PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι πάροχο να διαλέξω;

Σελίδες : 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12

tiraklakis
11-03-08, 19:48
Λέει δεν υπάρχει διαθεσιμότητα!!

ariadgr
11-03-08, 19:49
Λέει δεν υπάρχει διαθεσιμότητα!!

Μπορεί να μην υπάρχει διαθεσιμότητα.
Πάρε τηλ. στο 134 και ρώτα.

papagn
13-03-08, 00:12
Εχω αποφασίσει να κόψω τον ΟΤΕ.Σκεφτόμουν για ΟΝ αλλά με όσα διάβασα εδώ ακύρωσα την αίτηση. Περίμενα λίγο επειδή αυτό τον καιρό υπηρχε μεγάλος ανταγωνισμός προσφορών μεταξύ των εταιρειών. Η τελευταία προσφορά της ΤΕΛΛΑΣ adsl + σταθερά + 60 λεπτά κινητά χωρίς τέλος ενεργοποίησης στα 39,90 ευρώ μου φαίνεται ότι είναι η καλύτερη.Θα ήθελα την άποψή σας για την συγκεκριμένη εταιρεία ειδικά από φίλους που έχουν ή είχαν tellas.

ariadgr
13-03-08, 00:21
Εχω αποφασίσει να κόψω τον ΟΤΕ.Σκεφτόμουν για ΟΝ αλλά με όσα διάβασα εδώ ακύρωσα την αίτηση. Περίμενα λίγο επειδή αυτό τον καιρό υπηρχε μεγάλος ανταγωνισμός προσφορών μεταξύ των εταιρειών. Η τελευταία προσφορά της ΤΕΛΛΑΣ adsl + σταθερά + 60 λεπτά κινητά χωρίς τέλος ενεργοποίησης στα 39,90 ευρώ μου φαίνεται ότι είναι η καλύτερη.Θα ήθελα την άποψή σας για την συγκεκριμένη εταιρεία ειδικά από φίλους που έχουν ή είχαν tellas.

Διάβασε τις εντυπώσεις στην ενότητα της Tellas.

ferengi
13-03-08, 15:36
Γεια σας παιδιά. Προς το παρόν έχω shared LLU ADSL από forthnet και δωρεάν κλήσεις μέσω Tellas (+πάγιο ΟΤΕ) με γραμμή ISDN. Έχει έρθει η ώρα να τα συμμαζέψω και να πάω σε double play. Τι θέλω:

Upload 1Mbit
Δωρεάν ή με χαμηλή χρεώση τηλέφωνα προς εξωτερικό (συγκεκριμένα Ολλανδία)
Διατήρηση δύο γραμμών (με ένα νούμερο)

Ιδανικά θα ήθελα να πάω σε Tellas ή Forthnet αφού ήδη βρίσκομαι και στους δύο, για απλούστερες διαδικασίες. Καμιά όμως από τις δύο δεν δίνει δύο γραμμές (αν δεν κάνω λάθος). Φίλος που μπήκε πρόσφατα σε HOL μου είπε ότι το router που δίνει επιτρέπει τη σύνδεση δύο γραμμών. Είναι όντως έτσι; Επιπλέον τι γίνεται με το πρόγραμμα cosmos που δίνει αστική χρέωση για τις διεθνείς κλήσεις; Συνδυάζεται με full-LLU ADSL ή όχι; Και οι χρεώσεις θα έχουν τελικά μεγάλη διαφορά σε σχέση με Tellas και Forthnet?

nikos244
13-03-08, 16:57
Γεια σε όλους!Είμαι καινούργιος στην ΄παρέα και θα ήθελα νσ κάνω την εξής ερώτηση.Εχω απο τον ΟΤΕ ADSL 1024/256 και θα ήθελα υψηλότερη,παρολαυτα η εταιρία μου λέει οτι είναι αδύνατο γιατι η περιοχή μου έχει παλιές γραμμές και δεν υποστηρίζουν τέτοιες ταχύτητες.Τι να κάνω;Πρέπει να απευθυνθώ σε αλλο παροχο ή είναι σδύνατο να γίνει κάτι;

ariadgr
13-03-08, 18:54
Γεια σε όλους!Είμαι καινούργιος στην ΄παρέα και θα ήθελα νσ κάνω την εξής ερώτηση.Εχω απο τον ΟΤΕ ADSL 1024/256 και θα ήθελα υψηλότερη,παρολαυτα η εταιρία μου λέει οτι είναι αδύνατο γιατι η περιοχή μου έχει παλιές γραμμές και δεν υποστηρίζουν τέτοιες ταχύτητες.Τι να κάνω;Πρέπει να απευθυνθώ σε αλλο παροχο ή είναι σδύνατο να γίνει κάτι;

