PDA

Επιστροφή στο Forum : Forthnet fastpath ? υπάρχει κανείς ;



Σελίδες : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Lagman
05-12-07, 13:19
Υπάρχει κανείς που να έχει πρόσβαση στο internet μέσω forthnet με fastpath? αν ναι με τι router και τι ρυθμίσεις ; overpstn ? overisdn ? αν είναι εύκολο και ένα screenshot από τα στατιστικά της γραμμής.

deniSun
05-12-07, 18:30
Το έχω αναφέρει και αλλού:
α) συνήθως τις πρώτο καιρό της ενεργοποίησης βρίσκεσαι σε interleave και μετά σε πετάνε σε fast
β) αν συνδέσεις το router απευθείας με την μπρίζα (χωρίς να παρεμβάλλεται splitter) το πιο πιθανό είναι να κλειδώσεις σε fast
γ) άλλος παράγοντας που επηρεάζει είναι το splitter. ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να σε βάζει σε interleave ή fast.
δ) το router δεν παίζει ρόλο

Για παράδειγμα.
Εγώ με το splitter της forthnet κλειδώνω σε fast.
Αν βάλω της alcatel με πετάει σε interleave.
Μιλάω για 2play δηλαδή over pstn

flamelab
05-12-07, 18:33
Το έχω αναφέρει και αλλού:
α) συνήθως τις πρώτο καιρό της ενεργοποίησης βρίσκεσαι σε interleave και μετά σε πετάνε σε fast
β) αν συνδέσεις το router απευθείας με την μπρίζα (χωρίς να παρεμβάλλεται splitter) το πιο πιθανό είναι να κλειδώσεις σε fast
γ) άλλος παράγοντας που επηρεάζει είναι το splitter. ανάλογα με το μοντέλο μπορεί να σε βάζει σε interleave ή fast.
δ) το router δεν παίζει ρόλο

Για παράδειγμα.
Εγώ με το splitter της forthnet κλειδώνω σε fast.
Αν βάλω της alcatel με πετάει σε interleave.
Μιλάω για 2play δηλαδή over pstn

α)Λάθος . Είναι θέμα DSLAM και της Forthnet . Προτιμούν για κάποιο λόγο το άθλιο interleave
β)Σωστό , αλλά όχι και σίγουρο
γ)Ημίσωστο , το splitter δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο νομίζουμε
δ)Παίζει άνετα . Αλλιώς δεν θα λέγαμε "αυτό το ρούτερ είναι χάλια , εκείνο είναι καλύτερο" και παίρναμε όλοι το ίδιο .

Stelios
05-12-07, 18:38
Εγω αυτο που ξερω ειναι πως το interleave ή fast εξαρταται απο τη ρυθμιση της πορτας σας στο DSLAM .

hel
05-12-07, 18:49
δ)Παίζει άνετα . Αλλιώς δεν θα λέγαμε "αυτό το ρούτερ είναι χάλια , εκείνο είναι καλύτερο" και παίρναμε όλοι το ίδιο .

Δηλαδή πως επηρεάζει το ρουτερ το αν θα κλειδώσει σε fast ή interleave?

deniSun
05-12-07, 18:55
α)Λάθος . Είναι θέμα DSLAM και της Forthnet . Προτιμούν για κάποιο λόγο το άθλιο interleave
β)Σωστό , αλλά όχι και σίγουρο
γ)Ημίσωστο , το splitter δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο νομίζουμε
δ)Παίζει άνετα . Αλλιώς δεν θα λέγαμε "αυτό το ρούτερ είναι χάλια , εκείνο είναι καλύτερο" και παίρναμε όλοι το ίδιο .

