PDA

Επιστροφή στο Forum : Απο 384 σε 512 . Αξίζει ? Το έχει κάνει κάποιος ?

Trooper
11-01-05, 12:43
Σκέφτομαι να αναβαθμίσω την 384 μου σε 512. Το έχει κάνει κανένας ? Αξίζει ? Πρεπει να πάρω το 134 και να το πώ ή υπάρχει καποιος αλλος τρόπος ? Θα με ενημερώσει ο ΟΤΕ οτι έγινε η αναβάθμιση ?

XPHSTOS29
11-01-05, 14:07
Το εκανα εγω αλλα δεν εμαθα ποτε αν δουλευει καλυτερα.
Εκανα το λαθος και ζητησα την αναβαθμιση απο το 134 αλλα οι ...... εκαναν αναβαθμιση μονο στον οτε και οχι στιν οτενετ με αποτελεσμα να βλεπει το ρουτερ 512/128 αλλα η συνδεση να ειναι 384/128.
Οταν εγινε η αναβαθμηση σε 1024/256 τοτε μαθαμε το τι γινοταν τοσο καιρο.
Γιαυτο προσεχε μην την πατισεις αν αποφασισεις να κανεις αναβαθμηση και ενημερωσε εκτος απο τον οτε και τον παροχεα σου οποιος και αν ειναι αυτος.

Slay
11-01-05, 14:20
δυστυχως εχει μεγαλη διαφορα, εβαλε ενας φιλος μου 512 που ειναι στο ιδιο κεντρο με μενα που εχω 384, συγκεκριμενα στο Dslam σκαγιοπουλειου στην πατρα, τωρα που γυρισαν οι φοιτητες εγω παιζω γυρω στα 20-25 packets/sec (πραγμα που σημαινει πρακτικα οτι ξεχνας online gaming, voip, p2p και γενικα οτι χρησιμοποιει μικρα πακετα) και αυτος δεν εχει κανενα περιορισμο, και κατεβαζει με συνδρομη απο forthnet 384 με 47-48kb/sec

gatoulas
11-01-05, 15:12
Ειναι απάτη (κατα τη γνώμη μου) διότι:
Διπλή τιμή με ιδιο upload και οχι μεγάλη διαφορά σε download!!!
Θα σου πρότεινα αν έχεις πραγματική ανάγκη να πας σε 1024 ειδάλλως άσε την 384/128

Νικαετός
11-01-05, 15:16
Εγώ θα πρότεινα , να κάνεις αναβάθμιση ΜΟΝΟ τη γραμμή του ΟΤΕ . Περιορίζεις το κόστος και έχεις και φουλ 384/128 , εκτός αν είσαι πραγματικά ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ άτυχος :wink: :wink: .

Slay
11-01-05, 15:41
Ειναι απάτη (κατα τη γνώμη μου) διότι:
Διπλή τιμή με ιδιο upload και οχι μεγάλη διαφορά σε download!!!
Θα σου πρότεινα αν έχεις πραγματική ανάγκη να πας σε 1024 ειδάλλως άσε την 384/128

Kανονικα δεν θα επρεπε να εχει μεγαλη διαφορα στο download, αυτα ομως σε εναν κοσμο οπου οι ταχυτητες που μας πουλανε ειναι αυτες που παιρνουμε, στον πραγματικο κοσμο του ΟΤΕ ομως και ειδικα στα πιταρισμενα dslam του εχει τεραστια διαφορα , στο ιδιο κεντρο εγω με 384 και φιλος με 512 , εγω με azureus το πολυ 20kb/sec και σερφαρισμα που σου σπαει τα νευρα απο το ποσο αργο ειναι και ποσο ευκολα κανει timeout, με πινγκ της ταξως του second , και ο φιλος με 512 ΟΤΕ και 384 ISP, με azureus 47-48kb/sec web surfing ανετο και pings των 300ms.

gatoulas
11-01-05, 15:57
Slay, είστε στο ίδιο DSLAM με ίδιο provider?
Τι packet loss έχει ο καθένας και πόσα errors. Δες το λίγο, έχει ενδιαφέρον.

