Επιστροφή στο Forum : Τιμή για σύνδεση μέσω οπτικής ίνας (FTTH) στο σπίτι
Πολλούς κουβαρντάδες παρατηρώ :twisted:
«0 ευρώ εγκατάσταση, 80 ευρώ πάγιο» επέλεξα και μετά το μετάνιωσα... έπρεπε να έχω βάλει «Όλα είναι πολύ ακριβά» :p
Βρε Μαυροβαγγέλη τι πακέτο είναι τούτο; Μας ανατρίχιασες λέμε :scared: :stunned:
σαν οικιακος χρηστης θελεις 128mbps και πολλα ειναι
Ναι, με τέτοια ταχύτητα θα ήμουν ικανοποιημένος :lol: :p
Κι εγώ πιστεύω πως τέτοιες τιμές που έχει η δημοσκόπηση είναι too much... Άμα ήταν στις τιμές του double play της forthnet που είπαν και οι άλλοι, τότε θα το έβαζα, ειδάλλως τζάμπα λεφτά μου φαίνονται τα άλλα. :down:
εαναληθευει οτι η φορθνετ στιs γιορτεs θα αυξησει το upload στο 2play,που ξερετε μπορει να το αφησει ελευθερο οσο πιανει ο καθεναs οπωs εκανε και με το downloading.
αυτα τα συνηθιζει η φορθνετ,για να δουμε.
Θα είναι εξαιρετικά σαγηνευτικό αυτό. Αλλά δυστυχώς δεν έχω καμία διάθεση να γυρίσω στον ΠΟΤΕ ουτε για μία μέρα, αφού αυτό απαιτεί η forthnet για να περάσει αιτήσεις απο χρήστες εναλλακτικών. Ας σοβαρευτούν και τα λέμε.
Εφοσον δεν υπαρχει SLA, ισχυρη κρυπτογραφηση, κτλ απευθυνεται σε οικιακους χρηστες...
Χμμ...μαλλον θα πρεπει να δουμε που βρισκομαστε...α, στην Ελλαδα με σχεδον 650 ευρω βασικο μισθο και ενοικια των 400 ευρω...
ΟΚ.
Εγω δινω 18.5€ τον μηνα για ADSL και πολλα ειναι. 12*18,5= 222 ευρω.
Δηλαδη δινω τα μισα απο οτι δινω στην ασφαλιστικη εταιρια μεσω της οποιας κανω μια ζημια 50.000€ σε ενα αλλο οχημα και ειμαι καλυμμενος. Ετσι για το "κεφι" μου.
Τι θελω να πω, το ADSL ειναι για να κανεις την δουλεια σου και το κεφι σου. Για την δουλεια σου σαν οικιακος χρηστης θελεις 128mbps και πολλα ειναι, για το κεφι σου τα 1024 καλα ειναι (εγω εχω 768).
Για το κεφι μου λοιπον δεν παω σε πακετο ιδιοκτητου δικτυου γιατι θα πληρωνω 3 ευρω παραπανω τον μηνα. Ε δεν τα δινω αυτα τα τρια ευρω, προτιμω 768mbps με 222€ αντι 24mbps με 258€
Γιατι τα ευρω δεν φυτρωνουν στον δρομο...
...αλλά παντα θα υπαρχουν και οι μαλακές...ομαδες ανθρωπων. Ισως εκει πονταρουν καποιοι.
ΥΓ. ανηκουστο αυτο παντως. Αγγιζει τα ορια παραλογισμου, να μην πω εχει περασει η βαρκα...
Έχεις κάποια δίκια για αυτά που λες δε μπορώ να πώ. Αλλά το να συγκρίνεις τώρα μία γραμμή 24mpbs με μία 768kbps(αν και ονομαστικά μόνο, θα είναι τουλάχιστον 5-10 φορές πιο γρήγορη απο τα 768) για 36 ευρώ το χρόνο νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικό.
Για να μη πούμε για τα τηλέφωνα που θα γλύτωνες στη forthnet μέσα στα 36 ευρώ το χρόνο. Εκτός αν προτιμάς τον ΠΟΤΕ που και connex talk να έχεις, αν πάρεις τηλέφωνο τη ξαδέρφη σου που έχει ΟΝ το πληρώνεις κανονικά.
