PDA

Επιστροφή στο Forum : Δήμος Τρικκαίων: Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του δικτύου οπτικής ίνας

wi fi thief
23-11-07, 11:16
Ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του δικτύου οπτικής ίνας

Με δύο διατρήσεις κάτω από την σιδηροδρομική γραμμή ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του δικτύου οπτικής ίνας στην πόλη των Τρικάλων και ταυτόχρονα συνδέονται και τα πλέον απομακρυσμένα σημεία της πόλης μας με την παροχή ταχύτατων ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Η πρώτη διάτρηση ολοκληρώθηκε προχθες κάτω από την σιδηροδρομική γραμμή στον οικισμό του Φλαμουλίου προκειμένου η οπτική ίνα φθάσει μέχρι το συγκρότημα του ΤΕΦΑΑ στις Καρυές, ενώ η δεύτερη διάτρηση θα γίνει στην οδό Τρικάλων-Πύλης (κοντά στην ταβέρνα «Χάνι») προκειμένου η οπτική ίνα συνδεθεί με το συγκρότημα του Μύλου Ματσόπουλου.

Η τεχνική της διάτρησης κάτω από σιδηροδρομικές γραμμές γίνεται με την άδεια του ΟΣΕ προκειμένου η γραμμή της οπτικής ίνας να είναι υπόγεια, και είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται εγκατάσταση με αυτού του είδους την τεχνική.

Επίσης, με την εγκατάσταση των συνδέσεων αυτών ολοκληρώνεται η τοποθέτηση του δικτύου οπτικών ινών στην πόλη μας, της πρώτης στην Ελλάδα που θα διαθέτει αυτού του είδους την υποδομή.

Πηγη : Γραφείο Τύπου Δήμου Τρικκαίων (http://www.trikalacity.gr/news/view.article.php/4155/c1)

pk33
23-11-07, 15:04
Ε όχι και πρώτη στην Ελλάδα!
και τα δίκτυα των παρόχων, δίκτυα είναι! Δηλαδή αν μια πόλη δεν έχει δημοτικό δίκτυο Ο.Ι., απλά δεν έχει δίκτυο Ο.Ι???

Ήδη στη Λάρισα το ΜΑΝ της TELLAS λειτουργεί εδώ και πολύ καιρό!

wi fi thief
23-11-07, 15:15
και τα δίκτυα των παρόχων, δίκτυα είναι!

εκτος απο αυτη, δεν υπαρχει (προς το παρον) καμια αλλη σχεση μεταξυ των δυο.

nikgr
23-11-07, 15:19
Eντάξει πρωτοπόρα τα Τρίκαλα αλλα σα να μας τα φουσκώνει καμπόσο και ο Δήμαρχος.

Τί θα πει "ειμαστε η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα διαθέτει υποδομή οπτικών ινών"?
Τόσες πόλεις έχουν ήδη συνδεθεί με τα δίκτυο οπτικών ινών των εναλλακτικών εδώ και μήνες.
Αυτές των Τρικάλων άλλου είδους υποδομές είναι δηλαδή?

Εξάλλου δημοτικές οπτικές ινες μπαίνουν και σε άλλες πόλεις αυτή τη στιγμή.

Αλήθεια πώς θα συνδέεται ο καταναλωτής με τις δημοτικές ίνες? Μέσω του ΟΤΕ φαντάζομαι. Θα βάλει δηλαδή ο δήμος τα δικά του dslams με συνεγκατάσταση στα κέντρα του ΟΤΕ? Και με τί ταχύτητες και τί περιορισμούς?

Θα έχουν παράλληλα και το wifi?
Εγώ προσωπικά δε θα εμπιστευόμουνα κανένα δήμο για να μου παρέχει υπηρεσίες internet εκτός κι αν δε μπορούσα να δώσω τα 20euro το μήνα για ένα σοβαρό πάροχο που ασχολείται αποκλειστικά με το adsl.

Διαφορετικά θα ακους συνέχεια : "Tα παράπονά σας στο δήμαρχο"...

wi fi thief
23-11-07, 15:24
Αλήθεια πώς θα συνδέεται ο καταναλωτής με τις δημοτικές ίνες?

ΔΕΝ θα συνδεεται.

ιδου η κυρια και ειδοποιος διαφορα με τα δικτυα των (εναλλακτικων) ISPs.