Tα στατιστικά συγχρονισμού του modem σου δώσε μας, και τα πρώτα ψηφία του τηλεφώνου σου (π.χ. 2810-123xyz)

ariadgr
13-03-08, 18:59
Γεια σας παιδιά. Προς το παρόν έχω shared LLU ADSL από forthnet και δωρεάν κλήσεις μέσω Tellas (+πάγιο ΟΤΕ) με γραμμή ISDN. Έχει έρθει η ώρα να τα συμμαζέψω και να πάω σε double play. Τι θέλω:
Upload 1Mbit
Δωρεάν ή με χαμηλή χρεώση τηλέφωνα προς εξωτερικό (συγκεκριμένα Ολλανδία)
Διατήρηση δύο γραμμών (με ένα νούμερο)Ιδανικά θα ήθελα να πάω σε Tellas ή Forthnet αφού ήδη βρίσκομαι και στους δύο, για απλούστερες διαδικασίες. Καμιά όμως από τις δύο δεν δίνει δύο γραμμές (αν δεν κάνω λάθος). Φίλος που μπήκε πρόσφατα σε HOL μου είπε ότι το router που δίνει επιτρέπει τη σύνδεση δύο γραμμών. Είναι όντως έτσι; Επιπλέον τι γίνεται με το πρόγραμμα cosmos που δίνει αστική χρέωση για τις διεθνείς κλήσεις; Συνδυάζεται με full-LLU ADSL ή όχι; Και οι χρεώσεις θα έχουν τελικά μεγάλη διαφορά σε σχέση με Tellas και Forthnet?

2 γραμμές δίνουν μόνο HOL, NetOne, Vivodi.

Και οι 3 εταιρίες σου δίνουν υποχρεωτικά δύο νούμερα (ένα για κάθε γραμμή).
Σε κάποιες είναι πιθανό να υπάρχει η δυνατότητα προώθησης όταν είναι κατειλημμένη στη 2η γραμμή για τις εισερχόμενες κλήσεις, αυτό θα πρέπει να το διευκρινήσεις με την εταιρία εαν είναι σημαντικό για σένα.

Από αυτές τις τρείς, upload 1Mbps δίνουν οι HOL & NetOne.

Από αυτές τις δύο, δωρεάν κλήσεις προς Ολλανδία δίνει μόνο η NetOne.

Οι διαδιακασίες δεν θα ήταν απλούστερες αν πήγαινες σε Tellas ή Forthnet, σε κάθε περίπτωση τυπικά είναι 13 εργάσιμες μετά την αποστολή του αιτήματος απο τον πάροχο στον ΟΤΕ.

Art2007
14-03-08, 02:05
Καλησπέρα σε όλους...

Φίλοι μας σε περιοχή Γερακα (dslm γερακα) σκέφτονται να κάνουν το βήμα της μεταβασης από οτε σε εναλλακτικό...

Επειδή η ΝΕΤΟΝΕ δεν είναι διαθέσιμη στην περιοχή, προσανατολίζομαι να τους προτείνω ΤΕΛΛΑΣ ή ΦΟΡΘΝΕΤ...

Εφόσον η ταχύτητα του ιντερνετ, για να μην πω γενικά το ιντερνετ :p, είναι το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί, τελικά η επιλογή τους παίζεται από το ποια είναι φθηνότερη
(στην παρούσα φάση η τελλας είναι λιιιγο φθηνότερη λογω 60' προς κινητά)
ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ
1) Η τηλεφωνικη εξυπηρέτηση και ανταπόκριση στα προβλήματα με υπευθυνότητα
2) Η ποιότητα τηλεφωνίας!!!!
3) Η ταχυτητα ενεργοποίησης...

Αν υπάρχει κάποιος στην περιοχη, και συγκεκριμένα περιοχη ιπποδρομου-Καζαντζακη θα ήθελα να ακουσω τις απόψεις του, αλλά και φυσικά όλων όσοι θέλουν να εκφράσουν μια σχετικη εμπειρία...

Ευχαριστω....! :)

vavis
14-03-08, 02:16
Καλησπέρα σε όλους...

Φίλοι μας σε περιοχή Γερακα (dslm γερακα) σκέφτονται να κάνουν το βήμα της μεταβασης από οτε σε εναλλακτικό...

Επειδή η ΝΕΤΟΝΕ δεν είναι διαθέσιμη στην περιοχή, προσανατολίζομαι να τους προτείνω ΤΕΛΛΑΣ ή ΦΟΡΘΝΕΤ...

Εφόσον η ταχύτητα του ιντερνετ, για να μην πω γενικά το ιντερνετ :p, είναι το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί, τελικά η επιλογή τους παίζεται από το ποια είναι φθηνότερη
(στην παρούσα φάση η τελλας είναι λιιιγο φθηνότερη λογω 60' προς κινητά)
ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ
1) Η τηλεφωνικη εξυπηρέτηση και ανταπόκριση στα προβλήματα με υπευθυνότητα
2) Η ποιότητα τηλεφωνίας!!!!
3) Η ταχυτητα ενεργοποίησης...

