνοιξε τα μάτια :wink:

Stelios
16-07-03, 19:01
Δηλαδη τι βρηκαμε ??? ... μας μπερδεψες !

ο χρηστης akias εγω ημουν ... απλα εκανα εναν προσωρινο λογαριασμο γιατι ειχα προβληματα με τον δικο μου ;)

Ας ειναι καλα ο empire που τελικα βρηκε την ακρη !

wintech2003
16-07-03, 19:06
Εγώ πάντως με 512 από ACN φτανω τα 60,5 ΚΒ/s ταχύτητα.

Modem: Efficient Speedstream 5935 Router
Συνδεση: ACN ADSL Connect Plus (αυτή με τις 16 static IPs)
DSLAM Χαλκίδας: Siemens

http://www.gtxnet.com/linux-dl.png

chatasos
16-07-03, 19:11
Δηλαδη τι βρηκαμε ??? ... μας μπερδεψες !


Ότι κάποιοι άτυχοι έχουν αγοράσει 512 από τον ΟΤΕ και έχουν 448 :evil: :evil:

Οπότε δεν το αποκλείω κάποιοι άλλοι τυχεροί να έχουν παραπάνω :twisted: :twisted: αν και δεν μπορώ να φανταστώ τον λόγο (ίσως στην αρχή να τους βάζουν παραπάνω και μετά, όταν γεμίζει το dslam, σε κάποιους να κατεβάζουν την ταχύτητα :roll: )

Stelios
16-07-03, 19:16
Γενικως δηλαδη , οτι ο ΟΤΕ πραττει αναλογα με τις ορεξεις του ! :evil: :evil:

Καλα ... ειναι ελεεινοι οι τυποι ! :evil: :evil: :evil:

Να δουμε τι αλλο θα βγει στη φορα ....

Thanks για την ερευνα ! ;) ...

chatasos
16-07-03, 20:29
Sorry gia ta caps alla den einai dinaton na plirono gia 512 kai na eho tin taxitita pou tha eprepe na xo me 384.

Μπορείς να στείλεις ένα screen capture από το STATUS -> ADSL Line όταν είσαι συνδεδεμένος και κατεβάζεις με full ταχύτητα?

fumantsu
17-07-03, 13:09
εγω παντω εχω 384 και ειναι σεταρισμενη σε 448 (φυσιολογικο). Πας και μπερδευτικανε και σου δωσανε 384 αντις 512;

Stelios
17-07-03, 17:00
εγω παντω εχω 384 και ειναι σεταρισμενη σε 448 (φυσιολογικο). Πας και μπερδευτικανε και σου δωσανε 384 αντις 512;

Φυσιολογικο στα 448 ???
Δεν το νομιζω ... απλα σου χαριζουνε το overheads ...
Το φυσιολογικο θα ηταν να ειναι στα 392

fumantsu
17-07-03, 19:42
εγω παντω εχω 384 και ειναι σεταρισμενη σε 448 (φυσιολογικο). Πας και μπερδευτικανε και σου δωσανε 384 αντις 512;

Φυσιολογικο στα 448 ???
Δεν το νομιζω ... απλα σου χαριζουνε το overheads ...
Το φυσιολογικο θα ηταν να ειναι στα 392

Παντως για 384 ειμαι ενταξει. Αν ειχα παρει 512 σιγουρα πρεπει να ανησυχουσα.

chatasos
18-07-03, 11:18
εγω παντω εχω 384 και ειναι σεταρισμενη σε 448 (φυσιολογικο).
Πως το ξέρεις που είναι σεταρισμένη?

fumantsu
18-07-03, 11:43
Στο jetspeed εκει που λεει ADSL line που εχει τα db και τα λειπα στατιστικα. Εκει φανταζομαι (δεν λεω σιγουρα) οτι εχει σεταριστει στα 448. Ουτως ή αλλως 448 μειον τα TCP overhead ισον 384 και κατι. Αν ο αλλος εχει παρει 512 και του δειχνει 448 εκει κατι δεν παει καλα.

chatasos
18-07-03, 15:20
Στο jetspeed εκει που λεει ADSL line που εχει τα db και τα λειπα στατιστικα. Εκει φανταζομαι (δεν λεω σιγουρα) οτι εχει σεταριστει στα 448. Ουτως ή αλλως 448 μειον τα TCP overhead ισον 384 και κατι. Αν ο αλλος εχει παρει 512 και του δειχνει 448 εκει κατι δεν παει καλα.

