PDA

Επιστροφή στο Forum : Ασύρματη Καρτα ή USB ?



hwept
24-10-07, 08:47
Παιδια βρισκομαι σε διλημα. Αγορασα εχθες ενα ασυρματο router ( U.S. Robotics SureConnect 9108 MAXg) και ειμαι σα αναζητηση ασυρματης καρτας για το desktop. Το ερωτημα μου ειναι να παρω καρτα η USB στικακι? Η Καρτα μου φαινεται καλυτερη λογω κεραιας. Ισχυει Αυτο?

yiannismark
24-10-07, 09:56
Πιστεύω ότι θα σου πουν και άλλοι πως η pci είναι προτιμότερη αν έχει αποσπώμενη κεραία που μπορείς να την στερεώσεις κάπου ψηλά (αντί να την κρύψεις κάτω από το γραφείο / τραπέζι).
Για διαφορά στην ταχύτητα μεταξύ pci - usb δεν γνωρίζω σίγουρα, νομίζω ταχύτερη η pci.
Από την άλλη μεριά, η usb έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να την βάλεις σε άλλο μηχανημα / λάπτοπ πολύ εύκολα κ γρήγορα.
Με αναζήτηση, βρήκα π.χ. αυτό (http://adslgr.com/forum/showthread.php?t=140320&highlight=pci+wi-fi+%E1%F3%FD%F1%EC%E1%F4%E7).
Αν επιτρέπεται, γιατί απορρίπτεις το καλώδιο; Αν το 9108 είναι στο ίδιο δωμάτιο με τον υπολογιστή, γιατί να μην γλυτώσεις λίγη ακτινοβολία;

chat1978
24-10-07, 09:57
Προσωπικά θεωρώ ότι αν μπορεί κάποιος να αποφεύγει το usb interface τόσο το καλύτερο.
Στην περίπτωση σου αν δεν θες το wifi receiver να κάνει βόλτες από υπολογιστή σε υπολογιστή και επειδή μιλάμε για desktop τότε πάρε κάρτα.

hwept
24-10-07, 15:29
Το καλωδιο απορριπτεται γιατι το router ειναι δυο δωμάτιο μακρια απο το συγκεκριμενο desktop(netmode παροντος πασα αρχη παυσατω)

PetrosK
24-10-07, 16:18
Από προσωπική κακή εμεπειρία, θα σου προτείνω USB ή έστω κάρτα με αποσπώμενη κεραία. Με την (και καλά) αξιόπιστη NetGear έκαψα 2 κάρτες μέσα σε 8 μήνες (σε διαφορετικές θύρες για να προλάβω τους καχύποπτους) και το σήμα ήταν στην καλύτερη περίπτωση απογοητευτικό και εξαιρετικά ασταθές (πολλές φορές απλά το έχανε). Έδωσα 5€ παραπάνω, πήρα ένα στικάκι (στην αρχή κι εγώ ούτε να ακούω δεν ήθελα) το οποίο μάλιστα έρχεται παρέα με καλώδιο επιμήκυνσης και βρήκα την υγειά μου. Κανένα πρόβλημα κοντά 2 μήνες τώρα και εξαιρετικό σήμα (πλέον βλέπω μέχρι και ταινίες από τον άλλο υπολογιστή)...

@ ADSLgr.com All rights reserved.