Αν υπάρχει κάποιος στην περιοχη, και συγκεκριμένα περιοχη ιπποδρομου-Καζαντζακη θα ήθελα να ακουσω τις απόψεις του, αλλά και φυσικά όλων όσοι θέλουν να εκφράσουν μια σχετικη εμπειρία...

Ευχαριστω....! :)

1. ...εδω τις ξεχναμε και τις δυο.. :vava:
2. περιπου το ιδιο και οι δυο
3. εξαρταται απο πολλους παραγοντες. αν ολα πανε καλα σε 25- 30 ημερες η φορθνετ
γενικα οι εναλλακτικοι ,ειναι τζοκερ..:lamer

nEC
14-03-08, 02:40
Επειδή είμαι στο Γέρακα με Tellas, θα σου πω τα εξής:

Τηλεφωνία: απλά αψογη. 3 μήνες τώρα είχα μόνο 1 ολιγόλεπτη διακοπή. Ποιότητα φωνής ,πολύ καλή (σαν PSTN). Γενικά πολύ ευχαριστημένος.

Internet: Εδώ το κέντρο του Γέρακα δεν τα πάει τόσο καλά και από τον Φλεβάρη είχαμε αρκετά προβληματάκια στο να πάρεις IP. μάλλον πρέπει να διορθώθηκε τώρα, γιατί απο την Τρίτη δεν έχει πέσει καθόλου. Πάντως συγχρονίζει καλά και σταθερά.

Ταχύτητα ενεργοποίησης: Εξαρτάται κατα κύριο λόγο από τον ΟΤΕ, υπολόγισε τις 25-30 ημέρες και για τις δυό εταιρίες.

Εξυπηρέτηση: όπως κάτσει...και στις δύο εταιρίες είναι σε ποιόν agent πέσεις και πόσο υπεύθυνος - σχετικός είναι. Πάντως 2 φορές που εχω δηλώσει βλάβη για το internet αποκαταστάθηκε άμεσα.

ferengi
14-03-08, 16:24
Ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον θα αγνοήσω τις δύο γραμμές τελικά, γιατί η μόνη που εμπιστεύομαι από HOL, NetOne και Vivodi είναι η πρώτη, και εφόσον προτιμώ να έχω δωρεάν κλήσεις από δύο γραμμές, με βλέπω να καταλήγω στην Tellas αφού δίνει και τα 60' σε κινητά.

Art2007
14-03-08, 17:01
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
Από ό,τι καταλαβαίνω παρόμοια είναι τα δεδομένα και για τις δύο εταιρίες....

NAYPLI
15-03-08, 04:04
ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΟΝΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΙΟ ΟΤΕ..ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ..ΤΙ ΜΕ ΣΙΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ??:whistle:

DSLaManiaC
15-03-08, 04:06
Το 80% του forum απαντά στην ερώτηση σου. Μισή ώρα διάβασμα είναι.

NAYPLI
15-03-08, 04:11
ΠΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΝΑ ΛΙΝΚ

DSLaManiaC
15-03-08, 04:13
http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=21

atsolias
16-03-08, 08:12
Συνδέσου στην αρχή με οτε ,το συμβόλαιο είναι 6 μήνες , έτσι ώστε να γινει όλη η προεργασία
της γραμμής σου απο έναν σοβαρο πάροχο και μετά διάλεξε όποια άλλη εταιρία θέλεις .
Γνώμη μου.

Art2007
19-03-08, 02:29
ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΜΟΝΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΙΟ ΟΤΕ..ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΝΤΕΡΝΕΤ..ΤΙ ΜΕ ΣΙΜΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ??:whistle:

Αφού σε ενδιαφέρει μόνο το ίντερνετ, τότε οι επιλογές σου είναι οι εξής:

FORTHNET economy 24.9/ μήνα 24 mbps
Hol dp 21.9/μήνα 6 mbps
24.9/μήνα 24 mbps
Tellas Zisto 22.9/μήνα 12 mbps

Υπάρχουν αντίστοιχες επιλογές και από Vivodi & Teledome αλλα δε βλέπω λόγο να τις προτιμήσεις.

........Auto merged post: Art2007 added 14 Minutes and 16 Seconds later........

Α, και για να επαναφέρω λίγο το θέμα που έχω θίξει παραπάνω, αν υπάρχει καποιος σε TELLAS, FORTHNET σε περιοχή ΓΕΡΑΚΑ, θα ήθελα να πεί την άποψή του...

gryzor
19-03-08, 13:00
Καλημέρα άπαντες!

Πρόκειται να μετακομίσω εδώ (http://www.forthnet.gr/templates/driveme.aspx?c=10008226&initialCenterX=478204.805&initialCenterY=4202629.745&initialZoomLevel=2) και αναρωτιόμουνα αν υπάρχει κανένας χριστιαννός εκεί γύρω να μου πει τί παίζει με συνδέσεις... Στο Καλλιμάρμαρο που μένω τώρα είμαι μια χαρά με Tellas, αλλά δεν μου λέει και πολλά αυτό για το εκεί που θα πάω!

