Επιστροφή στο Forum : Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ-Ολυμπιάδα 2024
Σελίδες :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
Να'μαστε για μιά ακόμη φορά στην γραμμή εκκίνησης μιας σπουδαίας διοργάνωσης.
Τα καλά:
Είμαστε-σχεδόν-όλοι μαζί.Όχι πια λύσεις ανάγκης,έχουμε παίκτες για να συμπληρώσουμε 12αδα χωρίς συμβιβασμούς.
Τα κακά:
Οι βασικοί παίκτες της Εθνικής (του Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού κυρίως, ας μην κρυβόμαστε) είναι εξαιρετικά κατοπονημένοι από την πιό ανταγωνιστική Ευρωλίγκα όλων των εποχών. Όσοι ασχολούμαστε ενεργά με τον αθλητισμό, γνωρίζουμε πόσο επίφοβο είναι αυτό για τραυματισμούς κλπ.
Επίσης, οι "σημαίες" της ομάδας, αυτοί που κράτησαν την Εθνική όλα αυτά τα χρόνια και έδιναν πάντα το "παρών", είναι πλέον μεγάλοι.
Δεν γνωρίζω κατά πόσο θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε συνεχόμενα απαιτητικά ματς, σαν αυτά που θα συναντήσουμε στους Ολυμπιακούς.
Ο μοναδικός πραγματικά ξεκούραστος παίκτης μας είναι ο Γιάννης (πράγμα που δεν είναι και λίγο)
Το ερωτηματικό:
Ο προπονητής μας.
Κανείς δεν αμφιβάλλει για τις γνώσεις, το πάθος και την φιλοδοξία του Σπανούλη, καθώς και για την ικανότητά του να κρατήσει την ομάδα ενωμένη.
Ωστόσο ίσως θα ήταν καλύτερα να αναλάμβανε σε λίγα χρόνια σαν βασικός προπονητής.
Σε κάθε περίπτωση εννοείται πως δίνουμε τις καλύτερες ευχές μας στην Εθνική και ευχόμαστε και ελπίζουμε για το καλύτερο.
Ξεκινάμε σήμερα με την Πολωνία σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας.
ΕΡΤ2 στις 20:00
Ωστόσο ίσως θα ήταν καλύτερα να αναλάμβανε σε λίγα χρόνια σαν βασικός προπονητής.
Το ίδιο λάθος ξανά και ξανά. Βιαζόμαστε και καίμε.
Όσοι ασχολούμαστε ενεργά με τον αθλητισμό, γνωρίζουμε πόσο επίφοβο είναι αυτό για τραυματισμούς κλπ.
Δεν δάγκωνα την γλώσσα μου...Σλούκας τέλος, νωρίς-νωρίς.
Πάμε για τον επόμενο.
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
24-06-24, 14:03
Το ίδιο λάθος ξανά και ξανά. Βιαζόμαστε και καίμε.
Θα πάρει αρκετή πίστωση χρόνου ο Σπανούλης, περισσότερη από οποιονδήποτε άλλο.
- - - Updated - - -
Δεν δάγκωνα την γλώσσα μου...Σλούκας τέλος, νωρίς-νωρίς.
Πάμε για τον επόμενο. Αναντικατάστατος. Πολύ δύσκολο χωρίς τον Σλούκα, ειδικά στη φόρμα που ήταν φέτος. Αλλά πιθανόν να έβγαινε να παίξει κλατσρισμενος.
Θα πάρει αρκετή πίστωση χρόνου ο Σπανούλης, περισσότερη από οποιονδήποτε άλλο.
- - - Updated - - -
Αναντικατάστατος. Πολύ δύσκολο χωρίς τον Σλούκα, ειδικά στη φόρμα που ήταν φέτος. Αλλά πιθανόν να έβγαινε να παίξει κλατσρισμενος.
Μην ανησυχείς, η ομοσπονδία επαγρυπνά.
