Επιστροφή στο Forum : HELLAS SAT internet...... Ειναι εδω!
Άντε με το καλό να πέσουν και άλλο οι τιμές! Αυτή τη στιγμή μέσω του HELLAS SAT είμαστε στα 139 euro το μήνα για 512/128 με απεριόριστο traffic και contention 40:1 και στα 239 euro για 1024/256 επίσης για απεριόριστο traffic και contention 40:1. Αρχίζουν να πλησιάζουν επικίνδυνα τις τιμές του ΟΤΕ για land line + ISP για ίδιες ταχύτητες. Χμμμμ……..
Υ.Γ. Η παραγγελία γίνετε online και ο μόνος περιορισμός είναι να μην ζεις σε χώρα που οι ΗΠΑ έχουν εμπάργκο
Αφού η adsl είναι πιο φτηνή, με πολύ χαμηλότερο latency και χρειάζεται πολύ φτηνότερο εξοπλισμό, γιατί να βάλει κάποιος satellite; Εκτός άμα είσαι σε περιοχή που δεν έχει dsl αλλά και πάλι το κόστος του εξοπλισμού είναι too much για να ρισκάρεις.
Μα ουτε εγω ειμαι υπερ του δορυφορικου ιντερνετ. Το ανεφερα για ενημερωση και για καποιους που δεν ειναι ευχαριστημενοι ειτε δεν τους καλυπτει το DSL..... :) Επισης ειναι καλο να υπαρχει και ανταγωνισμος απο μια ακομα τεχνολογια για προσβαση στο ιντερνετ μια και αυτο παρασυρει τις τιμες προς τα κατω και στους αλλους τροπους προσβασης. xDSL, leased lines κλπ.... :)
mastermind
14-03-05, 10:55
Και στο δορυφορικό ιντερνετ δεν χρειάζεσαι γραμμη απο τον ISP για upload? Εκτός και αν είναι αμφίδρομο και σου έρθει ο κούκοσ αηδόνι!! Ακόμα τα επίγεια είναι σαφώς ανώτερα και το επόμενο στάδιο είναι να γινοuν όλα ασύρματα και οπτικές ίνες :)
URL δεν είδα όμως για όπους ενδιαφέρονται ;)
Δεν υπάρχει ανάγκη για land line. Αυτό λέμε τόση ώρα! Χρειάζεται μόνο ο εξοπλισμός για να κάνεις και την εκπομπή στο δορυφόρο για να έχεις αμφίδρομο internet. ΕΙΝΑΙ λοιπόν αμφίδρομο και ΔΕΝ σου έρχεται κανένας κούκος αηδόνι όπως ¨φοβήθηκε¨ ο φίλος mastermind πιο πάνω. Ούτε υπάρχει περιορισμός στο traffic. Σαν να έχεις μια DSL. Η εταιρία είναι επίσημα συνεργαζόμενη με την HELLAS SAT, όλα είναι νόμιμα. Μάλιστα σε επικοινωνία μαζί τους, έμαθα ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις όλο τον εξοπλισμό από αυτούς αν έχεις ήδη μέρος του εξοπλισμού και είναι συμβατός. Οι τιμές που ανέφερα είναι σε καινούρια «προσφορά γνωριμίας» όπως και ο εξοπλισμός. 2199 euro για το hardware + 139 το μήνα για το 512/128 πακέτο μέσω HELLAS SAT για παράδειγμα, δηλαδή τον πρώτο χρόνο πληρώνεις σύνολο 3479 euro. (μειωνεται και η συνδρομή με την προσφορα) Επίσης υπάρχουν και άλλα πακέτα συνδρομών και με δεύτερο δορυφόρο που χρησιμοποιεί η εταιρία για αμφίδρομο internet.
Στην ουσία μιλάμε για έναν δορυφορικό ISP που έχει αγοράσει bandwidth χοντρικά από το δορυφόρο και το μεταπουλάει λιανικής σε μας. Αυτό είναι όλο.
http://www.satlink.it/
Μάλιστα σε επικοινωνία μαζί τους, έμαθα ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις όλο τον εξοπλισμό από αυτούς αν έχεις ήδη μέρος του εξοπλισμού και είναι συμβατός.
Καλο αυτο για εμας που εχουμε ετοιμο εξοπλισμο....αν και πολυ αμφιβαλω οτι θα υπαρχει συβατοτητα...