Μπορείς να κάνεις capture ένα screenshot από την συγκεκριμένη οθόνη?

fumantsu
18-07-03, 16:22
Στο jetspeed εκει που λεει ADSL line που εχει τα db και τα λειπα στατιστικα. Εκει φανταζομαι (δεν λεω σιγουρα) οτι εχει σεταριστει στα 448. Ουτως ή αλλως 448 μειον τα TCP overhead ισον 384 και κατι. Αν ο αλλος εχει παρει 512 και του δειχνει 448 εκει κατι δεν παει καλα.

Μπορείς να κάνεις capture ένα screenshot από την συγκεκριμένη οθόνη?

Ακολουθει

http://www.angelfire.lycos.com/magic/fumantsu/images/cap.jpg

chatasos
18-07-03, 16:31
fumantsu, πόσο είναι το max download που πιάνεις και από ποιον isp?

ΥΓ: Γιατί έχω την εντύπωση πως κάτι δεν πάει καλά? Το ATM overhead πρέπει να το πληρώνεις!!!

fumantsu
18-07-03, 20:17
fumantsu, πόσο είναι το max download που πιάνεις και από ποιον isp?

ΥΓ: Γιατί έχω την εντύπωση πως κάτι δεν πάει καλά? Το ATM overhead πρέπει να το πληρώνεις!!!


max που εχω κανει απο web 49,1 (με 384 να μην ξεχνιωμαστε) και ISP Sparknet.

chatasos
18-07-03, 21:14
fumantsu, πόσο είναι το max download που πιάνεις και από ποιον isp?

ΥΓ: Γιατί έχω την εντύπωση πως κάτι δεν πάει καλά? Το ATM overhead πρέπει να το πληρώνεις!!!


max που εχω κανει απο web 49,1 (με 384 να μην ξεχνιωμαστε) και ISP Sparknet.

Έχω την εντύπωση πως ο ΟΤΕ δεν ξέρει (ή δεν έχει αποφασίσει) πως θα σετάρει τις συνδέσεις του στα dslams. Αγοράζεις 384 από ΟΤΕ, μπορεί να σου τύχει 384, μπορεί να σου τύχει 448, κλπ...
Συνηθίζεται (λέω ότι συνηθίζεται και όχι ότι πρέπει) να πληρώνεις για dsl σύνδεση 384 που είναι σεταρισμένη στα 384 και όχι σεταρισμένη στα 448 για να έχεις καθαρά περίπου 384.

Δεν πιστεύω να μας ακούνε από τον ΟΤΕ και να το διορθώσουν :evil:

fumantsu
18-07-03, 21:34
Έχω την εντύπωση πως ο ΟΤΕ δεν ξέρει (ή δεν έχει αποφασίσει) πως θα σετάρει τις συνδέσεις του στα dslams. Αγοράζεις 384 από ΟΤΕ, μπορεί να σου τύχει 384, μπορεί να σου τύχει 448, κλπ...
Συνηθίζεται (λέω ότι συνηθίζεται και όχι ότι πρέπει) να πληρώνεις για dsl σύνδεση 384 που είναι σεταρισμένη στα 384 και όχι σεταρισμένη στα 448 για να έχεις καθαρά περίπου 384.

Δεν πιστεύω να μας ακούνε από τον ΟΤΕ και να το διορθώσουν :evil:

σιγα μην μας ακουνε αλλα για καλο και για κακο φροντισε να μην διορθωθει...... :D :D :D :D :D
Αλλιως θα μαθω που μενεις και ξαφνικα θα μεινεις χωρις τηλεφωνο... :D :D :) :) :D :lol: :lol:

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.