PDA

Επιστροφή στο Forum : Το Google IP Protection είναι ένα νέο πείραμα για την καταπολέμηση της παρακολούθησης βάσει IP



nnn
25-10-23, 12:01
Η Google εντείνει τις προσπάθειές της να καταπολεμήσει την παρακολούθηση και τη δημιουργία προφίλ βάσει IP με το IP Protection, ένα νέο πείραμα του Chrome που ήταν γνωστό προηγουμένως ως Gnatcatcher. Όπως εξηγεί η Brianna Goldstein, Ανώτερη Μηχανικός Λογισμικού της Google, το IP Protection έχει σχεδιαστεί για να δρομολογεί την επισκεψιμότητα τρίτων για συγκεκριμένα ονόματα τομέα μέσω διακομιστών μεσολάβησης. Αυτή η διαδικασία ουσιαστικά κρύβει την αρχική διεύθυνση IP του χρήστη από αυτά τα ονόματα τομέα.

Η Google δηλώνει ότι οι προγραμματιστές προγραμμάτων περιήγησης εργάζονται επιμελώς για να προστατεύσουν την ιδιωτικότητα των χρηστών. Ωστόσο, η διεύθυνση IP εξακολουθεί να προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο για να "συσχετιστούν οι δραστηριότητες των χρηστών σε διαφορετικές προελεύσεις" με έναν τρόπο που δεν θα ήταν εφικτός διαφορετικά. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό "μόνιμο προφίλ χρήστη" για την παρακολούθηση των χρηστών σε όλο τον ιστό.

Σε αντίθεση με τα third-party cookies, τα οποία η Google σχεδιάζει να αντικαταστήσει με μια νέα πλατφόρμα διαφήμισης, μια διεύθυνση IP συνήθως δεν προσφέρει μια "απλή" μέθοδο εξαίρεσης από αυτό το είδος της μυστικής, αποτελεσματικής παρακολούθησης. Η λύση της Google για την αντιμετώπιση αυτής της ανησυχίας για την ιδιωτικότητα περιλαμβάνει τη χρήση διακομιστών μεσολάβησης για την απόκρυψη της διεύθυνσης IP. Ωστόσο, αυτή η δυνατότητα θα πρέπει να εξελιχθεί σταδιακά για να διασφαλιστεί η συμβατότητα και η διαλειτουργικότητα με το εξελισσόμενο "οικοσύστημα".

Το IP Protection θα υποβληθεί σε δοκιμές σε πολλές φάσεις, όπως εξήγησε η Goldstein. Στη φάση 0, η δυνατότητα θα είναι προαιρετική και η Google θα χρησιμοποιήσει τον διακομιστή μεσολάβησης της για να αποκρύψει αιτήματα αναγνώρισης IP από ονόματα τομέα που κατέχει. Η Google θα αξιολογήσει την απόδοση της υποδομής διασφαλίζοντας ελάχιστη επίδραση σε άλλες εταιρείες. Για να διατηρήσει την απλότητα, θα χορηγήσει πρόσβαση στον διακομιστή μεσολάβησης μόνο σε πελάτες με διευθύνσεις IP που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Για να συμμετάσχουν στη δοκιμή του IP Protection, οι χρήστες θα πρέπει να είναι συνδεδεμένοι στο Chrome. Η Google ανέφερε επίσης ότι ένα μικρό ποσοστό πελατών θα "εγγραφεί αυτόματα" στην αρχική δοκιμή. Σε μελλοντικές φάσεις, η Mountain View σχεδιάζει να εφαρμόσει δύο διακομιστές μεσολάβησης, με τον δεύτερο να διαχειρίζεται μια εξωτερική εταιρεία CDN. Αυτή η ρύθμιση διασφαλίζει ότι κανένας διακομιστής μεσολάβησης δεν μπορεί να έχει πρόσβαση τόσο στη διεύθυνση IP του πελάτη όσο και στον προορισμό, όπως εξηγεί η Google.

Η εταιρεία διαφήμισης έχει αναγνωρίσει τους κινδύνους που σχετίζονται με το IP Protection, καθώς το σύστημα δεν παρέχει πλέον μια "σταθερή IP" σε χρήστες που έχουν κρυφτεί. Αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να καταστήσει αδύνατο τον γεωγραφικό εντοπισμό βάσει IP για νόμιμες υπηρεσίες. Ως λύση, η Google σχεδιάζει να χρησιμοποιεί συνδέσεις διακομιστή μεσολάβησης που μπορούν να προσφέρουν μια "αδρή" θέση του χρήστη αντί για την ακριβή θέση του.