Οι δαιμόνιοι ερευνητές της σαρώνουν την υφήλιο για να εντοπίσουν τους παίκτες με ΕΛ-ληνικές ρίζες, ώστε να ενισχύσουν την ομάδα, αφού οι άλλες λύσεις έχουν απορριφθεί.
Βρήκαν λοιπόν, εξετάζοντας παλαιά έγγραφα από την εποχή της επανάστασης, πως ο Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε ένα πρωτοπαλλήκαρο-εκχριστιανισμένο μωαμεθανό- που λεγόταν Μουσταφάς Φάλας.
Μετά τον θάνατο του οπλαρχηγού, η οικογένεια Φάλα κατέφυγε στην Αφρική και μετά από πολλές περιπέτειες στην Γαλλία.
Λοιπόν, μάντεψε...αυτός ο Φάλας ήταν ο προ-προ-προ-προπάππος του Μουσταφά Φαλ!
Έτσι, ο σέντερ του Ολυμπιακού θα προστεθεί σύντομα στο δυναμικό της Εθνικής κάνοντας την ακόμα ισχυρότερη μετά από την προσθήκη του Θωμά Ανεβαπάνου!
- - - Updated - - -
Ξεκινάει το τουρνουά "Ακρόπολις".
Στις 8 το απόγευμα το πρώτο παιγνίδι με το Μαυροβούνιο. Θα είναι ένα καλό τεστ, αν και το φετινό "Ακρόπολις" υπολείπεται σαφώς σε δυναμικότητα (σκόπιμα ίσως) σε σχέση με το παρελθόν.
Ξεκινάει το τουρνουά "Ακρόπολις".
Στις 8 το απόγευμα το πρώτο παιγνίδι με το Μαυροβούνιο. Θα είναι ένα καλό τεστ, αν και το φετινό "Ακρόπολις" υπολείπεται σαφώς σε δυναμικότητα (σκόπιμα ίσως) σε σχέση με το παρελθόν.
Ποιος το δείχνει; ΓΙατί η ΕΡΤ δείχνει ποδόσφαιρο.
Ποιος το δείχνει; ΓΙατί η ΕΡΤ δείχνει ποδόσφαιρο.
Μα το αγαπημένο σου Action24, φυσικά! :twisted:
- - - Updated - - -
Σαφώς βελτιωμένη εικόνα από την Εθνική, που έκανε περίπατο με το Μαυροβούνιο.
Άντε να μπει κι ο Γιάννης στο κόλπο.
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
27-06-24, 07:08
Μα το αγαπημένο σου Action24, φυσικά! :twisted:
- - - Updated - - -
Σαφώς βελτιωμένη εικόνα από την Εθνική, που έκανε περίπατο με το Μαυροβούνιο.
Άντε να μπει κι ο Γιάννης στο κόλπο.
Είδα highlights.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά το Μαυροβούνιο απλά δεν έπαιξε άμυνα. Μικρό καλάθι ακόμα.
Για να δούμε σήμερα, ενάντια στις Μπαχάμες.
ΕΡΤ2 20:00
- - - Updated - - -
Είδα highlights.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά το Μαυροβούνιο απλά δεν έπαιξε άμυνα. Μικρό καλάθι ακόμα.
Δεν μπορείς να κρίνεις απο highlights.
Δεν τους αφήσαμε κανένα περιθώριο.
Φοβερή η Κροατία, κατάπιε αμάσητη την Σλοβενία του Ντόνσιτς και φαίνεται πως θα είναι ο κύριος αντίπαλός μας για την πρόκριση στην Ολυμπιάδα.
Ξεκινάμε σήμερα στις 21:00 με τους Δομινικανούς, live στο ΕΡΤ1.
Πως ειναι έτσι καλέ ο προπονητής της Δομινικάνα; Δεν ήξερα ότι έτσι ειναι το επίσημο τους όνομα. Nice
Πάντως χωρίς περιφεριακό σουτ, δεν θα πάμε πολύ μακρυά. Δεν έχουμε ποτέ τους παίχτες για αυτό το πράγμα. Και οι πάσες του Καλάθη ειναι τόσο αργές που δεν αφήνουν τον παίχτη ελεύθερο.
