Επιστροφή στο Forum : Extra Sim = κόψιμο σταθερής
Πόσοι κόψατε τις σταθερές σαν συνδέσεις για να μείνετε με τις έξτρα sim?
Αν ναι , πείτε τι και πως.
- - - Updated - - -
Μπορεί κάποιος admin/mod να αλλάξει το poll και να βγάλει το COSMOTE? γιατί κάποιος μπορεί να το έκανε και με Vodafone κάρτα πχ... ή να το αφήσουμε έτσι?
Είχα vdsl 100, έπιανα 20-30 και έδινα 20 για σταθερό και ιντερνετ και ως κινητό είχα κάρτα 12/μήνα
Τα έκοψα, μετέτρεψα το σταθερό σε VOIP με 15 ευρώ το έτος και έβαλα Gigamax unlimited, έχω 4 extra sim και δίνω 37/μήνα
peragialos
20-03-24, 13:41
Να μετρήσεις και αυτούς που είχαν καρτοκινητή και έκλεβαν/μοιράζονταν internet από διπλανά wifi ενώ τώρα πληρώνουν αναλογικά την extra sim 20 euro τον μήνα. Εγώ ξέρω 3.
Βάλε και στο poll αν δίναμε περισσότερα ή λιγότερα όσοι κόψαμε
NURSE MARIOS
20-03-24, 13:50
Όχι, γιατί δεν είχα επιλογή.
Ήθελα να βάλω μια έξτρα στο εξοχικό που δεν υπάρχει καν γραμμή ΟΤΕ, λόγω έλλειψης θύρας στην περιοχή.
Αλλά δεν πρόλαβα.
Αντιγράφω αυτό που έγραψα και στο άλλο νήμα:
Παράδειγμα από την οικογένεια (ο αδερφός του πατέρα μου):
GigaMax unlimited στο κινητό του με 28€.
Κόβει την ADSL στο εξοχικό, στο σπίτι των γονιών του και στο σπίτι της κόρης του και δίνει κάρτες.
Το αποτέλεσμα;
Μείον 3 σταθερές συνδέσεις με απώλεια πολλών χιλιάδων € στα 2 χρόνια για τον ΟΤΕ και τον κάθε ΟΤΕ.
Και μιλάμε για άνθρωπο 58 ετών χωρίς γνώσεις στον τομέα.
Οι γονείς του με το ζόρι να χρησιμοποιήσουν 10GB το μήνα. Παρόλα αυτά, οι εταιρείες έχασαν το σταθερό έσοδο.
Αυτό είναι άλλο poll ρε συ μόνο του :)
andresalonika
20-03-24, 14:05
Κοντά 20 χρόνια με ADSL στο εξοχικό με ΟΤΕ με μαξ ταχύτητα 12down/1up. To τηλέφωνο έτσι απλά για να υπάρχει.
Πήγα στο Unlimited Ultra της Vodafone και με την δωρεάν I4S sim, την έβαλα σε ένα ρουτεράκι 4G+ και σώθηκα (και απο οικονομικής άποψης as well).
Πλέον βλέπω τις κάμερες άνετα.
Θα φανεί βέβαια πως θα πάει φέτος το καλοκαίρι με 2 οικογένειες στο σπίτι.
Δεν ξέρω όμως αν θα το έκοβα τελείως αν είχα πρόσβαση σε VDSL/FTTH.
Δεν το έχω κάνει, αλλά εκ του αποτελέσματος μάλλον θα έπρεπε να το έχω κάνει για τη μία από τις 2 γραμμές σταθερού που έχω..
Βασίστηκα στο ότι θα σκάψει για οπτική η νόβα μέχρι το '23 όταν έβαλα το '20 τη δεύτερη γραμμή, γι' αυτό και είχα επιλέξει δεύτερη γραμμή (ADSL γιατί κάτι καλύτερο γιοκ σε μένα) αντί για κάποιο πακέτο 4G/5G
Αλλά έφτασε '24 και ακόμη να σκάψουν...
Ναι γιατί για αυτές τις ταχύτητες είναι κοροϊδία να τους πληρώνω 28€ τον μήνα!
254788
Έχοντας ταυτόχρονα cosmote 100 vdsl και cosmote unlimited μαζί με extra sims για την οικογένεια μου (3 άτομα σύνολο) πληρωνα 32+28+3+3=66 ευρώ και από μια 10αρα κάρτα ανά 3 μήνες στα 2 frog καρτοκινητα σούμα δηλαδή στα 72 ευρώ το μήνα για όλα.
Όταν κάποια στιγμή οι αποσυνδέσεις στο καφαο της Vodafone άρχισαν να βαρανε κόκκινα (15-20 την ημέρα) και καθώς η cosmote μου δήλωνε ανεφικτοτητα επίλυσης μετέφερα τον αριθμό στη modulus και πήρα άλλη μια extra sim και το mu5001 και εδώ και 6 μήνες ηρέμησε το κεφάλι μου.
Πλέον κόστος 42 ευρώ το unlimited με τις έξτρα sims , 2x13 τα frog ανα 3μηνο , 20 ευρώ η δόση για το mu5001 και το 15αρι η modulus μια κ έξω.
Χρήση εξερχομένων δεν πολυκανω στο "σταθερό".
Δεν το έκοψα για λόγους κόστους αλλά για λόγους ποιότητας υπηρεσιών ξεκάθαρα.Ενδεχομενως αν κοπούν οι extra sims να κάνω ένα ακόμα unlimited γιατί απ' ότι μαθαίνω τα προβλήματα στις vdsl παραμένουν στη περιοχή μου .
