PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση - Πόσο περιμένατε να σας συνδέσουν τηνΟπτική

Sokpan
08-01-25, 13:29
Καλησπέρα,

Ερώτηση, πόσο περιμένατε να σας σύνδεση η Vodafone με οπτική στο σπίτι σας από την υπογραφή συμβόλαιο;

Σημερα με πήραν τηλέφωνο για προσφορά, στα 500 με €37 τελική triple play, δηλαδή ανανέωση το υφίσταμενο συμβόλαιο από VDSL συμβόλαιο που είχα για άλλους 6 μήνες.

Για την σύνδεση σε μονοκατοικία μου, με ενημέρωσαν γύρω στους 2 μήνες θα περιμένω να γίνει η μελέτη από εργολάβο και η εγκατάσταση.

Το ίδιο είναι σε όλους η απλά λόγο του GigaVocher γίνετε χαμός με αίτησης και θα καθυστερήσουν;

ditheo
08-01-25, 22:44
Δεν είναι το ίδιο καθώς κάθε περίπτωση επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Θέλεις να μας πεις :
Στην περιοχή σου ,υπάρχουν άλλοι συνδεδεμένοι; Η υπηρεσία της ftth προσφέρεται χρόνια ή τώρα στήνεται ή υποδομή στους δρομους;
Ο παροχος που έχεις επιλέξει είναι ο ίδιος που έχει την υποδομή;

Για την Ιστορία εγώ είχα κάνει αίτηση 02/2020 και πήρα υπηρεσία 06/2020 στο παλιό μου σπίτι. Στο νέο σπίτι έκανα αίτηση 21/11/2022 και πήρα υπηρεσία 05/12/2022. Στην πρώτη περίπτωση μόλις είχαν αρχίσει να δέχονται αιτήσεις και οι εργολάβοι για την περιοχή μου ήταν 2 και στην δεύτερη περίπτωση πήρα γρήγορα την υπηρεσία καθώς δεν υπήρχε πλέον μεγάλος ογκος αιτήσεων και οι εργολάβοι ήταν περισσότεροι.

Sokpan
08-01-25, 23:05
Δεν είναι το ίδιο καθώς κάθε περίπτωση επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες. Θέλεις να μας πεις :
Στην περιοχή σου ,υπάρχουν άλλοι συνδεδεμένοι; Η υπηρεσία της ftth προσφέρεται χρόνια ή τώρα στήνεται ή υποδομή στους δρομους;
Ο παροχος που έχεις επιλέξει είναι ο ίδιος που έχει την υποδομή;

Για την Ιστορία εγώ είχα κάνει αίτηση 02/2020 και πήρα υπηρεσία 06/2020 στο παλιό μου σπίτι. Στο νέο σπίτι έκανα αίτηση 21/11/2022 και πήρα υπηρεσία 05/12/2022. Στην πρώτη περίπτωση μόλις είχαν αρχίσει να δέχονται αιτήσεις και οι εργολάβοι για την περιοχή μου ήταν 2 και στην δεύτερη περίπτωση πήρα γρήγορα την υπηρεσία καθώς δεν υπήρχε πλέον μεγάλος ογκος αιτήσεων και οι εργολάβοι ήταν περισσότεροι.

Γέρακα είμαι. Την κεντρική οπτική την έβαλαν τον Σεπτέμβριο έξω από το σπίτι ή Cosmote, έχω 3 γείτονες στον ίδιο δρόμο που έχουν συνδεθεί με οπτική, γύρω στον Νοέμβριο μου είπαν τους έβαλαν οπτική.
Ενας από τους γείτονες που συνδέθηκε είναι με Nova, οι άλλοι δύο με Cosmote. Λίγο πιο κάτω από εμένα, ένας με Vodafone είναι και αυτός συνδεμένος από αρχές Δεκεμβρίου.

Είναι μάλλον όπως έγραψες, ήμαστε στε νέα περιοχή που έχει ζήτηση, οπότε χρειάζεται χρόνο να προλάβουν οι εργολάβοι. Οπότε περιμένω την θέση μου.

gecko
10-01-25, 20:35
Περίπου 25 μέρες λόγω γιορτών. Αίτημα αρχές Δεκεμβρίου, ο ΟΤΕ στις 23/12, και η Vodafone 9/1.

Sokpan
10-01-25, 23:43
Περίπου 25 μέρες λόγω γιορτών. Αίτημα αρχές Δεκεμβρίου, ο ΟΤΕ στις 23/12, και η Vodafone 9/1.

Ο ΟΤΕ ήταν ο εργολάβος που σε σύνδεσε στην κεντρική οπτική;; Ρωτάω γιατί μου είπαν κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας θα έρθει. Όχι ότι έχει σημασία, απλά από απορία.

gecko
11-01-25, 14:50
Πρώτα ο συνεργαζόμενος μηχανικός βλέπει τον χώρο και φτιάχνει το σχέδιο, ο εργολάβος του ΟΤΕ κάνει την εγκατάσταση και ρίχνει την ίνα. Τέλος έρχεται η vodafone για την σύνδεση του εξωρικού κουτιού με την οικία.

Sokpan
11-01-25, 16:34
Πρώτα ο συνεργαζόμενος μηχανικός βλέπει τον χώρο και φτιάχνει το σχέδιο, ο εργολάβος του ΟΤΕ κάνει την εγκατάσταση και ρίχνει την ίνα. Τέλος έρχεται η vodafone για την σύνδεση του εξωρικού κουτιού με την οικία.

:oneup:

psytransas
20-01-25, 22:42
22/07/24 υπεγράφη το συμβόλαιο. 25/07 με πήραν τηλέφωνο και δόθηκε ραντεβού για 29/07 οπότε και ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση.

Sokpan
20-01-25, 22:54
Με πήραν τηλέφωνο σήμερα από Vodafone, αύριο θα έρθει ο τεχνικός για μελέτη εγκατάστασης.

Οπότε πιθανόν να έχω οπτική σύνδεση νωρίτερα από 2 μήνες.

SpeedKiller
26-01-25, 23:12
9 Δεκεμβρίου 2024 έγινε αποστολή της επικυρωμένης αίτησης , στις 30 Δεκεμβρίου 2024 έγινε εγκατάσταση.
Δηλαδή σε 12 εργάσημες (5θήμερου) ημέρες (εκτός ΣΚ και επίσημες αργίες 25-26 Δεκ)
ή
21 ημερολογιακές.

Νομίζω δεν με άργησαν καθόλου.

@ ADSLgr.com All rights reserved.