Πάντως αν και βλέπω εθνικές μόνο με ελληνική μετάδοση, ο σχολιασμός του μπάσκετ ειναι κακός. Χαζοχαρούμενος με χαζές χαριτωμενιές.
Πάντως χωρίς περιφεριακό σουτ, δεν θα πάμε πολύ μακρυά. Δεν έχουμε ποτέ τους παίχτες για αυτό το πράγμα.
Τα στατιστικά μας δεν συμφωνούν μαζί σου: 16/31 (52%) τρίποντα και 23/31 (74%) δίποντα. Σουτάραμε εξαιρετικά και έχουμε πολλούς παίκτες που το κάνουν,πλέον.
Και οι πάσες του Καλάθη ειναι τόσο αργές που δεν αφήνουν τον παίχτη ελεύθερο.
!!!
Πάντως αν και βλέπω εθνικές μόνο με ελληνική μετάδοση, ο σχολιασμός του μπάσκετ ειναι κακός. Χαζοχαρούμενος με χαζές χαριτωμενιές.
Εδώ συμφωνούμε.
Δεν είναι καμιά ομαδούλα της πλάκας η Δομινικανική Δημοκρατία. Έχει 5-6 NBAers και υψηλό ατομικό ταλέντο.
Σήμερα, λογικά, θα έχουμε μια ξεκούραστη βραδιά. Θέλει προσοχή βέβαια, καθότι σημειώνονται απίθανα αποτελέσματα που είναι πέρα από κάθε λογική (και φαντασία):
Η Λετονία ηττήθηκε (στο γήπεδό της!) από τις Φιλιππίνες! :shock:
Τα στατιστικά μας δεν συμφωνούν μαζί σου: 16/31 (52%) τρίποντα και 23/31 (74%) δίποντα. Σουτάραμε εξαιρετικά και έχουμε πολλούς παίκτες που το κάνουν,πλέον.
Αυτό ακριβώς είδα και γω. Δε καταλαβαίνω τα σχόλια περι αδυνατου περιφερειακού σουτ.
Όταν το έγραψα στο ημίχρονο δεν είχαμε κυριαρχήσει. Μετά, όταν άνοιξε άρχισαν και έκαναν ότι ήθελαν με εξαίρεση ένα μικρό κομμάτι που έπεσε στους 10.
Η γνώμη μου είναι ότι στα ζορικα, δηλαδή στην αρχή, δεν το έχουμε να βασιστούμε. Δεν σουταρουμε τυφλά ένα πράγμα όπως άλλοι και μερικές ομάδες έχουν 1 ή 2 τέτοιους. Και το θες αυτό για να χτίσεις με ομάδες που η ρακέτα είναι δύσκολη.
Μόλις άνοιξε το παιχνίδι επικράτησαν πολύ καλά.
Πάει κι ο Κωστάκης.
Εντάξει, δεν μιλάμε για κάποιον αναντικατάστατο αλλά και πάλι...
Να γιατί επείγει να έρθει το συντομότερο στην ομάδα ο Μουσταφάς. :p
Δεν βλέπω να περνάει τελικά η ομάδα στην Ολυμπιάδα.
Δεν βλέπω να περνάει τελικά η ομάδα στην Ολυμπιάδα.
Μην γρουσουζεύεις. Είμαστε καλύτεροι από τους Σλοβένους και θα περάουμε.
Πάει κι ο Κωστάκης.
Εντάξει, δεν μιλάμε για κάποιον αναντικατάστατο αλλά και πάλι...
Να γιατί επείγει να έρθει το συντομότερο στην ομάδα ο Μουσταφάς. :p
Σιγά την απώλεια. Απορώ, καλύτεροι παίχτες από τα αδέρφια του Γιάννη δεν υπάρχουν;
Σιγά την απώλεια. Απορώ, καλύτεροι παίχτες από τα αδέρφια του Γιάννη δεν υπάρχουν;
Στους ψηλούς υπάρχει λειψανδρία.
