PDA

Επιστροφή στο Forum : παραίτηση απο εργασία..

maxcp
08-11-07, 08:28
Καλημέρα!ειμαι σε μια εργασία ενα 6μηνο κ λόγω του οτι βρήκα καλύτερη εργασία θα παραιτηθώ..
Εχω ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ..
Ποσο καιρο πριν ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να τους ενημερώσω οτι παιραιτούμαι?

fadasma
08-11-07, 08:29
Περίπου 2 εβδομάδες. Το γράφει μέσα στη σύμβασή σου.

vagskarm
08-11-07, 08:35
Μια φορά, πάντως, έχω δει να καλούν τρεις εργαζόμενους Παρασκευή απόγευμα, αφού έχουν πάει σπίτι τους για ΣΚ, και να τους λένε ότι απολύονται, οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει εμείς από την πλευρά μας να ειδοποιούμε εβδομάδες πριν.

Μην με πείτε κακό, αλλά, χμμμ, maxcp στην περίπτωση απόλυσης θα σε ειδοποιούσαν δύο εβδομάδες πριν ? Αν ναι, τότε συμφωνώ να τους ειδοποιήσεις κι εσύ, αλλιώς διαφωνώ.

Παρακαλώ, μην μου πει κανείς, ότι δεν είναι επαγγελματική συμπεριφορά αυτή, γιατί τόσα χρόνια σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, έχω δει τι επαγγελματίες αρπακολλατζήδες είναι οι συντριπτικά περισσότεροι.

maxcp
08-11-07, 08:42
vagskarm +10,ετσι ειναι..
fadasma δεν το θυμάμαι γιαυτο ρωτώ..Κ αν αυτες τις 2 εβδομαδες επειδη θα τα πάρουν,θα με χώνουν σε ασχετες με εμένα δουλειες?
ειναι σιγουρο οτι ειναι 2 εβδομάδες κ οχι 1 μήνα?

vagskarm η ελλαδα ειναι το θέατρο του παραλόγου..Εγω εργαζομαι ισως στην μεγαλυτερη βιομηχανία της ελλάδας κ δίνουν συμβάσεις χωρις τα προβλεπόμενα επιδόματα κ φυσικα οποτε χρειαστουν σε χώνουν ασχετες δουλειες με το αντικείμενο σου,δουλειες εργάτη,για να μην προσλάβουν κόσμο..

vagskarm
08-11-07, 08:46
Την κατάσταση που επικρατεί εκεί εσύ την ξέρεις. Τώρα αν τους πεις τελευταία μέρα ότι παραιτείσαι, και σου πουν ότι παραβιάζεις την σύμβασή σου, ε, ας σε απολύσουν :p

Ορισμένες επιχειρήσεις νομίζουν ότι μια και δουλεύουμε σ' αυτούς τους σούπερ-ντούπερ, πρέπει να τους πληρώνουμε, όχι να μας πληρώνουν.

edit: Σου εύχομαι να είναι καλύτερα εκεί που θα πας, απ' όλες τις απόψεις.

maxcp
08-11-07, 08:51
χαχα σωστος vagskarm,απολύστε με τότε :p
ευχαριστώ πολυ

nmavro73
08-11-07, 08:56
Την προηγούμενη ημέρα. Δεν μπορούν να σου πούν τίποτα. Αυτοί δεν θα σε ενημερώσουν ποτέ ότι σε απολύουν δύο βδομάδες νωρίτερα. Οπότε αν βρήκες κάτι καλύτερο πάρε και το τελευταίο μεροκάματο και πες αντίο.

maxcp
08-11-07, 09:00
nmavro73 σε ευχαριστώ πολύ! απλα ρωτώ γιατι αν γραφει η συμβαση αορίστου χρονου οτι πρεπει να το πείς 2 εβδομάδες νωρίτερα τοτε ειναι ικανοι να με χώσουν σε άσκετες με μένα δουλειες(πχ εργατη) για αντίποινα..

aria
08-11-07, 10:29
Μα δεν μπορούν να σε υποχρεώσουν. Απ' όσο γνωρίζω και θυμάμαι, δεν υπάρχει "νόμος" που να λέει ότι πρέπει να ενημερώσεις Χ διάστημα πριν φύγεις. Κάποιες εταιρίες έχουν κάτι σαν μάνιουαλ εσωτερικών διαδικασιών το οποίο υπογράφεις και εκεί λέει π.χ. πως αν είσαι 6 μήνες στην εταιρία πρέπει να ενημερώσεις για αποχώρηση 1 βδομάδα πριν, αν είσαι έναν χρόνο 2 εβδομάδες κ.ο.κ. αλλά ακόμη και αυτό δεν είναι δεσμευτικό για σένα.