Η Mountain View αναμένει επίσης πιθανά ζητήματα ασφάλειας, όπως επιθέσεις DDoS ή παραποίηση επισκεψιμότητας, εάν ένας διακομιστής μεσολάβησης παραβιαστεί. Για να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες, η εταιρεία προτείνει ένα μέτρο ελέγχου ταυτότητας για τη χρήση του διακομιστή μεσολάβησης IP Protection. Επιπλέον, ο περιορισμός της ταχύτητας της επισκεψιμότητας θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του αντίκτυπου μιας πιθανής επίθεσης DDoS.

Συνολικά, η Google φαίνεται να αναγνωρίζει τους κινδύνους που σχετίζονται με το IP Protection και λαμβάνει μέτρα για να τους αντιμετωπίσει. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το IP Protection βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο και δεν είναι γνωστό πώς θα λειτουργήσει στην πράξη.

using Bard

Πηγή : Techspot (https://www.techspot.com/news/100600-google-ip-protection-new-experiment-fight-ip-based.html)

BlueChris
25-10-23, 12:16
Αυτό δεν είναι το πανηγύρι που θέλει να επιβάλει η google σε όλους τους Browser σαν standard οπότε αυτή και μόνο αυτή θα παρακολουθεί τους πάντες ακριβώς τι κάνουν οπότε θα εκμεταλλεύεται τα στατιστικά για πάρτι της ή θα τα μοσχοπουλάει?
Google πες αλεύρι!!!!

ZaNteR
25-10-23, 12:59
Η νούμερο 1 εταιρία που μας παρακολουθεί συνεχεία θέλει να μας προστατέψει από την παρακολούθηση? :rofl:

deniSun
25-10-23, 13:55
Στην ουσία vpn/proxy.
Προστατεύουμε την ΙΡ σας αλλά στείλτε μας όλα τα data να περνάνε από εμάς.

globalnoise
25-10-23, 13:59
Καρμπόν αντιγραφή του "Hide IP address from trackers (https://support.apple.com/en-jo/guide/safari/sfri35610/mac)" implementation της Apple για macOS / iOS σε Safari και Mail. Δεν "διαβάζεται" τίποτα από αυτούς About iCloud Private Relay (https://support.apple.com/en-us/102602).

Στην προκειμένη η Apple, το "Hide IP address from trackers" feature το δίνει δωρεάν, χωρίς iCloud+ συνδρομή. Αν θέλεις το full iCloud Private Relay VPN τότε χρειάζεται συνδρομή iCloud+.

XPHSTOS29
25-10-23, 16:19
Ποια η διαφορα απο τον Brave Browser; που εγινε ειδηση μερικές μερες πριν.

deniSun
25-10-23, 16:23
Ποια η διαφορα απο τον Brave Browser; που εγινε ειδηση μερικές μερες πριν.

Καμία.

fadasma
25-10-23, 16:31
Είναι καλύτερο από το να χρησιμοποιείς ανοικτά public wifi χωρίς vpn.

deniSun
25-10-23, 16:44
Είναι καλύτερο από το να χρησιμοποιείς ανοικτά public wifi χωρίς vpn.

Και χειρότερο από το να στήσεις ένα δικό σου vpn.

BlueChris
25-10-23, 17:18
Ποια η διαφορα απο τον Brave Browser; που εγινε ειδηση μερικές μερες πριν.

Επίσης η Google στο λέει στα μούτρα γιατί απλά δεν ντρέπεται.

fadasma
25-10-23, 19:06
Ο Chrome βλέπει περισσότερα προσωπικά δεδομένα από το VPN γιατί ο Chrome ξεκλειδώνει και το SSL ενώ από το VPN η κίνηση περνάει κλειδωμένη.
Με άλλα λόγια το πρόβλημα είναι ο chrome και όχι το vpn.

deniSun
25-10-23, 19:42
Με άλλα λόγια το πρόβλημα είναι ο chrome και όχι το vpn.

Το πρόβλημα είναι ολόκληρη η google.
Υπάρχουν και άλλες λύσεις, οπότε δεν αποτελεί πρόβλημα.

MintPCUser
25-10-23, 22:16
Αυτό δεν είναι το πανηγύρι που θέλει να επιβάλει η google σε όλους τους Browser σαν standard οπότε αυτή και μόνο αυτή θα παρακολουθεί τους πάντες ακριβώς τι κάνουν οπότε θα εκμεταλλεύεται τα στατιστικά για πάρτι της ή θα τα μοσχοπουλάει?
Google πες αλεύρι!!!!

