PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέες Συνδέσεις ΔΕΗ Fibergrid

Σελίδες : [1] 2 3

vfmu80
13-01-25, 14:43
Εάν έχετε ολοκληρώσει πρόσφατα μια νέα σύνδεση, θα ήθελα να ακούσω τις εμπειρίες σας.

Υπάρχουν tips για να αποφύγουμε καθυστερήσεις ή προβλήματα;

Έχω υποβάλει αίτηση για νέα σύνδεση στις 27/12 για την περιοχή Κηφισιά, Αττική, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση σχετικά με το ραντεβού για τη μελέτη και την κατασκευή της κάθετης σύνδεσης στο κτίριο.

https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/myfiber/myfiber-500/
https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/m...myfiber-1gbps/
https://myfiberinterest.dei.gr/

ariadgr
13-01-25, 14:49
Έχω υποβάλει αίτηση για νέα σύνδεση στις 27/12 για την περιοχή Κηφισιά, Αττική, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση σχετικά με το ραντεβού για τη μελέτη και την κατασκευή της κάθετης σύνδεσης στο κτίριο.

Φαίνεται λογικό, δεν έχουν περάσει ούτε 9 εργάσιμες από τη μέρα που υπέβαλες την αίτηση, ενώ δινουν εκτίμηση ενός μήνα.

vfmu80
13-01-25, 15:09
Δεν διαφωνώ ότι στις 9 εργάσιμες μέρες είμαστε ακόμα πολύ κάτω από τις 30 εργάσιμες μέρες. Απλά η διαδικασία φαίνεται να μην είναι τόσο ξεκάθαρη. Έλαβα ένα τηλεφώνημα από τη Mediatel, μετά ολοκλήρωσα την αίτησή μου. Δεν υπήρξε καμία επιβεβαίωση μετά από αυτό το βήμα ή κάποιο είδος αναγνωριστικού για την παρακολούθηση της προόδου, οπότε πολλοί πελάτες μπορεί να αναρωτιούνται αν η αίτησή τους έχει ληφθεί ή όχι και καταλήγουν να καλούν την εξυπηρέτηση πελατών.

ANAGNPANA
13-01-25, 18:02
αναμένουμε
Ενημερώσεις από άτομα που έκαναν αίτηση

netblues
13-01-25, 18:42
Απο οτι φαινεται ειμαστε ολοι στην ιδια κατασταση.

noths
13-01-25, 19:08
31/12, έστειλα υπογεγραμμένο το συμβόλαιο και τα δικαιολογητικά για σύνδεση στο Περιστέρι, έκτοτε περιμένω.

netblues
15-01-25, 11:17
Μολις...

Αυτο το single play να το βλεπανε λιγο... Ακου single play :respekt: :worthy:

Αγαπητέ πελάτη,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το αίτημά σας για ενεργοποίηση του προγράμματος ΔΕΗ myFiber 1Gbps - Single Play εγκρίθηκε!
Το επόμενο διάστημα θα λαμβάνετε από εμάς ενημερώσεις για όλα τα απαιτούμενα βήματα, μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και σωστή ολοκλήρωση της εγκατάστασης οπτικής ίνας.
Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν στο 214-214-8555.

Με εκτίμηση,
Ομάδα εξυπηρέτησης πελατών

Αυτό το μήνυμα στάλθηκε αυτόματα. Παρακαλούμε μην απαντήσετε.

dimitri_ns
15-01-25, 11:43
Μολις...

Αγαπητέ πελάτη,

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι το αίτημά σας για ενεργοποίηση του προγράμματος ΔΕΗ myFiber 1Gbps - Single Play εγκρίθηκε!
Το επόμενο διάστημα θα λαμβάνετε από εμάς ενημερώσεις για όλα τα απαιτούμενα βήματα, μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνικών κλήσεων, ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη και σωστή ολοκλήρωση της εγκατάστασης οπτικής ίνας.
Για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση, επικοινωνήστε μαζί μας δωρεάν στο 214-214-8555.

Με εκτίμηση,

Προτιμάς zero play ?
Aχάριστε
Είσαι σε περιοχή ΔΕΗ και βγάζεις γλώσσα ?

Τι να πούμε εμείς
που περνάμε την μέρα μας πάνω στο καπάκι
Ποσειδώνος
Μήν τιναχτεί στον αέρα
Και μας χαλάσει την ίνα ?

vfmu80
15-01-25, 12:40
Μολις...

Αγαπητέ πελάτη,

Με εκτίμηση,

Κι εγώ μόλις έλαβα το ίδιο μήνυμα! Ελπίζω να προχωρήσουν όλα ομαλά με την εγκατάσταση.

icemangr04
15-01-25, 16:22
Και εγώ έλαβα το ίδιο το πρωί άρα μάλλον δόθηκε κοινό start για τις εργασίες ?

Για να δούμε. Υπάρχουν πληροφορίες για την διασύνδεση της εταιρείας με ξένους παρόχους ?

vfmu80
15-01-25, 19:32
Και εγώ έλαβα το ίδιο το πρωί άρα μάλλον δόθηκε κοινό start για τις εργασίες ?