Καλύτερα να το διευκρινίσεις με ένα τηλεφώνημα σε κάποια Επιθεώρηση Εργασίας πάντως ;)

maxcp
08-11-07, 10:43
απο ότι έψαξα στο νετ για συμβάσεις αοριστου χρονου λέει 2 εβδομάδες ..
να δω τι χώσιμο θα φάω αυτες τις 2 εβδομάδες με τους μεγαλοτσιφλικάδες που μπλέξαμε στην ελλαδα

aria
08-11-07, 10:47
Επιμένω να επικοινωνήσεις με την Επιθεώρηση Εργασίας.

maxcp
08-11-07, 10:48
θα το κάνω aria,ευχαριστώ πολυ!

apok
08-11-07, 10:56
Νομικά δεν χρειάζεται καμία προειδοποίηση.

Λόγω όμως ότι ο εργασιακός τομέας στην Ελλάδα είναι πολύ μικρός θα πρέπει να δώσεις ένα notice τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν.
Και φυσικά αυτο θα φανεί καλά και στην νέα σου εταιρεία. Δεν θα σχηματίσουν και την καλύτερη εντύπωση για σένα αν τους πεις " τα παρατάω την Παρασκευή και Δευτέρα ξεκινάω μαζί σας " γιατί θα σκεφτούν ότι κάτι αντίσχτοιχο θα κάνεις και σε αυτούς σε περίπτωση δυσαρέσκειας στη νέα σου δουλειά ή σε περίπτωση που βρεις πάλι κάτι καλύτερο.

Όλοι μας κοιτάμε πάντα για το καλύτερο, αλλά καλό ειναι να είμαστε πάνω απ όλα σωστοί και να φεύγουμε με το κεφάλι ψηλα;)

papdoux
08-11-07, 10:57
η συμβαση με την εταιρεια που υπεγραψες, τι λεει;

στη δικη μου συμβαση με την εταιρεια, λεει για ενα μηνα πριν. Αυτο ομως δεν τηρειται και εχω δει ατομα να δηλωνουν παραιτηση μια ή δυο εβδομαδες πριν. Αν θελησει η εταιρεια τοτε μπορει να κινηθει νομικα αλλα αυτο δε γινεται συνηθως γιατι ειναι τσαμπα κοπος, χρονος, χρημα και δεν ξερω αμα θα κερδισουν.

supermario
08-11-07, 10:58
απο ότι έψαξα στο νετ για συμβάσεις αοριστου χρονου λέει 2 εβδομάδες ..
να δω τι χώσιμο θα φάω αυτες τις 2 εβδομάδες με τους μεγαλοτσιφλικάδες που μπλέξαμε στην ελλαδα

Συγγνωμη αλλα απο τη στιγμη που εχεις βρει αλλη δουλεια, τι σε απασχολει αν θα σε χωσουν;;;

Σε χωνουν αυτοι;

Τους γραφεις στα......παλια σου τα παπουτσια. Πινεις το καφεδακι σου και κανεις αυτα που ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Δηλαδη αν δεν κανεις την δουλεια που σε χωσανε τι θα γινει; Θα σε απολυσουν; Αφου ετσι κι αλλιως θα φυγεις.

papdoux
08-11-07, 11:00
Συγγνωμη αλλα απο τη στιγμη που εχεις βρει αλλη δουλεια, τι σε απασχολει αν θα σε χωσουν;;;

Σε χωνουν αυτοι;

Τους γραφεις στα......παλια σου τα παπουτσια. Πινεις το καφεδακι σου και κανεις αυτα που ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

Δηλαδη αν δεν κανεις την δουλεια που σε χωσανε τι θα γινει; Θα σε απολυσουν; Αφου ετσι κι αλλιως θα φυγεις.
σωστο αυτο αλλα αμα δουλευεις σε καποιο τομεα που ειναι μικρος κυκλος, καλο ειναι να μην κλεινεις πορτες γιατι ποτε δεν ξερεις τι θα γινει στο μελλον και αμα τυχει να ξαναγυρισεις στην ιδια εταιρεια.