Προφανώς και συνδιάζεις τις ενέργειες από το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον! Δυστηχώς όμως αγνοείς την πραγματικότητα στο σχολιασμό σου για κάποιο λόγο που δεν γνωρόζω στα σίγουρα, αλλά προφανώς μπωρεί να έχω κάτι στη σκέψη μου! Σαν εταιρία η Google πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει (διάφοροι λόγοι για πάρα πολλούς λόγους, πίστεψέ με). Αν λοιπόν κάποιος που στηρίζει το ελεύθερο λογισμικό αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να κάνει κάτι για το τι συμβαίνει στο διαδίκτυο, πιστεύω ότι είναι αυτοί! Το πως θα το διαχειριστούν, τι όφελος θα έχουν και πως θα εξελιχθεί, θέλουμε δεν θέλουμε,, η Google είναι αυτή τη στιγμή η ποιο ισχυρή κοινότητα υποστηρικτών ελευθερίας στο διαδίκτυο! Και πίστεψέ με όταν σου λέω ότι και αλεύρι μπωρούν να πουν και (We close our Services for a domestic and local security) μπωρούν να πουν εάν το κρίνουν απαραίτητο. Η ουσία λοιπόν ποια είναι; Οτί το επιχείρημά τους, όπως το άρθρο αναφαίρει, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ή τη λάθος; Αυτό θέλω να μας σχολιάσεις! Και το ζητάω από εσένα σαν αρχικό ενεργό σχολιαστή πρώτα, χωρίς φυσικα να σημαίνει ότι αγνοώ τους υπόλοιπους σχιλιαστές, των οποίων προφανώς και η άποψή τουε είναι υπολογίσημη και αναγνωρίσιμη! Ευχαριστώ!

BlueChris
25-10-23, 22:22
Προφανώς και συνδιάζεις τις ενέργειες από το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον! Δυστηχώς όμως αγνοείς την πραγματικότητα στο σχολιασμό σου για κάποιο λόγο που δεν γνωρόζω στα σίγουρα, αλλά προφανώς μπωρεί να έχω κάτι στη σκέψη μου! Σαν εταιρία η Google πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει (διάφοροι λόγοι για πάρα πολλούς λόγους, πίστεψέ με). Αν λοιπόν κάποιος που στηρίζει το ελεύθερο λογισμικό αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να κάνει κάτι για το τι συμβαίνει στο διαδίκτυο, πιστεύω ότι είναι αυτοί! Το πως θα το διαχειριστούν, τι όφελος θα έχουν και πως θα εξελιχθεί, θέλουμε δεν θέλουμε,, η Google είναι αυτή τη στιγμή η ποιο ισχυρή κοινότητα υποστηρικτών ελευθερίας στο διαδίκτυο! Και πίστεψέ με όταν σου λέω ότι και αλεύρι μπωρούν να πουν και (We close our Services for a domestic and local security) μπωρούν να πουν εάν το κρίνουν απαραίτητο. Η ουσία λοιπόν ποια είναι; Οτί το επιχείρημά τους, όπως το άρθρο αναφαίρει, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ή τη λάθος; Αυτό θέλω να μας σχολιάσεις!
Βρε, χωρίς παρεξήγηση, στη Google δουλεύεις?

MintPCUser
25-10-23, 22:25
Βρε, χωρίς παρεξήγηση, στη Google δουλεύεις?

Και ποτέ δεν θα μπωρούσα :) Στο μυαλό μου το ελεύθερο λογισμικό, δεν έχει επικερδές στοιχείο στην παγκόσμια τράπεζα παιγνίων :)

globalnoise
26-10-23, 02:53
γιατί ο Chrome ξεκλειδώνει και το SSL

Πως προκύπτει αυτό;

netblues
26-10-23, 07:34
Εννοει οτι ο browser δειχνει τα data που ερχονται "μεσα" απο το ssl, αρα βλεπει τα παντα (και τα δειχνει στο πιθηκο πισω απο την οθπνη)

Pixel 57
26-10-23, 19:34
Υποχρεωτικό VPN δηλαδή; Θα μπαίνεις στον chrome και χωρίς να το ξέρεις θα περνάει το traffic απο τη google; Ρε καλά κάνω και δεν τον αγγίζω αυτό το Browser.

deniSun
26-10-23, 19:38
Υποχρεωτικό VPN δηλαδή; Θα μπαίνεις στον chrome και χωρίς να το ξέρεις θα περνάει το traffic απο τη google; Ρε καλά κάνω και δεν τον αγγίζω αυτό το Browser.