Αν όπως λες τα 139 ευρώ/μήνα είναι προσφορά γνωριμίας, τότε δεν έχουμε να ελπίζουμε και πολύ ότι θα πέσουν οι τιμές. Ήδη τα χρήματα είναι 60% περισσότερα του αντίστοιχου ADSL πακέτου 512/128 kbps. Άλλωστε τα χρήματα του εξοπλισμού αμφίδρομης δορυφορικής επικοινωνίας είναι απαγορευτικά για χρήση στο σπίτι.
Συνεπώς συμφέρει μόνο όσους δεν καλύπτει γεωγραφικά το ADSL.
mastermind
14-03-05, 16:12
Τον εξοπλισμό για την εκπομπή ποιος τον έχει σπίτι του? Έχω 2,4 μέτρα πιάτο αλλα κάποτε που ρώτησα για εκπομπή ήθελαν 5000 ευρώπουλα. Μήπως το πακέτο που αναφέρεσαι θέλει κανενα 2ετες συμβόλαιο? Άσε που για ping δεν το συζηταμε...
Οι τιμές είναι αυτές που ανέφερα. Το πιάτο σου είναι μια χαρά. Το θέμα όμως είναι ότι ο υπόλοιπος και πιο ακριβός εξοπλισμός θα σου είναι απαραίτητος. Οπότε μάλλον χλωμό να γλιτώσεις τα περίπου 2000 euro γι αυτόν. Βέβαια θα μου πεις σου μένει. Επίσης οι τιμές είναι αυτές για τη μηνιαία συνδρομή. Το θέμα είναι γιατί να βάλεις δορυφορικό internet. Σαν backup λύση αν έχεις mission critical εφαρμογές για το internet? Δεν έχεις άλλη ¨φτηνή¨ λύση για broadband always on σύνδεση? (Το πιο πιθανό σενάριο) Είσαι ψώνιο και γουστάρεις να έχεις δορυφορικό internet? Θες να έχεις broadband internet ακόμα και στο κότερό σου? Δεν εμπιστεύεσαι την ελληνική πραγματικότητα και φοβάσαι ότι το επόμενο συνεργείο της ΕΥΔΑΠ θα κόψει την πανάκριβη leased line που έχεις, σκάβοντας να περάσει… σωλήνες? !! (έχει συμβεί) Και πολλά άλλα!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το δορυφορικό internet είναι εδώ, ΔΕΝ κοστίζει 5000 euro και είναι θέμα του καθενός αν θα το χρησιμοποιήσει.
Βέβαια οι….παιδικές ασθένειες του δορυφορικού internet έχουν περάσει με μόνο στην ουσία αρνητικό σημείο τα 250 ms για το σήμα από την 3watt εκπομπή σου να φτάσει στον HELLAS SAT και να ξανακατέβει στην γη. Αν και, με την κατάσταση του DSL στην Ελλάδα, πολλές φορές έχεις μεγαλύτερο lag. :)
mastermind
14-03-05, 18:40
Ακομα και τα 2000 ευρώ (χωρις συμβόλαιο) είναι αρκετά για τον εξοπλισμό ενός προιοντος που δεν προσφέρει κάτι το εξαιρετικό σε κάποιον που δεν έχει κότερο σαν εμένα!! Είναι ένα σπουδαίο βήμα προόδου αλλα οικονομικά ασυμφορο ακόμα! Κυρίως πορομένους που δεν καλύπτονται απο το adsl θα χτυπήσει στην Ελλάδα! Αν ήταν κοντά στις τιμές του broadband ίσως σε κάτι είχε να ελπίζει.
Constantinos1
17-03-05, 01:55
Απο οτι εχω διαβασει για να εχεις αμφιδρομο δορυφορικο Internet χρειαζεσαι τουλαχιστον 300 ε/μηνα με 128/64 kbps με download limit
Ο εξοπλισμος κοστιζει τουλαχιστον 250 ε
Το μονοδρομο δορυφορικο internet ειναι περιπου 10 ε/μηνα με 90 ευρω εξοπλισμό
Αυτο το μονοδρομο το παρεχει η εξης εταιρια Planet1 (http://www.planet1.gr/index1.asp)
αλλα με περιορισμους
υπάρχει κανένα link γι'αυτά που λέτε ? Άλλος λέει 2500 ευρώ εξοπλισμός και άλλος 250...
mastermind
18-03-05, 11:38
Για να έχετε μια ιδέα για τιμές,ένα κάτοπτρο ΜΟΝΟ ΛΗΨΗΣ 1,5 μέτρο κοστίζει περίπου 400 ευρώ!! Αν στέλνει κιόλας ποσο λετε να πηγαίνει το μαλλί? Επίσεις πουθενά δεν αναφέρεται ποιος θα κάνει την εγκατάσταση,ενδεικτικά στην αγορά για ένα απλό πιάτο θέλουν απο 60-150 ανάλογα την περιοχή και το μέρος που θα τοποθετηθεί το κάτοπτρο.