Δεν το εχω κοψει ακόμη αλλα με το που ληξει το συμβολαιο Ιουνιο κινητο και σταθερο θα κοπουν και τα 2 πρωτον διοτι η cosmote εχει βαλει κοφτη στις extra sims που απο 200αρια που ειχα πλεον εδω και 4 μηνες ειμαι σταθερα με 50/35 με τα βιας και θα παω σε starlink για το σπιτι και καρτοκινητο το κινητο και συν της αλλης δεν αξιζει να δεινω 24€ για σταθερο adsl .
254793
peragialos
20-03-24, 15:20
Ναι γιατί για αυτές τις ταχύτητες είναι κοροϊδία να τους πληρώνω 28€ τον μήνα!
254788
Ναι αλλά δεν κάνεις κατάχρηση.
asteroulis
20-03-24, 16:10
Εγω την εκοψα εννοειται γιατι ειχαμε μονο adsl 6/1. Δεν ειχα αναγκη σταθερο , ούτε όμως και απεριοριστο ιντερνετ στο κινητο. Τωρα εχω αντικαταστησει 2 σταθερες γραμμες (οι οποιες ομως ηταν στους φτηνοτερους παροχους , εχω μεταφερει τα παντα στην κοσμοτε , δεν πληρωνω λιγοτερα ουτε περισσοτερα απο όσα πληρωνα , αλλα εχω πλεον ποιοτητα ζωης. Και το απεριοριστο ΠΑΝΤΟΥ ειναι ωραιο πραγμα , και η μη εξαρτηση απο καλωδια και βλαβες και μπουρδες ειναι ωραιο πραγμα , και οι αξιοπρεπεις ταχυτητες ειναι ωραιες. Δεν με πειραζει που μπουκωνει το δικτυο και δεν πιανω το 1gbps που επιασα μια φορα πριν δυο χρονια. Και με 100 που ειμαι μεσο ορο ειναι μια χαρα.
GregoirX23
20-03-24, 18:33
Προσωπικά πάτησα όχι γιατί στη κύρια κατοικία μου με ιδιόκτητο Νόβα σε λογική τιμή επουδενί δε θα έκοβα το ftth...
Το gigamax μπήκε σαν backup για ιοτ και κάμερες.... Επίσης και λόγω public ip... Πριν ήμουν με onthespot για backup... Αλλά ήθελα public ip...
Στο εξοχικό δε τώρα είναι εντελώς άλλη φάση που έκοψα το σταθερό...
Το σπίτι είναι μισό μισό με άλλο συγγενικό πρόσωπο και πήγαινε στραφι η γραμμή το μισό χρόνο.... Οπότε θεώρησα σωστό να κάνω το gigamax ώστε να το έχω πάντα μαζί μου παρά να έχω μία γραμμή να τη πληρώνω να κάθεται....
Χώρια που η τιμή για τη vdsl50 του ΟΤΕ είχε φτάσει στο ναδίρ.... Αιδια τιμή 29€ γιατί; Για 50αρα;
Έχω και ftth από κάτω αλλά α) κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί ακόμα και β) είναι υποδομή ΟΤΕ... Και οι τιμές ΟΤΕ its a no no.... Θα μπορούσα αν έβαζα να βάλω πάλι Νόβα σαν πάροχο αλλά θα έχανα παρά πολύ σε ταχύτητα...
Αν ρίξουν τιμές όπως η Νόβα μιλάμε ξανά..
Αλλά και πάλι το μισό χρόνο η σταθερή γραμμή θα τη πληρώνω κερατιατικα γιατί δεν μπορώ να πάω να τη χρησιμοποιήσω...
Και ένα γεγονός.... Από τους 22 του κτηρίου, οι 5 έχουν μόνο γραμμή... Και ο ένας με adsl είναι και οτετζης νέος σε ηλικία... Αλλά από τη μια μου μιλάει για τα μύρια που κόστισαν τα έργα, και από την άλλη ότι του φτάνει η adsl....
Τώρα για το τελευταίο δεν ξέρω ακριβώς τι σημαίνει....
Σπίτι Αθήνα από τους 15 οι 5 έχουμε μόνο οπτική...
- - - Updated - - -
Πολύ σωστό.....
Εγώ πάντως δίνω πιο πολλά σε σχέση με τη vdsl50....
- - - Updated - - -
Είχα vdsl 100, έπιανα 20-30 και έδινα 20 για σταθερό και ιντερνετ και ως κινητό είχα κάρτα 12/μήνα
Τα έκοψα, μετέτρεψα το σταθερό σε VOIP με 15 ευρώ το έτος και έβαλα Gigamax unlimited, έχω 4 extra sim και δίνω 37/μήνα
Αν είχα κάλυψη vdsl από άλλον πάροχο πχ βοντα με πιο καλές τιμές δεν θα έκοβα....
Ίδια τιμή έχουμε περίπου στο gigamax...
- - - Updated - - -
Δεν το εχω κοψει ακόμη αλλα με το που ληξει το συμβολαιο Ιουνιο κινητο και σταθερο θα κοπουν και τα 2 πρωτον διοτι η cosmote εχει βαλει κοφτη στις extra sims που απο 200αρια που ειχα πλεον εδω και 4 μηνες ειμαι σταθερα με 50/35 με τα βιας και θα παω σε starlink για το σπιτι και καρτοκινητο το κινητο και συν της αλλης δεν αξιζει να δεινω 24€ για σταθερο adsl .
254793
Έχεις παρατηρήσει κόφτη;
Ειχα vdsl με 28€ και gigamax με 18€.
Αναβάθμισα το κινητο σε unlimited+1 extra sim με 35 € ,αγόρασα 1 μτχ zte mc801 με 180€ και έκοψα την σταθερή.
Η αλήθεια είναι οτι δεν χρειαζόμουν την σταθερή γραμμη,δεν είχα καν συσκευή τηλεφώνου.
Απο 40/5 με πολλες αποσυνδέσεις πηγα σε 400/100 stable και ησύχασα.
