PDA

Επιστροφή στο Forum : SpeedPort PLUS 2 Arcadyan Firmware

Eugenios
17-11-24, 14:30
Ξέρει κανείς εάν υπάρχει καινούργιο Firmware για το SpeedPort PLUS 2 Arcadyan?
Αυτή την στιγμή έχω το v2.000.24 ...επίσης από που μπορώ να το βρω; :)

Ευχαριστώ, Ευγένιος

NexTiN
18-11-24, 19:45
Όταν βγει κάτι, θα γίνει αυτόματα Push από τον ΟΤΕ σε όλους τους εξοπλισμούς των πελατών. Μιας και πρόκειται για Custom Firmwares, δεν είναι διαθέσιμα στο κοινό...

Eugenios
18-11-24, 20:00
Thanks! Διάβασα όμως ότι θα πρέπει να γίνει reboot στο Router ή το κάνει ο πάροχος;

Marios K.
22-11-24, 01:31
Thanks! Διάβασα όμως ότι θα πρέπει να γίνει reboot στο Router ή το κάνει ο πάροχος;

Το ρούτερ θα κατεβάσει τη νέα ενημέρωση από την υποδομή του παρόχου, και θα κάνει αυτόματα επανεκκίνηση για να την εγκαταστήσει. Συνήθως τέτοιες επανεκκινήσεις είναι προγραμματισμένες να γίνονται αργά το βράδυ ώστε να μην ενοχλούν τον τελικό χρήστη.

Εσύ δε χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα, είναι όλα αυτόματα.

Eugenios
22-11-24, 13:42
Το ρούτερ θα κατεβάσει τη νέα ενημέρωση από την υποδομή του παρόχου, και θα κάνει αυτόματα επανεκκίνηση για να την εγκαταστήσει. Συνήθως τέτοιες επανεκκινήσεις είναι προγραμματισμένες να γίνονται αργά το βράδυ ώστε να μην ενοχλούν τον τελικό χρήστη.

Εσύ δε χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα, είναι όλα αυτόματα.

Ευχαριστώ! Ο λόγος που ρωτάει είναι επειδή έχω μεγάλο Upload Latency 285ms που η Cosmote λέει ότι δεν βλέπει κανένα πρόβλημα (όπως συνήθως). Διάβασα για το FRITZ!Box 5530 Fiber αλλά πουθενά δεν αναφέρουν ότι λύνει το πρόβλημα του "bufferbloat" Upload Latency. Για αυτό έλεγα μήπως ήθελε Update το Firmware.

Ευγένιος

260100

Be inspired
23-11-24, 12:34
Καλημέρα σε όλους,

Έχω και εγώ το ίδιο μοντεμ - ρούτερ με το ίδιο πρόβλημα του ping στο υpload.

Το .24 είναι το firmware που έχει (και μάλλον είναι το τελευταίο).

Eugenios
23-11-24, 12:47
Καλημέρα σε όλους,

Έχω και εγώ το ίδιο μόντεμ - ρούτερ με το ίδιο πρόβλημα του ping στο υpload.

Το .24 είναι το firmware που έχει (και μάλλον είναι το τελευταίο).

Έχεις 200Mbps FTTH γραμμή; Γιατί υποψιάζομαι ότι το πρόβλημα είναι γενικό και φταίνε τα DSLAM της Cosmote.
Ή δεν ξέρουν πως να τα ρυθμίσουν ή δεν είναι κακής ποιότητας. Γιατί τους έχω πάρει τηλέφωνο και αρνούνται ότι υπάρχει πρόβλημα.
Τουλάχιστον ξέρω τώρα ότι δεν είμαι ο μόνος!

Ευγένιος

Be inspired
23-11-24, 13:35
Καλησπέρα,

Έχω vdsl 100, αλλά έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Είναι θέμα του plus 2, με το προηγούμενο (plus 1) δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα.

Eugenios
23-11-24, 13:59
Καλησπέρα,

Έχω vdsl 100, αλλά έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Είναι θέμα του plus 2, με το προηγούμενο (plus 1) δεν υπήρχε αυτό το πρόβλημα.

Όταν είχα το παλιό Plus 1 στα 100Mbps, το Speedtest δεν έβγαζε καν Upload Latency!

Speedtest 2022-01-25
260130

Be inspired
23-11-24, 14:13
Το είχα τεστσρει το 1ο plus όταν έδειχνε το latency και δεν είχε αυτό το πρόβλημα.

Αμα κάνεις και τεστ με nperf θα δεις το up να ανεβοκατεβαίνει αρκετά ενώ το down να παραμένει σταθερό ( ούτε και αυτό δεν γινόταν με το 1ο plus).

Eugenios
23-11-24, 14:29
Περίεργο... στο https://www.nperf.com/en/ μου βγάζει Latency mono 3.3ms :hmm:

Ποιό είναι σωστό; της nperf ή του Speedtest? θα τρελαθώ........ :sorry:

260134

Be inspired
23-11-24, 14:43
Πιστεύω ότι το 2ο plus έχει θέμα με το up. Νομίζω ότι κάπου το είχα ξαναδιαβάσει, ή εδώ η στο διπλανό forum.