Γενικά νομίζω θα ήταν μία ωραία ιδέα mash-up με Google maps που να μπορεί κανείς να δηλώσει πού μένει, ποιον πάροχο έχει και πόσο ικανοποιημένος είναι, έτσι ώστε να βλέπεις με μια ματιά, πχ, την ποιότητα των υπηρεσιών όλων ή μίας εταιρίας σε όλη την Αθήνα ή σε μία περιοχή!

Ευχαριστώ!
Θ

Laoys
19-03-08, 23:25
Μια ερώτηση guys.
Με την tellas είστε ικανοποιημένοι;
Μόλις έκανε ο αδερφός μου και θελω πληροφορίες.

gryzor
20-03-08, 10:51
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι, όπου κι αν πας, μπορεί να πίνεις νερό στ'όνομά τους ή να σιχτιρίζεις μέρα-νύχτα. Εγώ με Τελλάς κατεβάζω με 1.2ΜΒ σταθερά και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αυτά στο Καλλιμάρμαρο. Αλλού...

Μπακ του μαι κουέστιον: κανένας εκεί κοντά που θα πάω; :)

asterix_32
20-03-08, 23:17
καλησπερα.σε λιγο καιρο θα ειμαι αθηνα.κ θα θελα να χρησιμοποιησω καποιες απο τις εταιριες που υπαρχουν.ξερει κανεις τι παιζει σε καματερο?αν ξερει καποιος ή αν μπορει να μου πει την αποψη του θα με βοηθουσε πολυ.

sunrise
20-03-08, 23:36
καλησπερα.σε λιγο καιρο θα ειμαι αθηνα.κ θα θελα να χρησιμοποιησω καποιες απο τις εταιριες που υπαρχουν.ξερει κανεις τι παιζει σε καματερο?αν ξερει καποιος ή αν μπορει να μου πει την αποψη του θα με βοηθουσε πολυ.

Eχεις επιλογες απο πολλους παροχους..αν θες πες μου σε ποια οδο θα μενεις να σε βοηθησω..

..και το προφιλ μου το ενημερωνω τακτικα...οποτε εαν θελεις σαφη εικονα hol απλα τσεκαρετο.:oneup:

tidus
21-03-08, 13:28
Παιδία καλημέρα θα ηθελα την γνωμη σας σχετικε με το ποιο δικτυο να διαλεξω. Ειμαι συνδρομιτης στην forthnet εδω και εναχρονο και αποφασισα να την βγαλω γιατι απο το καλοκαιρι εχω προβλημα με την γραμμη η οποια μου κανει πολλεσ αποσυνδεσεις και το τηλ πολλα παρασητα κυριως το βραδυ. ποια μου προτεινεται να βαλω? εγω θελω netone μιας και ακουω οτι ειναι αξιοπιστη αλλα δεν εχει δικτυο στην περιοχη μου. μενω κερατσινι.

kostakiss
22-03-08, 12:58
καλημερα σε ολους..ισως ειναι καιρος να αλλαξουμε δικτυο..να παμε ισως σε καποιο double play..η τελος παντων αυτα που ειναι με τηλεφωνα και adsl μαζι..πακετο!εχω hol,ειμαι ευχαριστημενος,αν εξαιρεσουμε καποιες αποσυνδεσεις που κανει ανα διαστηματα..οι ταχυτητες καλες..τωρα για την τηλεφωνια δε ξερω τι παιζει..ειμαι στη περιοχη της χαριλαου κοντα..
ευχαριστω..

reinenuts
22-03-08, 19:53
Την πραγματική ταχύτητα που θα λαμβάνεις όταν ενεργοποιηθεί η dsl γραμμή σου δεν μπορεί να στην πει κανείς μιας και παίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο όπως π.χ. απόσταση σπιτιού σου από το dslam, ποιότητα δικτύου αλλά και καλωδίωσης πολυκατοικίας σου, κατά πόσο είναι φορτωμένο το dslam σου, σπανιότερα ώρες αιχμής κλπ. Ο πάροχος παίζει ρόλο μόνο ως προς το κατά πόσο συχνά ρίχνει χρήμα για αναβαθμίσεις στα dslam του κάτι το οποίο δεν μπορείς να το μάθεις εκ των προτέρων.
Καλή τύχη

koozoop
23-03-08, 16:47
Καλησπέρα σε όλους! Τον άλλο μήνα μετακομίζω σε διαμέρισμα στο Γαλάτσι όπου υπάρχει τηλεφωνική γραμμή αλλά όχι αριθμός. Θέλω να πάρω ένα πακέτο Double Play αλλά θα ήθελα καμιά γνώμη από ανθρώπους που μένουν εκεί για το ποιον πάροχο να διαλέξω. Αυτή τη στιγμή μένω Καλογρέζα και είμαι με Forthnet Double Play. Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος αλλά τελευταία πολλές, μα πολλές διακοπές στο ADSL!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή!

ariadgr
23-03-08, 20:56
Καλησπέρα σε όλους! Τον άλλο μήνα μετακομίζω σε διαμέρισμα στο Γαλάτσι όπου υπάρχει τηλεφωνική γραμμή αλλά όχι αριθμός. Θέλω να πάρω ένα πακέτο Double Play αλλά θα ήθελα καμιά γνώμη από ανθρώπους που μένουν εκεί για το ποιον πάροχο να διαλέξω. Αυτή τη στιγμή μένω Καλογρέζα και είμαι με Forthnet Double Play. Σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος αλλά τελευταία πολλές, μα πολλές διακοπές στο ADSL!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή!