[quote=]ADSL2+ (Annex M) Up 3.5Mbps όχι 2.5
Και μας δίνουν 0,5 και 1? Και τι θέλουν τώρα το ευχαριστώ? Φτου τους! :down:
ps Κάτι έκανα με την παράθεση και δε βγήκε καλά.
καταρχας ολες οι παραπανω τιμες ειναι πανακριβες για τον ελληνα του μεσου μισθού...αποκλειεται οι πιο πολλοι απο εμας να πληρωναν τοσα...
Εγω θα εδινα οσο-οσο, μεχρι και δανειο θα επαιρνα!
μεχρι και δουλεια στον ανεργο αλλοδαπο πληθυσμο θα εδινα,
να μου την κρατανε
στον αερα, για να μην λασπωνεται το χειμωνα,
και να μου την τιναζουν
για να μη σκονιζεται.
Γεια σου ρε ΚARAVAGO με τα ωραια σου! :drunk::smoke:
poll.
globalnoise
03-11-07, 19:55
Αφού αφαιρείς όλα τα πλεονεκτήματα της οπτικής τότε το "FTTH" είναι απλά για μόστρα. Οπότε θεωρώ όλες τις επιλογές ακριβές.
Ο karavagos είναι psycho και εμείς καθόμαστε και τον "ταϊζουμε" υλικό να έχει να γουστάρει:p
Βασικα εγω δεν 8α εδινα μια αλλα 8α αλλαζα χωρα 8α πηγενα να μα8ω ιαπονικα και που με ειδατε μετα.bb ελλαδα.Ειναι ακριβα και τα 500 ευρω αλλα και τα 50/μηνα εξαλου αν μεινεις στο δυκτιο τους για 2-3χρωνια κανουν αποσβεση πιστεβω επομενος 8α πρεπει να ειναι δωρεαν εγκατασταση και 30-35ευρωπουλα τον μηνα.
yianniscan
04-11-07, 16:49
karavago εσύ προχώρα κι άστους να λένε. Πολύ καλό το θέμα της δημοσκόπησης, Ξέρεις τι κάνεις εσύ. :whistle:
Γιατι να θελει καποιος περισσοτερα λεφτα απο οτι δινει στο adsl για να παρει λιγοτερη ταχυτητα?
Γιατι να θελει καποιος περισσοτερα λεφτα απο οτι δινει στο adsl για να παρει λιγοτερη ταχυτητα?
Περισσότερο upload. Επίσης, μπορεί να έχει μεγάλη απόσταση από το κέντρο του ΟΤΕ και να μην πιάνει ούτε 5 Mbit.
1-2 ms 1ο-2o hop :p
Είναι και αυτό (τεράστια διαφορά από το χαλκό, τουλάχιστον για τους gamers).
Σε περίπτωση FTΤH, θα έδινα μέχρι 80 ευρώ το μήνα, όσα ακριβώς δίνω και τώρα για 2 γραμμές που έχω (ΟΤΕ με 4 mbps & 4net soho).
Προσωπική άποψη πάντα και σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός.
εγω λεω οτι ειναι υποχρεωση τουs να δωσουν μεγαλυτερο upload.
μπορουν να κανουν π.χ στο δικτυο τηs φορθνετ και αλλο ενα πακετο που να δινουν με λιγα παραπανω ευρω 24/3,5 με annex m.
να υπαρχει δηλαδη το απλο πακετο με τα 24/512 και το αλλο με 24/3,5 και να διαλεγει ο καθεναs τι θελει.
Aν συγκρίνεις με το FIOS της VERIZON δεν θα έδινα πάνω από 35€ το μήνα και όχι κανένα ιδιαίτερο κόστος εγκατάστασης.
http://www22.verizon.com/content/consumerfios/packages+and+prices/packages+and+prices.htm
αρα .... too expensive !!!!
telumentil
05-11-07, 20:11
Δεν ξέρω για την υπόλοιπη Ελλάδα, (πολλά αυτοκίνητα, ρούχα σχεδιαστών, τηλεοράσεις που στέκονται άνετα σε σινεμά) αλλά για μένα είνα όχι απλώς ακριβά είναι απλησίαστα όλα τα πακέτα.
ενταξει,40 ευρω τον μηνα και δωρεαν τηλεφωνο ,δεν ειναι ακριβο.
