PDA

Επιστροφή στο Forum : Gigabit infrastructure act: Το Συμβούλιο δίνει το τελικό πράσινο φως για την ταχύτερη ανάπτυξη δικτύων υψηλών ταχυτήτων



nnn
30-04-24, 12:53
Για να εξασφαλιστεί η ταχύτερη ανάπτυξη της υποδομής ψηφιακών δικτύων σε ολόκληρη την Ευρώπη, το Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την πράξη για την υποδομή gigabit, η οποία θα αντικαταστήσει την οδηγία του 2014 για τη μείωση του κόστους των ευρυζωνικών συνδέσεων (BCRD). Ο νέος νόμος αποσκοπεί στην απλούστευση και την επιτάχυνση της ανάπτυξης δικτύων υψηλών ταχυτήτων, όπως οι οπτικές ίνες και το 5G, με σκοπό την επίτευξη των στόχων συνδεσιμότητας της Ευρώπης και των στόχων που καθορίζονται στην ψηφιακή πυξίδα για την τρέχουσα δεκαετία.

Ο νέος κανονισμός αποσκοπεί επίσης στη μείωση του αδικαιολόγητα υψηλού κόστους της ανάπτυξης δικτύων υψηλής χωρητικότητας που προκαλείται εν μέρει από τις διαδικασίες χορήγησης αδειών. Οι τελευταίες θα απλουστευθούν μέσω ενός υποχρεωτικού μηχανισμού συνδιαλλαγής μεταξύ των φορέων του δημόσιου τομέα και των τηλεπικοινωνιακών παρόχων. Η νέα νομοθεσία θα παράσχει περαιτέρω μεγαλύτερη διαφάνεια και θα διασφαλίσει αποτελεσματικό σχεδιασμό για τους φορείς εκμετάλλευσης δημόσιων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

Για να επιτευχθεί καλύτερη πρόσβαση του κοινού και των επιχειρήσεων στις υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας, η πράξη για τις υποδομές gigabit αφορά επίσης την ανάπτυξη και την πρόσβαση σε φυσικές υποδομές εντός κτιρίων.

Επιπλέον, ο νέος νόμος επιτρέπει κάποιο βαθμό ευελιξίας στα κράτη μέλη, όπως οι εξαιρέσεις για κρίσιμες εθνικές υποδομές.

Επόμενα βήματα
Το κείμενο θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ τις προσεχείς ημέρες και θα τεθεί σε ισχύ τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευσή του. Ο νέος νόμος θα εφαρμοστεί 18 μήνες μετά την έναρξη ισχύος του, ενώ ορισμένες ειδικές διατάξεις θα εφαρμοστούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Iris07
02-05-24, 18:53
18 μήνες! Πολύ είναι.. :cool:

@ ADSLgr.com All rights reserved.