Η Forthnet δεν δίνει ανενεργό βρόχο.
Δες τα πακέτα των HOL, NetOne, On, Vivodi.
Διάβασε τις εντυπώσεις στις αντίστοιχες ενότητες του forum.

sunrise
23-03-08, 22:49
Διαβαζω,ακουω.....αλλα παλι μπερδεμενος ειμαι......τι να κανω για το γραφειο στην περιοχη χαριλαου..να παιξω λοττο οπως ειπε κι ενας φιλος?:rofl:

........Auto merged post: sunrise added 1 Minutes and 4 Seconds later........

καλημερα σε ολους..ισως ειναι καιρος να αλλαξουμε δικτυο..να παμε ισως σε καποιο double play..η τελος παντων αυτα που ειναι με τηλεφωνα και adsl μαζι..πακετο!εχω hol,ειμαι ευχαριστημενος,αν εξαιρεσουμε καποιες αποσυνδεσεις που κανει ανα διαστηματα..οι ταχυτητες καλες..τωρα για την τηλεφωνια δε ξερω τι παιζει..ειμαι στη περιοχη της χαριλαου κοντα..
ευχαριστω..

Αν μ αυτα τα στατιστικα που δινεις στο προφιλ σου εισαι ευχαριστημενος...τοτε ν αποκλεισω την hol (για την θεσ/νικη αναφερομαι)μια και καλη..:whistle:

koozoop
24-03-08, 00:04
Τι σημαίνει "ανενεργός βρόγχος"; Επίσης να πω ότι θέλω να πάρω καινούριο αριθμο τηλεφώνου.

agentsmith
24-03-08, 00:14
Καλησπέρα,

Σύντομα τελειώνει η σύνδεση μου με την HOL μέσω του ΔΙΟΔΟΣ. Είμαι ευχαριστημένος μπορώ να πω η σύνδεση μου είναι σταθερή στα 3100/512 χωρίς αποσυνδέσεις. Ακούω πολλά τόσο για τους εναλλακτικούς όσο και για το traffing sharing του ΟΤΕ και πραγματικά προβληματίζομαι. Μένω στην ευρύτερη περιοχή του Καματερού στην Αττική και σας στέλνω τα στατιστικά της γραμμής μου για να με βοηθήσετε να επιλέξω. Σας ευχαριστώ.

Receive direction Send direction
Attainable data rate Kbit/s 13672 680
ATM data rate Kbit/s 3322 510
User data rate Kbit/s 3009 462
Latency path interleaved interleaved
Latency ms 8 7
Frame Coding Rate Kbit/s 32 34
FEC Coding Rate Kbit/s 130 136
Trellis Coding Rate Kbit/s 680 64
Negotiation

Signal/Noise ratio dB 26 14
Line attenuation dB 25 13
Status 0 0

sunrise
24-03-08, 02:18
Καλησπέρα,

Σύντομα τελειώνει η σύνδεση μου με την HOL μέσω του ΔΙΟΔΟΣ. Είμαι ευχαριστημένος μπορώ να πω η σύνδεση μου είναι σταθερή στα 3100/512 χωρίς αποσυνδέσεις. Ακούω πολλά τόσο για τους εναλλακτικούς όσο και για το traffing sharing του ΟΤΕ και πραγματικά προβληματίζομαι. Μένω στην ευρύτερη περιοχή του Καματερού στην Αττική και σας στέλνω τα στατιστικά της γραμμής μου για να με βοηθήσετε να επιλέξω. Σας ευχαριστώ.

Receive direction Send direction
Attainable data rate Kbit/s 13672 680
ATM data rate Kbit/s 3322 510
User data rate Kbit/s 3009 462
Latency path interleaved interleaved
Latency ms 8 7
Frame Coding Rate Kbit/s 32 34
FEC Coding Rate Kbit/s 130 136
Trellis Coding Rate Kbit/s 680 64
Negotiation

Signal/Noise ratio dB 26 14
Line attenuation dB 25 13
Status 0 0

θα σου πω το εξης και θα καταλαβεις αν εισαι μακρυα απ το dslam μονος σου και κρινε αναλογα διοτι οι γνωμες ποικιλουν

