PDA

Επιστροφή στο Forum : Tellas zisto 12/1 σε τι ταχύτητα έχετε συγχρονίσει;



Σελίδες : [1] 2

psolord
06-11-07, 16:46
Αγαπητοί φίλοι γεια σας και πάλι. Ανοίγω αυτό το thread γιατί εμείς δεν έχουμε τέτοιο!:p

Πήρα την απόφαση να το ανοίξω γιατί με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι είναι πάρα πολλά παιδιά, που δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν το μέγιστο συγχρονισμό που μας προσφέρει το νέο Ζίστο. Ελπίζω με την βοήθεια των πιο προχωρημένων χρηστών να λάβουν απαντήσεις και λύσεις (ώπου υπάρχουν), οι νέοι χρήστες.

Νομίζω ότι θα έχει στατιστικό ενδιαφέρον το αποτέλεσμα. Τα σχόλια σας και οι απόψεις σας, είναι πάντα ευπρόσδεκτα βέβαια.


Παραθέτω παρακάτω κάποια εξαιρετικά πληροφοριακά links του adslgr και παρακαλώ τους νέους χρήστες να τα διαβάσουν για να καταλάβουν καλύτερα τι γίνεται με τη γραμμή τους.Δεν είναι υπερβολικό να πω οτι είναι και ένας λόγος που ανοιγώ το thread. Για να είναι πάνω πάνω και ευπροσπέλαστα.

http://www.adslgr.com/features/ADSLgr_info/faq.php Γενικότερες πληροφορίες για το adsl.

http://www.adslgr.com/features/ADSLgr_info/pos_douleuei.php Τεχνική επεξήγηση με φωτογραφίες

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=21205 το πιο βασικό απ'ολα. :)snr, attenuation, desibel και τι σημαίνουν. Ευχαριστώ τον poster (cmos) και τον godaemon που το έφερε πρόσφατα σε κάποιο post του εις προσοχή μας.

http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php υπολογίστε την μέγιστη θεωρητική ταχύτητα που μπορεί να πιάσει η γραμμή σας βάσει του attenuation σας.

Επίσης πληροφοριακά οι τιμές που δίνω είναι βάσει του διαδικού συστήματος για αυτό η μέγιστη επιλογή είναι έως 12288 kilobits όπως θα έπρεπε να είναι και όχι 11997+/- που θέλει η Τελλάς.

Το upload δεν το αναφέρω καθόλου γιατί λίγο πολύ όλοι το πιάνουμε.

Mouse Potato
06-11-07, 17:29
Nice Poll psolord!:clap::clap::clap::clap::respekt: Άντε να δούμε τι θα δούμε! :oneup: 5αρι στην αξιολόγηση από εμένα!

Spanos
06-11-07, 17:34
Yπάρχει κανείς που να έχει συγχρονίσει στα 11999;:hmm:

Το 12288 δεν υπάρχει;)

Godaemon
06-11-07, 17:39
Εμένα στα 12000/1020 :)

Davout
06-11-07, 17:39
Ψήφισα 10241-11264, παρ'ό,τι είμαι στα 10.211 γιατί με λίγο καλύτερο SNR θα ανέβει, σωστά ή λέω πατάτες;

Mouse Potato
06-11-07, 17:39
Yπάρχει κανείς που να έχει συγχρονίσει στα 11999;:hmm:

Το 12288 δεν υπάρχει;)

Εχμ λογικά όχι!


Ψήφισα 10241-11264, παρ'ό,τι είμαι στα 10.211 γιατί με λίγο καλύτερο SNR θα ανέβει, σωστά ή λέω πατάτες;

Άμα ψηφίσουν πολλοί δεν νομίζω να μας δημιουργήσεις μεγάλο στατιστικό λάθος! :p

psolord
06-11-07, 17:51
Nice Poll psolord!:clap::clap::clap::clap::respekt: Άντε να δούμε τι θα δούμε! :oneup: 5αρι στην αξιολόγηση από εμένα!