AirWalker
08-11-07, 11:16
Ο supermario έχει δίκιο. Αφού ούτως ή άλλως αποχωρείς από την θέση σου δεν πρέπει να σε νοιάζει και πολύ. Τι θα σου κάνουν; Τίποτα. Αντίθετα, κοίτα να φχαριστηθείς αυτές τις δύο βδομάδες: όσο πιο χαλαρά γίνεται και μη πολυσκοτίζεσαι.

maxcp
08-11-07, 11:22
apok σωστο αυτο που λές,αρα 2 εβδομάδες κ ειμαστε κ κυριοι.
papdoux δεν εγραφε κατι για παραιτηση!δεν ειχα εντοπισει κάτι,γιατι το ειχα ψάξει..απλα ειχε 3-4 σελίδες με αλλα θέματα..
supermario καλά λες,αυτο θα κάνω

aria
08-11-07, 11:22
Ο supermario έχει δίκιο. Αφού ούτως ή άλλως αποχωρείς από την θέση σου δεν πρέπει να σε νοιάζει και πολύ. Τι θα σου κάνουν; Τίποτα. Αντίθετα, κοίτα να φχαριστηθείς αυτές τις δύο βδομάδες: όσο πιο χαλαρά γίνεται και μη πολυσκοτίζεσαι.

Καμιά φορά ο ψυχολογικός πόλεμος είναι ό,τι χειρότερο... ;)

AirWalker
08-11-07, 11:25
Καμιά φορά ο ψυχολογικός πόλεμος είναι ό,τι χειρότερο... ;)

Γείωση και σύνδεση με Κάιρο το αντίδοτο. Απλώς αδιαφορία.

apok
08-11-07, 11:31
Και μην ξεχνάμε και κάτι άλλο ετσι;

Ότι αν εγώ που αποχωρώ τα γράψω όλα στα @@ μου και απλά περιμένω την ημέρα να την κανω, χώνω κάποιους άλλους που θα μείνουν σε αυτή την εταιρεία να κάνουν και τη δική μου δουλειά..

Και αυτο δεν ειναι σωστό για κανέναν;)

chat1978
08-11-07, 11:36
Κοιτα εσύ λες ότι παραιτείσαι και τους δίνεις όση προθεσμία θές εσύ και κρίνεις ότι επαγγελματικά είναι σωστή. από καμιά μέρα γιατί είναι @@ εως και ένα μήνα πχ γιατί ήταν άψογη.

Ο Vasper όμως μου είχε πει όμως ότι αν θέλει η εταιρεία έχει το δικαιώμα να σε κρατήσει στην δουλειά για 2 εβδομάδες αν δεν συμφωνεί με τον χρόνο που τους έδωσες. Εσύ βέβαια μπορεί να κάνεις τον καραγκιόζη σαν να επιδίωκες να απολυθείς και τότε ξεκινάνε αν θέλει η εταιρεία ευτράπελα καταγγελίας σύμβασης μέχρι και σε κάθε συνέντευξη που πας θάψιμο. Συνήθως όμως από το να μην μπλέκει κανένας υπάρχει μια εσωτερική συμφωνία και ο καθένας τα μπογαλάκια του και δρόμο.

maxcp
08-11-07, 11:37
apok αυτο ειναι αυτονόητο φίλε!

The_StarGazer
08-11-07, 15:55
Ρε Maxcp τι λες. Σιγα μην τους ειδοποιησεις κιολας οτι θα παραιτηθεις.
Αυτοι ΠΟΤΕ δεν κανουν το ιδιο. 1000/1000 φορες θα σε απολυσουν χωρις ουτε μια νυξη πως θα μπορει να το εκαναν αυτο.