Σε αυτο λοιπον τον τυπο δικτυου (στα πλαισια της ΚΤΠ, ΕΕ, μπλα μπλα) αναφερεται η πρωτια.
;)

radcos
23-11-07, 16:40
Οπότε ποια η χρησιμότητα του δικτύου για τους δημότες; Ποιους θα εξυπηρετεί δηλαδή αυτό το δίκτυο;
Όταν βγάζετε μια είδηση στο forum καλό είναι να πρόκειται για ολοκληρωμένη πληροφόρηση και να μην ψαχνόμαστε μόνοι μας για να καταλάβουμε τι γίνεται :(

wi fi thief
23-11-07, 17:16
Οπότε ποια η χρησιμότητα του δικτύου για τους δημότες; Ποιους θα εξυπηρετεί δηλαδή αυτό το δίκτυο;
Όταν βγάζετε μια είδηση στο forum καλό είναι να πρόκειται για ολοκληρωμένη πληροφόρηση και να μην ψαχνόμαστε μόνοι μας για να καταλάβουμε τι γίνεται :(

κατ' αρχην, δεν ανεβασα το ποστ στα νεα αλλα σε thread για δικτυα των οπτικων ινων (http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=136711) (πιθανοτατα καποιος mod το εβγαλε στις ειδησεις)

Δευτερον, βαριεμαι να ανεβασω ολα οσα αφορουν τα προγραμματα της KTΠ.

Αν θελεις να μαθεις περισσοτερα για το e-trikala και για Μητροπολιτικά Δίκτυα Οπτικών Ινών που υλοποιουνται στα πλαισια του προγραμματος :

http://www.e-trikala.gr/

http://www.fiberoptics.gr/egkgr.htm

Οπως (ελπιζω οτι) θα διαπιστωσεις οι οπτικες ινες δεν ειναι χρησιμες μονο οταν συνδεουν τον καθε οικιακο χρηστη με τους σερβερς της forthnet, της vivonti, του e-mule κλπ.
Υπαρχουν τεραστιες δυνατοτητες τηλεδιοικησης, τηλειατρικης, τηλεπρονοιας κοκ.
Το θεμα ειναι να αξιοποιηθουν οσο το δυνατον καλυτερα.

Οσον αφορα τα της εμπορικης-οικιακης τους χρησης αυτο που κυκλοφορει ως φημη στα τρικαλα (και που δεν μπορω να διαπιστωσω αν και κατα ποσον ισχυει) ειναι οτι ηδη η forthnet ζητησε απο τον δημο να εχει προσβαση μεσω του συγκεκριμενου δικτυου σε οικιακους καταναλωτες για να τους προσφερει τα προιοντα που προσφερει και στους πελατες του ιδιοκτητου δικτυου της.
Επισης, συμφωνα με τον ελεγχο διαθεσιμοτητας στο site της HoL, το ιδιοκτητο δικτυο της (που επισης ολοκληρωσε το "περασμα" του απο την πολη) θα ειναι σε θεση να δωσει απο 01/01/2008 24Μbps στα νοικοκυρια

;)

radcos
23-11-07, 18:34
Οσον αφορα τα της εμπορικης-οικιακης τους χρησης αυτο που κυκλοφορει ως φημη στα τρικαλα (και που δεν μπορω να διαπιστωσω αν και κατα ποσον ισχυει) ειναι οτι ηδη η forthnet ζητησε απο τον δημο να εχει προσβαση μεσω του συγκεκριμενου δικτυου σε οικιακους καταναλωτες για να τους προσφερει τα προιοντα που προσφερει και στους πελατες του ιδιοκτητου δικτυου της.
Επισης, συμφωνα με τον ελεγχο διαθεσιμοτητας στο site της HoL, το ιδιοκτητο δικτυο της (που επισης ολοκληρωσε το "περασμα" του απο την πολη) θα ειναι σε θεση να δωσει απο 01/01/2008 24Μbps στα νοικοκυρια

;)

Προφανώς η φήμη είναι ανυπόστατη γιατί για να παρασχεθούν οι υπηρεσίες της Forthnet μέσω του δικτύου οπτικών ινών σε οικιακούς καταναλωτές θα πρέπει τα fiberoptics πρώτα να "περάσουν" από τα Α.Κ. του ΟΤΕ αφού από εκεί μέσω του LLU λαμβάνουμε όλοι το γρήγορο Internet (κάτι που επισήμανε και ο φίλος nikgr παραπάνω - δεν πιστεύω να έβαλε ο Δήμος και DSLAMs στα κέντρα του ΟΤΕ :p)

Επίσης τι σχέση έχει η HOL και το ιδιόκτητο δίκτυο της με το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου; Το ερώτημα είναι (και παραμένει αφού οι παραπομπές σου δεν δίνουν και πολλές επιπλέον πληροφορίες) τι θα κάνει ο Δήμος με το δικό του δίκτυο (η HOL προφανώς θα κάνει παροχή υπηρεσιών broadband σε οικιακούς καταναλωτές όπως ήδη κάνει αλλού - ο Δήμος όμως τι θα κάνει?) :hmm:

wi fi thief
23-11-07, 18:50
( ...ο Δήμος όμως τι θα κάνει?) :hmm:

φανταζομαι (αρχικα) αυτο για το οποιο κατασκευαστηκε το δικτυο : συνδεση δημοσιων (και ελπιζω και αλλων μη κερδοσκοπικων) οργανισμων μεταξυ τους.