Thanks. Άντε να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε πάλι:)

Spanos
06-11-07, 17:53
Εχμ λογικά όχι!

Υπάρχω εγώ :p

psolord
06-11-07, 17:59
Yπάρχει κανείς που να έχει συγχρονίσει στα 11999;:hmm:

Το 12288 δεν υπάρχει;)

Το ξέρω οτι δεν υπάρχει. Το έβαλα για να φαίνεται και εξήγησα γιατί. Τις πήγα ανα mbit τις επιλογές. Κανονικά τα 12Mbit ειναι 12288 kbit. Λεπτομέρειες θα μου πεις, αλλά το σωστό να λεγεται. ;)

spidr
06-11-07, 18:21
εμενα ρε παιδια με το speedstream στον πειραια κλειδωσε στα 11994000 1021000 με snr 14-16 και atten 19-20
αλλα απο ταχυτητες δεν βλεπω και πολλα στον ntua επιανε 400 με 500 το μεσημερι.
μονο 5 το βραδυ που το κοιταξα επιανε 1200kb/s

Mouse Potato
06-11-07, 18:26
Υπάρχω εγώ :p

Ωραίος ο Spanos! :p Άσχετο, κι εσύ κατάφερες να βάλεις DSLam στο Info σου ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ;;; Πώς γίνεται ρε γμτ αυτό. Αν ξέρεις σίγουρα στείλε μου pm. Sry για το offtopic!

vaspater
06-11-07, 18:55
αλήθεια υπάρχει κάποιος από αυτούς που έχουν ψηφίσει να έχει shared llu και να μας πει σε τι ταχύτητα συγχρονίζει?

apkor
06-11-07, 19:02
Μόλις είδα ότι ψήφισα το 2ο κόμμα... 7169-8192.

Το SNR παιζει απο 6,5 έως 7,5
Το Atten. κολλημένο στα 39.

Το Modem, αυτή τη στιγμή στα 7.431/1.021

villasg
06-11-07, 19:08
Nαμαι και εγω

Cupra20VT
06-11-07, 20:02
11998 1021 με snrm 18.5 και att 4.
θα εβαζα screen αλλα ειμαι ακομα στη δουλεια.

Stilskin
06-11-07, 21:11
2262 down 1021 up. Καλά πάμε. Στην επόμενη αναβαθμιση βλέπω αντι για adsl να λέω οτι έχω sdsl! :lol:
Για μια μέρα συγχρόνισε στα 4092-1021 και είδα τι ωραία είναι να κατεβάζεις με 400+. Τώρα πάλι στις παλιές ταχύτητες. :cry:

apostol70
06-11-07, 21:19
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 11.551



Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 13,0 / 27,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 9,5 / 6,0



Μάλλον όμως είμαι στο ταβάνι της γραμμής μου οπότε στη επόμενη αναβάθμιση θα πάω πάσο

Mouse Potato
06-11-07, 22:22
2262 down 1021 up. Καλά πάμε. Στην επόμενη αναβαθμιση βλέπω αντι για adsl να λέω οτι έχω sdsl! :lol:
Για μια μέρα συγχρόνισε στα 4092-1021 και είδα τι ωραία είναι να κατεβάζεις με 400+. Τώρα πάλι στις παλιές ταχύτητες. :cry:

ε;;; Πόσο Attn έχεις;

Stilskin
06-11-07, 22:39
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 18,0 / 36,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,5 / 12,0

Είμαι γύρω στα 3.5+ χλμ απο το dslam στον Αγιο Αντώνιο.

Mouse Potato
06-11-07, 22:47
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 18,0 / 36,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,5 / 12,0

Είμαι γύρω στα 3.5+ χλμ απο το dslam στον Αγιο Αντώνιο.

Και πάλι το router σου δεν συγχρονίζει καθόλου καλά. Τι να σου πω. Πάρε 1212 για να δηλώσεις βλάβη...