Για να δούμε. Υπάρχουν πληροφορίες για την διασύνδεση της εταιρείας με ξένους παρόχους ?

Για αρχή, βλέπουμε ότι η ΔΕΗ Fibergrid εμφανίζεται στη σελίδα https://www.gr-ix.gr/el/members/ ως PPC Group.

https://www.gr-ix.gr/2025/01/13/new-member-in-gr-ixathens-ppc-group/

x_undefined
15-01-25, 19:34
Υπάρχουν πληροφορίες για την διασύνδεση της εταιρείας με ξένους παρόχους ?

Για upstream θα έχει την TI Sparkle (Seabone).

netblues
16-01-25, 09:25
Οτι φτηνοτερο δλδ. Ειναι ακομα στα ιδια χαλια με αυτα που ταιζε τη Nova η βελτιωθηκε αραγε. Θα δειξει.

vfmu80
16-01-25, 15:36
Δέχθηκα κλήση για επιθεώρηση του κτιρίου και προγραμμάτισα το ραντεβού για αύριο.

netblues
16-01-25, 16:59
Περιοχη?

vfmu80
16-01-25, 19:22
Κηφισιά, Αττική

netblues
18-01-25, 08:21
Εγινε και η αυτοψια.
Η κατασταση με οπου υπαρχει ηδη εγκατασταση αλλου παροχου ειναι οτι δεν υπαρχει (ακομα ελπιζω) συμφωνια κοινης χρησης της υπαρχουσας καθετης
Οποτε παμε για νεα καθετη.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ενοχλει ιδιαιτερα, ομως σε εσωτερικη εγκατασταση πολυκατοικιας θα ειναι μια φρικη.
Θα πρεπει να γινει καποια συμφωνια για ρετροφιτ για τις υπαρχουσες, αλλιως πρακτικα ΔΕΗ δεν θα μπαινει πουθενα ως δευτερη.

Εντωμεταξυ, η τοποθετηση του bep στα ρολογια αποδεικνυεται προβληματικη.
Η οδηγια πλεον ειναι, βαλτε το bep οπου βολευει και ΟΧΙ στα ρολογια.
Αλλα αμα εχει μπει στα ρολογια δεν το μεταφερουν.
Οσοι δεν τους επετρεψαν να το βαλουν στα ρολογια θα κανουν καλυτερη δουλεια. Τωρα θα τραβηξουμε ζευκτικη ινα και δευτερο bep.
Αυτο δημιουργει και θεματα ασφαλειας, γιατι ετσι η ινα κατεβαινει χαμηλα, και ετσι μπορει καποιος να την κοψει.

Σε νεες εγκαταστασεις πλεον ολοι οι παροχοι βαζουν διπλα bep, ωστε να υποστηριζεται και δευτερος, τριτος κλπ παροχος.
Μπορουμε με σχετικη ασφαλεια να υποθεσουμε οτι στο ενα bep καταληγουν οι καθετες ινες, και απο κει γινεται οριζοντια μεικτονομηση μεταξυ των bep, ωστε η καθε ινα να συνδεεται σε οποιον ftth παροχο απαιτειται.
Προφανως αυτο σημαινει οτι το οποιο splitting πρεπει να γινεται αποκλειστικα στο bep, και ολες οι αλλες οδευσεις προς τα floorbox να ειναι με ανεξαρτητες ινες, χωρις περαιτερω splitters.

Απο βδομαδα εγκατασταση, σε καμμια δεκαρια μέρες θα παιζει ειπαν.

XGS pon ειναι και εδω, 10/10 συμμετρικο, ασχετα αν θα δωσουν 1/500

Αφου στρωσει αυτο, θα παζαρεψω τον οτε. Με 39 ευρω το 1000/500 δεν παιζει το 70 για τα 3/1.5
Μια special προσφορα για 3/1.5 θα ηταν στα 55 ευρω. Και για ψυχολογικους λογους 49.90 τελικη.

Θα δειξει. Ολα αυτα χρειαζονται αρκετο χρονο και ηδη η νεα εγκατασταση μαζι με το τι θα χρειαστει με το hacking του xgspon και το ξεφορτωμα του router ηδη ειναι παρα πολλα, και αργει και ο Αυγουστος που τα πραγματα καπως χαλαρωνουν.

dimitri_ns
18-01-25, 10:41
Με το καλό

vfmu80
18-01-25, 14:00
Εγινε και η αυτοψια.
Η κατασταση με οπου υπαρχει ηδη εγκατασταση αλλου παροχου ειναι οτι δεν υπαρχει (ακομα ελπιζω) συμφωνια κοινης χρησης της υπαρχουσας καθετης
Οποτε παμε για νεα καθετη.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν ενοχλει ιδιαιτερα, ομως σε εσωτερικη εγκατασταση πολυκατοικιας θα ειναι μια φρικη.
Θα πρεπει να γινει καποια συμφωνια για ρετροφιτ για τις υπαρχουσες, αλλιως πρακτικα ΔΕΗ δεν θα μπαινει πουθενα ως δευτερη.