Ενδεχομενως (αν και εφ' οσον προβλεπεται) να ενωσει μεταξυ τους και τα δημοτικα wifi spots εξασφαλιζοντας ετσι μεγαλυτερες ταχυτητες στο ασυρματο δικτυο παροχης ιντερνετ

radcos
23-11-07, 19:04
φανταζομαι .... Ενδεχομενως (αν και εφ' οσον προβλεπεται) ....

Αν εσύ που είσαι Τρικαλινός και μέσα στα πράγματα απαντάς με υποθέσεις να υποθέσω και εγώ πως οι φίλοι παραπάνω έχουν δίκιο πως ο Δήμαρχος μας τα φουσκώνει λίγο για να "πουλήσει" μόστρα με τα e-Trikala (ενώ πρακτικές εφαρμογές του δικτύου οπτικών ινών κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει?) :whistle:

wi fi thief
23-11-07, 19:37
Αν εσύ που είσαι Τρικαλινός και μέσα στα πράγματα απαντάς με υποθέσεις να υποθέσω και εγώ πως οι φίλοι παραπάνω έχουν δίκιο πως ο Δήμαρχος μας τα φουσκώνει λίγο για να "πουλήσει" μόστρα με τα e-Trikala (ενώ πρακτικές εφαρμογές του δικτύου οπτικών ινών κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει?) :whistle:

δεν ειμαι καθολου "μεσα" στα πραγματα.
Απλος (και μαλιστα προσωρινος) δημοτης και χρηστης του wifi δικτυου ειμαι.

Γνωριζω ελαχιστα πραγματα για το προγραμμα ΚΤΠ, για τις οπτικες ινες, για το adsl (δεν ξερω πχ τι σημαινει "βροχος") :oops:

Πηγες (επισημης) πληροφορησης εχω τις ιδιες με εσενα που δεν εισαι απο εδω : καποια sites.
Γι' αυτο τα "νομιζω" και τα "φανταζομαι".;)

tolispl
23-11-07, 20:53
τι οπτικες ινες και πρασινα αλογα, μενω κοντα στη σμυ και ο δρομος μου ζαγρεως
δε φωταγωγηται και ειναι γεματο λασπες χωρις ασφαλτο
το βραδυ παω στο σπιτι μου με φακο και κουβαλαω και δεκα κιλα λασπες μεσα.
οσο για το ασυρματο ιντερνετ ελατε να δοκιμασετε.....
οι οπτικες μας μαραναν
και τον ψηφισα καλα να παθω...............:down:

nstamoul
23-11-07, 21:12
Εντελώς off-the-record και outdated (αρκετά) πληροφορίες μου αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο για ftth,αν και δεν ξέρω πόσο άμεσα μπορεί να διατεθεί.Και πάλι αυτό δεν σημαίνει ότι θα διατεθεί internet μέσα από τις οπτικές του δήμου.Μπορεί να πρόκειται απλά για μεγάλο intranet και MAN οπτικών.Κάτι είχε πάρει το αυτί μου για pay-per-view ταινίες,voip πιθανώς κλπ.Τις πληροφορίες αυτές τις έχω εντελώς unofficial και η συζήτηση έγινε πέρυσι τα Χριστούγεννα,όταν ακόμα το δίκτυο ήταν blueprints.Όπως και να έχει αρνητικό δεν είναι από καμία άποψη.Όχι ότι και ο δήμος δεν πουλάει λίγο φατσιμάρε που λένε και στον τόπο μου.

Τώρα για το κατά πόσον είναι εφικτό να δώσει internet η hol (και η κάθε hol) μέσω του δικτύου οπτικών.Δεν είναι καθόλου δύσκολο εφόσον υλοποιηθεί το ftth.Ούτε dslam χρειάζεται ούτε τίποτα.Απλά να συνδεθούν σε κάποιο σημείο τα δίκτυα οπτικών ινών του δήμου και την εκάστοτε εταιρίας.Τύπου AIX φάση.Ας το ονομάσουμε ΤΙΧ εμείς :p.

nikgr
23-11-07, 22:37
Όχι ότι και ο δήμος δεν πουλάει λίγο φατσιμάρε που λένε και στον τόπο μου. :respekt:

Αυτό ακριβώς!

Πιστεύω κι εγώ ότι οι δήμοι προσπαθούν να καλύψουν τις υπόλοιπες ατέλειές τους προβάλλοντας ένα δυναμικό προφιλ hightec πόλης ενώ στερούνται άλλων βασικων υποδομών για την καθημερινότητα του πολίτη...