Jazzer
06-11-07, 22:59
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 18,0

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 18,0 / 36,5

SN Margin (Up/Down) [dB]: 12,5 / 12,0

Είμαι γύρω στα 3.5+ χλμ απο το dslam στον Αγιο Αντώνιο.

Γείτονα μένω στο Λόφο, 100 μέτρα από τη Λεωφόρο Καβάλας, κι έχω 40 attenuation. Η δική μου απόσταση είναι 2900 μέτρα και η δική σου πρέπει να είναι 2640 μέτρα, με το 36,5 που αναφέρεις και όχι 3.500 μέτρα.
Απλά διαιρείς το attenuation με 13,81 για να βρεις την απόστασή σου απο το Α/Κ.:)

flamelab
06-11-07, 23:05
Zηλεύουμε οι Φορθνετιανοί !!Πιάνετε περισσότερο από εμάς !:cry:
( σήμερα με το ζόρι 12 mbit ... μπρρρ )

psolord
06-11-07, 23:05
2262 down 1021 up. Καλά πάμε. Στην επόμενη αναβαθμιση βλέπω αντι για adsl να λέω οτι έχω sdsl! :lol:
Για μια μέρα συγχρόνισε στα 4092-1021 και είδα τι ωραία είναι να κατεβάζεις με 400+. Τώρα πάλι στις παλιές ταχύτητες. :cry:

Όντως φιλαράκο κάτι δεν πάει καλά με τη γραμμή σου. Για ψάξου λίγο. Δοκίμασε κανα δυο modemακια απο κάνα φιλαράκο σου. Και κάνε και αυτό που σου είπε ο τεμπελόσκυλος!:p

Mouse Potato
06-11-07, 23:07
Γείτονα μένω στο Λόφο, 100 μέτρα από τη Λεωφόρο Καβάλας, κι έχω 40 attenuation. Η δική μου απόσταση είναι 2900 μέτρα και η δική σου πρέπει να είναι 2640 μέτρα, με το 36,5 που αναφέρεις και όχι 3.500 μέτρα.
Απλά διαιρείς το attenuation με 13,81 για να βρεις την απόστασή σου απο το Α/Κ.:)

Στο περίπου πάντα! :):)

Mouse Potato
06-11-07, 23:08
Όντως φιλαράκο κάτι δεν πάει καλά με τη γραμμή σου. Για ψάξου λίγο. Δοκίμασε κανα δυο modemακια απο κάνα φιλαράκο σου. Και κάνε και αυτό που σου είπε ο τεμπελόσκυλος!:p

Ναι μεγάλο πράγμα η δήλωση βλαβών. Δεν σε σώζει πάντα αλλά κάτι μπορεί να πετύχεις! ;)

theDude
07-11-07, 00:07
Το δικό μου μετά την αναβάθμιση έκλεισε στα 8911/1021Kbps,
(2 μέρες τώρα, Περιοχή Παλατιανή) με φοβερά προβλήματα συγχρονισμού και
αποσυνδέσεων σχεδόν κάθε 20 δευτερόλεπτα, και ταχύτητες όχι πάνω 148 ΚΒ/sec.

Ειλικρίνα έχω απελπιστεί..
δεν ξέρω τι να κάνω!

Ούτε mail δεν μπορώ να στείλω (κάθε 20-30 sec το ρουτερ χάνει τον συγχρονισμό)
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?
Πριν την αναβάθμιση ήμουν μια χαρά..