254811. Και μετά γκρινιάζετε για συμμετρικές και αηδιες..εδώ το upload το σβηνει για πλάκα το download.
christos79
21-03-24, 10:01
Είχα 100αρα Vodafone στο σπίτι (έβγαζε κάπου στα 65-70).Το 20 την αναβάθμισα σε 200αρα μόνο και μόνο λόγω upload λόγω αποστολής μεγάλων αρχείων καθημερινά στη δουλειά και πήγαιναν οι αποσυνδέσεις στεφάνι...Vodafone & OTE φυσικά πέταγαν χαρταετό.Εδώ και 2 χρόνια σώθηκα με το Unlimited της Cosmote (πιάνω περίπου 500-650down και 50-70up) και τη σταθερή την υποβάθμισα στα 50 ίσα για το σταθερό τηλέφωνο και για τους γονείς.
Είχα δυνατότητα για οπτική 1Gbps μέχρι εξώ από το σπίτι είναι ακόμη. Έδινα 28 ευρώ για 50Mbps και από 10-15 ευρώ καρτοκινητό + 10-15 ευρώ καρτοκινητό η σύζυγος. Δλδ δίναμε 50 ευρώ αβίαστα.
Μου ζητούσαν 60-70 ευρώ για την οπτική μόνο.
Έδωσα 35 ευρώ για Unlimited στο κινητό, έκανα και της συζύγου Unlimited με 21 ευρώ + extra SIM.
Με 57 ευρώ έχω Unlimited όλα σε 2 κινητά + 1Gbps στο σπίτι που παίζει από 800-1300 εδώ και 2 χρόνια.
Φυσικά και κόπηκε το VDSL και δεν μπήκε ΟΥΤΕ Θα μπει οπτική.
Σε νέο σπίτι που ετοιμάζω με ρώτησε ο ηλεκτρολόγος και του λέω ΒΑΛΕ μια αναμονή για οπτική ΜΠΑΣ και αποφασίσουν να δίνουν νορμάλ τιμές.
Θα βάλω το router της TPLink που και στο νέο σπίτι πιάνει 800-1000 και δεν θα ασχοληθώ προς το παρόν.
GregoirX23
21-03-24, 13:08
Ειχα vdsl με 28€ και gigamax με 18€.
Αναβάθμισα το κινητο σε unlimited+1 extra sim με 35 € ,αγόρασα 1 μτχ zte mc801 με 180€ και έκοψα την σταθερή.
Η αλήθεια είναι οτι δεν χρειαζόμουν την σταθερή γραμμη,δεν είχα καν συσκευή τηλεφώνου.
Απο 40/5 με πολλες αποσυνδέσεις πηγα σε 400/100 stable και ησύχασα.
Άρα ο πάροχος κερδισμένος βγήκε από αυτή την αλλαγή παγίου....
Από την άλλη οι κεραίες μπορούν να αντέξουν αυτό το βάρος;
Και τέλος, έχω πραγματικά απορία αν κοπούν οι έξτρα, τι θα γίνουν οι πανάκριβοι 5g εξοπλισμοί που πήρατε... Θα κάνετε ειδικά για αυτούς συμβόλαιο unlimited που θα μένει εγκλωβισμένο στον εξοπλισμό αυτό; Η θα κουβαλάτε παντού τον εξοπλισμό;
Τώρα με τις έξτρα κουβαλούσαμε την κύρια σιμ, γι'αυτό το λέω... Η έξτρα καθόταν αραγμενη κάπου συνήθως...
- - - Updated - - -
Είχα 100αρα Vodafone στο σπίτι (έβγαζε κάπου στα 65-70).Το 20 την αναβάθμισα σε 200αρα μόνο και μόνο λόγω upload λόγω αποστολής μεγάλων αρχείων καθημερινά στη δουλειά και πήγαιναν οι αποσυνδέσεις στεφάνι...Vodafone & OTE φυσικά πέταγαν χαρταετό.Εδώ και 2 χρόνια σώθηκα με το Unlimited της Cosmote (πιάνω περίπου 500-650down και 50-70up) και τη σταθερή την υποβάθμισα στα 50 ίσα για το σταθερό τηλέφωνο και για τους γονείς.
Εδώ έχασε λίγα η βοντα και κέρδισε κάτι η κοτε... Πάντως κερδισμένη βγήκε πάλι από το gigamax...
Άρα ο πάροχος κερδισμένος βγήκε από αυτή την αλλαγή παγίου....
Από την άλλη οι κεραίες μπορούν να αντέξουν αυτό το βάρος;
Και τέλος, έχω πραγματικά απορία αν κοπούν οι έξτρα, τι θα γίνουν οι πανάκριβοι 5g εξοπλισμοί που πήρατε... Θα κάνετε ειδικά για αυτούς συμβόλαιο unlimited που θα μένει εγκλωβισμένο στον εξοπλισμό αυτό; Η θα κουβαλάτε παντού τον εξοπλισμό;
Τώρα με τις έξτρα κουβαλούσαμε την κύρια σιμ, γι'αυτό το λέω... Η έξτρα καθόταν αραγμενη κάπου συνήθως...
Αν δε μπει όριο στην κατανάλωση των δεδομένων, νέο συμβόλαιο unlimited και η κάρτα στο router.
Αν μπει όριο, πούλημα του router και αγορά starlink
GregoirX23
21-03-24, 13:12
Είχα δυνατότητα για οπτική 1Gbps μέχρι εξώ από το σπίτι είναι ακόμη. Έδινα 28 ευρώ για 50Mbps και από 10-15 ευρώ καρτοκινητό + 10-15 ευρώ καρτοκινητό η σύζυγος. Δλδ δίναμε 50 ευρώ αβίαστα.