Στους ψηλούς υπάρχει λειψανδρία.
Από αυτή την σκοπιά ναι.
Να σου πω, δεν βλέπω ιδιωτικά πρωτάθληματα. Μόνο εθνικές ομάδες. Συνεπώς δεν ξέρω τι γίνεται εκτός. Απλά κρίνω τον παίχτη σε σχέση με τους υπόλοιπους, ειδικά στην ίδια ομάδα.
Και μετά φίλοι μου εξηγούν τις λεπτομέρειες αλλά ξέρεις αυτοί παρακολουθουν ιδιωτικες ομάδες και άρα δεν είναι και απόλυτης εμπιστοσύνης
Άλλη μια ωραία βόλτα στο πάρκο σήμερα και περιμένουμε τον αντίπαλό μας για το τελευταίο τεστ.
Δεν υπάρχει παίκτης να σταθεί απέναντι στον Γιάννη, κι ας μην είναι ακόμα στο 100% αυτού που μπορεί.
Και φυσικά είδαμε εξαιρετική απόδοση από Ανεβαπάνο και Καλάθη αλλά και τον φοβερό Τολιόπουλο, που έδειξε πως μέλλον μπορεί να υπάρχει για έναν νέο αθλητή μόνο μακριά από τα γνωστά νεκροταφεία ταλέντων (ναι, αναφέρομαι στις αγαπημένες σας-σπουδαίες, το δίχως άλλο- ομάδες, Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό)
Απορώ, καλύτεροι παίχτες από τα αδέρφια του Γιάννη δεν υπάρχουν;
Δες ξανά προσεκτικά, μία προς μία τις φάσεις του Νίμπο με τον Παπαγιάννη.
Θα μπορούσε να τα κάνει αυτά αν είχε απένατί του τον Θανάση ή τον Κώστα; Σε καμία περίπτωση!
Δεν υπάρχει Έλληνας παίκτης (εκτός Γιάννη) που να μπορεί να ματσάρει τις αθλητικές και αμυντικές ικανότητες αυτών των δύο, κάτω από τα καλάθια.
- - - Updated - - -
À tout à l’heure
:p
Πολύ καλή η εθνική, μπράβο.
Μετά από ένα αμφίροπο ματς-θρίλερ που κρίθηκε στο τελευταίο (άστοχο) σουτ, η Κροατία θα είναι ο αντίπαλός μας αύριο.
Σαφώς ανώτερη ομάδα από την Σλοβενία, με περισσότερες λύσεις περιφερειακά και μεγάλα κορμιά κάτω από τα καλάθια.
ΕΡΤ1 21:00
- - - Updated - - -
Μεγάλη νίκη-πρόκριση και επιτέλους Ολυμπιάδα μετά από 16(ή 18;) χρόνια αποχής.
Την κάνει ακόμη μεγαλύτερη το γεγονός πως οι πολύ καλά διαβασμένοι Κροάτες, δεν μας άφησαν στιγμή να παίξουμε το γνωστό μας παιγνίδι και πως το μεγάλο μας όπλο δεν βρέθηκε στην καλύτερη του μέρα (για τα δικά του στάνταρ, πάντα).
Συγχαρητήρια σε όλους, ραντεβού σε δύο εβδομάδες στην αγαπημένη μου πόλη (Lille).
257176
Δυσκολη νίκη για μένα γιατί η Κροατία απλά δεν είχε πάγκο.
Μπράβο στην ομάδα. Ήταν η πιο ολοκληρωμένη στο τουρνουά.
Θετικό ότι έχει καλύτερη περιφέρεια αν και σήμερα έφυγαν μερικά τούβλα χωρίς πίεση.
Μου αρέσει ο τολιοπουλος. Επίσης βλέπω σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις ότι ο Παπαγιάννης έχει βελτιωθεί πολύ.