Τί να τις κάνω τις οπτικές ίνες όταν πατάω μέσα στο λασπαριό και δεν έχω ούτε φως στο δρόμο μου?

Είναι σα να φοράει ένας βλάχος ένα χρυσο-ρολόι και να πάει με τα τσαρούχια σε δεξίωση... :lol:

Ούτε και οι ίδιοι ξέρουν τί θα τις κάνουν τις υποδομές.
Μας έπρηζαν τόσο καιρό για το wifi στα Τρίκαλα και τελικά αμφιβάλλω αν πιάνουν και 2 τετράγωνα στο κέντρο και αυτά με αστείες ταχύτητες 256Κ.
Μιλάμε τώρα ξαφνικά για fiber to the home ? Ας γελάσω! :lol:
Αφού ο ίδιος ο αντιδήμαρχος είχε πει παλιότερα αν θυμάμαι καλά ότι αυτές οι υποδομές δε θα είναι ανταγωνιστικές προς τους ISPs.
Θα είναι πχ για να μπαίνεις σε κανα site υπουργείου ή νομαρχίας για να κάνεις αυτά που δεν μπορείς να κάνεις ούτε απο κοντά με τους καρεκλοκένταυρους που μας διοικούν... :rolleyes:

Ποιός θα χρησιμοποιήσει αυτές τις υποδομές? Η πυροσβεστική και η αστυνομία που δε μπορούν να συνεννοηθούν ούτε με τον ασύρματο ή το νοσοκομείο των Τρικάλων που είναι υπο διάλυση?

A_gamer
23-11-07, 22:54
Ούτε και οι ίδιοι ξέρουν τί θα τις κάνουν τις υποδομές.
Μας έπρηζαν τόσο καιρό για το wifi στα Τρίκαλα και τελικά αμφιβάλλω αν πιάνουν και 2 τετράγωνα στο κέντρο και αυτά με αστείες ταχύτητες 256Κ.

Όλα αυτά τα έχεις διαπιστώσει φυσικά... :rolleyes:

Αφού ο ίδιος ο αντιδήμαρχος είχε πει παλιότερα αν θυμάμαι καλά ότι αυτές οι υποδομές δε θα είναι ανταγωνιστικές προς τους ISPs.

Με κομμένα τα P2P τι περιμένεις;

nstamoul
23-11-07, 23:02
Καλά ναι...Είπαμε αυτά ήταν απλά σκέψεις,ενδεχόμενα,δυνατότητες.

Πάντως τον σκοπό του τον επιτελεί το ασύρματο.Όταν πάω στην πατρίδα (δλδ. Χριστούγεννα,Πάσχα,καλοκαίρι) με εξυπηρετεί μια χαρά για σερφάρισμα.Για τις περιοχές κάλυψης νομίζω πως έχεις άδικο αφού έχουν πάνω από 10 APs και τυχαίνει το ένα να είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου :p.Τώρα αν δώσουν και ftth πάλι βολεύει μιας και αυτό περνάει ακριβώς από μπροστά στον παραποτάμιο :p.

viron
23-11-07, 23:39
Το δίκτυο Οπτικών Ινών στα Τρίκαλα ενώνει Κτίρια και υπηρεσίες του Δήμου και άλλων κρατικών υπηρεσίων.
Δεν απευθύνεται σε τελικούς χρήστες πολίτες.

Τα e-trιkala είναι ο φορέας που προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη. Καθώς τα e-trikala συνδέονται στο δίκτυο οπτικών ινών στο μέλλον θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το δίκτυο σαν backbone, για να έχουν σημεία παρουσίας σε όλα τα τερματικά σημεία των οπτικών ινών.
Το ασύρματο δίκτυο θα είναι ο βασικός τρόπος παροχής υπηρεσιών στον πολίτη γιατί δεν βάζει τρίτους ενδιάμεσους στην μέση.

Ο Δήμος τρικάλων και τα η δομή που επέλεξε με τα e-trikala είναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ατην Ελλάδα. Κάθε δήμος που ενδιαφέρεται για παρόμοια πρωτοβουλία θα γλύτωνε πολυ χρόνο και χρήμα αν αναζητούσε συμβουλές και υποδείξεις από εκεί .

Βύρων.

radcos
24-11-07, 00:08
Το δίκτυο Οπτικών Ινών στα Τρίκαλα ενώνει Κτίρια και υπρεσίες του Δήμου και άλλων κρατικών υπηρεσίων.
Δεν απευθύνεται σε τελικούς χρήστες πολίτες.

Βύρων.