Αφου χτυπησεις καρτα για τελευταια φορα , θα γυρισεις πισω και θα πεις "Αααα ξεχασα να σας πω. Σημερα παραιτουμαι. Sorry εεε??" και αστους να κοψουν τα σβερκια τους.

Το παραμυθι του "Μα αυτο ειναι αντιεπαγγελματικο" που μπορει να λενε μερικοι να το ξεχασουν.
Το εαν εισαι καλος στη δουλεια σου σιγουρα τους το απεδειξες οσο καιρο δουλευες εκει.

Ακου κει. Να ειδοποιησουμε κιολας.
Σιγα ρε. Μηπως να σας βρουμε και αντικαταστατη ???

sdikr
08-11-07, 16:05
Αυτοι ΠΟΤΕ δεν κανουν το ιδιο. 1000/1000 φορες θα σε απολυσουν χωρις ουτε μια νυξη πως θα μπορει να το εκαναν αυτο.

Αφου χτυπησεις καρτα για τελευταια φορα , θα γυρισεις πισω και θα πεις "Αααα ξεχασα να σας πω. Σημερα παραιτουμαι. Sorry εεε??" και αστους να κοψουν τα σβερκια τους.

Το παραμυθι του "Μα αυτο ειναι αντιεπαγγελματικο" που μπορει να λενε μερικοι να το ξεχασουν.
Το εαν εισαι καλος στη δουλεια σου σιγουρα τους το απεδειξες οσο καιρο δουλευες εκει.

Οτάν είσαι με συμβάση συνήθως με την απόλυση πέρνεις και μια αποζημείωση

apok
08-11-07, 16:07

Επειδή δεν μπορώ να τα διαβάζω αυτά!!

Αυτοί όταν σε απολύουν, ναι μεν δεν στο λένε αλλά σου σκάνε μια αποζημείωση ΝΑ!!
Εσυ σαν παραιτούμενος και εφόσον έχεις αποφασίσει να διακόψεις τους αποζημειώνεις με το να τους ενημερώσεις!!

Και είπα και κάτι άλλο.. ο εργασιακός τομέας στην Ελλάδα ειναι πολύ μικρός.. καλύτερα να εισαι επαγγελματίας εσυ και άσε τους εργοδότες να ειναι μπακάληδες!!
Η επόμενη εταιρεία που θα πας
α) ΔΕΝ θα εκτιμήσει να πας αμέσως ( εκτός αν στο cv σου δεν έχεις γράψει οτι δουλεύεις ήδη )
β) ΔΕΝ ξέρεις ποιον γνωστό έχει ο επόμενος με τον προηγούμενο εργοδότη σου!!

papdoux
08-11-07, 16:30
α) ΔΕΝ θα εκτιμήσει να πας αμέσως ( εκτός αν στο cv σου δεν έχεις γράψει οτι δουλεύεις ήδη )
Μια ιστοριουλα πανω σε αυτα που εγραψε ο apok και βασικα στο β.

Καποτε, μια υπαλληλος απο το τμημα μου παραιτηθηκε και υπηρξε μια διαφωνια και γενικοτερα τσακωμος. Η υπαλληλος βρηκε δουλεια σε αλλη εταιρεια και σε αλλο αντικειμενο (τελειως λεμε).

Η εταιρεια που ειμαι, στα πλαισια καποιας αναδιαρθωσης, αγορασε καποιο πακετο απο την εταιρεια που πηγε η πρωην υπαλληλος (ας πουμε λογιστικο πακετο modified στα μετρα της εταιρειας που ειμαι). Επειδη επρεπε να γινει στενη συνεργασια, η εταιρεια με το λογιστικο πακετο εβαλε σαν αμεσο αντιπροσωπο/συνεργατη με τους υπαλληλους απο την εταιρεια που ειμαι την πρωην υπαλληλο. Οταν το αντιστοιχο τμημα εμαθε ποια ειναι, κατευθειαν ζητησε σχολια απο το τμημα μου.

Αυτο που θελω να τονισω ειναι οτι ο κοσμος ειναι μικρος σε αυτη τη χωρα και ποτε δεν ξερεις απο που θα σου ερθει. :lol::lol:

The_StarGazer
08-11-07, 17:10
Επειδή δεν μπορώ να τα διαβάζω αυτά!!

