PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με τηλέφωνο και Ιντερνετ (hol)



pavlos13
04-12-07, 17:16
Καλησπέρα σε όλους! Αυτό είναι το πρώτο μου post και δυστυχώς είναι για να ζητήσω την βοήθεια σας σε ένα περίεργο πρόβλημα που έχω τις τελευταίες μέρες με το ίντερνετ (HOL) και το τηλέφωνο ( ΟΤΕ ) .
Όλα ξεκίνησαν ην Τετάρτη 28/11 όταν παρατήρησα ότι έχω πολύ χαμηλές ταχύτητες (60 kbps) στο ίντερνετ. Έχω σύνδεση HOL 4mb και είμαι στο δίκτυο της HOL. Μπαίνω στο FRITZ λοιπόν και βλέπω τα εξής :

Attainable data rate από 4300 σε 1800 kbps

Line attenuation από 33 σε 44 db

Οκ λέω θα πάρω στη HOL και θα δηλώσω βλάβη.
Έλα όμως που το τηλέφωνο ήταν νεκρό.(ΟΤΕ)
Περνώ λοιπόν και στη HOL και στον ΟΤΕ και δηλώνω βλάβη.
Έχουν περάσει 6 μέρες σήμερα και η κατάσταση δεν έχει αλλάξει .
περνώ λοιπόν στον ΟΤΕ και μου λένε ότι έχει έρθει τεχνικός και έλεγξε και ότι η βλάβη είναι σε πρίζα του σπιτιού και ότι πρέπει να φωνάξω ηλεκτρολόγο .Της απαντάω λοιπόν ότι δεν έχει βλάβη καμία πρίζα του σπιτιού διότι εγώ είμαι ηλεκτρολόγος και τις έλεγξα όλες. Η τηλεφωνήτρια επέμενε και όταν της ζήτησα να ξαναστείλουν τεχνικό μου είπε ότι θα ΞΑΝΑ ΧΡΕΩΘΩ για άσκοπη μετακίνηση τεχνικού γύρο στα 25E δηλαδή 50 Ε σύνολο!!!

Είμαι σίγουρος ότι είναι πρόβλημα του ΟΤΕ καθώς, και στο σπίτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.. ο κατανεμητής του σπιτιού είναι ιδιοκτησία του ΟΤΕ η δική μου? Έχω δικαίωμα να τον ανοίξω και να τον ελέγξω η όχι? Αν το πρόβλημα είναι στο κατανεμητή πρέπει να πληρώσω εγώ για την βλάβη? :hmm:

ariadgr
04-12-07, 17:35
Από τη στιγμή που στα καλά καθούμενα δεν έχεις τηλέφωνο, καλείς το 121 (βλάβες ΟΤΕ) και ζητάς να λύσουν το πρόβλημα. Αν δεν βγάζεις άκρη με την τηλεφωνήτρια, ζητάς να μιλήσεις με προϊστάμενο.

Blackeye_l2
04-12-07, 19:01
Αν μένεις θεσσαλονίκη και έχεις ping και μικρές ταχύτητες για έμπα εδώ...

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=153012

JERY
04-12-07, 20:17
Eνας φιλος μου εχει double play και απο τοτε που εχει συνδεθει κλειδωνει στα 500Κbps και δεν εχει τηλ.
Αυτη η ιστορια ειναι ενα μηνα τωρα.ΕΙναι σρο dslam τερψιθεας.Καμια ιδεα?

pavlos13
04-12-07, 21:38
Όχι Jery εγώ είμαι Νέο ψυχικό και δεν έχω double play . Γι αυτό μου κάνει εντύπωση! και τηλέφωνο δεν έχω και το ίντερνετ υπολειτουργεί.

Πάντως αν ξέρει κανένας ποιος έχει την εύθηνη για τη συντήρηση και τον έλεγχο του κατανεμητή ας μου πει.

( Μένω σε μια διώροφη μονοκατοικία και ο κατανεμητής είναι ένα μικρό μεταλλικό κουτί ΟΤΕ στο εξωτερικό τοίχο του σπιτιού )

aa144
04-12-07, 22:22
Πάντως εγώ έβαλα μια σκάλα και το άνοιξα μόνος μου το κουτί, από την εμφάνιση των συνδέσεων που είχε μέσα, θα έλεγα ότι είναι δουλειά ΟΤΕ.

grsaint13
05-12-07, 00:59
Πάντως εγώ έβαλα μια σκάλα και το άνοιξα μόνος μου το κουτί, από την εμφάνιση των συνδέσεων που είχε μέσα, θα έλεγα ότι είναι δουλειά ΟΤΕ.

Αυτό έλειπε να μην έβαζες χέρι και εκεί...:rolleyes::lol:

pavlos13
07-12-07, 17:07
Τελικά ήρθε ο τεχνικός του Οτε και λύθηκε το πρόβλημα .είχε κοπεί το ένα καλώδιο και απλά το ανασυνδέσε…μάλλον έπρεπε να το είχα ανοίξει μόνος και όχι να περιμένω μια βδομάδα τον τεχνικό του Οτε .τέλος πάντων, έμαθα τουλάχιστον 3 πράγματα

1. ο κατανεμητής ανήκει και στον ατέ και στην πολυκατοικία , δηλαδή μπορείς να τον ανοίξεις.
2. για να χρεωθείς για τον τεχνικό πρέπει να έρθει 2 φορές για έλεγχο και να διαπιστωθεί και τις 2 φορές ότι το πρόβλημα βρίσκεται από τον κατανεμητή και μετά(προς τα διαμερίσματα )
3. μην πιστεύετε τίποτα από αυτά που σας λένε οι τηλεφωνήτριες καθώς είναι άσχετες (συνήθως φοιτήτριες που δουλεύουν 4ωρα)

@ ADSLgr.com All rights reserved.