α) Ανάλογα με την γραμμή σου περνάς σε interleave ή fast. Κάνε μια δοκιμή μια μέρα να κάνεις συνεχώς restart στο router σου. Θα δεις ότι θα περάσεις σε interleave. Εγώ ήμουν αρχικά για 1 εβδομάδα σε interleave και μετά πήγα σε fast. Σε μέρες που είχα πολλές αποσυνδέσεις περνούσα σε Interleave περιοδικά και μετά ξανά με γυρνούσαν σε fast.
Όπως τα λες είναι σαν να υπάρχουν dslam που κλειδώνουν τους χρήστες μόνο σε interleave.
Αυτό δεν ισχύει.
β) Έγραψα "το πιο πιθανό" (ανάλογα με την χρονική περίοδο -αν είσαι στις αρχές- και την ποιότητα της γραμμής)
γ) Και όμως παίζει ρόλο. Τα splitter περιέχουν στοιχεία (πυκνωτές-αντιστάσεις). Άρα θόρυβος κλπ.
Είναι λογικό να επηρεάζονται τα χαρακτηριστικά της γραμμής. Και πάλι σου αναφέρω την δικιά μου περίπτωση με τα splitter που άλλαξα.
δ) Το router είναι αυτό που παίζει τον ελάχιστο ρόλο στο θέμα των χαρακτηριστικών της γραμμής. Όπως και το splitter έχει μέσα στοιχεία που επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά. Η διαφορά του ενός με το άλλο είναι πολύ μικρή και θεωρείται ασήμαντη. Γενικά ΔΕΝ υπάρχει router που να λέει ότι κλειδώνει σε fast και άλλο που να λέει ότι κλειδώνει σε interleave. Το 9112 το δικό μου το έχουν πάρα πολύ. Δεν κλειδώνουν όμως όλοι αυτοί σε fast.

Lagman
06-12-07, 10:08
Από ότι βλέπω δεν υπάρχει κανένας που να έχει απαντήσει ναι κλειδώνω σταθερά σε fastpath .

Σε ταχύτητες έως 24 λογικό μου ακούγεται το interleaved ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ. Θέλω να κλειδώνει στα 8Mbps και να είμαι σε fast path , οι συνδρομητές otenet γιατί να έχουν 40ms με 60ms λιγότερο από εμένα ;

Στην Γερμανία γιατί έχω την εντύπωση ότι έχουν άλλες συνδέσεις για downloading και άλλες για gaming ; Σε εμάς στην Ελλάδα οι gamers πρέπει αναγκαστικά να παίρνουμε otenet Που είναι fastpath ;

Ενημερωτικά denis1276 η FORTHnet ούτε καν συζητάει για το fastpath .

rav3n
06-12-07, 12:51
Το Interleave και το fastpath ειναι 2 διαφορετικοι τροποι μεταδοσης , το οποιο καθοριζετε απο τον παροχο στην πορτα του δσλαμ, εαν εσυ θελεις fastpath ή interleave σε καποιες εταιριες αν οχι σε ολες μπορεις να το ζητησεις να στο αλλαξουν ειναι μια απλη ρυθμιση στην πορτα.. το θεμα ειναι να ξερεις τι ειναι πρωτα κ μετα να κανεις της απαραιτητες προσπαθειες.
Για Μια γρηγορη περιληψη : removed με Subject Fastpath.

x69pr
06-12-07, 14:15
μεχρι προτινος ημουν σε interleaved και εχθες προχθες κοιταγα το ρουτερ και ειδα οτι ειμαι πλεον fast. παντως διαφορα σε επιδοσεις δεν παρατηρησα!

Lagman
06-12-07, 14:19
μεχρι προτινος ημουν σε interleaved και εχθες προχθες κοιταγα το ρουτερ και ειδα οτι ειμαι πλεον fast. παντως διαφορα σε επιδοσεις δεν παρατηρησα!


Για να μην δεις διάφορα προφανώς δεν είσαι σε fastpath, τι ρουτερ έχεις ; τι ρυθμίσεις ; είσαι overpstnη isdn ?

rav3n
06-12-07, 14:39
Για να μην δεις διάφορα προφανώς δεν είσαι σε fastpath, τι ρουτερ έχεις ; τι ρυθμίσεις ; είσαι overpstnη isdn ?

δες το μαιλ σου φιλε Lagman
δεν εχει σχεση το Path με τον τυπο της γραμμης.

hel
06-12-07, 17:38
δες το μαιλ σου φιλε Lagman
δεν εχει σχεση το Path με τον τυπο της γραμμης.

Πως ανοίγουμε το link?

deniSun
06-12-07, 19:49
Από ότι βλέπω δεν υπάρχει κανένας που να έχει απαντήσει ναι κλειδώνω σταθερά σε fastpath .