νομιζω οτι ειναι αρκετα ακριβα, αλλα οτι πληρωνεις περνεις λενε.
το μελλον θα δειξει.
yianniscan
08-11-07, 00:47
εγω λεω οτι ειναι υποχρεωση τουs να δωσουν μεγαλυτερο upload.
μπορουν να κανουν π.χ στο δικτυο τηs φορθνετ και αλλο ενα πακετο που να δινουν με λιγα παραπανω ευρω 24/3,5 με annex m.
να υπαρχει δηλαδη το απλο πακετο με τα 24/512 και το αλλο με 24/3,5 και να διαλεγει ο καθεναs τι θελει.
Δυστυχώς δεν έχουν καμία υποχρέωση, αφού δρουν μέσα σ' ελεύθερη αγορά, και δεν τους επιβάλλει κανείς τέτοια υποχρέωση.
Οπτικη ινα στο σπιτι? Ας ερθει πρωτα η οπτικη ινα και στις υπολοιπες περιοχες για να μπουμε στο ιδιοκτητο των εταιριων και να φυγουμε απο τον ΟΤΕ και μετα το συζηταμε. Γιατι ως τωρα και παγιο ΟΤΕ πληρωνουμε και ταχυτητες ADSL2+ δεν απολαμβανουμε. Η οπτικη ινα στο σπιτι δεν προκειται να προσφερει τιποτα παραπανω εκτος αν ειναι 100/10 Mbps (βλεπε Γαλλια, Ιαπωνια). Τοτε μονο το P2P θα παρει φωτια! Τι να το κανεις να κατεβαζεις με ταχυτητες ανω των 24 Mbps οταν με τις υπαρχουσες υποδομες δεν μπορεις να ανεβασεις πανω απο 1 Mbps?
σωστωτατοs.
υπο τιs παρουσεs συνθηκεs η φορθνετ πρεπει αναγκαστικα να ανεβασει το upload λογω ανταγωνισμου.
η HOL εχει ηδη 24/1 στα 34,εαν δεν κανω λαθοs.
οποτε πρεπει να απαντησει η φορθνετ με την ιδια η καλυτερη προσφορα [αs πουμε οσο σηκωνει η γραμμη του καθενοs και στο upload].
I do not care!
Ας δωσουνε ποιοτικοτερο adsl (αποσυνδέσεις, upload κλπ) και θα ειμαστε κατα 90% ευχαριστημένοι.
100% οχι γιατι παντα υπαρχουν και μερικοι "γκρινιάρηδες" ...
:p
Δεν έχω πρόβλημα ακόμη με το bandwidth, είτε ανεβάζω είτε κατεβάζω δεδομένα. Όταν κορεστεί, τότε θα σκεφτώ αλλαγή από χαλκό σε οπτική ίνα.
Mouse Potato
20-11-07, 03:32
Να την δω σε άλλα forum άλλων xωρών με υποδομές να πω ναι.... :p:p Κατά τ' άλλα προτότυπη δημοσκόπηση... :worthy::worthy:
Δεν έχει απάντηση που να με καλύπτει.
Θα έδινα έως 300 για εγκατάσταση και 37,90 ευρώ πάγιο:p
Καλή τιμή αυτή θα σε προτιμήσω. :)
Τώρα σοβαρά, Ναι, σε λίγα χρόνια θα μας δίνουν σύνδεση με οπτική ίνα. Είναι υποχρεωμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείτε την Δανία, έκανε την αρχή. Εμείς σαν βλάκες ? προτιμήσαμε ADSL πρώτα και μετά να βάλουμε οπτική ίνα, ενώ η τεχνολογία ADSL χρησιμοποιείται σε υπάρχοντα δίκτυα.
Σκάψαμε όλη την Ελλάδα για φωταέριο και μπορούσαμε να περάσουμε μια οπτική ίνα και ένα καλώδιο μεταφοράς ρεύματος μαζί, ώστε να έχουμε υπόγειο δίκτυο, όπως μας υποχρεώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από τώρα.
Αλλά υπάρχουν και οι μίζες. Ποιος θα τα πάρει; Άλλο 1 μίζα και άλλο 10.
παντωs απο οτι εχω δει ,σκαβουν συνεχεια και προετοιμαζονται.
για να δουμε.
