PDA

Επιστροφή στο Forum : Απορία για εκτυπωτή και lpt θύρα



stefapat
23-03-05, 22:39
λοιπον το προβλημα μου ειναι λιγο ψαγμενο. στα win98 εχει εμφανη μια επιλογη με την οποια μπορεις να κανεις καταγραφη θυρας. εγω πχ θελω η lpt3 θυρα να εκτυπωνει σε εναν εκτυπωτη μεσα στο δικτυο μου. στα win98 οναμαζεται καγραφη θυρας εκτυπωτη και βρισκετε στις ιδιοτητες του εκτυπωτη. που μπορω να βρω αυτη την επιλογη μεσα στα win xp
ευχαριστω που εκ των προτερων

EvilHawk
23-03-05, 22:53
stefapat καλώς ήρθες στο www.adslgr.com!

Τα greeklish δεν επιτρέπονται στο forum. Οι περισσότεροι μάλιστα τα σνομπάρουμε τελειως και δεν απαντάμε κάν! Kάνε edit σε παρακαλώ το μήνυμα σου και γράψε το στα ελληνικά!

Κάνε επίσης τον κόπο να διαβάσεις τους κανόνες λειτουργίας του forum! (http://www.adslgr.com/forum/faq.php?faq=adslgr_rules#faq_adslgr_rules_content)

hedgehog
23-03-05, 23:24
Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχεις εγκατεστημένο το Printing Services for Unix (θα το βρείς από Add / Remove Programs > Add/Remove Windows Components > Other Network File & Print Services)
Μπορεί να κάνω και λάθος, αλλά τσέκαρε το μία....

ZORO
25-03-05, 07:06
Δες τα παρακάτω από την βοήθεια των Xp

Net use
Συνδέει έναν υπολογιστή σε έναν κοινόχρηστο πόρο ή τον αποσυνδέει από έναν κοινόχρηστο πόρο ή εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις συνδέσεις με υπολογιστές. Η εντολή αυτή ελέγχει επίσης τις συνεχείς συνδέσεις δικτύου. Αν χρησιμοποιηθεί χωρίς παραμέτρους, η εντολή net use ανακτά μια λίστα δικτυακών συνδέσεων.

Σύνταξη
net use [{όνομα_συσκευής | *}] [\\όνομα_υπολογιστή\όνομα_κοινόχρηστου_πόρου[\τόμος]] [{κωδικός_πρόσβασης | *}]] [/user:[όνομα_τομέα\]όνομα_χρήστη] [/user:[όνομα_τομέα_με_τελείες\]όνομα_χρήστη] [/user: [όνομα_χρήστη@όνομα_τομέα_με_τελείες] [/savecred] [/smartcard] [{/delete | /persistent:{yes | no}}]

net use [όνομα_συσκευής [/home[{κωδικός_πρόσβασης | *}] [/delete:{yes | no}]]

net use [/persistent:{yes | no}]