Σε ταχύτητες έως 24 λογικό μου ακούγεται το interleaved ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ. Θέλω να κλειδώνει στα 8Mbps και να είμαι σε fast path , οι συνδρομητές otenet γιατί να έχουν 40ms με 60ms λιγότερο από εμένα ;

Στην Γερμανία γιατί έχω την εντύπωση ότι έχουν άλλες συνδέσεις για downloading και άλλες για gaming ; Σε εμάς στην Ελλάδα οι gamers πρέπει αναγκαστικά να παίρνουμε otenet Που είναι fastpath ;

Ενημερωτικά denis1276 η FORTHnet ούτε καν συζητάει για το fastpath .

Σου το είπα από την αρχή.
Εκτός από την πρώτη εβδομάδα που ενεργοποιήθηκα, μέχρι σήμερα είμαι με fast και παίζει τέλεια.
Δεν ξέρω με ποιους άσχετους της forthnet μιλάς και σου λένε αυτά περί fast.
Εγώ από το Σεπτέμβριο παίζω σταθερά και συνέχεια σε fast.
Κάποιες φορές που η σύνδεση έκανε κάποιο αριθμό αποσυνδέσεων γύριζε για καμιά ώρα σε interleave και μετά ξανά σε fast.

rav3n
06-12-07, 21:44
Πως ανοίγουμε το link?

ποιο λινκ αγαπητε Hel?

vonglower
07-12-07, 09:10
Πρακτικά, ποια είναι η διαφορά μεταξύ interleaved και fast; Έχει να κάνει με το ping και τις ταχύτητες που κάνεις download/upload, ή είναι κάτι άλλο;
Εγώ προσωπικά, απ΄τη στιγμή της ενεργοποίησής μου (το Σεπτέμβριο) είμαι σταθερά σε interleaved.

Lagman
07-12-07, 11:36
Σου το είπα από την αρχή.
Εκτός από την πρώτη εβδομάδα που ενεργοποιήθηκα, μέχρι σήμερα είμαι με fast και παίζει τέλεια.
Δεν ξέρω με ποιους άσχετους της forthnet μιλάς και σου λένε αυτά περί fast.
Εγώ από το Σεπτέμβριο παίζω σταθερά και συνέχεια σε fast.
Κάποιες φορές που η σύνδεση έκανε κάποιο αριθμό αποσυνδέσεων γύριζε για καμιά ώρα σε interleave και μετά ξανά σε fast.


Τι απόσταση έχεις από το dslam που ανήκεις ; εχθές επικοινώνησα με ΤΥ και μου είπανε ότι εντός της ημέρας θα γίνει... ακόμα περιμένω

Συγχρονίζεις στα 17 με fast path ?

chilli21
07-12-07, 14:30
Εδώ εγώ συγχρονίζω στα 22 με fastpath!!!!

Lagman
07-12-07, 14:36
Εδώ εγώ συγχρονίζω στα 22 με fastpath!!!!

Μου κάνει τρομερή εντύπωση, σου είναι εύκολο να μου κανείς ένα tracert www.esport-servers.de (http://www.esport-servers.de/)και 85.131.141.204 , και www.forthnet.gr ;
Ευχαριστώ

hel
07-12-07, 15:55
Εδώ εγώ συγχρονίζω στα 22 με fastpath!!!!

Εσύ είσαι μέσα στο dslam! Κάνε λίγο χώρο να έρθουμε και εμείς. :lol:
Στο speedtouch 536 ξέρει κανείς που μπορώ να δω αν είμαι σε fast ή interleave?

deniSun
07-12-07, 17:07
Τι απόσταση έχεις από το dslam που ανήκεις ; εχθές επικοινώνησα με ΤΥ και μου είπανε ότι εντός της ημέρας θα γίνει... ακόμα περιμένω

Συγχρονίζεις στα 17 με fast path ?

Σύμφωνα με το att κάτω από 1000 μέτρα.

Lagman
07-12-07, 17:37
Σύμφωνα με το att κάτω από 1000 μέτρα.