Μου ζητούσαν 60-70 ευρώ για την οπτική μόνο.
Έδωσα 35 ευρώ για Unlimited στο κινητό, έκανα και της συζύγου Unlimited με 21 ευρώ + extra SIM.
Με 57 ευρώ έχω Unlimited όλα σε 2 κινητά + 1Gbps στο σπίτι που παίζει από 800-1300 εδώ και 2 χρόνια.
Φυσικά και κόπηκε το VDSL και δεν μπήκε ΟΥΤΕ Θα μπει οπτική.
Σε νέο σπίτι που ετοιμάζω με ρώτησε ο ηλεκτρολόγος και του λέω ΒΑΛΕ μια αναμονή για οπτική ΜΠΑΣ και αποφασίσουν να δίνουν νορμάλ τιμές.
Θα βάλω το router της TPLink που και στο νέο σπίτι πιάνει 800-1000 και δεν θα ασχοληθώ προς το παρόν.
Αν ήταν πιο φθηνή η οπτική σε επίπεδα τιμών Νόβα πχ 33€ το 1γιγα, θα έβαζες;
Πάντως και εδώ κερδισμένη βγήκε η κοτε...
Ποιον 5g εξοπλισμό έχεις είπαμε;
- - - Updated - - -
Αν δε μπει όριο στην κατανάλωση των δεδομένων, νέο συμβόλαιο unlimited και η κάρτα στο router.
Αν μπει όριο, πούλημα του router και αγορά starlink
Δε νομίζω να έβαζαν ποτέ όριο στη κύρια σιμ...
Υπήρχε ποτέ αυτό το ενδεχόμενο - σενάριο;
Από την άλλη, το να δίνεις 20-25€ αν υποθέσουμε ότι θα ρίξουν τις τιμές, δεν θα σε ενοχλεί που η κύρια σιμ θα είναι μόνο σε ένα σημείο;
Αν ήταν πιο φθηνή η οπτική σε επίπεδα τιμών Νόβα πχ 33€ το 1γιγα, θα έβαζες;
Πάντως και εδώ κερδισμένη βγήκε η κοτε...
Ποιον 5g εξοπλισμό έχεις είπαμε;
- - - Updated - - -
Δε νομίζω να έβαζαν ποτέ όριο στη κύρια σιμ...
Υπήρχε ποτέ αυτό το ενδεχόμενο - σενάριο;
Από την άλλη, το να δίνεις 20-25€ αν υποθέσουμε ότι θα ρίξουν τις τιμές, δεν θα σε ενοχλεί που η κύρια σιμ θα είναι μόνο σε ένα σημείο;
Καθόλου, από το να έχω ταχύτητες 20-30 mbs και να δίνω 20άρια, θα τα δίνω για να έχω 600mbs
Ο μόνος λόγος που πήρα cosmote gigamax με 38 ευρώ + 3 την έξτρα σιμ ήταν για να χρησιμοποιώ την έξτρα σιμ για ίντερνετ στο σπίτι με το mu5001.Πριν έδινα 17 ευρώ στη Vodafone και τώρα 41 στην cosmote.Τη σταθερή δεν την έκοψα (adsl 9 mbps) εξαιτίας του συναγερμού κυρίως.Αν δεήσει η Vodafone να περάσει τελικώς οπτική από το σπίτι μου την επόμενη μέρα θα καταργήσω την έξτρα σιμ και θα πάω τα κινητά πάλι στη voda με την πρώτη ευκαιρία.
Είχα 100αρα ΟΤΕ και υπολόγιζα ότι θα την έπιανα άνετα. Όταν μου σύνδεσαν την γραμμή δεν έπιανα ούτε τα μισά. Ο τεχνικός που ήρθε δεν ασχολήθηκε καθόλου και μου έκαναν δωρεάν αναβάθμιση σε 200αρα για να πιάνω την 100αρα μετά τις 12 το βράδυ! Έπεφτε βροχή και κοβόταν η σύνδεση από το πουθενά. Όλα αυτά για 39€ μηνιαίο πάγιο. Δεν υπήρχε περίπτωση μια στο εκατομμύριο να πληρώσω για επιδιόρθωση του σάπιου χαλκού που θα συνέχιζε να παρουσιάζει θέματα. Αλλά ούτε και εγκατάσταση ίνας που δεν ήρθε ποτέ. Τελικά αποφάσισα να πάρω 5G router με την μια έξτρα SIM που πήρα και σώθηκα! Βρέχει καταρρακτωδώς και χάρη σε δυνατές μετρήσεις RSRP/RSRQ δεν χάνεται η σύνδεση.
Δεν βγήκε κερδισμένη γιατί πήρα άλλες 3 έξτρα SIM για εξοχικό, backup ιατρείου οπτικής, αυτοκίνητο κόβοντας την σταθερή εξοχικού.
Και καλα τους έκανα αφού από 24 έως (16) πήγα σε 250Mbps 5G
Έχεις παρατηρήσει κόφτη;
Ναι συνδεδεμένος οταν ανοιγουν το πρωι στις 09:00 μεχρι 24:00 που τις κλεινουν με Β7 3050 primary και 3 CA B1 500 B3 1700 B7 3194 ΣΤΑΘΕΡΑ 50/50 η καμια φορα 65/55. Απο τις 00:00 μεχρι τις 09:00 μονο σε primary B1 κλειδωμενος 25/25 . Αυτο συμβαινει 3-4 μηνες τωρα...
GregoirX23
21-03-24, 20:32
Ναι συνδεδεμένος οταν ανοιγουν το πρωι στις 09:00 μεχρι 24:00 που τις κλεινουν με Β7 3050 primary και 3 CA B1 500 B3 1700 B7 3194 ΣΤΑΘΕΡΑ 50/50 η καμια φορα 65/55. Απο τις 00:00 μεχρι τις 09:00 μονο σε primary B1 κλειδωμενος 25/25 . Αυτο συμβαινει 3-4 μηνες τωρα...
