Επιστροφή στο Forum : Τιμή για σύνδεση μέσω οπτικής ίνας (FTTH) στο σπίτι
Μόνο και μόνο που θα μειωθούν τα ping θα πλήρωνα και 500 για εγκατάσταση και 50ευρω πάγιο
Ολα ειναι πολυ ακριβα.....;)
Ολα ειναι πολυ ακριβα.....;)
Το ακριβό είναι σχετικό.
Προχθές είδα σε μια φτωχογειτονιά κάποιο να μπαίνει στο σπίτι του, σε ένα δρόμο τόσο στενό, που δεν χώραγε να ανοίξουν οι πόρτες απ' το αμάξι του (Mazda RX8).
:rolleyes:Εσύ τι αμάξι έχεις;
Κατσε να έρθει η οπτική ίνα στα σπίτια κι μετά συζητάμε .
Το ακριβό είναι σχετικό.
Προχθές είδα σε μια φτωχογειτονιά κάποιο να μπαίνει στο σπίτι του, σε ένα δρόμο τόσο στενό, που δεν χώραγε να ανοίξουν οι πόρτες απ' το αμάξι του (Mazda RX8).
:rolleyes:Εσύ τι αμάξι έχεις;
FORD..... ESCORD.....
Χωραει παντου......:p
εδω δεν εχουμε ακομα καλο χαλκινο.οπτική ίνα θα βαλουνε?:hmm:
Παντως απ'το να βαλουνε καινουριο χαλκινο, καλυτερα να βαλουνε οπτικη. ;)
Mouse Potato
29-02-08, 06:12
Παντως απ'το να βαλουνε καινουριο χαλκινο, καλυτερα να βαλουνε οπτικη. ;)
:oneup: :worthy:
Χμμμ μη σου πω ότι προσωπικά προτιμώ να χω χαλκό τώρα παρά fiber πριν κλείσω τα μάτια μου :p
Καλα εχει γινει και πιο κουφο. Υπαρχουν περιοχες με ONU και μετα πρεπει να ξαναγινει* χαλκος για να παρουν adsl :wall::wall::wall:
* οχι να ξηλωθει η οπτικη και να βαλουν παλι χαλκο, απλα με μετατροπη.
Καλα εχει γινει και πιο κουφο. Υπαρχουν περιοχες με ONU και μετα πρεπει να ξαναγινει* χαλκος για να παρουν adsl :wall::wall::wall:
* οχι να ξηλωθει η οπτικη και να βαλουν παλι χαλκο, απλα με μετατροπη.
Λεξικό:
Η Ευρυζωνικότητα (νέα λέξη με ορισμό="?")
Της Ευρυζωνικότητας
Την Ευρυζωνικότητα
Ω! Ευρυζωνικότητα
Η ποιότητα (παλαιά λέξη όλοι την ξέρουμε)
Της ποιότητας
Την ποιότητα
Ω! ποιότητα
Ω! :worthy:
εδω δεν εχουμε ακομα καλο χαλκινο.οπτική ίνα θα βαλουνε?:hmm:
Εντελώς άσχετα πράγματα.
Λεξικό:
Η Ευρυζωνικότητα (νέα λέξη με ορισμό="?")
Της Ευρυζωνικότητας
Την Ευρυζωνικότητα
Ω! Ευρυζωνικότητα
Η ποιότητα (παλαιά λέξη όλοι την ξέρουμε)
Της ποιότητας
Την ποιότητα
Ω! ποιότητα
Ω! :worthy:
Ειπαμε, εμεις ειμαστε ευρυζωνικοποιημενοι :whistle:
Ειπαμε, εμεις ειμαστε ευρυζωνικοποιημενοι :whistle:
Επειδή φάγαμε πολύ, μας έφτιαξαν ευρεία ζώνη. :whistle:
Δηλαδή τα πήραμε χοντρά και ποιήσαμε την νύσσαν.
Μπορει η οπτικη ειναι να χρησιμοποιηθει για dsl συνδεση?
Τεχνικος του οτε μου ειπε σημερα οτι δεν γινεται....
Οντως δεν γινεται. Το dsl δουλευει με το χαλκινο καλωδιο.
Οντως δεν γινεται. Το dsl δουλευει με το χαλκινο καλωδιο.