Eugenios
23-11-24, 14:53
Να μπορούσα να βρω ένα FRITZ!Box 5530 Fiber για δοκιμή θα ξέραμε. Τέσπαν.

Be inspired
23-11-24, 15:28
Μήπως ο φίλος @shocked έχει καμία παραπάνω πληροφορία να μας δώσει σχετικά με το θέμα.

x_undefined
23-11-24, 17:40
Περίεργο... στο https://www.nperf.com/en/ μου βγάζει Latency mono 3.3ms

Ποιό είναι σωστό; της nperf ή του Speedtest? θα τρελαθώ........

3-4ms σου βγάζουν και τα 2. Το nperf δεν μετράει latency under load, μόνο idle.

Eugenios
23-11-24, 19:20
3-4ms σου βγάζουν και τα 2. Το nperf δεν μετράει latency under load, μόνο idle.

Οπότε το nperf είναι σωστό. Γιατί under load είναι λογικό να μποτιλιάρει η γραμμή όταν ανεβάζεις κάποιο μεγάλο αρχείο. Κάτι που σπάνια κάνω στη πράξει, και δεν μου έχει βγάλει μήνυμα σφάλματος (π.χ. το wetransfer.com). Πολύ φασαρία τελικά για το τίποτα.

Tnx, Ευγένιος

x_undefined
23-11-24, 19:27
Οπότε το nperf είναι σωστό.

Και το speedtest.net σωστό είναι. Απλώς κάνει επιπλέον μετρήσεις σε περίπτωση που θέλεις να διορθώσεις το ping under load (γίνεται με σοβαρά router). Το ότι στην πράξη δύσκολο να σε επηρεάσει ισχύει όντως.

Eugenios
23-11-24, 19:37
Και το speedtest.net σωστό είναι. Απλώς κάνει επιπλέον μετρήσεις σε περίπτωση που θέλεις να διορθώσεις το ping under load (γίνεται με σοβαρά router). Το ότι στην πράξη δύσκολο να σε επηρεάσει ισχύει όντως.

Σοβαρά router εννοείς με QoS? Πρέπει όμως να δώσεις λεφτά. Σε ένα περιβάλλον με πολλά PC και φορτωμένο Wifi το καταλαβαίνω. Αλλά δεν χρησιμοποιώ το Wifi του Router. Έχω το TP-Link Archer AX50 που κάνει μόνο του "Airtime Fairness". To Router όμως που έχω δεν έχει τέτοια.

Ευγένιος

TT_01
24-11-24, 13:23
Σοβαρά router εννοείς με QoS? Πρέπει όμως να δώσεις λεφτά.

Ευγένιος

Οπως το ειπες Ευγενιε...

260151

260152

Eugenios
24-11-24, 13:50
[TT_01]Οπως το ειπες Ευγενιε...

Πες μου σε παρακαλώ ποιό Router έχεις και πόσο σου στοίχισε!!!!!!!! :) :)

TT_01
24-11-24, 23:36
[TT_01]Οπως το ειπες Ευγενιε...

Πες μου σε παρακαλώ ποιό Router έχεις και πόσο σου στοίχισε!!!!!!!! :) :)

https://www.asus.com/us/networking-iot-servers/wifi-routers/asus-gaming-routers/tuf-gaming-ax4200/ (Περιπου 160 ευρω, κοιτα στο skroutz.gr). σεταρισμενο με manual QoS και απο πισω Fritz!Box 7590, (IP Client mode), για την τηλεφωνια. (Μπορεις να βαλεις το Arcadyan για voip)

P.S. Το router υποστηριζεται και απο OpenWRT αλλα το εχω με stock firmware.

Update: Το router δεν εχει DSL Wan port.

Eugenios
25-11-24, 11:35
https://www.asus.com/us/networking-iot-servers/wifi-routers/asus-gaming-routers/tuf-gaming-ax4200/ (Περιπου 160 ευρω, κοιτα στο skroutz.gr). σεταρισμενο με manual QoS και απο πισω Fritz!Box 7590, (IP Client mode), για την τηλεφωνια. (Μπορεις να βαλεις το Arcadyan για voip)

P.S. Το router υποστηριζεται και απο OpenWRT αλλα το εχω με stock firmware.

Update: Το router δεν εχει DSL Wan port.

Gamer!!! Έτσι ξηγιέται! :oneup: Εκτός του ότι έχεις την διπλάσια ταχύτητα DL/UL από μένα, βλέπω έχεις το Fritz!Box 7590 (250€) και προφανώς ξέρεις πως να στήσεις σωστά το QoS. Ευτυχώς δεν παίζω Games! :rofl:

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου. Με βγάλανε από το δίλημμα. Θα μείνω όπως είμαι. :)

Tnx!

@ ADSLgr.com All rights reserved.