Gedo
11-01-05, 16:17
Εγω εχω συνδεση 384/128 με forthent στον ΟΤΕ πληρωνω παγιο για 384, κλειδωνω στα 448/160 και τωρα που γυρισαν ολοι απο τις γιορτινες διακοπες ,pings , downloads
ειναι ελεεινα.
στα speed τεστ δεν ξεπερναω ουτε τα 256.
Δηλαδη αν απο 448 παω στα 512 τι θα κερδισω?

Θα μου πειτε οτι αλλο ποσοστο χρηστων ειναι στα 512 και αλλο bandwith μοιραζονται, αλλα και παλι αντε να βλεπω οτι και τωρα μερες και ωρες που δεν γινετε χαμος.

Slay
11-01-05, 16:29
ε ναι τι λεω, δεν ξερω το packet loss, ξερω ομως οτι εγω εχω περιορισμο και μαλιστα ασφυκτικο σε σημειο που να μην δουλευονται εφαρμογες που χρησιμοποιουν μικρα πακετα, ενω αυτος δεν εχει κανεναν περιοσρισμο, οπως εχω ξαναπει και παλιοτερα το shaping στον ΟΤΕ δεν γινεται με bytes/sec αλλα με packets/sec, ετσι αν χρησιμοποιεις μεγαλα πακετα οπως απο web εχεις καλες ταχυτητες , αν χρησιμοποιεις μικρα οπως απο p2p εχεις μικρες ταχυτητες , μιας και ο οριθμος των packets/sec που μπορεις να παρεις απο τον ΟΤΕ μενει σχεδον σταθερος.

Slay
11-01-05, 16:35
Εγω εχω συνδεση 384/128 με forthent στον ΟΤΕ πληρωνω παγιο για 384, κλειδωνω στα 448/160 και τωρα που γυρισαν ολοι απο τις γιορτινες διακοπες ,pings , downloads
ειναι ελεεινα.
στα speed τεστ δεν ξεπερναω ουτε τα 256.
Δηλαδη αν απο 448 παω στα 512 τι θα κερδισω?

Θα μου πειτε οτι αλλο ποσοστο χρηστων ειναι στα 512 και αλλο bandwith μοιραζονται, αλλα και παλι αντε να βλεπω οτι και τωρα μερες και ωρες που δεν γινετε χαμος.

διαβασε λιγο τι εγραψα πιο πανω, εγω με 384 σερνομαι , ο φιλος μου με 512 ΟΤΕ και 384 ISP στο ιδιο κεντρο , με τον ιδιο ISP πιανει 47-48kb/sec ΟΛΕΣ τις ωρες της ημερας.

Gedo
11-01-05, 17:12
Ισως να εχεις δικιο.

WaVe
11-01-05, 23:15
Και εγώ θα πρότεινα να μην το κανεις σε 512. Και εγώ έλεγα να το κάνω λόγο του πακετου izi by tellas αλλα τελικά ρώτησα γνωστούς μου και δεν αξίζει.
Θα συμφωνήσω με κάποιους πιο κάνω ότι αν είναι πας κάπου, βάλε 1024.

Slay
13-01-05, 00:23
Ημαρτον, εγω αυτη τη στιγμη ειμαι μεταξυ PSTN και ISDN με 384 γραμμη, και ο φιλος μου στο ιδιο κεντρο με τον ιδιο παροχεα στα 384, αλλα με 512 γραμμη κατεβαζει με 48 συνεχεια, αρχιζω να πιστευω οτι το κανει επιτηδες ο ΟΤΕ αυτο στις 384 για να μας αναγκασει να παρουμε τις ακριβοτερες γραμμες.

apostolt
13-01-05, 09:11
Εφυγα απο την Vivodi λογω τον χαλια ταχυτητων(Isp μονο ειχα την Vivodi)Τωρα ειμαι με Otenet.Χαλια και εδω.Την ψαχνω την δουλεια με το dslam για να δω τι παιζει.Παντως εχω επισημανει οτι η γραμμη μονο τις πολυ βραδυνες και πρωινες ωρες παει φουλ.Τις υπολοιπες σερνεται.Ακομα και απο το ftp της Otenet περνω μονο 28Kbps.
Παιδες ισχυει οντως κατι τετοιο, δηλ αμα εχουμε 512 γραμμη αλλα 384 συνδρομη θα περνουμε το max των 384 οπως ειναι τα παιδια με 256 συνδρομη?
Αν κανω σηλαδη την γραμμη 512 και εχω και συνδρομη 512 παλι θα σερνομαι?