Εντωμεταξυ, η τοποθετηση του bep στα ρολογια αποδεικνυεται προβληματικη.
Η οδηγια πλεον ειναι, βαλτε το bep οπου βολευει και ΟΧΙ στα ρολογια.
Αλλα αμα εχει μπει στα ρολογια δεν το μεταφερουν.
Οσοι δεν τους επετρεψαν να το βαλουν στα ρολογια θα κανουν καλυτερη δουλεια. Τωρα θα τραβηξουμε ζευκτικη ινα και δευτερο bep.
Αυτο δημιουργει και θεματα ασφαλειας, γιατι ετσι η ινα κατεβαινει χαμηλα, και ετσι μπορει καποιος να την κοψει.

Σε νεες εγκαταστασεις πλεον ολοι οι παροχοι βαζουν διπλα bep, ωστε να υποστηριζεται και δευτερος, τριτος κλπ παροχος.
Μπορουμε με σχετικη ασφαλεια να υποθεσουμε οτι στο ενα bep καταληγουν οι καθετες ινες, και απο κει γινεται οριζοντια μεικτονομηση μεταξυ των bep, ωστε η καθε ινα να συνδεεται σε οποιον ftth παροχο απαιτειται.
Προφανως αυτο σημαινει οτι το οποιο splitting πρεπει να γινεται αποκλειστικα στο bep, και ολες οι αλλες οδευσεις προς τα floorbox να ειναι με ανεξαρτητες ινες, χωρις περαιτερω splitters.

Απο βδομαδα εγκατασταση, σε καμμια δεκαρια μέρες θα παιζει ειπαν.

XGS pon ειναι και εδω, 10/10 συμμετρικο, ασχετα αν θα δωσουν 1/500

Αφου στρωσει αυτο, θα παζαρεψω τον οτε. Με 39 ευρω το 1000/500 δεν παιζει το 70 για τα 3/1.5
Μια special προσφορα για 3/1.5 θα ηταν στα 55 ευρω. Και για ψυχολογικους λογους 49.90 τελικη.

Θα δειξει. Ολα αυτα χρειαζονται αρκετο χρονο και ηδη η νεα εγκατασταση μαζι με το τι θα χρειαστει με το hacking του xgspon και το ξεφορτωμα του router ηδη ειναι παρα πολλα, και αργει και ο Αυγουστος που τα πραγματα καπως χαλαρωνουν.

Καλή σύνδεση να έχετε σύντομα! Είχα μια παρόμοια εμπειρία στη διαδικασία επιθεώρησης. Στη δική μου περίπτωση, καθώς το BEP βρισκόταν έξω από τον μετρητή, η λύση που φαίνεται καλή είναι να εγκατασταθεί ένα BEP σε μια διαφορετική τοποθεσία, όπου το καλώδιο κατευθύνεται προς τον μετρητή για μελλοντική χρήση, και ένα δεύτερο BEP να πηγαίνει στο κτίριο.

Όταν ρώτησα αν χρησιμοποιούν διαφανές καλώδιο οπτικών ινών μέσα στο σπίτι, μου είπαν όχι. Αυτό είναι κάτι που ελπίζω να προσφέρουν στο μέλλον. Για εμένα, δεν θα είναι πρόβλημα, καθώς το σημείο εισόδου δεν θα είναι ορατό.

Επίσης, μου ανέφεραν ότι το modem που παρέχεται δεν απαιτεί ξεχωριστή συσκευή ONT, οπότε η ίνα μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο modem. Ωστόσο, για μελλοντική χρήση VoIP ίσως περιοριστούμε στη χρήση αυτού του modem, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν το Fritz θα υποστηρίζει τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις όταν η τηλεφωνική υπηρεσία VoIP γίνει διαθέσιμη από τον πάροχο.

Θα ενημερώσω όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ώστε να τρέξουμε τις πρώτες δοκιμές ταχύτητας και να αναλύσουμε περαιτέρω το δίκτυο. Δεν δόθηκε συγκεκριμένη ημερομηνία για την εγκατάσταση. Με ενημέρωσαν ότι ένα τμήμα που διαχειρίζεται τα ραντεβού θα επικοινωνήσει για τον προγραμματισμό. Έχω την εντύπωση ότι ανεβάζουν ρυθμούς σταδιακά, καθώς εκπαιδεύουν περισσότερες ομάδες εγκατάστασης αυτή τη στιγμή. Στη δική μου περίπτωση, δύο άτομα ήρθαν για την επιθεώρηση, ίσως για εκπαιδευτικούς λόγους, παράλληλα με τις πρώτες λιανικές εγκαταστάσεις.

ThReSh
18-01-25, 14:16
Επίσης, μου ανέφεραν ότι το modem που παρέχεται δεν απαιτεί ξεχωριστή συσκευή ONT, οπότε η ίνα μπορεί να συνδεθεί απευθείας στο modem. Ωστόσο, για μελλοντική χρήση VoIP ίσως περιοριστούμε στη χρήση αυτού του modem, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν το Fritz θα υποστηρίζει τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις όταν η τηλεφωνική υπηρεσία VoIP γίνει διαθέσιμη από τον πάροχο.