Φοβάμαι ότι θα έχουμε πρόβλημα με ομάδες που έχουν βαρείς παίχτες.
Τα παιδιά γιατί τα βάζουν οι παίχτες μέσα;
- - - Updated - - -
Μετά από ένα αμφίροπο ματς-θρίλερ που κρίθηκε στο τελευταίο (άστοχο) σουτ, η Κροατία θα είναι ο αντίπαλός μας αύριο.
Σαφώς ανώτερη ομάδα από την Σλοβενία, με περισσότερες λύσεις περιφερειακά και μεγάλα κορμιά κάτω από τα καλάθια.
ΕΡΤ1 21:00
- - - Updated - - -
Μεγάλη νίκη-πρόκριση και επιτέλους Ολυμπιάδα μετά από 16(ή 18;) χρόνια αποχής.
Την κάνει ακόμη μεγαλύτερη το γεγονός πως οι πολύ καλά διαβασμένοι Κροάτες, δεν μας άφησαν στιγμή να παίξουμε το γνωστό μας παιγνίδι και πως το μεγάλο μας όπλο δεν βρέθηκε στην καλύτερη του μέρα (για τα δικά του στάνταρ, πάντα).
Συγχαρητήρια σε όλους, ραντεβού σε δύο εβδομάδες στην αγαπημένη μου πόλη (Lille).
257176
Στην λιλ. Κοντά είμαι. Κάτσε να το ψάξω
Καλάθης elite πλείον, χωρίς αμφισβήτιση, Τεξανός πατριώτης μασάει σίδερα στην άμυνα, ο Παπατζον έμαθε μπάσκετ :p, για Γιάννη τι να γράψεις. Μπράβο στα παιδιά και στον Billie, τους έδωσε την φλόγα του πρωταθλητή.
Καλάθης elite πλείον,
χθες μου άρεσε. Έχει όμως μια τάση να κάνει βρίσκει παίχτες αλλά με αργή πάσα που αφήνει χρόνο στην άμυνα να προσαρμοστεί. Η πάσα αυτή μοιάζει περισσότερο ποζερ πάσα παρά ουσίας γιατί ο παίχτης δεν ειναι ελεύθερος τελικά. Χθες όμως δεν έπαιξε με αυτές τις πάσες και ήταν πολύ ωραίος σαν playmaker. Ήταν και ευστοχος.
Αυτόν τον κοντό η κροατία τι τον έχει;
Καλάθης elite πλείον, χωρίς αμφισβήτιση
Για τους γνώστες του αθλήματος, πάντα ήταν ;)
ο Παπατζον έμαθε μπάσκετ
Θυμίζει έναν μικρό Πορζίνγκινς (by the way, η Λετονία αποκλείστηκε!!!)
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
08-07-24, 12:58
Ο Σπανούλης φαίνεται μέχρι στιγμής και να εμπνέει τους παίκτες με το εκτόπισμα του, αλλά επίσης φαίνεται και να το'χει το κοουτσάρισμα.
Δυστυχώς έχουμε μεγάλο κενό στους ψηλούς, και αυτό φάνηκε χθες. Καλή φάση οι Ολυμπιακοί αλλά το ταβάνι είναι προημιτελικά.
Ο Σπανούλης φαίνεται μέχρι στιγμής και να εμπνέει τους παίκτες με το εκτόπισμα του, αλλά επίσης φαίνεται και να το'χει το κοουτσάρισμα.
Δυστυχώς έχουμε μεγάλο κενό στους ψηλούς, και αυτό φάνηκε χθες. Καλή φάση οι Ολυμπιακοί αλλά το ταβάνι είναι προημιτελικά.
Δεν έχουμε βαρύ παίχτη. Και από το τελευταιο τουρνουά, θυμάμαι κάτι ντερέκια που είχαν ταιστεί πολύ καλά όταν ήταν παιδιά μάλλον.
Εγώ απορώ πάντα πως οι Ολλανδοί, που ειναι και ψηλοί, και γομάρια γενικά δεν έχουν σοβαρό μπάσκετ.