Slay
13-01-05, 16:18
Αν κανω σηλαδη την γραμμη 512 και εχω και συνδρομη 512 παλι θα σερνομαι?

απο αυτα που εχω δει οχι, το θεμα ειναι ολοι σχεδον εχουν παει στις 384 για το φτηνοτερο δυνατο always on, λιγοι πανε σε 512 η ακομα και 1024 λογο κοστους και φενεται οτι ο ΟΤΕ τους προσεχει πολυ περισσοτερο απο τους χρηστες της 384.

WaVe
13-01-05, 18:01
Εγώ πάντως από γνωστό μου που έχει 512 δεν μου έχει πει και τα καλύτερα λόγια.
Να έχω 512 k να κατεβάζω με 45-50kb/s δεν θα με ευχαριστούσε αφού κάποιοι με 384 κατεβάζουν με 45kb/s.

malakudi
13-01-05, 20:07
Ο περί ου ο λόγος φίλος του slay είμαι εγώ. Πράγματι έκανα τη γραμμή μου 512/128 κρατώντας τον isp σε 384/128 ελπίζοντας α) να έχω καλύτερο ratio στο μοίρασμα του bandwidth στο πιταρισμένο dslam μας (Σκαγιοπούλειο) και β) στην περίπτωση που ήμουν πάλι στα ίδια να μπορώ να διαμαρτυρηθώ ότι δεν παίρνω ούτε τα 384 ενώ πληρώνω 512. Επί της ουσίας: η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη απ' ότι την περίμενα, η γραμμή είναι όπως θα έπρεπε πραγματικά να είναι, 46-47ΚΒ/sec download (ο ISP είναι Forthnet 384 να θυμίσω - σε δοκιμές δε με ACN 384 έπιανα 51ΚΒ/sec) και χαμηλά ping. Το θέμα είναι πως είναι καθαρά θέμα τύχης αν θα είσαι απλώς καλύτερα ή πολύ καλύτερα. Χειρότερα δε νομίζω ποτέ να είσαι, είναι απίθανο σε ένα κέντρο να υπάρχουν περισσότερες 512 από 384. Και φυσικά αν πολλοί κάνουν αυτό το άλμα στα 512 δεν θα είναι παράξενο κάποια στιγμή να είναι στα ίδια ή και χειρότερα. Όσο ο ΟΤΕ έχει τόσο πολύ μεγάλο overbooking στις γραμμές του θα υπάρχουν προβλήματα.

Από την άλλη υπάρχει και το ηθικό μέρος της υπόθεσης, αν δηλαδή σας κάθεται καλά στο στομάχι να πληρώνετε σχεδόν τα διπλά στον ΟΤΕ για να παίρνετε αυτά που έπρεπε να παίρνετε με όσα ήδη πληρώνετε. Προσωπικά το κόστος δε με ενδιαφέρει όταν πρόκειται για τα νεύρα μου (τα οποία είχαν τσιτωθεί πολύ με τη θλιβερή απόδοση της 384 dsl μου) και δεν θα δίσταζα να την κάνω και 1024 αν μπουκώσει και η 512 κάποια στιγμή.

mp

Gedo
13-01-05, 22:11
Από την άλλη υπάρχει και το ηθικό μέρος της υπόθεσης, αν δηλαδή σας κάθεται καλά στο στομάχι να πληρώνετε σχεδόν τα διπλά στον ΟΤΕ για να παίρνετε αυτά που έπρεπε να παίρνετε με όσα ήδη πληρώνετε. Προσωπικά το κόστος δε με ενδιαφέρει όταν πρόκειται για τα νεύρα μου (τα οποία είχαν τσιτωθεί πολύ με τη θλιβερή απόδοση της 384 dsl μου) και δεν θα δίσταζα να την κάνω και 1024 αν μπουκώσει και η 512 κάποια στιγμή.