Σε ρωτάω γιατί στο εξοχικό έχω παρατηρήσει κάτι παρόμοιο και εγώ με ταχύτητες 20/20 η μέχρι 30-40 που το βράδυ ανεβαίνει, αλλά δεν ξέρω σίγουρα αν είναι θέμα σήματος η μπούκωμα...
Το σήμα δείχνει μέτριο..
Και με βόλτα στο σπίτι δεν βελτιώθηκε...
Αντιθέτως στο κινητό φρογκ με 4g+ η ταχύτητα είναι ανάμεικτη... Άλλοτε δίνει μέχρι 100 και άλλοτε σέρνεται πιο κάτω στις ταχύτητες που είπα.. Το ίδιο και σε 5g... Συνήθως πατάει γκάζι αλλά σπάνια σέρνεται και αυτό...
Πάντως πέρασε και το θέμα κόφτη από το μυαλό μου...
Θα το δω σε λίγες ημέρες στην άλλη extra που έχω στην Αθήνα και έχω καλύτερη κάλυψη να δω τι γίνεται...
christos79
21-03-24, 20:57
Εδώ έχασε λίγα η βοντα και κέρδισε κάτι η κοτε... Πάντως κερδισμένη βγήκε πάλι από το gigamax...
Να σου πω την αλήθεια μου εάν μπορούσα θα είχα πάει και το σταθερό στη Cosmote για να τα συνδυάσω με το συμβόλαιο μου αλλά έχει ενεργό συμβόλαιο ακόμα μέχρι τέλος του χρόνου.
GregoirX23
21-03-24, 22:08
Να σου πω την αλήθεια μου εάν μπορούσα θα είχα πάει και το σταθερό στη Cosmote για να τα συνδυάσω με το συμβόλαιο μου αλλά έχει ενεργό συμβόλαιο ακόμα μέχρι τέλος του χρόνου.
Δέσμευση από πριν; Σε υποβάθμισαν στα 50 δωρεάν λόγω της ταχύτητας;
Cosmote τι είχες να κερδίσεις με τη φορητότητα της σταθερής;
christos79
22-03-24, 10:24
Δέσμευση από πριν; Σε υποβάθμισαν στα 50 δωρεάν λόγω της ταχύτητας;
Cosmote τι είχες να κερδίσεις με τη φορητότητα της σταθερής;
Το ρίξαμε στα 50 γιατί τώρα τουλάχιστον δεν έχει αποσυνδέσεις,άντε να κάνει μια ανά 10 μέρες.Επιπλέον εγώ το χρησιμοποιώ πλέον μόνο για Online gaming λόγω ping και οι γονείς ίσα για τα κινητά τους και κανένα Youtube στη τηλεόραση,οπότε δεν είχε και νόημα για μεγαλύτερη ταχύτητα.
Ήθελα να το τραβήξω κι αυτό στη Cosmote γιατί μου έδιναν καλή έκπτωση στο κινητό μου (από 43 που δίνω τώρα έπεφτε στα 25 αν θυμάμαι καλά).Το σταθερό ωστόσο έβγαινε ακριβότερα απ οτι τώρα,αλλά η αύξηση αντισταθμιζόταν από την έκπτωση του κινητού οπότε έβγαινε οικονομικότερα το όλο πακέτο απ' ότι τώρα.
TheAccountant
25-03-24, 00:26
Εδω και 4 μερες ξηλωσα τον εξοπλισμο FTTH (100αρα Cosmote) αφου τελος μηνα ληγει το συμβολαιο ουτως η αλλως. Αντικαταστάθηκαν απο ενα FROG Unlimited Data προπληρωμένο και ενα ρουτερ Huawei 4G+ Cat.7. Δε μετανοιωνω ουτε στιγμη. Εχω ελαφρα καλυτερες ταχυτητες σε download και 4!!! φορες καλυτερο upload. To δικτυο της Cosmote ειναι σταθεροτατο και δε με εχει προβληματισει στο ελάχιστο. Γλυτωσα για φέτος απο τα εξοδα σταθερης τηλεφωνίας περί τα 180-190 ευρω. Αν μαλιστα τρεξει το πακετο η Frog και του χρονου, θα μιλάμε για 300 ευρώ κέρδος.
GregoirX23
25-03-24, 14:45
Εδω και 4 μερες ξηλωσα τον εξοπλισμο FTTH (100αρα Cosmote) αφου τελος μηνα ληγει το συμβολαιο ουτως η αλλως. Αντικαταστάθηκαν απο ενα FROG Unlimited Data προπληρωμένο και ενα ρουτερ Huawei 4G+ Cat.7. Δε μετανοιωνω ουτε στιγμη. Εχω ελαφρα καλυτερες ταχυτητες σε download και 4!!! φορες καλυτερο upload. To δικτυο της Cosmote ειναι σταθεροτατο και δε με εχει προβληματισει στο ελάχιστο. Γλυτωσα για φέτος απο τα εξοδα σταθερης τηλεφωνίας περί τα 180-190 ευρω. Αν μαλιστα τρεξει το πακετο η Frog και του χρονου, θα μιλάμε για 300 ευρώ κέρδος.
Αν ήσουν σε περιοχή ftth βοντα η οτε τότε ορθά έπραξες... Αν είχες και καλό 4g+ βέβαια όπως είπαμε... Από την άλλη το φρογκ η προσφορά μέχρι πότε θα υπάρχει; Μετά τι;
Εγώ στο σπίτι σε περιοχή νοβα την οπτική δεν τη κόβω....