πως να στέλνει ρε παιδιά ΠΑΤΕ καλά?????????
το δορυφορικό ιντερνετ είναι ΜΟΝΟ λήψη απο το πιάτο και αποστολή με ISDN/DSL γραμμή...
μούφα σκέτη, πιο μούφα κι απο βιβόδι ...
οσο για το πιάτο 1,5 μέτρο=400 ευρώ ΗΜΑΡΤΟΝ!!!
με 200 παίρνεις δεκτη πιάτο 1,40 και 2 LNB πλέον...
harry αμα δεν ξέρεις καλύτερα να μασας , φυσικά και υπάρχει αμφίδρομο δορυφορικό internet
Harry,
Ενημερώσου καλύτερα, υπάρχει ΚΑΙ αμφίδρομο...
Στο USA έχω διαβάσει σχετικά άρθρα χρόνια πριν. Τώρα τα παιδιά λένε ότι υπάρχει και εταιρεία στην Ελλάδα που το προσφέρει μέσω του HellaSat
-K.
mastermind
18-03-05, 23:00
Απορώ όμως που είδε ο τύπος πιάτο 1,40 με δέκτη και lnb με 200ευρώ,όύτε στο Carrefour τέτοιες τιμές! Εντάξει άμα πάρεις σκουριασμένη λαμαρίνα και ένα FTA δέκτη της κακιάς ώρας αλλα πάλι χλωμο το βλέπω! Εγώ ξέρω οτι τα ΜΑΒΟ και τα GIBERTINI που σκίζουν στις τιμές δεν πιάνονται... Το μέλλον είναι στον αέρα αλλα όχι τόσο ψηλα!!! WIMAXXXXXX
ΟΚ έκανα έρευνα και τελικά είμαι λάθος!! υπάρχει
ΠΟΣΑ watt θα είναι άραγε??? και πόσο αξιόπιστα θα στέλνει?
μήπως ψήνεστε να ψήνεστε με αρκετά watt ??
μη συγκρίνουμε ΗΠΑ και άλλες χώρες με Ελλάδα που τα footprints των δορυφόρων δεν έχουν καμία σχέση...
όσο για την τιμή των 200 ευρώ... παρανόηση έγινε...
αναφερόμουν σε εξοπλισμό για απλή δορυφορική λήψη... και ΝΑΙ υπάρχουν με τέτοιες τιμές αρκετά καλά προϊόντα... οκ δε μιλάμε για ψηφιακές εξόδους κλπ αλλα generic με scart/rf/s-video έξοδο...
με ένα απλό σπάσιμο ανοίγεις 2-3 πακέτα συνδρομητικά και είσαι άρχοντας...
και μια παράκληση ΜΕΡΙΚΟΙ όταν απαντάτε πάρτε μια βαθειά ανάσα και ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΣΑΪΝΙΑ ...
εκτός αν είστε ακόμα στην Γ' Λυκείου κι έχετε άγχος με τις Εξετάσεις...
Και μια παρακληση απο εμένα, να μην συνεχιστεί η διαμάχη,
Ποια διαμάχη???
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ έκανα γιατί μερικοί νομίζουν οτι σε λίγο θα χτυπήσει κουδούνι να πάνε καντίνα-τσιγάρο...
mastermind
19-03-05, 11:12
ΗαRRy αναφέρεσαι σ'εμένα? Ούτε στις πανελλήνιες δεν είχα άγχος,ήξερα που θα πέρναγα!! Όσον αφορά το θέμα μας εδώ είναι πως η υπηρεσία αυτή είναι πολύ ακριβή με κρυφές χρεώσεις(βλέπε εξοπλισμό) και δεν μπορεί να μας σώσει απο την Adsl :(
ε καλά δεν είναι και τίποτα το προκλητικό το "καλύτερα να μασάς.." αν το πήρες τοοοοοοοοσο στραβά απολογούμαι. Η αλλήθεια είναι οτι ήσουν αρκετά βέβαιος οτι αυτο δεν γίνεται.. :D
@ ADSLgr.com All rights reserved.