Παράμετροι
όνομα_συσκευής
Αντιστοιχίζει ένα όνομα για σύνδεση με τον πόρο ή προσδιορίζει τη συσκευή που θα αποσυνδεθεί. Υπάρχουν δύο ειδών ονόματα συσκευών: μονάδες δίσκων (δηλαδή, D: έως Z:) και εκτυπωτές (δηλαδή, LPT1: έως LPT3:). Πληκτρολογήστε έναν αστερίσκο (*) στη θέση ενός συγκεκριμένου ονόματος συσκευής, για να αντιστοιχιστεί το επόμενο διαθέσιμο όνομα συσκευής.
\\όνομα_υπολογιστή\όνομα_κοινόχρηστου_πόρου
Καθορίζει το όνομα του διακομιστή και του κοινόχρηστου πόρου. Αν η παράμετρος όνομα_υπολογιστή περιέχει διαστήματα, περικλείστε το όνομα του υπολογιστή σε εισαγωγικά, από τη διπλή κάθετο (\\) μέχρι το τέλος του ονόματος του υπολογιστή (για παράδειγμα, "\\όνομα υπολογιστή\όνομα κοινόχρηστου πόρου"). Το όνομα του υπολογιστή πρέπει να έχει μήκος μεταξύ 1 και 15 χαρακτήρων.
\τόμος
Προσδιορίζει έναν τόμο NetWare στο διακομιστή. Πρέπει να είναι εγκατεστημένη και να εκτελείται η υπηρεσία προγραμμάτων-πελατών για δίκτυα NetWare, για να πραγματοποιηθεί η σύνδεση σε διακομιστές NetWare.
κωδικός_πρόσβασης
Προσδιορίζει τον κωδικό που απαιτείται για πρόσβαση στον κοινόχρηστο πόρο. Πληκτρολογήστε έναν αστερίσκο (*) για να δημιουργήσετε παράθυρο διαλόγου για τον κωδικό πρόσβασης. Ο κωδικός πρόσβασης δεν εμφανίζεται όταν τον πληκτρολογείτε στο παράθυρο διαλόγου κωδικού πρόσβασης.
/user
Προσδιορίζει ένα διαφορετικό όνομα χρήστη με το οποίο γίνεται η σύνδεση.
όνομα_τομέα
Προσδιορίζει έναν διαφορετικό τομέα. Αν παραλείψετε την παράμετρο όνομα_τομέα, η εντολή net use χρησιμοποιεί τον τρέχοντα τομέα σύνδεσης.
όνομα_χρήστη
Καθορίζει το όνομα χρήστη με το οποίο θα γίνει η σύνδεση.
όνομα_τομέα_με_τελείες
Προσδιορίζει το πλήρες όνομα τομέα, στον οποίο βρίσκεται ο λογαριασμός χρήστη.
/savecred
Αποθηκεύει τις παρεχόμενες πιστοποιήσεις για νέα χρήση.
/smartcard
Προσδιορίζει τη σύνδεση δικτύου που θα χρησιμοποιήσει τις πιστοποιήσεις στην έξυπνη κάρτα. Αν υπάρχουν πολλές έξυπνες κάρτες διαθέσιμες, θα σας ζητηθεί να καθορίσετε την πιστοποίηση.
/delete
Ακυρώνει την καθορισμένη σύνδεση δικτύου. Εάν προσδιορίσετε τη σύνδεση με έναν αστερίσκο (*), ακυρώνονται όλες οι δικτυακές συνδέσεις.
/persistent:{yes | no}
Ελέγχει τη χρήση συνεχών δικτυακών συνδέσεων. Η προεπιλογή είναι η ρύθμιση που χρησιμοποιήθηκε τελευταία. Οι συνδέσεις χωρίς συσκευή δεν είναι συνεχείς. Η επιλογή Yes αποθηκεύει όλες τις συνδέσεις, καθώς αυτές δημιουργούνται, και τις επαναφέρει κατά την επόμενη σύνδεση. Η επιλογή No δεν αποθηκεύει τις συνδέσεις που δημιουργούνται ή επόμενες συνδέσεις. Οι υπάρχουσες συνδέσεις επανέρχονται κατά την επόμενη σύνδεση. Χρησιμοποιήστε το διακόπτη /delete για την κατάργηση συνεχών συνδέσεων.
/home
Συνδέει ένα χρήστη στον αρχικό κατάλογο.
net help εντολή
Εμφανίζει τη Βοήθεια για τη συγκεκριμένη εντολή net.
Παρατηρήσεις
Σύνδεση και αποσύνδεση από πόρο δικτύου
Χρησιμοποιήστε την εντολή net use, για να συνδεθείτε ή να αποσυνδεθείτε από έναν πόρο δικτύου και να προβάλετε τις τρέχουσες συνδέσεις σας σε πόρους δικτύου. Δεν μπορείτε να αποσυνδεθείτε από έναν κοινόχρηστο κατάλογο, αν τον χρησιμοποιείτε ως την τρέχουσα μονάδα ή ο κατάλογος χρησιμοποιείται από μια ενεργή διαδικασία.

