Επιστροφή στο Forum : Vodafone κωδικοί τηλεφωνίας
καλημέρα
εκανα αίτηση στη Vodafone για τους κωδικους χρήστη και VoIP ωστε να δοκιμάσω δικο μου modem/router.
πραγματι, μερικες μερες μετα μου έστειλαν μονο ενα user name, και password της μορφής
USERNAME: 28χχχχχχχχ@ngn.hol.net
PASSWORD: Uχχχχχχχχ
θελω να ρωτήσω τι ειναι αυτο που εστειλαν; εχω την εντύπωση οτι είναι μόνο για το set up του ίντερνετ στο νεο ρουτερ.
δεν θα χρειαστω και αλλους κωδικούς για το voip;
παρακαλώ πειτε μου τι ακριβως να τους ζητήσω ωστε να δουλεύει και το ιντερνετ και το τηλέφωνο.
ευχαριστώ
Οχι, κωδικοι τηλεφωνιας ειναι αυτοι.. φαινεται απο το ngn.hol.net
Με τι εξοπλισμο σκεφτεσαι να το δοκιμασεις?
με ενα tp link vr600v (voip)
στο σεταρισμα ζητά παροχο και η λιστα εχει hol vdsl και other. δεν εχει Vodafone.
τι να διαλεξω; αλλους κωδικους δεν θα χρειστω;
Δεν νομιζω οτι το συγκεκριμενο εχει τη δυνατοτητα να μιλησει στο vlan της τηλεφωνιας. Λυσεις next next next μονο με ftizbox. Ολα τα αλλα ειναι κεντημα.
εκτος αν εχω καταλαβει κατι τελείως λαθος, μαλλον γίνεται σύμφωνα με το παρακατω βιντεο. βεβαια στη ρύθμιση το ρουτερ ζητα 2 κωδικούς.
για αυτο ρώτησα αν πρεπει να ζητησω και κατι αλλο απο τη vodafone.
δειτε απο το 2.00 λεπτο και μετα.
https://youtu.be/KZIDz7YRKx0?si=mmx7jRqDf0P1HyGF
https://www.vodafone.gr/ypostirixi/faqs/router/pos-syndeo-eksoplismo-router-poy-den-exo-promitheytei-apo-tin-vodafone
Θα πρέπει να φτιάξεις τουλάχιστον 2 VLAN, ένα για το Internet και ένα για την τηλεφωνία. Εφόσον είσαι σε VDSL, θέλεις VLAN ID 835 για το Internet και βάζεις username: guest@adsl.gr pass: guest. Για την τηλεφωνία θέλεις VLAN ID 837 και τα στοιχεία που σου έστειλαν. Θα χρειαστούν και κάποιες άλλες ρυθμίσεις, αναλυτικά στο παρακάτω...
https://assets.ctfassets.net/b79acpktwvj7/6TagyAA4h803w6pWHH2oQK/095e1ba4c86e5a8a804ef8c46ab89cfb/vasikes-rithmiseis-eksoplismou.pdf
εκτος αν εχω καταλαβει κατι τελείως λαθος, μαλλον γίνεται σύμφωνα με το παρακατω βιντεο. βεβαια στη ρύθμιση το ρουτερ ζητα 2 κωδικούς.
για αυτο ρώτησα αν πρεπει να ζητησω και κατι αλλο απο τη vodafone.
δειτε απο το 2.00 λεπτο και μετα.
Τα credentials για το Internet είναι το username: guest@adsl.gr και pass : guest (εκτός αν σου στείλανε άλλο) . Λογικά θα είναι ήδη στο προφίλ HOL οπότε θα έχεις Internet χωρίς να χρειαστεί να τα περάσεις.
Οι κωδικοί που σου στείλανε είναι της τηλεφωνίας τους οποίους καταχωρείς μαζί με τον server ngn.hol.net που αναφέρεται στο pdf που σου έχουν υποδείξει και αν χρειαστεί κάτι άλλο από ρυθμίσεις είναι επίσης εκεί μέσα.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :oneup:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. :oneup:
Έπαιξε τελικά η τηλεφωνία ;
Για να παίξει η τηλεφωνία της Voda πρέπει να φτιαχτεί ένα δεύτερο vlan (837 για τα οικιακά ή 838 για One Net)
Στη συνέχεια κάνουμε login στο 837 ή 838 με username της μορφής vfuserxxxxxxxxxxxx και το pass που το συνοδεύει ώστε να συνδεθούμε στο intranet voda και να πάρουμε δεύτερη ΙΡ της μορφήε 10.xx.xx.xx
Τέλος ρετζιστράρουμε την τηλεφωνία στο δεύτερο vlan με τους κωδικούς της τηλεφωνίας.
Το έχω κάνει με Fritz και παίζει άψογα.
@ ADSLgr.com All rights reserved.