σου είναι εύκολο να μου κανείς ένα tracert www.esport-servers.de (http://www.esport-servers.de/)και 85.131.141.204 , και www.forthnet.gr ;
Ευχαριστώ

deniSun
07-12-07, 17:52
σου είναι εύκολο να μου κανείς ένα tracert www.esport-servers.de (http://www.esport-servers.de/)και 85.131.141.204 , και www.forthnet.gr ;
Ευχαριστώ

Tracing route to www.esport-server.de [62.80.117.213]
over a maximum of 30 hops:
1 5 ms <1 ms 1 ms *.*.*.*
2 30 ms 30 ms 29 ms *.*.*.*
3 30 ms 30 ms 30 ms core-*.*.forthnet.gr
4 38 ms 37 ms 38 ms core-ath-*.*.forthnet.gr
5 87 ms 87 ms 88 ms 62.208.109.129
6 87 ms 87 ms 149 ms xe-11-3-0.xcr1.fra.cw.net [195.2.9.249]
7 89 ms 88 ms 88 ms decix2.mpr2.fra1.de.above.net [80.81.193.226]
8 88 ms 89 ms 92 ms ge-9-7.er2a.fra1.de.above.net [64.125.23.186]
9 89 ms 89 ms 89 ms 62.80.117.213.above.net [62.80.117.213]

Tracing route to 85.131.141.204 over a maximum of 30 hops
1 5 ms <1 ms 1 ms *.*.*.*
2 30 ms 30 ms 29 ms *.*.*.*
3 30 ms 30 ms 30 ms core-*.*.forthnet.gr
4 38 ms 37 ms 38 ms core-ath-*.*.forthnet.gr
5 88 ms 87 ms 87 ms 62.208.109.129
6 87 ms 87 ms 87 ms 62.156.139.245
7 87 ms 87 ms 86 ms 217.239.40.189
8 91 ms 90 ms 90 ms ffm1.dtag.link11.de [80.95.144.130]
9 89 ms 89 ms 89 ms 85.131.141.204

Tracing route to www.forthnet.gr [193.92.150.50]
over a maximum of 30 hops:
1 5 ms <1 ms 1 ms *.*.*.*
2 30 ms 30 ms 29 ms *.*.*.*
3 30 ms 30 ms 30 ms core-*.*.forthnet.gr
4 38 ms 37 ms 38 ms core-ath-*.*.forthnet.gr
5 38 ms 38 ms 38 ms serv-ath-06.forthnet.gr [194.219.227.206]
6 38 ms 38 ms 40 ms www.forthnet.gr [193.92.150.50]

Πύρρος
07-12-07, 22:46
Tracing route to www.esport-server.de (http://www.esport-server.de) [62.80.117.213]
over a maximum of 30 hops:
1 5 ms <1 ms 1 ms *.*.*.*
2 30 ms 30 ms 29 ms *.*.*.*

Tracing route to 85.131.141.204 over a maximum of 30 hops
1 5 ms <1 ms 1 ms *.*.*.*
2 30 ms 30 ms 29 ms *.*.*.*

Tracing route to www.forthnet.gr (http://www.forthnet.gr) [193.92.150.50]
over a maximum of 30 hops:
1 5 ms <1 ms 1 ms *.*.*.*
2 30 ms 30 ms 29 ms *.*.*.*


Αυτά ενώ έχει κλειδώσει σε fast; Μπορεί να είναι το αθήνα-θεσσαλονίκη στη μέση, αλλά το πρώτο hop (μη μετρώντας το router) μου μοιάζει μεγάλο :hmm:.

globalnoise
08-12-07, 00:33
εχθές επικοινώνησα με ΤΥ και μου είπανε ότι εντός της ημέρας θα γίνει... ακόμα περιμένω

Σου είπαν πως θα σου αλλάξουν το path σε fast? :o

Lagman
08-12-07, 00:59
Σου είπαν πως θα σου αλλάξουν το path σε fast? :o

ναι, αλλιως σύντομα παω σε otenet γιατι δεν μπορω άλλο, αλλο 80ms και αλλο 40ms(otenet) ...