Από την στιγμή που υπάρχει ο κανονισμός της ΕΕΤΤ που υποχρεώνει τους παρόχους, θα πρέπει είτε να προσφέρουν bridge mode είτε ξεχωριστό ΟΝΤ. Από εκεί και πέρα στήνεις μόνος σου από πίσω ότι θες.

Iris07
18-01-25, 16:26
Αναμένουμε τα νεότερα και από εσάς! :cool:

netblues
18-01-25, 17:42
O κανονισμος δεν λεει πουθενα Η bridge mode H ont. Και ειναι και λιγο τσιμπημενο το fs xgs pon, ειδικοτερα αν ΔΕΝ παιξει.

Οντως ολοι εκπαιδευόμενοι ειναι, δυο δυο, χιώτικες αυτοψίες.

Στη δική μου περίπτωση, καθώς το BEP βρισκόταν έξω από τον μετρητή, η λύση που φαίνεται καλή είναι να εγκατασταθεί ένα BEP σε μια διαφορετική τοποθεσία, όπου το καλώδιο κατευθύνεται προς τον μετρητή για μελλοντική χρήση, και ένα δεύτερο BEP να πηγαίνει στο κτίριο.

Ειπαν οτι θα τραβηξουν ΤΩΡΑ γραμμη στους μετρητες? Γιατι είναι παντελως αχρηστο

vfmu80
18-01-25, 23:02
O κανονισμος δεν λεει πουθενα Η bridge mode H ont. Και ειναι και λιγο τσιμπημενο το fs xgs pon, ειδικοτερα αν ΔΕΝ παιξει.

Οντως ολοι εκπαιδευόμενοι ειναι, δυο δυο, χιώτικες αυτοψίες.

Ειπαν οτι θα τραβηξουν ΤΩΡΑ γραμμη στους μετρητες? Γιατι είναι παντελως αχρηστο

Όχι προς το παρόν, για όταν αλλάξουν οι μετρητές.

Η χρήση οπτικής ίνας για τη μέτρηση της κατανάλωσης φαίνεται υπερβολική, όταν υπάρχουν φθηνότερες λύσεις LoRaWAN

Ίσως ορισμένοι μετρητές λειτουργούν ως αναμεταδότες LoRaWAN, ενώ η οπτική ίνα είναι απαραίτητη για τη σύνδεση και την κεντρική υποδομή;

netblues
19-01-25, 10:52
Όχι προς το παρόν, για όταν αλλάξουν οι μετρητές.

Η χρήση οπτικής ίνας για τη μέτρηση της κατανάλωσης φαίνεται υπερβολική, όταν υπάρχουν φθηνότερες λύσεις LoRaWAN

Ίσως ορισμένοι μετρητές λειτουργούν ως αναμεταδότες LoRaWAN, ενώ η οπτική ίνα είναι απαραίτητη για τη σύνδεση και την κεντρική υποδομή;

Ουτε τωρα, ουτε στο μελλον.
Το θεμα μετρητες ρευματος εχει λήξει, θα ειναι ολα nbiot. Ουτε ινες ουτε αλλα πραγματα.
Αναγκαια δικαιολογια της fibergrid για να ξεπερασει το θεμα πως θα ακουμπησει το bep πανω σε ιδιοκτησιες χωρις αίτηση.

Εκ των υστερων αποδεικνύεται οτι αν είχε μεινει στη κολωνα θα πηγαινε απευθειας στο ποιο κατάλληλο σημειο, και οχι αυτα τα καραγκιοζιλικια.

icemangr04
20-01-25, 11:34
Έγινε και η αυτοψία σε εμένα τώρα το πρωί.

Μένουμε σε μονοκατοικία οπότε δεν είχαμε γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ούτε πρόβλημα με την όδευση που πρέπει να ανέβει στην ταράτσα και να μπεί απο την πίσω μεριά του σπιτιού στο πατάρι όπου υπάρχει το Rack με το Mikrotik αλλά παραδόξως υπήρχε πρόβλημα με την εφαρμογή στο Tablet του εργολάβου όπου δεν μπορούσε να φορτώσει τις φωτογραφίες και "χάσαμε" ένα μισάωρο έτσι.

Στο ραντεβού ήρθαν 2 υπάλληλοι της Fibergrid και ένας του εργολάβου.

Επειδή είχα ήδη καθυστερήσει για την δουλειά μόλις υπέγραψα τους άφησα οπότε δεν ρώτησα για χρόνους υλοποίησης κ.λπ.

sv1bee
20-01-25, 14:46
Ρωτησε αν δινουν και λυση με σκετο ONT ή στη αναγκη με bridge mode στον router τους

Kimonas
21-01-25, 16:47
Μου ηρθε και εμένα προ ολίγου το συμβόλαιο προς υπογραφή. 33,50€ για 24 μήνες και μετά 60€/μηνα!
Το προχωράω, και θα ενημερώνω εδώ για τυχόν εξελίξεις. Βρίσκομαι σε πολυκατοικία, με 4 ορόφους. Ελπίζω να πάνε όλα καλά, και μέχρι 10 Μαρτίου να έχει μπει.