Στο μεταξύ Η Ελλάδα κάνει κάτι στο 3on3 ; Δεν την βλέπω πουθενά. Βλέπω το Βέλγιο να ειναι σουπερ και ειναι και ολυμπιακό άθλημα.
- - - Updated - - -
Να μετανομάσουμε το νήμα σε κάτι πιο γενικό για καλαθοσφαίριση σε εθνικό επίπεδο;
Σημαιοφόρος ο Γιάννης (μάλλον) και ψόφο τα ναζίδια (έχουν λυσσάξει ήδη) :twisted:
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
08-07-24, 14:25
Σημαιοφόρος ο Γιάννης (μάλλον) και ψόφο τα ναζίδια (έχουν λυσσάξει ήδη) :twisted:
Αυτός ήταν καλύτερος μάλλον. (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%97%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82_(%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82))
Γεννήθηκε ως Τζαρτζίλ Ζβιαντουαρί στην Αχμέτα της Γεωργίας στις 10 Νοεμβρίου 1986. Ξάδελφός του είναι ο Ζουράμπ Ζβιανταουρί, "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας, στην κατηγορία των 90 κιλών. Το 2000, υιοθετήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή του τζούντο, Νίκο Ηλιάδη. Η οικογένεια Ηλιάδη, μικρασιατικής καταγωγής παλινοστούντες από τη Γεωργία, είχε εγκατασταθεί αρχικά στον Πελαργό και, το 1995, στο Αμύνταιο. Ο Νίκος Ηλιάδης, αργότερα ομοσπονδιακός προπονητής της ελληνικής εθνικής ομάδας τζούντο ίδρυσε την ίδια χρονιά, μαζί με τον αδελφό του Μεραμπί, τον αθλητικό σύλλογο «Φίλιππος» στον οποίο γράφτηκε και ο Ηλίας Ηλιάδης
Για μένα αυτά ειναι whatever αλλά αν βοηθάει να πάρουν υπηκόοτητα όλα τα ελληνόπουλα που απλά δεν έχουν λόγω καταγωγής ή χρώματος, τότε ναι γιουπι.
Ο πατέρας και ο αδερφός του, πήραν υπηκόοτητα μόνο γιατί το ελληνικό κράτος χρειάστηκ λαό να πάνε θητεία. Ο γονείς τους ήταν από Σμύρνη και ποτέ δεν πήραν υπηκοοτητα. (Αρμένιοι).
Να πλανταξουν ;)
Από την στιγμή που ο τεράστιος Μίλτος δεν ήταν διαθέσιμος, γιατί να μην πάει ο Γιάννης;
Ένα παιδί που πρώτα απ'όλα δηλώνει και νιώθει Έλληνας και που είναι μια διεθνής προσωπικότητα που προβάλλει παντού την χώρα;
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
09-07-24, 07:37
Ο Τεντογλου αρνήθηκε γιατί έχει φορτωμένο πρόγραμμα;;
ΡΕ ΤΙ ΟΥΜΠΕΡ ΤΡΟΛ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ;;;
Εγω πάλι νομίζω ότι η επιλογή του Γιάννη ειναι απλά η ενδεδειγμένη.
Ενα ηθικό άτομο, και μια διαφημιση για τη χώρα σε πάρα πολλά επίπεδα.
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
09-07-24, 09:17
Εννοείται πως ο Γιάννης θα το κάνει με καμάρι, και θα το τιμήσει κιόλας. Ο Μίλτος είναι απρόβλεπτος :lol:
Πάντως όλοι αυτοί οι σκ@τ@νθρωποι που δεν τους αρέσει που είναι μαύρος, είναι μαθημένοι στο να προσκυνούν το χρήμα και την επιτυχία. Οπότε δεν θα τους χαλάσει και τόσο.