Παραθέτω στοιχεία από το ρούτερ (Linksys WAG354G):

DSL Status : Up
DSL Modulation Mode : ADSL2+
DSL Path Mode : INTERLEAVED
Downstream Rate : 8911 Kbps
Upstream Rate : 1021 Kbps
Downstream Margin : 6 db
Upstream Margin : 11 db
Downstream Line Attenuation : 33
Upstream Line Attenuation : 20
Downstream Transmit Power : 0
Upstream Transmit Power : 0


PVC Connection

Encapsulation : RFC 2364 PPPoA
Multiplexing : VC
QoS : UBR
Pcr Rate : 0
Scr Rate : 0
Autodetect : Disable
VPI : 8
VCI: 35
Enable : Yes
PVC Status : Applied

έχετε όλοι σας παρόμοια-ανάλογα προβλήματα;

ΥΣ: Ρε μπας και με υποβάθμισαν επειδή έχω απλήρωτο το λογαριασμό;:p

Cupra20VT
07-11-07, 00:13
Το δικό μου μετά την αναβάθμιση έκλεισε στα 8911/1021Kbps,
(2 μέρες τώρα, Περιοχή Παλατιανή) με φοβερά προβλήματα συγχρονισμού και
αποσυνδέσεων σχεδόν κάθε 20 δευτερόλεπτα, και ταχύτητες όχι πάνω 148 ΚΒ/sec.

Ειλικρίνα έχω απελπιστεί..
δεν ξέρω τι να κάνω!

Ούτε mail δεν μπορώ να στείλω (κάθε 20-30 sec το ρουτερ χάνει τον συγχρονισμό)
Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?
Πριν την αναβάθμιση ήμουν μια χαρά..

Παραθέτω στοιχεία από το ρούτερ (Linksys WAG354G):

DSL Status : Up
DSL Modulation Mode : ADSL2+
DSL Path Mode : INTERLEAVED
Downstream Rate : 8911 Kbps
Upstream Rate : 1021 Kbps
Downstream Margin : 6 db
Upstream Margin : 11 db
Downstream Line Attenuation : 33
Upstream Line Attenuation : 20
Downstream Transmit Power : 0
Upstream Transmit Power : 0


PVC Connection

Encapsulation : RFC 2364 PPPoA
Multiplexing : VC
QoS : UBR
Pcr Rate : 0
Scr Rate : 0
Autodetect : Disable
VPI : 8
VCI: 35
Enable : Yes
PVC Status : Applied

έχετε όλοι σας παρόμοια-ανάλογα προβλήματα;

ΥΣ: Ρε μπας και με υποβάθμισαν επειδή έχω απλήρωτο το λογαριασμό;:p

To transmit και recieve power μου κανει εντυπωση που ειναι μηδεν.

AcidRain
07-11-07, 00:19
Χαϊδάρι 11994-1021. Απο ταχύτητες όμως χάλι μαυρο τις βλέπω εδω και 4 ώρες που είμαι συνδεδεμένος.Δέν βαριέσαι,εδώ περιμέναμε τόσο καιρό,κάποια στιγμή θα στρώσει που θα πάει.το 2010 ίσως να πιάνω και τα πραγματικά. :p

karavagos
07-11-07, 00:27
Το ξέρω οτι δεν υπάρχει. Το έβαλα για να φαίνεται και εξήγησα γιατί. Τις πήγα ανα mbit τις επιλογές. Κανονικά τα 12Mbit ειναι 12288 kbit. Λεπτομέρειες θα μου πεις, αλλά το σωστό να λεγεται. ;)

Από πότε?

12 Mbps = 12.000 Kbps = 12.000.000 bps ;)

bps=bits per sec

wintech2003
07-11-07, 00:42
Από πότε?

12 Mbps = 12.000 Kbps = 12.000.000 bps ;)

bps=bits per sec

Μάλλον πρέπει να ενημερώσουμε και το Google (http://www.google.com/search?hl=en&q=12+Mbps+%3D+%3F+Kbps&btnG=Google+Search) σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του bitrate στα δίκτυα... :hmm:

Spanos
07-11-07, 00:53
Από πότε?

12 Mbps = 12.000 Kbps = 12.000.000 bps ;)

bps=bits per sec


1Mbps=1024Kbps

12Mbps=X

=>

1Χ=12 * 1024 =>

Χ=12288Kbps

:p

Mouse Potato
07-11-07, 00:58
Από πότε?