Shamrocker
22-01-25, 01:17
Συνδυάζεται το Gigabit Voucher των 200€ με τα νέα συμβόλαια της ΔΕΗ; Το έχει δοκιμάσει κανείς από όσους προχωράτε την αίτηση;

x_undefined
22-01-25, 01:19
Όχι, δεν συμμετέχει (ακόμα) στο πρόγραμμα του Voucher.

Shamrocker
22-01-25, 02:08
Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Πώς γίνεται να διαφοροποιείται σε αυτό όμως; Υπάρχει κάποια εξήγηση;

vfmu80
22-01-25, 17:28
Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Πώς γίνεται να διαφοροποιείται σε αυτό όμως; Υπάρχει κάποια εξήγηση;

Για όσο διάστημα δεν είναι διαθέσιμο το Voucher, φαίνεται πως έχουν αρκετά ανταγωνιστικές τιμές συγκρίσιμες με άλλους μεγάλους παρόχους. Επίσης, δεν χρεώνουν εγκατάσταση αυτή την περίοδο και παρέχουν κουπόνι 80 ευρώ από τον Κωτσόβολο

x_undefined
22-01-25, 17:37
Αυτό έλειπε... Μιλάμε για beta testing που τα πειραματόζωα θα το πληρώνουν κανονικά απ' όσο φαίνεται τελικά...

netblues
22-01-25, 22:43
H συμμετοχη σε κρατικες επιδοτησεις δεν ειναι υποχρεωτικη.

- - - Updated - - -

Εχουν ενεργοποιηθει ηδη καμμια 50ρια συνδρομητες ΔΕΗ. Η εμπειρια του αδειου δικτυου θα ειναι καπως. Αναμενω ενεργοποιηση.

vfmu80
23-01-25, 10:24
Αυτό έλειπε... Μιλάμε για beta testing που τα πειραματόζωα θα το πληρώνουν κανονικά απ' όσο φαίνεται τελικά...

Όταν έχεις ταχύτητες VDSL 60/10 και οι μόνες εναλλακτικές σου είναι 5G ή Starlink, πληρώνεις για να είσαι μέρος του δοκιμαστικού δικτύου αν αυτό βοηθήσει στη μείωση των τιμών συνολικά. Περισσότερος ανταγωνισμός είναι καλό πράγμα· όταν φύγαμε από τον ΟΤΕ πριν από μερικά χρόνια, αυτό βοήθησε να πέσουν οι τιμές σημαντικά.

Iris07
23-01-25, 11:40
Εχουν ενεργοποιηθει ηδη καμμια 50ρια συνδρομητες ΔΕΗ. Η εμπειρια του αδειου δικτυου θα ειναι καπως. Αναμενω ενεργοποιηση.

Άμα σας φέρουν ZTE ZXHN F8648P ανοίξτε νέο Topic να δούμε πως το έχει η ΔΕΗ, μη το μπερδέψουμε με του OTE.. :cool:

icemangr04
23-01-25, 17:13
Κάτι περίεργο έγινε σήμερα. Μου ήρθε μήνυμα στο Viber στις 12:54 πως στις 14:00 θα πέρναγε απο τον χώρο μου ο εκπρόσωπος τεχνικής εγκατάστασης για την προγραμματισμένη εξωτερική εγκατάσταση. Στις 13:03 μου ήρθε άλλο μήνυμα ότι ολοκληρώθηκε η εξωτερική εγκτάσταση και θα επικοινωνήσουν εκ νέου για το ραντεβού για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας.
Εν τω μεταξύ ο πατέρας μου που είναι σπίτι μου είπε ότι δεν ήρθε κανένας.
Τώρα ή που ήταν κάτι συστημικό γιατί εμένα είχαν βάλει απο τον Νοέμβριο το κουτί με την ίνα δίπλα στο ρολόι οπότε μένει η πραγματική εγκατάσταση και ενεργοποίηση που θα γίνει μαζί, ή ο πατέρας μου κοιμόταν αν και υποτίθεται θα έπρεπε να τρυπήσουν απ'έξω για να μπουν στο πατάρι.
Τι να πω είδωμεν..:hmm::)

netblues
23-01-25, 20:50
Οταν λενε εξωτερικη εγκατασταση συνηθως αναφερονται στα floor box. Οποτε μπορει και να μην τρυπησαν. Αλλα γιατι δεν κοιτας? Εκτος απο το κουτι που μπηκε το νοεμβριο, εχει και αλλα να μπουν.

icemangr04
23-01-25, 22:05
Ήμουν στην δουλειά μέχρι τις 17:30, αυτό θα αφορούσε λογικά εφόσον όταν γύρισα δεν είχε γίνει κάποια εργασία.

Απλά μου κάνει εντύπωση γιατί στην επίσκεψη που είχαν κάνει την Δευτέρα είχαν σημειώσει στο Tablet ότι υπάρχει Floorbox.

Μάλλον σήμερα προχώρησαν την αίτηση συστημικά.

netblues
24-01-25, 01:02
Μου κανει εντυπωση οτι σου λενε για rdv ενεργοποισης χωρις να υπαρχει το πριζακι εσωτερικα.
Γενικοτερα ομως, μην το ψαχνεις πολυ. Η διαδικασιες ειναι σε beta. Ακομα το δουλευουν, φαινεται σε πολλα πραγματα.
Παιδικες ασθενειες της εγκαταστασης. Αναμενομενο σε καποιο βαθμο. Ελπιζω το Internet αφου παιξει να μην ειναι τοσο "πιλοτικο".