Προβολή πληροφοριών σύνδεσης
Για να προβάλετε πληροφορίες για μια σύνδεση, μπορείτε να κάνετε μια από τις εξής ενέργειες:

Πληκτρολογήστε την εντολή net use όνομα_συσκευής, για να λάβετε πληροφορίες για μια συγκεκριμένη σύνδεση.
Πληκτρολογήστε την εντολή net use, για να δείτε μια λίστα με όλες τις συνδέσεις του υπολογιστή.
Χρήση συνδέσεων χωρίς συσκευές
Οι συνδέσεις χωρίς συσκευή δεν είναι συνεχείς.

Σύνδεση σε διακομιστές NetWare
Aφού εγκαταστήσετε και εκτελέσετε την υπηρεσία προγραμμάτων-πελατών για δίκτυα NetWare, μπορείτε να συνδεθείτε σε ένα διακομιστή NetWare σε ένα δίκτυο Novell. Χρησιμοποιήστε τη σύνταξη που χρησιμοποιείτε για σύνδεση σε διακομιστή δικτύων Windows, εκτός και αν πρέπει να συμπεριλάβετε τον τόμο, στον οποίο θέλετε να συνδεθείτε.

Χρήση εισαγωγικών
Αν η τιμή της παραμέτρου όνομα_διακομιστή περιέχει διαστήματα, περικλείστε το κείμενο σε εισαγωγικά (δηλαδή, "όνομα διακομιστή"). Αν παραλείψετε τη χρήση εισαγωγικών, εμφανίζεται ένα μήνυμα σφάλματος.

Παραδείγματα
Για να αντιστοιχίσετε το όνομα συσκευής μονάδας δίσκου E: στον κοινόχρηστο κατάλογο Letters στο διακομιστή \\Financial, πληκτρολογήστε:

net use e: \\financial\letters

Για να αντιστοιχίσετε το όνομα συσκευής μονάδας δίσκου M: στον κατάλογο Mike του τόμου Letters στο διακομιστή NetWare \\Financial, πληκτρολογήστε:

net use m: \\financial\letters\mike

Για να συνδεθείτε με το λογαριασμό χρήστη με αναγνωριστικό Dan, σαν να είχε δημιουργηθεί η σύνδεση από τον τομέα Accounts, πληκτρολογήστε:

net use d:\\server\share /user:Accounts\Dan

Για να αποσυνδεθείτε από τον κατάλογο \\Financial\Public, πληκτρολογήστε:

net use f: \\financial\public /delete

Για να συνδεθείτε στα κοινόχρηστα υπομνήματα (memos) πόρου στο διακομιστή \\Financial 2, πληκτρολογήστε:

net use k: "\\financial 2" \memos

Για να επαναφέρετε τις τρέχουσες συνδέσεις σε κάθε σύνδεση, ανεξάρτητα των μελλοντικών αλλαγών, πληκτρολογήστε:

net use /persistent:yes

Λεζάντα μορφοποίησης
Μορφή Σημασία
Πλάγια γραφή Πληροφορίες που πρέπει να παράσχει ο χρήστης
Έντονη γραφή Στοιχεία που πρέπει να πληκτρολογήσει ο χρήστης ακριβώς όπως εμφανίζονται
Αποσιωπητικά (...) Παράμετρος που είναι δυνατό να επαναληφθεί αρκετές φορές σε μια γραμμή εντολών
Μεταξύ αγκυλών ([]) Προαιρετικά στοιχεία
Μεταξύ αγκίστρων ({}), επιλογές που διαχωρίζονται με ένα σύμβολο διοχέτευσης (|). Παράδειγμα: {even|odd} Σύνολο επιλογών από τις οποίες ο χρήστης πρέπει να επιλέξει μόνο μία
Courier font Έξοδος κώδικα ή προγράμματος

@ ADSLgr.com All rights reserved.