PDA

Επιστροφή στο Forum : Jetspeed520 - port forwarding - πως δουλεύει το τιμημένο?



geo71
24-03-05, 09:36
Καλημέρα, αν πάρω το jetspeed και το πετάξω απο το παράθυρο θα δουλέψει? Η' θα πρέπει να κάνω port-forwarding από το μπαλκόνι???

Έχω βάλει έναν webserver και προσπαθώ επι ματαίω να δώ την σελίδα από το ιντερνετ... Με την χρήση του dyndns.org κάνω ping κανονικά στο alias, αλλα δεν μπορώ να δώ την σελίδα με τον browser.

1) Άλλαξα την πόρτα διαχείρησης του Router (αντί της 80 -> 21600) και δουλεύει από local.

2) Πρόσθεσα ένα ΝΑΤ Rule με τα εξής στοιχεία:

Rule Flavor = RDR
Rule ID = 2
IF Name = ppp-0
Protocol = TCP
Local address from = 192.168.1.3
Local address to = 192.168.1.3
Global address from = 0.0.0.0
Global address to = 0.0.0.0
Destination Port from = 80
Destination Port to = 80
Local Port = 80

3) Commit + Reboot

Να προσθέσω ότι η local address του webserver είναι δηλωμένη ώς 127.0.0.1, που σε παλιότερη συνδεσμολογία (modem + router ξεχωριστά) δεν μου είχε δημιουργήσει πρόβλημα...

"Υπάρχει ελπίδα γιατρέ μου?"

kkart
24-03-05, 10:44
Το ίδιο modem-router έχω και εγώ και δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα εδώ και ένα μήνα (μετά όμως από το τελευταίο update από τον θείο Intracom :| ). Δουλεύει apache, samba, ssh ;) .

Δοκίμασε και αυτό…
Rule Flavor = RDR
Rule ID = 3
IF Name = ppp-0
Protocol = UDP
Local address from = 192.168.1.3
Local address to = 192.168.1.3
Global address from = 0.0.0.0
Global address to = 0.0.0.0
Destination Port from = 80
Destination Port to = 80
Local Port = 80

geo71
28-03-05, 08:38
Δοκίμασα το portforwarding για τις πόρτες του emule και δουλευει (είχα lowid και τώρα highid). Όσον αφορά τον webserver, με 192.168.1.3 δουλεύει ενώ με http://address-name από τοπικό pc έχω πρόβλημα ή έτσι φαίνεται μιας και απορρίπτονται οι συνδέσεις (έχω ανοίξει tcp/udp στην 80). Να σημειώσω ότι, κάνω ping κανονικά στο address name....

:cry:

cmos
28-03-05, 08:45
Κοίτα στα υπομνήματα του http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=59 ;) ;)

plouf
28-03-05, 15:00
μήπως είσαι με vivodi dynamic ? γιατι η vivodi κόβει τις πόρτες 80,21,110 ...

είχα φάει τα μαλλιά μου και εγω γιαυτό .... ηταν το κερασάκι στη τουρτα που με έκανε να φύγω

geo71
28-03-05, 15:09
Με ΟΤΕ είμαι (+ ΟΤΕΝΕΤ) και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω... δουλεύω χωρίς firewall (router + s/w pc) kai υποψιάζομαι μήπως - λέω μήπως γιατί δεν γνωρίζω το jetspeed - αντί για ppp-0 πρέπει να βάλω ALL στο "ΙF name".

Θα δοκιμάσω μόλις πάω στο σπίτι.

plouf
28-03-05, 15:26
δεν ξερω τις ρυθμίσεις του jetspeed soy αλλα το ALL σιγουρα θα είναι σωστό

μηπως υπάρχουν τίποτα ρυθμίσεις στο IP filter που κοβει αυτό ?

geo71
28-03-05, 19:10
Τελικά φτάνει μια δοκιμή από εξωτερικό pc για να λυθούν οι αμφιβολίες. Άλλαξα το "IF name" σε ALL και δοκίμασα από pc φίλου να δώ τον webserver. Δουλεύει. Ή ο router δεν επιτρέπει loopback ή εγώ έκανα καμιά μαμακία... τι να πώ... τεσπα.

Όλα ΟΚ.
Σας ευχαριστώ παιδιά!

interted
27-04-05, 01:19
[QUOTE] Άλλαξα την πόρτα διαχείρησης του Router (αντί της 80 -> 21600) και δουλεύει από local.

Afto pws to ekanes? Me telnet? Kai me poies entoles?

sdikr
27-04-05, 01:22
@interted καλως ήρθες αλλά
Τα greeklish δεν επιτρέπονται στο forum, κάνε edit το μήνυμα σου και γράψε το στα ελληνικά!
Κάνε επίσης τον κόπο να διαβάσεις τους κανόνες λειτουργίας του forum! (http://www.adslgr.com/forum/faq.php?faq=new_faq_item#faq_policy_adlsgr)

@ ADSLgr.com All rights reserved.