12 Mbps = 12.000 Kbps = 12.000.000 bps ;)

bps=bits per sec

Μισό γιατί υπάρχει μια σύγχηση εδώ...

12mbits = 12288kbits = 12582912bits
12mbits = 1536kbytes = 1572864bytes

wintech2003
07-11-07, 01:07
1Mbps=1024Kbps

12Mbps=X

=>

1Χ=12 * 1024 =>

Χ=12288Kbps

:p

Δεν σας τα' πανε καλά... :rtfm:

Το bitrate πάει ως δύναμη του 10 και οχι του 2. Άρα ενα Kilobit ειναι 10^3bit και οχι 2^10bits.

http://www.bipm.org/en/si/si_brochure/chapter3/prefixes.html

"These SI prefixes refer strictly to powers of 10. They should not be used to indicate powers of 2 (for example, one kilobit represents 1000 bits and not 1024 bits)."

Δες και εδώ πιο εγκυκλοπαιδικά: http://en.wikipedia.org/wiki/Bitrate

Mouse Potato
07-11-07, 01:13
Δεν σας τα' πανε καλά... :rtfm:

Το bitrate πάει ως δύναμη του 10 και οχι του 2. Άρα ενα Kilobit ειναι 10^3bit και οχι 2^10bits.

http://www.bipm.org/en/si/si_brochure/chapter3/prefixes.html

"These SI prefixes refer strictly to powers of 10. They should not be used to indicate powers of 2 (for example, one kilobit represents 1000 bits and not 1024 bits)."

Δες και εδώ πιο εγκυκλοπαιδικά: http://en.wikipedia.org/wiki/Bitrate

Χμμμ... Δλδ όταν λέμε 1mbps δεν είναι 1024kbps; Είναι 1000kbps; Με μπέρδεψες βρε αδερφέ. :hmm:

Για check this out... Google (http://www.google.gr/search?hl=el&q=1kilobit+in+bit&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&meta=)

Spanos
07-11-07, 01:18
Δεν σας τα' πανε καλά... :rtfm:

Το bitrate πάει ως δύναμη του 10 και οχι του 2. Άρα ενα Kilobit ειναι 10^3bit και οχι 2^10bits.

http://www.bipm.org/en/si/si_brochure/chapter3/prefixes.html

"These SI prefixes refer strictly to powers of 10. They should not be used to indicate powers of 2 (for example, one kilobit represents 1000 bits and not 1024 bits)."

Δες και εδώ πιο εγκυκλοπαιδικά: http://en.wikipedia.org/wiki/Bitrate

Eγω δεν έβαλα bits αλλα bytes

Mouse Potato
07-11-07, 01:21
Eγω δεν έβαλα bits αλλα bytes

12mbits σε mbytes (http://www.google.gr/search?hl=el&q=12megabit+in+megabyte&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7&meta=)

(τόσα λοιπόν megabytes/s έπρεπε να κατεβάζαμε αν πέρναμε 12mbps)

diamat
07-11-07, 01:21
Δεν σας τα' πανε καλά... :rtfm:

Το bitrate πάει ως δύναμη του 10 και οχι του 2. Άρα ενα Kilobit ειναι 10^3bit και οχι 2^10bits.

http://www.bipm.org/en/si/si_brochure/chapter3/prefixes.html

"These SI prefixes refer strictly to powers of 10. They should not be used to indicate powers of 2 (for example, one kilobit represents 1000 bits and not 1024 bits)."

Δες και εδώ πιο εγκυκλοπαιδικά: http://en.wikipedia.org/wiki/Bitrate


Στο τέλος του ίδιου κειμένου όμως διαβάζουμε ότι: Although these prefixes are not part of the SI, they should be used in the field of information technology to avoid the incorrect usage of the SI prefixes.

Κάτι που μας λέει ότι ναι μεν θα έπρεπε να είναι έτσι όπως τα λές, ναι μεν αποφασίσανε κάποια στιγμή να αλλάξουν/διαχωρίσουν τα ονόματα.