Ευχαριστω φιλε...Οποτε δεν βλεπω τον λογο για τετοια 'αναστατωση'...καταλαβενω οτι στην μεταφορα φωνητικων εντολων ειναι καλυτερη η οπτικη ειναι αλλα απ την στιγμη που κανω την δουλιτσα μου με το χαλκο γιατι να τ αλλαξω...(?)
Συμφερον μονο οι εταιριες εχουν...αλλα σαν οικιακος χρηστης δεν βλεπω το που θα με βοηθησει..
Ευχαριστω φιλε...Οποτε δεν βλεπω τον λογο για τετοια 'αναστατωση'...καταλαβενω οτι στην μεταφορα φωνητικων εντολων ειναι καλυτερη η οπτικη ειναι αλλα απ την στιγμη που κανω την δουλιτσα μου με το χαλκο γιατι να τ αλλαξω...(?)
Συμφερον μονο οι εταιριες εχουν...αλλα σαν οικιακος χρηστης δεν βλεπω το που θα με βοηθησει..
Γιατί εδώ μιλάμε για γραμμές FTTx (http://en.wikipedia.org/wiki/Ftth) και όχι για xDSL ;)
Γιατί εδώ μιλάμε για γραμμές FTTx (http://en.wikipedia.org/wiki/Ftth) και όχι για xDSL ;)
:respekt:
...αλλα σαν οικιακος χρηστης δεν βλεπω το που θα με βοηθησει..
Εφόσον υπάρχουν γραμμές με οπτικές ίνες, οι τιμές για ADSL θα πέσουν. Βοηθάει λίγο έ; :)
Εφόσον υπάρχουν γραμμές με οπτικές ίνες, οι τιμές για ADSL θα πέσουν. Βοηθάει λίγο έ; :)
Οχι λιγο..αρκετα..αρκει ο ανταγωνισμος..να δουλεψει προς το συμφερον μας...:)
Μήπως έχουμε ένα αναλυτικό πίνακα για τις περιχοές εκτός Αττικής για να πάρουμε μια ιδέα στις περιοχές αυτές, ήδη γνωρίζω για Πάτρα, Καλαμάτα που ολοκληρώθηκε το κύριο μέρος και για Αμαλιάδα και φυσικά Σπάρτη.
Καλα μιλάμε πολλοί είστε έτοιμοι να σας πιασουνε τον ΚΩΛΟ χωρίς αστεράκια!!!!!!
Στη Γαλλία η Free δίνει 100Mbit /50Mbit οπτική ίνα με ΟΛΑ πληρωμένα Δωρεάν τηλέφωνα σε 49 χώρες και Δωρεάν τηλεόραση High Definition σε 2 τηλεοράσεις όλα με 29.99Ε ΧΩΡΙΣ κόστος εγκατάστασης.
Να και η ανακοίνωση http://www.iliad.fr/en/presse/2007/CP_310807_FTTH_eng.pdf
Μάλιστα αυτή είναι η αρχική τιμή με το δίκτυο να αναμένεται να καλύψει την Γαλλία μέχρι το 2012....κοινώς μιλάμε για ΑΡΧΙΚΗ προσφορα, ούτε συνδρομητές περιμένουν για να μειώσουν το κόστος ούτε ανταγωνισμό ούτε τίποτα.
Αν κάποιος πάροχος σκέφτεται να βγάλει τέτοια προσφορά σε FΤTH ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ.
ΔΕΝ βάζουμε φυσικό αέριο....FTTH βάζουμε......ΕΛΕΟΣ
Mouse Potato
14-03-08, 14:13
Στη Γαλλία η Free δίνει 100Mbit /50Mbit οπτική ίνα με ΟΛΑ πληρωμένα Δωρεάν τηλέφωνα σε 49 χώρες και Δωρεάν τηλεόραση High Definition σε 2 τηλεοράσεις όλα με 29.99Ε ΧΩΡΙΣ κόστος εγκατάστασης.
:cry: :cry::cry: :cry:
Αν κάποιος πάροχος σκέφτεται να βγάλει τέτοια προσφορά σε FΤTH ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ.
+1.000.000
:respekt:
Καλα μιλάμε πολλοί είστε έτοιμοι να σας πιασουνε τον ΚΩΛΟ χωρίς αστεράκια!!!!!!
