PDA

Επιστροφή στο Forum : να κανω μια ερωτηση... αν είναι να αρχίσω να ψάχνω..



noknok
30-10-07, 01:43
Εχω τα παρακάτω στατιστικα στο WAG200G

DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: G.dmt
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 4096 kbps
Upstream Rate: 512 kbps
Downstream Margin: 14 db
Upstream Margin: 24 db
Downstream Line Attenuation: 39 db
Upstream Line Attenuation: 11 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 18 db

αυτά μου έδειξε αφού άλλαξα το καλόδιο του τηλ και συνδέετε απευθίας πάνω στο router (ένα καλόδιο περίπου 1 μέτρο, προηγουμένος ήταν πάνω σε ένα καλόδιο γύρω στα 12 μέτρα και splitter ενδιάμεσα)

Πιό πρίν δηλαδή με το μεγάλο καλόδιο έδειχνε

DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: G.dmt
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 4096 kbps
Upstream Rate: 512 kbps
Downstream Margin: 11 db
Upstream Margin: 18 db
Downstream Line Attenuation: 39 db
Upstream Line Attenuation: 11 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 18 db

κάτι δεν πάει καλά μήμπος?

να αναφέρω επείσης οτι έχει το f/w 1.01.05

minovg
30-10-07, 01:51
Εχω τα παρακάτω στατιστικα στο WAG200G

DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: G.dmt
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 4096 kbps
Upstream Rate: 512 kbps
Downstream Margin: 14 db
Upstream Margin: 24 db
Downstream Line Attenuation: 39 db
Upstream Line Attenuation: 11 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 18 db

αυτά μου έδειξε αφού άλλαξα το καλόδιο του τηλ και συνδέετε απευθίας πάνω στο router (ένα καλόδιο περίπου 1 μέτρο, προηγουμένος ήταν πάνω σε ένα καλόδιο γύρω στα 12 μέτρα και splitter ενδιάμεσα)

Πιό πρίν δηλαδή με το μεγάλο καλόδιο έδειχνε

DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: G.dmt
DSL Path Mode: Fast
Downstream Rate: 4096 kbps
Upstream Rate: 512 kbps
Downstream Margin: 11 db
Upstream Margin: 18 db
Downstream Line Attenuation: 39 db
Upstream Line Attenuation: 11 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 18 db

κάτι δεν πάει καλά μήμπος?

να αναφέρω επείσης οτι έχει το f/w 1.01.05
1. Παίζεις σε DSL Modulation Mode: G.dmt. Αυτό είναι νομίζω το απλό ADSL1. Πρέπει να το γυρίσεις στο G.992.5 annex A το οποίο είναι το πρωτόκολλο για ADSL2+ που θέλουμε για ταχύτητες άνω των 8Μβιτ.

Βελτιώθηκε κάπως το σήμα σου με το νέο σου καλώδιο.

noknok
30-10-07, 02:24
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου
το G.992.5 δεν υπάρχει καν για επιλογή έχει όμως adsl2 και adsl2+ όπου με το οποίο μετά από 10 λεπτά λειτουργίας δείχνει
DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 4092 kbps
Upstream Rate: 511 kbps
Downstream Margin: 12 db
Upstream Margin: 22 db
Downstream Line Attenuation: 41 db
Upstream Line Attenuation: 10.5 db
Downstream Transmit Power: 12 db
Upstream Transmit Power: 19 db

να αναφέρω επείσης ότι και πριν αλλά και τώρα (μετά το restart) το downstream margin ξεκινάει απο μια τιμή της τάξης του 20 και σιγά σιγά κατεβαίνει και σταματάει στα 11 δηλαδή σε λίγο το 12αρι θα γίνει πάλι 11db

Υ.Γ καλά το attenuation άλλαξε?