Καλή τιμή αυτή θα σε προτιμήσω. :)
Τώρα σοβαρά, Ναι, σε λίγα χρόνια θα μας δίνουν σύνδεση με οπτική ίνα. Είναι υποχρεωμένοι από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείτε την Δανία, έκανε την αρχή. Εμείς σαν βλάκες ? προτιμήσαμε ADSL πρώτα και μετά να βάλουμε οπτική ίνα, ενώ η τεχνολογία ADSL χρησιμοποιείται σε υπάρχοντα δίκτυα.
Σκάψαμε όλη την Ελλάδα για φωταέριο και μπορούσαμε να περάσουμε μια οπτική ίνα και ένα καλώδιο μεταφοράς ρεύματος μαζί, ώστε να έχουμε υπόγειο δίκτυο, όπως μας υποχρεώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση από τώρα.
Αλλά υπάρχουν και οι μίζες. Ποιος θα τα πάρει; Άλλο 1 μίζα και άλλο 10.
Που ακριβώς υποχρεώνει η ΕΕ για οπτική ίνα;
Mouse Potato
20-11-07, 16:00
Που ακριβώς υποχρεώνει η ΕΕ για οπτική ίνα;
Heh. Who knows?? "Konenas" knows... :p
Παιδιάαα πείτε και σε μένα το φτωχό, τι ακριβώς είναι η οπτική ίνα;;;
Το πάτησα στο γλωσσάρι και μου έβγαλε για απάντηση το Ethernet...??? δεν είναι αυτό, είναι;;;:oops:
Οπτική ίνα = φως = Ανάσταση
http://www.techteam.gr/index.php?act=kb&article=263
Αστραπιαία ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέχρι το σπίτι! (FFTH = Fiber From The Home).
:)
Οπτική ίνα = φως = Ανάσταση
οχι μονο..ασφαλεια + απαλλαγη θορυβου:oneup:
Μάαααλιστα! Πολύ κατατοπιστικό το άρθρο konenas...τώρα καταλαβαίνω γιατί έχει τέτοιες τιμές στην εγκατάσταση...πρέπει να ξανακαλωδιωθούμε!! Δεν θα άρεσε καθόλου αυτό στη μάνα μου, χαχα!!!!
Πάντως υποθέτω ότι όλοι θα προτιμούσαν το χαμηλότερο κόστος εγκατάστασης και το χαμηλότερο πάγιο!! Εγώ προσωπικά δεν θα πλήρωνα τόσα...μέχρι 20 ευρώ το μήνα καλά είμαι! Αλλά για κάποιον που ασχολείται πολύ, γιατί όχι; Αν και μάλλον είναι λίγο νωρίς να εμπιστευτείς κάτι τέτοιο στην Ελλάδα!
Από ακτινοβολία πως τα πάει η οπτική ίνα;; Γιατί και τα κλασσικά καλώδια μας ζαλίζουν και το ασύρματο...:rolleyes:
Όλα γίνονται μέσα στο καλώδιο.
100% ΧΩΡΙΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ακτινοβολία!
Ταχύτητες αστραπής.
Όλοι ΕΝΑ δίκτυο. Δεδομένα, τηλέφωνο, μουσική, τηλεόραση.
οπτική ίνα θα έδινα το 500άρικο αν στα 50 περιελάμβανε τηλέφωνο και τηλεόραση.
θεωρώ τις τιμές των δορυφορικών και του τηλεφώνου γδάρσιμο παντελώς.
Αν κάποιος πάρει δορυφορική tv, και internet και δύο αριθμούς τηλεφώνου πρέπει να πουλήσει και το βρακί του.
Στην Αγγλία ήταν το ½ των χρημάτων το 2003 και τα είχα σε κωμόπολη με 10,000 κατοίκους!
Τηλέφωνο VoIP θα έχεις ούτως ή άλλως και μάλιστα εικονοτηλέφωνο, ή με ακόμα 15 ευρώ θα έχεις και κλήσεις δωρεάν σε σταθερά (i-call) Ελλάδας και εξωτερικού.
Όσο για τηλεόραση ή video on demand χμμμ. Τα δωρεάν μπορείς να τα έχεις.
Ραδιόφωνο πχ θα έχεις και κανένα dvd αν θες να κατεβάσεις δεν θα περιμένεις.