Ενώ οι τελικοί χρήστες υπάλληλοι των υπηρεσιών θα σχίζουν στην χρήση καθ΄ ότι πλήρως εκπαιδευμένοι στις νέες τεχνολογίες :rofl:

Φίλε Βύρωνα, φατσιμάρε θέλει να πουλήσει ο Δήμος και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα!

Collective_Soul
24-11-07, 00:12
Ενώ οι τελικοί χρήστες υπάλληλοι των υπηρεσιών θα σχίζουν στην χρήση καθ΄ ότι πλήρως εκπαιδευμένοι στις νέες τεχνολογίες :rofl:

Και εσυ που το ξερεις οτι δεν σκιζουν???Εχεις στατιστικα στοιχεια μπροστα σου και αν ναι δωσε μας να γινουμε και εμεις αυθεντιες

Ποτε θα μαθουμε στο Ελλαντα να μιλαμε με αποδειξεις και οχι λογια αεριτζηδικα????

Δινω συγχαρητηρια στο δημαρχο μακαρι ολες οι οι επαρχιακες πολεις να ειχαν τεχνοκρατες στις καιριες θεσεις...

viron
24-11-07, 00:19

Φίλε Βύρωνα, φατσιμάρε θέλει να πουλήσει ο Δήμος και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα!

Δεν πειράζει, και σε ένα ορεινό χωριό χωρίς δρόμους κανένας δεν θα έχει αυτοκίνητο και δίπλωμα οδήγησης .
Οταν όμως φτιαχτούν γεφύρια και δρόμοι, σε λίγο καιρό θα δείς να ανοίγουν σχολές εκμάθησης οδήγησης και θα εμφανιστούν αντιπρόσωποι αυτοκινητοβιομηχανιών.

Βύρων.

radcos
24-11-07, 00:30
Ποτε θα μαθουμε στο Ελλαντα να μιλαμε με αποδειξεις και οχι λογια αεριτζηδικα????

Αποδείξεις αγαπητέ δεν είναι μόνο τα (μαγειρεμένα πολλές φορές) στατιστικά των επίσημων υπηρεσιών (βλ. ΕΣΥΕ και τι κάνει τόσα χρόνια με την Ε.Ε.) αλλά και οι προσωπικές εμπειρίες, οι οποίες στην περίπτωσή μας αφορούν περίπου 20 χρόνια περισσότερα από εσένα ενήλικης ζωής. Όσον αφορά στα στατιστικά δες τη θέση μας στην Ε.Ε. των 15 σε σχέση με τη διείσδυση του e-gov στην καθημερινότητα του πολίτη.

sdilias
24-11-07, 09:35
Καλά ναι...Είπαμε αυτά ήταν απλά σκέψεις,ενδεχόμενα,δυνατότητες.

Πάντως τον σκοπό του τον επιτελεί το ασύρματο.Όταν πάω στην πατρίδα (δλδ. Χριστούγεννα,Πάσχα,καλοκαίρι) με εξυπηρετεί μια χαρά για σερφάρισμα.Για τις περιοχές κάλυψης νομίζω πως έχεις άδικο αφού έχουν πάνω από 10 APs και τυχαίνει το ένα να είναι ακριβώς απέναντι από το σπίτι μου :p.Τώρα αν δώσουν και ftth πάλι βολεύει μιας και αυτό περνάει ακριβώς από μπροστά στον παραποτάμιο :p.

Εγώ πάντως όταν πάω Τρίκαλα μένω απέναντι από κόμβο αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ με κανένα ασύρματο δίκτυο.:sorry:

Parrot
24-11-07, 12:12
Good News :oneup::oneup:

wi fi thief
24-11-07, 12:19
Εγώ πάντως όταν πάω Τρίκαλα μένω απέναντι από κόμβο αλλά δεν μπορώ να συνδεθώ με κανένα ασύρματο δίκτυο.:sorry:

προφανως κατι κανεις λαθος.:hmm:
Εγω μενω στη βασ. τσιτσανη και πιανω χωρις κεραια τους κομβους φρουριου, σταδιου και δεη (μερικες φορες και το e-trikala 01 = δημαρχειο :shock:)

Collective_Soul
24-11-07, 17:19
Αποδείξεις αγαπητέ δεν είναι μόνο τα (μαγειρεμένα πολλές φορές) στατιστικά των επίσημων υπηρεσιών (βλ. ΕΣΥΕ και τι κάνει τόσα χρόνια με την Ε.Ε.)

Καλα αυτο δεν θα το σχολιασω εμαθες μια καραμελα και την πιπιλας....ξερεις απο που;);)
Οσον αφορα για την χαμηλη θεση μας στην ηλεκτρονικη διακυβερνηση και για την ειρωνεια σου στις ελλειψεις γνωσεων συγκεκριμενων υπαλληλων σε παραπεμπω στο προηγουμενο μυνημα του viron.

