PDA

Επιστροφή στο Forum : Cosmote Throttling torrents?

alexpro
28-11-24, 03:47
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά. Έχω ftth 1Gbps cosmote. Μπήκε απρίλιο 2024 και τον τελευταίο μήνα δεν μπορώ να κατεβάσω torrent. Η σύνδεση πέφτει στο 0 και δείχνει συνδεδεμένο χωρίς ίντερνετ για 10 δευτερόλεπτα. Όταν κάλεσα την κοσμοτε να ρωτήσω γιατί συμβαίνει μου είπαν αλλαγή εξοπλισμού. Ήρθε ο εξοπλισμός ίδιος ( Fritzbox 5530) και πάλι τα ίδια. Μου είπαν θα φέρουν τεχνικό να δει τι γίνεται γιατί αυτοί από το τηλέφωνο μόνο άμα είμαι σε wifi μπορούν να αλλάξουν κανάλια και άλλες τέτοιες μικροδουλειές. Επειδή είμαι άσχετος με φορουμς συγγνώμη αν υπάρχει ήδη ποστ με απάντηση απλά είμαι απελπισμένος. Έχει γίνει κάτι; Εννοώ ότι γιατί να κάνω ρυθμίσεις ενώ μέχρι τώρα έτρεχε κανονικά χωρίς διακοπές; Είναι της cosmote θέμα; Πώς τους αντιμετωπίζω. Δυστυχώς παιδιά μην ποσταρετε πλάκες γιατί έχω ξενερώσει φουλ θα προτιμούσα αν κάποιος μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να γράψει κάτι. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

netblues
28-11-24, 05:05
Μπορουμε να σου πουμε με ασφαλεια οτi η cosmote δεν κανει καποιου ειδους περιορισμο στα torrents, και οτι το 5530 αν ΔΕΝ το παρακανεις με απειρα seeds δεν εχει καποιο θεμα, και ειναι και απιθναο οποιοδηποτε hardware problem να επιδρα μονο τα torrents.

Δες μερικα πραγματα. Α.) Εισαι σε cgnat? Β. Το συνολικοτερο health στο pc που κατεβαζεις.. Γενικοτερα περα απο το cgnat δεν ειναι θεμα cosmote.

fadasma
28-11-24, 06:46
Δοκίμασε να αλλάξεις το πρόγραμμα που κατεβάζεις τορεντ. Επίσης βάλε ένα χαμηλό όριο στο upload του προγράμματος επειδή μπορεί να σου μπουκώνει τη γραμμμη.

K1m0n
28-11-24, 11:38
Δες μερικα πραγματα. Α.) Εισαι σε cgnat?

Αυτό^

Επιπλέον, υποθέτωντας ότι δεν έχεις στήσει ο ίδιος κανόνες port-forward wan->torrent_client,
και ότι ο host που τρέχει τον torrent_client είναι dhcp client στο fritzbox
(και ότι ο torrent_client χρησιμοποιεί upnp),
μπές στις ρυθμίσεις του lan στο fritzbox
και ρύθμισε το ώστε ο torrent_client να επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει το upnp.
Έχει ανα host μια ρύθμιση "permit independent port sharing" = του επιτρέπει upnp port mappings

Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι το firewall του host OS
επιτρέπει την εισερχόμενη κίνηση στον torrent_client.

Κατά τα άλλα, μια χαρά αναμένεται να παίζει.
Αν το πρόβλημα προέκυψε τον τελευταίο μήνα,
θα υπέθετα ότι σε βάλαν πίσω απο cg-nat και απλώς δεν έχεις εισερχόμενη κίνηση.

Δυστυχώς παιδιά μην ποσταρετε πλάκες γιατί έχω ξενερώσει φουλ θα προτιμούσα αν κάποιος μπορεί πραγματικά να βοηθήσει να γράψει κάτι.

Δεν είδα κανέναν να κάνει πλάκα με το πρόβλημα σου.

Αυτού λεχθέντος, πέραν του "βοήθεια, δεν μου παίζουν τα torrents"
(που είναι το πρόβλημα σου βέβαια, και θα είναι πραγματικό δεν αμφιβάλω)
δεν μας λες και τίποτα συγκεκριμένο.

Οπότε μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κάποιος απο μακριά.

alexpro
28-11-24, 15:30
Μπορουμε να σου πουμε με ασφαλεια οτi η cosmote δεν κανει καποιου ειδους περιορισμο στα torrents, και οτι το 5530 αν ΔΕΝ το παρακανεις με απειρα seeds δεν εχει καποιο θεμα, και ειναι και απιθναο οποιοδηποτε hardware problem να επιδρα μονο τα torrents.

Δες μερικα πραγματα. Α.) Εισαι σε cgnat? Β. Το συνολικοτερο health στο pc που κατεβαζεις.. Γενικοτερα περα απο το cgnat δεν ειναι θεμα cosmote.

Καλησπέρα σε όλους αν καταλαβαίνω σωστά είμαι εκτός cgnat αφού η IP μου δεν ξεκινά με 100. ούτε σε tracert στην IP μου κάνω πάνω από ένα hop. Όχι το pc είναι beast και ελέγχεται κάθε μέρα για οτιδήποτε.

- - - Updated - - -

Δοκίμασε να αλλάξεις το πρόγραμμα που κατεβάζεις τορεντ. Επίσης βάλε ένα χαμηλό όριο στο upload του προγράμματος επειδή μπορεί να σου μπουκώνει τη γραμμμη.

Τι θα πρότεινες αδερφέ ;

- - - Updated - - -

Οχι δεν είμαι σε gcnat θεωρώ όπως είπα και σε εναν άλλο φίλο τον λόγο θα δοκιμάσω βεβαια αυτό με το permit και firewall. Βέβαια τι άλλαξε απο την μερία μου αφού είναι το ίδιο ακριβώς ...

fadasma
28-11-24, 15:32
Κατέβασε το qBitorrent και στο upload speed βάλε όριο 5000kbps

alexpro
28-11-24, 15:43
Είναι σε KiB/s αλλά πολύ ακούγεται για download .... Λάθος κάνω ?

K1m0n
28-11-24, 17:13
Αν δεν έχεις όρια στον p2p client,
δες τα logs του fritz μήπως πέφτει το ppp όταν γεμίζει η wan.
Αν πάει 100% και δεν περνάνε τα lcp echo responses ρίχνει το ppp.

fadasma
28-11-24, 17:30
Είναι σε KiB/s αλλά πολύ ακούγεται για download .... Λάθος κάνω ?

Upload όχι download.
40 Mbps = 5000 kB/s η γραμμή σου φτάνει μέχρι 100Mbps upload άρα με τα 40 (5000 kB/s) δε θα έχεις πρόβλημα

alexpro
29-11-24, 01:25
Upload όχι download.
40 Mbps = 5000 kB/s η γραμμή σου φτάνει μέχρι 100Mbps upload άρα με τα 40 (5000 kB/s) δε θα έχεις πρόβλημα

Σας ευχαριστώ όλους ! Θα τα δοκιμάσω. :respekt:

@ ADSLgr.com All rights reserved.