Ο Μίλτος είναι απρόβλεπτος
Μάλλον βγαίνει νέο επεισόδιο One Piece εκείνη την ώρα και δεν μπορεί ο Λούφι :mrgreen:
Εγώ ειλικρινά δεν τα καταλαβαίνω αυτά με την φυλή και το χρώμα δέρματος.
Θα ήθελα μια μέρα, ένας κολλημένος να μου εξηγήσει, γιατί πχ ένας μαύρος, είναι εν δυνάμει λιγότερο Έλληνας από ένα λευκό.
Εγώ ειλικρινά δεν τα καταλαβαίνω αυτά με την φυλή και το χρώμα δέρματος.
Θα ήθελα μια μέρα, ένας κολλημένος να μου εξηγήσει, γιατί πχ ένας μαύρος, είναι εν δυνάμει λιγότερο Έλληνας από ένα λευκό.
Γιατί κάποια ορκ αν μιλούσαν θα λέγαν ότι οι αρχαίοι ήταν λευκοί με γαλανά ματιά άρα ο Γιάννης δε μπορεί όσο και να πει ότι λέει ότι είναι Έλληνας.
Κάποιοι μάλιστα θα αρχίσουν τα τραγικότητα "οι αρχαίοι για αυτό έλεγαν παν μη Έλλην βαρβαρος άρα!" ...
Κλπ κλπ...
Λοβοτομη
..
P.s. αν θες να τους κάνεις trigger απλά πες ότι ο Γιάννης είναι πιο Έλληνας από αυτούς και απλά κάτσε και παρακολουθησε αντιδράσεις:p
Το τραγικό φίλε aroutis είναι ότι αυτά τα πράγματα τα ισχυρίζουνται και νέα παιδιά, που θα περίμενες να έχουν πιο ανοιχτούς ορίζοντες και πιο ευρείες αντιλήψεις...
Τα νέα παιδιά κάθε εποχής έχουν αντιλήψεις αντίστοιχες των γονέων και δασκάλων τους.
Τα νέα παιδιά κάθε εποχής έχουν αντιλήψεις αντίστοιχες των γονέων και δασκάλων τους.
Ετσι ακριβώς.
- - - Updated - - -
Το τραγικό φίλε aroutis είναι ότι αυτά τα πράγματα τα ισχυρίζουνται και νέα παιδιά, που θα περίμενες να έχουν πιο ανοιχτούς ορίζοντες και πιο ευρείες αντιλήψεις...
Δυστυχώς κάποτε πίστευα ότι δεν είμαστε ρατσιστές (στη πλειοψηφία) ως λαός.
Πλέον και ειδικά μετά τα της Χ.Α Χ 2 , έχω αναθεωρήσει άρδην τις απόψεις μου. Δες άλλωστε και την εικόνα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας
09-07-24, 13:12
Μεγάλη συζήτηση. Φυσικά και οι γονείς και οι δάσκαλοι, έχοντας τα παιδιά κοντά τους για τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, έχουν σοβαρή συνεισφορά.
Αλλά αυτό που λες, είναι απομεινάρι μιας παλιάς εποχής όπου οι επιρροές των παιδιών ήταν πολύ πιο ελεγχόμενες.
Ο Τεντογλου αρνήθηκε γιατί έχει φορτωμένο πρόγραμμα;;
ΡΕ ΤΙ ΟΥΜΠΕΡ ΤΡΟΛ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΌ;;;
Δεν θα είναι στο Παρίσι την ημέρα της εκδήλωσης, είναι σε προετοιμασία και δεν θέλει να βγει εκτός προγράμματος.
Δεν θα είναι στο Παρίσι την ημέρα της εκδήλωσης, είναι σε προετοιμασία και δεν θέλει να βγει εκτός προγράμματος.
Σεβαστό μεν, αλλά φάουλ. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες τιμές (αν όχι τη μεγαλύτερη) που μπορεί να έχει αθλητής χώρας.
Γιατί κάποια ορκ αν μιλούσαν θα λέγαν ότι οι αρχαίοι ήταν λευκοί με γαλανά ματιά άρα ο Γιάννης δε μπορεί όσο και να πει ότι λέει ότι είναι Έλληνας.