Δεν πιστεύω ότι θα είναι υποχρεωτικό.

peragialos
26-10-23, 20:24
Offtopic

Από περιέργεια ο banned user ήταν AI BOT;

BlueChris
26-10-23, 20:28
Offtopic

Από περιέργεια ο banned user ήταν AI BOT;

Ρε συ λες?

deniSun
26-10-23, 20:30
Offtopic

Από περιέργεια ο banned user ήταν AI BOT;

Θα είχε ενδιαφέρον κάτι τέτοιο. :lol:

peragialos
26-10-23, 20:48
Ρε συ λες?

Δεν είδες πως γράφει;

BlueChris
26-10-23, 20:58
Δεν είδες πως γράφει;

Άστο ναι .. πωω ρεζίλι... Έκανα και κουβέντα μαζί του...:)

Zus
26-10-23, 21:02
Offtopic

Από περιέργεια ο banned user ήταν AI BOT;

Ωραίος.

deniSun
26-10-23, 21:41
Άστο ναι .. πωω ρεζίλι... Έκανα και κουβέντα μαζί του...:)

E... γι αυτό είναι τα AI BOT. Για κουβεντούλα.
Εμένα μου έκανε και αίτημα φιλίας.
Εγώ ήθελα να ρωτήσω πώς εντοπίστηκε; Από τα γραφόμενα ή έτρεχε κάποιο script και απαντούσε σε όλα τα μηνύματα οπότε εντοπίστηκε από την ΙΡ;

globalnoise
27-10-23, 10:39
E... γι αυτό είναι τα AI BOT. Για κουβεντούλα.
Εμένα μου έκανε και αίτημα φιλίας.
Εγώ ήθελα να ρωτήσω πώς εντοπίστηκε; Από τα γραφόμενα ή έτρεχε κάποιο script και απαντούσε σε όλα τα μηνύματα οπότε εντοπίστηκε από την ΙΡ;

Αλήθεια τώρα, πιστεύετε οτι ήταν bot?

BlueChris
27-10-23, 11:32
Αλήθεια τώρα, πιστεύετε οτι ήταν bot?

Να πως την αλήθεια η απαντήσεις ήταν κάπως... ναι μεν είχαν λογική αλλά σε κάποιες στιγμές νόμιζα πως μίλαγα με πολλούς.... ήταν το ύφος περίεργο και προσπαθούσα να τον καταλάβω εγώ και να τον ηρεμήσω ο θεός :)... οκ οι moderator το πήραν πάνω τους και σωστά.

peragialos
27-10-23, 12:07
Γράφτηκε στο φόρουμ στις 23/10/2023 γιατί δεν άντεχε την αδυσώπητη κριτική που έκανε ο BlueChris στην φτωχή πλην τίμια Google. Αν δεν ήταν bot τότε δύσκολα τα πράγματα.

BlueChris
27-10-23, 12:12
Γράφτηκε στο φόρουμ στις 23/10/2023 γιατί δεν άντεχε την αδυσώπητη κριτική που έκανε ο BlueChris στην φτωχή πλην τίμια Google. Αν δεν ήταν bot τότε δύσκολα τα πράγματα.

Έχω οπαδούς παντού... εγώ και ο Κασελάκης είμαστε!!!!!!!

globalnoise
27-10-23, 14:47
Να πως την αλήθεια η απαντήσεις ήταν κάπως... ναι μεν είχαν λογική αλλά σε κάποιες στιγμές νόμιζα πως μίλαγα με πολλούς.... ήταν το ύφος περίεργο και προσπαθούσα να τον καταλάβω εγώ και να τον ηρεμήσω ο θεός :)... οκ οι moderator το πήραν πάνω τους και σωστά.

Μωρέ ναι.. bot το λες, αλλά human bot.. Να έκατσε κάποιος να κάνει train LLM για το adslgr μου φαίνεται ακραίο, εκτός αν κάποιος ήθελε να μας τρολλάρει :p

deniSun
27-10-23, 16:50
εκτός αν κάποιος ήθελε να μας τρολλάρει

Ή έκανε πτυχιακή/διπλωματική ;)

Zus
27-10-23, 17:27
Μωρέ ναι.. bot το λες, αλλά human bot.. Να έκατσε κάποιος να κάνει train LLM για το adslgr μου φαίνεται ακραίο, εκτός αν κάποιος ήθελε να μας τρολλάρει :p

Πώς προκύπτει πως μπορεί να έκανε ότι έκανε, αποκλειστικά για εδώ?

globalnoise
30-10-23, 10:32
Πώς προκύπτει πως μπορεί να έκανε ότι έκανε, αποκλειστικά για εδώ?

Αν δεις όλα του τα μηνύματα στο forum, σε όλα τα threads, κάποια περιέχουν και ιστορική (σωστή) πληροφορία από θέματα παρόχων στην Ελλάδα

@ ADSLgr.com All rights reserved.