Δεν ειναι ολα μονο λεφτα. Αν αυριο μεθαυριο το 4g ταβανιαζει στα 10-12 Mbits παμε παλι πισω? Γιατι ως γνωστο δεν υπαρχει κανενος ειδους ουτε ονομαστικη τιμη, σε αντιθεση με τις ftth.
Παιρνεις το ρισκο και προχωρας.
GregoirX23
25-03-24, 15:03
Δεν ειναι ολα μονο λεφτα. Αν αυριο μεθαυριο το 4g ταβανιαζει στα 10-12 Mbits παμε παλι πισω? Γιατι ως γνωστο δεν υπαρχει κανενος ειδους ουτε ονομαστικη τιμη, σε αντιθεση με τις ftth.
Πολύ σωστό....
Το 4g το βλέπω στη μοίρα του 3g...
Με ποιο σκεπτικό θα πέσει η ταχύτητα του 4g? Τι ξέρεις και δεν μας το λες? Γιατι εγω βλεπω πως οσο ποιο πολλοί συνδέονται στο 5g τοσο ποιο άνετο ειναι το 4g.
Εκτος αν φαντάζεσαι πως με το SA δεν θα χρειάζεται το 4G κατι τελειως λάθος γιατι το 5G εχει τη μιση εμβέλεια του 4g
Για αρχη ποιος ειπε οτι το 5g εχει τη μιση εμβελεια? Δεν προκυπτει αυτο καπως. Ακομη περισσοτερο το sa με το nsa δεν εχει καμμια διαφορα ως προς την εμβελεια.
Σιγα μην αφησουν πολυ ευρος ζωνης στο 4g. Δεν υπαρχει λογος. Το περιοριζεις και ειναι commodity. Οποιος θελει κατι παραπανω ας βαλει 5g.
Ποιος ενδιαφερεται για το 4G πιστευεις? Θα παιξει διαφημιση για 4g? Μονο budget συσκευες, με προγραμματα με κουτσουρεμενα data. Μια χαρα ειναι και τα 10Mbit.
GregoirX23
25-03-24, 17:22
Εγώ πάλι στο εξοχικό βλέπω πίτα η σκοπίμως περιορισμένο το 4g δίκτυο σε σημείο να σπάει νεύρα, αυτό σε όλες τις μπάντες και ακόμα και σε 4g+ και πιο ελεύθερο το 5g το οποίο φυσάει....
Σπίτι Αθήνα με απλό 4g πιάνω 95/45 και αυτό γιατί εκεί τελικιαζει η κατοσταρα ethernet, διαφορετικά μπορεί να έδινε λίγο ακόμα +20, παραπάνω μέχρι τα 150 του cat4... Οπότε δεν ξέρω τι να πω...
Βλέπω το ίδιο ρούτερ που πήρα κ στο εξοχικό ελπίζοντας στην ανωτερότητα της κοτε με έστω κάποια αξιοπρεπή ταχύτητα που όμως μου γύρισε μπούμερανγκ με τη κάλυψη και μου έρχεται να το φουνταρω από το παράθυρο...
Αν δεν ήταν η public ip θα είχα γυρίσει ήδη σε βοντα που μου δίνει 80+ σε 4g στη 2100...
Επόμενη λύση; 5g router για μπιμπελό...
Καλό βλέπω το nx510v.... Μέσω γνωστού σε κατάστημα στα 269... Και αν πασάρω και το 6400 άλλο ένα 50αρι θα μου έρθει γύρω στα 219...
Ας δούμε πρώτα τι θα κάνουν με τις έξτρα βέβαια..... Γιατί μπορεί και να μείνω με το 6400+βοντα....
Μέχρι τότε κλείνουμε το wifi και καλό περνάμε με το μόντεμ του κινητού...
NURSE MARIOS
25-03-24, 18:02
Το 4G και εγώ το βλέπω πολύ πιο πεσμένο σε σχέση με πριν.
Λογικά κάποια στιγμή θα ακολουθήσει το μέλλον του 3G και θα μείνει το 2G και το 5G.
Είναι σπατάλη πόρων να λειτουργείς 2 δίκτυα δεδομένων από τη στιγμή που η πλειοψηφία των πελατών θα έχει 5G κινητά/router.
Εξάλλου θυμάστε πως πούλησαν το κλείσιμο του 3G; "Το φάσμα που θα απελευθερωθεί θα συμβάλλει σε ενδυνάμωση του 4G" και άλλα τέτοια.
Ειδικά ο ΟΤΕ με 95% 5G κάλυψη, θα μπορούσε να το κάνει γρήγορα.
Οι άλλες 2, φαντάζομαι όχι, όπως εξάλλου άργησαν και στο κλείσιμο του 3G περίπου 2 χρόνια σε σχέση με τον ΟΤΕ.
GregoirX23
25-03-24, 18:30
Το 4G και εγώ το βλέπω πολύ πιο πεσμένο σε σχέση με πριν.
Λογικά κάποια στιγμή θα ακολουθήσει το μέλλον του 3G και θα μείνει το 2G και το 5G.
Είναι σπατάλη πόρων να λειτουργείς 2 δίκτυα δεδομένων από τη στιγμή που η πλειοψηφία των πελατών θα έχει 5G κινητά/router.
Εξάλλου θυμάστε πως πούλησαν το κλείσιμο του 3G; "Το φάσμα που θα απελευθερωθεί θα συμβάλλει σε ενδυνάμωση του 4G" και άλλα τέτοια.
Ειδικά ο ΟΤΕ με 95% 5G κάλυψη, θα μπορούσε να το κάνει γρήγορα.
Οι άλλες 2, φαντάζομαι όχι, όπως εξάλλου άργησαν και στο κλείσιμο του 3G περίπου 2 χρόνια σε σχέση με τον ΟΤΕ.