Από το να πληρώνεις 40 ευρώ για τηλέφωνο και internet και να μην έχεις τίποτα...φτου πάλι κόπηκε η σύνδεση:)
Πολύ ωραίες οι ταχύτητες...αλλά ο δικός μου ο κακομοίρης (ο υπολογιστής) ό,τι ταχύτητα και να του δώσεις αυτός πάει με τη δικιά του!!! :)
ακομα ειναι πολλα να γινουν πριν την οπτικη ινα.
σε βαθοs 5ετιαs το βλεπω.
θα προτιμουσα να πηγαινα πισω Σουηδια 100κατω/3 πανω με 25 ευρω το μηνα.
θα προτιμουσα να πηγαινα πισω Σουηδια 100κατω/3 πανω με 25 ευρω το μηνα.
Καλό είναι αυτό; :hmm:
Δες αυτό (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=166150) :p
Σουηδία Δανία Πολωνία κλπ - έχει κρύο εκεί πέρα 8 μήνες τον χρόνο.
Έλεγα και γω να μετακομίσω αλλά προτιμώ την ζέστη τελικά και 1Kbps upload / 2kbps download, αλλά 6 μέρες ήλιο / 1 μέρα συννεφιά χειμώνα - καλοκαίρι.
Ποιος είναι για δημοσκόπηση : πολλά GBps ή πολύ ήλιο;
Παντως τελευταια φορα που κοιταξα, ο ηλιος δεν ειναι ανασχετικος παραγοντας αναπτυξης FTTH υποδομων :p, αρα.. γιατι οχι και τα 2?
Παντως τελευταια φορα που κοιταξα, ο ηλιος δεν ειναι ανασχετικος παραγοντας αναπτυξης FTTH υποδομων :p, αρα.. γιατι οχι και τα 2?
Φυσικά και είναι, γιατί σε «κλείνει» στο σπίτι. ;)
Για μεσογειακές ηλιόλουστες χώρες χρειαζόμαστε έναν συνδυασμό 4G/LTE + PDA mobile... έτσι είναι ο Έλληνας, τι να κάνουμε. :whistle:
Άσε που δεν θέλουμε και καλώδια.
Μας θυμίζουν τον Προμηθέα δεσμώτη.;)
Άσε που δεν θέλουμε και καλώδια.
Μας θυμίζουν τον Προμηθέα δεσμώτη.;)
Στο γραφείο μας δεν τα θέλουμε. :p (Γι' αυτό είναι τόσο δημοφιλείς οι ασύρματοι routers.)
Στο γραφείο μας δεν τα θέλουμε. :p (Γι' αυτό είναι τόσο δημοφιλείς οι ασύρματοι routers.)
Ναι μέχρι να βγάλουμε και μεις κερατάκια.
Είναι το πρότυπό μας.
ΟυΦ ΟΥΦ ΟΥΦΟ.:twisted:
Οπτική ίνα και ξερό ψωμί.
Το μέλλον είναι εδώ.
Τα ασύρματα είναι για τους πωλητές και για εκείνους που δουλεύουν στην παραλία (πόσους είδα φέτος δεν λέγεται :) ).
Καταρχήν καλησπέρα σε όλους!!!!! Πρώτο post γαρ!:p
Πάνω από 40 ευρώ δε θα δινα με τίποτα και αυτό για τώρα που στην Ελλάδα είναι καινούργια η σχετική τεχνολογία. Αν με ρώταγες σε κανα δυο χρόνια... :hmm: μαλλον θα με ρώταγες για άλλη τεχνολογία. :rolleyes:
Ναι μέχρι να βγάλουμε και μεις κερατάκια.
Είναι το πρότυπό μας.
ΟυΦ ΟΥΦ ΟΥΦΟ.:twisted:
Υπερβολές. :p
Οπτική ίνα και ξερό ψωμί.
Το μέλλον είναι εδώ.
Τα ασύρματα είναι για τους πωλητές και για εκείνους που δουλεύουν στην παραλία (πόσους είδα φέτος δεν λέγεται :) ).
:lol: :up:
yianniscan
28-01-08, 05:18
Η διασύνδεση δικτύων χρησιμοποιώντας το μέσο της οπτικής ίνας, είναι μονόδρομος για τις συνδέσεις μεγάλης χωρητικότητας, σε ορίζοντα 7-10 χρόνων.
@ ADSLgr.com All rights reserved.