Ακριβως το ιδιο θα κανω και εγω για τους ιδιους λογους, ηδη πηρα τηλεφωνο το 134 η γραμμη μου θα ενεργοποιηθει την Τεταρτη, θα κρατησω την 384 στην forthnet.
Στο dslam μου ειναι 400 ατομα, 374 για την ακριβεια(υπαρχουν και αλλα 2 που εχουν απο 130 χρηστες περιπου), ενω με συνδεσεις 512 ειναι μονο 68 ατομα.

SfH
14-01-05, 14:20
Ο περί ου ο λόγος φίλος του slay είμαι εγώ. Πράγματι έκανα τη γραμμή μου 512/128 κρατώντας τον isp σε 384/128 ελπίζοντας α) να έχω καλύτερο ratio στο μοίρασμα του bandwidth στο πιταρισμένο dslam μας (Σκαγιοπούλειο) και β) στην περίπτωση που ήμουν πάλι στα ίδια να μπορώ να διαμαρτυρηθώ ότι δεν παίρνω ούτε τα 384 ενώ πληρώνω 512. Επί της ουσίας: η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη απ' ότι την περίμενα, η γραμμή είναι όπως θα έπρεπε πραγματικά να είναι, 46-47ΚΒ/sec download (ο ISP είναι Forthnet 384 να θυμίσω - σε δοκιμές δε με ACN 384 έπιανα 51ΚΒ/sec) και χαμηλά ping. Το θέμα είναι πως είναι καθαρά θέμα τύχης αν θα είσαι απλώς καλύτερα ή πολύ καλύτερα. Χειρότερα δε νομίζω ποτέ να είσαι, είναι απίθανο σε ένα κέντρο να υπάρχουν περισσότερες 512 από 384. Και φυσικά αν πολλοί κάνουν αυτό το άλμα στα 512 δεν θα είναι παράξενο κάποια στιγμή να είναι στα ίδια ή και χειρότερα. Όσο ο ΟΤΕ έχει τόσο πολύ μεγάλο overbooking στις γραμμές του θα υπάρχουν προβλήματα.

mp

Αυτο προσπαθω να κανω κι εγω να δω αν θα δω διαφορα. Συμφωνα με το 134 (που για πρωτη φορα οφειλω να πω οτι εμεινα ικανοποιημενος απο το customer service του οτε), μεχρι το μεσιμερι θα ειχε τελιωσει η διαδικασια και οντως για μια στιγμη επεσε το link και επανηλθε. Απο κει και περα, δεν εχω καποιον τροπο να δω αν οντως ειμαι σε 512 (θα δανειστω ενα modemaki που αναφερει στα ποσα συγχρονιζει με το dslam απο ενα φιλο αργοτερα), αλλα αν ειμαι, οφειλω να πω οτι ειμαι αρκετα δυσαρεστημενος προς το παρον. Ετρεξα μερικα diagnostics στα γρηγορα και βλεπω 70-100ms με το bbras, 18 packets/sec, ιδια επιπεδα με την πιταρισμενη 384 μου δηλαδη. Το download rate μου επισης ειναι σε αρκετα χαμηλα επιπεδα (20-30k/s) ενω δε βλεπω διαφορα ακομα κι αν χρησιμοποιησω 512αρα συνδεση (netcarta). Απο κει και περα, ελπιζω η να εγινε καποιο λαθος και να ειμαι ακομα σε 384, η εστω να φτιαξει καπως η κατασταση το βραδακι. For reference, ειμαι στο dslam πεδιου αρεως.

SfH
14-01-05, 15:46
Scratch that, απο οτι φαινεται μολις τωρα με βαλανε 512. Με 512 συνδεση ειμαι κολλημενος στα 59.2k/s ενω με 384 δεν εχω πεσει κατω απο 45k/s (σε servers που μπορουν να μου δωσουν τοσο εννοειται). Το ping με το bbras κυμαινεται μεταξυ 19 - 40 με average στα ~25 ενω τα max packets/sec στα 70-110. Δεν ξερω κατα ποσο θα πρεπει να ειμαι ευχαριστιμενος που πληρωνω 512 στον οτε για να παρω μια ικανοποιητικη 384, αλλα θα την κρατησω στα 512, τουλαχιστον μεχρι να βρω κατι καλυτερο/πιο αποδοτικο.