μετά από 5 λεπτά που απάντησα το dnstrm margin είναι και πάλι 11db...

minovg
30-10-07, 02:32
Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου
το G.992.5 δεν υπάρχει καν για επιλογή έχει όμως adsl2 και adsl2+ όπου με το οποίο μετά από 10 λεπτά λειτουργίας δείχνει
DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: ADSL2+
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 4092 kbps
Upstream Rate: 511 kbps
Downstream Margin: 12 db
Upstream Margin: 22 db
Downstream Line Attenuation: 41 db
Upstream Line Attenuation: 10.5 db
Downstream Transmit Power: 12 db
Upstream Transmit Power: 19 db

να αναφέρω επείσης ότι και πριν αλλά και τώρα (μετά το restart) το downstream margin ξεκινάει απο μια τιμή της τάξης του 20 και σιγά σιγά κατεβαίνει και σταματάει στα 11 δηλαδή σε λίγο το 12αρι θα γίνει πάλι 11db

Υ.Γ καλά το attenuation άλλαξε?

μετά από 5 λεπτά που απάντησα το dnstrm margin είναι και πάλι 11db...
Ένα είναι σίγουρο φίλε. Ότι δεν έχεις καθόλου καλή γραμμή (είσαι μακριά από το κέντρο του ΟΤΕ, αλλά και έχεις απώλειες στην καλωδίωση της πολυκατοικίας/οικίας σου). :( :( :(

noknok
30-10-07, 02:38
Μάλιστα... να σε ρωτήσω κάτι ακόμη, επειδή το σπίτι εδώ χτίστηκε πριν 4 χρόνια και όπως καταλαβαίνεις οι καλωδιώσεις είναι σχετικά καινούργιες, υπάρχει περίπτωσει να έρχετε το σήμα τόσο χάλια στο κουτί? δηλαδή να μπορώ να κάνω κάτι, π.χ να δηλώσω βλάβη? κι αν ναι πού? tellas ή OTE?

Επείσης θυμάμαι κάποια στιγμή που ενώ χτίζανε παραδίπλα καταλάθος έκωψαν ένα καλώδιο το οποίο πέρναγε απο ταράτσα σε ταράτσα, (μάλλων ΟΤΕ) και στη συνέχεια ο μηχανικός (δε ξέρω ποιος ήταν αυτός) το ξανασύνδεσε (ξέρεις μπακαλίστικα)... το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο έπερνες εμένα τηλ και το σήκωνε η κυραπιπίτσα πιο δίπλα...

minovg
30-10-07, 11:52
Μάλιστα... να σε ρωτήσω κάτι ακόμη, επειδή το σπίτι εδώ χτίστηκε πριν 4 χρόνια και όπως καταλαβαίνεις οι καλωδιώσεις είναι σχετικά καινούργιες, υπάρχει περίπτωσει να έρχετε το σήμα τόσο χάλια στο κουτί? δηλαδή να μπορώ να κάνω κάτι, π.χ να δηλώσω βλάβη? κι αν ναι πού? tellas ή OTE?

Επείσης θυμάμαι κάποια στιγμή που ενώ χτίζανε παραδίπλα καταλάθος έκωψαν ένα καλώδιο το οποίο πέρναγε απο ταράτσα σε ταράτσα, (μάλλων ΟΤΕ) και στη συνέχεια ο μηχανικός (δε ξέρω ποιος ήταν αυτός) το ξανασύνδεσε (ξέρεις μπακαλίστικα)... το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο έπερνες εμένα τηλ και το σήκωνε η κυραπιπίτσα πιο δίπλα...
Aυτό που μπορείς να κάνεις για να τσεκάρεις είναι το εξής: Να πας στον κατανεμητή της πολυκατοικίας, εκεί που έρχεται το σήμα από το κέντρο του ΟΤΕ. Να βάλεις εκεί το ρούτερ πάνω (μαζί με κανά λαπτοπ) και να τεστάρεις αν έχεις το ίδιο SNR/Atenuation. Αν είναι το ίδιο, τότε έρχεται άσχημα το σήμα από το κέντρο του ΟΤΕ. Αν όμως δεις τεράστια διαφορά τότε κάπου χάνεται στην πολυκατοικία το σήμα, οπότε οι μηχανολόγοι που κάνανε τα ηλεκτρολογικά θα έχουν πολλά μπινελίκια να ακούσουν, άρα με δικά σου έξοδα πρέπει να καλύψεις τα μπαλώματα (με κάποιον ηλεκτρολόγο ίσως)... :(

