PDA

Επιστροφή στο Forum : MikroTik RB750UPr2 - hEX PoE lite

alalaska
26-10-23, 10:29
Καλημέρα σας, έχω το συγκεκριμένο roiute αλλά έχω πελαγώσει… δεν μπορώ με τίποτα να το κάνω reset ούτε να μπω στο interface του. Κάνω σωστά το reset όπως έχω δει κ στο youtube αλλά μετα δεν κάνει τίποτα, αν το συνδέσω από το router μου το οικιακό κ με ένα δεύτερο καλώδιο κατευθείαν στο pc μου παίρνει internet. Το αρνητικό είναι πως δεν μπορώ να βρω σε τι ip να συνδεθώ στο ipconfig δεν μου βγάζει τίποτα. Αν βάλω το winbox και βάλω την default ip που έχουν τα microtik πάλι δεν κάνει τίποτα. Το βάζω μέσω mac address και πάλι τίποτα αν έχει κάποιος μια ιδέα να με βοηθήσει… Ευχαριστώ εκ τον προτέρων :

251700

glf
26-10-23, 21:10
Μετά από reset μπορείς να συνδέσεις το pc σου στις ether 2-3-4-5 και αν έχεις DHCP για την κάρτα δικτύου σου, αυτό θα σου δώσει IP στο 192.168.88.xxx

Ας ξεκινήσουμε από εκεί.

Αυτό βέβαια είναι ένα.. router και εσύ έχεις ήδη router στο σπίτι. Άρα πες μας καλύτερα τι θες να κάνεις. Αν το θες για switch θα πρέπει να το ρυθμίσεις για Bridge.
Λογικά το έχεις συνδέσει τώρα με το οικιακό router στο ether1 του hEX.

alalaska
27-10-23, 21:27
Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ για την απαντηση.. θέλω να ασχοληθώ από την αρχή για να μάθω σιγά σιγά, είμαι τεχνικός υπολογιστών. Ναι το έβαλα στο poe 1 internet πήρέ γραμμή από το ρουτερ απευθείας κ μετα με ένα καλώδιο από το 3 το έστειλα στο pc, το pc παίρνει internet Κανονικά απλά δεν μπορώ να μπω στο interface του mikrotik για να παίξω από εκεί. Κ την default ip Που βάζω απευθείας κ με το windbox πάλι δεν μπορώ να συνδεθώ. Με έχει τρελάνει μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το box?

daltongr
27-10-23, 21:51
Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ για την απαντηση.. θέλω να ασχοληθώ από την αρχή για να μάθω σιγά σιγά, είμαι τεχνικός υπολογιστών. Ναι το έβαλα στο poe 1 internet πήρέ γραμμή από το ρουτερ απευθείας κ μετα με ένα καλώδιο από το 3 το έστειλα στο pc, το pc παίρνει internet Κανονικά απλά δεν μπορώ να μπω στο interface του mikrotik για να παίξω από εκεί. Κ την default ip Που βάζω απευθείας κ με το windbox πάλι δεν μπορώ να συνδεθώ. Με έχει τρελάνει μήπως έχει κάποιο πρόβλημα το box?

Δες σε πρώτο χρόνο τι IP σου δίνει στο PC, αν είναι 192.168.88.x το λογικό είναι να έχεις 192.168.88.1 στο mikrotik. Μπορείς να δεις από το PC τι IP έχει στο gateway και να συνδεθείς σε αυτό, αν παίζει με δικό του dhcp.

alalaska
27-10-23, 22:31
δεν κανει καν αναγνωριση μαλλον εφαγε καμια φολα

- - - Updated - - -

εχεις ιδεα τι να παρω? κ πως να αρχησω? απο video εκμαθησης? ευχαριστω

daltongr
28-10-23, 01:36
https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Reset

Δοκίμασε να το επαναφέρεις στις εργοστασιακές ρυθμίσεις με τον παραπάνω οδηγό.

Resetting the RouterOS configuration
Hold this button until LED light starts flashing, release the button to reset RouterOS configuration to default.

Μετά από το RTFD θα έχει IP 192.168.88.1, συνδέεις το pc σου στην ethernet 2 και κάνεις τις ρυθμίσεις που θέλεις

alefgr
31-10-23, 21:29
Μια άλλη λύση για να συνδεθούμε με το winbox στο router όταν δεν ξέρουμε διεύθυνση, είναι να κάνουμε σύνδεση μέσω mac address μετά από scan.

@ ADSLgr.com All rights reserved.