Περιμενω "ενεργοποιηση". Τον εξοπλισμό τον φερνουν οι τεχνικοι. Ομαδα μπασκετ τουλαχιστον, μπορει και ποδοσφαιρου.

jap
24-01-25, 11:36
Περιμενω "ενεργοποιηση". Τον εξοπλισμό τον φερνουν οι τεχνικοι. Ομαδα μπασκετ τουλαχιστον, μπορει και ποδοσφαιρου.

Θυμάμαι την πρώτη μου σύνδεση ADSL (384k, να μην ξεχνιόμαστε). 2 τεχνικοί μαζί, με το laptop ανά χείρας, μόνο σαμπάνιες δεν ανοίξαμε όταν έπαιξε στο δικό τους laptop.

Με το καλό!

Roulitsas
24-01-25, 13:43
Καλησπέρα και απο εμένα παιδια. Αίτηση στις 23/12. Πέρασε το συνεργείο απο έξω και έχει ελέγξει όλες τις συνδέσεις μεχρι τα σπίτια (4 μέρες ήταν απ έξω!). Στις 20/1 επικοινωνία απο τη ΔΕΗ οτι προσπαθεί να με βρεί η συνεργαζόμενη εταιρία για να γίνει έλεγχος κτιρίου και δεν με βρίσκουν. Μιλάμε για μονοκατοικία περιοχή Περιστέρι, και δεν έχω λάβει κανένα τηλέφώνημα απο κανένα, ούτε μήνυμα στο Viber που διαβάζω. Επιβεβαίωσαν τα στοιχεία μου και μου είπαν οτι "τωρα θα σας καλέσουν αφού είναι όλα σωστά, μέσα στην ημέρα". Δευτέρα 20/1 τίποτα. Τρίτη 2 τηλέφωνα απο εμένα σε φάση "ρε παιδια δεν με έχει καλέσει κανένας". Απάντηση παντα "έχουμε καταχωρήσει το αίτημα σας εκ νέου, θα σας καλέσουν". Τετάρτη ακριβώς το ίδιο! Πέμπτη το ίδιο!!!! Σήμερα Παρασκευή 24/1 πλέον, έχω πάρει ήδη δύο φορές τηλέφωνο και απαιτώ να μάθω ποια ειναι η εταιρία που με καλεί ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ για να κλείσουμε το ραντεβού!!!. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.... Παρακαλάει ο πελάτης δλδ να γίνει πελάτης (μόνο στην Ελλάδα αυτά). Υπάρχει κανένας φίλος απο Περιστέρι να μου πει απο που τον κάλεσαν, να πάρω εγώ ενα τηλέφωνο να τελειώνω; Please help!

Iris07
24-01-25, 14:17
Άστα να πάνε.. :-\

Τώρα θα γελάει και ο OTE.. :cool:

mikgrit
24-01-25, 15:47
Γεια σας σε όλους!
Γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ γιατί θέλω να μάθω αν έχει βιώσει κάποιος άλλος την ίδια εμπειρία με τη ΔΕΗ ή αν είμαι ο μόνος άτυχος σε αυτή την ιστορία.

Με λίγα λόγια, στις 7 Ιανουαρίου υπέβαλα αίτηση στην ιστοσελίδα τους για να ζητήσω FTTH. Αμέσως μετά, έλαβα το email επιβεβαίωσης της υποβολής και περίπου μία ώρα αργότερα με πήρε τηλέφωνο μια εκπρόσωπος για να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες κτλ. Στο τέλος μου είπε ότι θα έπρεπε να λάβω το συμβόλαιο μέσω email μέσα σε λίγες ώρες ή (επειδή ήταν ήδη αργά) πιθανότατα την επόμενη μέρα.
Μετά από δύο μέρες, αφού δεν είχα λάβει ακόμα κανένα συμβόλαιο ή email από αυτούς, αποφάσισα να καλέσω το κέντρο εξυπηρέτησης για να τους ενημερώσω για το θέμα. Μου απάντησαν ότι υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα και ότι θα λάβω το συμβόλαιο προς το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.
Περίμενα περίπου μια εβδομάδα ακόμα, αλλά τίποτα. Ξανακαλώ και τελικά μου λένε πάλι ότι υπάρχουν ακόμα τεχνικά προβλήματα, αλλά ότι θα λάβω το συμβόλαιο μέσα στις επόμενες μέρες. Σήμερα έχουν περάσει περίπου δυόμισι εβδομάδες από την πρώτη μου αίτηση και, για να είμαι ειλικρινής, αμφιβάλλω ότι πρόκειται για κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Πιθανότατα πρόκειται για κάτι άλλο.

Είναι δυνατόν να χρειάζεται τόσος χρόνος για το πρώτο βήμα; Στην ιστοσελίδα τους λένε ότι για την πλήρη εγκατάσταση χρειάζονται περίπου 30 μέρες για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία, αλλά αν για κάτι τόσο απλό και τυπικό χρειάζονται τόσο χρόνο, φοβάμαι να μάθω πόσο θα πάρει για να έχω τελικά FTTH στο σπίτι.