Μάλιστα αυτή είναι η αρχική τιμή με το δίκτυο να αναμένεται να καλύψει την Γαλλία μέχρι το 2012....κοινώς μιλάμε για ΑΡΧΙΚΗ προσφορα, ούτε συνδρομητές περιμένουν για να μειώσουν το κόστος ούτε ανταγωνισμό ούτε τίποτα.
H Free ήδη βγάζει κέρδος από τα LLU της, και έτσι την παίρνει να επιδοτεί το πέρασμα συνδρομητών σε FTTH. Στην Ελλάδα όχι κέρδος δε βγάζουν, αλλά μπαίνουν μέσα με τα μπούνια. Επομένως ή που θα περιμένουμε να βγάλουν κέρδη από το LLU πριν δώσουν FTTH, ή θα μας το δώσουν νωρίτερα αλλά το κόστος της εγκατάστασης θα πρέπει να το πληρώσουμε εμείς (ναι, θα έδινα 300 ευρώ).
Επίσης η Free καλύπτει μια συνοικία του Παρισιού όλη κι όλη. Σου διέφυγε ίσως αυτό.
Mouse Potato
14-03-08, 17:44
H Free ήδη βγάζει κέρδος από τα LLU της, και έτσι την παίρνει να επιδοτεί το πέρασμα συνδρομητών σε FTTH. Στην Ελλάδα όχι κέρδος δε βγάζουν, αλλά μπαίνουν μέσα με τα μπούνια. Επομένως ή που θα περιμένουμε να βγάλουν κέρδη από το LLU πριν δώσουν FTTH, ή θα μας το δώσουν νωρίτερα αλλά το κόστος της εγκατάστασης θα πρέπει να το πληρώσουμε εμείς (ναι, θα έδινα 300 ευρώ).
Επίσης η Free καλύπτει μια συνοικία του Παρισιού όλη κι όλη. Σου διέφυγε ίσως αυτό.
Κι εγώ θα έδινα 300ευρώ... :oneup: Πόσο είναι όμως το Παρίσι ολόκληρο :hmm:
Το θέμα δεν είναι η εγκατάσταση, αυτή πληρώνεται μια και μοναδική φορά.
Με την μηνιαία χρέωση :
40 x 12 = 480 για ίσως 4Mbps από πΟΤΕ και άλλους ενώ λένε 24
ή
300 + 30 x 12 = 660 για 50Mbps
Εγώ προτιμώ το δεύτερο, γιατί θα ξέρω τι πληρώνω. Θα έχω και δωρεάν τηλεόραση και τηλέφωνο, όχι κοψίματα και "τι είπες;"
ενταξει εαν ειναι να δωσειs μια φορα το 300.
αλλα μετα 30 τον μηνα για να τα εχειs ολα,λιγα δεν ειναι;
Ανάλογα, αν κρίνουμε από τις τιμές Παρισίου ή από τιμές Κολωνακίου.
Η γνώμη μου είναι ότι ότι πληρώνεις παίρνεις.
Αν θέλεις 50 και σου λένε "24 είναι καλά" και λες "ναι καλά είναι" αλλά σου δίνουν 4 και πολλά σου είναι τότε ...
Με τις οπτικές δεν θα υπάρξει αυτό. 50 σου λένε 50 θα είναι. 100 .. 100 και 100 θα πληρώνεις. Όχι αυτό το μπάχαλο. Φτάνει πιά. Πληρώνω δυο γραμμές με 24 και έχω το πολύ 4 + 7 = 11.
Για ξαναδιάβασε το post Μου το λέω ξεκάθαρα.
Για ξαναδιάβασε το post Μου το λέω ξεκάθαρα.
Ποιό από όσα έγραψα λες ξεκάθαρα;
Επειδη ειμαι αντι- καταναλωτικος τυπος θα τους εδινα το πολυ 20 με 25 ευρω το μηνα και για τελος εγκαταστασης 0 .Ο λογος ειναι οτι οι εφαρμογες για αυτες τις ταχυτητες μου ειναι αδιαφορες τι να την κανω τετοια ταχυτητα?
imperialdemon
16-03-08, 22:40
Μεχρι 50 ευρω εγκατασταση αφου θα θελουμε και αλλα 150 ευρω για κανα καλο modem,και 20 - 30 συνδρομη.