Αυτοί όταν σε απολύουν, ναι μεν δεν στο λένε αλλά σου σκάνε μια αποζημείωση ΝΑ!!

Υποχρεωμενοι ειναι απο το νομο.
(Θα ελεγα "εργατικο κεκτημενο ειναι" αλλα κινδυνευω να χαρακτηριστω ΚΚΕτζης)

Εσυ σαν παραιτούμενος και εφόσον έχεις αποφασίσει να διακόψεις τους αποζημειώνεις με το να τους ενημερώσεις!!

Εγω τους αποζημειωνω με το να ειμαι στη θεση μου οποτε πρεπει και με το να δινω το 100% της δουλειας μου σε οσο βρισκομαι στην Χ εταιρια.

Επισης τους αποζημιωνω με το να μην τους καταγγελω για μη πληρωμη υπερωριων , για μη καταβολη ενσημων , τους αποζημιωνω με το να παω δουλεια και ας ειμαι αρρωστος (γιατι αλλιως κινδυνευω να την χασω) , τους αποζημιωνω για πολλα περισσοτερα απ'οτι αυτοι.

Και είπα και κάτι άλλο.. ο εργασιακός τομέας στην Ελλάδα ειναι πολύ μικρός.. καλύτερα να εισαι επαγγελματίας εσυ και άσε τους εργοδότες να ειναι μπακάληδες!!

Αυτο τωρα εσενα βρε φιλε , ποσο επαγγελματικο σου φαινεται ??

anon
08-11-07, 17:19
Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει. Ειδικά πλην Αττικής, συμβαίνει πολλές φορές ο μελλοντικός εργοδότης να παίρνει τον προηγούμενο να μάθει.... Βλέπεις η αγορά εργασίας ειναι πολύ μικρή, ακόμη και σε Θεσσαλονίκη (σε αρκετούς τομείς όπως πληροφορικάριοι, προιστάμενοι λογιστηρίων κλπ)...

anideos
08-11-07, 17:22
Μας ποτίζουν και καλά το κεφάλι πως η Χ εταιρία είναι σαν οικογένεια και πως όλοι είμαστε μια ομάδα και και και και
Και αν τολμήσεις και σηκώσεις κεφάλι τότε αυτόματα περιμένουν πότε θα παραιτηθείς για να μη σου πληρώσουν και αποζημίωση
Αυτό το διάστημα περνάω ζόρι στην εργασία μου και με οδηγεί ο προϊστάμενός μου υποχρεωτικά σε παραίτηση με τη συμπεριφορά του
Περιμένω απλά να βρω αλλού εργασία
Ετσι και βρω δεν θα υπολογίσω ούτε πόσο πρέπει να κάτσω ούτε πόσο δεν πρέπει
Θα πω "αντίο" και θα την κάνω
Αλλοι λένε δύο εβδομάδες , άλλοι λένε ένα μήνα το πολύ , άλλοι λένε δεν είσαι υποχρεωμένος
Ασάφειες

The_StarGazer
08-11-07, 17:32
Το τελευταιο ισχυει. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ.

Γιατι εαν το παμε βαση συμβασης τοτε Μηπως σε πολλους απο εσας η τωρινη συμβαση σας , σας απαγορευει να εργαστειται αλλου για καποιο Α διαστημα ???

mach
08-11-07, 17:43
maxcp, κοίτα τη σύμβασή σου και πράξε αναλόγως.
Αν δεν γράφει κάτι, ρώτα στο λογιστήριο ή στο γραφείο προσωπικού για την πολιτική της εταιρείας σε αυτά τα θέματα. Αν έχεις κάποιο ψιλογνωστό εκεί μέσα, ακόμα καλύτερα, δεν θα εκτεθείς καθόλου.
Αν δεν ξέρει κανείς η δεν σε ενημερώνει κάποιος υπεύθυνα, κακό του κεφαλιού τους, τους κρατάς από τα @@. Δώσε μια ειδοποίηση 2 ημέρες πριν και είσαι κύριος.