Roulitsas
24-01-25, 16:06
Γεια σας σε όλους!
Γράφτηκα σε αυτό το φόρουμ γιατί θέλω να μάθω αν έχει βιώσει κάποιος άλλος την ίδια εμπειρία με τη ΔΕΗ ή αν είμαι ο μόνος άτυχος σε αυτή την ιστορία.

Με λίγα λόγια, στις 7 Ιανουαρίου υπέβαλα αίτηση στην ιστοσελίδα τους για να ζητήσω FTTH. Αμέσως μετά, έλαβα το email επιβεβαίωσης της υποβολής και περίπου μία ώρα αργότερα με πήρε τηλέφωνο μια εκπρόσωπος για να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες κτλ. Στο τέλος μου είπε ότι θα έπρεπε να λάβω το συμβόλαιο μέσω email μέσα σε λίγες ώρες ή (επειδή ήταν ήδη αργά) πιθανότατα την επόμενη μέρα.
Μετά από δύο μέρες, αφού δεν είχα λάβει ακόμα κανένα συμβόλαιο ή email από αυτούς, αποφάσισα να καλέσω το κέντρο εξυπηρέτησης για να τους ενημερώσω για το θέμα. Μου απάντησαν ότι υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα και ότι θα λάβω το συμβόλαιο προς το τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.
Περίμενα περίπου μια εβδομάδα ακόμα, αλλά τίποτα. Ξανακαλώ και τελικά μου λένε πάλι ότι υπάρχουν ακόμα τεχνικά προβλήματα, αλλά ότι θα λάβω το συμβόλαιο μέσα στις επόμενες μέρες. Σήμερα έχουν περάσει περίπου δυόμισι εβδομάδες από την πρώτη μου αίτηση και, για να είμαι ειλικρινής, αμφιβάλλω ότι πρόκειται για κάποιο τεχνικό πρόβλημα. Πιθανότατα πρόκειται για κάτι άλλο.

Είναι δυνατόν να χρειάζεται τόσος χρόνος για το πρώτο βήμα; Στην ιστοσελίδα τους λένε ότι για την πλήρη εγκατάσταση χρειάζονται περίπου 30 μέρες για να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία, αλλά αν για κάτι τόσο απλό και τυπικό χρειάζονται τόσο χρόνο, φοβάμαι να μάθω πόσο θα πάρει για να έχω τελικά FTTH στο σπίτι.

Το email έρχεται απο συνεργαζόμενη εταιρία της ΔΕΗ (Procify Digital), που ασχολείται ακριβώς με αυτό το αντικείμενο και έχει και άλλους πελάτες. Εμένα είχε πάει στα Junk. Υποθέτω οτι κοίταξες εκεί έτσι;

Πάντως πραγματικά και η δική μου περίπτωση και αυτή, ειναι σαν να παρακαλας ρε παιδι μου να γίνεις πελάτης τους.

netblues
24-01-25, 16:15
Μεθαυριο θα ειναι 30 μερες, μαζι με τις γιορτες, και ειναι κατασκευασμενα τα παντα.
Απομενει η ενεργοποιηση.

Παντως η υπογραφη της συμβασης ειναι ξεχωριστο πραγμα απο την υλοποιηση, οτι κιαν σημαινει αυτο.

Ομως αυτα ειναι αναμενομενα. Ανεξαρτητως τι λενε, το να στρωσει η διαδικασια ενεργοποιησης πελατων, απο την αρχικη αίτηση μεχρι την παραδοση χρειαζεται χρονο, και ειναι δεδομενο οτι θα εχει αστοχιες.
Ουτε 100 πελατες δεν εχουν ενεροποιησει ακομα.

mikgrit
24-01-25, 16:26
Το email έρχεται απο συνεργαζόμενη εταιρία της ΔΕΗ (Procify Digital), που ασχολείται ακριβώς με αυτό το αντικείμενο και έχει και άλλους πελάτες. Εμένα είχε πάει στα Junk. Υποθέτω οτι κοίταξες εκεί έτσι;

Πάντως πραγματικά και η δική μου περίπτωση και αυτή, ειναι σαν να παρακαλας ρε παιδι μου να γίνεις πελάτης τους.

Ευχαριστώ για την πληροφορία σχετικά με την εταιρεία συνεργάτη τους.
Ναι, αυτές τις μέρες κοιτάζω πάντα τον φάκελο με τα ανεπιθύμητα, δεν το ανέφερα γιατί το θεώρησα αυτονόητο το 2025. :p

Πάντως μου φαίνεται απίστευτο να πρέπει να παρακαλάς για να γίνεις πελάτης τους. Είναι δυνατόν να μην περίμεναν έναν συγκεκριμένο αριθμό αιτήσεων; Ή είναι απλά ανοργάνωτοι;
Δυστυχώς για μένα και τις ανάγκες μου, έχουν ένα καλό προϊόν για την τιμή που προσφέρουν (δεν έχω ενδιαφέρον για τηλεφωνία) και ανυπομονώ να δοκιμάσω επιτέλους την πλήρη οπτική ίνα για πρώτη φορά στη ζωή μου. Όμως, ενώ πριν σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να περιμένω μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, τώρα αυτό είναι αβέβαιο.