Ναι μεν θα έπρεπε να είναι έτσι.... αλλά δεν είναι έτσι!

Mouse Potato
07-11-07, 01:25
Το θέμα είναι ότι 12mbps=12288Kbps. Αυτό ξέρω! :twisted::twisted::p

wintech2003
07-11-07, 01:33
Χμμμ... Δλδ όταν λέμε 1mbps δεν είναι 1024kbps; Είναι 1000kbps; Με μπέρδεψες βρε αδερφέ. :hmm:

Για check this out... Google (http://www.google.gr/search?hl=el&q=1kilobit+in+bit&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&meta=)

Ασε τι λέει το Google... αυτό έγραψα και πιο πάνω... ότι κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει πως τα bitrates υπολογίζονται αλλιώς.


Eγω δεν έβαλα bits αλλα bytes

1Mbps=1024Kbps

12Mbps=X

=>

1Χ=12 * 1024 =>

Χ=12288Kbps

:p

:hmm::hmm::hmm:


Στο τέλος του ίδιου κειμένου όμως διαβάζουμε ότι: Although these prefixes are not part of the SI, they should be used in the field of information technology to avoid the incorrect usage of the SI prefixes.

Κάτι που μας λέει ότι ναι μεν θα έπρεπε να είναι έτσι όπως τα λές, ναι μεν αποφασίσανε κάποια στιγμή να αλλάξουν/διαχωρίσουν τα ονόματα.

Ναι μεν θα έπρεπε να είναι έτσι.... αλλά δεν είναι έτσι!

1) Information Technology δεν σημαίνει απαραίτητα δίκτυα.
2) Αυτό το τελευταίο κομμάτι που λες αναφέρετε στα prefixes for binary powers (του IEC οχι του SI) και αφορά -συνήθως- filesizes (τα οποία βολεύει να τα μετράς σε bytes) και όχι bitrates (τα οποία μετριούνται σε bits per second).

diamat
07-11-07, 01:35
...Και από ότι κατάλαβα από το κείμενο, οι νέες σταθερές καθορίστηκαν εν έτει 2005...

Οπότε κάποιος πρέπει να ενημερώσει όχι μόνο την Google αλλά ολόκληρη τη βιβλιογραφία, τους κατασκευαστές hardware, τους download managers... τους πάντες!!!!
Γιατί πέρα από αυτό το πινακάκι δεν έχω διαβάσει ποτέ μου πουθενά αλλού kibps παρά μόνο kbps. Έχουμε λοιπόν έναν (θεωρητικό ακόμα) πίνακα συμβολισμών, που δεν τον έχει χρησιμοποιήσεις (ευρέως τουλαχιστον) κανείς!

karavagos
07-11-07, 01:38
Για να μην επαναλαμβάνομαι...
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1089628&postcount=1341


...Και από ότι κατάλαβα από το κείμενο, οι νέες σταθερές καθορίστηκαν εν έτει 2005...

Οπότε κάποιος πρέπει να ενημερώσει όχι μόνο την Google αλλά ολόκληρη τη βιβλιογραφία, τους κατασκευαστές hardware, τους download managers... τους πάντες!!!!
Γιατί πέρα από αυτό το πινακάκι δεν έχω διαβάσει ποτέ μου πουθενά αλλού kibps παρά μόνο kbps. Έχουμε λοιπόν έναν (θεωρητικό ακόμα) πίνακα συμβολισμών, που δεν τον έχει χρησιμοποιήσεις (ευρέως τουλαχιστον) κανείς!

Γνωστό torrentoπρόγραμμα τα χρησιμοποιεί ;)
24834

nikgr
07-11-07, 01:39
Ψήφισα 10241-11264, παρ'ό,τι είμαι στα 10.211 γιατί με λίγο καλύτερο SNR θα ανέβει, σωστά ή λέω πατάτες;

Aμα σου ανεβάσουν το SNR θα πέσει η ταχύτητα συγχρονισμού σου.
Οπότε να παρακαλάς να σε αφήσουν όπως είσαι αν δεν έχεις προβλήματα συγχρονισμού.
Εμένα είχε συγχρονίσει μια φορά στο SNR 7 (δεν ξέρω για ποιό λόγο) και η ταχύτητα συγχρονισμού μου απογειώθηκε στα 20mbits!