Αν σε γκαζώνουν τις επόμενες μέρες βάλε νεκρά και δούλευε στο ρελαντί. Εάν έχεις ενημερώσει είσαι καλυμένος από παντού.

alexandrozz
09-11-07, 13:45
Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει. Ειδικά πλην Αττικής, συμβαίνει πολλές φορές ο μελλοντικός εργοδότης να παίρνει τον προηγούμενο να μάθει.... Βλέπεις η αγορά εργασίας ειναι πολύ μικρή, ακόμη και σε Θεσσαλονίκη (σε αρκετούς τομείς όπως πληροφορικάριοι, προιστάμενοι λογιστηρίων κλπ)...

Πολλές αγγελίες γράφουν "Θα τηρηθεί απόλυτη εχεμήθεια" (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?)

21century
12-11-07, 11:42
Καλυτερα να εχεις προσωπικη επαφη με τον εργοδοτη, αλλα να εισαι προετοιμασμενος για ολα...

maxcp
12-11-07, 17:17
ακομα το παλευω..τους το ειπα σημερα αλλα αντιμετώπισα εναν ψυχολογικό πολεμο του στυλ 'εδώ ειναι το σπιτι σου παιδι μου,που θα βρεις καλυτερα,θα δεις ποσο ψηλα θα ανεβεις αν μεινεις εδω,ολα θα φτιαξουν,ποσα παραπανω θες,κανεις το λαθος της ζωης σου..' κλπ ομορφα...
τους ειπα οτι ειναι ΟΡΙΣΤΙΚΗ Κ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ αλλα ειπαν θα το ξανασυζητήσουμε αυριο,ειπα οτι αυριο η μεθαυριο θελω να παριατηθω αλλα ειπαν να το σκεφτω ΚΑΛΑ ως το τελος της εβδομαδας γιατι ΑΝ ΦΥΓΩ θα κλεισει οριστικά η πορτα για πάντα..ε δεν με πειραζει ειπα αλλα επεμεναν να το σκεφτώ..
θα δούμε τώρα..

mach
12-11-07, 17:28
Ευκαιρία να ζητήσεις γενναία αύξηση.

anon
12-11-07, 17:43
Πές τους πολύ απλά, ξέρετε σας αγαπώ και σας εκτιμώ, νοιώθω εδώ σαν σπίτι μου, αλλά τα έξοδα πολλά, και εκεί που πάω μου δίνουν 50% επιπλέον απο όσαν παίρνω εδώ, συν αυτοκίνητο εταιρίας, κινητό κλπ κλπ μπόνους, ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη υγείας κλπ κλπ κλπ και όπως καταλαβαίνετε, η διαφορά ειναι μεγάλη, και δεν πιστεύω ότι ποτε θα τα δίνατε αυτά τα χρήματα.... Δεν ειναι ανάγκη να φύγεις μαλωμένος, αλλά με ένα 50%+ κανείς δεν μπορεί να σου πεί, κάτσε να παίρνεις τα ίδια. Ούτε τολμά να σου δώσει κανείς τόση αύξηση εκτός και εαν πραγματικά τα αξίζεις και το ξέρουν και έχουν καταλάβει ότι το ξέρεις...

maxcp
12-11-07, 17:48
τους το ειπα οτι ολα ειναι καλα εκει ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ Κ ΔΕΝ ΘΕΛΩ να μεινω αλλο...
δεν μπορω επειδη η αλλη δουλεια ειναι καλυτερη κ ευκαιρια κ ΔΕΝ ΘΕΛΩ γιατι δεν μαρεσε κ τοσο εκει..
απλα επιμενουν κ με κανουν χαλια ψυχολογικά..

anon
12-11-07, 17:55
Μα δεν πρέπει να πείς ότι δεν μπορείς και δεν θέλεις να μείνεις. Το αντίθετο. Δεν ειναι κακό να νομίζουν ότι τους εκτιμάς και οτι είσουν τρισευτηχισμένος που έπαιρνες 3,60.... Με το επιχείρημα του +50% απλά βουλώνουν τα στόματα, και το καλύτερο, νομίζουν ότι έχουν συμβάλει στην επιτυχία σου/ σταδιοδρομία σου (ναι πολλοί σκέφτονται έτσι), και φεύγεις με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Με το να μαλώσεις και να τους πείς τι μαμάκες είναι, μπορεί να ξεσπάσεις για το αι σιχτίρ, μακροπρόθεσμα δεν ωφελεί. Δεν ξέρεις ποτέ, αλλά καλύτερα να λένε καλά λόγια για σένα, ακόμη και οι εχθροί σου, παρα να λένε ότι ειναι ένας εριστικός, εκδικητικός μαμάκας...