Αλεξανδρας (2 τετραγωνα πανω απ το ΙΚΑ)....(δε ξερω που μενεις) οποτε υπολογησε την αποσταση η οποια παιζει σημαντικο ρολο για την ταχυτητα σου
ΥΓ Μακρυα απο ον...

kostakiss
24-03-08, 03:00
@sunrise για την τελλας το χεις ψαξει?
οταν αποφασισεις κατι..ποσταρε εδω..μπας και..βοηθησεις κ εμενα :)

sunrise
24-03-08, 03:08
@sunrise για την τελλας το χεις ψαξει?
οταν αποφασισεις κατι..ποσταρε εδω..μπας και..βοηθησεις κ εμενα :)

Κωστα διαβασε εδω την σημερινη εμπειρια μου και κρινε τον επαγγελματισμο τους και τις γνωσεις τους:rofl:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=184129&page=4

zeovani
24-03-08, 10:01
Hello μάγκες, μένω όρια Παλλήνης με Ανθούσα και εδώ και 1 τρίμηνο έχει σκάσει μύτη εδώ forthnet και hol όπως επίσης και ο OTE δίνει και 24 mb για ADSL μιλάμε μόνο και πληρώνεις 30 ευρώ.
Κάτι τηλεφωνάκια που πήρα και είδα τιμές HOL 24 ευρώ ή 21 δεν θυμάμαι, forthnet 19,5 ευρώ
δεν ξέρω τι να επιλέξω. Βασικά δεν είχα και ποτέ μου ADSL οπότε θέλω τη γνώμη σας.
Ασχετος είμαι εντέλώς και δεν ξέρω και πού είναι το DSLAM της περιοχής μου εάν μπορείτε να βοηθήσετε... Εχω διαβάσει αρκετά σχόλια ότι όλοι κοιτάν να τα αρπάξουν να σε βάλουν στην τηλεφωνία τους και από... net ό,τι βρέξει ο Θεός. Επείδή δεν θέλω να πάθω κι εγώ τα ίδια και τουλάχιστον 10-12 mb να τα πιάνω για αυτά που λένε να πληρώσω θα ήθελα τη γνώμη σας...

:respekt:

k_77
24-03-08, 12:13
Πολύ καλά έκανες που δοκίμασες εδώ να πάρεις μια γνώμη.

Θα σου πρότεινα να κάνεις και μια έρευνα στη γειτονιά σου να δεις τι έχουν οι άμεσοι γείτονές σου. Ελπίζω να υπάρχει κάποιος που να βλέπει το post.

Επίσης, μην πας κατευθείαν στα 24Mbps αν επιλέξεις OTE ώστε να δεις τα στατιστικά της γραμμής σου. Νομίζω HOL και Forthnet έτσι και αλλιώς δίνουν 24 Mbps όπου έχουν διαθέσιμο ιδιόκτητο δίκτυο.

kostakiss
24-03-08, 14:49
Κωστα διαβασε εδω την σημερινη εμπειρια μου και κρινε τον επαγγελματισμο τους και τις γνωσεις τους:rofl:
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=184129&page=4ευχαριστω φιλε..το διαβασα ολο..αλλα ο καθενας ελεγε καλα αλλα και κακα..δε ξερω τι να πρωτοπιστεψω..εσυ προς τα που κατευθυνεσε?
ΥΣ: και τα τηλεφωνα με ενδιαφερουν,οχι μονο να χω νετ.. :p:rolleyes:(εντελως ενημερωτικα )

agentsmith
24-03-08, 15:00
θα σου πω το εξης και θα καταλαβεις αν εισαι μακρυα απ το dslam μονος σου και κρινε αναλογα διοτι οι γνωμες ποικιλουν

Αλεξανδρας (2 τετραγωνα πανω απ το ΙΚΑ)....(δε ξερω που μενεις) οποτε υπολογησε την αποσταση η οποια παιζει σημαντικο ρολο για την ταχυτητα σου
ΥΓ Μακρυα απο ον...

κοίτα εγώ μένω κοντά στα ster cinemas απο την μερια των Αγίων Ανάργυρων. Το τηλεφωνο μου ξεκιναει απο 231 και πραγματικα απο το κέντρο του ΟΤΕ είναι απόσταση 3 κμ περιπου. Τι να διαλέξω? Αν βάλω HOL η μετατροπή απο ΔΙΟΔΟΣ σε HOL θα κάνει καιρο? Αν πάω στον ΟΤΕ ? μιλάμε πάντα για ADSL και οχι voice

zeovani
24-03-08, 19:50
Δυστυχώς φίλε μου εδώ που μένω είμαι σε μονοκατοικία, δεν έχω πολλά πάρε-δώσε με γείτονες αλλά ξέρω πως κανένας από τους γείτονες δεν έχει adsl οπότε καταλαβαίνεις είμαι μόνος μου....
Αυτό που ήθελα να ξέρω για αρχή είναι πόσο μακριά είναι το DSLAM από το σπίτι μου...Σημείωση ανήκω όρια Παλλήνης-Ανθούσας αλλά τηλέφωνο έχω από Παλλήνη οπότε από εκεί θα "παίζω μπάλλα"...
:twisted:

ariadgr
24-03-08, 20:33
Δυστυχώς φίλε μου εδώ που μένω είμαι σε μονοκατοικία, δεν έχω πολλά πάρε-δώσε με γείτονες αλλά ξέρω πως κανένας από τους γείτονες δεν έχει adsl οπότε καταλαβαίνεις είμαι μόνος μου....
Αυτό που ήθελα να ξέρω για αρχή είναι πόσο μακριά είναι το DSLAM από το σπίτι μου...Σημείωση ανήκω όρια Παλλήνης-Ανθούσας αλλά τηλέφωνο έχω από Παλλήνη οπότε από εκεί θα "παίζω μπάλλα"...

Το Α/Κ Παλλήνης βρίσκεται στην οδό ΕΝΤΙΣΣΟΝ 5.
Αν το τηλέφωνό σου ανήκει στις σειρές: 603(0~4)XXX, 666(4~9)XXX τότε βρίσκεσαι σε αυτό το αστικό κέντρο

koozoop
24-03-08, 21:45
Να ρωτήσω κάτι τελευταίο πριν αποφασίσω: με συμφέρει να πάρω πρώτα νούμερο για γραμμή από ΟΤΕ και μετά αίτηση Forthnet ή κατευθείαν HOL. Στη HOL μου είπαν ότι στην πολυκατοικία μου παρέχουν καθαρή τηλεφωνική γραμμή και όχι VOIP.

sunrise
24-03-08, 23:22
ευχαριστω φιλε..το διαβασα ολο..αλλα ο καθενας ελεγε καλα αλλα και κακα..δε ξερω τι να πρωτοπιστεψω..εσυ προς τα που κατευθυνεσε?
ΥΣ: και τα τηλεφωνα με ενδιαφερουν,οχι μονο να χω νετ.. :p:rolleyes:(εντελως ενημερωτικα )

Η τελικη κινηση ειναι καθαρα δικη σου....δες ομως το τι λεει η πλειοψηφια των χρηστων....
Κι εμενα επειδη πανω απ ολα μ ενδιαφερει η τηλεφωνια εκανα συνδεση οτε(αν δεν ειχαν τις απεργιες την τεταρτη θα ηταν ετοιμο το τηλεφωνο μου)
Υ.Γ. Σε τι αποσταση εισαι απ το dslam?Βρισκεται στην Ανδ.Παπανδρεου 197:oneup:

........Auto merged post: sunrise added 1 Minutes and 2 Seconds later........

Να ρωτήσω κάτι τελευταίο πριν αποφασίσω: με συμφέρει να πάρω πρώτα νούμερο για γραμμή από ΟΤΕ και μετά αίτηση Forthnet ή κατευθείαν HOL. Στη HOL μου είπαν ότι στην πολυκατοικία μου παρέχουν καθαρή τηλεφωνική γραμμή και όχι VOIP.

Κανε ενα search εδω στο φορουμ και θα καταλαβεις το τι παιζετε...

Οντως η hol σε νεες αιτησεις δινει pstn γραμμη και οχι voip(αρκετα προβληματα ειχαν)

PILALAS
25-03-08, 00:50
Μενω στο κεντρο στην Αθηνα.
Πληρωνω FORTHNET adsl Kai δεν εχω καμια τεχνικη υποστηριξη οταν τους χρειαζομαι.
Πρεπει να ξενυχτισω και κατα τις το πρωι πιανω γραμμη.
Απο την αλλη ο λογαριασμος του ο.τ.ε μου ερχεται πανω απο 150 ευρω τι διμηνο.
Για την ον παλι ακουω πολλα τρελλα πραγματα οπως καθυστερησεις,αδιαφορια,ασχετοσυνη,επεσε
πολυ δουλεια χεστους,τι απ ολα αυτα ισχυει σημερα.
Ακουει κανεις η μας τα παιρνουν και μετα τη συμβαση δεν υπαρχει ουτε υποστηριξη ουτε τιποτα.
Με λιγα λογια ειναι επαγγελματιες η ειναι αρπακολες?
ΑΥΤΑ.ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.

ariadgr
25-03-08, 00:54
Μενω στο κεντρο στην Αθηνα.
Πληρωνω FORTHNET adsl Kai δεν εχω καμια τεχνικη υποστηριξη οταν τους χρειαζομαι.
Πρεπει να ξενυχτισω και κατα τις το πρωι πιανω γραμμη.
Απο την αλλη ο λογαριασμος του ο.τ.ε μου ερχεται πανω απο 150 ευρω τι διμηνο.
Για την ον παλι ακουω πολλα τρελλα πραγματα οπως καθυστερησεις,αδιαφορια,ασχετοσυνη,επεσε
πολυ δουλεια χεστους,τι απ ολα αυτα ισχυει σημερα.
Ακουει κανεις η μας τα παιρνουν και μετα τη συμβαση δεν υπαρχει ουτε υποστηριξη ουτε τιποτα.
Με λιγα λογια ειναι επαγγελματιες η ειναι αρπακολες?
ΑΥΤΑ.ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ.