Αν είναι δυνατόν πάντως σε καινούρια πολυκατοικία και να μην βάζουν σωστά τις καλωδιώσεις. Τι σόι μπακαλίστικη δουλειά κάνουν αυτοί οι ηλεκτρολόγοι; Αν δε ξέρουν να κάνουν δουλειές να μη τις αναλαμβάνουν. :mad:

jpcupra
30-10-07, 12:56
στην περιπτωση που εχουμε οντως προβλημα στα καλωδια της πολυκατοικιας και αντι για 12 συγχρονιζουμε στα 8 π.χ, η τελλας ειναι 'η δεν ειναι υπευθυνη να ασχοληθει με αυτα?'η θα αρχισει τπτ π@π@ριες του τυπου ''εμεις δεν φταιμε, φταινε τα καλωδια που σας ειχε περασει ο πΟΤΕ..''? ρωταω γιατι η γραμμη μου ειναι χαλια και μαλλον φταινε τα καλωδια...:oops:

villasg
30-10-07, 13:08
Τα καλώδια στα σπίτια δεν τα περνάει ο οτε αλλα ο κατασκευαστής .
Ειναι λοιπόν ευθύνη δικιά σου και μόνο

jpcupra
30-10-07, 13:21
Τα καλώδια στα σπίτια δεν τα περνάει ο οτε αλλα ο κατασκευαστής .
Ειναι λοιπόν ευθύνη δικιά σου και μόνο

καλη φαση.:down:και να υποθεσω οτι αυτα δεν αλλαζονται ευκολα??μεγαλο κοστος κλπ?

villasg
30-10-07, 13:37
καλη φαση.:down:και να υποθεσω οτι αυτα δεν αλλαζονται ευκολα??μεγαλο κοστος κλπ?


Αλλαζονται
Φτηνος ειναι ο χαλκος .
Περνανε με συρματινα ή δετα πανω στα παλια και τραβηγμα .
Τσεκαρεις και τις κλεμες και εισαι ΟΚ.
Ενα γνωστο ηλεκτρολογο να εχεις και καθαρισες

jpcupra
30-10-07, 13:51
Αλλαζονται
Φτηνος ειναι ο χαλκος .
Περνανε με συρματινα ή δετα πανω στα παλια και τραβηγμα .
Τσεκαρεις και τις κλεμες και εισαι ΟΚ.
Ενα γνωστο ηλεκτρολογο να εχεις και καθαρισες

thx 4 the tip m8;););)

noknok
30-10-07, 17:21
το καλό είναι οτι έχω φίλο απο το λύκειο ένα παλικάρι που είναι ηλεκτρολόγος... θα κοιτάξω να δώ στατιστικά απευθείας από το κουτί και μετά βλέπουμε...
πάντος ένας φίλος που πήγαν από την ON και έκαναν μέτριση στο κουτί του, δεν έφταιγε η καλωδιωσή του, έδωσαν βλάβη στον ΟΤΕ και τουλάχιστον συχρονίζει στα 8 (πιο πριν συχρόνιζε στα 2!!!)