maxcp
12-11-07, 18:01
φιλε εχεις δίκιο,αυτο λεω οτι τους είπα τα καλύτερα αλλα απο μέσα μου δεν μπορω ουτε λεπτό να μεινω εκεί..
τα λεφτα ειναι πολυ καλα,η θέση πολυ καλή ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ εκει γιατι δεν γίνονται οσα συμφωνήσαμε κ βρήκα κ κατι καλύτερο..αλλα κ καλυτερο να μην εβρισκα πάλι θα ε΄φευγα παρα τα καλα που έχω εκει γιατι καποιοι πληρωνοντας σε για να τους ΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ τις υπηρεσίες σου., νομίζουν οτι σε αγόρασαν..

chat1978
12-11-07, 18:01
Πράγματι στο οικονομικό δεν υπάρχει αντεπιχείρημα

nickd
16-11-07, 13:48
Βάσει του ίδιου νόμου, και ο εργαζόμενος όταν καταγγέλει την σύμβασή του με τον εργοδότη (οικιοθελής αποχώρηση), είναι υποχρεωμένος να προειδοποίησει τον εργοδότη του για το μισό διάστημα από ότι έχει υποχρέωση ο εργοδότης δηλ.

σε περίπτωση εργασίας 2 μήνες ώς ένα χρόνο έχουμε Προειδόποιηση εργοδότη 1 μήνα και αποζημίωση 15 ημερών ή χωρίς προειδοποίηση και αποζημίωση 1 μηνός.

Ο εργαζόμενος πρέπει να ειδοποιήσει 15 ημέρες (30/2) αλλιώς ο εργοδότης μπορεί να διεκδικήσει αποδοχές 15 ημερών.

Στην πράξη, έχουν υπάρξει πολύ λίγες περιπτώσεις που κάποιος εργοδότης έχει διεκδικήσει χρήματα (ίσως και γιατί δεν το γνωρίζουν).

Ο επαγγελματισμός δεν βλάπτει ποτέ. Ανάλογα με το είδος εργασίας και τα χρόνια εργασίας από μια εβδομάδα με ένα -δύο μήνες είναι μια συνθισμένη πρακτική.

Επιπλέον μπορεί να αναγράφεται και στην σύμβαση ένα διάστημα προειδοποίησης.

Στην πράξη πάλι δύσκολα θεωρώ ότι μια εταιρεία θα διεκδικήσει κάτι, αλλά η επαγγελματική συμπεριφορά σαφώς και είναι θετική. Εξάλλου δεν εργάζεσαι τσάμπα για τις δεκαπέντε ημέρες

gravis
16-11-07, 21:58
Επειδη το 90% των εργαζομενων , για να μην πω περισσοτερο, δεν ξερει ποια ειναι τα εργασιακα δικαιωματα του, δεν ξερει τι πρεπει να διεκδικησει, και απο την αλλη υπάρχει μια εργοδοτικη τρομοκρατια,

(εχουμε φτασει στο σημειο να ρωταμε αν πρεπει να ενημερωσω τον εργοδοτη 2 βδομαδες η και περισσοτερο πριν οτι θα φυγω απο την δουλεια! μηπως πρεπει να του παρω και την αδεια? μηπως να του χαρισω και τα μεροκαματα των τελευταιων 2 βδομαδων!?
, στην τελικη μηπως πρεπει να νιωσω τυψεις και να κλάψω? :p )

σας επισυναπτω ενα PDF αρχειο που αναφερει ολα οσα πρεπει να ξερει ο καθε εργαζομενος αλλα δεν τον αφηνει ο εργοδοτης .;)

Kαλο ειναι να γινει sticky για να ενημερωθει ο νεος εργαζομενος

maxcp
16-11-07, 23:19
gravis +10

x69pr
30-11-07, 11:27
ετσι μπραβο gravis! θα ανοιξουν πολλα ματια με αυτο!

@ ADSLgr.com All rights reserved.