φιλε denis1276 νομιζω οτι το router σου έχει bug... η κάποιο άλλο πρόβλημα έχεις... αυτοι οι χρονοι δεν ειναι fastpath η αν ειναι , είναι απαραδεκτοι... ενας μεσω ΑΡΥΣ forthnet έχει καλύτερους χρονους ... tracert forthnet ίσως και κάτω απο 15ms ... oxi 30 για ονομα του θεου.

απογοητευομαι απο την forthnet.

σε ευχαριστω για το χρονο σου denis1276

deniSun
08-12-07, 10:18
Κανένα Bug με το router μου.
Έχω δοκιμασμένη την γραμμή και με άλλα και όλα κλειδώνουν κανονικά σε fast με πάνω κάτω την ίδια ταχύτητα και τους ίδιους χρόνους.
Κάνεις όμως ένα λάθος.
Άλλο ΑΡΥΣ ADSL και άλλο τα ιδιόκτητα με ADSL2+.
Πρόβλημα με τις ταχύτητες δεν έχω.
Τον τελευταίο καιρό από τα τέλη Νοεμβρίου έως σήμερα η γραμμή πετάει.
Κατεβάζω με full σύμφωνα με την ταχύτητα συγχρονισμού μου κάθε μέρα και πρωί και απόγευμα.
Πριν το Νοέμβριο έπεφτε η ταχύτητα τις απογευματινές ώρες ~200Κ από ένα αρχείο.
Τώρα όλα καλά.
600-800Κ από ένα αρχείο και 1200-1600Κ έως 1800Κ με πολλά connections.

Lagman
08-12-07, 11:57
Κανένα Bug με το router μου.
Έχω δοκιμασμένη την γραμμή και με άλλα και όλα κλειδώνουν κανονικά σε fast με πάνω κάτω την ίδια ταχύτητα και τους ίδιους χρόνους.
Κάνεις όμως ένα λάθος.
Άλλο ΑΡΥΣ ADSL και άλλο τα ιδιόκτητα με ADSL2+.
Πρόβλημα με τις ταχύτητες δεν έχω.
Τον τελευταίο καιρό από τα τέλη Νοεμβρίου έως σήμερα η γραμμή πετάει.
Κατεβάζω με full σύμφωνα με την ταχύτητα συγχρονισμού μου κάθε μέρα και πρωί και απόγευμα.
Πριν το Νοέμβριο έπεφτε η ταχύτητα τις απογευματινές ώρες ~200Κ από ένα αρχείο.
Τώρα όλα καλά.
600-800Κ από ένα αρχείο και 1200-1600Κ έως 1800Κ με πολλά connections.

Δηλαδη εγω για να έχω καλύτερα Ping πρέπει να πάω μέσω ΑΡΥΣ ;
η forthnet δίνει αυτη την δυνατοτητα άραγε;
ο οτε τις συνδέσεις που δίνει έως 8Mbps είναι μέσω ΑΡΥΣ ;
πως γίνετε εσυ να είσαι εσυ σε fast path και όλοι οι άλλοι συνδρομητες να είναι interleaved ; πως το εξηγεις αυτο;

deniSun
08-12-07, 12:02
Δηλαδη εγω για να έχω καλύτερα Ping πρέπει να πάω μέσω ΑΡΥΣ ;
η forthnet δίνει αυτη την δυνατοτητα άραγε;
ο οτε τις συνδέσεις που δίνει έως 8Mbps είναι μέσω ΑΡΥΣ ;
πως γίνετε εσυ να είσαι εσυ σε fast path και όλοι οι άλλοι συνδρομητες να είναι interleaved ; πως το εξηγεις αυτο;

α) Δεν είμαι μόνο εγώ.
Είναι και πολύ άλλοι.
Το ότι δεν γράφουν δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν.
Πολλοί δεν είναι μέλη του forum
β) Αν καλύπτεσαι μέσω οποιουδήποτε ιδιόκτητου θα μπεις αναγκαστικά σε αυτό και όχι σε ΑΡΥΣ.
Αυτό συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες.
Δεν ξέρω κάποιο τρόπο που να τους πεις ότι δεν θέλω βάλτε με σε ΑΡΥΣ από την στιγμή που υποστηρίζεται η περιοχή σου.
γ) Ναι τα Ping στα ιδιόκτητα είναι υψηλότερα από αυτά του ΑΡΥΣ.

