PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με Fritz!



Theodor_K
05-10-07, 20:18
Καλησπέρα σε όλους!

Εδώ και 15 περίπου μέρες αντιμετωπίζω ένα "κουφό" πρόβλημα. Έχω ψάξει μπορώ να πω αρκετά, έχω δοκιμάσει διάφορα, αλλά παρ' όλα αυτά λύση στο πρόβλημα μου δεν έχει βρεθεί...
Για να δούμε μήπως είμαι τυχερός εδώ...

Διαθέτω σύνδεση adsl 4mbps από την Ηellas On Line (στο ιδιόκτητο δίκτυό της) εδώ και μερικούς μήνες. Σαν router χρησιμοποιώ το ενσύρματο Fritz!Box Fon Annex A, το οποίο προμηθεύτηκα από τον ISP μου πέρυσι και από το οποίο έχω μείνει μέχρι στιγμής αρκετά ικανοποιημένος. Είμαι συνδεδεμένος μέσω lan και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα με την ταχύτητα μου.

Όλο το σύστημα μου (κεντρική μονάδα, οθόνη, router, και λοιπά περιφερειακά) τα έχω συδεδεμένα σε ένα πολύμπριζο σαν και αυτό, εδώ και περίπου δύο χρόνια. Το πολύμπριζο δεν είναι ups. Όταν κλείνω το pc κλείνω το πολύμπριζο έτσι ώστε να μην περνάει ρεύμα στον υπολογιστή μου.

Πριν από 10 ημέρες περίπου αντιμετωπίζοντας κάποιο πρόβλημα με την ταχύτητα σερφαρίσματος, και ακολουθώντας τις οδηγίες κάποιου υπαλλήλου της ΗΟL, έκανα ένα firmware upgrade στο router. Από τότε άρχισε και το πρόβλημα...
Ενώ εγκατέστησα το firmware και όλα πήγαν καλά (έβλεπα μέσα από το συνοδευτικό πρόγραμμα του router την σύνδεσή μου στα 4348/766 kBits/s), όταν έκλεισα τον υπολογιστή μου [και το πολύμπριζο], επανεκκινόντας και μπαίνοντας πάλι στο software του fritz μου έδειχνε την σύνδεση στα 2 mbps!!!
Ξαναπέρασα το firmware και μου έδειξε ξανά τα 4 mbps. Ξαναεπιχειρώντας να κάνω τα παραπάνω, αντιμετώπισα πάλι την ίδια κατάσταση...

Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι σήμερα, το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Αν δεν κλείσω το πολύμπριζο και το router έχει συνεχόμενη παροχή ρεύματος δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, είμαι συνδεδεμένος στα 4mbps. Αν το κλείσω και η παροχή ρεύματος στο router σταματήσει, επανεκκινόντας η σύνδεση πέφτει στα 2mbps.
Έκανα κάποιες επικοινωνίες στον ISP μου αλλά λύση δεν μπόρεσα να βρώ...
Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει... Το πολύμπριζο πρέπει να κλείνει για δικούς μου λόγους, αλλά πλέον όποτε γίνεται αυτό υπάρχει σαφώς πρόβλημα...

Οποιαδήποτε βοήθεια θεωρείται πλέον πολύτιμη!
Ευχαριστώ προκαταβολικά!


ps.. Το λειτουργικό μου σύτημα είναι Windows XP!

Theodor_K
06-10-07, 09:28
Kανείς που να έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα ή να έχει καμία ιδέα;

maxorfo
06-10-07, 12:59
Τι χαρακτηριστικά (SNR up/down, attenuation up/down) παρουσιάζει η γραμμή τόσο όταν συγχρονίζει στα 4348/766, όσο και όταν συγχρονίζει στα 2 Μbps ?

Χρησιμοποιείς splitter? Αν ναι, κάνε μιά δοκιμή χωρίς αυτό, να δεις πως συμπεριφέρεται το ρούτερ.

Υποθέτω πέρασες το firmware 06.04.24 ?

ZORO
08-10-07, 12:39
Πολύ περίεργο. Με την τεχνική υποστήριξη της κατασκευάστριας εταιρίας επικοινώνησες; http://www.avm.gr

Theodor_K
08-10-07, 18:24
Τι χαρακτηριστικά (SNR up/down, attenuation up/down) παρουσιάζει η γραμμή τόσο όταν συγχρονίζει στα 4348/766, όσο και όταν συγχρονίζει στα 2 Μbps ?

Χρησιμοποιείς splitter? Αν ναι, κάνε μιά δοκιμή χωρίς αυτό, να δεις πως συμπεριφέρεται το ρούτερ.

Υποθέτω πέρασες το firmware 06.04.24 ?

Aγαπητέ maxorfo τα χαρακτηριστικά που μου ζητάς είναι:

Στα 2mbps
Signal/Noise ratio
Receive direction = 14
Send direction = 14

Line attenuation
Receive direction = 28
Send direction = 13


Στα 4mbps
Signal/Noise ratio
Receive direction = 22
Send direction = 12

Line attenuation
Receive direction = 25
Send direction = 13

Η έκδοση του firmware είναι όντως η 06.04.24...
Σε αυτό που μου λές περί splitter συμβαίνει το εξής παράξενο... Αν συνδεθώ στα 2mpbs αντί για τα 4 mbps και τραβήξω το καλώδιο της σύνδεσης του Internet, μόλις το ξαναβάλω συγχρονίζει κατευθείαν στα 4mbps...
Τι λέτε να φταίει ρε παιδιά:hmm:

sivadws2
08-10-07, 18:31
Κάποια χαλλλλαρή σύνδεση στα καλώδια σου μήπως ????:p
Για κάποιο λόγο αλλάζουν τα χαρακτηριστικά (attenuation και S/N ) στη γραμμή σου και δεν μπορεί να συνδεθεί στα 4 οπότε πέφτει στα 2.
Τα νούμερα που έδωσες είναι σίγουρα σωστά ή μήπως είναι ανάποδα (attenuation στη θέση του S/N)??

maxorfo
08-10-07, 23:25
...........
Σε αυτό που μου λές περί splitter συμβαίνει το εξής παράξενο... Αν συνδεθώ στα 2mpbs αντί για τα 4 mbps και τραβήξω το καλώδιο της σύνδεσης του Internet, μόλις το ξαναβάλω συγχρονίζει κατευθείαν στα 4mbps...
Τι λέτε να φταίει ρε παιδιά:hmm:

Δύο πράγματα μου φαίνονται πολύ περίεργα:
1. Το SNR στο receive direction είναι χαμηλότερο (14 dB) στα 2 Mbps και μεγαλύτερο (22 dB) στα 4 Mbps, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.
2. Είναι το πρώτο Fritz!Box Fon με το συγκεκριμένο firmware, που δεν παρουσιάζει το γνωστό bug του "πλασματικού" line attenuation 64 dB στο receive direction.

Δεν μου είπες όμως, δοκίμασες να το βάλεις κατ' ευθείαν στην πρίζα του τηλεφώνου, χωρίς να παρεμβάλλεται το splitter, για ν' αποκλείσουμε και την πιθανότητα ελαττωματικού splitter?

Επίσης, το attainable rate αλλάζει καθόλου μεταξύ 2 και 4 Mbps?

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.