Δε νομίζω να συμβεί σύντομα, αλλά αν συμβεί... Δέσαμε που λένε... Κάθε λίγο θα πετάμε εξοπλισμό δλδ; Η θα πρέπει να πηγαίνουμε κατευθείαν σε 5g εξοπλισμό;
TheAccountant
25-03-24, 20:00
Αν ήσουν σε περιοχή ftth βοντα η οτε τότε ορθά έπραξες... Αν είχες και καλό 4g+ βέβαια όπως είπαμε... Από την άλλη το φρογκ η προσφορά μέχρι πότε θα υπάρχει; Μετά τι;
Σε ενα χρονο αμα παιζει παλι προσφορα frog, ξανα frog. Η κεραια της Cosmote ειναι στα 50 μετρα απο μενα οποτε παντα έχω καλο σημα 4g/5g. Τώρα αν δεν παιξει η προσφορα της Frog του χρονου και δε ξεκαβαλησουν το καλαμι τα τσουτσεκ** του καρτελ... θα δω τις επιλογες μου για Starlink κλπ. Αμα ειναι να δλδ να πληρωνω διαστρικα καθε μηνα, τουλαχιστον ας ειναι με δορυφορο Τους εδω κλεφτες δεν εχω σκοπο να τους χαρισω ομως ουτε δεκαρα πλεον. Αρκετα πια... φτανει.
- - - Updated - - -
Σε ενα χρονο αμα παιζει παλι προσφορα frog, ξανα frog. Η κεραια της Cosmote ειναι στα 50 μετρα απο μενα οποτε παντα έχω καλο σημα 4g/5g. Τώρα αν δεν παιξει η προσφορα της Frog του χρονου και δε ξεκαβαλησουν το καλαμι τα τσουτσεκ** του καρτελ... θα δω τις επιλογες μου για Starlink κλπ. Αμα ειναι να δλδ να πληρωνω διαστρικα καθε μηνα, τουλαχιστον ας ειναι με δορυφορο ???? Τους εδω κλεφτες δεν εχω σκοπο να τους χαρισω ομως ουτε δεκαρα πλεον. Αρκετα πια... φτανει.
GregoirX23
25-03-24, 20:04
Σε ενα χρονο αμα παιζει παλι προσφορα frog, ξανα frog. Η κεραια της Cosmote ειναι στα 50 μετρα απο μενα οποτε παντα έχω καλο σημα 4g/5g. Τώρα αν δεν παιξει η προσφορα της Frog του χρονου και δε ξεκαβαλησουν το καλαμι τα τσουτσεκ** του καρτελ... θα δω τις επιλογες μου για Starlink κλπ. Αμα ειναι να δλδ να πληρωνω διαστρικα καθε μηνα, τουλαχιστον ας ειναι με δορυφορο ������ Τους εδω κλεφτες δεν εχω σκοπο να τους χαρισω ομως ουτε δεκαρα πλεον. Αρκετα πια... φτανει.
- - - Updated - - -
Σε ενα χρονο αμα παιζει παλι προσφορα frog, ξανα frog. Η κεραια της Cosmote ειναι στα 50 μετρα απο μενα οποτε παντα έχω καλο σημα 4g/5g. Τώρα αν δεν παιξει η προσφορα της Frog του χρονου και δε ξεκαβαλησουν το καλαμι τα τσουτσεκ** του καρτελ... θα δω τις επιλογες μου για Starlink κλπ. Αμα ειναι να δλδ να πληρωνω διαστρικα καθε μηνα, τουλαχιστον ας ειναι με δορυφορο ???? Τους εδω κλεφτες δεν εχω σκοπο να τους χαρισω ομως ουτε δεκαρα πλεον. Αρκετα πια... φτανει.
Double post... ;)
- - - Updated - - -
Γενικότερα καλή λύση δεν λέω... Αλλά αν είχε και public ip καλά θα ήταν...
NURSE MARIOS
25-03-24, 22:46
Μέτρηση με 4G+ και 5G στο escape center στο Ίλιον φουλ κόσμος.
Αυτό είναι το μέλλον του 4G μάλλον...
GregoirX23
25-03-24, 22:52
Έχω πιάσει και μεγαλύτερες ταχύτητες σε 4g+ κοντά στα 100-200... Μάλλον έχει να κάνει με τη κεραία... Δεν θα ήθελα να πιστέψω κάτι άλλο περί δεύτερης μοίρας του 4g...
NURSE MARIOS
25-03-24, 23:41
Έχω πιάσει και μεγαλύτερες ταχύτητες σε 4g+ κοντά στα 100-200... Μάλλον έχει να κάνει με τη κεραία... Δεν θα ήθελα να πιστέψω κάτι άλλο περί δεύτερης μοίρας του 4g...
Οι συγκεκριμένες μετρήσεις έγιναν στο ίδιο σημείο, άρα η κεραία είναι η ίδια με σήμα 5/5 στις μπάρες του κινητού.
Άρα δεν τίθεται θέμα απόστασης από κεραία κλπ, είναι καθαρά (θεωρώ) υποτίμηση του 4G, μιας και το συγκεκριμένο δίκτυο μπορεί να δώσει έως 500Mbps αν θυμάμαι καλά τις διαφημίσεις.
Αν κάνω λάθος ας με διορθώσουν οι πιο ειδικοί.
Ψήφισα ναι, γιατί περιμένω να περάσουν οι μήνες και να κόψω το σταθερό.
Και εξηγούμε , στο νοικοκυριό μας είναι 5 άτομα με:
2 smartphone, 2 PC,2 laptop ,2 smart tv,2 tablet και άλλες ~20 συσκευές IoT με μια 24αρα που φτάνει ως 13-15mbps μιας και έχω την ατυχία να ζω σε ένα χωριό της Βοιωτίας 1ωρα από την Αθηνά 20λεπτα από την Θήβα.