Φιλικα παντα...

birbrilo
24-11-07, 18:48
όπως και να 'χει.. τα Τρικαλα δείχνουν το σωστό δρόμο....

sdilias
24-11-07, 18:49
προφανως κατι κανεις λαθος.:hmm:
Εγω μενω στη βασ. τσιτσανη και πιανω χωρις κεραια τους κομβους φρουριου, σταδιου και δεη (μερικες φορες και το e-trikala 01 = δημαρχειο :shock:)

Τώρα που θα έρθω τα Χριστούγεννα στα Τρίκαλα θα ξαναπροσπαθήσω.:whistle:

Umbra
24-11-07, 19:23
Μιας και μαζευτηκαμε τρικαλινοι...

Εγω μενω πανω απο τον Καρδούτσο(Ιουλιετας Αδαμ) και μετα βιας πιανω κομβο φρουριου...
Ευτυχως ομως εχει μπολικα ξεκλειδωτα η πολυκατοικια και τα βγαζω περα.......

wi fi thief
24-11-07, 22:07
τον 01 (δημαρχειο) δεν τον πιανεις? :hmm:

sdilias
25-11-07, 09:48
Μιας και μαζευτηκαμε τρικαλινοι...

Εγω μενω πανω απο τον Καρδούτσο(Ιουλιετας Αδαμ) και μετα βιας πιανω κομβο φρουριου...
Ευτυχως ομως εχει μπολικα ξεκλειδωτα η πολυκατοικια και τα βγαζω περα.......

Εγώ πάντως μένω στον Κλωτσοτήρα απέναντι από το φρούριο και δεν έπιασα τίποτε, χωρίς να κάνω και μεγάλη προσπάθεια μιας και δεν ήξερα ότι υπήρχαν τα δίκτυα. Τώρα που θα ξαναέρθω θα δοκιμάσω πάλι.:oneup:

wi fi thief
25-11-07, 10:14
υπαρχει στον κλωτσοτηρα κεραια (στην ταρατσα του εργοστασιου) ;)

katafitos
25-11-07, 10:40
Ελεγα κι εγω τοσο καιρο δεν θα βρουν ευκαιρια να ριξουν το φαρμακι και στα trikala. :hmm:

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι μερικοι κοπτωνται τοσο πολυ να υποβιβασοουν τις καινοτομιες που εχει πετυχει το e-trikala.
Εχουν να επιδειξουν μηπως καμια δικια τους?
Πηγαινετε καλυτερα ολοι εσεις και διαβαστε πρωτα την απαντηση για το e-trikala στις συνεντευξεις των παροχων και μετα τσουβαλιαστε κατι που δεν καταλαβαινετε. Την ελπιδα για καλυτερες broadband υπηρεσιες μιας και οι ISP's μας εχουν γραμμενους εδω πανω και θα μας εχουν για πολυ καιρο.

Το e-trikala σκεφτεται να δωσει 3-play στο μελλον. Σκεφτεται επισης να δωσει δωρεαν αστικα στους Δημοτες του. Σκεφτεται επισης να εφαρμοσει FTTB και δεν μου καιγεται καρφι αν θα ιδρυσει εταιρια και αν θα πεσουν εξω οι ISP's. Δεν ξερω τι θα κανει απ ολα αυτα. Η Forthnet το μονο που σκεφτηκε ειναι να καθυστερησει αλλους 6 ΜΗΝΕΣ το ιδιοκτητο δικτυο της.

Επισης το wifi το χρησιμοποιουν κυριως καταστηματα. Για βασικο internet εχω την adsl. Για να ελεγχω το email μεσω του κινητου ( ή να κοιταξω κατι εκτακτο) εχω το e-trikala. Γι αυτους ομως που δεν γνωριζαν τι θα πει internet το εμαθαν μεσω e-trikala

radcos
26-11-07, 16:48
Καλα αυτο δεν θα το σχολιασω εμαθες μια καραμελα και την πιπιλας....ξερεις απο που;);)

Παρακαλώ πολύ να το σχολιάσεις γιατί ΔΕΝ γνωρίζω σε ποια καραμέλα αναφέρεσαι. Εγώ απλώς θα σε παραπέμψω σε ένα πολύ γνωστό πρόσφατο γεγονός: Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από την Ε.Ε. αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά +25% βάσει των υπολογισμών της ΕΣΥΕ και η Κομισιόν ενέκρινε μόνο +8-9%. Αν αυτό δεν σου λέει τίποτα για "μαγειρεμένα" στοιχεία τότε τίποτε δεν πρόκειται να σε πείσει και ως εκ τούτου ο περαιτέρω διάλογος είναι περιττός (γιατί προφανώς κι εσύ έμαθες να πιπιλάς κάποια καραμέλα σαν αυτήν που υπονοείς για εμένα).:whistle:

(Ομοίως) Φιλικά πάντα...

miltosk
26-11-07, 19:52
Μπραβο ρε στο Δημο Τρικκαιων! Τουλαχιστον κανουν κατι να δειξουν! Και χρησιμο! :oneup:

Jazzer
26-11-07, 20:33
:oneup: στο Δήμο Τρικκαίων που πρωτοπορεί μαζί με λίγους ακόμα Δήμους και :down: στα απαξιωτικά σχόλια που μας γυρίζουν πίσω.

wi fi thief
27-11-07, 11:45
Εξαιρετική παρουσία του Δήμου Τρικκαίων και του γραφείου του e-trikala

POLIS 2007

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των Τρικάλων στη διάρκεια της τετραήμερης έκθεσης “POLIS 2007” στη Θεσσαλονίκη.
Αφενός, στην έκθεση που διήρκεσε από την Πέμπτη 22 έως την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2007 τα Τρίκαλα συμμετείχαν με δύο περίπτερα, το ένα της ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων και το άλλο του γραφείου της Κοινωνίας της Πληροφορίας e-trikala.
Αφετέρου, στο πλαίσιο της έκθεσης “POLIS 2007” διοργανώθηκε ειδικό θεματικό συνέδριο για την προώθηση της Κοινωνίας της Πληροφορίας και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μέσω της ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών στο οποίο ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος ήταν κεντρικός ομιλητής, όπως επίσης ομιλητής ήταν και ο υπεύθυνος του e-trikala κ. Οδυσσέας Ράπτης.

Το εν λόγω τριήμερο συνέδριο διοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» με την επιστημονική στήριξη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ΠΕΤΑ Α.Ε.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Ταμήλος ως Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Τεχνολογιών & Τοπικής Διακυβέρνησης και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ αναφέρθηκε στην ομιλία του «στο επόμενο βήμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση μετά την ανάπτυξη υποδομών πληροφορικής και επικοινωνιών».

Τόνισε ότι παρά την επιτάχυνση που έχει γίνει την τελευταία χρονιά όσον αφορά την εγκατάσταση και χρήση των ευρυζωνικών εφαρμογών η χώρα μας αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ακόμη πολύ πίσω σ’ αυτούς τους τομείς. Επεσήμανε ότι η εγκατάσταση και ανάπτυξη των δομών αυτών δεν μπορεί παρά να γίνει από τους Ο.Τ.Α. οι οποίοι εν συνεχεία θα είναι σε θέση να παρέχουν την υποδομή αυτή για ανάπτυξη υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Επεσήμανε επίσης τη σημασία και την συνεισφορά των ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δήμοι, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των τοπικών κοινωνιών, στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης, της κατάρτισης, της παροχής υπηρεσιών υγείας, επικοινωνίας, αλλά και στη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την τοπική οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Παράλληλα παρουσίασε συγκεκριμένους τρόπους για την ανάπτυξη και αξιοποίηση αυτών των υποδομών με βάση την διεθνή και ελληνική εμπειρία, για την παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις, για την βελτίωση της λειτουργίας των Δήμων και την αναδιοργάνωσή τους με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Όπως προαναφέρθηκε εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία των δύο περιπτέρων στα πλαίσια της έκθεσης “POLIS 2007” στη Θεσσαλονίκη. Τόσο το περίπτερο της ΤΕΔΚ Ν. Τρικάλων όσο και του γραφείου του e-trikala συγκέντρωσαν το μεγάλο ενδιαφέρον των επισκεπτών.
Το πρώτο με την εξαιρετική παρουσίαση του νομού μας με έντυπο υλικό αλλά και με ειδική εκδήλωση όπου προσφέρθηκαν σε όλους τους επισκέπτες εδέσματα που παράγονται και για τα οποία είναι πλέον ξακουστός ο τόπος μας.

Το δεύτερο, αυτό του γραφείου του e-trikala συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον όσων θέλουν να πληροφορηθούν και να αξιοποιήσουν τις ευρυζωνικές εφαρμογές που ήδη η Κοινωνία της Πληροφορίας έχει προωθήσει στα Τρίκαλα.