Gedo
14-01-05, 18:45
Λοιπον χτες εκανα την αιτηση για αναβαθμιση απο 384 σε 512, μου ειπαν οτι την Τεταρτη θα ειμαι ΟΚ.
Προς μεγαλη μου εκπληξη, πριν απο λιγο που γυρισα απο το γραφειο με ειχαν ηδη ενεργοποιησει.

Απο pings δεν ξερω αλλα το speed test που εκανα μου εβγαλε αυτα.
Checking for Middleboxes . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done
running 10s outbound test (client to server) . . . . . 143.27Kb/s
running 10s inbound test (server to client) . . . . . . 443.21kb/s
Your PC is connected to a Cable/DSL modem
Ειμαι με 384 στην forthnet, απο την 1/1 δεν καταφερνα να παω πανω απο 200.

Υ.Γ Κλειδωνω στα 576/160

Gedo
14-01-05, 19:27
To DU meter μοιαζει με καρδιογραφημα απο τα 60 στα 30 και αντιστροφα, μαλλον με κοβει ο provider.

Slay
14-01-05, 19:32
Επιτελους ειδες τουλαχιστον περιορισμο και μια φορα απο τον Provider , και οχι απο τον ΟΤΕ , οπως θα επρεπε να ειναι δηλαδη ουτως η αλλως :twisted:

Gedo
14-01-05, 19:37
Επιτελους ειδες τουλαχιστον περιορισμο και μια φορα απο τον Provider , και οχι απο τον ΟΤΕ , οπως θα επρεπε να ειναι δηλαδη ουτως η αλλως

Πες το ψεμματα....
Αναγκαζομαι να πληρωσω για να εχω πραγματικη 384 μια 512 που με τα ιδια λεφτα στο εξωτερικο δεν ξερω και τι ταχυτητες θα μου εδιναν.

wolfy
14-01-05, 19:44
Και είναι πολλά λεφτά!!!! :evil:
Να μην την κάνω;!;!;!

malakudi
15-01-05, 02:19
Με αφορμή αυτά που γράφουμε εδώ θέλω να προσθέσω κάτι που καιρό θέλω να το πω αλλά δεν έτυχε μέχρι τώρα.

Όλοι φωνάζουμε (και δικαιολογημένα) για την πολύ κακή και ακριβή ταυτόχρονα υπηρεσία που μας παρέχει ο ΟΤΕ. Κανείς όμως δεν λέει τίποτα για τους μεγάλους isps. Αυτό που έχει συμβεί με το DSL στην Ελλάδα πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Τι δουλειά έχει ο εθνικός φορέας να εγκαταστήσει σε όλα τα κέντρα του στην Ελλάδα τερματικό εξοπλισμό DSL. Παντού τον τερματικό εξοπλισμό τον εγκαθιστούσαν οι isps. Όπως και την εποχή των modem (ακόμα και σήμερα) ο κάθε isp πρέπει να έχει σε κάθε πόλη τους δικούς του routers, τα δικά του modems, τις δικές του ευθείες με το κεντρικό backbone, έτσι και με το DSL θα έπρεπε οι μεγάλοι providers να βάλουν τα δικά τους DSLAM, να έχουν τους δικούς τους routers και τις δικές τους backbone γραμμές, και φυσικά να πληρώνουμε μόνο στον isp (όπως γίνεται παντού) και να είναι ο μόνος υπεύθυνος για τη γραμμή μας. Εδώ την έχουνε δει όλοι μάγκες, το μόνο που έχουν κάνει είναι να συνδέσουν το backbone τους με δύο κέντρα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), δεν έχουν ξοδέψει δεκάρα για εξοπλισμό (πέραν των βασικών routers) και απλώς ρίχνουν συνέχεια το μπαλάκι στον ΟΤΕ.
Εξαίρεση φυσικά η vivodi η οποία δυστυχώς δεν έχει το μέγεθος των υποτιθέμενων "μεγάλων" isp και προχωράει αργά στην επέκταση του δικτύου της.

Προσωπικά έχω σταματήσει να βρίζω τον ΟΤΕ συνέχεια, είναι και οι υπόλοιποι εξ' ίσου ανίκανοι να παρέχουν στη χώρα μας μια υπηρεσία DSL της προκοπής.

mp

@ ADSLgr.com All rights reserved.