Γνωρίζει αλήθεια κανείς αν και η Tellas εφαρμόζει τις πρακτικές της HOL (και forthnet νομίζω) να ανεβάζουν μια ελάχιστη τιμή SNR στο 11 σε όλους ανεξαιρέτως (απο 6) με σκοπό μια σταθερότερη σύνδεση αλλα και με χαμηλότερες τιμές συγχρονισμού? :hmm:

Ή επειδή έτσι κι αλλιώς έχει τους κόφτες στα 12mbit δεν τους αποσχολεί και τόσο το θέμα των αποσυγχρονισμών?

Spanos
07-11-07, 01:45
Γνωστό torrentoπρόγραμμα τα χρησιμοποιεί ;)

Το καινούργιο DU Meter έχει και αυτό μια ρύθμιση που διαλέγεις αν θές τα κλασσικά KB, MB ή αν θες να μετράει κατα IEC 60027-2 (KiB,MiB)


Aμα σου ανεβάσουν το SNR θα πέσει η ταχύτητα συγχρονισμού σου.
Οπότε να παρακαλάς να σε αφήσουν όπως είσαι αν δεν έχεις προβλήματα συγχρονισμού.
Εμένα είχε συγχρονίσει μια φορά στο SNR 7 (δεν ξέρω για ποιό λόγο) και η ταχύτητα συγχρονισμού μου απογειώθηκε στα 20mbits!

Γνωρίζει αλήθεια κανείς αν και η Tellas εφαρμόζει τις πρακτικές της HOL (και forthnet νομίζω) να ανεβάζουν μια ελάχιστη τιμή SNR στο 11 σε όλους ανεξαιρέτως (απο 6) με σκοπό μια σταθερότερη σύνδεση αλλα και με χαμηλότερες τιμές συγχρονισμού? :hmm:

Ή επειδή έτσι κι αλλιώς έχει τους κόφτες στα 12mbit δεν τους αποσχολεί και τόσο το θέμα των αποσυγχρονισμών?

To πολύ όσοι έχουμε speedtouch nα ρίξουμε πάλι το 6.1.0.5 και με DMT να χαμηλώσουμε το target όσο πάει :p

Προχτές δοκίμασα και έπεξα για λίγο με 1.5dB

Mouse Potato
07-11-07, 01:48
Για να μην επαναλαμβάνομαι...
http://www.adslgr.com/forum/showpost.php?p=1089628&postcount=1341

Μισό ρε παιδιά. Και γιατί μέχρι και τα XP μου γράφουν το μέγεθος ενος αρχείου με βάση την ισότητα του 1MB=1024KB=1 048 576B;

psolord
07-11-07, 11:36
Μισό ρε παιδιά. Και γιατί μέχρι και τα XP μου γράφουν το μέγεθος ενος αρχείου με βάση την ισότητα του 1MB=1024KB=1 048 576B;

Μάλλον επειδή τα xp είναι πριν το 2005 :p Πωπώ χαμός έγινε με το 12288;) Εγώ παιδιά τα bits τα είχα μάθει με δυνάμεις του 2. Χρόνια πριν. Τώρα αν το αλλάξανε έχουν και κάποιο δίκιο. Γιατί το κ σημαίνει κίλο = *1000 και όχι *1024. Δηλαδη σύμφωνα με αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Byte καταλαβαίνουμε τι γινεται με τα bytes, kilobytes κλπ. Αλλα το bit είναι περίεργο. Δηλαδή bit σημαίνει 0 ή 1. Οn or off. Οι υπολογιστές γενικώς δουλεύουν μεν με 0 + 1 αλλά για να εξάγουν αποτελέσματα χρειάζονται bytes. Τους έκατσε λοιπόν που το 1000 διαιρείται ακριβώς με το 8 και σου λέει κάτσε να κοροιδεψουμε το κοσμάκι. Πας και παίρνεις δίσκο 320GB και είναι πραγματικά 298GiBiBytes. Ε ας ενημερώσουνε σωστά τον κόσμο και ας τα πουλάνε με GiBiBytes.