[+=]Neo_Geo{Ech13}
17-03-08, 19:08
Παντως εχουνε μπερδεψει μερικοι την οπτικη με το εγγυημενο b/w...Δεν το λεω για να προσβαλλω κανεναν αλλα δεν προκειται να δωσουν 1/1 contention ratio στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, απλα θα εχουμε uber low pings πρωτο hop και μηδενικα σχεδον errors. Παραεξω θα ναι μια αλλη ιστορια.
psytransas
19-03-08, 14:14
To πολυ 150 για την εγκατασταση και το πολυ 30/μηνα για ταχυτητες τουλαχιστον 50/10 Μbit
anaksagoras
29-03-08, 17:47
τιποτα...θα το υποκλεψω απο το γειτονα :rofl:
If we see FTTH in our life time, then we will PARTY!!!!:oneup::worthy:
But I do not think so!!!:whistle::hmm::p
miltmaster3
29-03-08, 22:12
50 euro εγκατασταση 30 παγιο
Ρε παιδιά μια τεχνική ερώτηση για το FTTH. Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τπτ στην καλωδίωση των σπιτιών. Απλά θα τοποθετείται ένας οπτικός μετατρόπεας σήματος σε ηλεκτρικό και το αντίστροφο. Έτσι δεν είναι;
Ρε παιδιά μια τεχνική ερώτηση για το FTTH. Φαντάζομαι ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τπτ στην καλωδίωση των σπιτιών. Απλά θα τοποθετείται ένας οπτικός μετατρόπεας σήματος σε ηλεκτρικό και το αντίστροφο. Έτσι δεν είναι;
Στο FTTB σίγουρα γίνεται μετατροπή· για το καθαρό FTTH δεν ξέρω.
Τα contention ratios ισχύουν και στην περίπτωση του FTTH;
Πάντα υπάρχουν contention ratios (με εξαίρεση τις μισθωμένες γραμμές), και σε κάποιες υλοποιήσεις του FTTH είναι χειρότερα τα πράγματα γιατί μοιράζεσαι το bandwidth και με τη γειτονιά - κάπως έτσι πάει και διορθώστε με αν κάνω λάθος.
50 euro εγκατασταση 30 παγιο
A, δηλαδή το θέλεις φθηνότερο από όσο δίνουμε τώρα για το double play μέσω ADSL. :worthy:
Φυσικά και ισχύουν, φαντάζεσαι να έχει ο πάροχος 1000 πελάτες με 100 Μbps και να πρέπει να έχει γραμμή 100 Gbps για να τους καλύπτει; :eek:
Πάντα υπάρχουν contention ratios (με εξαίρεση τις μισθωμένες γραμμές), και σε κάποιες υλοποιήσεις του FTTH είναι χειρότερα τα πράγματα γιατί μοιράζεσαι το bandwidth και με τη γειτονιά - κάπως έτσι πάει και διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Δε μοιράζεσαι το bandwidth με τη γειτονιά με τον τρόπο που αυτό γίνεται στο cable Internet (όπου υπάρχει συγκεκριμένο bandwidth ανά cluster, και καθώς μπαίνουν χρήστες το δίκτυο φρακάρει).
Φαντάζομαι μπερδεύεσαι επειδή στο PON (που είναι η πιο διαδεδομένη τεχνολογία για FTTH) φτάνει μια γραμμή μέχρι ένα σημείο και μετά μοιράζεται σε έως 32 ή έως 64 χρήστες. Ωστόσο στο PON αυτός ο αριθμός χρηστών είναι συγκεκριμένος, επομένως η εταιρία ξέρει εξαρχής πόσο μπορεί να δώσει στον έναν χρήστη, και έτσι το bandwidth του δεν το μοιράζεται με άλλους.
Το contention γίνεται πιο πέρα.
http://www22.verizon.com/content/consumerfios/
Οποιος θέλει να λύσει απορίες ας κάνει μια βόλτα από αυτό.