Πύρρος
08-12-07, 12:10
ο οτε τις συνδέσεις που δίνει έως 8Mbps είναι μέσω ΑΡΥΣ ;
πως γίνετε εσυ να είσαι εσυ σε fast path και όλοι οι άλλοι συνδρομητες να είναι interleaved ; πως το εξηγεις αυτο;

ΑΡΥΣ == Ασύμμετρου ΡΥθμού Σύνδεση == το adsl στα οτετζήδικα, εδώ το χρησιμοποιούμε λίγο-πολύ ως "adsl που περνάει από τα dslams του ΟΤΕ". Εξ'ορισμού, τα πακέτα που προσφέρει ο ΟΤΕ εμπίπτουν στον ορισμό.


Και μέσω ΟΤΕ υπάρχει κόσμος και σε fastpath και σε interleaved, απλά (1) το fastpath εμφανίζεται συχνά και (2) το interleaved [μάλλον] γίνεται σε άλλο βαθμό (βλ. interleaving depth).



Δηλαδη εγω για να έχω καλύτερα Ping πρέπει να πάω μέσω ΑΡΥΣ ;
η forthnet δίνει αυτη την δυνατοτητα άραγε;

Τι να σου πω, το καλύτερο που έχω δει από τη forth είναι ~30ms στο πρώτο hop. Ο ΟΤΕ νομίζω είναι καλύτερος σε αυτό (βλ. 15ms και κάτω σε οκ dslam).

chilli21
08-12-07, 12:48
Και εγώ με περίπου 30-34ms παίζω στο πρώτο hop. Αλλά από ότι γνωρίζω-διαβάσει-ακούσει έτσι είναι στο adsl2+, ακόμα και με fastpath. Για καλύτερα ping μπορείς να δοκιμάσεις να συγχρονίσεις την γραμμή σου σε adsl1, μια φορά που το έκανα το πρώτο hop ήταν στα 18ms αλλά ούτε το έλεγξα για ώρα ούτε το ξαναδοκίμασα!

Πύρρος
08-12-07, 12:52
Δεν ισχύει αυτό. Μέσω ΟΤΕ με ταχύτητα 2Mb σε adsl2+ είχα 14-15 γύρω.

Lagman
08-12-07, 12:56
εγω γιατι είμαι σε interleave (και με αλλα router) και έχω

Tracing route to www.forthnet.gr [193.92.150.50]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms <1 ms 1 ms
2 15 ms 15 ms 15 ms bbras-llu-ath-03l0.forthnet.gr [194.219.239.109]

3 16 ms 16 ms 16 ms core-ath-03-po1.forthnet.gr [212.251.60.62]
4 16 ms 16 ms 15 ms core-ath-01.forthnet.gr [194.219.227.98]
5 17 ms 16 ms 17 ms serv-ath-06.forthnet.gr [194.219.227.206]
6 16 ms 16 ms 15 ms www.forthnet.gr [193.92.150.50]

Trace complete.



Tracing route to www.esport-servers.de [85.131.132.5]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms <1 ms
2 16 ms 16 ms 16 ms bbras-llu-ath-03l0.forthnet.gr [194.219.239.109]

3 16 ms 16 ms 16 ms core-ath-03-po1.forthnet.gr [212.251.60.62]
4 37 ms 37 ms 37 ms pal9-forthnet-1.pal.seabone.net [213.144.181.173
]
5 61 ms 61 ms 61 ms mil51-mil26-racc1.mil.seabone.net [195.22.196.13
1]
6 61 ms 61 ms 61 ms deutsche-telekom-2-de-mil14.mil.seabone.net [195
.22.208.38]
7 74 ms 74 ms 73 ms 217.239.40.177
8 71 ms 71 ms 71 ms ffm1.dtag.link11.de [80.95.144.130]
9 71 ms 71 ms 71 ms mail.sn4u.de [85.131.132.5]




Tracing route to 85.131.141.204 over a maximum of 30 hops

1 1 ms 1 ms 1 ms
2 16 ms 15 ms 15 ms bbras-llu-ath-03l0.forthnet.gr [194.219.239.109]