edit : Επίσης οκ με τους συμβολισμους. Είδα τώρα ότι υπάρχει και kibibit. Έλεος ρε παναγία μου. Τέλος πάντων. Το σωστό είναι να απαγορευτεί σε όσους πουλάνε binary προιόντα να χρησιμοποιούν πολλαπλάσια του 1000. Ας αφήσουν τα κίλο για τις πατάτες και τα φασόλια. Εγώ αγοράζω bitrate, δίσκους, μνήμες κλπ. Σε λίγο θα πάω να πάρω δύο giga μνήμη και θα μου τη βγάλουνε ληψή οι απατεώνες.

giwrgosp1
07-11-07, 15:11
Ειμαι απο αυτους που λογω αποστασης απο το κεντρο το modem κλειδωνει πιο χαμηλα απο τα12.
Παρατηρησα ο,τι οταν κανω reset στο modem οταν επανερχεται κλειδωνει στα 7700 περιπου.
Αφηνωντας ομως το modem ανοιχτο, και βγαζοντας μονο το καλωδιο της γραμμης απο πανω του, οταν το ξαναβαζω μετα απο 10-20 δευτερα, κλειδωνει πιο ψηλα..
Με αυτο τον τροπο, και μετα απο μερικα, βαλε βγαλε καταφερα, και κλειδωσα στα 10298.
Το ιδιο συμβαινει και στο fritz αλλα και στο speedstream. Το εχει δοκιμασει κανεις αλλος?

psolord
07-11-07, 16:25
Ειμαι απο αυτους που λογω αποστασης απο το κεντρο το modem κλειδωνει πιο χαμηλα απο τα12.
Παρατηρησα ο,τι οταν κανω reset στο modem οταν επανερχεται κλειδωνει στα 7700 περιπου.
Αφηνωντας ομως το modem ανοιχτο, και βγαζοντας μονο το καλωδιο της γραμμης απο πανω του, οταν το ξαναβαζω μετα απο 10-20 δευτερα, κλειδωνει πιο ψηλα..
Με αυτο τον τροπο, και μετα απο μερικα, βαλε βγαλε καταφερα, και κλειδωσα στα 10298.
Το ιδιο συμβαινει και στο fritz αλλα και στο speedstream. Το εχει δοκιμασει κανεις αλλος?

Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω ξανακούσει αυτό. Είναι καινούριο και πέρα απο κάθε λογική! :) Τα στοιχεία σου συμπλήρωσε στο προφίλ σου αν θες.

vaggoulas
07-11-07, 16:38
Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1.021 / 11.997 http://192.168.1.254/images/spacer.gif
Output Power (Up/Down) [dBm]: 12,0 / 19,0
Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 13,5 / 28,5
SN Margin (Up/Down) [dB]: 13,5 / 7,0
Πάντως το SN Margin παίζει αρκετά.

panterakias123
07-11-07, 17:23
24861πιστεύω η εικόνα να μιλάει από μόνη της.:)

psolord
07-11-07, 18:36
24861πιστεύω η εικόνα να μιλάει από μόνη της.:)

Υπόδειγμα νέου χρήστη του forum! Προφιλ, εικονίτσα, stats, dmt και γραμμάρα! Ωραίοςςςςςς:oneup: Μερικοί μερικοί σαν εμένα τα κάνουν μετά τα 50 μηνύματα αυτά! ;):p

Copyright © Keen Notion Co (2002-2017) Copyright Keen Notion Co.