Aποψη μου είναι πως οι τιμές στην Ελλάδα θα είναι τσιμπημένες τουλάχιστον κατά 30% και ότι θα χρεώνουν "τσουχτερά" εγκατάσταση ΤΟΥΛAΧΙΣΤΟΝ όσο πληρώναμε το 2003 για τις πρώτες adsl - τόσο γρήγορα ξεχνάμε τα 200+ euro που δίναμε τότε για το (υποχρεωτικό) jetspeed και τα τέλη σύνδεσης? :whistle:
Και ναι φυσικά και το FTTH δεν είναι για όλους... ΚΑΜΙΑ νέα τεχνολογία δεν είναι για όλους όταν πρωτοπαρουσιάζεται.
Και λογικό είναι να είναι ΠΟΛΎ πιο ακριβό από ADSL... το 5/2 το δίνει προς 43$ ... δηλαδή 27euro+30% 35euro... με το 15/15 να φτάνει στα 55euro περίπου, νομίζω καθόλου παραλογες τιμές αν θυμηθούμε τις τιμές adsl πριν 2 μόλις χρονια
http://www22.verizon.com/content/consumerfios/
Οποιος θέλει να λύσει απορίες ας κάνει μια βόλτα από αυτό.
Aποψη μου είναι πως οι τιμές στην Ελλάδα θα είναι τσιμπημένες τουλάχιστον κατά 30% και ότι θα χρεώνουν "τσουχτερά" εγκατάσταση ΤΟΥΛAΧΙΣΤΟΝ όσο πληρώναμε το 2003 για τις πρώτες adsl - τόσο γρήγορα ξεχνάμε τα 200+ euro που δίναμε τότε για το jetspeed και τα τέλη σύνδεσης? :whistle:
Και ναι φυσικά και το FTTH δεν είναι για όλους... ΚΑΜΙΑ νέα τεχνολογία δεν είναι για όλους όταν πρωτοπαρουσιάζεται.
5 ολόκληρα megabit;;; wow :p
Ερωτήματα για το FTTH:
-Γιατί κάποιος ιδιώτης να θέλει πάνω 24/2 Mbits για το σπίτι του; Δεν είναι λίγο άχρηστο το FTTH (με την προϋπόθεση ότι θα αναβαθμιστούν/πολλαπλασιαστούν τα dslams); Αφού μας υπερκαλύπτει ο χαλκός...
-Αν δεν γίνει το FTTH για πιο γρήγορες συνδέσεις τότε ποιό το νόημα;
Και το ενδιαφέρον ερώτημα που τίθεται για το FTTH:
-Γιατί κάποιος ιδιώτης να θέλει πάνω 24/2 Mbits για το σπίτι του; Δεν είναι λίγο άχρηστο το FTTH (με την προϋπόθεση ότι θα αναβαθμιστούν/πολλαπλασιαστούν τα dslams);
-Αν δεν γίνει FTTH για πιο γρήγορες συνδέσεις τότε ποιό το νόημα;
Γιατί θέλει το κάτι παραπάνω, απο τα 24/1.5, μπορεί να θέλει παραπάνω Up πχ 10/10, ακόμα η οπτική θα είναι και κάτι που θα φέρει και νέες υπηρεσίες.
Κάποτε κάποιοι λέγανε 640kb είναι αρκετά :p
Ερωτήματα για το FTTH:
-Γιατί κάποιος ιδιώτης να θέλει πάνω 24/2 Mbits για το σπίτι του; Δεν είναι λίγο άχρηστο το FTTH (με την προϋπόθεση ότι θα αναβαθμιστούν/πολλαπλασιαστούν τα dslams);
-Αν δεν γίνει το FTTH για πιο γρήγορες συνδέσεις τότε ποιό το νόημα;
Γιατί τα 24/1 ή τα 24/3,5 στο annex M δεν είναι εγγυημένα αλλά εξαρτώνται από την απόσταση σου από το κέντρο και την ποιότητα του χαλκού, και φυσικά μιλάμε για μεγαλύτερες ταχύτητες κατά κύριον λόγο, που μπορέσουν να φέρουν καλύτερο περιεχόμενο ;)
Το να έδινα 300€ για την εγκατάσταση θα τα έδινα αλλά πάνω από 40-50 € τον μήνα δεν πρόκειται να έδινα για κανέναν λόγο, μιλάμε για μεγάλο ποσό αν αναλογιστεί τι άλλα πάγια δίνουμε κάθε μήνα. :hmm:
@ ADSLgr.com All rights reserved.