Στις ενότητες των παρόχων (http://www.adslgr.com/forum/forumdisplay.php?f=4) στο forum, υπάρχουν πολλά υπάρχοντα θέματα που μπορείς να διαβάσεις για να βγάλεις συμπέρασμα για το επίπεδο των υπηρεσιών και εξυπηρέτησης του κάθε παρόχου.

zeovani
25-03-08, 23:55
Οκ εγώ ανήκω σε αυτές της κατηγορίες τηλεφώνων.Εψαξα στο gps και είδα πως η οδός που μου είπες την βρίσκει καταρχάς ώς "ΕΔΙΣΟΝ" και εάν λέω καλά στο χάρτη την βλέπω ότι είναι ένα στενό (οδός ΙΘΑΚΗΣ) πριν τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ. Υπολογίζοντας την απόστασή μου καταλήγω ότι απέχω 2,9 km. Από εκεί και πέρα όπως είπα έχω επιλογές FORTHNET,HOL και ΟΤΕ CONN-X.Ποια να επιλέξω? (Σκέφτομαι και το CONN-X talk να σας πω την αλήθεια)...Τα φώτα σας παιδιά...
:worthy:

zeovani
26-03-08, 00:14
Σε αυτή την ενότητα μπορούν τα παιδιά των άνω περιοχών να αναφερθούν στους παρόχους που εμπιστεύονται αλλά και στη γνώμη τους για το εάν είναι ευχαριστημένοι ή όχι από τις υπηρεσίες τους...;)

Sofos
26-03-08, 00:26
Βρίσκομαι στη Ραφήνα (διασταύρωση) και...έχω connex 1024!Δυστυχώς δεν είμαι ευχαριστημένος, πολλές διακοπές, χαμηλές ταχύτητες, γενικότερα χάλια γραμμή! Το πιθανότερο είναι να φύγω μόλις έρθει H.O.L

ariadgr
26-03-08, 02:16
Οκ εγώ ανήκω σε αυτές της κατηγορίες τηλεφώνων.Εψαξα στο gps και είδα πως η οδός που μου είπες την βρίσκει καταρχάς ώς "ΕΔΙΣΟΝ" και εάν λέω καλά στο χάρτη την βλέπω ότι είναι ένα στενό (οδός ΙΘΑΚΗΣ) πριν τη ΛΕΩΦΟΡΟ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ. Υπολογίζοντας την απόστασή μου καταλήγω ότι απέχω 2,9 km. Από εκεί και πέρα όπως είπα έχω επιλογές FORTHNET,HOL και ΟΤΕ CONN-X.Ποια να επιλέξω? (Σκέφτομαι και το CONN-X talk να σας πω την αλήθεια)...Τα φώτα σας παιδιά...
:worthy:

Αν το γεγονός ότι οι κλήσεις του conn-x talk είναι μόνο εντός δικτύου ΟΤΕ δεν είναι πρόβλημα για σένα (δηλαδή είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι πάροχο έχουν αυτοί που καλείς) τότε βάλτο μαζί με μια 4αρα ή 8αρα γραμμή + Speedtouch 585 ή 536.

Αλλιώς μπορείς να βάλεις είτε εναλλακτικό Shared LLU και ότι ταχύτητα πιάσεις (και αν θέλεις και προεπιλογή σε εναλλακτικό για απεριόριστες αστικές-υπεραστικές με 15 ευρώ περίπου), είτε εναλλακτικό Full LLU (τα πακέτα απεριόριστες αστικές-υπεραστικές ή και διεθνείς & Internet με 35-40 ευρώ/μήνα)

zeovani
26-03-08, 09:25
Δηλαδή φίλε που λες ότι εάν έχω OTE τότε δεν μπορώ να μιλήσω με άτομο που ανήκει στο ιδιόκτητο της Forthnet-hol-On κλπ? Επιπλέον εάν επιλέξω 24 mb σύνδεση και δεν τα πιάνω μου είπαν ότι θα πληρώσω χαμηλότερα... Αυτό ισχύει για το conn-x adsl φυσικά έτσι?
Αρα με συμφέρει μία 8 mb σύνδεση για αρχή + απεριόριστα αστικά - υπεραστικά με 15 ευρώ?Αυτό δεν είπες πως είναι το κόστος? Επίσης εάν δεν κάνω λάθος δεν δεσμεύομαι σε κάτι όσον αφορά την διάρκεια της σύνδεσης (για ADSL)... ΟΠΟΤΕ θέλω την κόβω ή θα πρέπει να περιμένω να πληρώσω 2-3 μήνες ακόμη για να ενεργοποιηθεί το "κόψιμο"? Για conn-x talk ισχύουν τα ίδια? THanks...

@ ADSLgr.com All rights reserved.