PDA

Επιστροφή στο Forum : VoIP μεσω 5G

gus8511q
24-10-24, 01:54
παιδια στην εξτρα σιμ εχω βαλει voip και public port. Ξερει κανεις αν γινεται να παιζω voip (omnivoice συγκεκριμενα) τωρα που θα παω στην vodafone χωρις public port?

netblues
24-10-24, 05:56
Τι ειναι παλι το public port? Σαν να λεμε Ακτη ζεας? Μικρολιμανο?
Μαλλον εννοεις public Ip, που προφανως και δεν εχει καμμια σχεση με υπηρεσιες voice ειτε εχεις ειτε δεν εχεις.
Οσο για την omnivoice, καλη τυχη, πραγματικα.

macro
24-10-24, 09:31
Μα η extra sim δεν εχει voice.

Oav051
24-10-24, 09:35
Μα η extra sim δεν εχει voice.

voip !

malagad
24-10-24, 13:02
παιδια στην εξτρα σιμ εχω βαλει voip και public port. Ξερει κανεις αν γινεται να παιζω voip (omnivoice συγκεκριμενα) τωρα που θα παω στην vodafone χωρις public port?

Με Intertelecom παίζει κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

GregoirX23
25-10-24, 20:23

Με τι υλοποίηση;
Zoiper? Αν ναι λογικά θα είσαι οκ...
Σε ρούτερ; Με ΑΤΑ; Ενδέχεται να αντιμετωπίσεις θέματα με το cgnat...
Εγώ στο 6500 μετά από μισό λεπτό σε register δεν είχα εισερχόμενες....
Πίστευα ότι ήταν το ρούτερ και έψαχνα για fw..... Αλλά δεν ήταν.... Μάντεψε τι ήταν.... ;)

- - - Updated - - -

Με Intertelecom παίζει κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με τι υλοποίηση; Το κυριότερο δεν λέτε!!

malagad
25-10-24, 22:44
Με τι υλοποίηση; Το κυριότερο δεν λέτε!![/QUOTE]

Με εξοπλισμό Gigaset.

GregoirX23
26-10-24, 01:10
Με εξοπλισμό Gigaset.
Σου παίζουν όλα οκ με cgnat;

xGreekGamerx
26-10-24, 12:28
Το voip δεν χρειάζεται public ip για να παίξει αν ο provider το έχει ρυθμίσει σωστά. Παίζει κανονικά μέσω stun και proxy servers.

GregoirX23
26-10-24, 13:59
Το voip δεν χρειάζεται public ip για να παίξει αν ο provider το έχει ρυθμίσει σωστά. Παίζει κανονικά μέσω stun και proxy servers.

Σωστό και αυτό...
Βέβαια χρειάζεται κάποιες παραπάνω ρυθμίσεις...
Αρκεί βέβαια η συσκευή να τις υποστηρίζει...
Δηλαδή να υπάρχουν σαν πεδίο...
Γιατί στο zoiper πχ η σε κάποιο ΑΤΑ μπορεί να υπάρχουν, αλλά στο 6500 που είχα το πρόβλημα δεν υπήρχαν αν θυμάμαι καλά... Οπότε μια ήταν η λύση...
Βέβαια τη δοκιμή την έκανα μόνο με κοτε, με cgnat αλλού παρόχου δεν δοκίμασα έτσι για την πλάκα να δω συμπεριφορά....

@ ADSLgr.com All rights reserved.