Και λέω ατυχία γιατί τα προηγούμενα χρονιά έτρεχε ένα Εσπα που επιδοτούσε τα χωριά με κάτω από 500κατοικους να έχουν συνδέσεις VDSL εως 50mbps και βάζανε νεα καφαο συνδεμένα με οπτικές εως τα καφαο . Ε το χωριό μου ειχε την ατυχία να εχει εως 1000 κατοίκους, αρα δεν είμαστε καλή επιλογή για επένδυση του μονοπώλιού ούτε των άλλων εταιριών.
Εδώ και 2 χρόνια που ήρθαν τα 100-200 mbps παλι εμείς κάναμε τσουρ τσουρ στο πηγάδι.
Τώρα λένε εως το 2027 που μας επιδοτούνε πάλι.. θα σας βάλουμε οπτικές….
Όταν βάλουν κάτι από 50 mbps και πάνω τα ξανα λεμε, εως τοτε zte mu5001 (με 70 εως 250mbps από 4g και μουφα 5g)με κάποιο συμβόλαιο απεριόριστων ή αν μας τα κόψουν και αυτά παω στον θειο Elon.
Και δεν θέλω κάτι τρελό πχ απλά να βλέπουμε κάτι στο youtube και να μην βάζουμε 480p+720p. Αλλα μάλλον ζητάμε πολλά εν ετη 2024.
Ψήφισα ναι, γιατί περιμένω να περάσουν οι μήνες και να κόψω το σταθερό.
Και εξηγούμε , στο νοικοκυριό μας είναι 5 άτομα με:
2 smartphone, 2 PC,2 laptop ,2 smart tv,2 tablet και άλλες ~20 συσκευές IoT με μια 24αρα που φτάνει ως 13-15mbps μιας και έχω την ατυχία να ζω σε ένα χωριό της Βοιωτίας 1ωρα από την Αθηνά 20λεπτα από την Θήβα.
Και λέω ατυχία γιατί τα προηγούμενα χρονιά έτρεχε ένα Εσπα που επιδοτούσε τα χωριά με κάτω από 500κατοικους να έχουν συνδέσεις VDSL εως 50mbps και βάζανε νεα καφαο συνδεμένα με οπτικές εως τα καφαο . Ε το χωριό μου ειχε την ατυχία να εχει εως 1000 κατοίκους, αρα δεν είμαστε καλή επιλογή για επένδυση του μονοπώλιού ούτε των άλλων εταιριών.
Εδώ και 2 χρόνια που ήρθαν τα 100-200 mbps παλι εμείς κάναμε τσουρ τσουρ στο πηγάδι.
Τώρα λένε εως το 2027 που μας επιδοτούνε πάλι.. θα σας βάλουμε οπτικές….
Όταν βάλουν κάτι από 50 mbps και πάνω τα ξανα λεμε, εως τοτε zte mu5001 (με 70 εως 250mbps από 4g και μουφα 5g)με κάποιο συμβόλαιο απεριόριστων ή αν μας τα κόψουν και αυτά παω στον θειο Elon.
Και δεν θέλω κάτι τρελό πχ απλά να βλέπουμε κάτι στο youtube και να μην βάζουμε 480p+720p. Αλλα μάλλον ζητάμε πολλά εν ετη 2024.
Πάρε το TPLink του Γερμανού και μην κοιτάξεις πίσω.
Τρομερό εργαλείο με δυνατότητα για extra antenna αν χρειαστεί.
Ακριβό 300 ευρώ αλλά επένδυση. Βάλτο σε δόσεις τύπου 12 ευρώ τον μήνα 24 δόσεις.
Αυτο εδω λες? https://www.germanos.gr/product/smarthome-diktuaka/mobile-internet/retail/tp-link-nx510v-5g-ax3000-wi-fi-6-router/?productId=20427593
Ακριβο δεν ειναι για ολα αυτα που κανει. Το χει δοκιμασει κανεις? Βλεπω οτι εχει ethernet 1g. Αραγε κανει και teaming (για να ειναι και ο μπλε χρηστος happy στα speedtest?)
GregoirX23
02-04-24, 01:22
Το έχω βάλει κ εγώ στο μάτι αυτό....
Για αγορά με δόσεις Η εφάπαξ στα 269€ μέσω φίλου σε κατάστημα...
Έχει και volte.... Δεν βλέπω όμως να έχει voip...
Αν στείλω και το 6400 με κάνα 50@ρικο τότε θα μου βγει 219....
Αλλά..... To be or not to be?
Το έχω βάλει κ εγώ στο μάτι αυτό....
Για αγορά με δόσεις Η εφάπαξ στα 269€ μέσω φίλου σε κατάστημα...
Έχει και volte.... Δεν βλέπω όμως να έχει voip...
Αν στείλω και το 6400 με κάνα 50@ρικο τότε θα μου βγει 219....
Αλλά..... To be or not to be?
Μάζευε λεφτά εσύ.. ένα 50άρικο το μήνα μέχρι το επόμενο BF θα πάρεις ένα FWA710 και τέλος... :) (εγώ μαζεύω για 2ο)
Αυτο εδω λες? https://www.germanos.gr/product/smarthome-diktuaka/mobile-internet/retail/tp-link-nx510v-5g-ax3000-wi-fi-6-router/?productId=20427593
Ακριβο δεν ειναι για ολα αυτα που κανει. Το χει δοκιμασει κανεις? Βλεπω οτι εχει ethernet 1g. Αραγε κανει και teaming (για να ειναι και ο μπλε χρηστος happy στα speedtest?)
Ναι φυσικά και το έχω δοκιμάσει και πάει ΤΑΠΑ. Πολύ καλύτερα από το Huawei CPE Pro 2 δίπλα δίπλα.
@ ADSLgr.com All rights reserved.