PDA

Επιστροφή στο Forum : H300s ως Access point

atux_null
06-06-24, 19:01
καλησπέρα. 'Εχω 2 routers της VF (H300s) κ θέλω να τα χρησιμοποιήσω ως access points στο σπίτι, για να καλύψω υπόγειο κ σοφίτα που δεν πιάνουν από το κύριο router. ¨Εχω καλωδίωση που φτάνει σε αυτά τα σημεία.
Μπήκα μέσα στους εξοπλισμούς ως χρήστης admin αλλά δεν βλέπω πουθενά να απενεργοποιήσω το DHCP, NAT, firewall κ να συνδέσω στην WAN θύρα που έχει με το δίκτυο μου.
Πως μπορώ να το κάνω?

netblues
06-06-24, 19:17
Για αρχη δεν συνδεουμε τη wan θυρα, αυτο οδηγει σε ασκοπα double nat. (και αν κλεισεις το nat δεν θα παιζει επισης)Μια οποιαδηποτε lan αρκει.
Αν δεν εχει τροπο απενεργοποιησης, του dhcp, μαλλον ειναι για την ανακυκλωση

γενικοτερα ουτε σταθερο ειναι, ουτε γρηγορο.

atux_null
06-06-24, 20:10
Ωραία θα τα συνδέσω από τη LAN θύρα.
Δεν βλέπω όμως ρυθμίσεις να αλλάξω ως χρήστης admin.
Η VF πάντα έχει κ 2ο χρήστη με παραπάνω δικαιώματα που κάνεις αλλαγές
Γνωρίζει κανείς?

galotzas
07-06-24, 09:05
Ωραία θα τα συνδέσω από τη LAN θύρα.
Δεν βλέπω όμως ρυθμίσεις να αλλάξω ως χρήστης admin.
Η VF πάντα έχει κ 2ο χρήστη με παραπάνω δικαιώματα που κάνεις αλλαγές
Γνωρίζει κανείς?

Καλημερα.

Ο superuser χρηστης ειναι πλεον κλειδωμενος και δεν μπορεις να κανεις αλλαγες.

Ειχα παρομοιο setup με +2 Η300 σαν ΑΡ ομως πιστεψε με αδικα χανεις τον χρονο σου.

Με καποιο τροπο που δεν θυμαμαι ειχα κανει disable DHCP και ξεκινησαν να δουλευουν μια χαρα.

Στις 2-3 μερες αρχισαν τα παλαβα με αποσυνδεσεις και ενω ημουνα στον δευτερο ειχε σκαλωσει και επιανε απο το ισογειο η απο τον 1ο...

Παλεψε το αλλα θα το δεις και μονος σου πως δεν αξιζει.

Παντως εφοσον εχεις την δυνατοτητα για καλωδιο (που ειναι μεγαλο πλεονεκτημα) μπορεις να βρεις φτηνες (σχετικα) λυσεις με ΑΡ.

Εγω κατεληξα με 2 xiaomi 4a gigabit των 22 ευρω το καθενα και με αρκετο κοπο (exploit) περασα openwrt (dump AP) και σωθηκα.

@ ADSLgr.com All rights reserved.