Κάποιοι μάλιστα θα αρχίσουν τα τραγικότητα "οι αρχαίοι για αυτό έλεγαν παν μη Έλλην βαρβαρος άρα!" ...
Δηλαδή το επιχείρημα του γονιδίου. Μου κάνει τρομερή εντύπωση. Καταλαβαίνω κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά τόσο πολύ κόσμο με τέτοια άποψη;
Ετσι ακριβώς.
- - - Updated - - -
Δυστυχώς κάποτε πίστευα ότι δεν είμαστε ρατσιστές (στη πλειοψηφία) ως λαός.
Πλέον και ειδικά μετά τα της Χ.Α Χ 2 , έχω αναθεωρήσει άρδην τις απόψεις μου. Δες άλλωστε και την εικόνα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Ανέκαθεν ρατσιστές.
Από το 1922 και την ανταλλαγή πληθυσμών με τους πρόσφυγες (ο Βενέζης γράφει σχετικά), από τους Αλβανούς στα 90's, από τους ξένους που "μυρίζει" το δέρμα τους.
Νομίζω ότι έχει περιοριστεί η κριτική ικανότητα με την συμβολή των δύο πυλώνων που αναφέρεις.
Επέτρεψέ μου να διαφωνήσω.
Ανέκαθεν ρατσιστές.
Από το 1922 και την ανταλλαγή πληθυσμών με τους πρόσφυγες (ο Βενέζης γράφει σχετικά), από τους Αλβανούς στα 90's, από τους ξένους που "μυρίζει" το δέρμα τους.
Νομίζω ότι έχει περιοριστεί η κριτική ικανότητα με την συμβολή των δύο πυλώνων που αναφέρεις.
Όπως είπα έχω αναθεωρήσει.
Σεβαστό μεν, αλλά φάουλ. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες τιμές (αν όχι τη μεγαλύτερη) που μπορεί να έχει αθλητής χώρας.
Όχι, δεν είναι.
Για να μπορέσει κανείς να καταλάβει έναν αθλητή που προετοιμάζεται για χρυσό μετάλλιο, πρέπει:
1) Να είναι και ο ίδιος αθλητής
2) Να ανήκει στο στενό του περιβάλλον.
Όταν λοιπόν κάποιος είναι σε τέτοια διαδικασία, έχει γίνει κατά κάποιο τρόπο "καλόγερος". Είναι δηλαδή, ας πούμε σε "κατάσταση Ζεν" απόλυτα συγκεντρωμένος και δοσμένος στον στόχο που έχει μπροστά του.
Δεν μπορεί, ούτε επιτρέπει σε εξωγενείς παράγοντες να τον αποσπάσουν/επηρεάσουν από τον στόχο του.
Αυτός είναι ένας κοινός τρόπος συμπεριφοράς σε αθλητές υψηλών επιδόσεων, σε μοναχικά αγωνίσματα.
Σε εμάς μπορεί να φαίνεται περίεργο ή "φάουλ" (έλα μωρε, χάθηκε ο κόσμος να πάει να κρατήσει την σημαία για λίγο; Πέντε-έξι ώρες είναι η διαδικασία, τι θα χάσει;)
Όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δεν πηγαίνεις χαλαρός (να πάμε και καμιά βόλτα στο Παρίσι, να πιούμε και κανένα ποτάκι) σε αυτές τις διοργανώσεις.
Άλλο πηγαίνω στην Ολυμπιάδα για να έχω μια συμμετοχή (χωρίς πολλές-πολλές προσδοκίες) και άλλο πηγαίνω για χρυσό μετάλλιο.
Εκτός αυτών, η ευκαιρία θα ξαναδωθεί στο μέλλον στον Μίλτο, είναι πολύ νέος και καθόλα άξιος. Δεν χάθηκε ο κόσμος που δεν θα είναι σημαιοφόρος τώρα.
@ ADSLgr.com All rights reserved.