3 15 ms 15 ms 16 ms core-ath-03-po1.forthnet.gr [212.251.60.62]
4 35 ms 34 ms 35 ms pal9-forthnet-1-gr.pal.seabone.net [213.144.181.
49]
5 56 ms 56 ms 56 ms mil51-mil50-racc1.mil.seabone.net [195.22.196.12
9]
6 52 ms 52 ms 52 ms deustche-telekom-4-de-mil14.mil.seabone.net [195
.22.205.118]
7 68 ms 68 ms 68 ms 217.239.40.177
8 94 ms 91 ms 66 ms ffm1.dtag.link11.de [80.95.144.130]
9 66 ms 66 ms 66 ms 85.131.141.204


τωρα αυτη την στιγμη που έκανα tracert προφανώς δεν έχει πολυ traffic ...

το 66 έχει πάει 100 και οι συνδρομιτές ote να έχουν 50...

deniSun
08-12-07, 13:38
Σε ADSL2+ ή g.dmt

Lagman
08-12-07, 13:41
DSL Mode: ITU G.992.1

deniSun
08-12-07, 13:46
Το g.dmt είναι αυτό (απλό ADSL).
Άρα δεν συγχρονίζεις σε ADSL2+.

Πύρρος
08-12-07, 13:59
Φαντάζομαι το έχει κάνει επίτηδες :)

Lagman
08-12-07, 14:42
Φαντάζομαι το έχει κάνει επίτηδες :)

απο πλευρα μου θέλω να κάνω ότι μπορω για να έχω καλυτερους χρόνους...

σε adsl2+ mode πιάνω απο 15Mbps εως 16Mbps

deniSun
08-12-07, 15:59
απο πλευρα μου θέλω να κάνω ότι μπορω για να έχω καλυτερους χρόνους...

σε adsl2+ mode πιάνω απο 15Mbps εως 16Mbps

Εννοείς καλύτερα Ping.
Έτσι χάνεις όμως σε ταχύτητα συγχρονισμού.
Συγχρονίζεις σαν απλή ADSL γραμμή.
Αν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια καλά κάνεις.

mustap
08-12-07, 17:05
fortnet 19mbit με gdmt κλειδωνα fast αλλα απο επιδοσεις για καποιο περιεργο λογο ηταν ιδιες με interleaved adsl2+.Τωρα με οτε εχω με 2mbit συνδεση 9-10 ms first hop σε adsl2+ mod και pings καλυτερα στην πλειοψηφια των server .Απλα το ιδιοκτητο δεν ειναι για serious gaming.Aν με ρωταγε κανεις για συνδεση τωρα θα προτεινα forthnet για d/l και οτε για games.

deniSun
08-12-07, 17:09
To fast δεν σημαίνει πάντα ότι παίζει καλύτερα από το interleave.
Στις πρώτες μέρες της ενεργοποίησης της γραμμής μου έπαιζε καλύτερα το Interleave από το fast.
Μόλις έστρωσε (μετά από 1 εβδομάδα) το fast είχε καλύτερες επιδόσεις από το interleave.

mustap
08-12-07, 17:13
αρα εχει να κανει με καποιες ρυθμισεις που κανουν τεχνκοι της forthnet λιγο μετα αφου ενεργοποιηθεις/?
επισης θυμαμαι στις αρχες της συνδεσης μου ειχε συνεχεις (καθε 2 λεπτα) αποσυνδεσεις με interleaved.


edit: thanks.

deniSun
08-12-07, 17:17
To έχουμε πει πολλές φορές.
Αρχικά μπαίνεις σε Interleave για να γίνουν δοκιμές στη γραμμή σου.
Μετά αφού οριστικοποιηθεί η κατάσταση κλειδώνεις σε fast.
Όταν έχεις πολλές αποσυνδέσεις σε γυρνάνε σε interleave.
Στην περίπτωση αυτή θα δεις αύξηση του snr ή/και μείωση της ταχύτητας συγχρονισμού.
Αν δουν ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί και έπαψες να έχεις αποσυνδέσεις μπαίνεις σε fast.
Τα παραπάνω γίνονται αυτόματα.