Επιπλέον, έχω κουραστεί να καλώ κάθε φορά την εξυπηρέτηση πελατών, γιατί ξέρω ότι θα μου δώσουν την ίδια απάντηση. Οπότε μάλλον θα περιμένω λίγο ακόμα και μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω. :(

snolly
24-01-25, 16:49
Καλησπέρα, Περιστέρι εδώ, 4οροφη πολυκατοικία.

Έχει σκάψει πριν 3-4 μήνες και ο ΟΤΕ αλλά ακόμα δεν δίνει διαθεσιμότητα.

Αν μπει στο κτίριο η ΔΕΗ (για μένα) και ο γείτονας θέλει cosmote τι γίνεται; Φαντάζομαι μια κάθετη καλωδίωση θα έχουμε στην πολυκατοικία.

Ευχαριστώ,

mikgrit
24-01-25, 17:04
Μεθαυριο θα ειναι 30 μερες, μαζι με τις γιορτες, και ειναι κατασκευασμενα τα παντα.
Απομενει η ενεργοποιηση.

Παντως η υπογραφη της συμβασης ειναι ξεχωριστο πραγμα απο την υλοποιηση, οτι κιαν σημαινει αυτο.

Ομως αυτα ειναι αναμενομενα. Ανεξαρτητως τι λενε, το να στρωσει η διαδικασια ενεργοποιησης πελατων, απο την αρχικη αίτηση μεχρι την παραδοση χρειαζεται χρονο, και ειναι δεδομενο οτι θα εχει αστοχιες.
Ουτε 100 πελατες δεν εχουν ενεροποιησει ακομα.

Γεια σου, συγγνώμη αλλά το μήνυμά σου μου είχε ξεφύγει, πιθανότατα επειδή όταν έγραψα και έστειλα το δικό μου, η σελίδα δεν είχε κάνει ανανέωση.

Πάντως, ναι, συμφωνώ ότι είναι απολύτως φυσιολογικό στην αρχή να υπάρχουν προβλήματα (αν και η εταιρεία θα έπρεπε να τα εξαλείψει ή τουλάχιστον να τα μειώσει στο ελάχιστο για να χτίσει από την αρχή μια καλή φήμη).
Ωστόσο, προσωπικά θα περίμενα να υπάρχουν περισσότερο τεχνικά προβλήματα, όπως π.χ. μια βλάβη, καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση ή μια διακοπή του ίντερνετ ή κάτι παρόμοιο. Αν και το συμβόλαιο είναι κάτι ξεχωριστό από την υλοποίηση της υπηρεσίας, μου φαίνεται παράξενο που δεν το έχουν στείλει για να με “κλείσουν” αμέσως ως πελάτη (όχι επειδή είμαι κάτι το σημαντικό ή ξεχωριστό, απλώς για λόγους αριθμών).

Συνεχίζω να πιστεύω ότι οι λόγοι είναι άλλοι. Όπως είπα πριν, μπορεί να πρόκειται για ανοργανωσιά ή κάτι άλλο. Μήπως υπάρχει κάποια ρήτρα που προβλέπει ποινή για αυτούς αν οι εργασίες και/ή η ενεργοποίηση δεν γίνουν εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος από την υπογραφή; Δεν μου φάνηκε να υπάρχει κάτι τέτοιο, αλλά ίσως μου έχει διαφύγει.

netblues
24-01-25, 17:11
Δεν υπαρχει δρακος γενικοτερα. Υπομονη.

Υπαρχουν και κατασκευαστικες βλαβες

jap
24-01-25, 17:42
Κάτι μου θυμίζουν οι παραπάνω περιπτώσεις...

ΠΡΟΣΦΟΡΑ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 (https://www.adslgr.com/forum/threads/101608-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%91-1%CE%B7-%CE%99%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%99%CE%9F%CE%A5-2007)

Προσφορά 1ης Ιουνίου αναμονή ενεργοποίησης και διαδικασίες (https://www.adslgr.com/forum/threads/104364-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-1%CE%B7%CF%82-%CE%99%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82)

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι, είχε κάνει η forthnet μια υποτίθεται τρομερή προσφορά, πήραν πολύ περισσότερες αιτήσεις από όσες φαντάζονταν και ακολούθησε το μπάχαλο μέχρι να τις βάλουν όλες σε μια σειρά και να κάνουν όλα τα γραφειοκρατικά και ενεργοποιήσεις. Εν έτει 2007.

Η Forthnet, μετατρέπει και φέτος την 1η Ιουνίου σε ημέρα ADSL και προσφέρει την ευκαιρία σε κάθε Έλληνα να αποκτήσει την υπηρεσία Forthnet ADSL στην εκπληκτική τιμή των 10 ευρώ το μήνα για έξι μήνες και να απολαύσει broadband ταχύτητες έως και 10 Mbps.

@ ADSLgr.com All rights reserved.