Source:Γραφείο Τύπου Δήμου Τρικκαίων

URL: http://www.trikalacity.gr/news/view.article.php/c1/4182

pk33
27-11-07, 12:54
Λοιπόν επειδή γράφονται πολλά ανυπόστατα, όσοι θέλουν να το ψάξουν μπορούν πολύ απλά να διαβάσουν την ίδια την Πρόσκληση 93 από το site www.infosoc.gr για να δουν τους όρους με τους οποίους πήραν χρηματοδότηση οι ΟΤΑ για τα δίκτυα οπτικών ινών.
Τα δίκτυα αυτά αναπτύχθηκαν για να συνδέσουν αρχικά ολα τα Δημόσια κτίρια με το ΣΥΖΕΥΞΙΣ. Η προκήρυξη της Πρόσκλησης αναφέρει ότι οι Δήμοι θα μπορούν να διαθέτους την υποδομή αυτή ΚΟΣΤΟΣΤΡΕΦΩΣ και σε ιδιώτες Παρόχους.
ΟΜΩΣ:
Όπως έχουμε πει δεκάδες φορές στο forum ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για την εκμετάλευση αυτών των δικτύων. Και για όσο καιρό δεν υπάρχει, ΔΕΝ μπορεί ΚΑΝΕΝΑΣ Δήμος να κάνει το δικό του γιατί απλά το επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να το εγκρίνει η ΕΥΔ του ΥΠΑΝ.
Κατα συνέπεια, μέχρι να συνταχθεί το επιχειρηματικό(α) σχέδιο(α) για την εμπορική εκμετάλευση των δικτύων (στόχος είναι ένα επιχειρηματικό μοντέλο για όλους τους ΟΤΑ ώστε να υπάρχουν ίδιο κανόνες παιχνιδιού για τους ιδιώτες), τα δίκτυα αυτά είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Όσο για τη σύνδεση με ΟΤΕ, όπως μπορείτε να δείτε από τα κατασκευαστικά σχέδια, όλα τα δίκτυα περνάνε από το δρόμο μπροστά από τα κτίρια του ΟΤΕ, συνεπώς είναι πολύ εύκολο να καταλήξουν και στα ΦΥΠ.

Κατά τα άλλα, ο Δήμος Τρικάλων καλά θα κάνει να θυμάται ότι αυτά τα έργα δεν τα έχει φτιάξει από δικά του έσοδα αλλά από τα λεφτά της Ε.Ε., και να μην κάνει τέτοια διαφήμιση σαν να είναι Πάροχος! Δηλαδή παλιά είχαμε το Κράτος - ΟΤΕ να παρέχει τηλεπικοινωνίες, τώρα θα το πάμε στο Κράτος-ΟΤΑ που θα παρέχει υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών; Μήπως τελικά ο ρόλος του κάθε ΟΤΑ θα πρέπει να είναι απλά να θέτει τους κανόνες, να ενισχύει την επιχειρηματικότητα, άρα να αυξάνει τον πλούτο της περιοχής του, και από τα έσοδα να φροντίζει για κοινωφελή έργα;
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρειάζεται ένας ΟΤΑ να προσφέρει πρόσβαση στο Internet στους κατοίκους του...γιατί αντί να το κάνει αυτό, δεν διευκολύνει τους παρόχους να μειώσουν τα κόστη τους στην πόλη του ώστε να δίνουν φτηνότερα αυτοί το Internet; Δηλαδή ξέρει ο ΟΤΑ καλύτερα την δουλειά των ISPs από τους ίδιους τους ISPs και θέλει να τους ανταγωνιστεί;
Ήδη βιώνουμε καθημερινά το πρόβλημα που δημιουργείται στο LLU που ο ΟΤΕ είναι ταυτόχρονα προμηθευτής και ανταγωνιστής των υπολοίπων Παρόχων...γιατί θα πρέπει αυτό να επαναληφθεί με τα δίκτυα που φτιάχνουν τώρα οι ΟΤΑ;

radcos
27-11-07, 16:47
@ wi fi thief: Αν και (κατά δήλωσή σου) όχι τρικαλινός βλέπω ότι θεωρείς πολύ σημαντική πηγή ειδήσεων το Γραφείο Τύπου του Δήμου :hmm:

@pk33: Θεωρώ ότι έθεσες τα πράγματα στη σωστή βάση :respekt:

wi fi thief
27-11-07, 17:54
@ wi fi thief: Αν και (κατά δήλωσή σου) όχι τρικαλινός βλέπω ότι θεωρείς πολύ σημαντική πηγή ειδήσεων το Γραφείο Τύπου του Δήμου :hmm:

αλλο το οχι μονιμος κατοικος και αλλο το οχι τρικαλινος.
Αν θεωρεις το www.trikalacity.gr αναξιοπιστο, δικαιωμα σου.
Επισης, αν ο δημος στον οποιο κατοικεις αναπτυξει ασυρματο ή δικτυο οπτικων ινων και δωσει δωρεαν ή με το αζημιωτο προσβαση στο διαδυκτιο, εχεις καθε δικαιωμα να αμφιβαλεις για τις προθεσεις του δημαρχου σου, την νομιμοτητα, το κατα ποσο θα ανταγωνιστει την ιδιοτικη πρωτοβουλια κλπ και να μην συνδεθεις.

@ ADSLgr.com All rights reserved.