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...

chosen0ne
30-10-07, 19:39
ΘA KANΩ+EΓΩ MIA EPΩTHΣH, AΛΛA MH ME ΦATE AN EINAI KOYΛH :LOL: AN YΠAPXEI ΠPOBΛHMATIKH KAΛΩΔIΩΣH, H AΠΩΛEIA MBPS EINAI ANAΛOΓIKH? ΔHΛAΔH AN AΠO 12APA ΣYNΔEΣH MΠAINEIΣ ME 4, EΓΩ ΠX ΠOY EXΩ 1MBPS ΣYNΔEΣH,ΘA MΠAINΩ ME 256KBPS? (!) EXΩ ΠPOBΛHMATIKH KAΛΩΔIΩΣH ΛOΓΩ 25 ETΩN KAΛΩΔIΩN, AΛΛA ΛOΓΩ ΠPOBΛHMATΩN ME TELLAS ΔEN ΣYΓXPONIΣA AKOMH, AN TO 1MBPS ΘA EINAI OK, MHN MΠAINΩ ΣE EΞOΔA...

villasg
30-10-07, 20:56
Δεν μετρανε τα χρονια φιλε μου αλλα η κατασταση
εμενα η πολυκατοικια ειναι του 1957 κατασκευης
Και δεν εχω κανενα προβλημα

hlapatsas
31-10-07, 05:05
Καλά τα λέει ο villasg.Εμένα πολυλατοικία είναι πιο καινούρια αλλά τι να το κάνεις που η διπλανή μου είχε προβλημα με το μπάνιο της καμιά 5ετία(μόνο) και η γραμμή μου έρχεται ανάμεσα από τον τοίχο μου και το μπάνιο της!
Έσκαψα λίγο και τα καλώδια έχουν γίνει πράσινα σαν το τυρί με την μούχλα!

psolord
31-10-07, 12:50
ΘA KANΩ+EΓΩ MIA EPΩTHΣH, AΛΛA MH ME ΦATE AN EINAI KOYΛH :LOL: AN YΠAPXEI ΠPOBΛHMATIKH KAΛΩΔIΩΣH, H AΠΩΛEIA MBPS EINAI ANAΛOΓIKH? ΔHΛAΔH AN AΠO 12APA ΣYNΔEΣH MΠAINEIΣ ME 4, EΓΩ ΠX ΠOY EXΩ 1MBPS ΣYNΔEΣH,ΘA MΠAINΩ ME 256KBPS? (!) EXΩ ΠPOBΛHMATIKH KAΛΩΔIΩΣH ΛOΓΩ 25 ETΩN KAΛΩΔIΩN, AΛΛA ΛOΓΩ ΠPOBΛHMATΩN ME TELLAS ΔEN ΣYΓXPONIΣA AKOMH, AN TO 1MBPS ΘA EINAI OK, MHN MΠAINΩ ΣE EΞOΔA...

Αν μπορείς μη γράφεις κεφαλαία. Όχι οτι είναι κακό αλλά νοείται οτι φωνάζεις. Για σκέψου αν θες όντως να φωνάξεις πως θα το γράψεις?(ξέρω ξέρω και εγώ βαρίεμαι να βάζω τόνους):p
Στο θέμα μας τώρα. Μέτρα τα στατιστικά της γραμμής σου και βάλε το download attenuation εδώ http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php για να δείς το ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ μέγιστο της γραμμής σου. Υπολόγισε και ενα 10%-20% λιγότερο για να είσαι μέσα.

noknok
01-11-07, 17:56
τελικα αναβαθμήστικα αλλά από τεστ που έκανα σε adsl2+ και γενικα άλλα settings το G.DMT μου έδεινε καλύτερα αποτελέσματα:
DSL Status: Connected
DSL Modulation Mode: G.dmt
DSL Path Mode: Interleaved
Downstream Rate: 8736 kbps
Upstream Rate: 1024 kbps
Downstream Margin: 6 db
Upstream Margin: 9 db
Downstream Line Attenuation: 39 db
Upstream Line Attenuation: 11 db
Downstream Transmit Power: 11 db
Upstream Transmit Power: 19 db

να πω επείσης ότι δεν έχω βάλει ακομη το router πάνω στο κουτί της πολυκατοικίας μου και οτι εχτές δοκίμασα το siemens router Που δίνει η forthnet απο ένα φίλο μου (πριν την αναβάθμιση) και μου έδεινε 20 DB margin downstream

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.