Επιστροφή στο Forum : NOVA IPv6 over FTTH
Καλησπέρα!
Ξέρετε αν υποστηρίζει η NOVA πανω απο FTTH, IPv6?
Αν ΝΑΙ μέσω SLAAC ή DHCPv6? τι prefix μοιραζει?
Ευχαριστώ
Υποστηρίζει αλλά απόσο ξέρω αν είσαι σε κύκλωμα forthnet. Αυτό ίσχυε μέχρι πριν 1 χρόνο τουλάχιστον, δεν ξέρω αν έχουν πάρει και τα wind πλέον μετά από την ενοποίηση του upstream. Με dhcpV6 παίζουν.
εν το μεταξύ δεν καταλαβαινω γιατι δίνουν IPV6 που αλλάζουν συνεχεια??!? ειναι χαζομάρα!
εν το μεταξύ δεν καταλαβαινω γιατι δίνουν IPV6 που αλλάζουν συνεχεια??!? ειναι χαζομάρα!
Μάλλον για να μπορούν να μας πουλήσουν extra την static IP....
Λιγο δυσκολο γιατί στην VDSL είχα πάντα Static IPV6 που αν έβαζες το @stv6forthent.gr ειχες ΠΑΝΤΑ την ιδια IPV6!
dynamic ipv4 δίνει η nova σε ftth ή είναι πίσω από cgnat?
static ipv6 δίνει με χρέωση και αν ναι πόσο είναι αυτή. η Inalan δίνει static ipv6 δωρεάν.
Η NOVA δινει κανονικη dynamic IPv4. Static IPV6 δεν διαθέτουν ακομα και για όσους πληρώνουν static IPV4.
Φυσικά δεν σου αναφέρουν όταν πας να δεσμέυσεις IP ότι θα είναι μονο για IPV4. Οπότε το συκγεκριμένο πηγε καταγγελια στην EETT.
Ορίστε και το κείμενο που ίσως φανεί χρήσιμο σε όποιον τον κοροϊδέψουν
Αξιότιμοι κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου σχετικά με την υπηρεσία παροχής στατικής διεύθυνσης IP από την εταιρεία NOVA. Ενώ πληρώνω για στατική διεύθυνση IP, διαπιστώνω ότι παρότι το τμήμα του IPV4 παραμένει σταθερό, η διεύθυνση IPV6 εναλλάσσεται περιοδικά.
Όταν κατέθεσα την αίτησή μου για την παραχώρηση στατικής διεύθυνσης IP, δεν έγινε ποτέ διαχωρισμός αν η στατική IP αφορούσε μόνο στο τμήμα του IPV4 ή και στο IPV6. Το πρόβλημα αυτό δημιουργεί δυσλειτουργίες στον εξοπλισμό μου, με αποτέλεσμα οι έξυπνες συσκευές μου να μην μπορούν να λειτουργήσουν σωστά όταν το τμήμα του IPV6 εναλλάσσεται.
Παρά τις προσπάθειές μου να επιλύσω το πρόβλημα, η NOVA με παραπέμπει από το ένα τμήμα στο άλλο, χωρίς να προσφέρει οριστική λύση.
Παρακαλώ όπως εξετάσετε την καταγγελία μου και με ενημερώσετε για τις επόμενες ενέργειες που μπορώ να ακολουθήσω για την επίλυση του προβλήματος.
Απορω γιατι δίνουν dynamic IPV6 το οποίο καθιστά άχρηστη μια πολυ συμαντική δυνατοτητα να έχουμε προσβαση απευθείας σε συσκευές που βρίσκονται μετα τον ρουτερ. Θα μου πείτε φυσικά να πληρώσουμε. δεν ξερω πόσσοι το γνωριζετε αλλα στην VDSL υπήρχε αυτη η δυνατότητα αλλάζοντας στα credentials το @forhtnet.gr σε @stv6.forhtnet.gr και μάλιστα ήταν εντελώς δωρεάν εδω και παρααα πολλά χρόνια.
x_undefined
19-01-25, 17:54
Η κανονική dynamic IPv4 δεν είναι σίγουρη. Η Nova μπορεί να σου δώσει και IP από CG-NAT, το οποίο απενεργοποιείται δωρεάν αν το ζητήσεις.
Η NOVA δινει κανονικη dynamic IPv4. Static IPV6 δεν διαθέτουν ακομα και για όσους πληρώνουν static IPV4.
Φυσικά δεν σου αναφέρουν όταν πας να δεσμέυσεις IP ότι θα είναι μονο για IPV4. Οπότε το συκγεκριμένο πηγε καταγγελια στην EETT.
Ορίστε και το κείμενο που ίσως φανεί χρήσιμο σε όποιον τον κοροϊδέψουν
Απορω γιατι δίνουν dynamic IPV6 το οποίο καθιστά άχρηστη μια πολυ συμαντική δυνατοτητα να έχουμε προσβαση απευθείας σε συσκευές που βρίσκονται μετα τον ρουτερ. Θα μου πείτε φυσικά να πληρώσουμε. δεν ξερω πόσσοι το γνωριζετε αλλα στην VDSL υπήρχε αυτη η δυνατότητα αλλάζοντας στα credentials το @forhtnet.gr σε @stv6.forhtnet.gr και μάλιστα ήταν εντελώς δωρεάν εδω και παρααα πολλά χρόνια.
άσχετο αλλά σχετικό με το θέμα.
ως κάτοχος nova adsl (μην ρωτάς........) και με εξοπλισμό το asus router GT-AX6000 με asus merlin firmware
προσπαθούσα να βρώ τρόπο για να μπορώ να έχω access σε LAN pc μέσω ipv6 το οποίο επειδή αλλάζει συνέχεια το prefix της ipv6 είναι πρόβλημα.
με βοήθησε πάρα πολύ αυτό το link
https://saudiqbal.github.io/IPv6/ipv6-home-server-with-dynamic-prefix-for-vpn-web-server-rdp-and-firewall-setup-guide.html
πρακτικά μπορώ να δώσω ένα static ipv6 suffix στο target pc. Στην δική μου περίπτωση έβαλα το
::1000 οπότε το target pc πάντα παίρνει ipv6 του τύπου
ΧΧΧΧ:ΧΧΧΧ:ΧΧΧΧ:ΧΧΧΧ::1000/64 όπου ΧΧΧΧ:ΧΧΧΧ:ΧΧΧΧ:ΧΧΧΧ το dynamic prefix.
το suffix ::1000 παραμένει σταθερό. Όλα αυτά με SLAAC στο router.
τότε στο ipv6 firewall του asus merlin μπορώ να βάλω σαν local ip το ::1000 (προσοχή στο παραπάνω link στο asus screenshot βάζει και το bitmask, στο δικό μου firmware δεν χρειαζόταν και το κάνει αυτόματα)
και το ip6tables του router φτιάχνει ένα rule για το
::1000/::ffff:ffff:ffff:ffff
το οποίο κάνει match πάντα την ipv6 address με suffix ::1000 και οποιοδήποτε dynamic prefix.
@ ADSLgr.com All rights reserved.