Lagman
08-12-07, 17:21
fortnet 19mbit με gdmt κλειδωνα fast αλλα απο επιδοσεις για καποιο περιεργο λογο ηταν ιδιες με interleaved adsl2+.Τωρα με οτε εχω με 2mbit συνδεση 9-10 ms first hop σε adsl2+ mod και pings καλυτερα στην πλειοψηφια των server .Απλα το ιδιοκτητο δεν ειναι για serious gaming.Aν με ρωταγε κανεις για συνδεση τωρα θα προτεινα forthnet για d/l και οτε για games.



το ίδιο προτείνω και εγω...
τωρα εφοσον εχω προσπαθήσει απο την πλευρα μου οσο γίνεται και τα Ping ειναι χάλια σε σχεση με Ote

ο οτε ρίχνει τις τιμες και ανεβαζει τις ταχυτητες σύντομα...

deniSun
08-12-07, 17:25
το ίδιο προτείνω και εγω...
τωρα εφοσον εχω προσπαθήσει απο την πλευρα μου οσο γίνεται και τα Ping ειναι χάλια σε σχεση με Ote

ο οτε ρίχνει τις τιμες και ανεβαζει τις ταχυτητες σύντομα...

όσο και να τις ρίξει ...
όσο έχει τα πάγια δεν γίνεται τίποτε...
Τώρα για τις ταχύτητες, κράτα μικρό καλάθι :whistle:
Έως τώρα δεν δείχνει τέτοια δείγματα.
Ούτε τις τιμές προσπαθεί να χτυπήσει ούτε τίποτε.

Lagman
08-12-07, 17:27
To έχουμε πει πολλές φορές.
Αρχικά μπαίνεις σε Interleave για να γίνουν δοκιμές στη γραμμή σου.
Μετά αφού οριστικοποιηθεί η κατάσταση κλειδώνεις σε fast.
Όταν έχεις πολλές αποσυνδέσεις σε γυρνάνε σε interleave.
Στην περίπτωση αυτή θα δεις αύξηση του snr ή/και μείωση της ταχύτητας συγχρονισμού.
Αν δουν ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί και έπαψες να έχεις αποσυνδέσεις μπαίνεις σε fast.
Τα παραπάνω γίνονται αυτόματα.


μια μερα πριν συγχρονισω στα 16Mbps , ειχα απίστευτα Ping και είχα καταχαρει και ελεγα πω πω πω πεταει η 24αρα... την επομενη μερα ομως φρικαρα ... αντε λεω να τελειωσουν οι εργασιες στην γραμμη μου...

εχω δει πολυ καλυτερα Ping... παντως το σιγουρο είναι πως αν παω σε Οτε θα σας δειξω screenshot απο Pingplotter να δειτε για τι διαφορες μιλαμε...

deniSun
08-12-07, 17:36
Δεν αμφισβήτησε κανείς ότι το ΑΡΥΣ ADSL έχεις καλύτερα ping από τα ιδιόκτητα ADSL2+.

makiavely
08-12-07, 17:54
πως βλεπεις αν εχει κλειδωσει σε fast ή οχι??:hmm:

deniSun
08-12-07, 17:56
Μέσα από το web interface του router.
Σε κάποιο μενού για adsl info θα σου το εμφανίσει.

makiavely
08-12-07, 18:01
το draytek 2700 εχω αλλα δεν το βρισκω δυστυχως ...

Lagman
08-12-07, 18:38
Δεν αμφισβήτησε κανείς ότι το ΑΡΥΣ ADSL έχεις καλύτερα ping από τα ιδιόκτητα ADSL2+.

δεν λεω ονοματα αλλα πριν βγάλει η tellas τα 4Mbps πολλοι λέγανε οτι με fastpath θα έχουμε καλυτερα Ping...

τελικα σε αυτο τον τομεα αντι να αναβαθμιστουμε υποβαθμιζόμαστε :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

δεν το αντεχω αυτο το πραγμα...

μεχρι και τιμες για μισθωμενο κυκλωμα εχω δει!!! ο μισθος μου δεν φτανει για σοβαρου τύπου σύνδεση :cry:

τι να κανω ; να παω σε οτε ; θα με βάλουν σε ΑΡΥΣ ;

Copyright Keen Notion Co (2002-2019) Copyright Keen Notion Co.